20-12-09, 18:24
Επειδή για Χ λόγους δεν έχω θερμοσίφωνα (πια) στο σπίτι, σκεφτόμουν δυο εναλλακτικές για να έχω ζεστό νερό (γκαρσονιέρα - 1 άτομο από άποψη κατανάλωσης) :
-μικρός θερμοσίφωνας
-ταχυθερμοσίφωνας
Εγώ έκλινα προς τον ταχυθερμοσίφωνα για να μην ασχολούμαι άναψε-κλείσε κτλ κτλ.
Έχω ακούσει τα πάντα, μια ότι είναι επικίνδυνο και ότι δεν είναι επικίνδυνο....
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν τελικώς είναι ή όχι; Και αν ξέρει τη μηχανική κάποιας τέτοιας συσκευής -- τι μέτρα ασφάλειας έχει και πόσο πιθανό είναι ένα βραχυκύκλωμα, αν ένα βραχυκύκλωμα μπορει να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και αν πρέπει να γίνει ξεχωριστή δουλειά από τον ηλεκτρολόγο (εξτρα ασφάλειες στον πίνακα) ή τελικώς ένας μικρός θερμοσίφωνας αξίζει περισσότερο; Δεν με ενδιαφέρει η διαφορά κόστους, η ασφάλεια πρώτα και έπειτα λειτουργικότητα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Γιάννης
-μικρός θερμοσίφωνας
-ταχυθερμοσίφωνας
Εγώ έκλινα προς τον ταχυθερμοσίφωνα για να μην ασχολούμαι άναψε-κλείσε κτλ κτλ.
Έχω ακούσει τα πάντα, μια ότι είναι επικίνδυνο και ότι δεν είναι επικίνδυνο....
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν τελικώς είναι ή όχι; Και αν ξέρει τη μηχανική κάποιας τέτοιας συσκευής -- τι μέτρα ασφάλειας έχει και πόσο πιθανό είναι ένα βραχυκύκλωμα, αν ένα βραχυκύκλωμα μπορει να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και αν πρέπει να γίνει ξεχωριστή δουλειά από τον ηλεκτρολόγο (εξτρα ασφάλειες στον πίνακα) ή τελικώς ένας μικρός θερμοσίφωνας αξίζει περισσότερο; Δεν με ενδιαφέρει η διαφορά κόστους, η ασφάλεια πρώτα και έπειτα λειτουργικότητα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Γιάννης