PDA

Επιστροφή στο Forum : F1-2010 Pre Season

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16

aroutis
03-01-10, 18:32
Σου ξαναειπα...
Απο ενα σημειο και κατω δε μετραει. :p
Και μονο που δεν υπαρχει καμια συνοχη αναμεσα στα αποτελεσματα σου, δειχνει τη συμπτωματικοτητα των δυο εξωφρενικων τιμων που πετυχες (0.021 & 0.054).

Εγω τηρω την αποχη μου απο το παιχνιδι. :p

Σιγουρα με πολλες προσπαθειες μπορω να κατεβασω πολυ χρονο αν συντονισω 5 καλα αποτελεσματα σε ενα παιχνιδι...
Αλλα αυτες οι πολλες προσπαθειες ειναι που θελω να αποφυγω. :pΜα τα 2 τελευταία αποτελέσματά μου ειναι και τα πιο γρήγορά μου... μια χαρά συνοχή. By da power of arkouda σου λέω... :rofl:

Απο κει και πέρα, 2 προσπάθειες έκανα για το συγκεκριμένο, απο περιέργεια να δώ τι θα κάνω αφού χάζευα.. :p:p

........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 1 λεπτά και 1 δευτερόλεπτα αργότερα ........

aroutis, κλεβεις!!
Οι 2 τελευταιες ειναι ακυρες.. ;)

Κατσε να προσπαθησω και εγω.
Σας παρακαλώ κύριε, ΔΕΝ κλέβω. It's just a game!:p:p:p

DOU
03-01-10, 18:39
Ακομα και σε αυτο cheats ρε arouti για να βγεις πρωτος?:p:p

MNP-10
03-01-10, 18:40
Τα περί αξιωματικής ανωτερότητας τα ακούω περισσότερο από σένα όμως...

Ειναι συχνο φαινομενο, πιστεψε με.. εχω κανει την ιδια συζητηση 1.000.000 φρες :lol:

Μα το βιντεάκι αυτό δεν υπάρχει για να σου πει ότι ο άλλος ρίχνει 1 δευτερόλεπτο στο γύρο στους κοινούς θνητούς(πάλι όμως έβγαλες δικά σου συμπεράσματα για το κίνητρο μου). Στο δειξα για να δεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μια διαφορετική προσέγγιση της στροφής απο την οποία φαίνεται να κερδίζει κάτι

Κερδος-χασουρα ειναι σχετικες εννοιες. Κερδιζει σε σχεση με το herbert.. αν εκανες ομως overlap τις τηλεμετριες με τον rubens στην ιδια πιστα, θα τον εβλεπες να χανει. Και αρα, αν εισουν ενας τριτος οδηγος που θα ηθελες να υιοθετησεις ενα γρηγορο οδηγικο στυλ, θα προτιμουσες την τηλεμετρια του rubens (-0.653 down).

Ασε το αλλο.. αυτα τα videακια ειναι σε μια εποχη που δεν υπηρχε το traction control.. οποτε πραγματικα οποιος κουβαλουσε περισσοτερη ταχυτητα μεσα στις στροφες (γιατι αμα το παρακανε με το γκαζι το μονοθεσιο θα γινονταν νευρικο βγαινοντας εκτος προσφυσης) οντως ειχε ενα πλεονεκτημα. Παμε λιγο fast forward στις χρονιες με το traction control. Εξαφανιστηκε το edge του σουμαχερ? Οχι. Αρα? Για μενα ειναι πραγματα απολυτως ξεκαθαρα. Αυτες οι "αναλυσεις" που ειδες στο videακι ειναι του beep και περα απ'το παραλογο της υποθεσης (χαλια γυρος herbert για contrast) δε στεκονται ουτε υπο το φως μεταγενεστερων δεδομενων (εποχη με traction control που ο οδηγος επρεπε να το παταει τερμα απ'την εξοδο της στροφης και απλα να αφηνει το TC να μουγκριζει οσο κανει sort-out το θεμα της προσφυσης απο μονο του).

τη στιγμή που εσύ έχεις καταλήξει ότι επειδή ο άξονας του αυτοκινήτου έχει μεγαλύτερη κλίση ωφείλεται στο skill του λόγω της καθυστέρησης αντανακλαστικών...

Η γωνια του αξονα του αυτοκινητου απο μονη της δε λεει τιποτα. Σημασια εχει ποσο προλαβαινει να φυγει το μονοθεσιο προς το πλαι πριν ο οδηγος καταλαβει οτι του φευγει και αντιδρασει. Αν για να κανουμε κλικ μια τελιτσα στο reaction test θελουμε 200 milisecond πχ, στις γρηγορες στροφες του silverstone που τις περναει με 280km/hr, μια μετατοπιση στο πισω μερος μπορει να ειναι >2 μετρα προς το πλαι σ'αυτο το χρονικο διαστημα των 200 ms.

Για να σου πω ότι αυτό που εσύ βλέπεις στα διάφορα βίντεο είναι μια προσέγγιση που απλά δεν ισχύει.

+

Βάλε λίγο την κοινή λογική να δουλέψει... Δέχομαι ότι είναι δικά σου συμπεράσματα και ο καθένας επιλέγει αν συμφωνεί αλλά εδώ παραπλανείς κ τον εαυτό σου... Πως μπορείς εσύ από ένα βιντεάκι να καταλήγεις σε τέτοια αφοριστικά συμπεράσματα??? Πράγματι θυμάμαι επαφές του στιν εκκίνηση. Η συχνότητα τους ακόμη και ΑΝ είναι αυξημένη δε σημαίνει τπτ.

