PDA

Επιστροφή στο Forum : Πέρασε το μtorrent στην αντίπερα όχθη;

no_logo
05-03-06, 10:50
Στο www.slyck.com υπάρχει δημοσίευμα για συνεργασία του δημιουργού του μtorrent με την peerfactor. Συγκεκριμένα για υπογραφή συμβολαίου ανάμεσα στον Ludvig Strigeus τον δημιουργό του προγράμματος και την peerfactor. Υπάρχει ανακοίνωση της εταιρείας για την συνεργασία εδώ http://www.peerfactor.fr/info02.htm . Η peerfactor σαν δραστηριότητα είχε την μόλυνση των p2p δικτύων με ψεύτικα, χαλασμένα αρχεία, μάλιστα όσους μόλυναν τα δίκτυα τους πλήρωνε !!!! μπορείτε να διαβάσετε λίγα πράγματα για την ιστορία της εταιρείας εδώ http://www.boycott-riaa.com/article/11969

το δημοσίευμα του slyck είναι εδώ http://www.slyck.com/news.php?story=1117

giorgosc61
05-03-06, 11:36
Προδοσία...:gun:

dracula
05-03-06, 11:47
http://img145.imageshack.us/img145/5468/foto3pw.jpg (http://imageshack.us)

Αισχροί κι δύο, μtorrent και peerfactor.

Ειπαμε κι εμεις, βρηκαμε ελαφρυ client και χαρηκαμε...
Forca Azureus (μεχρι να μας την πεσουν κι απο εκει, οποτε το p2p θα γινει "Ελα με cd απο το σπιτι να σου γραψω τις διανομες Linux που θελεις ;) )

HaRRy
05-03-06, 12:15
Ας διαβάσουμε ΟΛΟ το άρθρο πρώτα και τις διάφορες απαντήσεις και μετά ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του...
Φαίνεται οτι ο προγραμματιστής του μτορρεντ ξεκίνησε ενα νέο πρότζεκτ με κάποια εταιρεία που θέλει να μοιράζει νόμιμα αρχεία μεσω του bittorent πρωτόκολλου...
Αυτή η εταιρεία φαίνεται πως είναι θυγατρική ή συνεργάζεται με μεγάλες anti-P2P εταιρείες που πολεμάνε το παράνομο filesharing...
Δε ξέρω αν πραγματικά επηρεάζεται ο client μtorrent απο τη συνεργασία αυτή ή αν είναι παράλληλο project για να βγάλει κανα χρήμα ο τύπος ως προγραμματιστής...
Περιμένουμε εξελίξεις και ως τότε - όσοι θέλουμε - συνεχίζουμε κανονικά με τον πολυ καλό και ελαφρύ μtorrent... στην τελική εναλλακτικές υπάρχουν!!

dracula
05-03-06, 12:39
Βρε Harry, να συμφωνησω μαζι σου στο οτι δεν πρεπει να βιαζομαστε. Ομως σκεψου οτι ο (καθολα αξιος) δημιουργος του client σε ενα απο τα αρκετα update που γινονται, πιεζεται απο την εν λογω εταιρεια να περασει "περιεργο" κωδικα. (εχω την εντυπωση, και αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος, το uTorrent ειναι κλειστου κωδικα και οχι GNU/GPL)

Δε λεω οτι δεν μπορει να γινεται και αλλου, αλλα τουλαχιστον μεχρι να χασουν και αλλοι την εξωθεν καλη μαρτυρια...

gkandir
05-03-06, 13:10
Αυτό δε μ' αρέσει καθόλου. Μ' αρέσει το μTorrent και είναι ελαφρύ και κάνω τη δουλειά μου. Τώρα όμως...
Anyway, το το ψάξω το θέμα και θα δω. Μάλλον πάει για uninstall. :(

Braveheart1980
05-03-06, 13:38
Αzureus for teh win!

