Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?
Το ποιοι θα εχουν πιλοτικο vdsl2 επιλεγεται τυχαια ?
Οτετζής μου είπε ότι πιλοτικά χρησιμοποιήτε από υπαλλήλους του ΟΤΕ ΜΟΝΟ
δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γνωρίζω άτομο που είναι στο πιλοτικό και δεν δουλεύει στον ΟΤΕ
δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γνωρίζω άτομο που είναι στο πιλοτικό και δεν δουλεύει στον ΟΤΕ
Α! Πουλάκι μου... Για λέγε ποιος είναι. Δώσε τον να πάμε να μετρήσουμε τη γραμμή! :p
Πολύ λάθος σου είπε,κατά βάση είναι εταιρίες και κάποιοι beta χρήστες σύνολο περίπου 2.500.
Ναι το πιλοτικο παει σαν Beta σε πελατες που επιλεγονται απο τον ΟΤΕ με κριτηριο τα δειγματα που εχουν στην γραμμη τους και αν συνδεονται φυσικα στο καφαο που εχει γινει αναβαθμηση.
Υδραυλικος θα ηταν.
Υδραυλικος θα ηταν.
fastpath και καλύτερους χρόνους απόκρισης απο την adsl2+ θα δίνει ;
Core2Extreme
19-01-11, 00:40
fastpath και καλύτερους χρόνους απόκρισης απο την adsl2+ θα δίνει ;
ping request timed out :rofl:
ping request timed out :rofl:
Σήμερα με την adsl2+ σε gameserver που έχει πάροχο τον ΟΤΕ έπιασα 1 με 2ms latency!! Σταθερό latency παρακαλώ... τόσο καλά pings δεν εχω ξαναδεί ποτέ στο σπίτι μου.
οτι και να γράψω είναι λίγο.
Με την vdsl λίγο να ρυθμίσουν τα προφίλ φαντάζομαι θα μπορούμε να πιάσουμε απίστευτους χρόνους απόκρισης που κάνουν το online gaming σαν να είναι σε lan!!
Δεν με ενδιαφέρει το download γίνεται να έχω 8Mbps vdsl με τους καλύτερους χρόνους απόκρισης ; αυτό θέλω!
Σήμερα με την adsl2+ σε gameserver που έχει πάροχο τον ΟΤΕ έπιασα 1 με 2ms latency!! Σταθερό latency παρακαλώ... τόσο καλά pings δεν εχω ξαναδεί ποτέ στο σπίτι μου.Ε και; Στη πράξη υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά σε gaming από τα 2 ms στα 10 ms, ή μήπως παίζουν ρόλο και άλλοι παράμετροι που δεν έχεις δώσει τόσο βάση; ;)
Με την vdsl λίγο να ρυθμίσουν τα προφίλ φαντάζομαι θα μπορούμε να πιάσουμε απίστευτους χρόνους απόκρισης που κάνουν το online gaming σαν να είναι σε lan!!Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Άμα έχεις στην ADSL2+ ήδη 1-2 ms με το DSLAM (ή gameserver στον ίδιο πάροχο), λόγω μικρής απόστασης και fast path, τι ακριβώς θεωρείς απίστευτο χρόνο απόκρισης; Να έχεις -100 ms, ώστε να στέλνεις το πακέτο 16:32:00.150000 και να φτάνει 16:32:00.140000; :p
Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Άμα έχεις στην ADSL2+ ήδη 1-2 ms με το DSLAM (ή gameserver στον ίδιο πάροχο), λόγω μικρής απόστασης και fast path, τι ακριβώς θεωρείς απίστευτο χρόνο απόκρισης; Να έχεις -100 ms, ώστε να στέλνεις το πακέτο 16:32:00.150000 και να φτάνει 16:32:00.140000; :p
Προσωπικά, ΝΑΙ
5ms + έχω με το dslam με vdsl πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερους χρόνους προς το εξωτερικό περισσότερο.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ σήμερα την πρώτη μου vdsl από τον ΟΤΕ.
Λόγο εργασίας έπεσα σε vdsl από τον ΟΤΕ. Δεν ξέρω να σας πω ταχύτητες γιατί είναι σε δοκιμαστικό στάδιο ακόμα και μάλιστα είναι και ΑΧΡΕΩΤΗ.................Πληρώνει κανονικά μόνο connx.
Περιοχή κέντρο Πειραιά. Από ότι ρώτησα συνάδελφους υπάρχουν ανάλογες γραμμές σε ΧΟΛΑΡΓΟ και ΠΑΠΑΓΟΥ, αλλά δεν μπορώ να σας πω σίγουρα γιατί δεν τις έχω δει
Άντε βρε μπας και δούμε άσπρη μέρα..:p:p:p
Πάει πάντως κάθε 1 με 2 μήνες και κάνει μετρήσεις και ρυθμίσεις τεχνικός του ΟΤΕ.:whistle::whistle::whistle:
Καθυστερει πολυ παντως η εμπορικη διαθεση :/
ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ σήμερα την πρώτη μου vdsl από τον ΟΤΕ.
