PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορά UPS για Server



argiris623
16-09-09, 11:56
Καλησπέρα παιδιά,

Έπιασα δουλεια σε μια μικρή επιχείρηση (25 ατομων) και συναντησα μια τραγικη κατάσταση στο δωμάτιο του server οποτε κατι πρεπει να κανω και εχω καποιες ερωτησεις γιατι σιγουρα υπαρχουν πιο σχετικοι απο εμενα!

1ον) Οταν λεμε συντηρηση του Σερβερ (καθαριοτητα κλπ) τι πρεπει να κανω
2ον) Ο σερβερ ειναι αφυκτικα κλεισμενος καπου και δεν εχει UPS που να λειτουργει...θα ήθελα αν ξερει καποιος να μου προτείνει ένα καλο UPS που να μπορεί εκτος απο το να παραμενει ανοιχτος μετα την διακοπή του ρευματος (για λιγη ώρα ) να μπορεί να στελνει shutdown sστο σερβερ γιατι ετσι όπως ειναι αυτος το μονο που του λειπει ειναι να κοπεί απότομα το ρευμα!

Καθε βοήθεια ειναι δεκτή

Ευχαριστω εκ των προτερων

Υ.Γ.: Δεν ξερω εαν γραφω στο σωστό τμήμα τις αποριες μου, ζητω συγνωμη εαν τοποθετησα το ποστ σε λαθος σημείο!

vasilis_val
16-09-09, 12:07
SURTD3000XLI->on line
APC Smart-UPS RT 3 για το shutdown παιρνεισ παλι αυτη την καρτα τησ apc
AP9630 UPS Network Management Card 2

στην συσκευασια εχει cd με το powerchute. η εντολη για σβησιμο την δινει η καρτα μεσω δικτυου σε οσες συσκευες θελεις.

συντηρηση server =περιποιηση computer room. να μαζεψεισ κανα καλωδιο και να τα φτιαξεις ωραια,κανα ξεσκονισμα. δηλαδη τιποτα στην ουσια.

argiris623
16-09-09, 12:51
Σε ευχαριστώ πολυ φίλε μου, θα αρχισω να τα ψάχνω και θα δω τι μπορώ να κάνω...χοντρικα μεσες ακρες και εμενα εκει πηγε το μυαλο μου...αλλά έλα που εχουν το server room και ώς ντουλαπα αποθηκευτικού υλικου?!?!?! τελος παντων τι να πεις προσπαθεια για το καλύτερο!

Εξτρα ερωτηση ομως...αυτα που μου προτεινες ειναι παρα πολυ δυνατα μηχανηματα, φαινεται αυτο και απο την τιμή τους εξάλου...δεν νομίζω ο συγκεκριμένος να πληρωσει ομως τοσα λεφτα...μαλλον μεχρι καμια 200αρα να δωσει. Δεν υπάρχει ομως ups που να αναλαμβανει το κλείσιμο του σερβερ μεσω λογισμικού? έτσι καπου στα 200 ευρω και να κραταει το μηχάνημα για κανα 7-10 λεπτα ανοιζτο...ισα ισα για το shutdon!?!!? Ξερω χαζες οι απορίες μου αλλα τι να κανω...αρχη ακομα και ειμαι ψιλοασχετος!

vasilis_val
16-09-09, 13:11
μπορει να παρει και κατι αλλο της apc,αλλα τα απλα απευθυνονται για shutdown μοσο σε μια συσκευη μεσω usb Η serial port . δηλαδη θα παρει ενα Ups της ταξησ 150-200 ευρω αλλα θα μπορει να συνδεσει μονο εναν server ωστε να σβηνει.αν θελει να βαλει και δευτερο τοτε η αλλη λυση ειναι μονοδρομος με αυτη την καρτα και τον χρονο αναμονησ που εχει η μπαταρια.

argiris623
16-09-09, 13:19
Ναι φιλε μου ακριβως οπως τα λες...δεν θελω να συνδεσω τπτ αλλο επάνω το server μονο και το πολυ πολυ την οθόνη του ...μη σου πω ουτε κσι αυτη :)

Εγω θα τα βρω αυτα και θα του τα προτείνω για να αποφασισει τι θα αγορασει!!!

