PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεοσσός στο ISDN 128,any help???

moutoxapei
16-12-03, 11:24
Παιδία γεια σας.Επειδή έχω μάυρα μεσάνυχτα απο Isdn128,θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα...
Μόλις σήμερα έκανα αίτηση στον ΟΤΕ για αλλαγή της γραμμής μου απο PSTN,σε ISDN.Η απάντηση ήταν να τηλεφωνήσω την Πέμπτη στο τεχνικό τμήμα,να κανονίσω να έρθουν.Μέχρι εδώ καλά :)
Όπως ξέρω,ο ΟΤΕ τοποθετεί το NetMod,αυτό που δεν ξέρω είναι αν αυτό έχει και usb και serial εξόδους...Ενδιαφέρομαι να κάνω συνδρομή στην Forthnet,στα 128Kb/sec,καθώς είδα ότι δίνουν 40% έκπτωση στις συνδέσεις ISDN.Πώς θα πρέπει να συνδέσω το modem,στη σειριακή ή στην usb,ώστε να εκμεταλλεύομαι την συνολική ταχύτητα των 128Kb/sec?Επίσης,δουλεύω Windows ME καθώς έχω παλιό μηχάνημα,ποιες είναι οι ρυθμίσεις για το netmod?Υπάρχει κάποια διεύθυνση με updated software,or drivers για το συγκεκριμένο modem?Δουλεύοντας και τα δυο κανάλια ταυτόχρονα ώστε να βγάζω 128Kb,θα μπορώ να έχω ταυτόχρονα και τηλέφωνο,ή έστω να μου κλείνει τα 64Kb να μπορώ να απαντήσω?Αν ισχύει αυτό,πώς μετά θα μπορώ να ξαναέχω 128Kb/sec?Θα πρέπει να επανασυνδεθώ ,ή όλα αυτά γίνονται αυτόματα με τον τερματισμό της τηλεφωνικής μου συνδιάλεξης?Επίσης,στο σπίτι έχω 2 μπρίζες τηλεφώνου και 2 τηλεφωνικές συσκευές.Θα δουλεύουν και οι 2,ή χρειάζεται κάποια διαδικασία?Επίσης,από τη στιγμή που θα λήξει η συνδρομή ISDN,θα μπορώ να συνδεθώ με κάποια PSTN,ή όχι πια?
Εχμ...αυτά τα "ολίγα" προς το παρόν...ελπίζω να μην το παρακούρασα 8O

Υ.Γ. Στην παρούσα φάση,συμφέρει καλύτερα μια ISDN 128,π.χ. η Forthnet δίνει 6 μήνες με 150 euro,ή μήπως μια σύνδεση ADSL 384?

Ευχαριστώ!!! :roll:

ogenikos
16-12-03, 12:23
Τα καινούρια netmod έχουν σειριακή και usb έξοδο.
Η σειριακή θύρα φτάνει μόνο εώς 115200 b/s το οποίο είναι μικρότερο απο το 128000 b/s που έχει η isdn 128, οπότε σε συμφέρει usb ή να αγοράσεις ένα isdn modem και να το συνδέσεις με isdn καλώδιο με το netmod.
Για ρυθμίσεις netmod κλπ. www.intracom.gr
Αλλα μαζί με το netmod θα σου φέρουν και ένα manual με ρυθμίσεις για να ενεργοποιείς ή να κλείνεις κανάλια.
Το δεύτερο κανάλι 64 θα ανοίγει μόνο όταν έχεις ανάγκη για πάνω απο 64 kb/s πχ όταν κάνεις downloading και όχι απλό σερφάρισμα, όταν σταματήσεις το downloading θα κλείσει αυτόματα το δεύτερο 64 κανάλι.
Δεν χρειάζεται να ξανασυνδεθείς για να έχεις και το δεύτερο κανάλι.
Οταν είναι απασχολημένα και τα δύο κανάλια το τηλέφωνό σου αν σε καλούν θα φαίνεται απασχολημένο.
Μπορείς να συνδεθείς και με pstn.
Οταν θα είναι και τα δύο κανάλια θα πληρώνεις ΕΠΑΚ Χ 2 ...
Περισσότερα στο http://www.go-isdn.gr/

psyxakias
16-12-03, 12:29
moutoxapei,

Αντί για ISDN 128 μήπως να σκεφτείς ADSL 384 γραμμή + ADSL 256 σύνδεση;

Η τιμή με ΦΠΑ της γραμμής 384 του ΟΤΕ είναι 29.49 ευρώ και για 256 σύνδεση (σειρα: από την μικρότερη τιμή):
ACN = 22.38 ευρώ (minimum: 3μηνη)
Vivodi = 26.55 ευρώ
FORTHnet = 47.08 ευρώ

Οπότε για παράδειγμα με ACN+OTE είσαι 29.49+22.38 = 51,87 ευρώ (τελική τιμή) το μήνα και δεν σε ανησυχεί ο ΕΠΑΚ αφού δεν έχει χρονοχρέωση, και φυσικά οι ταχύτητες είναι διπλές από την ISDN 128 (αν το dslam είναι ΟΚ).