Λόγο εργασίας έπεσα σε vdsl από τον ΟΤΕ. Δεν ξέρω να σας πω ταχύτητες γιατί είναι σε δοκιμαστικό στάδιο ακόμα και μάλιστα είναι και ΑΧΡΕΩΤΗ.................Πληρώνει κανονικά μόνο connx.
Περιοχή κέντρο Πειραιά. Από ότι ρώτησα συνάδελφους υπάρχουν ανάλογες γραμμές σε ΧΟΛΑΡΓΟ και ΠΑΠΑΓΟΥ, αλλά δεν μπορώ να σας πω σίγουρα γιατί δεν τις έχω δει
Άντε βρε μπας και δούμε άσπρη μέρα..:p:p:p
Πάει πάντως κάθε 1 με 2 μήνες και κάνει μετρήσεις και ρυθμίσεις τεχνικός του ΟΤΕ.:whistle::whistle::whistle:
Είναι γνωστό εδώ και 1 περίπου χρόνο ότι υπάρχουν πιλοτικά στον Πειραιά.
Και ναι πρέπει να γίνονται επισκέψεις για διάφορες μετρήσεις και σαν παρουσία στον πελάτη για ανταλαγή απόψεων και λειτουργικότητας.
Παντως ζωγραφου εχω δει την τελευταια βδομαδα συνεργεια να συνδεουν τις
οπτικες ινες με καρτες στα dslam(?) γειτονιάς
5ms + έχω με το dslam με vdsl πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερους χρόνους προς το εξωτερικό περισσότερο.Χμμ, τι σχέση έχουν οι χρόνοι απόκρισης προς το εξωτερικό με την VDSL; Στη καλύτερη να μειωθούν οι χρόνοι απόκρισης με το 1ο hop και τίποτε παραπάνω, επηρεάζοντας απλά το συνολικό χρόνο απόκρισης (κατά μόλις 3-4 ms αφού έχεις ήδη 5 ms στο 1ο hop). Θα κάνει τόση διαφορά δηλαδή αν με Γερμανία (hetzner) έχεις 62 ms αντί για 65; :rolleyes:
Παντως ζωγραφου εχω δει την τελευταια βδομαδα συνεργεια να συνδεουν τις
οπτικες ινες με καρτες στα dslam(?) γειτονιάς
Τα ίδια και εδώ στη Ξάνθη το κουτάκι του ΟΤΕ είναι στα 10 μέτρα από το σπίτι μου.. ;)
να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι άσχετος λίγο:p
τι διαφορά έχει το adsl απο το vdsl είναι εκείνο που λέγανε οτι είναι ίδια η ταχύτητα
upstream/downstream ?:oops:
θεωρητικά
Παρέχει ταχύτητες πάνω από 200 Mbps σε πολύ μικρή απόσταση, 100 Mbps στα 500 μέτρα και 50 Mbps στο 1 χιλιόμετρο.http://el.wikipedia.org/wiki/VDSL2
θεωρητικά http://el.wikipedia.org/wiki/VDSL2
ευχαριστώ για την απάντηση:) :oneup:
Πάντως εγώ κουράστηκα να περιμένω κι έφυγα για εναλλακτικό εδώ και βδομάδες, παρότι και εκτιμώ την ανώτερη ποιότητα υπηρεσιών του οτε, και έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις από τους μήνες που δούλεψα ως συμβασιούχος-φοιτητής στον οτε, πριν κάποια χρόνια (έχοντας δουλέψει πριν και μετά στον ιδιωτικό τομέα - ήταν μια δουλειά με ανθρώπινους όρους, χωρίς ούτε την εκμετάλλευση του ελληνικού ιδιωτικού τομέα, ούτε όμως και την αηδιαστική απραξία και τεμπελιά του ελληνικού δημόσιου τομέα. πληρωνόμουν δίκαια γι'αυτά που δούλευα!).
Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και τα χρήματα περιορισμένα. Αν ο ΟΤΕ θέλει να χαζομαρίζει για χρόνια με πιλοτικά και αηδίες για το VDSL, αντί να προσφέρει εμπορικά την μόνη υπηρεσία που θα μπορούσε να τον φέρει μπροστά από τους εναλλακτικούς (δεδομένων των περιορισμών της ΕΕΤΤ σε θέματα κοστολογίου), ας καθίσει να αιμορραγεί πελάτες και να φτάσει και στο 30% ή το 20% της αγοράς.
