Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?
Νομίζεις πως είναι επιχείρημα οι προσβολές προς τους συνομιλητές σου;
Αν θέλεις ο ΟΤΕ σου φέρνει και οπτική ίνα στο σπίτι, το θέμα είναι θα πληρώσεις;
Δεν λέω είναι άσχημο να έχεις μόνο 6, σκέψου όμως οτι υπάρχει και κόσμος που έχει μόνο 2, αν ο ΟΤΕ το έβλεπε καθαρά σε στύλ που θα βγάλω κέρδος, ούτε 2 ούτε 6 θα είχατε
Με βαση τους περιορισμους της τεχνολογιας ADSL ναι μια χαρα ειναι το μεσος ορος 6-8. Τωρα αν εσυ με 23 Ευρω το μηνα περιμενεις gigabit trunk ... και προφανως umlimited ε ... τι να κανουμε. Οποιος εχει ζησει στο εξωτερικο θα σου πει οτι το ADSL στην Ελλαδα ειναι μια χαρα, παμφθηνο, unlimited και λογικες ταχυτητες παντα μιλωντας για ADSL. Οταν μπει το VDSL θα χεις την επιλογη του (ακριβοτερο) γρηγορου Internet η του φτηνου ADSL, και πιστεψε με οι περισσοτεροι που γκρινιαζουν για τα 6 η 8 mbs δεν θα πληρωσουν το Premium για VDSL.
Και ποιος ορίζει τις υποχρεώσεις μιας εταιρίας στην Ελλάδα; .
Οι νομοι του κρατους.
Kolofotias
08-02-11, 23:43
Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν....ΠΙστεύω ότι ο οτε βγάζει αυτά που πρέπει να βγάλει από internet και μας αξίζει μετά από τόσα χρόνια που πληρώνουμε όσο πληρώνουμε να έχουμε μια βελτίωση στις υπηρεσίες.
Εγώ είμαι τελείως τζαμπατζής γιατί πληρώνω για 24 16ε καθώς έχω φοιτητικό. Τι να πω όμως; Ωραία για τα επόμενα 15 χρόνια αυτό θα έχουμε (6μπβσ) και ας μεγαλώσουν οι απιατήσεις μας κατα μερικά gigabyte σε αρχεία; και οι υπόλοιποι δλδ που είναι με 2 τι να πουν περισσότερο ακόμη. 2 για 20ετία κ βλέπουμε;
Το vdsl θα το πληρώσω σίγουρα γιατί θεωρώ ότι το χρειάζομαι. Οπτική μέχρι το σπίτι δεν μπορώ να πληρώσω αλλιως θα το είχα κάνει.
Κ μην μου λέτε για εξωτερικό σας παρακαλώ....΄χαθηκε ο κόσμος να είμαστε κ εμείς κάπου καλύτεροι. Θα μας κατηγορήσουν δλδ οι άλλοι αν έχουμε φτηνότερο ακόμη internet και καλύτερες υπηρεσίς κάποια στιγμή. έλεος. Αν δεν γίνεται στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται πουθενα η αρχή.
Τέσπα, στο θέμα μας πάλι με το καθυστερημένο vdsl...
Καμια "υποχρεωση" δεν εχει να βαλει miniDSLAM. Μπερδευεις την δικια σου καουρα για ταχυτητα με τις "υποχρεωσεις" του οποιουδηποτε παροχου. Τα 6-8Mbs ειναι το συνηθες παντου στον κοσμο, ο μεσος ορος της ταχυτητας που μπορει να προσφερει η τεχνολογια ADSL με λογικο κοστος. Εχετε γενικα μια τελειως εσφαλμενη εντυπωση οτι στην Αγγλια η στην Γερμανια η στη Γαλλια, με τα 23 Ευρω το μηνα ερχετε η ΒΤ η η DT η η Fratel και σας παρκαρουν ενα MiniDSLAM στον κηπο σας. Καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Συν το γεγονος οτι αυτη την στιγμη, οταν ο ΟΤΕ προκειτε να κανει τεραστιες επενδυσεις να φερει οπτικη στο καφαο για VDSL ΦΥΣΙΚΑ εναι πεταμενα λευτα να κανει αλλες επενδυσεις να φερει ταχυτητες ADSL σε περιοχες που εχει αποδεκτη ποιοτητα υπηρεσιων. Γιατι οσο κι αν δε σ αρεσει τα 6 ειναι αποδεκτη ποιοτητητα ADSL υπηρεσιων.