Οποτε απο τις αλλες εργασίες που μπορώ να κάνω αρκετα πραγματα θα ξεκινήσω απο αυριο κιολας, καθαρισμα, φυσιμα και απελυθερωση χόρου τριγύρω από το SERVER...ειναι καλα για αρχή???

vasilis_val
16-09-09, 13:22
ναι μια χαρα,με προσοχη ομως να μην φυγει κανενα καλωδιο. τροφοδοσιας και lan. μην αποπειραθεισ να τον ανοιξεις οσο ειναι ανοιχτοσ για να τον καθαρισεις μεσα γιατι μπορει να μπλεξεισ σε περιπετειεσ

argiris623
16-09-09, 13:27
ναι αυτο σκεφτομνουν και εγω ...δεν υπηρχε περίπτωση να τον ανοιξω εν λειτουργία...μάλλον καμιά παρακσευη μεσημέρι που κλεινει η δουλειά θα τον ανοίξω και θα τον φυσήξω να φυγει το πολύ πραγμα απο μεσα γιατι σιγουρα θα έχει??? Να ρωτησω και κατι ακομα??αυτός δεν θα εχει κανενα προβλημα αμα τον κλεισω και τον ανοιξω παλι μετα απο κανα μισαωρο?!?!? εννοοω εχει που λειτουργει τοσα χρόνια...μην τον κλεισω και δεν ξαναανοιξει φοβαμαι!!! τοτε τι κανω?!?!

vasilis_val
16-09-09, 13:32
μην τον κλεισεις καθολου, μου εχει τυχει να κλεισω server που δουλευε 4 χρονια και μετα να μην ανοιγει. ειχε 1 cm μαυριλα και σκονη μεσα...μεχρι και κατσαριδα βρηκα.ευτυχως μετα απο πολλεσ προσπαθειεσ πηρε και γλυτωσα το κρεμασμα.μην βαζεισ τον εαυτο σου σε τετοιεσ καταστασεισ αν δεν στο επιβαλει ο εργοδοτησ σου. αν στο πει του λεσ οτι μπορει να προκυψει αυτο...και το κριμα στο λαιμο του,βγαινει η ευθυνη απο πανω σου αφου τον προειδοποιησες.

argiris623
16-09-09, 13:37
χμμμ οκ φιλε μου νιώθω οτι καλυφτηκα από αυτά θα παρώ κανα σκουπάκι να ρουφήξω όση σκόνη μπορώ και έπειτα βλέπουμε...οπότε καθόλου shutdown...απο επανεκιννήσεις τι λέει είναι πιο εύπεπτες για ενα σύστημα τέτοιο??? η να τις αποφευγω και αυτές γιατι σκεφτομαι καθε παρασκευή μετα το backup ως συντήρηση να του κανω μια επανεκίννηση!!! Τι λες πως θα σου φαινόταν κάτι τετοιο...σε εχω ζαλίσει λιγακι αλλα τι να κανω ο αμοιρος δεν εχω ξαναασχοληθεί με σερβερ και με βαλλαν στα βαθια με την πρωτη (οπως γίνεται συνήθως στο χωρο μας ?@#?!@#?@#? ) ;)

vasilis_val
16-09-09, 13:41
ουτε επανεκινηση θα ελεγα.η δουλεια τους ειναι να δουλευουν χωρισ να σβηνουν,σε μηχανηματα πεπαλαιωμενα δεν αξιζει το ρισκο παρα μονο αν επιβαλεται κατι τετοιο.

οτι χρειαστεις στειλε μου pm μηπως μπορω να σε βοηθησω σε οτι θες

argiris623
16-09-09, 13:47
να σαι καλα ευχαριστώ για όλα!

29gk
16-09-09, 14:03
Αν του βαλεις ups, θα χρειαστει να τον κλεισεις. Οποτε πριν καν την αγορα του ups, συνενοησου με τον εργοδοτη σου. Μην αναλαμβανεις ευθυνες ετσι ευκολα. ;)

argiris623
17-09-09, 08:48
Οχι δεν αναλαμβανω ευθύνες αλλα...τι να πω δεν χρειάζεται ενα ups?!?!?! δλδ αν πεσει το ρεύμα τι διαολο??!?! Δεν τους νοιαζει εγω θα κανω την ερευνα μου θα συγκεντρωσω στοιχεία και συσκευές θα ενημερωσω και απο κει και περα η αποφαση ειναι δικη τους!


Σας ευχαριστω όλους για τις συμβουλες! Καθε ιδέα και λύση ειναι ευπροσδεκτη!

@ ADSLgr.com All rights reserved.