Κύριοι του ΟΤΕ, δεν θα σας παρακαλέσουμε για να πληρώνουμε πενηντάευρα κι εξηντάευρα (ναι, τόσα θα ήμουν διατεθειμένος να δώσω για 50mbits με ποιότητα υπηρεσιών οτε).
Το θέμα έχει καταντήσει αηδία. Όχι πιλοτικά του ενάμισου χρόνου χωρίς ορατό χρονοδιάγραμμα εμπορικής διάθεσης!Όποιος κάθεται στον οτε, όχι λόγω ποιότητας υπηρεσιών (αυτό θα το δικαιολογούσα), αλλά επειδή περιμένει το φάντασμα του VDSL, φοβάμαι ότι είναι κορόιδο. Έχουν καταντήσει το θέμα "πιλοτικό ADSL", για όσους θυμούνται τα χρόνια αναμονής επί delphi forums.
Δεν μας θέλετε για πελάτες? Γειά σας και χαρά σας!
Το πιλοτικό δεν δίνεται για να χασομερήσει κάποιος αλλά για να γίνει μια αξιολόγηση της υπηρεσίας και να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα πριν βγει το προϊόν στην αγορά. Αν ήταν να βγάζει κάτι απλά και μόνο για να υπάρχει με την χειρότερη δυνατή ποιότητα χωρίς καθόλου έλεγχο ποιότητας θα λέγονταν ON, Forthnet, HOL κλπ.
Kolofotias
04-02-11, 13:34
Το πιλοτικό δεν δίνεται για να χασομερήσει κάποιος αλλά για να γίνει μια αξιολόγηση της υπηρεσίας και να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα πριν βγει το προϊόν στην αγορά. Αν ήταν να βγάζει κάτι απλά και μόνο για να υπάρχει με την χειρότερη δυνατή ποιότητα χωρίς καθόλου έλεγχο ποιότητας θα λέγονταν ON, Forthnet, HOL κλπ.
Καλά μην μας πείτε τώρα ότι δεν υπάρχει κ η τεχνογνωσία.....ξέρει κ ο ΟΤΕ κ η DT κ το ΔΝΤ από VDSL και έχει εφαρμοστεί κ αλλού.....τα λεφτά είναι το θέμα κ το ξέρουμε όλοι μας. Όπου παίζει πρόβλημα χρημάτων ακόμη κ οι dial-up έχουν πρόβλημα....
Έχει καταντήσει μια αηδία το θέμα κ υπάρχει ασάφεια για το πως που τι.....ας μας δώσει τα πρώτα αποτελέμσατα του πιλοτικού ο ΟΤΕ να δούμε που έχει πρόβλημα αν υπάρχει κ να βοηθήσουμε κ εμείς να λυθεί...
Επίσης όσο κ να κοροιδεύουμε τους εναλάκτικούς κ δικαίως πολλες φορές, αν δώσει κάποια εταιρία πέρα του ΟΤΕ νωρίτερα vdsl εγω έφυγα....τα τεχνικά προβλήματα ακόμη κ αδοκίμαστο θα είναι λιγότερα κ τατ οφέλη σίγουρα θα υπερκαλύψουν τα όποια τυχον εμφανιστουν.
Πόσο πλέον να πληρώνω 24 κ να είμαι με 47 attenuation και 6 με το ζόρι. Ένα κουτί δουλειά είναι (mini dslam) να βελτιώσεις έστω κ τμηματικά τις υπηρεσίες σε κάποιες περιοχές.
Δες πότε ξεκίνησε το thread. Μέχρι την ευρεία εμπορική διάθεση θα έχουν περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια από την έναρξη του πιλοτικού. Υπάρχει το προσεκτικό deployment, το οποίο φυσικά θα επικροτούσα, μαζί σου, και υπάρχει και η απλή νωθρότητα (όπως είχε γίνει με το ανεκδιήγητο πιλοτικό του adsl). Nομίζω, πλέον, δικαιούμαστε να μιλάμε για την δεύτερη.
Πριν από 13 μήνες ξεκίνησε. Τι να δω δηλαδή; Σιγά μην φτιάχνονταν υποδομή VDSL σε ένα χρόνο και να είχαμε κι εμπορική διάθεση.
........Auto merged post: manicx πρόσθεσε 1 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Επίσης όσο κ να κοροιδεύουμε τους εναλάκτικούς κ δικαίως πολλες φορές, αν δώσει κάποια εταιρία πέρα του ΟΤΕ νωρίτερα vdsl εγω έφυγα....τα τεχνικά προβλήματα ακόμη κ αδοκίμαστο θα είναι λιγότερα κ τατ οφέλη σίγουρα θα υπερκαλύψουν τα όποια τυχον εμφανιστουν.
