PDA

Επιστροφή στο Forum : Την Πέμπτη πρεμιέρα για την Media Markt στην αγορά της θεσ/νικης

alfisti
16-03-06, 12:16
Το "ντεμπούτο" της στην αγορά της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την Πέμπτη η γερμανική αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών « Media Markt», δίνοντας τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να επιλέξει ανάμεσα σε 120.000 επώνυμα προϊόντα, το 95% των οποίων αγοράζονται, σύμφωνα με εκπροσώπους της επιχείρησης, από ελληνικές εταιρίες.
Το πρώτο κατάστημα της Media Markt στη ανατολική Θεσσαλονίκη που έχει νοικιαστεί για 15 χρόνια, διαθέτει έκταση 5.000 τ.μ., ενώ το ύψος της επένδυσης έφθασε στα 18 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε ο οικονομικός και διοικητικός διευθυντής της Media Saturn ΑΕ,. Σπύρος Ξένος, στη διάρκεια παρουσίασης του χώρου.
Ήδη λειτουργεί, από τον Νοέμβριο, αντίστοιχο κατάστημα της εταιρίας στην Αθήνα, όπου ετοιμάζεται και δεύτερο (στο Φάληρο), ενώ στα σχέδια της Media Markt εντάσσεται η περαιτέρω επέκτασή της στην ελληνική αγορά. Για το λόγο αυτό, αναζητούνται χώροι τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πάντως, το 2006 δεν αναμένεται η λειτουργία άλλου καταστήματος στην Ελλάδα, εκτός αυτό των Αθηνών. Ωστόσο, ο κ. Ξένος επισήμανε ότι στην Ουγγαρία, η οποία παρουσιάζει αντιστοιχίες με την Ελλάδα, η Media Markt έχοντας παρουσία 10 χρόνια, αριθμεί σήμερα 13 καταστήματα στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ερωτηθείς για τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου και επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Media Saturn ΑΕ, Πάτρικ Βόγκελ είπε χαρακτηριστικά, «με το μάρκετινγκ πρέπει να γελάμε». Εξέφρασε δε την έκπληξή του για τις αντιδράσεις, αφού όπως τόνισε αντίστοιχη καμπάνια «έτρεξε» σε 32 πόλεις στην Ευρώπη, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
Η μητρική εταιρία, Media Saturn Holding Group, έχει πάνω από 500 καταστήματα σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων τα 360 είναι Media Markt, τόνισε ο κ. Βόγκελ, προσθέτοντας ότι το 2006 θα ανοίξουν καταστήματα σε Ρωσία και Σουηδία.
Στη διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκε ότι το 2005 τα καθαρά έσοδα της Μedia Markt και της Saturn έφθασαν στο ποσό των 14,4 δισ. ευρώ, έναντι των 12,2 δισ. ευρώ το 2004. Η Media Markt ανήκει στον γερμανικό όμιλο METRO Group, ο οποίος έχει και την πλειοψηφία του Media Staurn Goup.

http://news.pathfinder.gr/finance/business/296749.html

AddictedToChaos
16-03-06, 12:20
Σωπα ρε. Ανοιγει και δω και δεν το πηρα χαμπαρι; Ετσι μπραβο. Να μεγαλωσει ο ανταγωνισμος μπας και ριξουν καμια τιμη στο πλαισιο.

BlindG
16-03-06, 12:50
ωχ παναΐα μου... πάμε πάλι....

cpapadop
16-03-06, 14:58
Μόλις επέστρεψα από μια βόλτα στο Media Markt.
Πω πω, τι κόσμος ήταν αυτός! Πρώτη φορά περίμενα στην ουρά για να μπω σε κατάστημα.

Εντυπώσεις:
Φθηνά; Δυστυχώς όχι φθηνότερα από το Πλαίσιο όσο αφορά τα ηλεκτρονικά, περίπου ίδιες τιμές, και αρκετά ακριβότερα από άλλα καταστήματα, technixx, infoshop, e-shop κλπ.
Πχ.
1) οθόνη Eizo S1910 660ευρώ (560 στο technixx)
2) mouse Logitech MX-1000 69ευρώ (59 στο infoshop)
3) Fujitsu-Siemens M3438G M760-1GB RAM-160 HDD-17" 2000ευρώ (1836 στο e-shop)

Ποικιλία; Όντως μεγάλη για κατάστημα που εκθέτει όλα τα προϊόντα του.

