PDA

Επιστροφή στο Forum : Μπορούν να μας παρακολουθούν μέσω MSN ?

kvargiam
15-02-06, 20:14
Κουφό μπορεί να ακούγετε,

αλλά λέτε να υπάρχει περίπτωση υποκλοπής (να μας καταγράφουν δηλαδή) όταν κάνουμε χρήση MSN ? video, voice ή chat ?

Τι άλλο να πούμε ; Εχουμε δεί τόσα !!!

netlag
15-02-06, 21:41
εσενα και μενα μαλλον δεν μας παρακολουθουν...αλλα προφανως την δυνατοτητα την εχουν εννοειται

cprotopapas
15-02-06, 21:58
Θεωρητικά ΟΛΑ γίνονται...αλλά ΠΟΛΥ συνωμοσιολογία ρε παιδί μου...Any facts?

johnkall69
15-02-06, 22:32
Mπααααααααα, δεν νομίζω..

PLS_CY
15-02-06, 22:45
Πάντως αν υπάρχει κάποια πιθανότητα παρακολούθησης ο MSN είναι ο πρώτος ύποπτος.:D

Andrew
16-02-06, 00:03
Υπάρχουν πολλά tools που κάνουν αυτή τη δουλειά σε ένα LAN.
Τώρα γενικότερα... :whistle:
KAΛΑ ΡΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ?

Hwoarang
16-02-06, 00:09
λες ο Καραμανλής να εκανε και chat στο MSN? Να αρχίσουμε να φοβόμαστε αν είναι:rofl:

Aramil
16-02-06, 00:11
Σίγουρα μπορούν αλλά δεν νομίζω τώρα οι τρομοκράτες να συνεννοούνται με MSN ώστε να αποτελέσει στόχο....:D

sv2evs
16-02-06, 00:28
Μπορούν να ξέρουν τι γίνεται αν θέλουν...αλλά γι'αυτούς (εμάς) που δεν αποτελούμε κίνδυνο γενικά δεν νομίζω και εγώ να ασχολούνται. Τώρα αν θέλουν, όλα γίνονται. Τα μέσα τα έχουν, την τεχνογνωσία την έχουν...ποιός τους σταματάει ;:whistle:

androu
16-02-06, 00:29
Εχω την εντύπωση οτι εφόσον το msn δουλεύει σε windows Και εφόσον υπάρχει δικλείδα ασφαλείας (πίσω πορτα) για την αμ******κή κυβέρνηση θα μπορούν και όποτε θέλουν να δούν και το msn..

Πύρρος
16-02-06, 00:55
Το ότι το back end τρέχει σε windows σε μάρανε;

Οτι η ms ως αμερικανική εταιρία έχει να κάνει με το αμερικανικό νομικό σύστημα (βλ. patriot act), που δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να κάνει πρακτικά ότι θέλει στο όνομα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας;

Οτι η επικοινωνία μέσω msn δεν έχει καμία κρυπτογράφηση;

maik
16-02-06, 01:02
Οτι μπορουν ειναι κατι παραπανω απο βεβαιο. Τωρα τι περιμενουν να βρουν σε κατι που κατα 90% χρησιμοποιειτε για προσωπικες , μα τελειως προσωπικες , συνομιλιες ειναι θεμα ψυχιατρικης διερευνησης.

kokos_13
16-02-06, 06:45
Λες και δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και θα κάθονται να ακούνε τι λέμε εμείς μέσω msn...Έχουν και οι τρομοκράτες ένα επίπεδο ;)

ggeorgak
16-02-06, 10:55
Μία είναι η λύση: Κρυπτογραφημένο instant messaging
:bot:

bill2003
16-02-06, 11:05
Οτι μπορούν είναι δεδομένο (0 bits for encrypt. :p) Απλά δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον να ακούσουν.

--- MSN conversation starting ---
- Παραγωγός στην Kολομβία: Έτοιμοι οι 20 τόνοι που ζήτησες :)
- Έμπορος στην Ολλανδία: Καλά δεν είδες ότι είχα το "out to lunch" :mad: Έχω αφήσει και την οθόνη ανοιχτή. Τεσπα σε συγχωρώ :rolleyes:

- Παραγωγός στην Κολομβία: Sorry φίλε, κατέβαζα και κάτι torrent παράλληλα και ξεχάστηκα. Μάλλον θα πρέπει να σηκώσουμε κανέναν https server για αυτές τις δουλειές. Η λίστα των επαφών μου έχει γίνει τεράστια πλέον και το MSN δεν με βολεύει...
--- MSN conversation terminated from NSA---

[DSL]MANOS
16-02-06, 13:18
--- MSN conversation terminated by NSA---
:lol:.

mrsaccess
16-02-06, 13:24
Παίδες στο msn δεν μιλάτε κατευθείαν με τον άλλο. Μιλάει ο καθένας σας με τον msn server της m$ και αυτός αναλαμβάνει να μεταφέρει το μήνυμά σας στην άλλη πλευρά.