Όταν κάποιος εναλλακτικός σκάψει και δώσει δικό του VDSL, o ΟΤΕ θα περνάει οπτική ίνα στη Σελήνη.
Σιγά μην φτιάχνονταν υποδομή VDSL σε ένα χρόνο και να είχαμε κι εμπορική διάθεση.
Δεν είναι κάτι αδύνατον να συμβεί. Πρέπει όμως να συντρέχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Στην κορυφή αυτών είναι η προστασία αυτής της επένδυσης. Με κανονιστικό πλαίσιο που σε αναγκάζει να δώσεις στους ανταγωνιστές σου τις νέες υποδομές για τις οποίες ξόδεψες και ρίσκαρες πολλά, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Γιατί ναι μεν ο ΟΤΕ χρειάζεται το VDSL για να ξεχωρίσει από τους εναλλακτικούς, αλλά αν σε ένα χρόνο οι εναλλακτικοί δίνουν την ίδια υπηρεσία με ιδιόκτητα μηχανήματα τα οποία όμως στηρίζονται στις νέες υποδομές που ετοίμασε ο ΟΤΕ, τότε δώρο άδωρο. Σε μια χρονιά πάλι στην ίδια θέση θα είναι και θα έχει ξοδέψει και τρελά χρήματα σε χωματουργικές εργασίες.
Πριν από 13 μήνες ξεκίνησε
Δες λιγο απο ποτε συμμετεχει στο πιλοτικο ο topic starter http://www.insomnia.gr/topic/286842-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%ad%cf%87%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%bf%cf%84%ce%b5-vdsl/
Οι μηνες τουλαχιστον στην περιπτωση του ειναι 23
Kolofotias
04-02-11, 16:06
Πριν από 13 μήνες ξεκίνησε. Τι να δω δηλαδή; Σιγά μην φτιάχνονταν υποδομή VDSL σε ένα χρόνο και να είχαμε κι εμπορική διάθεση.
........Auto merged post: manicx πρόσθεσε 1 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Όταν κάποιος εναλλακτικός σκάψει και δώσει δικό του VDSL, o ΟΤΕ θα περνάει οπτική ίνα στη Σελήνη.
Για πες μου τώρα για να μην λέμε κ ότι θέλουμε. Ποια εταιρία έχει ρίξει την περισσότερη οπτική ίνα στην ελλάδα.....όχι πάροχος....εταιρία? Εγω πιστεύω πως είναι η intrakat του Κοκό για λογαριασμό όλων των παρόχων. Οπότε όπως βλέπεις δεν υπάρχει για κανέναν διακιολογία....ουτε για τους εναλλακτικούς ( μπορουν αν θέλουν να φτιάξουν πλωτα, διαστημικά κ σε τροχιά dslam με οσα τους παρέχει απλόχερα η ΕΕΤΤ σε βάρος του ΟΤΕ) ούτε ο ΟΤΕ που έχει τις μισές υποδομές κ βάλε έτοιμες (ιντρακομ-μιζενς-καλωδιώσεις-χονδρική) συν την μαμά και μανούλα στην τεχνογνωσία DT.
Για να τελειώνουμε...δεν ξέρω αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των εταιριών να μην προχωρήσει (πολύ πιθανό) αλλά πιστευώ ότι δεν καλύπτεται οικονομικά πλέον από τον ΟΤΕ το όλο θέμα....
Κ ένα ξεχασμένο επίσης νομοσχέδιο για FTTH της προηγούμενης κυβέρνησης που πηγε; Το εφαγε η αφραγκία των ΔΝΤαδων;
........Auto merged post: Kolofotias πρόσθεσε 8 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Επίσης!Υπάχρει περίπτωση το πιλοτικό να μην παέι καλα κ να ακυρωθεί το vdsl;
Αν ναι τότε ποιος είναι ο προγραμματισμός κ που θα στραφούμε τελικά; τι μας απαντάει ΠΟΤΕς; τίτοτα.
Αν πάλι όχι γιατί δεν μπαίνουν dslam ταυτλόχρονα σε όλη την Ελλάδα για να εγγυηθούμε τουλάχιστον τις 24αρες μέχρι να γίνει η μετάβαση; Μόνο 5-6 περιοχές αναφέρονται εδω ότι κάτι ξεκινάει.....
Δεν ξερω τι να πω άλλο...ας τον φωτίσει ο Θεός και η DT τον ΟΤΕ.
O OTE Ειναι ιδιωτικη εταιρεια. Και ως ιδιωτης ξερω οτι αν ερχοταν καποιος και μου λεγε βαλε εσυ τα καλα σου τα λευτακια σε ψιλοτεραστιες επενδυσεις υποδομων τις οποιες ομως θα πρεπει να νοικιαζεις τζαμπα σε οποιον εναλλακτικο τις ζητησει θα τον διαολοστελνα. Και θα λεγα στο κρατος βαλε εσυ τις υποδομες και νοικιασε τες μου εμενα τζαμπα ..