Έκθεση; Αυτό που όντως αξίζει. Σε πόσα καταστήματα μπορείτε να δείτε τις οθόνες εν λειτουργία τη μία δίπλα στην άλλη ή να αγγίξετε τα πλήκτρα ενός πληκτρολογίου, ενός ποντικιού κλπ.
(http://www.skroutz.gr/)

frap
16-03-06, 18:08
Media-Markt για να κάνουμε μάτι και μετά βρίσκουμε τον φθηνότερο για να αγοράσουμε... :)

cpapadop
16-03-06, 20:15
Έτσι ακριβώς.
Αν και το κόστος δεν είναι πάντα το μόνο κριτίριο για μια αγορά. Είναι και το service και η εξυπηρέτηση μετά την αγορά. Εδώ παίζει ρόλο και το τι αγοράζεις. Αν πχ αγοράζεις λογισμικό δεν παίζει ρόλο παρά μόνο το κόστος. Αν αγοράζεις όμως πχ σκληρό δίσκο νομίζω ότι έχει σημασία και η ανταπόκριση του καταστήματος στο πιθανό αίτημά μας για άμεση αντικατάσταση με καινούριο σε περίπτωση που βγει ελαττωματικό.
Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι το Πλαίσιο είναι ΟΚ. Τουλάχιστον στην περίπτωσή μου αντικατέστησαν αμέσως σκληρό και μνήμες.
Το e-shop από την άλλη με παίδεψε πολύ μ' ένα UPS αλλά τέλος καλό όλα καλά, αν και θα το σκεφτώ διπλά να ξαναπάρω από αυτό εκτός αν είναι αρκετά φθηνότερο.

Slammer
16-03-06, 20:53
Παντως, στην Αθήνα ξεφούσκωσε, ή ειναι ιδέα μου? Δεν βλέπω και καμμια ιδιαίτερα καλή προσφορά στο φυλλάδιο... αν ψαξεις βρίσκεις ακομα και τα προιόντα φυλλαδίου φθηνώτερα....

Πύρρος
16-03-06, 21:26
[...]δίνοντας τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να επιλέξει ανάμεσα σε 120.000 επώνυμα προϊόντα, το 95% των οποίων αγοράζονται, σύμφωνα με εκπροσώπους της επιχείρησης, από ελληνικές εταιρίες [...]

Οσο ισχύει αυτό, σημαντική διαφορά στις τιμές δεν θα δούμε.

informer
17-03-06, 00:36
Ενας γνωστος μου επισκεφθηκε το εν λογω καταστημα και οι εντυπωσεις του δεν ειναι και οι καλυτερες δυνατες.

Παρα πολυ κοσμο και μεχρι 2 ωρες στα ταμεια για να πληρωσεις.

Τιμες οχι κατι το ιδιαιτερο εκτος απο καποιους κραχτες που ειχαν σε ορισμενα "no name" προϊοντα (Dvd, Ασυρματα τηλεφωνα κλπ) και σε καποια mp3 players (μεχρι 1 Gb).

Πολυ μεγαλη ποικιλια προϊοντων συγκεντρωμενα στον ιδιο χωρο (Ισως το θετικοτερο της ολης υποθεσης).

Εγινε μεγαλη διαφημιση για το εν λογω καταστημα (και για τις θεωρητικα χαμηλες τιμες του) και αυτο γι'αυτο υπηρξε τοσο μεγαλη κοσμοσυρροη.

Παντως ο ανταγωνισμος μεταξυ αυτων καταστηματων μεγαλωνει και πιστευω οτι αυτο θα ωφελησει στην τελικη τους καταναλωτες.

Ειδομεν.

HaRRy
17-03-06, 01:41
τα είχαμε πει οταν άνοιξε στην Αθήνα, μη το ξαναπιάσουμε...
φιλέτο της αγοράς θέλουν... οι τιμές είναι χαμηλές σε κάτι κινέζικα και κάτι περασμένα επώνυμα μοντέλα...

Corto
17-03-06, 10:16
Πάντως, αν αυτά που είχε το φυλλάδιο τους με τις "προσφορές" των εγκαινίων (όπου υποτίθεται βγαίνει δυναμικά για να κάνει το μπαμ) είναι το δυνατό χαρτί τους ....τότε ούτε την βενζίνη δεν χρειάζεται να χαλαλίσω για εκεί.

yiapap
17-03-06, 12:16
Πάντως το θέμα της εγγύησης είναι πολύ σημαντικό, όπως αναφέρθηκε.
Θέλω π.χ. να πάρω TFT οθόνη. Είδα 2 πολύ καλές στο Pixmania... αλλά να τις πάρω και να ρισκάρω να έχουν καμμένο Pixel και να τρέχω;
Ή να δώσω 10-20% παραπάνω να τις πάρω από το MM και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;

Ιδού η απορία

@ ADSLgr.com All rights reserved.