PDA

Επιστροφή στο Forum : οτε dslam στα Πατησια



mavlok
28-12-03, 07:56
Απο οτι βλεπω στα posts στους περισσοτερους μετα τις "αναβαθμισεις" εχουν φτιαξει τα πραγματα. Στη δικια μου περιπτωση - και αυτων που μενουν κοντα στην περιοχη - οταν εχω d/ls στα 40-45k (οχι πολυ συχνα), το browsing πεταει και τα pings παιζουν στα 20 ms. Οταν τα d/ls (απο την ιδια πηγη) χτυπανε πατο (που λογικα θα επρεπε να ελευθερωνεται το bandwidth), το ιδιο συμβαινει και με το browsing και τα pings χτυπανε 2000λιαρα. Και ειναι καθαρα θεμα πΟΤΕ αφου εχω δοκιμασει και αλλους isps.

Αυτο που μου κανει εντυπωση και επανερχομαι στο θεμα (αν και θα σταματησω να ασχολουμαι απο δω και περα, εκτος απο το να ΔΥΣΦΗΜΙΖΩ τον πΟΤΕ με οποιοδηποτε μεσο - ασε που το καταφερνουν και μονοι τους μια χαρα) ειναι: ειναι δυνατον να εχουν φρακαρει τα dslam ΜΟΝΟ στα Πατησια και σε αλλες περιοχες να ειναι ενταξει?

Απο οσο ξερω στα Πατησια εχουμε πηξει στο πακιστανοαλβανοτσιγγαναριο οι περισσοτεροι απο τους οποιους οχι dsl, ουτε σταθερο δεν εχουν. (Του αγιου Νικολαου κανανε πικ νικ(!) στην εισοδο της πολυκατοικιας μου και επρεπε να κανουμε σλαλομ απο κιλιμι σε κιλιμι για να βγουμε).

Και τελωσπαντων αν εχει κανεις καμμια εγκυρη πληροφορια για το αν προτιθενται να κανουν real αναβαθμισεις στα dslam εδω. (Οχι ραδιο αρβυλα, plz..)

party-pooper
28-12-03, 14:18
koitakse profanos to oti i perioxi sou einai ipotbathmismeni me tsigganous kai albanous mas parathetei na skeftoume oti o OTE min blepontas auksimeni zitisi paraxorise poli mikro bandwidth me apotelesma na plitheneste kai na min ftanei.... akoma auto eipes ginetai sinexeia i kata kapies ores tis imeras? entaksei kai gia mia ora kata tin diarkeia tis imeras pisteuo oti mporoume na dikaiologisoume ton ISP an einai poli mpoukomenos alla an einai sinexeia paene gia miniseis!

Από 01/01/2004 τα μηνύματα σε greeklish θα διαγράφονται.
Παρακαλείστε να χρησιμοποιείτε Ελληνικούς χαρακτήρες.
--------------------------------------------------------------------
If you need Greek Fonts, please visit one of the following URLs:
http://www.ana.gr/gr/greek.html
http://www.in.gr/grfonts/grfonts.htm
http://www.forthnet.gr/greek.html
http://tovima.dolnet.gr/downloads/greek.htm
--------------------------------------------------------------------

psyxakias
28-12-03, 16:12
Mavlok, αν συγκρίνεις τα Πατήσια με μια άλλη περιοχή (πχ. Γλυφάδα) υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που συμβαίνει αυτό.

1) Αυτό που έθεσε ο party-pooper ότι λογικά ο ΟΤΕ να έχει δώσει περισσότερη bandwidth στην Γλυφάδα λόγω διαφορετικού οικονομικού δυναμικού της περιοχής

2) Ότι η Γλυφάδα είναι αραιοκατοικημένη σε σχέση με τα Πατήσια. Σύγκρινε πόσα νοικοκυριά υπάρχουν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο στα Πατήσια και πόσα στην Γλυφάδα. Εγώ και εσύ για παράδειγμα είμαστε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο και έχουμε DSL.

3) Ότι τα περισσότερα διώροφα-τριώροφα της Γλυφάδας, ανήκουν στην ίδια οικογένεια οπότε και δύο άτομα να θέλουν DSL, θα βάλουν μια DSL και θα κάνουν μεταξύ τους ενσύρματο ή ασύρματο δίκτυο. Αυτό επίσης βοηθάει μέχρι και στο DSLAM διότι μπορεί να προτιμήσουν μια 512 ή μια 1024, οπότε δεν θα ‘μπουκώσει’ η bandwidth των 384.

