Επιστροφή στο Forum : ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ISDN - MSN
Χαιρετω την μεγαλη παρεα του ADSLgr
Προβλημα: Εχω isdn γραμμη 210xxxxxx0 και MSN 210xxxxxx1
εχω σε ολο το σπιτι μου 2 τηλεφωνα σε καθε πριζα
χτυπανε και τα 2 νουμερα παντου ελευθερα
ΤΩΡΑ ομως αγορασα ενα πολυμηχανημα/FAX και θελω να χρησιμοποιησω το MSN αποκλειστικα για το FAX 210xxxxxx1
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ 1ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΣΚΕΥΕΣ (οχι φυσικα σε αυτη του ΦΑΞ)
ευχαριστω θερμα
Έχεις netmod ή Santis;
Κοίτα στο βιβλίο οδηγιών για τη διαδικασία αντιστοίχησης MSN σε συγκεκριμένη αναλογική θύρα.
Στη μία θύρα ab του netmod θα συνδέσεις τις 2 τηλεφωνικές συσκευές που θέλεις να χτυπάει το νούμερο χχχχ0. Από τη μία θα σηκώσεις το ακουστικό και θα πληκτρολογήσεις **91*210χχχχχχ0#
Στη δεύτερη θύρα ab θα συνδέσεις το πολυμηχάνημα και θα πληκτρολογήσεις από αυτό **91*210χχχχχχ1#
ευχαριστω θερμα για την απαντηση
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ
...
εχω περασει utp καλωδιο σε ολο το σπιτι
εχω διπλες πριζες σε ολα τα δωματια
τωρα ειτε με καλουν στο 0 ειτε στο 1 χτυπανε και τα 2
αν κανω αυτο που προτεινεις θα χασω τις (δευτερες) πριζες...ΣΩΣΤΑ?
αν εχεις ορεξη διαβασε την συνδεσμολογια
utp καλωδιο σε 4 δωματια
καθε δωματιο εχει 6 ζευγαρια - 1ζευγ για καθε συσκευη (αρα 4 καλωδια) + 1ζευγ το ISDN.
το καλωδιο του ΟΤΕ που ερχεται εξω απο το σπιτι συνδεεται με το 1ζευγ του ISDN και κανει ΚΥΚΛΩΜΑ αφου πεφτει στο νετμοντ και μοιραζει παντου.
Το ιδιο και για τις διππλες γραμμες οπου φευγουν απο νετ και μοιραζον σε ολο το σπιτι
ΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΧΑΝΩ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΠΡΙΖΕΣ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΔΩΣΑ ''ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ'' ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ....:oneup:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΡΜΑ
Για να δω αν κατάλαβα σωστά.
Σε κάθε δωμάτιο πηγαίνει από ένα UTP. Πράγμα που σημαίνει 4 ζευγάρια καλώδια σε κάθε δωμάτιο (όχι 6). Χρησιμοποιείς 2πλές πρίζες τηλεφώνου οι οποίες έχουν από ένα ζευγάρι. Επιπλέον δίνεις και το U κανάλι (το καλώδιο της γραμμής που έρχεται από έξω) σε ένα ακόμα ζευγάρι και το πηγαίνεις σε όλα τα δωμάτια(δεν καταλαβαίνω γιατί,αλλά δεν μας απασχολεί προς το παρόν).
Με τη λύση που σου πρότεινα κάνεις το εξής. Όλα τα ζευγάρια στα οποία θα συνδέσεις τηλεφωνικές συσκευές θα τα συνδέσεις στην ab1 του netmod. Μόνο το ζευγάρι που θα βάλεις το πολυμηχάνημα θα συνδέσεις στο ab2. Θα κάνεις τους προγραμματισμούς που ανέφερα και είσαι έτοιμος. Έτσι στο νούμερο 0 θα χτυπάνε οι τηλεφωνικές συσκευές και στο νούμερο 1 το πολυμηχάνημα.
Δυστυχώς είναι η μόνη λύση χρησιμοποιώντας μόνο το netmod, καθώς έχει 2 θύρες αναλογικών που μπορείς να προγραμματίσεις και να διαχωρίζεις τις κλήσεις. Διαφορετικά χρειάζεσαι τηλεφωνικό κέντρο.
θα ετοιμασω ενα απλο σχεδιαγραμμα και θα το ανεβασω (χμμμμ) αν δεν σε πειραζει
νομιζω θα βοηθησει
@ ADSLgr.com All rights reserved.