Δεν ειναι μονο η εκκινηση.. γενικα εχει delayed stimuli response οταν κανει race αλλους.. πχ φρεναρισματα και εμβολισμοι πανω στους μπροστινους του κτλ. Το αν σημαινει ή οχι, εξαρταται απ'τον ποιον αξιολογει και κυριως γιατι αξιολογει. Πχ αν θελει να βγαλει συμπερασματα για να βαλει τα λεφτα του χωρις bias στον σουμι ή τους αντιπαλους του ή αμα θελει να υποστηριξει καποιον επειδη ειναι οπαδος του.

E?Δλδ το να μπορεί ο άλλος να αλλάζει ρυθμίσεις ανα στροφή χωρίς να είναι distracted ενώ ταυτόχρονα σκέφτεται στρατηγική-λάστιχα κλπ... και να είναι ακριβής δεν σε βοηθάει???

Το pit strategy ειναι over-rated aspect οσον αφορα τους οδηγους. Το pit-wall τα κανονιζει αυτα. Το να ρυθμιζει ομως τα φρενα στη κατηφορα της Ιμολα πριν κανει το οριακο φρεναρισμα (ωστε να το μεγιστοποιησει χωρις να του γυρισει το πισω μερος) ειναι αξιοθαυμαστο :oneup:

Τον τρούλι πολλοί τον πάνε και εγώ μέσα... Είναι και συμπαθέστατος σαν φυσιογνωμία άλλα ρε σύ πότε διαχειρήστηκε σωστά έναν αγώνα??

Με τι μονοθεσιο να τον διαχειριστει? Με μιναρντι? Με την προστ του 07 που του σκασε ο κινητηρας ενω ετρεχε επι 60 γυρους (με 2η θεση), μπροστα απο μακλαρεν, φεραρι και τη 1 williams? Με την jordan? Με τη ρενο του 2000+ που εκανε πειραματα με κινητηρες 110 μοιρων και ηταν τελευταια στο grid? Με τη ρενο του 2004 που ειχε την ευκαιρια εκανε μια νικη.. αλλα η Ρενο ανεκαμψε απ'το 2005+ οταν ο ιδιος ηταν ...στη τογιοτα (!). Ε με τη τογιοτα τι να κανει? Εδω οι ανθρωποι ακομα και φετος που ειχαν ευκαιρια στο μπαχρειν να νικησουν βαλανε αυτογκολ απ'τα πιτς με αναποδη στρατηγικη (βαλανε τα χαλια λαστιχα στο μεσαιο stint αντι στο τελευταιο οπως τα βαλαεν ολοι οποτε τους προσπερασαν και μετα στο τελευταιο stint που οι τογιοτα κανανε το comeback απλα δε μπορουσαν να ξαναπροσπερασουν λογω της φυσης της πιστας). Το μονοθεσιο παιζει τεραστιο ρολο. Εγω αμα εφτιαχνα f1 team θα επαιρνα trulli αβλεπι για οδηγο.. ειναι the best value money can buy.

Στην γενική μου εκτίμηση για τον σουμι είναι στα - άλλα κρίνεις γενικά τον άλλον και αποφασίζεις.

Κοιταξε, σαν αθλητη τον εκτιμω για το οτι ειχε την ευφυια να κατσει να μεγιστοποιησει οτι μπορει προκειμενου να ειναι on top, οταν το υπολοιπο grid ηταν στο κοσμο του. Σαν χαρακτηρας οσο περνανε τα χρονια γλυκαινει αλλα το win-at-all-costs (ακομα και με ανηθικα μεσα) δε το παω καθολου.. δυστυχως.

aroutis
03-01-10, 18:44
Ακομα και σε αυτο cheats ρε arouti για να βγεις πρωτος?:p:p
Cheats κάνει μόνο η McLaren :p
Καλά που αλλού κάνω cheats;;

DOU
03-01-10, 21:35
Η επίσημη πρώτη του Button

http://www.f1free.gr/photos2009/buttonmcl.jpg http://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gif

Moυτρα κοιτα,ε ρε καταρα που μας βρηκε...:p:p

georgef1
03-01-10, 22:21
Εγώ πάντως από την όλη συζήτηση αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο MNP έχει πάει πολλές φορές στον "κουβά" εξ αιτίας του Μιχαλάκη......:cool:

Rebel Scum
03-01-10, 23:11
Γενικά πάντα θαύμαζα τον Σουμάχερ...και φυσικά όχι επειδή οδηγούσε για την Φερράρι, αυτός για εμένα ήταν λόγος να τον αντιπαθώ :p

Θα συμφωνήσω γενικά (και διαισθητικά περισσότερο, δεν έχω τις γνώσεις ούτς τόσο ενδιαφέρον για το άθλημα) με την ανάλυση του ΜΝΡ.....έχω σταματήσει καιρό τώρα να πιστεύω σε υπερανθρώπους και ταλέντα που κάνουν τους άλλους να φαίνονται νάνοι. Ειδικά σε ένα άθλημα που οι παράγοντες είναι τόσοι πολλοί.

ΑΛΛΑ λέγοντας αυτά συνεχίσω να πιστεύω ότι ο Γερμανός είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που πέρασε από το άθλημα (δίπλα του βάζω μόνο το Σέννα)...δεν πιστεύω στην τύχη και στις συγκυρίες, από την στιγμή που οι επιτυχίες του επαναλαμβάνονται απλά τις αξίζει.