Από όσο γνωρίζω, ο eMPiRe είχε 384/1024 στην Αλυσίδα και πήγαινε χάλια και σε download και σε pings, έβαλε 1024/256 και πετάει αφού δεν είναι πιταρισμένο το DSLAM στις 1024.

-----------

Ξέρεις τι θα μπορούσε να γίνει mavlok για να ηρεμίσεις με την bandwidth; Αν βάζαμε εγώ και εσύ μια 512/128, την μοιραζόμασταν με ασύρματο δίκτυο, θα είμασταν ευχαριστημένοι και με download (αφού εγώ δεν κατεβάζω και πολύ πλέον) και με pings καθώς η bandwidth των 512 και 1024 δεν έχει γεμίσει.

384 = 29.49 ευρώ (OTE) + 40.12 ευρώ (TELLAS) = 69,61 ευρώ
512 = 53.09 ευρώ (OTE) + 61.36 ευρώ (TELLAS) = 114,45 ευρώ
1024 = 94.39 ευρώ (OTE) + 116.82 ευρώ (TELLAS) = 211,21 ευρώ

Τώρα πληρώνεις 69.61 ευρώ το μήνα (εγώ 86,01 ευρώ λόγω FORTHnet) και μετά θα πληρώνουμε 57,23 ευρώ (114,45 δια 2) ο καθένας :)

Και το ασύρματο δίκτυο 47,2 ευρώ ο καθένας δίνει για την ασύρματη κάρτα + ένα πολύ μικρό κόστος για μια κεραιούλα της πλάκας αφού είμαστε δίπλα.

Βέβαια χρειαζόμαστε και ένα modem/router (το οποίο εσύ μπορεί να διαθέτεις ήδη, εγώ όχι :cry:)

Όλες οι τιμές είναι με ΦουΠουΑ. :lol:

Καλό ε; χαχαχαχα

Ευχαριστώ.

aelius_maximus
29-12-03, 07:49
Αγαπητέ mavlok,
Κατ'αρχίν Χρόνια πολλά κι ότι επιθυμείς. Το διατιθέμενο από τον ΟΤΕ bandwidth καθορίζεται από τον αριθμό των χρηστών οι οποίοι μοιράζονται το συγκεκριμένο VP TUNNEL. Η λογική είναι απλή, από τάδε εως τάδε χρήστες τόσο bandwidth, κ.ο.κ. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την πιθανότητα να έχει ξεχαστεί το συγκεκριμένο VP στο οποίο ανήκεις και οι χρήστες να έχουν αυξηθεί χωρίς αμοιβαία αύξηση του διατιθένεμου bandwidth.
Στην θέση σου θα έκανα μια κλήση 121 με παράπονο για χαμηλές ταχύτητες για να γίνει έλεγχος του bandwidth, εκτός αν έχεις διαφορετικό πιο άμεσο τρόπο να το μάθεις.
Να είσαι πάντα καλά, με υγεία και να περάσεις όμορφα το υπόλοιπο των εορτών!

mavlok
29-12-03, 16:40
Επισης aelious.

Στο 121 ειχα παρει (οπως και ο psyxakias που μενει πολυ κοντα). Ενας τεχνικος που με πηρε την αλλη μερα μου ειπε να στειλει καποιον απο εδω, αλλα επειδη ουτε ημουν σπιτι πριν τις γιορτες για πολλες ωρες ουτε και πιστευα οτι θα βγει κατι μια και εχει σκαμαπανεβασματα η γραμμη, τον ρωτησα αν μπορουν να δουν απο κει κατι. Μου ειπε οτι του φαινεται παραξενο γιατι η γραμμη μου εχει πολυ μικρο loss και οτι πρεπει να μενω πολυ κοντα στο κεντρο. Οταν τον ρωτησα αν θα γινουν αναβαθμισεις στα dslam γιατι ακουω διαφορα, μου ειπε οτι δεν ξερει, ειναι θεμα αλλου τμηματος και οτι και αυτος διαβαζει τα διαφορα που λεγανε τοτε ολοι στα fora για αναβαθμισεις κλπ (τοτε στις 16 Δεκ. για πΟΤΕ προς ISPs κλπ).
Απο τοτε παντως δεν εχει αλλαξει κατι στην συνδεση μου, ειναι ή του υψους (line limit, αλλα αραια και που) ή του βαθους (ΑΒΥΣΣΟΣ, συχνοτερα, οπως τωρα που κανει 52 ΩΡΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ @!$$#%@#ΜΥΝΗΜΑ).

Απο οτι λεει και ο psyx παντως μονο αν παμε προς τα κατω (256) ή προς τα πανω (512+) που δεν εχουν πολλοι θα δουμε φως.

@ ADSLgr.com All rights reserved.