Επιστροφή στο Forum : ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ MSN ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
Καλησπέρα σε όλες και όλους :)
Έχω το εξής πρόβλημα: Έχω τηλεφωνική γραμμή ISDN ΟΤΕ και έχω 1 κεφαλικό νούμερο και 3 νούμερα MSN. Θέλω κάθε ένα από τα 4 νούμερα να χτυπάει σε διαφορετική συσκευή, δηλαδή το νούμερο 1 να χτυπάει ΜΟΝΟ στη συσκευή 1, το νούμερο 2 ΜΟΝΟ στη συσκευή 2, το νούμερο 3 ΜΟΝΟ στη συσκευή 3 και το νούμερο 4 ΜΟΝΟ στη συσκευή 4 (που θα είναι συσκευή ΦΑΞ). Πώς είναι εφικτό να γίνει αυτό, δεδομένου ότι το NETMOD έχει μόνο 2 εξόδους γραμμών;
Διάβασα σε άλλα threads του Forum τις εξής προτάσεις:
α) είναι δυνατόν μέσω s-bus, το οποίο δεν ξέρω πώς το δημιουργείς και μάλιστα αναφέρθηκε ότι δεν είναι και συμφέρον (υποθέτω οικονομικά; ). Μπορείτε να με ενημερώσετε αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, τι διαδικασία χρειάζεται και επίσης ένα εκτιμώμενο κόστος;
β) είναι δυνατόν με τη χρήση δύο αναλογικών τηλεφωνικών συσκευών και δύο συσκευών ISDN. Σε αυτήν την περίπτωση, οι δύο ISDN συσκευές θα προγραμματιστούν ώστε η καθεμιά να χτυπάει σε ένα ΜΟΝΟ νούμερο, σωστά; Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί μία αναλογική τηλεφωνική συσκευή που θα απαντάει ΜΟΝΟ στο τρίτο νούμερο και μία συσκευή ΦΑΞ που θα απαντάει ΜΟΝΟ στο τέταρτο νούμερο, σωστά;
γ) μέσω τηλεφωνικού κέντρου. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, τα τηλεφωνικά κέντρα έχουν δυνατότητα να προγραμματιστούν, ώστε από μόνα τους αυτόματα τις κλήσεις προς το νούμερο 1 να τις διοχετεύουν στη συσκευή 1 (ώστε να χτυπάει ΜΟΝΟ αυτή), τις κλήσεις προς το νούμερο 2 να τις διοχετεύουν στη συσκευή 2 (ώστε να χτυπάει ΜΟΝΟ αυτή), τις κλήσεις προς το νούμερο 3 να τις διοχετεύουν στη συσκευή 3 (ώστε να χτυπάει μόνο αυτή) και τις κλήσεις προς το νούμερο 4 να τις διοχετεύουν στη συσκευή 4 (συσκευή ΦΑΞ), ώστε να απαντάει μόνο αυτή; Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο αυτομάτως ή υποχρεωτικά πρέπει να μεσολαβήσει ανθρώπινος παράγοντας (π.χ. κάποια τηλεφωνήτρια);
δ) μέσω DDI (direct-dial-in) από τον ΟΤΕ. Σε μια τέτοια περίπτωση, τι εξοπλισμός απαιτείται, προκειμένου να πετύχω το διαχωρισμό κάθε νούμερου σε μία ΜΟΝΟ συσκευή; Γίνεται αυτόματα αυτό ή πάλι απαιτείται μεσολάβηση ανθρώπου-τηλεφωνητή στο τηλεφωνικό κέντρο;
Για την περίπτωση χρησιμοποίησης 2 συσκευών ISDN και δύο απλών-αναλογικών συσκευών, θα ήθελα να σας ρωτήσω επιπλέον τα εξής:
1. Για τις ISDN συσκευές το καταλαβαίνω, καθεμιά θα προγραμματιστεί να χτυπάει σε ένα συγκεκριμένο νούμερο και μόνο σε αυτό, ωστόσο αυτές οι δύο συσκευές σε ποιες θύρες του NETMOD θα πρέπει να συνδεθούν; Στις ab1 και ab2 ή κάπου αλλού;
2. Η τρίτη, η απλή-αναλογική τηλεφωνική συσκευή πώς θα ρυθμιστεί να χτυπάει στο τρίτο νούμερο και ΜΟΝΟ σε αυτό; Μήπως μέσω του NETMOD? Και επίσης, σε ποια θύρα θα συνδεθεί αυτή η τρίτη συσκευή, εάν οι ab1 και ab2 θα είναι πιασμένες με τις δύο συσκευές ISDN?