Gothic
05-03-06, 14:02
Μας αναγκάζει κανείς να βγάλουμε την τρέχουσα, καθαρή έκδοση του μtorrent απο τα μηχανήματα μας; Ας πάει να πνιγεί ο author του αν συνεργαστεί και με την MPAA ακόμη. Και να το μολύνει θα βρεθεί κάτι εναλλακτικό και καθαρό. Έπρεπε να ξέρει οτι στον κόσμο του p2p κάτι τέτοιες κινήσεις σημαίνουν αυτόματα τον θάνατο του software του, αν είναι τόσο βλάκας ας πρόσεχε.

spartacus
05-03-06, 14:17
Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές

tuxerakias
05-03-06, 16:17
Την μία κάνει αυτό (http://torrentfreak.com/encrypting-bittorrent-to-take-out-traffic-shapers/) σε συνεργασία με το azureus και όλοι λένε "woooooow!!"...και μετά ακούτε κάτι άλλο χωρίς να διαβάζετε πολύ πολύ και τον βγάλατε τον τύπο ότι είναι προδότης και 1002 άλλα.

Προγραμματιστής είναι, λευτά πρέπει να βγάλει. Εγινέ γνωστός για το μtorrent και τώρα προφανώς τον ζητάνε πολλοί...τι πρέπει να κάνει δηλαδή ? Να συνεχίζει να βγάζει free software μια ζωή για να κατεβάζει όλος ο κόσμος και αυτός να μην έχει να φάει ? Εκτός αν αρχίσουν ορισμένοι να κάνουν donations εκτός από τα torrent sites και στα torrent progs. Και πάλι όμως...πόσα να βγάλει από αυτή τη διαδικασία ?

Μην αφορίζετε τόσο εύκολα, και στην τελική όποιου δεν του αρέσει ας κάτσει να γράψει δικό του client που να είναι τόσο καλός, να βγάζει bugfixes 1-2 φορές τη βδομάδα, να τρώει το άπειρο πρήξιμο από χιλιάδες users σε όλο το κόσμο...και να μην βγάζει και όσα χρήματα θα πρεπε...

no_logo
07-03-06, 17:56
οι δύο μεγαλύτερες κοινότητες / λίστες με διευθυνσεις που μπλοκάρουνε τα p2p προχώρησαν σε καταχώρηση των διευθυνσεων του μtorrent. Αυτές είναι το Block List Manager (http://www.bluetack.co.uk/index.php) και το Peerguardian (http://phoenixlabs.org/pg2/).

destination IP 207.142.136.45:80 (TCP) - "utorrent.com works for anti-p2p RetSpan"

mastermind
07-03-06, 19:50
To χρησιμοποιούσα μόνο για δοκιμαστικούς λόγους...είμαι σε BitComet 0.62. Προτείνω να κάνετε λίγο υπομονή μέχρι να πέσετε να το φάτε το παλικάρι! Μην βγάζουμε τόσο γρήγορα συμπεράσματα.

ndan_gr
08-03-06, 03:55
σήμερα κυκλοφόρησε και η νέα έκδοση 1.5 με δυνατότητα κρυπτογράφησης των δεδομένων για να μην κόβονται απο τα δίκτυα

HaRRy
08-03-06, 12:05
πλεον αυτή είναι η λύση γιατί όπως ομολογούν πολλοί παροχοι ιντερνετ στο εξωτερικό, κόβουν τις ώρες αιχμής τα τόρρεντς γιατί αλλιώς θα καταρεύσουν τα δίκτυα τους...
οσο για το μtorrent...
Αν ήταν ανοιχτού κώδικα θα μπορούσε άνετα να χακευτεί και παραβιαστούν πολλές δικλίδες ασφαλείας όπως το κλείσιμο του DHT και το κλείδωμα ενος τόρρεντ ως private!!

bill2003
08-03-06, 13:37
Αν ήταν ανοιχτού κώδικα θα μπορούσε άνετα να χακευτεί και παραβιαστούν πολλές δικλίδες ασφαλείας όπως το κλείσιμο του DHT και το κλείδωμα ενος τόρρεντ ως private!!