Οπότε όχι μόνο μας διαβάζουν αλλά γελάνε κιόλας με την πάρτυ μας. Όπως κάνουμε εμείς όταν βλέπουμε big brother. :p

cprotopapas
16-02-06, 13:34
Παίδες στο msn δεν μιλάτε κατευθείαν με τον άλλο. Μιλάει ο καθένας σας με τον msn server της m$ και αυτός αναλαμβάνει να μεταφέρει το μήνυμά σας στην άλλη πλευρά.

Οπότε όχι μόνο μας διαβάζουν αλλά γελάνε κιόλας με την πάρτυ μας. Όπως κάνουμε εμείς όταν βλέπουμε big brother. :p

Ναι,λες και δεν έχουν άλλη δουλειά..."τι δουλειά κάνεις στην Microsoft;" "παρακολουθώ το MSN" :p

[DSL]MANOS
16-02-06, 13:41
"τι δουλειά κάνεις στην Microsoft;" "παρακολουθώ το MSN"
Πως το κατάλαβες? Με γνωρίζεις? :p

zig
16-02-06, 13:45
Οτιδήποτε δεν είναι κρυπτογραφημένο με one time pad είναι ευάλωτο σε ωτακουστές.

ReverseR
16-02-06, 13:58
αυτά τα μεσεντζερ δεν μπορώ να καταλάβω πως τα χρησιμοποιείτε και γιατί.

Υπάρχει το εμαιλ, υπάρχει το ΙRC, τι παραπάνω προσφέρουν αυτά τα μαραφέτια δεν κατάλαβα ποτες

Ουου για σου τάκη κοίτα τώρα μπήκα μέσα, τώρα κόιτα βγήκα, τώρα μπορώ να σου μιλήσω, τώρα δεν μπορώ.

Elalekom
16-02-06, 14:30

Υπάρχει το εμαιλ, υπάρχει το ΙRC, τι παραπάνω προσφέρουν αυτά τα μαραφέτια δεν κατάλαβα ποτες

Ουου για σου τάκη κοίτα τώρα μπήκα μέσα, τώρα κόιτα βγήκα, τώρα μπορώ να σου μιλήσω, τώρα δεν μπορώ.

χρησιμοποιουνται και μαλιστα ευρεως γιατι δεν εχουν ολοι την ορεξη/γνωση να χριησιμοποιησουν IRC ουτε ειναι τοσο αμεσο οπως το email (για συζητησεις παντα).

Παντως το IRC εχω ακουσει οτι παρακολουθειται απο την ελληνικη αστυνομια και μαλιστα αρχισε κοντα στους Ολυμπιακους να γινεται αυτο
Το msn ακουσα επισης οτι δεν παρακολουθειται απο ελληνες.

Μπορει κ να ειναι ραδιο αρβυλα τα παραπανω...

ReverseR
16-02-06, 14:34
με irc συνδέεσαι και με το φιλο σου και τα λέτε serverless. Οχι οτι αυτό σημαίνει ασφάλια αλλά τουλάχιστον δεν περνάς απο τρίτους

anon
16-02-06, 15:13

Tότε είναι που σίγουρα θα σε παρακολουθούνε. :cool:

bill2003
16-02-06, 15:19
Tότε είναι που σίγουρα θα σε παρακολουθούνε. :cool:

Όντως έχει και αυτό τη λογική του. 1 ΤΒ χύμα δεδομένα και 100 ΜΒ κρυπτογραφημένα.

--- Τόπος: τρίτο υπόγειο της ΕΥΠ, Μέρα/Ώρα: Κυριακή/ 21:00, Μήνας/ Έτος: απόρρητο ---

- Πράκτορας 1: Ρε συ κάποιος στέλνει κρυπτογραφημένα δεδομένα
- Πράκτορας 2: Το κέρατό μου πάνω που άρχιζε ο Αρναούτογλου. Αντε να βρεις τώρα σε ποιο cd έχουμε τις συναρτήσεις αποκρυπτογράφησης :evil:

octap
16-02-06, 15:38

Δηλαδή εσύ κάθεσαι και μπαίνεις στην διαδικασία να βρεις αυτόν που θέλεις να μιλήσεις (μέσω τηλ λογικά), να δεις αν είναι στο σπίτι-στο pc, και να του ζητήσεις να μπείτε IRC?