μεχρι να λυθει το οικονομικο οσο και να γκρινιαζεις δε θα παρεις vdsl.
O OTE Ειναι ιδιωτικη εταιρεια. Και ως ιδιωτης ξερω οτι αν ερχοταν καποιος και μου λεγε βαλε εσυ τα καλα σου τα λευτακια σε ψιλοτεραστιες επενδυσεις υποδομων τις οποιες ομως θα πρεπει να νοικιαζεις τζαμπα σε οποιον εναλλακτικο τις ζητησει θα τον διαολοστελνα. Και θα λεγα στο κρατος βαλε εσυ τις υποδομες και νοικιασε τες μου εμενα τζαμπα ..
μεχρι να λυθει το οικονομικο οσο και να γκρινιαζεις δε θα παρεις vdsl.
Σιγά μην έβγαινε και ζημιωμένος ο ΟΤΕ από bitstream. Νομίζω κατάπιατε το λαϊκιστικό επιχείρημα πολύ εύκολα. Μια χαρά κέρδη μπορούν να βγουν για τον οτε από ΑΡΥΣ συνδέσεις άλλων παρόχων.
Επίσης, διασύνδεση με εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει ο ΟΤΕ σε κανέναν. Οι εναλλακτικοί μετά βιας έχουν την απαιτούμενη διασύνδεση για να καλύψουν τις "μέχρι 24" adsl τους, κι εσείς νομίζετε ότι θα μπορούσαν να παρέχουν ταχύτητες 50mbits για να "κλέψουν" την επένδυση του οτε.
Εν πάσει περιπτώσει, όπως είπα, η εναλλακτική για τον ΟΤΕ είναι μια, και είναι αυτή που ακολουθεί αυτή την στιγμή. Αιμορραγία πελατών χωρίς τέλος και γκρίνια για την κακή ΕΕΤΤ. Στο τέλος θα καταφέρουν να κάνουν την Forthnet και την Tellas παρόχους με σημαντική ισχύ στην αγορά έτσι όπως το πάνε... :whistle:
Ποιος μίλησε για bitstream; Πριν τους χαρακτηρισμούς ψάξε τι έχει προβλεφθεί για την συγκεκριμένη αγορά. Θα βρεις εύκολα υλικό στο site της ΕΕΤΤ και συζητήσεις εδώ.
Σιγά μην έβγαινε και ζημιωμένος ο ΟΤΕ από bitstream. Νομίζω κατάπιατε το λαϊκιστικό επιχείρημα πολύ εύκολα. Μια χαρά κέρδη μπορούν να βγουν για τον οτε από ΑΡΥΣ συνδέσεις άλλων παρόχων.
Επίσης, διασύνδεση με εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει ο ΟΤΕ σε κανέναν. Οι εναλλακτικοί μετά βιας έχουν την απαιτούμενη διασύνδεση για να καλύψουν τις "μέχρι 24" adsl τους, κι εσείς νομίζετε ότι θα μπορούσαν να παρέχουν ταχύτητες 50mbits για να "κλέψουν" την επένδυση του οτε.
Εν πάσει περιπτώσει, όπως είπα, η εναλλακτική για τον ΟΤΕ είναι μια, και είναι αυτή που ακολουθεί αυτή την στιγμή. Αιμορραγία πελατών χωρίς τέλος και γκρίνια για την κακή ΕΕΤΤ. Στο τέλος θα καταφέρουν να κάνουν την Forthnet και την Tellas παρόχους με σημαντική ισχύ στην αγορά έτσι όπως το πάνε... :whistle:
στον εναλλακτικο που "μετά βιας έχουν την απαιτούμενη διασύνδεση για να καλύψουν τις "μέχρι 24" adsl τους" πας ομως. Και αυριο αν αυτος ο εναλλακτικος σου δινει vdsl μισοτιμη γιατι εχει "εμμεση" επιδοτηση απο τον βλακα-οτε που πληρωσε το δικτυο, παλι στον εναλλακτικο "μετά βιας έχουν την απαιτούμενη διασύνδεση για να καλύψουν τις "μέχρι 50" vdsl τους" θα ξαναπας. Κι οτε/DT δεν ειναι τοσο χαζοι ωατε να μην καλυψουν την επενδυση τους.
Ποιος μίλησε για bitstream; Πριν τους χαρακτηρισμούς ψάξε τι έχει προβλεφθεί για την συγκεκριμένη αγορά. Θα βρεις εύκολα υλικό στο site της ΕΕΤΤ και συζητήσεις εδώ.
