Επιστροφή στο Forum : Πιστοποιηση ΙΕΚ
KYANERITHROS
14-10-09, 13:08
Χαιρετω
Προσφατα πηρα την πιστοποιηση στην ειδικοτητα μου,μου εδωσαν καποια προσωρινα χαρτια να κανω την δουλεια μου αν τα χρειαστω καπου και σε 3 χρονια ειπε ο ΟΕΕΚ θα παρω το πτυχιο μου απο την σχολη μου,απο κει κ περα ειναι ομως το θεμα τι κανουμε? κ σε ποιους φορεις μπορω να κανω χρηση και τι μπορω να κανω με αυτο??
τι μπορείς να κάνεις, προφανώς να βρεις δουλειά ;) καλορίζικος
KYANERITHROS
14-10-09, 20:22
Ναι θελω να πω πανω σε τι μπορω να εργαστω??? περαν απο τραπεζες κ εταιρειες που εχω κανει Μοναχα πρακτικη λογω του οτι ειχα τελειωσει την σχολη αλλα δεν ειχα πιστοποιηση κ δεν ειχα παει κ στρατο .Τωρα τελειωσα κ με αυτα ομως.
Και στα προγραμματα stage χρειαζεται η πιστοποιηση.. καλη τυχη :)
KYANERITHROS
14-10-09, 20:34
Αρχικα σας ευχαριστω για τις ευχες σας
η ειδικοτητα μου ειναι γυρω απο τους Η/Υ λογικα θα το καταλαβατε απλως δεν ξερω τι χρηση μπορω να κανω κ πως να κινηθω γενικοτερα,δηλ ποια ειναι τα πλεονεκτηματα μου ωστε να δω τι με συμφερει κ τι οχι.
Βασικα γιατι κανει 3 χρονια να ερθει το πτυχιο?:hmm: Το περιεργο οταν τελειωνεις το ιεκ και παιρνεις το πτυχιο ειναι τι κανεις μετα και τι εξελιξη μπορεις να εχεις. Παραδειγμα εχεις τελειωσει μια ειδικοτητα που εχει σχεση με Η/Υ,που να ψαξεις για δουλεια,που να απευθυνθεις,να ψαξεις πανω στην ειδικοτητα σου,σε κατι ασχετο με αυτο που τελειωσες,τι ακριβως?
Μετα λες ενα πτυχιο ιεκ ειναι λιγο,εδω αλλοι τελειωνουν πανεπιστημια πληροφορικαριοι κλπ
και δεν βρισκουν δουλεια ας πουμε.Αρα πρεπει να ψαχτεις κ για κατι αλλο,ξερω γω κανα μεταπτυχιακο ισως,πολλα τα λεφτα ομως.
KYANERITHROS
17-10-09, 02:00
Ειναι ας πουμε "νομοθεσια" του ΟΕΕΚ να στο δινει μετα απο 3 χρονια το πτυχιο σου κ προσωρινα παιρνεις 2 επικυρομενα χαρτια.
Δυνατο χαρτι αλλα το μετα ομως εχει σημασια!!! ,μπορεις σε κανα φροντιστηριο να διδαξεις μηπως??.
Να κάνω μερικές ερωτήσεις, επειδή δε γνωρίζω;
1. Πόσο καιρό κράτησαν οι σπουδές σου;
2. Τα μαθήματα ήταν σεμιναριακά ή όπως στα ΑΕΙ-ΤΕΙ
3. Το πτυχίο αυτό τι ισοτιμία έχει έναντι των ΑΕΙ-ΤΕΙ
4. Είναι πτυχίο ή πιστοποίηση, το χαρτί που πήρες;
Για την εύρεση εργασίας, το χαρτί που πήρες είναι ένα τυπικό προσόν.
Οι γνώσεις που απέκτησες σε συνδυασμό με τη προσωπική σου ενασχόληση και τις γνώσεις που είχες σε ποιο πεδίο των ΗΥ επιθυμείς να ασχοληθείς
(π.χ. τεχνικός, προγραμματιστής, δικτυάς κλπ κλπ)
Για μαθήματα που λες, δυστυχώς νομίζω ότι μπορείς να κάνεις.