αυτό δηλαδή είναι ευκολία;

Κάποτε, πριν 10 χρόνια το IRC ήταν ...η όαση την άμεσης επικοινωνίας, αλλά τώρα....

και σχετικά με την παρακολούθηση...σίγα ρε παιδιά, ποιός θα κάτσει να ακούσει τα άνευ ουσίας που λέμε στο msn ή πχ στο κινητό. Οι συνομιλίες του prime minister φυσικά και είχαν/έχουν ενδιαφέρον για κάποιους.

Ο μόνος λόγος που θα ήθελε κανείς να έχει ασφάλεια σε τέτοιο επίπεδο επικοινωνίας είναι σε ειδικές περιπτώσεις. πχ. υποκλοπή της webcam...και αυτό για προσωπικές στιγμές που μπορεί σε κάποιους να έχει χρειαστεί και σε καποιούς όχι...:p

mich83
16-02-06, 15:58
λες ο Καραμανλής να εκανε και chat στο MSN? Να αρχίσουμε να φοβόμαστε αν είναι:rofl:

O Καραμανλής δεν ξέρω αλλά ο Μητσοτάκης σίγουρα. Μάλιστα όποτε έτυχε να κάνει, συμπτωματικά έβγαιναν ανακοινώσεις του τύπου:

Προσωρινό outage στο ADSLgr (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30194)

Προβληματα λογω εργασιων αναβαθμισης του server (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=18503)

Σύντομο downtime λόγω software update (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=20651)

Προσωρινο downtime λογω αναβαθμισης (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=15080)

:rainy:

[DSL]MANOS
16-02-06, 16:15
:lol: .

Andrew
16-02-06, 21:09
Παντως το IRC εχω ακουσει οτι παρακολουθειται απο την ελληνικη αστυνομια και μαλιστα αρχισε κοντα στους Ολυμπιακους να γινεται αυτο
Το msn ακουσα επισης οτι δεν παρακολουθειται απο ελληνες.

Μπορει κ να ειναι ραδιο αρβυλα τα παραπανω...

@@ στον κύβο για την Eλληνική αστυνομία που παρακολουθεί το irc με τα 5 άτομα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στο EfNet βέβαια λέγεται το κλασσικό Welcome to Efnet where Men are Women, Women are men and kids are FBI agents.

Το MSN δεν είναι καθόλου κρυπτογραφημένο οπότε μπορεί να παρακολουθηθεί εύκολα. Αντίθετα στο irc μπορείς αν θες να συνδεθείς μέσω SSL, (χαμηλή κρυπτογράφηση αλλά θα την αναβαθμίσουμε σύντομα), όπως και να παρακάμψεις το server με τη χρήση του DCC Chat (το οποίο μπορείς να έχεις περάσει όση κρυπτογράφηση θες). Βέβαια το να παρακολουθείς όλη αυτή την πληροφορία που διαχέεται είναι άλλο μεγάλο και τεράστιο θέμα.

ZackNV
16-02-06, 21:19
:bot:

:-)) Πολύ καλό! :-)

Πλάκα-πλάκα όμως δεν αποκλείεται στο μέλλον να χρησιμοποιούν το MSN ή κάποιο άλλο chat που να είναι πιο δημοφιλές τότε για να βάζουν διαφημίσεις, με βάση αυτά που βλέπουν να συζητάει περισσότερο ο κόσμος. Κι εκεί δεν πιάνει το adblock της ΠύρινΑλεπούς! :-)

pontiki
17-02-06, 16:57
Όσον αφορά το msn και βέβαια μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει. Δεν λέω αν θέλει και αν έχει λόγο, αλλά αν μπορεί. Και σε ένα Internet cafe να πάτε μπορεί κάποιος που κάθεται δίπλα ή 10 pc μακριά να δει τι λέτε σε real time και χωρίς να έχει προ-εγκαταστήσει ειδικό πρόγραμμα στο pc που είστε (πχ keyloggers). Το ίδιο συμβαίνει και με τα mail ή το web surfing σας. Και αυτό γίνεται και σε internet cafe (layer 2 στο OSI) και στο σπίτι σας (layer 3 και πάνω). Ακόμα και αν κάνετε Login σε σελίδες με https (πχ gmail,hotmail κλπ κλπ). Απλά στο cafe μπορεί να το κάνει και η γιαγιά μου (αν ξέρει από sniffers και layer 2 attacks) ενώ στο σπίτι σας έχετε να φοβάστε τον provider σας (επαναλαμβάνω χωρίς την χρήση προγράμματος που να είναι εγκατεστημένο στο pc σας).