Aκριβώς.
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως εναλλακτικός πάροχος έχει καταθέσει αιτήσεις για συνεγκατάσταση στον τοπικό υποβρόχο, σε επαρχιακές πόλεις.
Δεν μας θέλετε για πελάτες? Γειά σας και χαρά σας!
Κανένας δε σε υποχρέωσε να περιμένεις το vdsl λες και στο χρωστάει ο ΟΤΕ, δε πήρες χαβιάρι στο Hilton φίλε μου και άργησε το γκαρσόνι να στο φέρει...
Τώρα αν οι καιροί είναι δύσκολοι και τα χρήματα περιορισμένα, σύμφωνοι, δικαίωμά σου να φύγεις/κάτσεις or whatever.
Το θέμα έχει καταντήσει αηδία. Όχι πιλοτικά του ενάμισου χρόνου χωρίς ορατό χρονοδιάγραμμα εμπορικής διάθεσης!
Προσωπική σου άποψη, εγώ που μένω Ζωγράφου δε το βλέπω έτσι, είμαι στα 7-9mbit εδώ και 4 χρόνια, και προτιμώ τον ΟΤΕ που κάνει πιλοτικά IPTV πεστο, VDSL πέστο για ένα-δύο χρόνια πριν τα διαθέσει στο εμπόριο προκειμένου να έχω vdsl εν τέλη με ότι συμπεριλαμβάνει αυτό. Ξερεις, τα πιλοτικά δεν είναι για να δημιουργούν εντυπώσεις. Και εν τέλη δεν χρωστά τπτε ο ΟΤΕ/HOL/Tellas κτλ να σου πουν έχω πιλοτικό 3 χρόνια , απο Μάρτιο ξεκινά εμπορικά η νέα Υπηρεσία. Και μένα θα μαρεσε να γνωρίζω πότε θα συμβεί αυτό αλλά δε κάνω σα γκόμενα soz.
πληρωνόμουν δίκαια γι'αυτά που δούλευα!).
Λάθος, σου έδιναν παραπάνω απο αυτά που έπερνε ένας Oteplus/OTE για τις ώρες που δούλευες λόγο της φοιτιτικής σου σύμβασης.
Για τον φίλο που είπε το οτι έχει εφαρμοστεί κ αλλού το VDSL, ναι ναι, έτσι λέγαν και για το ADSL αν θυμάσαι.
Απτη στιγμή που ο ΟΤΕ (όχι άλλος) βάζει υποδομή vdsl μελλοντικά και για το ftth , και οι rest περιμένουν να κάνουν τη καλή,για άλλη μία φορά, τοτε συγνώμη αλλα το θεωρώ άθλιο, και ποτέ δε θα μπορέσω να δω σοβαρά κανέναν τους. Γιατί άραγε μόνο 3-4 δήμοι κάνουν έργα για το VDSL γνωρίζει κανένας η φταίει ο ΟΤΕ;
Το VDSL ήρ8ε έστω και αργά , και αυτό είναι κάτι καλό για περιοχές κυρίως που χουν πρόβλημα λόγο απόστασης με αρκετούς ταλαίπωρους εδώ και αρκετά χρόνια. Κάλιο αργά παρά ποτέ , όσοι γουστάρετε τη γκρίνια , be my guest , μιζέρια υπάρχει παντού.
Λάθος, σου έδιναν παραπάνω απο αυτά που έπερνε ένας Oteplus/OTE για τις ώρες που δούλευες λόγο της φοιτιτικής σου σύμβασης.
Και λιγότερα από αυτά που έπαιρνε ένας οτε. Υπάρχει και το θεματάκι της παραγωγικότητας βέβαια (εμείς και οι oteplus πόσο παραγωγικοί είμασταν σε σύγκριση με τους μόνιμους? ένα τετραωράκι φοιτητή σε πόσες ώρες μόνιμου αντιστοιχεί?) οπότε χάρη δεν μου έκαναν (ούτε εγώ σ'εκείνους βέβαια).
Τα περί μιζέριας, γκρίνιας, χίλτον και χαβιαρίου τα προσπερνώ ως πανομοιότυπα με εκείνα που ακούγαμε όταν χρόνιζε το πιλοτικό ADSL. Το περί γκόμενας το προσπερνώ γιατί αν απαντήσω όπως αρμόζει θα πάρω infraction. :p
Θα κοιτάξω να διαβάσω περισσότερα πράγματα για τους όρους διάθεσης vdsl μέσω εναλλακτικών, γιατί οι προηγούμενοι μου είπατε ότι έκρινα με βάση λάθος υποθέσεις (πχ ότι θα δίνεται μέσω αρυς και ότι δεν θα υπάρχει συνεγκατάσταση σε επίπεδο καμπίνας).