Τώρα αν δε σε πειράζει το κόστος, βάλε και σύνδεση 384 αντί για 256.

moutoxapei
16-12-03, 14:47
Παιδιά,ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Psyxakia,και όποιος άλλος,οι ταχύτητες σε αυτές τις εταιρείες όμως είναι εγγυημένες?Από την προσωπική σας εμπειρία,από ACN,VIVODI και TELLAS,ποιά θα προτείνατε? (μένω στην περιοχή Αμπελοκήπων).Επίσης,τα έξοδα εγκατάστασης για γραμμή ADSL,όπως και η αγορά ADSL modem,router,ή splitter,ποιά είναι?Bρίσκομαι ακόμη σε γραμμή PSTN,τί θα χρειαζόταν για να αποκτήσω γραμμή ADSL από πλευράς εξοπλισμού,θέλοντας να συνδέσω στην παρούσα φάση μόνο ένα PC?
Επίσης να κρατήσω την γραμμή ως PSTN,αν τελικά βάλω ADSL?
Τέλος,βάζοντας ADSL γραμμή,πληρώνω τα 30 περίπου euros ως πάγιο του ΟΤΕ + το πάγιο της PSTN ή ISDN ?
Ευχαριστώ και πάλι :)

ermis333
16-12-03, 14:55
Ακύρωσε την αίτηση για ISDN αν θες να βάλεις ADSL σχεδον όλες οι πόρτες για ADSL over ISDN έχουν τελειώσει!!!!

25€ πάγιο της ADSL + τα πάγια για PSTN θα σκάς στο ΟΤΕ

moutoxapei
16-12-03, 16:13
ΟΚ.Ακριβώς επειδή το ψάχνω και για ADSL,τηλεφώνησα στον ΟΤΕ και ακύρωσα την μετατροπή σε ISDN.Θέλω να ρωτήσω όμως,πέρα από τα 35 euros πια για μετατροπή της γραμμής PSTN σε ADSL,μου είπαν ότι για την εγκάτάσταση θέλουν 45 euros,"εκτός αν ξέρετε να την κάνετε μόνος σας".Ας πούμε λοιπόν ότι την εγκατάσταση την κάνουμε μόνοι μας,ρωτώντας πας στην πόλη,τα εφ άπαξ έξοδα για εγκατεστημένη πια ADSL γραμμή είναι για modem και splitter?Ποιόν εξοπλισμό θα προτείνατε,λαμβανομένου υπ'όψιν τον λόγο απόδοση/τιμή?
ermis333,όταν λες ότι "έχουν τελειώσει",αυτό αφορά σε όλους τους providers?Με ενδιαφέρει συνδρομή στην ACN,για 256/128....
Αν έχετε επίσης urls με modems,τιμές κτλ,θα μου ήταν πολύ χρήσιμη πληροφορία :wink:

ikonsgr
17-12-03, 19:20
adsl over isdn πολυ δύσκολα να βρείς . Να φανταστείς στην περιοχή μου , χυες που πήρα απο τις 50 στο isdn dslam είναι όλες κατηλειμένες ενω για pstn dslam έχει 23 ελευθερες!!! Φαινετα οτι πολυ περισσοτεροι απο τις προβλέψεις σοτυς για isdn προτημήσαν να περάσουν σε adsl, αποτι αυτοι με pstn, και αμα το σκεφτείται έχει και την λογική του. Παρα πολυς κόσμος έβαλε isdn μονο για λίγοπ ποιο γρήγορ Internet ενω οι ποιο πολοί που μείναν με pstn δεν ασχολούνται με Internet. Αν δεν σ'ενδιαφέρουν οι 2 γραμμες του isdn μήνε με την pstn θα σου βγαίνει και λίγο φτηνότερα... 8)

y.γ. Μη μασας πες ότι θα την κάνεις μόνος σου την εγκατάσταση κι εδώ είμαστε, η τύχη ευνοει τους τολμηρούς... :)

moutoxapei
17-12-03, 21:15
να 'στε καλά παίδες :wink:
νεότερα σε ολίγες μέρες :P

parkor
20-02-04, 01:35
Καλησπέρα, είμαι καινούργιος και εγώ εδώ στο forum. Έχω isdn 128 και θα ήθελα να μάθω, άν γνωρίζετε, η χρέωση και στα δύο κανάλια ισχύει όταν ενεργοποιείται το δεύτερο μόνο ή απο την ώρα που μπαίνεις στο δίκτυο, άσχετα άν χρησιμοποιείται και το δεύτερο κανάλι; ευχαριστώ!

Kotsus
20-02-04, 04:41
parkor,

Με χρηση BOD (Bandwidth on Demand) η χρεωση ενεργοποιηται για το δευτερο καναλι μονο οταν συνδεεται και το δευτερο καναλι. Αν εχεις απενεργοποιησει το BOD για να εχεις συνεχεια 128k (ασχετως αν τα χρησιμοποιεις η οχι) τοτε πληρωνεις συνεχως και το δευτερο καναλι.

parkor
20-02-04, 19:59
Kotsus, ευχαριστώ για την απάντηση! Πώς ενεργοποιείται το BOD?

Evris
25-02-04, 02:53
Το BOD ενεργοποείται από το συνοδευτικό software του USB Modem που πρέπει να αγοράσεις αν θέλεις να πιάνεις 128Κ (15 kb/s). Το NetMod δεν πιάνει πάνω από 12 kb/s και αμφιβάλλω αν έχει δυνατότητα BOD. Το δικό μου NetMod που είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε με σύνδεση COM και όχι USB, όταν το είχα ψάξει διαπίστωσα ότι δεν είχε δυνατότητα BOD.

Είναι τουλάχιστον ηλιθιότητα να βάλεις ISDN 128K. Οταν θα αρχίσουν να έρχονται οι λογαριασμοί του ΟΤΕ με την χρονοχρέωση θα καταλάβεις το λόγο. Κάνε αίτηση για ADSL 384Κ.

@ ADSLgr.com All rights reserved.