Κανείς κατασκευαστής δε θα κάνει μάγκα ένα μέτριο οδηγό τόσες φορές.

DOU
05-01-10, 20:27
Briatore's Lifetime F1 Ban Is Overturned

Briatore wins his appeal against F1 ban (http://www.planetf1.com/story/0,18954,3213_5833215,00.html) http://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gif

Μουαχαχα βρε τον μπριατορε...:p

MNP-10
05-01-10, 20:35
After the FIA handed out the sentences, Briatore later claimed former FIA president Max Mosley was "blinded by an excessive desire for personal revenge'' in pursuing the case.

In a statement in November, Briatore added: "The decisions to carry out an investigation and to submit it to the World Council were taken by the same person, Max Mosley, the FIA president.''

Briatore further asserted Mosley "assumed the roles of complainant, investigator, prosecutor and judge,'' claiming the case against him was a breach of the "most basic rules of procedure and the rights to a fair trial.''

Briatore's claim the FIA World Council, chaired by Mosley, was out for "personal revenge'' stemmed from his involvement in plans for a breakaway series.

---

Σωστο το underlined part.. ο Mosley την εχει (την ειχε) δει θεος :whistle:

aroutis
05-01-10, 20:53
Δεν λεει και κάτι που δεν ξέρουμε... ο Max το είχε παρακάνει... και ενώ στο security τα πήγε πολύ καλά, στο τέλος τα είχε κάνει σκ*τά...

Παρόλα αυτά θα προτιμούσα τον Briatore εκτός ..

MNP-10
05-01-10, 21:48
Ειναι κλασικη περιπτωση που λογω κακων διαδικασιων στο τελος δικαιωθηκε ο παρανομος...

aroutis
06-01-10, 01:16
The FIA notes the Decision of the Tribunal de Grande Instance of Paris in relation to Mr. Briatore and Mr. Symonds.

The Court has rejected the claims for damages made by Mr. Briatore and Mr. Symonds and their claim for an annulment of the FIA's decision. In particular, the Court did not examine the facts and has not reversed the FIA's finding that both Briatore and Symonds conspired to cause an intentional crash at the 2008 Singapore Grand Prix.

However, the Court did question the FIA's authority to impose bans upon Mr. Briatore and Mr. Symonds for procedural reasons and because they are not FIA licence holders and, according to the Court, are therefore not subject to any FIA rules. The FIA's ability to exclude those who intentionally put others' lives at risk has never before been put into doubt and the FIA is carefully considering its appeal options on this point.

The Court’s decision is not enforceable until the FIA's appeal options have been exhausted. Until then, the World Motor Sport Council’s decision continues to apply.

In addition, the FIA intends to consider appropriate actions to ensure that no persons who would engage, or who have engaged, in such dangerous activities or acts of intentional cheating will be allowed to participate in Formula One in the future.Με λίγα λόγια τίποτα δεν τελείωσε.. η απόφαση του δικαστηρίου αφορά στο οτι η FIA δεν έχει δικαίωμα να δώσει ban σε κάποιον που δεν έχει FIA License και όχι στην ουσία της υπόθεση - θέματα κοινώς δικαιοδοσίας της FIA.

Προφανώς η FIA αποκλείεται να το αφήσει έτσι από τη στιγμή που με το τρόπο που διατυπώνεται η απόφαση ειναι σαν να ανοίγει παράθυρο σε ανθρώπους χωρίς license -πχ managers - να κάνουν orchestrate ατυχήματα χωρίς καμιά συνέπεια αν τους πιάσουν..

........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 21 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα αργότερα ........

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/8427552.stm

Συνεντευξη του Michael Schumacher με την επιστροφή του στη F1. Ωραίο video.:oneup:

George_Prix
06-01-10, 06:04
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/8427552.stm

Συνεντευξη του Michael Schumacher με την επιστροφή του στη F1. Ωραίο video.:oneup:

Το πρωι εψαχνα τους δορυφορους και πετυχα μια ενδιεφερουσα συνεντευξη του Schumi μετα τη μεταγραφη στη Mercedes.

Την εγραψα και την ανεβασα καπου...

Οποιος θελει να τη δει, ας μου στειλει PM για να του δωσω το link. ;)

Για αυτο το video μιλουσα πριν καμια 10αρια μερες που το ειχα γραψει στη live μεταδοση του... ;)
Η πλακα ειναι πως στη συνεχεια το BBC το εδειχνει σε ενα απο τα καναλια του ΟΛΗ ΜΕΡΑ.
Τελειωνε το video και ξανα απο την αρχη και μολις τελειωνε αμεσως απο την αρχη !!!!
Ειχα σκλαβωσει μια συχνοτητα του, για να δειχνει ολη μερα αυτο το 5λεπτο video. :whistle:

georgef1
07-01-10, 10:20
Ρε την FIA ....τελικά για ένα κάλπικο αγώνα και μάλλον ένα κάλπικο πρωτάθλημα όλοι θα κριθούν αθώοι......μοιάζει όλο και πιο πολύ με το δικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου....:rofl:

aroutis
08-01-10, 04:58
http://www.f1fanatic.co.uk/2010/01/07/lewis-hamilton-on-his-dad-and-beating-alonso/
Lewis Hamilton turns 25 today and he’s given a detailed interview on one of his sponsor’s websites about his F1 career so far.

The interview was conducted at Rye House kart circuit at Hoddesdon where he often raced during his karting years.

In it he has some interesting things to say about his father Anthony, whose drive and determination helped Hamilton reach F1:

The hardest corner of all is this corner right here. It’s where I learnt to be the latest braker of all and that’s where I learnt to overtake everyone like I do. I use it in Formula 1 now, that’s why I’m able to overtake like I do.