Το VDSL ήρ8ε έστω και αργά , και αυτό είναι κάτι καλό για περιοχές κυρίως που χουν πρόβλημα λόγο απόστασης με αρκετούς ταλαίπωρους εδώ και αρκετά χρόνια. Κάλιο αργά παρά ποτέ , όσοι γουστάρετε τη γκρίνια , be my guest , μιζέρια υπάρχει παντού.
Κατάλαβες τι έγραψες? Το VDSL είναι για όσους είναι <3km από το DSLAM. Οι μακρινοί των DSLAM σώνονται μόνο άμα μπέι κάτω από 2km ένα mini-DSLAM και έτσι έχουν μικρότερο Attenuation.
Κατάλαβες τι έγραψες? Το VDSL είναι για όσους είναι <3km από το DSLAM. Οι μακρινοί των DSLAM σώνονται μόνο άμα μπέι κάτω από 2km ένα mini-DSLAM και έτσι έχουν μικρότερο Attenuation.
εσυ κατάλαβες τι έγραψε το παλικάρι ? IMHO ΟΧΙ (τυχαίο ..δεν νομίζω :p)
Να στο κάνω ποιο λιανά, αντι ο ο οτες να πετάξει τα λεφτά του βάζοντας απλά mini dslam στις περιοχές που είναι μακριά 3 - 4 χλμ και βάλε απο τα dslam, βαζει vdsl (η και εξοπλισμό που κάνει και τα 2 ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΆΝΩ ΛΑΘΟΣ) και πολύ καλώς πράττει
Aκριβώς.
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως εναλλακτικός πάροχος έχει καταθέσει αιτήσεις για συνεγκατάσταση στον τοπικό υπορόχο, σε επαρχιακές πόλεις.
Ο πάροχος αυτός, όπως σήμερα ανακοινώθηκε, είναι η Cyta...
voithostyrempora2
07-02-11, 23:45
Μήπως εννοείς τοπικό υποβρόχο? :hmm:
Μήπως εννοείς τοπικό υποβρόχο? :hmm:
Ναι! Διορθώθηκε!:vava:
Και οταν λεμε επαρχιακες, εννοουμε π.χ. Πατρα; :whistle: :rolleyes:
Και οταν λεμε επαρχιακες, εννοουμε π.χ. Πατρα; :whistle: :rolleyes:
Δεν νομίζω, αλλά δεν ξέρω. Φαντάζομαι πως οι δοκιμές αυτές θα γίνουν σε πόλεις που η Cyta γνωρίζει καλύτερα από την εποχή του 4.2. Αλλά και πάλι δεν έχω ιδέα.
ahem, κάτι έχεις ξεχάσει μου φαίνεται...
Kolofotias
08-02-11, 05:12
Παλικάρια ηρεμία. Τα mini-DSLAM να σας το πω αλλιως έπρεπε να μπούνε ανεξάρτητα από το vdsl για καλύτερη παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητα από το κόστος κ σε συγκεκριμένες περιοχές. πχ στα Ιωάννινα που βρίσκομαι έχει 2 κέντρα - DSLAM. Ένα στο κέντρο και ένα από την μια μεριά της πόλης. Εγώ μένω από την μεριά που απέχει το ενα DSLAM του κέντρου 3.5χιλμτ και το αλλο εκ διαμέτρου αντίθετο με μένα 3.5 + 2.5 = 6km. Η περιοχή μου αναπτύσεται ραγδαία με συνολικα πάνω από 10% του πληθυσμού της πόλης.....όλοι μέχρι 6 mbps.
Και για να δείτε ότι τίποτα δεν λειτουργεί καλά....Ο δήμος Περάματος συνορεύει με των Ιωαννιτών και ξεκινάει 1 στενό κάτω από το σπίτι μου. Το DSLAM του δήμου αυτού είναι στο χιλιόμετρο αλλά εγώ δεν μπορώ να πάρω dsl από κει γιατί ανήκω στο κέντρο του ΟΤΕ ιωαννίνων.......
Έχω DSALM στο χιλιόμετρο και επειδή ο ΟΤΕ τα έκανε όπως να'ναι παίρνω dsl από 3.5 km μακρια.
Καταλάβατε γιατί είχε υποχρέωση να βάλει μερικά κέντρα-miniDSLAM ακόμη;
Το VDSL είναι καινούριο project το οποίο ευτυχώς θα λύσει κ μερικά τέτοια τραγελαφικά αλλά δεν προχωρεί....
