Επιστροφή στο Forum : Αγορά υπολογιστή για αρχάριο
ostvarivanje
21-12-09, 20:59
Θέλω να προτείνω ένα σύστημα σε ένα φίλο μου για αγορά άμεσα (αν γίνεται και αύριο να τον παραγγείλει, όχι ότι υπάρχει κάτι το επείγον, αλλά για να χρησιμοποιηθεί και από τα παιδιά του στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων).
Ο φίλος μου γνωρίζει τα βασικά και περισσότερο θα χρησιμοποιείται ο υπολογιστής από τα παιδιά του. Μιλάμε για κουτί, οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Θέλει και εκτυπωτή. Αλλά πιστεύω ότι αυτός μπορεί να αγοραστεί και αργότερα. Τι μου προτείνετε;
Δεν ξέχασα να βάλω μέγιστη τιμή, απλά είμαι σκεπτικός σε αυτό το θέμα. Μου είπε μέχρι 1000 ευρώ. Θεωρώ όμως ότι θα είναι χαμένα λεφτά το να αγοράσει ένα σύστημα 1000 ευρώ για να μπαίνει στο ίντερνετ και να βλέπει κάποιο αρχείο word (τουλάχιστον στην αρχή). Οπότε θα έλεγα γύρω στα 800 ευρώ. Όχι βέβαια και αν βρούμε κάποιο σύστημα φθηνότερο, να πάμε ντε και καλά να εξαντλήσουμε το όριο των 800.
Απλά, τα παιδιά του, όλο και θα βάλουν κανένα παιχνιδάκι, καλό θα ήταν να έχει κάποιον καλό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών (όχι κάτι εξεζητημένο).
Κατά προτίμηση από e-shop.
Και μία τελευταία ερώτηση. Μήπως να αγόραζε κάποιον, από τους έτοιμους υπολογιστές που έχει το e-shop, μιας και οι απαιτήσεις του δεν είναι μεγάλες;
Θέλω να προτείνω ένα σύστημα σε ένα φίλο μου για αγορά άμεσα (αν γίνεται και αύριο να τον παραγγείλει, όχι ότι υπάρχει κάτι το επείγον, αλλά για να χρησιμοποιηθεί και από τα παιδιά του στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων).
Ο φίλος μου γνωρίζει τα βασικά και περισσότερο θα χρησιμοποιείται ο υπολογιστής από τα παιδιά του. Μιλάμε για κουτί, οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Θέλει και εκτυπωτή. Αλλά πιστεύω ότι αυτός μπορεί να αγοραστεί και αργότερα. Τι μου προτείνετε;
Δεν ξέχασα να βάλω μέγιστη τιμή, απλά είμαι σκεπτικός σε αυτό το θέμα. Μου είπε μέχρι 1000 ευρώ. Θεωρώ όμως ότι θα είναι χαμένα λεφτά το να αγοράσει ένα σύστημα 1000 ευρώ για να μπαίνει στο ίντερνετ και να βλέπει κάποιο αρχείο word (τουλάχιστον στην αρχή). Οπότε θα έλεγα γύρω στα 800 ευρώ. Όχι βέβαια και αν βρούμε κάποιο σύστημα φθηνότερο, να πάμε ντε και καλά να εξαντλήσουμε το όριο των 800.
Απλά, τα παιδιά του, όλο και θα βάλουν κανένα παιχνιδάκι, καλό θα ήταν να έχει κάποιον καλό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών (όχι κάτι εξεζητημένο).
Κατά προτίμηση από e-shop.
Και μία τελευταία ερώτηση. Μήπως να αγόραζε κάποιον, από τους έτοιμους υπολογιστές που έχει το e-shop, μιας και οι απαιτήσεις του δεν είναι μεγάλες;
Ριξε μια ματια και σε αυτη την συνθεση...;)
ostvarivanje
21-12-09, 21:27
Ριξε μια ματια και σε αυτη την συνθεση...;)
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Μόνο που το screenshot σου είναι μικρό και δεν μπορώ να δω καλά τα στοιχεία. Μήπως θα μπορούσες να το ανεβάσεις κάπου με καλύτερη ανάλυση;
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Μόνο που το screenshot σου είναι μικρό και δεν μπορώ να δω καλά τα στοιχεία. Μήπως θα μπορούσες να το ανεβάσεις κάπου με καλύτερη ανάλυση;
asdfgdfggg
ostvarivanje
22-12-09, 18:20
Ευχαριστώ πολύ για τη σύνθεση. Τον υπολογιστή που έχω τον πήρα και εγώ από το e-shop το 2006 και επέλεξα χωρίς λειτουργικό. Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν είναι πάλι χωρίς λειτουργικό.
Και μία ερώτηση πριν καταλήξω στο σύστημα που μου προτείνεις. Επειδή δεν ασχολούμαι πολύ με hardware, η κάρτα γραφικών η gainword, είναι εταιρία που χρησιμοποιεί chipset της nvidia; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, drivers κατεβάζεις κανονικά από την nvidia;
Αυτό θέλω ακόμα και καταλήγω να του δώσω τη λίστα.