It wasn’t until my dad found out where the latest of brakers were braking. So if the British champion was braking here, my dad would make me brake down here – so late that I often would go off or spin. Spin, start again, spin, start again… he stood here and said I had to brake there and if I didn’t brake there I’d be in trouble.

When I have kids I want to be just like him because he was such an incredible dad. Very, very hard and very correct but he tried always to do what was best for me. He was probably harder on me than any of my friends’ parents were on them. But that’s what made me so strong.

When the family weren’t there and it was just me and my dad, there was never a moment when he was not standing at my side and watching out for me. He was my hero.

He also talked about missing out on the drivers title: in his rookie season – and the satisfaction he took from finishing ahead of team mate Fernando Alonso in the championship:

I definitely didn’t blame myself for the year that I missed out [on the championship]. My first season in Formula 1, alongside a world champion – a double world champion – and I blew him away. I beat him. No-one’s ever come in their first year and been at the front, let alone beat a world champion, beat the mentality and the strength that he would have, and his experience in Formula 1 already up to that point.

So I’m very proud that I had the experience of leading the world championship for most of the year. And it’s sickening, for sure, to think we lost it in the last couple of races. [...]

I was leading and I needed a couple of points in the last two races. I barely got one. I think I got one*. The worst two races of the whole year. In one, I went off, in the second one the car stopped and it never stopped on me before.

It was a growing experience and it made me who I am today.

*He scored two in the last race, and needed two more to be champion

The full interview is over 20 minutes long and you can listen to it on the Johnnie Walker website. Απολαύστε Hamilton...

Τα σχόλια δικά σας ;)

ant0ine
09-01-10, 04:05
Λέει κάτι κατακριτέο?
Εγώ πάντως το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι εκείνο το πρωτάθλημα(που έχασε απο τον ραι) μου είχε φανεί λίγο "περίεργο"...

George_Prix
09-01-10, 09:14
Λέει κάτι κατακριτέο?
Εγώ πάντως το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι εκείνο το πρωτάθλημα(που έχασε απο τον ραι) μου είχε φανεί λίγο "περίεργο"...

Τιποτα το κατακριτεο δε λεει. :nono:

Αλλωστε εχουμε δημοκρατια και ο καθενας μπορει να εκφερει ελευθερα τις αποψεις του. ;)

Απλα μερικα πραγματα φανταζουν γελοια, οταν δεν εχουν ακουστει απο ατομα οπως ο Senna ή ο Schumacher και ακουγονται απο το Hamilton. :lol:
O οποιος Hamilton περεμπιπτοντως, ελεγε οτι ειναι στο επιπεδο των δυο παραπανω οδηγων, μετα τους πρωτους 4-5 αγωνες του. :rofl:
Μαλλον ο πατερας του εδωσε τοση βαση στο να του δειχνει τα σημεια φρεναρισματος, που ξεχασε να τον κανει ανθρωπο. :down:

Επειδη εισαι νεος στο forum και πιθανοτατα δεν εχεις διαβασει την αποψη μου, θα σου πω οτι θεωρω το Hamilton TAΛΕΝΤΑΡΑ.
Αλλα το οδηγικο ταλεντο τελικα, δεν εμποδιζει καποιον απο το να δειχνει αστειος. :rtfm:

aroutis
09-01-10, 12:10
Λέει κάτι κατακριτέο?
Η διαφορά αστειου και γελοίου ειναι πολύ μεγάλη... ενοιοτε ειναι όμως όσο μια τρίχα.

Στη περίπτωση του Lewis πιστεύω ότι πρέπει να τον μαζέψουν και να αφήνουν το PR team του να μιλάει...

"Ο κος. Χαμιλτον..." κλπ.

Το παιδί δεν το έχει, μιλά και πέφτουν ταβάνια από αυτά που λέει...

Ο μπαμπάς του λοιπόν του έμαθε που να φρενάρει... ταλεντάρα λέμε.. Και μετά είχε θράσος να συγκρίνει εαυτό με τον Σουμάχερ που πήγαινε βόλτα τη πίστα είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο για να βρεί μονος τα ιδανικά σημεία..
και όχι μόνο αυτό αλλά - και αυτό ξέφυγε από τον Τζορτζ περιέργως - το 2007 ξέσκισε τον Αλόνσο... σε μία ομάδα που ήταν όλη πίσω του και ο Ρον έφτασε να πεί ότι ό αντίπαλός μας (αυτού και του Χαμ) ήταν ... όχι η Φερραρι αλλά ο Αλόνσο;)

Και να είχε στο τέλος περισσότερους βαθμούς... αντε να το καταλάβω... αλλά ισοβαθμήσαν!

Απλά το παλικάρι έχει τεράστιο εγώ.:rofl:

Πάντως θα χαρώ να δώ τον Σουμάχερ ειδικά φέτος πίσω... και αν εχει σωστό μονοθέσιο, να δώσει κανα μάθημα σε μερικούς νέους... σαν τον Lewis που το μυαλουδάκι τους απλά δεν είναι στη θέση του...

George_Prix
09-01-10, 12:14
Η διαφορά αστειου και γελοίου ειναι πολύ μεγάλη... ενοιοτε ειναι όμως όσο μια τρίχα.

Στη περίπτωση του Lewis πιστεύω ότι πρέπει να τον μαζέψουν και να αφήνουν το PR team του να μιλάει...