Το δυστυχώς ΔΕΝ το λέω προσωπικά σε εσένα αλλά στο σύστημά μας. Αυτοδίκαια μαθήματα κανονικά μπορούν να κάνουν μόνο όσοι τελειώνουν παιδαγωγικές σχολές ή μετά τη σχολή ακολουθούν κάποια εκπαιδευτικά ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ σεμινάρια. Το παραπάνω έχει σημασία, γιατί έχει τεράστια διαφορά το επίπεδο γνώσεων από τον ΤΡΟΠΟ μετάδοσης αυτών.
KYANERITHROS
17-10-09, 02:40
[QUOTE=asxetos22;3105670]Να κάνω μερικές ερωτήσεις, επειδή δε γνωρίζω;
1. Πόσο καιρό κράτησαν οι σπουδές σου;
2 Χρονια κρατησαν
2. Τα μαθήματα ήταν σεμιναριακά ή όπως στα ΑΕΙ-ΤΕΙ
Κανονικα Μαθηματα
3. Το πτυχίο αυτό τι ισοτιμία έχει έναντι των ΑΕΙ-ΤΕΙ
ΜεταδευτεροΒαθμιας Εκπαιδευσης
4. Είναι πτυχίο ή πιστοποίηση, το χαρτί που πήρες;
Κρατητικη Πιστοποιηση
Για την εύρεση εργασίας, το χαρτί που πήρες είναι ένα τυπικό προσόν.
Οι γνώσεις που απέκτησες σε συνδυασμό με τη προσωπική σου ενασχόληση και τις γνώσεις που είχες σε ποιο πεδίο των ΗΥ επιθυμείς να ασχοληθείς
(π.χ. τεχνικός, προγραμματιστής, δικτυάς κλπ κλπ)
Τεχνικος Διαχειρισης Συστηματων Και Παροχης Υπηρεσιων Ιnternet-Intranet
Ωραία, και σε ευχαριστώ για τις διερευνήσεις σου.
Αν και διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό που έδωσες "δυνατό χαρτί", θεωρώ πως είσαι σε καλό δρόμο (αφού τελειωσες και στρατό)
Αν θες τη γνώμη μου, σύνταξε ένα καλό εμπεριστατομένο βιογραφικό, τονίζοντας πέρα από τις τυπικές σου γνώσεις και τις προσωπικές σου υπολογιστικές ανυσηχίες-ασχολίες.
Στείλτο σε καλές εταιρείες δικτύων ή υποστήριξης ΑΤΜ μηχανημάτων κλπ
Πρόσεχε το βιογραφικό να μην έχει πολλές υπερβολές, γιατί όταν περάσεις από συνέντευξη θα σου πετάξουν και μερικές ερωτήσεις που αφορούν πράγματα που έχεις γράψει μέσα.
Μία άλλη επιλογή, εάν έχεις κύκλο και 1-2 καλόυς συνεταίρους είναι να ανοίξεις δική σου εταιρεία υποστήριξης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (τρέχουν κατά καιρούς και διάφορες επιδοτήσεις).
Ταυτόχρονα ρίχνε και μερικές ματιές στη χρυσή ευκαιρία, η αλήθεια είναι πως εδώ και 1 χρόνο έχει αυξηθεί αρκετά (ναι αλήθεια είναι, παρά την οικονομική κρίση) η ζήτηση πάνω στο τομέα.
Εδώ θέλω να με συγχωρέσεις γιατί εξ΄αρχής ξέχασα να σου ευχηθώ, ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.
KYANERITHROS
17-10-09, 02:59
Ευχαριστω πολυ για τις Ευχες,
Πιστευω οτι ειναι καλο χαρτι κ οχι κατι απλο μιας κ ειναι Κρατικο κ με δυσκολεψε αρκετα μεχρι να το παρω ξερετε με αυτα τι παιζουν γενικα....
