PDA

Επιστροφή στο Forum : Windows/Office Shell Send To *bug*

yiapap
22-02-06, 11:10
Σήμερα είδα το εξής εξαιρετικό μήνυμα:
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=6076&d=1140595417
Το μήνυμα εμφανίζεται όταν μέσα από παράθυρο διαλόγου Open ή Save στο Office πάτε να κάνετε Send To (Αποστολή προς) και επιλέξετε έναν προορισμο στον οποίο ήδη βρίσκεται αντίγραφο του αρχείου!

Π.χ. έχετε το test.doc στο My Documents. Από το Word (με κλειστό το έγγραφο) πατάτε File->Open, βρίσκετε το φάκελο του εγγράφου και με δεξί κλικ στο Send To, επιλέγετε Floppy Α:
Τώρα το αρχείο υπάρχει και στις 2 θέσεις.
Δοκιμάστε να το ξαναστείλετε... Θα δείτε ότι παρά το ότι το αρχείο θα σταλθεί κανονικότατα μετά το πέρας της αντιγραφής θα πάρετε το παραπάνω μήνυμα!

Το ίδιο θα γίνει ανεξάρτητα από τη δισκέτα (π.χ. ένα έγγραφο στο desktop & στο My Documents αν επιλέξετε μέσα από το Word να το στείλετε στο My Documents.

Παραδόξως το πρόβλημα δεν εμφανίζεται έξω από το Office (π.χ. με δεξί κλικ στο απευθείας στο desktop).

Εννοείται ότι (όπως φαίνεται από το capture) το πρόβλημα εμφανίζεται σε >1 Η/Υ,Office

Μπορεί κανείς να υποθέσει ΓΙΑΤΙ μπορεί να γίνεται ΜΟΝΟ μέσα από το Office δλδ μέσα από το Common Dialog Control;

WAntilles
22-02-06, 13:30
Μπορεί κανείς να υποθέσει ΓΙΑΤΙ μπορεί να γίνεται ΜΟΝΟ μέσα από το Office δλδ μέσα από το Common Dialog Control;

Γιατί το Office χρησιμοποιεί τα δικά του Open-Save Dialogs και όχι τα Common Dialogs που έχουν κοινό API & Interface με Desktop, Shell, Namespace, Windows Explorer κλπ.

yiapap
22-02-06, 13:41
Γιατί το Office χρησιμοποιεί τα δικά του Open-Save Dialogs και όχι τα Common Dialogs που έχουν κοινό API & Interface με Desktop, Shell, Namespace, Windows Explorer κλπ.
Τhanks! Δεν το ήξερα... Πάω να το δοκιμάσω με το Common Dialog για επαλήθευση!

yiapap
22-02-06, 18:07
Φέρε πίσω την επιβράβευση!
Το ίδιο bug έχει και το κλασσικό Windows Common Dialog Control (VB)!!!

Δοκίμασέ το μέσα από Delphi να δούμε...

ReverseR
22-02-06, 18:45
Το τι θα βγάζει το δεξί κλικ click δεν είναι θέμα του dialog type, αλλα των shell extensions του explorer...

Λογικα χρησιμοποιούν το ίδιο αλλά για επιβεβαίωση για δοκίμασε yiapap- γιατι δεν έχω το office- C:\Documents and Settings\--CurrentUser---\SendTo\ και πρόσθεσε ένα shorcut μιας dir και πέσε μας αν προστέθηκε στο send to του όφφις. Που λογικά είναι το ίδιο.

Τώρα το γιατί ίσως βοηθούσε to filemon των SysInterna;s

yiapap
22-02-06, 18:53
Το τι θα βγάζει το δεξί κλικ click δεν είναι θέμα του dialog type, αλλα των shell extensions του explorer...Μα γι αυτό μου κάνει εντύπωση ότι συμβαίνει μόνο μέσα από Ανοιχτό Common Dialog Control. ΔΕΝ συμβαίνει π.χ. από το desktop!

Δεν θα δοκιμάσω το test σου :p. Στοιχηματίζω ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο (ειδικά το copy προς το floppy είναι στην ουσία απλό shortcut) ;)

WAntilles
22-02-06, 19:03
Το ίδιο bug έχει και το κλασσικό Windows Common Dialog Control (VB)!

Δεν ξέρω τί κάνει (ή δεν κάνει) η σαβουρο-VB. :-k

Φέρε πίσω την επιβράβευση!

