PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη CPU

yiankap
30-12-09, 19:31
Αποφασισα πλεον να ασχοληθω αποκλειστικα με τα windows 7 και να αφησω πισω τα xp. Ωστοσο δεν θελω να τα εγκαταλειψω και θελω να τα τρεχω μεσω virtualisation mode. Γιαυτο πουλησα τον E7400 (δεν υποστηριζε VT) που ειχα για 60 ευρω και θα τον αλλαξω με αλλη.οι λυσεις που εχω σκεφτει :
1. Μτχ Ε8400 με κοστος 100 ευρω.
2. Νεος Q8400 με κοστος 150 ευρω.
3. Νεος Q9400 και Q9550 με κοστος 170 και 205 ευρω αντιστοιχα.

Τι προτεινετε?Υποψη οτι το μηχανημα θα κρατηθει επι διετια.

Η χρηση του pc ειναι σερφαρισμα, office use,περιστασιακο gaming, family video edit με pinnacle.

crypter
30-12-09, 20:48
Mεταχειρισμενος 8400 και πολυ ειναι. Αν τον υπερχρονισεις και στα 3.6 η 4Ghz οπως εκανα εγω δεν θα εχεις κανενα προβλημα με οποιαδηποτε απο τις παραπανω εργασιες. Και σε δυο ετη κανεις κανονικη πληρη αναβαθμιση. Μην δινεις παραπανω λεφτα αδικα. :)

vligu
30-12-09, 21:02
Προφανώς ο Q9550 είναι ο καλύτερος από όλους, αλλά είναι και αρκετά ακριβός. Με 200Ε και λίγο παραπάνω θα μπορούσες να κάνεις μια αναβάθμιση σε AMD που θα ήταν αδύνατο για αντίστοιχη στην Intel. Για παράδειγμα επέρνες ένα Phenom II X4 955 στα 142Ε και μια μητρική με ένα chipset 790GX και είσαι μια χαρά για τα επομένα τρία χρόνια. Και μετά μπορείς να κάνεις αναβάθμιση βάζοντας έναν 6-πύρηνο. Μια καλή και φτηνή μητρική είναι η ECS A790GXM-AD3 (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ECS-A790GXM-AD3-AM3-VGA-DDR3-790GX.htm) στα 70Ε, και το συνολικό budget βγαίνει γύρο στα 210Ε.

Να υποθέσω ότι έχεις DDR2 μνήμες? Θα μας βοηθούσε αν μας έλεγες τι μητρική έχεις.

Αν θέλεις απλώς και μόνο να βάλεις έναν από τους επεξεργαστές που αναφέρεσαι τότε, εγώ θα σου πρότεινα να δεις κανά Q9400, γιατί είναι στην ίδια τιμή με τον E8400 (καινούργιο).

Hackerman
30-12-09, 21:47
Αποφασισα πλεον να ασχοληθω αποκλειστικα με τα windows 7 και να αφησω πισω τα xp. Ωστοσο δεν θελω να τα εγκαταλειψω και θελω να τα τρεχω μεσω virtualisation mode. Γιαυτο πουλησα τον E7400 (δεν υποστηριζε VT) που ειχα για 60 ευρω και θα τον αλλαξω με αλλη.οι λυσεις που εχω σκεφτει :
1. Μτχ Ε8400 με κοστος 100 ευρω.
2. Νεος Q8400 με κοστος 150 ευρω.
3. Νεος Q9400 και Q9550 με κοστος 170 και 205 ευρω αντιστοιχα.

Τι προτεινετε?Υποψη οτι το μηχανημα θα κρατηθει επι διετια.

Η χρηση του pc ειναι σερφαρισμα, office use,περιστασιακο gaming, family video edit με pinnacle.

Ε8400 και από εμένα. Οι διπύρηνοι δεν έχουν πρόβλημα σε υπερχρονισμό, εν αντιθέσι με τους mainstream τετραπύρηνους που ζορίζονται όταν φτάσουν σε 0.80 GHz παραπάνω σπό την στάνταρ συχνότητα λειτουργίας.

Ύστερα, σε δυο χρόνια μπορείς να βάλεις έναν νέο intel processor, οι οποίοι δεν θα έχουν καμμιά σχέση με τους i9. Μιλάμε για άλλο επίπεδο:p

WAntilles
31-12-09, 01:34
Βουτήξτε τη γλώσσα στο μυαλό πριν γράψετε.

Ο άνθρωπος είπε ρητά ότι θέλει virtualization και VT extensions.

1. Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν τρέχει virtualization χωρίς τουλάχιστο quad επεξεργαστή.

