PDA

Επιστροφή στο Forum : Χαμηλές ταχύτητες με FORTHnet

TASOS2112
09-03-06, 11:19
Καλημέρα,

Πριν από τρεις εβδομάδες αγόρασα το ADSL in a box Plus 3+3. Οι ταχύτητες από την αρχή ήταν απλά υποφερτές (γύρω στα 25 KB/sec), ενώ τις απογευματινές - βραδυνές ώρες ήταν δύσκολο ακόμη κ το browsing. Από προχθές όμως είχα πρόβλημα και με τη σύνδεση αφού κάθε λίγο κ λιγάκι γινόταν αποσύνδεση. Έτσι χθες αναγκάστηκα να στείλω ένα e-mail στη forthnet με τα παράπονά μου, γράφοντας τους παράλληλα να μην με κάνουν "μπαλάκι" ανάμεσα σε αυτούς κ στον οτε για το ποιος φταίει. Η απάντησή τους ήταν αμεσότατη, καθώς μου τηλεφώνησαν κ μου είπαν ότι το δίκτυό της forthnet είναι άψογο κ ότι αναβαθμίζεται συνεχώς κ ότι μάλλον θα φταίνε οι ρυθμίσεις μου. Έτσι αρχίσαμε από την αρχή τις ρυθμίσεις του router κ μετά μου είπε να κάνω το speedtest της forthnet. Χωρίς κάποιο p2p ανοιχτό τα αποτελέσματα ήταν γύρω στα 110 (outbound), 275 (inbound), λέγοντας μου ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι μια χαρά κ δεν τα δέχονται στον οτε ως πιθανή βλάβη. Ανοίγοντας ένα p2p (emule) κ ξανακάνοντας το test τα αποτελέσματα ήταν δραματικά. 69 (outbound), 74 (inbound) κ μου είπε ότι φταίει το p2p κ ότι μου τρώει όλο το bandwidth. Έτσι μου είπε ότι αυτό που θα μπορούσα να κάνω είναι να τους στέλνω e-mail με τρία speedtests την ημέρα σε διαφορετικές ώρες κ αν αυτά παρουσίαζαν μεγάλες διαφορές τότε εκείνοι θα τα έστελναν στον οτέ για να τους πιέσουν να κάνουν αναβάθμιση. Αν λοιπόν όσα μου είπε αληθεύουν τότε τώρα δε θα έπρεπε να έγραφα αυτό το κείμενο, αλλά θα έπρεπε να βρισκόμουν στον οτέ με μία καραμπίνα για παρέα. Εφόσον αυτές οι ταχύτητες είναι "μια χαρά" τότε μάλλον έκανα λάθος για το ευρυζωνικό internet...

Υ.Γ. Μήπως ξέρει κανείς τι να κάνω με το emule, γιατί άλλο p2p με τόσο μεγάλο περιεχόμενο δεν έχω βρει. Έχουν κ άλλοι παρόμοιο πρόβλημα με το μουλάρι? Έχω βάλει και το Limewire αλλά δεν έχει αρκετά πράγματα αν κ πιάνει καλές ταχύτητες. Το Azureus και το DC++ όπως τα έβαλα, τα έβγαλα....

kostask
09-03-06, 11:40
Καλωσόρισες στο club των ISP και του ΟΤΕ, αγαπητέ:twisted:

πληροφορίες για τα p2p μπορείς να βρεις από τα σχετικά threads του forum

stavros76
09-03-06, 11:59
Σύμφωνα με το speedtest σου είσαι λίγο χαμηλά αλλά όχι ότι έχει και πρόβλημα η σύνδεσή σου.Δοκίμασε και με κάποιο router και προσπάθησε να φτιάξεις τις ρυθμίσεις σου στο p2p που χρησιμοποιείς.

TASOS2112
09-03-06, 12:31
Το θέμα είναι ότι δεν είναι σταθερές οι ταχύτητες. Κ η κοπελιά από τη forthnet μου είπε ότι το πρωί υπάρχει χρήση από εταιρείες, τα απογεύματα από απλούς χρήστες κτλ. Οπότε θα πρέπει να κάνω τη κουκουβάγια για να χρησιμοποιήσω το ευρυζωνικό ίντερνετ....αλλά δεν μου απάντησε...

kostask
09-03-06, 13:45
Τι να σου πει η κακομοίρα?

Απλή υπάλληλος (πιθανώς με μερική απασχόληση) είναι που την έχουν βάλει εκει για φράχτη να ακούει τα παράπονα και τα βρισίδια του κάθε "πολύτιμου" πελάτη.

TASOS2112
09-03-06, 14:26
Ναι δεν αντιλέγω...ίσα-ίσα κιόλας που ήταν πολύ ευγενική κ εξυπηρετική...αλλά το δίκτυο μας είναι άψογο κ αναβαθμίζεται συνεχώς?Είναι σαν να σε λένε καραγκιόζη κατάμουτρα...
Το θέμα είναι οτι τελικά κανείς δεν ήταν έτοιμος για ευρυζωνικό ίντερνετ κ δυστυχώς την πατήσαμε...

FFGR
10-03-06, 16:02
Εμένα να σου πω η φάση μου μυρίζει γεμάτο DSLAM ...
Πάρε ένα demo από κάποιον άλλον ISP και δοκίμασε ... άμα είναι τα ίδια ... ε περίμενε τον πΟΤΕ μπας και κάνει καμιά αναβάθμιση http://community.the-underdogs.org/smiley/misc/sleeping.gif

ΥΓ : Τα p2p το έχουμε πει 20000 φορές στο φόρουμ άμα δεις ότι δεν είναι μέσο σύγκρισης ταχύτητας.
Και το BT (Azureus) έχει ότι θες, απλά να ξέρεις από που να κατεβάσεις τα torrent (έχει ότι θες, εκτός άμα ψάχνεις ας πούμε εικόνες 18+ :whistle: )

@ ADSLgr.com All rights reserved.