H μόνη λύση είναι κάποιο πρόγραμμα που υλοποιεί end-to-end encryption. Και όσον αφορά το θέμα IM και σας απασχολεί η ασφάλεια καλό θα ήταν να δείτε το Jabber (που έχει encryption TLS -ο απόγονος του SSL) ή μπορείτε να στήσετε δικό σας prive Jabber server με encryption.
Για web πάμε σε άλλες λύσεις...

mich83
17-02-06, 16:59
μπορεί να το κάνει και η γιαγιά μου (αν ξέρει από sniffers και layer 2 attacks)

:shock: Τέρας η γιαγιά.

voithostyrempora2
17-02-06, 22:33

Πως θα του πεις ότι δεν μπορεις να του μιλήσεις?Αφου αν του το πεις,θα μπορεις να του μιλήσεις.

ΕΝΑ ΞΕΡΩ,ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ

Θα το 'γραφα και όπως το'χε ο Σωκράτης,αλλά δε θέλω να με πάνε μέσα για δολοφονία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας :redface: :redface: :redface: .

Και εξάλλου , τι στο διάολο, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών θα γίνω (λέμε τώρα:D ), όχι φιλόλογος...:p :p :p :p :p :p :p :p :p

teo_L20
17-02-06, 23:17
Χρειαζονται αυτά.
Και ειναι και τζαμπε,και βλέπεις ποιος ειναι ον και πολλά αλλα...
Αλλα υπαρχουν και εναλακτικοι μεθοδοι...

Patentman
18-02-06, 00:18
Μια συνηθισμενη συνομιλια που υποκειται σε παρακολουθηση...και οι τροποι αποφυγης του.

Ελα μαρια, τι κανεις; που εισαι;
"ειμαι στην δουλεια και τρωω κουλουρακι!"
Κουλουρακι...?...γυρνα το σε κρυπτογραφηση 64bit, αυτα ειναι σημαντικα νεα...θελω να μαθω...
"ροτζερ αλεκο. Ελα που λες σημερα το πηρα απο το σταθμο μετρο και οχι απο απεναντι..."
Πω πω, τι μου λες τωρα...το ξερεις...
"ναι αλεκο...αυτο που καταλαβες...μην μας παρακολουθουν ομως, δεν γυριζουμε σε 128bit?"
ε ναι βρε μαρια-αετος12, λεγε τωρα ελευθερα...
"Που λες ειναι φοβερο, τρομερο, κανει μπαμ...δεν εχει ζαχαρη...ειναι διαιτης 100%"
Αντε ρε! με δουλευεις? Καλα που δεν το εμαθαν...αχ...αυτοι οι παλιο κοριοι...τεσπα, αγορασα ενα παλιο supercomputer απο την νασα...τωρα θα βελτιωθει η ταχυτητα λιγακι στην κρυπτογραφηση 5.498.723bit που εχουμε οταν λεμε για το φαγητο του δειπνου...μην τ`ακουσει κανενας πειναλας και μπουκαρει στο σπιτι...:lol:

Συμπερασμα: μην αγχεστε, οσο και αν σας παρακολουθουν...αλλο οτι ειναι καταδικαστεο.

blk
18-02-06, 00:24
Προς το παρον ξερω οτι γινετε μεσω LAN.Για περισσοτερες λεπτομεριες δειτε εδω

http://www.formessengers.com/mdetect.htm

Patentman
18-02-06, 00:33
Προς το παρον ξερω οτι γινετε μεσω LAN.Για περισσοτερες λεπτομεριες δειτε εδω

http://www.formessengers.com/mdetect.htm
Αυτο ειναι! αντε τωρα να μπορει να δει ο καθε καραγκιοζης τι λες και τι δεν λες. Αλλο οτι ΔΕΝ θα επρεπε να κολοβαρας στην δουλεια ασχολουμενος με χαζομαρες προςωπικης βλακειας. Δεν εχει κανενα δικαιωμα, αν θελει να παρακολουθησει αν εισαι σωστος να το κανει με αλλον πιο ηθικο τροπο. Θα επρεπε να κοψουν το χερι αυτουνου που το εγραψε και αυτουνου που το πουλαει.
Και υστερα γινονται δικαστηρια μονο για τυπου ναπστερ προγραμματα...εκει μονο νοιαζονται για τα "πνευματικα δικαιωματα"