Πριτς. :mrgreen:

Αφού εδώ λειτουργεί κανονικά:

Πήγα στο 1ο common dialog που θα μπορούσα να απαντήσω:

Σημαιάκι+R -> Browse -> Show All Files -> Send To

6082

Και μάλιστα το δοκίμασα 2 φορές, μία στο ίδιο partition και μία σε κάποιο διαφορετικό. Και τις 2 φορές το σύστημα αντέδρασε φυσιολογικότατα:

6083

Και πατώντας "Γιες", υπάκουσε.

γελά γιατί Yiapap πάει σούμπιτος για φόρματ :haha

ReverseR
22-02-06, 19:06
καλά, αν θες κάνε μια αναζήτηση με το μήνυμα λάθους γιατι εγώ νόμιζα οτι θα ήταν μηνυμα που η αιτία του ήταν οτι το αρχείο χρησιμοποιούταν ήδη αλλά τλκ δεν είναι αυτό.

Αρκετά ασχολήθηκα με το θέμα η απάντηση είναι γιατι έτσι δουλεύει, τελεία. Πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας άμα δεν ρωτάγαμε αυτά τα γιατί... Yiapap, εκμεταλλεύσου την μαγεία της στιγμής και άσε τους συμφορουμήτες σου ήσυχους! :p

yiapap
22-02-06, 19:19
Wan,
Δεν κατάλαβες... το σύστημα υπακούει... το μήνυμα βγαίνει ΜΕΤΑ!

Το έχω δοκιμάσει σε 3 PC.
Εσένα δε σου το κάνει ΟΥΤΕ μέσα από Word???

("Format"? What is that?)

WAntilles
22-02-06, 19:24
Δεν κατάλαβες... το σύστημα υπακούει... το μήνυμα βγαίνει ΜΕΤΑ!

Το έχω δοκιμάσει σε 3 PC.
Εσένα δε σου το κάνει ΟΥΤΕ μέσα από Word?

Τώρα που το δοκίμασα καί μέσα από το Word, ναι από εκεί το κάνει (βγάζει αυτό το άχρηστο messagebox).

Άλλη μία απόδειξη ότι είναι διαφορετικά dialogs από τα common, με διαφορετικά APIs & interfaces.

yiapap
22-02-06, 19:31
Άλλη μία απόδειξη ότι είναι διαφορετικά dialogs από τα common, με διαφορετικά APIs & interfaces.To dialog control που χρησιμοποιείς είναι το:
Microsoft Common Dialog Control 6.0
%system32%/comdlg32.ocx
?

Γιατί αυτό δοκίμασα και μου κάνει ακριβώς ότι και το Word! Άρα είναι το ίδιο!

WAntilles
22-02-06, 19:40
Yiapap δεν είναι ίδια τα dialogs του Office με τα common των Windows, αυτό είναι σίγουρο.

Τώρα, επειδή καί το Office χρησιμοποιεί πολύ COM+ (πρώην OLE) για διάφορα πράγματα, όπως και οι εκδόσεις της VB μέχρι καί την 6, μπορεί πολύ απλά καί στα 2 (office dialogs & VB OCX) να έχουν κάνει την ίδια πατάτα.

Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο.

ΥΓ: VB έχω να χρησιμοποιήσω 5 χρόνια. :-k

yiapap
22-02-06, 19:57
Yiapap δεν είναι ίδια τα dialogs του Office με τα common των Windows, αυτό είναι σίγουρο.

Τώρα, επειδή καί το Office χρησιμοποιεί πολύ COM+ (πρώην OLE) για διάφορα πράγματα, όπως και οι εκδόσεις της VB μέχρι καί την 6, μπορεί πολύ απλά καί στα 2 (office dialogs & VB OCX) να έχουν κάνει την ίδια πατάτα.Έχεις δίκιο. Το έψαξα με το Spy++ και είναι άλλη κλάση.
Άρα... απλά αναπαρήγαγαν το bug ;)

Patentman
22-02-06, 20:17
Εμενα στο officeXP 2002 δεν το κανει.

Μια υποθεση ειναι οτι το προσωρινο αρχειο -που φτιαχνει και στην τοποθεσια που σταλθηκε- δεν μπορει να δεχθει ανανεωση/αλλαγες. Πρεπει πρωτα να κλεισει το παραθυρο εγγραφου ωστε να κλεισει και το προσωρινο αρχειο.

Παντως εμενα δεν το κανει.

yiapap
23-02-06, 10:39
Κι εγώ το προσωρινό αρχείο σκέφτομαι.
Αλλά... όχι το κλασσικό temp αντίγραφο του εγγράφου αφού το έγγραφο είναι κλειστό.
Άλλωστε όπως είπα το κάνει και το ίδιο το common dialog control ver. 6.0

@ ADSLgr.com All rights reserved.