PDA

Επιστροφή στο Forum : Πώς μπαίνουμε στο bios σε Innovator laptop?

rose.athens
04-12-09, 13:48
Παιδιά, αν έχει κάποιος laptop innovator, μήπως γνωρίζει με ποιό κουμπί μπαίνουμε στο bios?
Θέλω να αλλάξω τη σειρά των συσκευών από τις οποίες μπουτάρει και να βάλω πρώτο το dvd drive και έχω ήδη αποκλείσει τα delete kai esc.

Mouse Potato
04-12-09, 14:00
Κατά το post δεν βγάζει κάποιο μήνυμα για το πως θα μπεις στο BIOS;

Δες εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194208)

ipo
04-12-09, 14:03
Εκτός από τα πλήκτρα που δοκίμασες, κάποιες φορές χρησιμοποιούνται τα F1, F2, F8, F9, F10. Δοκίμασε με καθένα από αυτά. Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής βλέπεις το POST ή κάποιο logo (πριν αρχίσουν να φορτώνουν τα windows); Συνήθως το logo φεύγει με ESC και μετά πατάς DEL για να μπεις στο bios (στο γράφει κιόλας).

Αν δεν προλαβαίνεις να δεις τι μηνύματα σου βγάζει, μπορείς να πατάς το πλήκτρο Pause για να παγώνεις την πρόοδο του POST και κατόπιν άλλο πλήκτρο για να συνεχίζει.

rose.athens
04-12-09, 14:49
Εκτός από τα πλήκτρα που δοκίμασες, κάποιες φορές χρησιμοποιούνται τα F1, F2, F8, F9, F10. Δοκίμασε με καθένα από αυτά. Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής βλέπεις το POST ή κάποιο logo (πριν αρχίσουν να φορτώνουν τα windows); Συνήθως το logo φεύγει με ESC και μετά πατάς DEL για να μπεις στο bios (στο γράφει κιόλας).

Αν δεν προλαβαίνεις να δεις τι μηνύματα σου βγάζει, μπορείς να πατάς το πλήκτρο Pause για να παγώνεις την πρόοδο του POST και κατόπιν άλλο πλήκτρο για να συνεχίζει.

Ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

SadAngels
04-12-09, 15:33
Να ξερεις και πως τα innovator (eshop) quest (info quest) και καποια αλλα ειναι της εταιριας Hasee και εκει θα βρεις και drivers.

grgz
04-12-09, 22:44
Με F2.

rose.athens
08-12-09, 12:17
Όντως ήταν το F2. Το έψαχνα για να εγκαταστήσω τα Windows 7 σε έκδοση Home premium OEM. Τώρα βέβαια μετά την εγκατάσταση των Win 7, πολλές από τις συσκευές του Innovator δεν αναγνωρίζονται, ή δεν παίζουν όπως πρέπει.
Δυστυχώς, άλλες συσκευές εγκαταστάθηκαν σωστά με το cd εγκατάστασης που μου είχαν δώσει από το e-shop, και άλλες όχι , λόγω ασυμβατότητας του λογισμικού.
Φαίνεται πως πρέπει να το πάω στο e-shop για service, αν θέλω να λειτουργήσει σωστά.:hmm:

ipo
08-12-09, 16:27
Δοκίμασε να κάνεις update στα windows. Ίσως κατεβάσει κάποιο νέο driver και λειτουργήσει καλύτερα.

rose.athens
08-12-09, 18:24
Update θα κάνω μετά την επόμενη Τρίτη (στην πραγματικότητα έχω απενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα μέχρι τότε), λόγω των περιστατικών "black screen of death" που παρατηρήθηκαν με κάποια updates του Νοεμβρίου και αφορούσαν μεταξύ άλλων τα Win 7, ΙΕ8 και Office. Μέχρι τότε......

Δείτε
http://www.cnn.com/2009/TECH/12/01/cnet.microsoft.black.screen/index.html

goldeneye215
08-12-09, 20:46
Update θα κάνω μετά την επόμενη Τρίτη (στην πραγματικότητα έχω απενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα μέχρι τότε), λόγω των περιστατικών "black screen of death" που παρατηρήθηκαν με κάποια updates του Νοεμβρίου και αφορούσαν μεταξύ άλλων τα Win 7, ΙΕ8 και Office. Μέχρι τότε......

Δείτε
http://www.cnn.com/2009/TECH/12/01/cnet.microsoft.black.screen/index.html

δεν παιζει μην φοβασαι
και αν φοβασαι κανε χειροκινητα update και επελεξε μονο τους προτεινομενους drivers. τα windows 7 αν κανουν κατι καλύτερα απο καθε λειτουργικο ειναι να βρισκουν οδηγους για τα παντα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.