2. Οι σειρές 8xxx της Intel ΔΕΝ έχουν VT extensions.

3. Μόνο η σειρά 9xxx της Intel ΕΧΕΙ VT extensions.

jim_p
31-12-09, 01:41
Ο Ε8400 και ο Q8400 εχουν virtualization extensions.

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLGT6
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPL

Πραγματικα μερικες φορες εισαι χειροτερος και απο ΜΜΕ στην παραπληροφορηση...

WAntilles
31-12-09, 01:44
Ο Ε8400 και ο Q8400 εχουν virtualization extensions.

Για την σειρά E8xxx δεν γνωρίζω.

Αλλά η σειρά Q8xxx ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΔΕΝ έχει VT extensions.

Από σειρές Qxxxx 45nm ΜΟΝΟ η Q9xxx ΕΧΕΙ VT extensions.

jim_p
31-12-09, 01:58
Λες να ψευδεται η intel με τα specifications στο 2ο πινακακι του 1ου url??

Quad Core
Enhanced Intel Speedstep® Technology
Intel® EM64T 1
Intel® Virtualization Technology
Enhanced Halt State (C1E)
Execute Disable Bit 2
Intel® Thermal Monitor 2

yiankap
31-12-09, 02:02
Ενω στην αρχη ειχε ξεκαθαρισει το πραγμα, τωρα μπερδευτηκα.Αποριες :
Α. Για τον Q8400,τελικα ισχυει το Vt η οχι?γιατι και εγω στο site της intel ειδα οτι ειναι ο μονος που εχει απο την σειρα Q8ΧΧΧ.
Β. Ποια η διαφορα στο virtualization αν εχω διπηρυνο απο το τετραπυρηνο? ενδιαφερομαι για ενα virtual machine την φορα.
Γ. Καποιος ειπε για αλλαγη πλατφορμας.Δεν με ενδιαφερει ουτε κατα διανοια, καθως μετα απο πολλους κοπους και αρκετες προσπαθειες κατορθωσα να εχω 100 % hackintosh compatible (ασχολουμαι και με αυτο) με την ep45ud3r mobo και δεν εχω ορεξη για πειραματα με νεες συνθεσεις.

WAntilles
31-12-09, 02:05
Λες να ψευδεται η intel με τα specifications στο 2ο πινακακι του 1ου url??

Δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Έχει πει ψέμματα και άλλες φορές στο παρελθόν.

Έχει πει ψέμματα και για το ότι οι Pentium-D ήταν δήθεν "amd64-συμβατοί".

Ψέμματα λέει για τα VT extensions και για αρκετά μοντέλα Txxxx στα laptops.

Hackerman
31-12-09, 02:12
Για την σειρά E8xxx δεν γνωρίζω.

Αλλά η σειρά Q8xxx ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΔΕΝ έχει VT extensions.

Από σειρές Qxxxx ΜΟΝΟ η Q9xxx ΕΧΕΙ VT extensions.

:pΑπό Windows 7 Ultimate 32bit & Q6600:
Αυτά τα πορτοκαλί κουτάκια δεν έχουνε καμμια σχέση με virtualization. Για αυτό τρέχει Virtual Machine ακόμη και το Toshiba Satellite P300

WAntilles
31-12-09, 02:14
:pΑπό Windows 7 Ultimate 32bit & Q6600:
Αυτά τα πορτοκαλί κουτάκια δεν έχουνε καμμια σχέση με virtualization. Για αυτό τρέχει Virtual Machine ακόμη και το Toshiba Satellite P300

Τυπογραφικό λάθος.

Από σειρές Qxxxx 45nm, ήθελα να γράψω.

Το διόρθωσα παραπάνω.

Hackerman
31-12-09, 02:15
Τυπογραφικό λάθος.

Από σειρές Qxxxx 45nm, ήθελα να γράψω.

Το διόρθωσα παραπάνω.

Οκ, αλλά την διόρθωση δεν την βλέπω ακόμη.

jim_p
31-12-09, 10:41
Ο πλεον σιγουρος τροπος για να δεις αν η cpu σου εχει virtualization extensions ειναι το "cat /proc/cpuinfo" απο μια (εστω και live) εγκατασταση linux. Θα πρεπει μεσα στις flags να περιλαμβανεται το vmx αν μιλαμε για intel και svm αν μιλαμε για amd.

Και αν θυμαμαι καλα, ο flamelab οταν ειχε το λαπτοπ με τον Txxx, ειχε virtualization extensions. Το αναφερει στο θεμα του vbox στο linux. Ειναι και διπυρηνος.

Στην τυχη ο Τ2500
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9K2

@ ADSLgr.com All rights reserved.