Αυτο για τα 6 ειναι δικια σου αυθεραιτη αποψη οτι ισχυει εξω?
Ειναι καπου καταγεγραμένο ως επισημο στοιχειο?
Ειναι επισημη θεση του ΟΤΕ που πιστευει οτι ετσι ισχυει εξω???
Πως προκυπτει οτι τα κρατη και οι εταιρειες που λες εχουν σαν μεσο ορο το 6???
Ειναι κατι που ισχυει ή επειδη ο ΟΤΕ (και η καθε εταιρεια) δεν ειναι διατεθημενοι να δαπανησουν χρηματα για να εχουμε ενα αξιοπρεπες δικτυο πεταει ενα ψεμα και προσπαθει να πείσει τον κοσμο οτι αυτο που λεει ειναι αληθεια!
Και για να σε προλαβω οι ταχυτητες που αναφερεις ειχαν ηδη ξεπεραστει στην Αγγλια 7 χρονια πριν και μαλιστα στα πιο απίθανα μέρη και μικρές πόλεις εκτος Λονδινου!!! Ξέρεις τι ειχαν οι πιο πολλοι Ελληνες εκεινη τη στιγμη? PSTN και στην καλυτερη ISDN!!!
:whistle::p
Και δεν αναφερομαι καν για την παρεχομενη ποιοτητα που ηταν αψογη χωρις διακοπες, προβληματα, μπουκωματα, κρεμασματα, συνεχης εργασιες κλπ κλπ κλπ οπως εδω!
Ξερεις σημερα που ο ΟΤΕ (και η καθε εταιρεια) μας πουλει 6-8-14-18 ταχυτητα σαν σουπερ ουαου τι πουλαει η BT??
Οπτικη Ινα με 40 down και 10 up με 20 λίρες το μήνα και ειναι φετες!!!
Ναι εμεις επεδυουμε σε VDSL που ΘΑ δουλεψει ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ σε ΛΙΓΟΥΣ τυχερους ΙΣΩΣ σε 1 χρονο και την ιδια στιγμη η Ευρωπη εχει Οπτικη Ινα!
Μην μιλας λοιπον για εξωτερικο γιατι μας πιανει ολους μελαγχλια και καταθλιψη!
Πες ειμαστε μικρη χωρα, εχουμε πτωχευσει, εχουμε τη χουντα του ΔΝΤ και τα λεφτα για εργα και υποδομες ειναι λιγα οποτε θα αρκεστουμε στα λιγα!
Μην λεμε ομως ψεματα μεταξυ μας!;):p
Core2Extreme
12-02-11, 13:00
Εγω ένα ξέρω, στην περιοχή μου εδώ και τις γύρω περιοχές οι ταχύτητες έχουνε πάει κατά διαόλου.
Τώρα πλέον πέσαμε κι άλλο, 4Mbps στην καλύτερη 4.5Mbps εκεί που ήμασταν στα 8...
Φίλος που είναι κοντά 1km πιο κοντά στο A/K - DSLAM από εμένα έχει 0.2-0.5Mbps πιο υψηλή ταχύτητα από εμένα που είμαι στα 2.9km
Άλλος στα 900m από το DSLAM στην καλύτερη 13Mbps...
Τα καλώδια της περιοχής φταίνε και η αύξηση των συνδρομητών η τεχνικούρα του πΟΤΕ.
Και τι θα γίνει δηλαδή ? Περιμένουμε οι ήδη υπάρχοντες συνδρομητές να πέσουνε στα 0Mbps για να κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι ?
Ευτυχώς η ευρυζωνικότητα διαρκώς μεγαλώνει στην Ευρώπη παρά τις δυσκολίες της εποχής. Στο τέλος του 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πανηγύριζε που το 80% των ευρυζωνικών συνδέσεων είναι άνω των 2Mbps και ότι το 15% είναι άνω των 10MBps. Και μιλάνε για τις ονομαστικές ταχύτητες!
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/09/1731&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en
Πρέπει να κοιτάμε μπροστά αλλά ας μην ξεχνάμε την κατάσταση πριν ακριβώς ένα χρόνο. Ακόμα και σήμερα άνω των 10Mbps είναι το 30% των γραμμών, στα 30Mbps το 5% και μόνο το 0,5% από 100 Mbps και άνω.
http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1788&articleid=16784
Το πρόβλημα της Ελλάδας σε σχέση με την Ευρώπη δεν είναι το σήμερα. Είναι το αύριο για το οποίο δεν υπάρχει σχέδιο που να προχωράει με σιγουριά.