Καμια "υποχρεωση" δεν εχει να βαλει miniDSLAM. Μπερδευεις την δικια σου καουρα για ταχυτητα με τις "υποχρεωσεις" του οποιουδηποτε παροχου. Τα 6-8Mbs ειναι το συνηθες παντου στον κοσμο, ο μεσος ορος της ταχυτητας που μπορει να προσφερει η τεχνολογια ADSL με λογικο κοστος. Εχετε γενικα μια τελειως εσφαλμενη εντυπωση οτι στην Αγγλια η στην Γερμανια η στη Γαλλια, με τα 23 Ευρω το μηνα ερχετε η ΒΤ η η DT η η Fratel και σας παρκαρουν ενα MiniDSLAM στον κηπο σας. Καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Συν το γεγονος οτι αυτη την στιγμη, οταν ο ΟΤΕ προκειτε να κανει τεραστιες επενδυσεις να φερει οπτικη στο καφαο για VDSL ΦΥΣΙΚΑ εναι πεταμενα λευτα να κανει αλλες επενδυσεις να φερει ταχυτητες ADSL σε περιοχες που εχει αποδεκτη ποιοτητα υπηρεσιων. Γιατι οσο κι αν δε σ αρεσει τα 6 ειναι αποδεκτη ποιοτητητα ADSL υπηρεσιων.
σωστός ο neshtar. Όσο για τα 6 άπλα γελάω και γελάω γιατί στην Αργυρούπολη πιάνουν 2 με το ζόρι και δεν μιλάμε στα βουνά αλλά γύρο απο την arnet !!!. Μιλάμε για snr 9 (στην καλύτερη) και atn 55 (στην καλύτερη). Εννοείτε ο οτε δηλώνει αδυναμία να λύση το πρόβλημα λόγο οτι το dslam ειναι σε άλλο δήμο (Ηλιούπολη) . Άμα ζούσες μια τέτοια περίπτωση και σου έλεγε ο οτε θα σου βάλω vdsl (άρα σκάσε τα ) και θα έχεις 24 και βάλε τι θα έκανες? Θα έλεγες ααα θα βάλω εναλλακτικό γιατί δεν γουστάρω ή θα καθόσουν στα ~2 γιατί είσαι μαζόχας ;). Με λίγα λόγια βάζει εκεί που θα έχει μεγαλύτερη πελατεία;)
Η μονη υποχρεωση που εχει ο ΟΤΕ (καθολικη υπηρεσια) ειναι να παρεχει τηλεφωνια και μονο αυτη σε οποιο δηποτε σημειο της χωρας οσο μακρυα και να ειναι απο τα κεντρα του.
Οταν γινει και το adsl καθολικη υπηρεσια ελα να τα ξαναπουμε.
Core2Extreme
08-02-11, 16:55
Κοίτα που φτάσαμε να λέμε τα 6Mbps/0.5Mbps και καλή ταχύτητα :D
Kolofotias
08-02-11, 17:45
Τώρα τι νας πω; Δεν φταίτε εσείς που έχετε συνηθίσει σε κάκιστες υπηρεσίες.....πολλοί προσφέρετε τις ίδιες κάκικστες υπηρεσίες σε άλλους τομείς κάθε μέρα.
Αν ο ΟΤΕ δεν έχει καμία υποχρέωση όπως λέτε τότε έπρεπε να τον υποχρεώσουμε εμείς σαν καταναλωτες και καλοπληρωτές. Αυτό είναι κ το σημαντικότερο κ δεν το κάνουμε.
Και ποιος ορίζει τις υποχρεώσεις μιας εταιρίας στην Ελλάδα; Μήπως εμέις πριν την DT; Όταν όλοι είναι ευχαριστημένοι ακόμη και η ΕΕΤΤ με αυτήν την κατάσταση πως να καταλάβετε ακόμη κ εσείς που έχετε διαβάσει τα παντα εδω μέσα ότι αυτο που έχουμε δεν είναι καλό.
Όσο για την προσωπική καουρα οσο μένει προσωπική θα ανοίγω τέτοια θέματα κ όποιος θέλει τα συζητάει.
Ευτυχώς δεν τραβάμε καμιά οπτική από δω για ν δούμε μερικά Mbps ΠΑΡΑΠΑΝΩ....:p
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=475364
χετε γενικα μια τελειως εσφαλμενη εντυπωση οτι στην Αγγλια η στην Γερμανια η στη Γαλλια, με τα 23 Ευρω το μηνα ερχετε η ΒΤ η η DT η η Fratel και σας παρκαρουν ενα MiniDSLAM στον κηπο σας. Καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
κ επίσης όταν βρίσκεται κάτι που δεν γίνεται σωστά έξω να το επισημένετε 2 φορες για να το κάνουμε καλυτερα κ πρώτοι.....:p δεν τυχαίνει συχνά........πρώτος ο ΟΤΕ με DSLAM με ροδάκια και όπισθεν για garden-parking.....
@ ADSLgr.com All rights reserved.