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες... αν ο κώδικας είναι σωστός δεν μπορείς να 'hackeπσεις' τίποτα ακόμη και αν δεις τον κώδικα. Αν ήταν, έτσι o πιγκουίνος θα ήταν ήδη νεκρός!

apostol70
08-03-06, 17:47
Από την σελίδα τους

µTorrent is not associated with any anti-p2p organization.

Recently, µTorrent has been the subject of numerous articles as a result of the contract between µTorrent's sole creator and developer, Ludvig Strigeus ("ludde"), and PeerFactor.

While PeerFactor has been involved in anti-p2p activities in the past, there is a large amount of misinformation being spread about µTorrent, PeerFactor and the nature of the agreement.

No change has been made to µTorrent as a result of the contract, and no changes will be made in the future. µTorrent contains no anti-p2p component, IP logging or other monitoring as falsely reported by some websites, and is not affiliated with the RIAA or MPAA.
PeerFactor is no longer associated with RetSpan, and furthermore, Ludvig is in no way affiliated with RetSpan. Ludvig does not "work for RetSpan", nor does he work for PeerFactor.
The PeerFactor software that Ludvig is associated with is not anti-p2p software, unlike the PeerFactor program run by RetSpan in 2004, now discontinued. The head of PeerFactor states that "we do not distribute any fake file over P2P, but only useful content" (source).
The PeerFactor agreement does not give PeerFactor access to µTorrent's source code. The only work done by Ludvig for PeerFactor consisted of the development of a single DLL which provides an implementation of BitTorrent for the PeerFactor software. Ludvig is not involved in the development of any other part of PeerFactor.
Ludvig remains the only person with access to µTorrent's source code. µTorrent remains closed-source to prevent clones and modifications such as DHT hacks, not to conceal anti-p2p code. µTorrent will not become open-source as a result of the controversy over the agreement.
Please refrain from spreading misinformation about µTorrent. Should you have further concerns about the integrity of the program, please raise them in the µTorrent community forums.

Ελπίζω ο τύπος να το εννοεί αυτά που λέει και να μην πάει να μας ρίξει στάχτη στα μάτια

mastermind
08-03-06, 17:56
Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες... αν ο κώδικας είναι σωστός δεν μπορείς να 'hackeπσεις' τίποτα ακόμη και αν δεις τον κώδικα. Αν ήταν, έτσι o πιγκουίνος θα ήταν ήδη νεκρός!

Αμα αφαιρέσω τις δικλείδες ασφαλείας και κατεβάζω χωρις ν'αναφέρω τα στατιστικά στον tracker τι γίνεται? Αντι να φτιάχνουν plugins,patches,modified exes κλπ θα πείραζαν κατευθείαν τον κώδικα. Αυτό εννοούσε ο HaRRy ;)

Το άλλο με τον πιγκουίνο είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Εδω εσυ διαχειρίζεσαι το σύστημα και εσυ εκτελείς τις εφαρμογές οπότε δεν τίθεται θέμα hack. Αν όμως κατεβάσεις και εγκαταστίσεις μια παραλλαγμένη εκδοση εφαρμογής τότε...μπορεί να τρέχουν και άλλοι.

no_logo
08-03-06, 19:38

αν ήταν έτσι θα μπορούσαν να το είχαν κάνει λόγω του azureus που είναι open source και υποστηρίζει ακριβώς τα ίδια με το μtorrent

BlindG
10-03-06, 11:15
Τελικά? :what:

Το Azureus σε windows είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ λόγω Java. Μια καλή εναλλακτική, είναι το BitComet το οποίο λέει οτι μετά την τελευταία του έκδοση σταμάτησε να είναι blacklisted από μερικούς tracker...

Είναι επιβεβαιωμένο όμως οτι το μTorrent είναι φαιδρό εγκάθετο??

manicx
10-03-06, 12:31
Τελικά? :what:

Το Azureus σε windows είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ λόγω Java. Μια καλή εναλλακτική, είναι το BitComet το οποίο λέει οτι μετά την τελευταία του έκδοση σταμάτησε να είναι blacklisted από μερικούς tracker...

Είναι επιβεβαιωμένο όμως οτι το μTorrent είναι φαιδρό εγκάθετο??