Και για να σε προλαβω οι ταχυτητες που αναφερεις ειχαν ηδη ξεπεραστει στην Αγγλια 7 χρονια πριν και μαλιστα στα πιο απίθανα μέρη και μικρές πόλεις εκτος Λονδινου!!!
με adsl ή με cable όμως?
Ξερεις σημερα που ο ΟΤΕ (και η καθε εταιρεια) μας πουλει 6-8-14-18 ταχυτητα σαν σουπερ ουαου τι πουλαει η BT??
Οπτικη Ινα με 40 down και 10 up με 20 λίρες το μήνα και ειναι φετες!!!
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=53652
Παροχή ADSL2+
Τέλος η BT ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του ADSL2+ δικτύου της θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2007, με στόχο ο μισός πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου να έχει πρόσβαση σε ταχύτητες έως 24Mbps στις αρχές του 2008. Η εταιρία προσδωκά να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασιες μεχρι το 2010.
link για την οπτική ίνα παρακαλώ?
Core2Extreme
12-02-11, 13:38
BT Infinity www.bt.co.uk
26gbp/mo
40Mbps/10Mbps
άρα 25.6 όχι 20 που ανέφερε πιο πάνω ο Verde, γιατί έχουν περιορισμό στα GB, 40 το μήνα...
επίσης τι εννοεί "up to 40Mb" ? οπτική ίνα δεν είναι? γιατί up to? περιορισμός στο throughput ίσως?
hmmmm το BT Infinity είναι VDSL νομίζω?
http://www.productsandservices.bt.com/consumerProducts/displayTopic.do?topicId=29023
You'll need two pieces of equipment. You'll get your BT Home Hub two days before your installation date. Your engineer will bring your vDSL modem with them and install both for you.
επίσης τι εννοεί "up to 40Mb" ? οπτική ίνα δεν είναι? γιατί up to? περιορισμός στο throughput ίσως?
VDSL είναι.
Έχει δοθεί σε λίγα κέντρα (χωρίς να καλύπτουν το 100% των συνδρομητών του κέντρου) και κάνουν διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να πάνε σε νέα.
VDSL είναι.
Έχει δοθεί σε λίγα κέντρα (χωρίς να καλύπτουν το 100% των συνδρονητών του κέντρου) και κάνουν διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να πάνε σε νέα.
http://www.broadbandchoices.co.uk/bt-infinity-areas.html
πράγματι...
άρα κάπως FAIL θα έλεγα...
Μια χαρά προσπάθεια είναι. Απλά δεν συμβαίνουν τα θαύματα για τα οποία θέλουν να μας πείσουν κάποιοι συνφορουμήτες.
εννοώ FAIL το post/επιχείρημα...
Μα δεν είχε κάποια επιχειρήματα. Απλές προσωπικές δηλώσεις εξέφρασε χωρίς στοιχεία.
agrelaphon
12-02-11, 15:43
Με βαση τους περιορισμους της τεχνολογιας ADSL ναι μια χαρα ειναι το μεσος ορος 6-8. Τωρα αν εσυ με 23 Ευρω το μηνα περιμενεις gigabit trunk ... και προφανως umlimited ε ... τι να κανουμε. Οποιος εχει ζησει στο εξωτερικο θα σου πει οτι το ADSL στην Ελλαδα ειναι μια χαρα, παμφθηνο, unlimited και λογικες ταχυτητες παντα μιλωντας για ADSL. Οταν μπει το VDSL θα χεις την επιλογη του (ακριβοτερο) γρηγορου Internet η του φτηνου ADSL, και πιστεψε με οι περισσοτεροι που γκρινιαζουν για τα 6 η 8 mbs δεν θα πληρωσουν το Premium για VDSL.
Πες οτι δείνει (ο ΟΤΕ) vdsl 30/1Mbps. με VoIP. Γιατί να είναι ακριβότερο? :what:
Τι σχεση εχουν οι VDSL (η οι Cable) συνδεσεις στην Αγγλια με το ADSL εδω? Πηγαινε στο Λονδινο και παρε ΑDSL να δεις τη χαρα ... ο χαλκος (λογω της υγρασιας) ειναι σε υπερ-ελλεινη κατασταση, η αδερφη μου ζει στο κεντρο του Λονδινου (South Ken) και με απλο ADSL με τα βιας 2.5Mbs εχει. Χωρια το οτι το unlimited απλο ADSL κανει 25,60GBP αρα περιπου 30.3Euro. Αυτο που ειπα ειναι οτι σε επιπεδο υπηρεσιων ADSL η Ελλαδα ειναι μια χαρα σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη. Δεν ειπα οτι στη Σουηδια δεν εχουν 100mbs FFFTH. Συνεκρινα ομοια πραγματα.