scharal
01-03-06, 16:07
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο, ακόμα πιο χαζό ίσως αλλά που πάει ένα βήμα παρακάτω από την παρακολούθηση των κειμένων του MSN? Έχω μια Web Camera συνδεδεμένη στο pc μου με σκοπό να τη χρησιμοποιώ μέσω του MSN για Video Conference. Μπορεί κάποιος με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο (που ενδεχομένως να μη μπορεί να σταματήσει και το firewall, αφού θα έχεις κάνει 'always allow' το MSN) και χωρίς να το αντιληφθείς, να σε παρακολουθεί και....τηλεοπτικά?!?!?! Παίρνω σαν δεδομένο ότι το pc είναι μονίμως ανοικτό (π.χ. overnight downloading) και ο MSN επίσης έτσι ώστε να μη μπορείς να το ελένξεις απλά με ένα shut down του computer σου.

theodoros2004
01-03-06, 16:11
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο, ακόμα πιο χαζό ίσως αλλά που πάει ένα βήμα παρακάτω από την παρακολούθηση των κειμένων του MSN? Έχω μια Web Camera συνδεδεμένη στο pc μου με σκοπό να τη χρησιμοποιώ μέσω του MSN για Video Conference. Μπορεί κάποιος με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο (που ενδεχομένως να μη μπορεί να σταματήσει και το firewall, αφού θα έχεις κάνει 'always allow' το MSN) και χωρίς να το αντιληφθείς, να σε παρακολουθεί και....τηλεοπτικά?!?!?! Παίρνω σαν δεδομένο ότι το pc είναι μονίμως ανοικτό (π.χ. overnight downloading) και ο MSN επίσης έτσι ώστε να μη μπορείς να το ελένξεις απλά με ένα shut down του computer σου.

Θεωρητικα ολα γινονται...οποτε και αυτο ισως...αλλα πρεπει να υπαρχει πολυ σοβαρος λογος να το κανει καποιος αυτο...και με ιδιαιτερες γνωσεις.

netlag
01-03-06, 16:26
Μια συνηθισμενη συνομιλια που υποκειται σε παρακολουθηση...και οι τροποι αποφυγης του.

Ελα μαρια, τι κανεις; που εισαι;
"ειμαι στην δουλεια και τρωω κουλουρακι!"
Κουλουρακι...?...γυρνα το σε κρυπτογραφηση 64bit, αυτα ειναι σημαντικα νεα...θελω να μαθω...
"ροτζερ αλεκο. Ελα που λες σημερα το πηρα απο το σταθμο μετρο και οχι απο απεναντι..."
Πω πω, τι μου λες τωρα...το ξερεις...
"ναι αλεκο...αυτο που καταλαβες...μην μας παρακολουθουν ομως, δεν γυριζουμε σε 128bit?"
ε ναι βρε μαρια-αετος12, λεγε τωρα ελευθερα...
"Που λες ειναι φοβερο, τρομερο, κανει μπαμ...δεν εχει ζαχαρη...ειναι διαιτης 100%"
Αντε ρε! με δουλευεις? Καλα που δεν το εμαθαν...αχ...αυτοι οι παλιο κοριοι...τεσπα, αγορασα ενα παλιο supercomputer απο την νασα...τωρα θα βελτιωθει η ταχυτητα λιγακι στην κρυπτογραφηση 5.498.723bit που εχουμε οταν λεμε για το φαγητο του δειπνου...μην τ`ακουσει κανενας πειναλας και μπουκαρει στο σπιτι...:lol:

Συμπερασμα: μην αγχεστε, οσο και αν σας παρακολουθουν...αλλο οτι ειναι καταδικαστεο.

αχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχ ΣΩΣΤΟΣ Ο PATENTMAN!!!

ΥΓ.κανεις δεν μιλησε για keylogger guys...μιλαμε αν η microsoft μας παρακολουθει.οχι αν ο patentman μου βαλει keylogger και μετα διαβαζει το log file και μαθαινει τα επτασφραγιστα μυστικα της μαγειρικης μου..

bajanacker
01-03-06, 16:48
Πάντως αν υπάρχει κάποια πιθανότητα παρακολούθησης ο MSN είναι ο πρώτος ύποπτος.
Σωστος ! Άλλωστε ο καλλίτερος ιός που έχει βγει ποτέ και δε γίνεται να απεγκατασταθεί είναι ... τα Windows :lol: :lol: :lol:

manoulamou
03-03-06, 19:45
Μπορούν να μας παρακολουθούν μέσω MSN ?
ΟΧΙ ΚΑΛΕ μονο μεσω windows, hotmail και ΙΕ

Μαλλον επροκειτο περι ρητορικης ερωτησης επι του αυτονοήτου:rofl:

@ ADSLgr.com All rights reserved.