"Ο κος. Χαμιλτον..." κλπ.

Το παιδί δεν το έχει, μιλά και πέφτουν ταβάνια από αυτά που λέει...

Ο μπαμπάς του λοιπόν του έμαθε που να φρενάρει... ταλεντάρα λέμε..
και όχι μόνο αυτό αλλά - και αυτό ξέφυγε από τον Τζορτζ περιέργως - το 2007 ξέσκισε τον Αλόνσο... σε μία ομάδα που ήταν όλη πίσω του και ο Ρον έφτασε να πεί ότι ό αντίπαλός μας (αυτού και του Χαμ) ήταν ... όχι η Φερραρι αλλά ο Αλόνσο;)

Και να είχε στο τέλος περισσότερους βαθμούς... αντε να το καταλάβω... αλλά ισοβαθμήσαν!

Απλά το παλικάρι έχει τεράστιο εγώ.:rofl:

Φιλε σκοπιμως δεν αναφερθηκα στην κοντρα με τον Alonso, για να μη μπορει κανενας να πει οτι μεροληπτω. ;)

Αλλωστε αυτα που ειπε για Senna και Schumi στον 4ο αγωνα του και η αυτοβιογραφια που εξεδωσε στον 6ο αγωνα του, τα λενε ολα για το Hamilton. :closed:

ant0ine
09-01-10, 16:35
Α sorry είχα διαβάσει στα πεταχτά το quote της συνέντευξης... Δεν είχα προσέξει το σημείο με τον Alonso, είχα δώσει βάση στο σημείο με το φρενάρισμα. Εντάξει δεν αντέχει σχολιασμό...

Δε ξέρω αν έχει συζητηθεί εδωμέσα άλλα γενικά εκείνο το πρωτάθλημα που πολλοί το είπαν συγκλονιστικό κλπ για μένα ήταν μια μεγάλη παρωδία. Αναφέρομαι περισσότερο στο φινάλε του και όχι στο copygate...
Τον μικρό τον παραδέχομαι κι εγώ άλλα δεν τον πάω... πολύ υποκριτής και αλάνθαστος για τα γούστα μου :) .

MNP-10
09-01-10, 17:06
Ο μπαμπάς του λοιπόν του έμαθε που να φρενάρει... ταλεντάρα λέμε.. Και μετά είχε θράσος να συγκρίνει εαυτό με τον Σουμάχερ που πήγαινε βόλτα τη πίστα είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο για να βρεί μονος τα ιδανικά σημεία..

Εγω το διαβασα διαφορετικα.. Ο πατερας του απλα του εθεσε το mental limit (το οποιο ειναι πιο πολυ κατι μεταξυ motivation και ξεκλειδωματος των δυνατοτητων του ατομου).. δλδ καποιες φορες λες "αυτο δε γινεται".. ε και ο πατερας του του ειπε "οι καλυτεροι φρεναρουν εδω - εδω θα φρεναρεις και συ".. οποτε λεει και αυτος (που το θεωρουσε αδυνατο), για να φρεναρουν και αλλοι, τοτε πρεπει να ειναι εφικτο - απλα θελει προσπαθεια.. αρα θα το επιχειρησω.. και με τις δοκιμες τελικα τα καταφερε.. αλλα το θεμα ειναι οτι απ'αυτη την ιστορια του εμεινε το technique για οριακο φρεναρισμα. Ομως το technique προφανως το ανεπτυξε ο ιδιος, δε του το μαθε κανεις. Απλα του ειπαν οτι ειναι εφικτος στοχος για να τον προσπαθησει / επιδιωξει.

Παντως στην f1 το φρεναρισμα ειναι αρκετα διαφορετικη υποθεση.. γιατι σε αντιθεση με το καρτ που πατας το φρενο προοδευτικα προς το πατωμα και μονο αφου κλειδωσει σηκωνεις, στην f1 το πατας τελειως κατω (οταν εχεις >250kmh) γιατι το μονοθεσιο σ'αυτες τις ταχυτητες ειναι γατζωμενο κατω λογω downforce, αρα δεν προκειται να κανουν lock οι τροχοι οσο και να το πατησεις, αλλα οσο μειωνεται το downforce επιβραδυνοντας, το ρισκο κλειδωματος αυξανεται. Και οταν πεσεις <150km/h τοτε το φρεναρισμα γινεται σχεδον με παρομοιο τροπο με τις μηχανικες αρχες του καρτ. Αλλα η ολη διαδικασια ειναι full brake-less brake-negotiate brake.. στο καρτ ειναι προοδευτικο προς το τελος brake-negotiate brake. Οποτε λιγο πολυ οι περισσοτεροι οδηγοι φ1 εφαρμοζουν την ιδια τεχνικη στην αρχη του φρεναρισματος (το τσαρουχωνουν), απλα ισως ο Χαμιλτον επειδη εχει μεγαλυτερες δυνατοτητες στο negotiate του οριου (μεταγενεστερο σταδιο), να το αφηνει για λιιιιγο πιο αργα το τσαρουχιασμα.

Παντως το να φρεναρεις οριακα ειναι ενας καλος τροπος να κανεις extract περισσοτερη ταχυτητα, κυριως σε qualify.. σε αγωνα αμα ειναι μαλακά τα λαστιχα, υπαρχει ενα θεμα με τη φθορα τους... ειδικα σε περασμενες χρονιες ο χαμιλτον τα διελυε.