Αν θες, απλα για να προσγειωθεις στην πραγματικοτητα, δες τις μεσες ταχυτες παγκοσμιως. Ο παγκοσμιος μεσος ορος ειναι λιγο κατω απο 2mbs ... οι "γρηγορες" χωρες εχουν μεσες ταχυτητες γυρω στα 10mbs.
83790
http://news.softpedia.com/news/Global-Average-Broadband-Speeds-Rose-14-Percent-in-Q3-2010-180746.shtml
με adsl ή με cable όμως?
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=53652
link για την οπτική ίνα παρακαλώ?
Εσυ κολας στο μεσο και την τεχνολογία ή στην παρεχομενη υπηρεσια??
Γιατι σε ολες τις περιπτωσεις ειμαστε ηδη πισω οπως βλεπεις!
Γιατι απο οτι ειδα παραδεχεσαι κι εσυ σε πολλές χώρες της Ε.Ε. οι μεγαλες πολεις τους απολαμβανουν ηδη μεγαλες ταχυτητες σε αντιθεση με εμας που χαροπαλευουμε και ιιιισως σε 1 χρονο να βαλουνε σε 3-4 περιοχες της Αττικης πειραματικο Vdsl!!
:whistle::rofl:
Αρα εκεινο το 6αρακι που ανεφερες πιο πανω (και για το οποιο δεν ειπες κουβεντα:whistle:) παραδεχεσαι οτι δεν ισχυει!!:p
ναι κολάω γιατί συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...
σύμφωνα με τους μέσους όρους παγκοσμίως (post #718) δεν είμαστε και τόσο πίσω όσο πιστεύεις...
Γιατι απο οτι ειδα παραδεχεσαι κι εσυ σε πολλές χώρες της Ε.Ε. οι μεγαλες πολεις τους απολαμβανουν ηδη μεγαλες ταχυτητες σε αντιθεση με εμας που χαροπαλευουμε και ιιιισως σε 1 χρονο να βαλουνε σε 3-4 περιοχες της Αττικης πειραματικο Vdsl!!
Αρα εκεινο το 6αρακι που ανεφερες πιο πανω (και για το οποιο δεν ειπες κουβεντα:whistle:) παραδεχεσαι οτι δεν ισχυει!!:p
με μπερδεύεις με κάποιον άλλο μου φαίνεται?
Καταρχας ... εγω το ανεφερα οχι ο ThReSh
Κατα δευτερο, αυτο που ανεφερα εγω ηταν συγκεκριμενα για μια τεχνολογια που ονομαζεται aDSL ... που κολλαει το vDSL, Cable, FFTH Και οτι αλλο? Παμε αλλη μια μηπως το καταλαβεις
Τα 6-8Mbs ειναι το συνηθες παντου στον κοσμο, ο μεσος ορος της ταχυτητας που μπορει να προσφερει η τεχνολογια ADSL με λογικο κοστος.
Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι στην Αγγλια ολοι οι συνδρομητες ADSL εχουν 10+ η 20 Mbs τοτε μαλλον ζεις μια παραλληλη πραγματικοτητα, η οποια δυστυχως δεν εχει καμια σχεση με τουτη δω την πραγματικοτητα που ζουμε οι υπολοιποι. Hint: ακριβως πανω απο το post σου θα δεις που κυμαινονται οι μεσες ταχυτητες παγκοσμιως, απλα ως επαναφορα στην πραγματικοτητα.
Η απαντηση μου τελως παντων ηταν σε ενα συγκεκριμενο off topic post που απαιτουσε MiniDSLAM παντου για γρηγορο aDSL. Το συγκεκριμενο topic ειναι για την vDSL του ΟΤΕ ... ας σταματησουμε το derail καπου εδω.
ναι κολάω γιατί συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...
σύμφωνα με τους μέσους όρους παγκοσμίως (post #718) δεν είμαστε και τόσο πίσω όσο πιστεύεις...
με μπερδεύεις με κάποιον άλλο μου φαίνεται?
