Επιστροφή στο Forum : 9108 και internet gateway
Πρίν από δύο ημέρες αγόρασα το 9108 ANNEX B νομίζοντας ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Πρίν από αυτό είχα το tornado 841 και να σας πώ την αλήθεια ήμουνα πολύ ικανοποιημένος σε όλα τα επίπεδα. Δεν κόλλαγε δεν έκανε reset δούλευε άψογα.
Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία του tornado ήταν η πολύ καλή λειτοργία του UPnP όπου στο internet gateway εικονίδιο που δημιουργούσε έδινε τις πραγματικές ταχύτητες του ADSL (όχι το κλείδωμα της γραμμής 512 που δίνει το usr).
Με την λειτουργία αυτή είχα εικόνα για τα εξερχόμενα και τα εισερχόμενα πακέτα πράγμα το οποίο δεν μπορώ να το καταφέρω με το usr 9108.
Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.
Ευχαριστώ
Τα πακετα φαινονται στο wan statistics
Τα πακετα φαινονται στο wan statistics Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το θέμα όμως δεν είναι να πηγαίνω στα στατιστικά του web interface.
Ίσως να μήν το έθεσα καλά το πρόβλημα.
Το εικονίδιο αυτό δηλαδή δουλεύει σαν traffic monitor. Όταν είναι idle δείχνει 10b/sec ενώ μόλις κάποιος κατεβάζει πχ ένα αρχείο ανεβάινει σε πραγματικό χρόνο και δείχνει τα Kbs/sec στην περίπτωση μου έφτανε μέχρι τα 440 περίπου έχω γραμμή 512.
Στο usr το εικονίδιο αυτό δεν κάνει τίποτα (αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του χωρίς λόγο) και δείχνει σύνδεση στα 512 σταθερά.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το θέμα όμως δεν είναι να πηγαίνω στα στατιστικά του web interface.
Ίσως να μήν το έθεσα καλά το πρόβλημα.
Το εικονίδιο αυτό δηλαδή δουλεύει σαν traffic monitor. Όταν είναι idle δείχνει 10b/sec ενώ μόλις κάποιος κατεβάζει πχ ένα αρχείο ανεβάινει σε πραγματικό χρόνο και δείχνει τα Kbs/sec στην περίπτωση μου έφτανε μέχρι τα 440 περίπου έχω γραμμή 512.
Στο usr το εικονίδιο αυτό δεν κάνει τίποτα (αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του χωρίς λόγο) και δείχνει σύνδεση στα 512 σταθερά.
Στο 9108 δεν υπάρχει κάτι τέτοιο
Στο 9108 δεν υπάρχει κάτι τέτοιο
Το ξέρω ότι δεν υπάρχει αλλά είναι στα standarts του UPnP. Κάτι ανάλογο με τις συνδέχεις που είχαμε από modem ή από ISDN. Το εικονίδιο του dial up networking το οποίο για broadband συνδέσεις αλλάζει σε internet gateway. Ενεργοποιείται μόλις κάνει κάποιος enable τα file and print sharing στο control panel-network connections-setup home or office network. Υπάρχουν και σχετικές αναφορές όσον αφορά το UNnP στη microsoft αλλά και στο συγκεκριμένο forum αλλά δεν έχω πρόχειρα τα links.
Μάλλον είναι bug στο firmware του 9108
Μήπως εννοείς αυτό;
Από τα Windows: Network Connections -> New Connection -> Connect to the Internet -> Setup my connection manually -> Connect using a broadband connection that is always on
Έτσι εμφανίζεται ένα εικονίδιο Internet Connection στα Network Connections, όπου φαίνονται τα στατιστικά για το Internet, ξεχωριστά από αυτά του LAN.
(Στα ελληνικά Windows, προφανώς είναι αντίστοιχες οι επιλογές)
Μήπως εννοείς αυτό;
Από τα Windows: Network Connections -> New Connection -> Connect to the Internet -> Setup my connection manually -> Connect using a broadband connection that is always on
Έτσι εμφανίζεται ένα εικονίδιο Internet Connection στα Network Connections, όπου φαίνονται τα στατιστικά για το Internet, ξεχωριστά από αυτά του LAN.
(Στα ελληνικά Windows, προφανώς είναι αντίστοιχες οι επιλογές)
Κάπως έτσι χονδρικά. Δεν δουλεύει όμως έτσι. Δεν χρειάζεται να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία. Αν ενεργοποιηθεί το UPnP στο router βγαίνει αυτόματα το εικονίδιο του internet gateway το οποίο θα πρέπει να έχει τις πληροφορίες που περιέγραψα παραπάνω.
Το UPnP στο 9108 έχει πρόβλημα εκκίνησης από ότι έχω καταλάβει στο δικό μου. Είτε κάνει αρκετή ώρα να ξεκινήσει (από τη στιγμή που ανοίγεις το pc), είτε δε ξεκινάει καθόλου και θέλει επανενεργοποίηση από τις ρυθμίσεις του router ώστε να πάρει μπρος. Δυστυχώς θέλει καινούργιο firmware επιγόντως.
Δεν είναι λύση στο πρόβλημα σου, αλλά παράκαμψη αυτού... Ρίξε μια ματιά σε αυτό ;)
Δεν είναι λύση στο πρόβλημα σου, αλλά παράκαμψη αυτού... Ρίξε μια ματιά σε αυτό ;)
Σε ποιό????
@ ADSLgr.com All rights reserved.