DOU
10-01-10, 15:53
Villeneuve working hard to get back in F1 (http://www.planetf1.com/story/0,18954,3213_5850865,00.html) http://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gif

Μονο στα ονειρα μονο στα ονειρα...:p:p

aroutis
10-01-10, 16:05
JV (1999) "I'm not afraid to pass Μichael"
MSc response " I can't remember the last time Jaques passed me"

:rofl:

Τι ακριβώς να κάνει ο JV στη F1 , το delivery boy;

ASFE
10-01-10, 19:23
JV (1999) "I'm not afraid to pass Μichael"
MSc response " I can't remember the last time Jaques passed me"

Τι ακριβώς να κάνει ο JV στη F1 , το delivery boy;

Η τελευταια φορα νομιζω ηταν αυτη..

http://www.youtube.com/watch?v=Ptyd8Izbnm0

ASFE
12-01-10, 00:55
http://img41.imageshack.us/img41/5816/1263227009extrasalbumes.jpg

Καλη αρχη Ναντο!!!:oneup:

DOU
12-01-10, 00:59
Στη μακλαρεν γιατι βαλανε τον αλονσο να κοψει τα μαλλια του ενω στην φεραρι τα εχει οπως πριν μακρια?(σοβαρη απορια:p)

ant0ine
12-01-10, 01:29
Θέλουνε πιο μπροστά το κέντρο βάρους

toubn
12-01-10, 08:26
Θέλουνε πιο μπροστά το κέντρο βάρους

Σωστός. :rofl:
Γι' αυτό διαβάζω πάντα το adsl. Διότι δεν θα βρεις πουθενά την τεχνική ανάλυση που έχει εδώ.

aroutis
12-01-10, 10:07
Στη μακλαρεν γιατι βαλανε τον αλονσο να κοψει τα μαλλια του ενω στην φεραρι τα εχει οπως πριν μακρια?(σοβαρη απορια:p)Γιατί η McLaren ειναι σοβαροφανής corporate ομάδα.

Η Ferrari από την άλλη δεν έχει τέτοια κολλήματα, δες πόσο μακριά είχε αφήσει τα μαλλιά του ο Kimi προς το τέλος.

aroutis
12-01-10, 13:27
http://msn.planetf1.com/story/0,18954,3213_5852436,00.html

Campos Meta's future in F1 looks to be on shaky ground with news that the team could sell up before even completing in a single grand prix.

In recent weeks, the team's place on the 2010 grid has been thrown into doubt with F1 supremo Bernie Ecclestone questioning whether they will even make the grid at the season-opening Bahrain Grand Prix.

The team, though, is confident they will be on the grid but are seriously seeking a financial boost, which could come through the sale of the F1 team.

"It is not a secret that we do not have the budget - and time is scarce," a team insider told German website motorsport-total.com.

"If we can find a good investor, we could sell part of the team to them. If necessary, we could sell the whole team, but the basic conditions would have to be right."

A1GP boss Tony Teixeira has been linked to a possible buy-in after his failed attempts to purchase Spyker and more recently Honda.

However, Campos is reportedly not the only new team in trouble.

According to claims in Sunday's Gazzetta dello Sport, USF1 have applied to the FIA for special dispensation to miss the first few fly away races of the season. The team reportedly want instead to start their campaign at April's Spanish GP.

Οταν η Ferrari έλεγε ότι δεν είναι σίγουρο οτι όλες οι μικρές ομάδες θα είναι στο grid στο 1ο GP, λέγαν κάποιοι πως είναι κακια...

ASFE
12-01-10, 19:23
Βρε βρε καλως το παιδι..Στανταρ δεν θα παραμεινει με αυτο το κρανος ε??

http://images.gpupdate.net/large/143816.jpg
http://images.gpupdate.net/large/143811.jpg

aroutis
13-01-10, 14:20
Από άρθρο σε ιταλική εφημερίδα με ανάλογη μετάφραση.
http://i45.tinypic.com/w0id6s.jpg
1. At the launch in Maranello the new car will still have the front wing of the F60, we will only see the new front wing during the Valencia test.

2. The chassis will be higher in the area of the nosecone, which will have a shape à la Red Bull (already tested on the F60 last summer).

3. Thanks to the front tyres being smaller and the chassis higher in that area, aerodynamic elements will be attached to the underside of the nosecone in between the front suspension. The smaller front tyres and the ban on wheel fairings are responsible for substantial changes in the front end aerodynamics.

4. Ferrari will continue to sport the external mirrors, still on top of the aerodynamic appendages.

5. The radiators will be longer to compensate for the larger tank area.

6. The tank capacity will be a lot bigger, it goes from around 100-120 litres of fuel last year to around 240 litres this year. As a consequence all the cars will have a longer wheelbase (around 15 cm). Everything has been designed in function of this major change in the regulations: from the weight distribution to the aerodynamics, from the suspensions to the brakes. Keep in mind that during the race, due to the ever lowering fuel load, the ride height of the car will be substantially different at the end of the race compared to the start of it. The aerodynamics and suspensions have been designed in such a way that they are least affected by this change. On the other hand, it will be up to the drivers to manage the brakes and the mechanical side of things in the best way possible.

7. The exhaust manifolds will be a bit more to the front.

8. The arms of the rear suspension will be inclined a bit more to the front as well in order to better exploit the air channels that aid the area of the double diffuser.

9. The biggest change will be the return (after 12 years) of the dislocation of the oil tank. The necessity to gain space in the quest to minimise the lengthening of the wheelbase prevents the designers to place the oil tank a central position (in between the engine and the chassis like usual).