1. Αρα ειναι λαθος να επενδυουμε σαν κρατος χρηματα σε μια τεχνολογια που φτανει μεχρι ενος σημειου και δεν μπορει να παει παραπερα (vdsl) και σε καποια Χ χρονια ισως να θεωρειται και παροχημενη αφου εχει βρεθει πιο αξιοπιστη λύση και αρχιζει να χρησιμοποιειται σε αλλες χωρες! Σωστα?
2. Αλλο το παγκοσμιως που περιλαμβανει υποαναπτυκτες και αναπτυσομενες χωρες κι αλλο η Ε.Ε. των 10-20 ανεπτυγμενων κρατων με συγκεκριμενα στανταρ!
3. Σορυ!
........Auto merged post: Verde πρόσθεσε 9 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Καταρχας ... εγω το ανεφερα οχι ο ThReSh
Κατα δευτερο, αυτο που ανεφερα εγω ηταν συγκεκριμενα για μια τεχνολογια που ονομαζεται aDSL ... που κολλαει το vDSL, Cable, FFTH Και οτι αλλο? Παμε αλλη μια μηπως το καταλαβεις
Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι στην Αγγλια ολοι οι συνδρομητες ADSL εχουν 10+ η 20 Mbs τοτε μαλλον ζεις μια παραλληλη πραγματικοτητα, η οποια δυστυχως δεν εχει καμια σχεση με τουτη δω την πραγματικοτητα που ζουμε οι υπολοιποι. Hint: ακριβως πανω απο το post σου θα δεις που κυμαινονται οι μεσες ταχυτητες παγκοσμιως, απλα ως επαναφορα στην πραγματικοτητα.
Η απαντηση μου τελως παντων ηταν σε ενα συγκεκριμενο off topic post που απαιτουσε MiniDSLAM παντου για γρηγορο aDSL. Το συγκεκριμενο topic ειναι για την vDSL του ΟΤΕ ... ας σταματησουμε το derail καπου εδω.
Συμφωνω εσυ μιλας για το ειδος της τεχνολογιας εγω μιλαω για το αποτελεσμα!
Αν λοιπον το αποτελεσμα ειναι μη ικανοποιητικο θα επρεπε να βρεθουν εναλακτικές λύσεις κι αλλες τεχνολογίες γιατι σε οσα σπιτια κι αν εχω παει στο εξωτερικό το ιντερνετ παει μια χαρα ανεξαρτητου τεχνολογίας και αυτο το 6 που αναφερθηκε πολυ απλα δεν υπαρχει! Ειναι ενας μέσος ορος της πολης με το τελευταιο χωριουδάκι!
Αν βαλεις λοιπον και στην Ελλάδα, την πολη και το τελευταιο χωριουδακι το 6 που λες θα πεσει στο 4 ή και στο 2!:rolleyes:
Αν και δεν χρειαζεται να πας σε καποιο χωριουδακι στα βουνα... στα πιο πολλα (ακριβά) προαστεια της Αττικης δεν φτανουνε το 6 με τιποτα!:whistle:
Οποτε προφανως και δεν ζηταει κανεις για minidslam στο κηπο αλλα για ευρωπαικα ανθρωπινα στανταρ!
1. Αρα ειναι λαθος να επενδυουμε σαν κρατος χρηματα σε μια τεχνολογια που φτανει μεχρι ενος σημειου και δεν μπορει να παει παραπερα (vdsl) και σε καποια Χ χρονια ισως να θεωρειται και παροχημενη αφου εχει βρεθει πιο αξιοπιστη λύση και αρχιζει να χρησιμοποιειται σε αλλες χωρες! Σωστα?
Διαφωνώ, το vdsl μπορεί να γίνει στο μέλλον FTTH/FTTΒ. Aπό την στιγμή που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το ΚΑΦΑΟ μπορεί κάλιστα στο μέλλον να σκάψει μέχρι τα σπίτια μας για FTTH/FTTB.
Επίσης γιατί είναι λάθος να επενδύει ο ΟΤΕ (όχι το κράτος) στη vdsl ενώ πχ σε προηγούμενό σου post ουσιαστικά εγκρίνεις και επιβραβεύεις το γεγονός ότι η BT στην Αγγλία δίνει 40mbit με 20 λίρες (26 για unlimited traffic) το μήνα? VDSL δίνει όχι FTTH, για διάβασε το καλύτερα...