3. To ΦΑΞ πώς θα ρυθμιστεί να χτυπάει στο τέταρτο νούμερο και ΜΟΝΟ σε αυτό; Μήπως μέσω του NETMOD? Και επίσης, σε ποια θύρα θα συνδεθεί αυτή η τέταρτη συσκευή, εάν οι ab1 και ab2 θα είναι πιασμένες με τις δύο συσκευές ISDN?
Ελπίζω να μην σας κούρασα και αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας, γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί και προβληματιστεί αρκετά με το θέμα αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)
νομίζω η ποιο φθήνη λύση θα είναι κάποιο μικρό isdn Κέντρο, παλιότερα είχε τα tiptel 31
β) ναι θα μπορούσε αλλά το κόστος είναι μεγάλο για τις Isdn συσκευές
δ) δεν χρείαζεται
1) γίνεται μέσα απο το μενου τους
2) ναι μέσω του Netmod, ο τρόπος υπάρχει στο μανουαλ, αλλά μπορεί να γίνει και μέσω του netmod configurator
3) Οι isdn θα μπούνε στις s0 (2)
πάντως ξαναλέω ρίξε μια ματιά για κάποιο τηλεφωνικό κέντρο
νομίζω η ποιο φθήνη λύση θα είναι κάποιο μικρό isdn Κέντρο, παλιότερα είχε τα tiptel 31
β) ναι θα μπορούσε αλλά το κόστος είναι μεγάλο για τις Isdn συσκευές
δ) δεν χρείαζεται
1) γίνεται μέσα απο το μενου τους
2) ναι μέσω του Netmod, ο τρόπος υπάρχει στο μανουαλ, αλλά μπορεί να γίνει και μέσω του netmod configurator
3) Οι isdn θα μπούνε στις s0 (2)
πάντως ξαναλέω ρίξε μια ματιά για κάποιο τηλεφωνικό κέντρο
Sdikr, ευχαριστώ πάρα πολύ για την ταχύτατη και πολύ κατατοπιστική απάντηση :) Αν μπορείς διευκρίνισέ μου για τη λύση του τηλεφωνικού κέντρου που προτείνεις, το τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να στέλνει αυτόματα από μόνο του τις κλήσεις π.χ. προς το νούμερο 1 στη συσκευή 1, τις κλήσεις προς το νούμερο 2 στη συσκευή 2 και ούτω καθεξής, ή χρειάζεται υποχρεωτικά να μεσολαβεί κάποιος άνθρωπος-τηλεφωνητής που να κάνει τη διαχείριση πατώντας κάποιο πλήκτρο; Και πάλι ευχαριστώ πολύ! :)
το τηλεφωνικό κέντρο το ρυθμίζεις ώστε η κάθε εξόδος που έχει να είναι και κάποιο msn
Για δυό συσκευές θα μπορούσες να το κάνεις και με το netmod, για παραπάνω θέλεις κέντρο
δυστυχώς απο όσο είδα πλέον δεν έχει το tiptel ο ΟΤΕ, (ήταν στα 130-160 ευρώ)
πάντως ψάχνεις για isdn κέντρο, και όχι απλά αναλογικό
το τηλεφωνικό κέντρο το ρυθμίζεις ώστε η κάθε εξόδος που έχει να είναι και κάποιο msn
Για δυό συσκευές θα μπορούσες να το κάνεις και με το netmod, για παραπάνω θέλεις κέντρο
δυστυχώς απο όσο είδα πλέον δεν έχει το tiptel ο ΟΤΕ, (ήταν στα 130-160 ευρώ)
πάντως ψάχνεις για isdn κέντρο, και όχι απλά αναλογικό