Therefore, a solution first applied in 1998 (and then adopted on all cars) by Alan Jenkins, designer of Stewart, and John Barnard, technical chief of Arrows back in those days, has been reintroduced. So the technicians have made a leap into past placing the oil tank behind the engine, inside the housing of the gearbox. A choice that’s not optimal in terms of lowering and centering the weight as much as possible, but one that had to be taken due to fuel tank being much bigger now.

10. The shape of the diffuser, comprising of three channels, resembles to the one Red Bull had in the latter part of the 2009 season.

11. The rear end crash structure is an integral part of the rear end aerodynamics.

12. Like the front wing, we will only see the new rear wing during the first test in Spain.

Ferrari to launch car later this month

Ferrari has confirmed that it is to launch this year's car, the F2010, on Thursday 28 January. The unveiling of the first Formula 1 Ferrari of Fernando Alonso will come just four days before official pre-season testing begins in Valencia.

With former double Champion Alonso joining the line-up alongside Felipe Massa and Giancarlo Fisichella now partnering Luca Badoer as a reserve driver, Ferrari hopes for a title attack this season after suffering its worse campaign last year since 1993, classified fourth in the Constructors' Championship.

Having announcing the news at this week's Wrooom skiing event in the Italian Alps, Ferrari's current codename for the car is the 281.
http://www.thescuderia.net/forums/images/smilies/ferrariflag2.gif

harris
13-01-10, 16:12
Ξέρει κανείς αν είχαμε καμμία εξέλιξη για την μετάδοση στην Ελλάδα φέτος; Άκουσα πριν καμμιά βδομάδα ότι κανείς δεν παίρνει τα δικαιώματα και δεν θα έχουμε ελληνική μετάδοση φέτος :what:

aroutis
13-01-10, 16:15
Ξέρει κανείς αν είχαμε καμμία εξέλιξη για την μετάδοση στην Ελλάδα φέτος; Άκουσα πριν καμμιά βδομάδα ότι κανείς δεν παίρνει τα δικαιώματα και δεν θα έχουμε ελληνική μετάδοση φέτος :what:
http://www.antenna.gr/f1/

Δεν βλέπω κάτι που να δείχνει ότι ο Αντ1 δεν θα το δείχνει...

aroutis
13-01-10, 21:06
http://img41.imageshack.us/img41/5816/1263227009extrasalbumes.jpg

DOU
13-01-10, 21:45
Σαν ξενο σωμα μοιαζει με τα κοκκινα,αλλα που θα παει θα το συνηθισουμε.:p Χωρισε κ ο χαμιλτον κριμα...http://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/w00t.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/w00t.gif

harris
13-01-10, 22:12
Τραγωδία φέτος.... Σούμι στην Μερσέντες και Αλόνσο στην Φερράρι... έζησα να το δω κι αυτό λέμε! :rofl: :crazy

kimiraik
13-01-10, 22:45
Μηπως ξερει καποιος τωρα που ο Schumi πηγε στην Mercedes GP αν θα συνεχισει να ειναι στην εξελιξη των αυτοκινητων δρομων της Ferrari? Το λογικο ειναι οχι αλλα δεν εχω ενημερωθει.

aroutis
13-01-10, 22:46
Μηπως ξερει καποιος τωρα που ο Schumi πηγε στην Mercedes GP αν θα συνεχισει να ειναι στην εξελιξη των αυτοκινητων δρομων της Ferrari? Το λογικο ειναι οχι αλλα δεν εχω ενημερωθει.Δεν έχει πλέον σχέση ο Σουμι με τη Ferrari.

haHa
14-01-10, 05:22
Γινεται συζητηση απο το Sporting Working Group για μικροαλλαγες τους κανονισμους και εξεταζεται η περιπτωση να αλλαξει το νεο συστημα βαθμολογιας, το 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1, σε κατι που να επιβραβευει περισσοτερο τον πρωτο και τον δευτερο, πχ σε κατι του στυλ 25-18-12-10-8-6-5-3-2-1.
Για να δουμε!

DOU
17-01-10, 20:32
Το στραβό ξεκίνημα του Alonso (http://www.f1free.gr/msdet.php?id=9617)

Σας έχουμε ήδη πει για τους δύο αγώνες που έγιναν πάνω σε παγωμένη λίμνη. Στο… ενιαίο με τα Fiat Panda και αντιπάλους τα αδέρφια Massa, τον Casey Stoner και τον Nicky Hayden, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 περιορίστηκε στην 4η θέση! Ακόμα χειρότερα, στον αγώνα με τα καρτ εγκατάλειψε ύστερα από έξοδο. Όμως το χειρότερο το έκανε προσπαθώντας να κάνει σκι. Όντας ελάχιστα εξοικειωμένος με τα χειμερινά σπορ, είχε μία πτώση όπου σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph κάλυψε περίπου 40 μέτρα ξαπλωμένος στο χιόνι, με τα πέδιλα του στον αέρα!

«Δεν είμαι καλός σκιέρ», παραδέχθηκε ο Ισπανός. Ποια ήταν η ειρωνεία; Ότι η πλαγιά στην οποία έπεσε ο Alonso, φέρει το όνομα «Michael Schumacher»…http://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/pirate.gif

georgef1
18-01-10, 09:29
Βλέπω τα πράγματα λίγο δύσκολα στην Φερράρι μεταξύ Μάσσα και Αλόνσο...αν και προσπαθεί να πεί ότι το ξεπέρασε....