Αν και το έχει αναφέρει ήδη ο ThReSh, δεν μπορώ να αντισταθώ. Σαν κράτος δεν δίνουμε μία. Σαν κράτος και δεν επενδύουμε και εμποδίζουμε τις ιδιωτικές εταιρίες όπως ο ΟΤΕ να επενδύσουν.
Επίσης είναι μία επένδυση και για μεθαύριο αφού μπορεί να αποτελέσει βάση για δίκτυο shared fiber.
........Auto merged post: emeliss πρόσθεσε 0 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........
2. Αλλο το παγκοσμιως που περιλαμβανει υποαναπτυκτες και αναπτυσομενες χωρες κι αλλο η Ε.Ε. των 10-20 ανεπτυγμενων κρατων με συγκεκριμενα στανταρ!
Έχουν δοθεί στοιχεία για την ανεπτυγμένη Ευρώπη. Διάβασε τα. Να σου υπενθυμίσω στα γρήγορα: Άνω των 10Mbps είναι το 30% των γραμμών, στα 30Mbps το 5% και μόνο το 0,5% από 100 Mbps και άνω.
Core2Extreme
14-02-11, 12:50
Τους λυπήθηκα τους καημένους, κοιτάξτε χάλια ταχύτητες :D
83845
4s απο τους peers στη λιστα ειναι seedboxes ... και αρκετα γνωστα seedboxes μαλιστα. 1 απο τα IP ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα server farm στον κοσμο, το οποιο Ηostarei τα περισσοτερα seedbox που πουλιουντε στο internet.
5 ειναι ρουμανικα IP, η Ρουμανια ειναι ιδιαιτερη περιπτωση, ειναι μια απο τις χωρες με τις ταχυτερες συνδεσεις στον κοσμο (μεσο ορο στα 6,3Mbs) ... το γιατι ειναι δυσκολο να το καταλαβεις αλλα θα προσπαθησω να στο εξηγησω. Στην Ρουμανια το μεγαλυτερο ποσοστο των users παιρνουν internet απο microISPs ... πολυ μικρες εταιρειες με 100-200 πελατες, συνηθως ολοι οι πελατες ειναι γεωγραφικα πολυ κοντα ο ενας στον αλλο ( 5-6 οικοδομικα τετραγωνα σε μια πολη πχ) και το συστημα λειτουργει ως εξης. Ο ISP αγοραζει μια fiber συνδεση την οποια και διαμοιραζει (μεταπουλα δλδ) με ethernet στους συνδρομητες του. Καμια σχεση δεν εχει με ADSL ... ειναι τελειως διαφορετικο μοντελο παροχης υπηρεσειων Internet. Το upside ειναι οτι εχουν γρηγορο internet φτηνα. To downside ειναι οτι γενικα δεν εχουν τεχνικη υποστηριξη, και συνηθως οι εγκαταστασεις ειναι τελειως amateur ...
Οι μεσες ταχυτητες internet Παγκοσμιως ειναι αυτες που σας linkara στην προηγουμενη σελιδα. Ελαχιστες χωρες εχουν μεση ταχυτητα πανω απο 5Mbs ... Αν θελετε να διαβασετε το full report http://www.akamai.com/stateoftheinternet/ ειναι αρκετα ενδιαφερων και ισως σας βοηθησει να καταλαβετε τι ισχυει στην πραγματικοτητα
Kolofotias
14-02-11, 16:39
Μόνο οταν γκρινιάζω με ακούει....
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=477565
Διαφωνώ, το vdsl μπορεί να γίνει στο μέλλον FTTH/FTTΒ. Aπό την στιγμή που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το ΚΑΦΑΟ μπορεί κάλιστα στο μέλλον να σκάψει μέχρι τα σπίτια μας για FTTH/FTTB.
Επίσης γιατί είναι λάθος να επενδύει ο ΟΤΕ (όχι το κράτος) στη vdsl ενώ πχ σε προηγούμενό σου post ουσιαστικά εγκρίνεις και επιβραβεύεις το γεγονός ότι η BT στην Αγγλία δίνει 40mbit με 20 λίρες (26 για unlimited traffic) το μήνα? VDSL δίνει όχι FTTH, για διάβασε το καλύτερα...
Χαιρομαι που το θετεις ετσι γιατι με καλυπτεις απολυτα!:cool:
Εν ετη 2011 λοιπον πολλοι κατοικοι της Αγγλίας αλλα και αλλων Ευρωπαικων χωρων εχουν ηδη προσβαση σε υψηλοτερες ταχυτητες.
