PDA

Επιστροφή στο Forum : Στη Βουλή σχέδιο νόμου για το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών



InVADeR
14-03-06, 16:47
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας κατέθεσε σήμερα στη Βουλή σχέδιο Νόμου για το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και Διαδίκτυο), που ενσωματώνει στην ελληνική έννομη τάξη την ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/58/Ε.Κ. «σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο:

- Ορίζει ότι υπόκειται στο απόρρητο κάθε χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών που γίνεται από τον συνδρομητή ή/και τον χρήστη.

- Επεκτείνει ρητά το απόρρητο των επικοινωνιών και στα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας, τα δεδομένα κίνησης και θέσης.

- Απαγορεύει την άνευ αδείας πρόσβαση στις επικοινωνίες από πρόσωπα πλην των χρηστών ή χωρίς τη συγκατάθεσή τους, εκτός εάν υπάρχει σχετική ρύθμιση στο νόμο. Η ρύθμιση αυτή τελεί πρόδηλα υπό τις προϋποθέσεις και εγγυήσεις που προβλέπει το άρθρο 19 του Συντάγματος και οι εκτελεστικοί αυτού νόμοι (ουσιαστικές εγγυήσεις, άδεια δικαστικής αρχής, έλεγχος Ανεξάρτητης Αρχής).

- Προσδιορίζει τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε ζητήματα ασφάλειας και προβλέπει τις αστικές και ποινικές ευθύνες για τους παραβάτες των ιδιαίτερων προστατευτικών ρυθμίσεων.

- Κατανέμει τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, και σε σχέση με την εφαρμογή της συγκεκριμένης Οδηγίας, στις εντεταλμένες Ανεξάρτητες Αρχές.

- Διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών και κατά τη σύννομη επαγγελματική πρακτική. Ειδικότερα επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση της γνώσης και συναίνεσης των επικοινωνούντων μερών, η κατ’ εξαίρεση καταγραφή στοιχείων εμπορικής επικοινωνίας με σκοπό την απόδειξη εμπορικών συναλλαγών.

- Απαγορεύει τη χρήση των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την αποθήκευση πληροφοριών ή την απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό συνδρομητή ή χρήστη, ιδίως με την εγκατάσταση κατασκοπευτικών λογισμικών, κρυφών αναγνωριστικών στοιχείων κλπ.

- Ρυθμίζει, επίσης, τα θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των συνδρομητών και ειδικότερα στους αναλυτικούς λογαριασμούς, χρεώσεις, τις ενδείξεις της ταυτότητας και τον περιορισμό αναγνώρισης καλούσας και συνδεδεμένης γραμμής.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/13/1165062.htm

BlindG
14-03-06, 22:59
Δεν αντέχω να μην πω την κακία μου....

Απλά θέτουν το πλαίσιο έτσι ώστε αυτοί που θα το παραβιάσουν, να ξέρουν ακριβώς τι να παραβιάσουν για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη....:rant:

Chris_Nik
14-03-06, 23:02
Αυτά είναι..... Ευρώπη.....:rofl: :rofl:

ShadowAngel
15-03-06, 01:31
Δεν αντέχω να μην πω την κακία μου....

Απλά θέτουν το πλαίσιο έτσι ώστε αυτοί που θα το παραβιάσουν, να ξέρουν ακριβώς τι να παραβιάσουν για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη....:rant:



Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να συμφωνήσω...και επαυξάνω...!;)


Και καλά τώρα πάνε να προφυλάξουν τον Κοσμάκη, που εκεί που ήταν ανυποψίαστος τώρα είναι καχύποπτος..που παρόλα αυτά όμως δεν νοιάζεται και πολύ για το τί μέλλει γενέσθαι μετά το ΘΕΜΑ το Τραγικό της VODAFONE.
Αυτή η κίνηση γίνεται πιστέυω,εκτός για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη, προς όφελος όλων των τηλεφωνιών και γενικότερα των τηλεπικοινωνιών για να μην πέσει ο γενικότερος Τζίρος...από την προκατάληψη και την συντηρητικότητα του εκάστοτε καταναλωτή..!;):cool:

@ ADSLgr.com All rights reserved.