Panos.2006
22-12-09, 19:42
Ανεξάρτητα μάρκας κοιτάς αν είναι ATI ή nVidia και από εκεί κατεβάζεις τους οδηγούς όταν θες να βάλεις νεότερους.
Δεν ξέχασα να βάλω μέγιστη τιμή, απλά είμαι σκεπτικός σε αυτό το θέμα. Μου είπε μέχρι 1000 ευρώ. Θεωρώ όμως ότι θα είναι χαμένα λεφτά το να αγοράσει ένα σύστημα 1000 ευρώ για να μπαίνει στο ίντερνετ και να βλέπει κάποιο αρχείο word (τουλάχιστον στην αρχή). Οπότε θα έλεγα γύρω στα 800 ευρώ.
Δεν είναι χαμένα λεφτά.
Γιατί με 1000 ευρώ, ΔΕΝ θα πάρει οθόνη της πλάκας.
66158
Άρα λοιπόν με τα υπόλοιπα μέχρι τα 1000, πάρε ΣΟΒΑΡΗ οθόνη.
Με:
- μεγάλο pixel size
- xIPS ή xVA panel -> ΟΧΙ με TN panel
ostvarivanje
23-12-09, 22:53
Οκ, σε ευχαριστώ πολύ. Θα του το προτείνω και αυτό και ό,τι αποφασίσει αυτός.
ostvarivanje
24-12-09, 22:27
asdfgdfggg
Από το σύστημα που μου έδωσες, την κάρτα γραφικών δεν μπόρεσα να βρω. Είναι καλή αυτή που επέλεξα; Επίσης έβαλα και ένα άλλο dvd-recorder γιατί δεν υπήρχε το συγκεκριμένο που μου πρότεινες. Ούτε τα ηχεία βρίσκω. Κάποια άλλη πρόταση;
Για κοίταξέ τα λίγο, μήπως και έχω κάποιο λάθος.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Από το σύστημα που μου έδωσες, την κάρτα γραφικών δεν μπόρεσα να βρω. Είναι καλή αυτή που επέλεξα; Επίσης έβαλα και ένα άλλο dvd-recorder γιατί δεν υπήρχε το συγκεκριμένο που μου πρότεινες. Ούτε τα ηχεία βρίσκω. Κάποια άλλη πρόταση;
Για κοίταξέ τα λίγο, μήπως και έχω κάποιο λάθος.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Εχει ενσωματομενη η μητρικη....
Βασικα κουκουρουκου ειναι αυτες τις μερες το eshop....Πολλα ειναι που δεν εχει....Πανε παρτα απο κανενα Πλαισιο και δωστα τους να τα κανουν συναρμολογηση (ειτε στο eshop ειτε στο Πλαισιο)
ostvarivanje
25-12-09, 16:52
Χρόνια πολλά σε όλους. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορώ να πάω να πάρω τα parts, γιατί πρέπει να πάω Λάρισα ή Θεσσαλονίκη για Πλαίσιο (από τα Γρεβενά) και για το e-shop υπάρχει μεν υποκατάστημα στην Κοζάνη, αλλά και από εκεί θα πρέπει να τα παραγγείλει από Αθήνα.
Αν δε σου είναι μεγάλος κόπος, μπορείς να μου φτιάξεις ένα σύστημα από το e-shop, με parts που υπάρχουν τώρα διαθεσιμότητα;
ostvarivanje
26-12-09, 20:46
Τελικά επέλεξα το σύστημα που παραθέτω και θα ήθελα να μου πείτε αν διαφωνείτε σε κάτι (ή αν πρέπει να συμπληρώσουμε κάτι που μου διαφεύγει), ώστε να του το δώσω για να ξεμπερδεύω.
Στο screenshot, που επισυνάπτω, γιατί μου βγάζει το πρώτο προϊόν (ASUS TA-925 GREY) χωρίς να το έχω επιλέξει;
Εάν ενδιαφέρεται για οικονομία, νομίζω οτι μπορείς να κατέβεις τουλάχιστον 100Ε πιο κάτω...
Κατά τα άλλα, είναι "οκ" (αν μπορεί να πει κανείς "οκ", ένα τετραπύρηνο σύστημα που θα δουλεύει για word και internet ;) ).
Προσωπικά, όταν έχω γνωστούς με τέτοιες απαιτήσεις (word/internet) τους εξηγώ οτι και το φθηνότερο σύστημα της αγοράς να πάρουν, θα τους ΥΠΕΡκαλύψει. Έχω δει τέτοιες συνθέσεις με κάτω από 600 :)
Βέβαια, εδώ έχει ένα δίκιο ο Jedi Master για την οθόνη:
Οι υπολογιστές φεύγουν, οι οθόνες μένουν. Δυστυχώς όμως δεν ξέρω από tft οθόνες :p
Είμαι ακόμα με crt :p
Θα επαιρνα αλλη οθονη και αλλα ηχεια σιγουρα. Επισης σε αυτα τα χρηματα σιγουρα μπορεις να παρεις καλυτερη καρτα γραφικων.
@ ADSLgr.com All rights reserved.