Στην Ελλάδα ισως μας βαλουν πειραματικα σε 4-5 περιοχες σε 1 χρονο απο τωρα!
Αυτο ηταν το ζουμι απο το πρωτο μου ποστ!
Τα συμπερασματα δικα σας...:whistle::)
πειραματικά (δλδ πιλοτικά) έχουν κάποιοι συνδρομητές εδώ και 1+ χρόνο, σε ένα χρόνο από τώρα θα έχουμε σίγουρα εμπορική διάθεση, έστω και περιορισμένη, σε κάποιες περιοχές στην Αθήνα αλλά και σε πόλεις της Θράκης λογικά...
όπως βλέπεις στην Αγγλία δεν έχουν κάλυψη παρά μόνο σε συγκεκριμένη περιοχές, περίμενες από εμάς κάτι καλύτερο από αυτό για αρχή ειδικά την εποχή που διανύουμε?
RASTAVIPER
18-02-11, 14:49
Απαράδεκτη η συμπεριφορά του ΟΤΕ. :mad::mad:
Από το πρωί έχει κοπεί η τηλεφωνία και το ίντερνετ σε ολο το Γουδί.Πέρασα και είδα εργασίες σε πόσα ΚΑΦΑΟ.Προγραμματισμένες εργασίες, μονο που δεν ενημέρωσαν κανέναν.
Και μέχρι αυτή τη στιγμή ακόμα δεν έχουμε ίντερνετ, αλλά μόνο τηλέφωνο...
:down:
Από το πρωί έχει κοπεί η τηλεφωνία και το ίντερνετ σε ολο το Γουδί.Πέρασα και είδα εργασίες σε πόσα ΚΑΦΑΟ.Προγραμματισμένες εργασίες, μονο που δεν ενημέρωσαν κανέναν.
Εισαι σιγουρος; Μηπως μενεις πιο μεσα απο την Παπαδιαμαντοπουλου που ειναι τα ορια; Διοτι σε μενα δεν υπαρχει καποιο προβλημα.
RASTAVIPER
18-02-11, 20:11
Εισαι σιγουρος; Μηπως μενεις πιο μεσα απο την Παπαδιαμαντοπουλου που ειναι τα ορια; Διοτι σε μενα δεν υπαρχει καποιο προβλημα.
Σίγουρος για ποιο θέμα?
Για την διακοπή?
Για το πόσες ώρες δεν είχα τηλέφωνο ή ίντερνετ?
Για το ότι δεν ενημέρωσαν?
Για το ότι έκαναν εργασίες στην Αριστομένους?
Ναι είμαι σίγουρος για όλα..:hmm:
Πιθανότατα έχει ειδοποιηθεί ο πάροχος σου να μη δέχεται βλάβες λόγω των προγραμματισμένων εργασιών.
Μη περιμένεις να σε ειδοποιήσει κανένας ούτε και όσους ανήκουν στον ΟΤΕ για εργασίες δικτύου.
Δεν πάει έτσι.
Σίγουρος για ποιο θέμα?
Για την διακοπή?
Για το πόσες ώρες δεν είχα τηλέφωνο ή ίντερνετ?
Για το ότι δεν ενημέρωσαν?
Για το ότι έκαναν εργασίες στην Αριστομένους?
Ναι είμαι σίγουρος για όλα..:hmm:
Σε διάφορους δρόμους στο γουδί έχουν βάλει χαρτιά κοντά στα καφάο με ημερομηνία οτι θα διακοπούν το τηλ και το ιντερνετ λόγου αναβάθμισης κλπ
Φοβερή ενημέρωση. :lol:
Δηλαδή πρέπει κάθε μέρα να περνάμε από το καφάο της γειτονιάς μας για να ενημερωνόμαστε για τις εργασίες του ΟΤΕ. :p
Θα το συνηθίσουμε κι αυτό, πού θα πάει. Ήδη έχει μπει στην καθημερινότητά μου να ελέγχω για απεργίες του ΟΑΣΑ. :down:
Core2Extreme
20-02-11, 00:30
Welcome to Elladistan.
Φοβερή ενημέρωση. :lol:
Δηλαδή πρέπει κάθε μέρα να περνάμε από το καφάο της γειτονιάς μας για να ενημερωνόμαστε για τις εργασίες του ΟΤΕ. :p
Θα το συνηθίσουμε κι αυτό, πού θα πάει. Ήδη έχει μπει στην καθημερινότητά μου να ελέγχω για απεργίες του ΟΑΣΑ. :down:
Δε νομίζω ότι γίνεται διακοπή κάθε μέρα αλλά μία ημέρα που βάζουν το νέο K/V .