Υποθέτω ότι κατά τον ίδιο τρόπο μπορείς να ρυθμίσεις πού πηγαίνει και το κεφαλικό νούμερο (εκτός των MSN) σε ένα τηλεφωνικό κέντρο. Έχει ο ΟΤΕ το Auerswald COMpact 2104.2 USB, που βγαίνει στα 226 ευρώ (σε γερμανικό site το βρήκα 131 ευρώ!!! αλλά δεν ξέρω αν θα είναι συμβατό με τις γραμμές του ΟΤΕ, επειδή αυτό προορίζεται για τη Γερμανία), σχετικά οικονομικό είναι. Πάντως και το πιο φθηνό ISDN τηλέφωνο του ΟΤΕ πάει στα 132 ευρώ (SIEMENS PROFISET 51 ISDN), οπότε για 2 που χρειάζομαι εγώ (+1 απλό και 1 φαξ-δηλαδή 2 απλά) βγαίνει όσο περίπου το τηλεφωνικό κέντρο (αν υπολογίσουμε ότι και με το τηλεφωνικό κέντρο θα χρειαστώ 2 απλές - αντί για ISDN συσκευές με κόστος 20 ευρώ η καθεμιά):
Α. Τηλεφ. κέντρο 226 ευρώ + 3 απλές συσκευές (20x3=60 ευρώ) = 286 ευρώ
Β. 2 ISDN συσκευές (132x2=264 ευρώ) + 1 απλή συσκευή 20 ευρώ = 284 ευρώ
Υποθέτω ότι κατά τον ίδιο τρόπο μπορείς να ρυθμίσεις πού πηγαίνει και το κεφαλικό νούμερο (εκτός των MSN) σε ένα τηλεφωνικό κέντρο. Έχει ο ΟΤΕ το Auerswald COMpact 2104.2 USB, που βγαίνει στα 226 ευρώ (σε γερμανικό site το βρήκα 131 ευρώ!!! αλλά δεν ξέρω αν θα είναι συμβατό με τις γραμμές του ΟΤΕ, επειδή αυτό προορίζεται για τη Γερμανία), σχετικά οικονομικό είναι. Πάντως και το πιο φθηνό ISDN τηλέφωνο του ΟΤΕ πάει στα 132 ευρώ (SIEMENS PROFISET 51 ISDN), οπότε για 2 που χρειάζομαι εγώ (+1 απλό και 1 φαξ-δηλαδή 2 απλά) βγαίνει όσο περίπου το τηλεφωνικό κέντρο (αν υπολογίσουμε ότι και με το τηλεφωνικό κέντρο θα χρειαστώ 2 απλές - αντί για ISDN συσκευές με κόστος 20 ευρώ η καθεμιά):
Α. Τηλεφ. κέντρο 226 ευρώ + 3 απλές συσκευές (20x3=60 ευρώ) = 286 ευρώ
Β. 2 ISDN συσκευές (132x2=264 ευρώ) + 1 απλή συσκευή 20 ευρώ = 284 ευρώ
Αν μπορεις να το πάρεις απο Γερμανία, να το πάρεις
ποιο πάνω λές για 4 συσκευές, στο β μου λες για 3 ή κανώ λάθος;
Αν μπορεις να το πάρεις απο Γερμανία, να το πάρεις
ποιο πάνω λές για 4 συσκευές, στο β μου λες για 3 ή κανώ λάθος;
Μπορώ, οπότε αν δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας με την Ελλάδα (η εταιρεία είδα ότι είναι γερμανική), τότε είναι καλή περίπτωση η αγορά από εκεί. 3 συσκευές τηλεφώνου και 1 συσκευή ΦΑΞ, οπότε συνολικά 4 νούμερα προς διευθέτηση (1 το κεφαλικό και 3 MSN), ίσως εγώ δεν το έγραψα πολύ καθαρά.
Πάντως, από ό,τι κατάλαβα, εσύ, ακόμα και στην περίπτωση που οι δύο λύσεις βγαίνουν περίπου στην ίδια τιμή, προτιμάς τη λύση με το τηλεφωνικό κέντρο (με τη χρήση 3 απλών-αναλογικών συσκευών και 1 συσκευής ΦΑΞ) αντί της λύσης με τις 2 ISDN τηλεφωνικές συσκευές (+ 1 απλή-αναλογική συσκευή και 1 συσκευή ΦΑΞ), σωστά;
Μπορώ, οπότε αν δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας με την Ελλάδα (η εταιρεία είδα ότι είναι γερμανική), τότε είναι καλή περίπτωση η αγορά από εκεί. 3 συσκευές τηλεφώνου και 1 συσκευή ΦΑΞ, οπότε συνολικά 4 νούμερα προς διευθέτηση (1 το κεφαλικό και 3 MSN), ίσως εγώ δεν το έγραψα πολύ καθαρά.