To πολύ βαρύ εγώ δεν το έχω δει. Δεν έχω βρει PC που να είναι βαρύ, από PIII στα 733 με 256 RAM μέχρι και ΑΜD64 3200+. 1% CPU σε PIV στα 3GHz, 30ΜΒ RAM χρήση. Δεν νομίζω να κάνω μαγικά. Απλά χρησιμοποιώ τα τελευταία versions JDK και Αzureus.

odd
10-03-06, 12:54
Με το μtorrent έχω πραγματικά βολευτεί. Πανάλαφρο, εύχρηστο, παραμετροποιήσιμο, γρήγορο τα πάντα.

Δυστυχώς αν όσα αναφέρονται θα πρέπει να το αλλάξω και πιστέψτε με δεν υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές. Στο λίνουξ ψάχνω τέτοιον σοβαρό client πολύ καιρό. Το καλύτερο που βρήκα είναι το bittornado που είναι κλάσεις πίσω από το μtorrent.

bill2003
10-03-06, 12:59
Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, απλά το επαναφέρω στην κουβέντα, γιατί να αλλάξεις από το μTorrent 1.4?

Δεν νομίζω κάποιος tracker να απαγορεύσει τον 1.4 αλλά ΙΣΩΣ νεότερες εκδόσεις ΑΝ τελικά ευσταθεί η παραπάνω κατηγορία...

Xouzouris
15-03-06, 20:43
Δεν νομιζω οτι ευσταθει τιποτα απο τα παραπανω... ενα dll τους εγραψε ο ανθρωπας και κατι εγινε... η μηπως δεν πρεπει να δουλεψει αυτος για να ζησει??
Οσο για τις blacklists της bluetack ειναι ως γνωστον αλαφροισκιωτοι... στην τελικη οπως ειπαν κι αλλοι, κρατηστε την 1.4 και κανενα προβλημα...
Οσο για τα hacks, να σας πληροφορησω οτι με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ βρισκει κανεις του Αβρααμ και του Ισαακ τα καλα, για μtorrent, για Azureus, για BitVomit, για μουλαρια, γαιδουρια... you name it.

apostol70
15-04-06, 19:35
Παράθεση από το Phoenix Labs

The µTorrent fiasco
You may have noticed that PG2 started blocking utorrent.com. This is because µTorrent’s developer recently licensed his backend technology to a company known for monitoring P2P networks.

Today we confirmed that it is for a new content distribution system - something explicitly stated in the contract, meaning they are not allowed to use it for monitoring P2P users or anything else.

So is helping out a company known for P2P monitoring morally wrong? Maybe. But everyone needs to eat. The licensing had no malicious intent toward P2P users, and it does not affect µTorrent in any way.

Yet it is still blocked. This is because we are still silently redirecting all of your list downloads to our friends at Bluetack while we get our own lists ready. Adding or removing things from their lists is something we have no control over.

Fortunately, we have been preparing to launch our own lists for about a week now! Within the next few days PG2 should automatically start pulling the lists from Blocklist.org - no work on your end required.

(By the way, this sort of thing is what Blocklist.org is meant for - go rate utorrent.com if you want it blocked or allowed.)

GoG
15-04-06, 20:15
Θανατος στο μtorrent!!!!!Πλακα κανω...ΣΟβαρα τωρα,τον τελευταιο καιρο ειχα κατι προβληματα με το συγκεκριμενο (μετα απο καποιες ωρες κατεβασματος μου εριχνε τη συνδεση και επρεπε να κανω επανεκκινηση τον υπολογιστη) και το εστειλα και τωρα ειμαι σε bitcomet....

Gordito
23-04-06, 00:37
εγω εχω κατεβασει της Παναγιας τα ματια που λεμε με εκδοση 1.5 κ δεν εχω παρατηρησει τιποτα.αλλα δεν προκειται να το αλλαξω αν δεν δω μεγαλες διαφορες με σημερινες καταστασεις,τα διαφορα "αρθρακια" δε μου λενε τιποτα:down:

@ ADSLgr.com All rights reserved.