[χιουμορ μοντ] Δουλευουνε και Κυριακες παντως. Φραπεδια, τσιγαρακι, ενας κραταει τη ρεγκλετα, ενας δενει τα καλωδια σε αυτη και δυο τους προσεχουν :p [/χιουμορ μοντ]
Στην δική μου περίπτωση η διακοπή κράτησε περίπου 6 με 8 ώρες χωρίς προβλήματα. Αν και καλό θα ήταν να υπάρχει μία ειδοποίηση, νομίζω πως αυτό έχει τις δυσκολίες του, αφού δεν γίνεται να ενημερωθούν τηλεφωνικά όλοι οι πελάτες του καφάο.
Βελτιωθηκε η ταχυτητα σου καθολου;
Αν είδα καλά νομίζω πως σε μερικά στενά ξανασκάβει η ΔΕΗ για να δώσει ρεύμα στα KV , μπορεί κάποιος να το διπλοτσεκάρει ;
Αν είδα καλά νομίζω πως σε μερικά στενά ξανασκάβει η ΔΕΗ για να δώσει ρεύμα στα KV , μπορεί κάποιος να το διπλοτσεκάρει ;
Όντως συμβαίνει αυτό. :oneup:
Ναι αυτο γινεται......σε ολα βασικα σκαβει
prodromosfan
22-02-11, 17:01
με βάζετε σε σκέψεις γιατι και σε μερικα καφαο στον βυρωνα εχουν σκαψει γυρω γυρω.
θα το παρατηρησω καλύτερα.:hmm:
με βάζετε σε σκέψεις γιατι και σε μερικα καφαο στον βυρωνα εχουν σκαψει γυρω γυρω.
θα το παρατηρησω καλύτερα.:hmm:
Πριν δεις το σκάψιμο γύρω από τα καφάο, πρέπει να τσεκάρεις αν έχει περαστεί οπτική ίνα. Αν βλέπεις δηλαδή στον δρόμο το χαρακτηριστικό αυλάκι, το οποίο να καταλήγει κοντά σε καφάο.
prodromosfan
22-02-11, 17:06
γιαυτο μου κανει εντυπωση
το θεμα ειναι οτι το καφαο ειναι κοντα σε κεντρο του ΟΤΕ (~500m)
και περνωντας σχεδον καθημερινα απο το σημειο πολλες φορες (>10) εχω δει σταθμευμενο αμαξι του ΟΤΕ με τεχνικους.
RASTAVIPER
23-02-11, 13:53
Βελτιωθηκε η ταχυτητα σου καθολου;
Σε ποιους θα έπρεπε να υπάρχει βελτίωση?Σε όσους έχουν ΟΤΕ?
Για εγώ σε Wind είχα περίπου 400kbps κάτω...
για να δεις μεγαλυτερη ταχυτητα μετα τις συγκεκριμενες αναβαθμισεις,πρεπει να σε βαλουν σε μεγαλυτερο πακετο συνδεσης.για να γινει αυτο πρεπει ειτε να μπεις πιλοτικα δωρεαν απο τον ΟΤΕ και μονο,ειτε να πληρωσεις οταν ξεκινησει η εμπορικη διαθεση.
το δευτερο δεν εχει γινει..αν γινει πρωτα θα φανει στους routers των πελατων ΟΤΕ και στις οποιες ανακοινωσεις γινουν απο τον ΟΤΕ.
οταν ειναι ετοιμο απο την πλευρα του ΟΤΕ θα το διαθεσουν εμπορικα και οι ιδιωτικοι παροχοι.
Στο Περιστερι παντως προς το παρον εχουμε διαφορα προβληματα αποσυνδεσεων και χαμηλων ταχυτητων με το ADSL και τους παροχους να σφυρανε αδιαφορα το τελευταιο διμηνο.
Αν γινονται εργα σε διαφορα σημεια δεν εχω παρατηρησει πλην μιας γυρω στο 1km απο το σπιτι.παντως απο το ΚΑΦΑΟ περναω καθημερινα για να παω στη δουλεια και δεν κουνιεται φυλλο.
schumacher_
25-02-11, 19:50
Εμπορική διάθεση από Δευτέρα...
Εμπορική διάθεση από Δευτέρα...
...στην Κομοτηνή.;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.