Πάντως, από ό,τι κατάλαβα, εσύ, ακόμα και στην περίπτωση που οι δύο λύσεις βγαίνουν περίπου στην ίδια τιμή, προτιμάς τη λύση με το τηλεφωνικό κέντρο (με τη χρήση 3 απλών-αναλογικών συσκευών και 1 συσκευής ΦΑΞ) αντί της λύσης με τις 2 ISDN τηλεφωνικές συσκευές (+ 1 απλή-αναλογική συσκευή και 1 συσκευή ΦΑΞ), σωστά;
το τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να κάνει και αλλά πράγματα πού ίσως κάποια στιγμή τα θελήσεις.
Μπορεί πχ κάποια στιγμή να θέλεις να κάνεις μια προώθηση γραμμής, ή να βάλεις τηλεφωνητή κλπ κλπ
όπως σου τα λέει ο sdikr, με ένα κεντράκι έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες, η πιο σημαντική είναι να μεταφέρεις τη γραμμή από το ένα τηλ. στο άλλο. Και με ISDN εντολές γίνεται, αλλά είναι πιο μπελάς. Μη φοβάσαι την αγορά από Γερμανία, δεν θα έχεις θέματα συμβατότητας.
Να σκεφτείς μόνο μήπως μεθαύριο δεν θες τη γραμμή ISDN, οπότε αχρηστεύεται και το κέντρο. Εγώ είχα 2, τη μία την έχω μετατρέψει σε VoiP με όλα τα νούμερα (κεφαλικό και MSN) μεταφορά στη viva, οι δυνατότητες εκεί είναι απεριόριστες, αλλά θες κεντράκι voip ή με κάποιον άλλο τρόπο στήσιμο voip adapter κ.λπ.
Μια και είναι επίκαιρο αυτές τις μέρες, βλέπω ότι οι απαντήσεις σας βγάζουν πλειοψηφία-αυτοδυναμία υπέρ τηλεφωνικού κέντρου :)
Θα το κοιτάξω για Γερμανία, αλλά μετά θα έχω θέμα με τα βύσματα, γιατί εκεί τα τηλεφωνικά βύσματα είναι διαφορετικά από τα ελληνικά, οπότε θα χρειάζομαι αντάπτορες, έχει κανείς/καμιά ιδέα πού θα μπορούσα να βρω τέτοιους αντάπτορες στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα);
jap, την ISDN γραμμή δεν βλέπω να την αλλάζω εύκολα για την ώρα, οπότε δεν με πειράζει να πάρω ISDN τηλεφωνικό κέντρο. Απλώς, προβληματίζομαι αν αυτό που ανέφερα παραπάνω (Auerswald COMpact 2104.2 USB), που προσφέρει ο ΟΤΕ, είναι στοιχειωδώς αξιόπιστο, επειδή είναι αρκετά οικονομικό σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς. Αν κανείς το έχει ήδη και το χρησιμοποιεί ή αν έχει πληροφορίες, θα χαιρόμουν να τις μοιραστεί μαζί μας :)
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας, πολύ βοηθητικές και κατατοπιστικές :)
Όντως θα έχεις θέμα με βύσματα στο συγκεκριμένο κέντρο, αλλά τα ανταπτοράκια κάνουν το πολύ 2 ευρώ το ένα, χρειάζεσαι 4. Θα πρέπει να έχει όποιος σου δίνει το κεντράκι. Θα ζητήσεις TAE-F Stecker und Western Kupplung 6/4 (RJ11). Εξήγησε ότι το θες για Ελλάδα και ρώτα μήπως περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Τα Auerswald γενικά είναι αξιόπιστα και καλά σαν κατασκευή.
Για αυτό που θες, συμφώνησα με το κέντρο γιατί είναι ο προφανής τρόπος. Αλλά αφού ψάχνεσαι, να σου πω και έναν πιο φτηνό τρόπο. Παίρνεις ένα φτηνό κεντράκι ISDN 2 αναλογικών, το συνδέεις στην ISDN του netmod και έχεις 2 αναλογικές στο netmod (που τις προγραμματίζεις για όποια MSN θέλεις) και άλλες 2 στο κεντράκι (που και πάλι τις προγραμματίζεις όπως θέλεις). Αλλά η λύση δεν είναι το ίδιο επεκτάσιμη με κεντράκι 4 αναλογικών. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις να κάνεις. Και πιο ακριβός τρόπος είναι το Elmeg T444 μαζί με module για VOIP, στα 500 περίπου ευρώ.