O Felipe Massa, το 2008, έχασε τον τίτλο από τον Lewis Hamilton για μόλις έναν βαθμό. Να θυμίσουμε ότι την ίδια χρονιά ο Nelson Piquet Jr έπεσε εσκεμμένα στον τοίχο στην πίστα της Σιγκαπούρης, για να βοηθήσει κατά αυτό τον τρόπο τον team mate του Fernando Alonso να κερδίσει τον αγώνα.

«Ρώτησα τον Nelson τι πραγματικά έγινε στη Σιγκαπούρη, μια μέρα που είχαμε πάει για καρτ στην Ιταλία και, αντί για απάντηση, γελούσε. Του είπα ''δεν πειράζει, κάποια μέρα μπορεί να θελήσεις να μιλήσεις''. Μετά από έναν μήνα περίπου βγήκε το σκάνδαλο στον αέρα. Είχα υποψιαστεί ότι σε εκείνο τον αγώνα κάτι είχε γίνει, γιατί ήταν τρομερή σύμπτωση από την έξοδο του Piquet να επωφελείται μόνο ο Alonso» δήλωσε πικραμένος ο Massa. Είχα ρωτήσει και τον Briatore, αλλά αυτός μου το απέκλεισε, λέγοντάς μου ότι ήταν αδύνατον να είχε γίνει κάτι τέτοιο, προσπαθώντας να μη γελάσει. Έχασα εκείνη τη χρονιά τον τίτλο για έναν βαθμό και, στη Σιγκαπούρη, πριν βγει ο Piquet εσκεμμένα στον τοίχο, ήμουν πρώτος»

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος προτιμά να μην κοιτάει πίσω και δεν ζήτησε ξανά τον λόγο τόσο στον Briatore όσο και στον Piquet μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. «Δεν θέλω να κοιτάω πίσω αυτά έγιναν. Μου αρέσει να κοιτάω μπροστά, γι' αυτό και δεν τους μίλησα ξανά». Παράπλευρη απώλεια ο Massa του σκανδάλου της Σιγκαπούρης;

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=95554&cid=12

ASFE
18-01-10, 10:46
Που να αρχισει και το πρωταθλημα...Εκει να δεις ποσο σκουρα θα τα δει ο Μασα...;)

aroutis
18-01-10, 13:13
http://www.autosport.com/news/report.php/id/80766
Τέρμα τα DDD !:oneup:

από το 2011 ;)

MNP-10
18-01-10, 16:14
Βασικα καλο ειναι να καταργησουν και τα αεροδυναμικα βοηθηματα που κρεμονται απ'τους καθρεφτες..

........Auto merged post: MNP-10 πρόσθεσε 67 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Asked about how he finds the Spaniard in comparison to his previous teammate Kimi Raikkonen, Felipe said: "Although I've always worked very well with Kimi I've spoken more to Fernando over the last three days than with him in three years." :lol:

http://pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=39778

George_Prix
18-01-10, 16:26
Βασικα καλο ειναι να καταργησουν και τα αεροδυναμικα βοηθηματα που κρεμονται απ'τους καθρεφτες..

........Auto merged post: MNP-10 πρόσθεσε 67 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Asked about how he finds the Spaniard in comparison to his previous teammate Kimi Raikkonen, Felipe said: "Although I've always worked very well with Kimi I've spoken more to Fernando over the last three days than with him in three years." :lol:

http://pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=39778

Αυτος ειναι ο Kimi μεσα σε λιγες λεξεις. :respekt:

Το ματι του Massa ηθελε καλιμπραρισμα και πριν το ατυχημα ή μετα το ατυχημα πηρε λιγο σασι? :hmm:
:oops:

aroutis
18-01-10, 17:19
Εντάξει ειπε και ότι ασχετα αν μιλάγαν πολύ ή όχι , συνεργαζόντουσαν πάρα πολύ καλά, because that's how Kimi is.

Με λίγα λόγια δεν παραπονέθηκε ούτε το έθεσε ως handicap.

ASFE
21-01-10, 01:06
http://estaticos01.marca.com/imagenes/2010/01/20/motor/formula1/1264003356_extras_noticia_foton_7_1.jpg

http://f1enigma.wordpress.com/2010/01/20/%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-ferrari/

DOU
21-01-10, 01:11
Αντε σε 1-2 εβδομαδες θα δουμε και τα νεα μονοθεσια,ποιο θα ειναι το πιο ασχημο?:p

Former Ferrari aero head joins McLaren (http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-news/226382/former-ferrari-aero-head-joins-mclaren/)

John Iley, former chief aerodynamicist at Ferrari, has joined McLaren ahead of the upcoming season, GPUpdate.net can confirm. Having left Ferrari just under half a year ago, his replacement at the Maranello team is Marco de Luca.

DOU
23-01-10, 15:03
Online η παρουσίαση της McLaren
Τα αποκαλυπτήρια της MP4-25 θα γίνουν μέσα από την ιστοσελίδα της McLaren (http://www.f1free.gr/msdet.php?id=9708)

Kριση...:p

H νέα McLaren σε δόσεις (http://www.f1free.gr/msdet.php?id=9691)

Στο blog της Mercedes-Benz και στο Twitter, η ομάδα της McLaren αποφάσισε κάθε μέρα μέχρι την ημερομηνία της παρουσίασης να προσφέρει στο κοινό μία φωτογραφία η οποία θα δίνει μια μικρή γεύση του νέου όπλου της ομάδας για το πρωτάθλημα Formula 1 του 2010.

67597 http://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/w00t.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/w00t.gifhttp://www.kitrinomavro.gr/board/images/smilies/w00t.gif

@ ADSLgr.com All rights reserved.