εχω κανει πρακτικες κ σε τραπεζες κ αλλα πολλα σεμιναρια εχω παρακολουθησει,ΑΛΛΑ αυτο που ειναι νομος κ δεν αλλαζει κ ισχυει παντα!!! ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ... αυτο το μονο μειον,λογο στρατου κυριος...
Μετα το ΙΕΚ τι? Ιδου η απορια..
manoulamou
20-10-09, 17:46
Δυστυχως ετσι οπως ειναι η αγορα εργασιας (και οχι μονον) η κρατικη πιστοποιηση
οπως και οι σπουδες στα περισσοτερα ΙΕΚ/ΕΕΣ/κολλεγια δεν σημαινουν κατι για την επαγγελματικη αποκατασταση.
Υπαρχουν πτυχιουχοι ΑΕΙ με ντοκτορα και μεταπτυχιακα ψηστες των ταχυφαγιων στην καλυτερη!
Εαν δεν εχεις γνωριμιες και αρκετη τυχη οσο ξυπνιος και νασαι με τοσους πιστοποιημενους "ειδικους" περι τους Η/Υ
ευτυχεστα κι αστα...:rolleyes: Το μπλοκακι παροχης υπηρεσιων ναναι καλα.
μου εδωσαν καποια προσωρινα χαρτια να κανω την δουλεια μου αν τα χρειαστω καπου και σε 3 χρονια ειπε ο ΟΕΕΚ θα παρω το πτυχιο μου απο την σχολη μου
Παρεπιπτωντος, τα 3 χρόνια υπομονής μεχρι να παρεις το επίσημο χαρτί ειναι σχετικα. Περιμένω κοντά στα 4 και κάτι χρόνια να το δω στα χέρια μου και ακόμα τίποτα. Δεν βαρίεσαι...
Όσον αφορά το τι μπορεί να κάνει κανεις μετα απο ένα ΙΕΚ κλπ αυτο βασίζεται πιο πολύ στην τυχη και την επιμονή που έχει ο καθένας μας.
KYANERITHROS
21-10-09, 17:38
σε ιδιωτικο ή δημοσιο ησουν?
Σε ιδιωτικο ήμουν αν και δεν νομίζω να έχει σημασία αυτό, έχω φίλους που πήραν την πιστοποιηση απο το δημόσιο σχεδόν την ίδια εποχή, όπως και εγω έτσι και αυτοί ακόμα περιμένουν.
Manolis_karas
25-10-09, 20:55
Το χαρτί αυτό σου δίνει το δικαίωμα να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και προκηρύξεις του Δημόσιου τομέα, στον Ιδιωτικό τομέα συνεκτιμάται, αλλά περισσότερο μετρούν οι ικανότητες. Οι γνωριμίες μετρούν παντού.
Καλή σταδιοδρομία.
KYANERITHROS
27-10-09, 01:20
αυτο ειναι το μονο standar γνωριμιες...
κ κατοπιν εμπειρια στο χωρο!!
Ευχαριστω πολυ!
KYANERITHROS
28-10-09, 20:46
Γενικα για προκυρηξεις υπαρχει καποιο site ή πως αλλιως ενημερωνομαστε??
μπορεις να γινεις developer,system admin,τεχνικος υ/π,δικτυων εχεις πολλες επιλογες...
:p
Γενικα για προκυρηξεις υπαρχει καποιο site ή πως αλλιως ενημερωνομαστε??
Ασεπ οαεδ και ιστοσελιδες που αφορουν την εκπαιδευση. Πχ alfavita ή φορουμ εκπαιδευτικων βγαινουν τακτικα οι προκυρηξεις ή και μελλοντικα σχεδια προσληψεων
KYANERITHROS
29-10-09, 02:04
α ευχαριστω για τα links εριξα μια προχειρη ματια τι παιζει γενικοτερα.
KYANERITHROS
05-11-09, 12:24
Τι μπορω να κανω κατι σαν εξιδικευση απο δω και περα??
Δηλ τι μπορω να παρακολουθησω απο θεμα σχολων,σπουδων και τετοιο στυλ??
@ ADSLgr.com All rights reserved.