Jap, σε ευχαριστώ πολύ και για τη νέα σου απάντηση :)
Πράγματι, από ό,τι είδα στο Ίντερνετ, είναι εύκολο να βρεις αντάπτορες για τα γερμανικά τηλεφωνικά βύσματα και είναι αρκετά φτηνοί, 1-2 ευρώ, συνεπώς και πάλι το κόστος συμφέρει από Γερμανία. Και από τις δικές σου συμβουλές-παρατηρήσεις και από του sdikr, διαπίστωσα ότι η καλύτερη λύση είναι ένα μικρό τηλεφωνικό κέντρο και αφού και η δική σου άποψη είναι ότι το συγκεκριμένο της Γερμανικής εταιρείας είναι καλό-αξιοπρεπές, θα αγοράσω αυτό, μαζί με τους 4 απαραίτητους αντάπτορες :)
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια-συμβουλές σας! :)
Παιδια, μόλις έπεσα πάνω στο thread και πολύ χαίρομαι γιατι θέλω να κάνω ακριβώς το ίδιο με τον/την Utopia. Με τη διαφορά ότι προχώρησα το θέμα ένα βήμα πιο κάτω και παρείγγειλα απο Γερμανία το Auerswald 2206.. Όμως εδώ και 2 μέρες προσπαθώ να το κάνω να παίξει και το μόνο που έχω καταφέρει είναι να παίρνω τηλ απο το ένα εσωτερικό στο άλλο!!
Ο αρχικός μου προβληματισμός είναι αν εκεί που λέει τοπικό πρόθεμα βάζω μόνο το 210 για την Αθήνα ή αν είναι πχ 210613 που είναι κοινό για όλα τα MSN και λογικά έχει να κάνει με το κέντρο που ανήκω. Το δοκίμασα κι ετσι κι αλλιώς αλλά τπτ...
Αμα ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω γενικά ας μου δώσει ένα χεράκι..
Thanks
Λογικά τίποτα δεν πρέπει να βάλεις. Εξωτερικές βγάζεις; Σου δείχνει το κεντράκι τον τελευταίο αριθμό (δικό σου) στον οποίο ήρθαν οι εισερχόμενες;
Μάλλον δεν το εξήγησα σωστα... Το πρόβλημα είναι αυτο ακριβώς: ότι δεν επικοινωνει με τον έξω κόσμο το κέντρο, ούτε εισερχόμενες ούτε εξερχόμενες! Και ψάχνω τι φταίει.. Γνωρίζετε ας πούμε αν η είσοδος του κέντρου πρέπει να έρχεται απο την ψηφιακή έξοδο του NEtmode ή αν θα πρέπει να είναι από την κεντρική γραμμή που έρχεται απο έξω??
Thanks όπως και να 'χει! Θα το παλεψω κι αύριο που είναι αργία;)
Γνωρίζετε ας πούμε αν η είσοδος του κέντρου πρέπει να έρχεται απο την ψηφιακή έξοδο του NEtmode ή αν θα πρέπει να είναι από την κεντρική γραμμή που έρχεται απο έξω??
Από μία ISDN (S0) έξοδο του netmod με καλώδιο RJ45.
Μήπως θάπρεπε να ξεκινήσει ο φίλος από το Help desk του Isdn 8001126000;
Πιθανότατα οι απλοί τηλεφωνητές θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά αλλά ο προιστάμενος εκτός του ότι φυσάει, νοιάζεται πραγματικά για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών και πιθανότατα αν δεν σου λύσει το πρόβλημα θα σου δώσει κάποιες κατευθύνσεις.
Οπότε αν δεν σε φωτίσει ο τηλεφωνητής κάνεις την απλή ερώτηση. """"Μήπως να ρωτήσουμε τον προιστάμενο που είναι παλιός;"""
Ok thanks το εφταξα σχεδόν..
Βέβαια το ένα MSN δεν υφίσταται καν (μάλλον πρέπει να πάρω ΟΤΕ να μου πουν μηπως πρέπει να το ενεργοποιησουν καπως αυτοι γιατι πανε και χρόνια που μου είχαν δώσει τα νούμερα και χρησιμοποιούσα μόνο τα 2 κι όχι και τα 4)
κι επίσης δεν μου βγαίνει η αναγνώριση καλούντος αριθμού, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω!!
Τουλάχιστον τώρα δέχονται και πραγματοποιούν εξωτερικές κλήσεις τα 3 (από τα 4) MSN..
@ ADSLgr.com All rights reserved.