Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?
Να στείλεις στην ΕΕΤΤ μήνυμα να ανοίξει το vdsl ώστε να πάψουν όλα αυτά τα θέματα.
Να στείλεις στην ΕΕΤΤ μήνυμα να ανοίξει το vdsl ώστε να πάψουν όλα αυτά τα θέματα.
Δηλαδή;;; τι εννοείς;
Υπάρχουν ανακοινώσεις από την EETT σχετικά με την εμπορική διάθεση του VDSL από τον ΟΤΕ.
θα κανω μια ισως χαζη ερωτηση, τι διαφορα θα εχει μια υλοποιηση vdsl απο οτε με μια απο αλλο παροχο????Δηλαδη αν ζητησω εγω μια vdsl απο αλλο παροχο (λεμε τωρα HOL)τι διαφορετικο θα κανει η HOL για να προστατευσει τους αλλους παροχους στο καφαο μου που εχουν adsl συνδεσεις????
θα κανω μια ισως χαζη ερωτηση, τι διαφορα θα εχει μια υλοποιηση vdsl απο οτε με μια απο αλλο παροχο????Δηλαδη αν ζητησω εγω μια vdsl απο αλλο παροχο (λεμε τωρα HOL)τι διαφορετικο θα κανει η HOL για να προστατευσει τους αλλους παροχους στο καφαο μου που εχουν adsl συνδεσεις????
Δυσκολες ερωτησεις που βαζεις και συ τωρα!!!!!!
Προφανώς αν χρησιμοποιήσουν τα ίδια profiles και δεν κάνουν κάποιο είδος μείωσης ισχύος στις συχνότητες που παίζει το ADSL θα είναι ακριβώς το ίδιο. Το θέμα δεν είναι γιατί ο ΟΤΕ αλλά γιατί ο οποιοσδήποτε και αν το κάνει πάει να "βρωμίσει" το φτηνό ADSL που έχω σπίτι μου. Και προφανέστατα να παει να κάνει επενδύσεις και να δώσει καλύτερες υπηρεσίες από το φτηνό απλό ADSL που έχουμε όλοι μας αλλά δεν έχει δικαίωμα κανένας να χαλάει τις υπάρχουσες υπηρεσίες. Ακόμα καλύτερα αν γίνουν επενδύσεις σε fiber ... αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο....:oneup:
Το θέμα δεν είναι η προστασία των συνδρομητών από το vdsl αλλά της τσέπης των παρόχων.
Πάντως, καλώς γίνεται η επένδυση σε NGN και VDSL, με μελοντική κατασκευή FTTH. Το πρόβλημα είναι οτι το νέο δίκτυο θα φέρει επανάσταση στην επικοινωνία, αλλά θα κλείσουν πολλές θέσεις εργασίας. Θα χρειάζονται λιγότεροι τεχνικοι-προσωπικό. Απ' ό,τι έμαθα (από φίλο μου) o OTE έχει μία θυγατρική, ονόματι HELLASCOM. Μέσο αυτής απασχολούνται περιπού 310 άτομα στους γενικούς κεντρικούς κατανεμητές των Α/Κ. Με την οπτική ίνα, μου είπε ο,τι οι Γ/Κ θα κλείσουν οριστικά, αφού δεν θα χρειάζεται προσωπικό να απασχολείται και η θυγατρική θα κλείσει και θα τους απολύσει όλους, αφού δεν θα τους χρειάζεται. Κρίμα για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί ζούμε σε δύσκολες εποχές για να βρουν κάτι άλλο.
ακουστηκε τιποτα για Β.Ελλαδα; :worthy:
γνωριζει κανεις;
Με την οπτική ίνα, μου είπε ο,τι οι Γ/Κ θα κλείσουν οριστικά, αφού δεν θα χρειάζεται προσωπικό να απασχολείται και η θυγατρική θα κλείσει και θα τους απολύσει όλους, αφού δεν θα τους χρειάζεται. Κρίμα για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί ζούμε σε δύσκολες εποχές για να βρουν κάτι άλλο.
Έλεος παρακαλώ πολύ ...
Έλεος παρακαλώ πολύ ...
Που βρίσκεις το παράξενο? Είναι κάτι που δεν ισχύει?
Που βρίσκεις το παράξενο? Είναι κάτι που δεν ισχύει?
μετα θα ερθουν οι Ελ και θα γινει η συνελεια του κοσμου.
μετα θα ερθουν οι Ελ και θα γινει η συνελεια του κοσμου.
Αστείο, αλλά αν δεν έχεις επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις μια άποψη, η ειρωνεία είναι ο πιο εύκολος δρόμος. Λίγη ωριμότητα δεν βλάπτει.:cool:
Μην ασχολείσαι. Όποιος ειρωνεύεται, εκτίθεται από μόνος του. Οι αναγνώστες έχουν την ωριμότητα να κρίνουν τα γραφόμενα κάποιου.
Αστείο, αλλά αν δεν έχεις επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις μια άποψη, η ειρωνεία είναι ο πιο εύκολος δρόμος. Λίγη ωριμότητα δεν βλάπτει.:cool:
Επιχηρημα ειναι οτι ο καποιος φιλος σου ακουσε οτι........
Ωραιωτατα!!!!!!!!!!!
Επιχηρημα ειναι οτι ο καποιος φιλος σου ακουσε οτι........
Ωραιωτατα!!!!!!!!!!!
Καταρχάς, ο φίλος μου δουλεύει στην Hellascom. 4,5 χρόνια. Κάτι άλλο?
Καταρχάς, ο φίλος μου δουλεύει στην Hellascom. 4,5 χρόνια. Κάτι άλλο?
οπότε αν ο αλλός είναι πάνω απο 20 χρόνια τι κάνει;
οπότε αν ο αλλός είναι πάνω απο 20 χρόνια τι κάνει;
Παρατηρεί αφ´υψηλού ,καθώς έχει μπει σε τροχιά σύνταξης.
στη Ξάνθη πάντως άρχισαν να μας μεταφέρουν στα νέα ΚΑΦΑΟ ... άντε να δούμε αν θα έχει διαφορά
στη forthnet παιζει να εχουν καλυτερες ταχυτητες σε πολλες περιοχες σε σχεση με ΟΤΕ
Παντος εδω στην κατω Βουλα τα καφαο αλλαζουν το ενα μετα το αλλο απο την Intratel(ειδα φορτηγακη)...για να δουμε
στη forthnet παιζει να εχουν καλυτερες ταχυτητες σε πολλες περιοχες σε σχεση με ΟΤΕ
Για καμπίνες και vdsl είναι το νήμα. Οπότε αν ο φίλος έχει forthnet τότε δεν θα δει καμία βελτίωση αν τους μεταφέρουν στην καμπίνα, παρά μόνο αν έχει ΟΤΕ.
εδω περα παλι σκαβουν συνεχεια σε εκεινα τα φρεατια του ΟΤΕ που απο πανω εχει τα καφαο τα παλια κ τα βγαζουν κ περνανε καινουργια απο τα μεγαλα τα κουτια κατι τετειο.
η καμια φορα αφηνουν και το παλιο! αλλα δεν ξερω τι περνανε.
Το λέει ο τίτλος του νήματος :p
έχω forthnet . είδα διάφορα, 1,5 mbps πιο πάνω πήγα
με το καημένο το αρχαίο linksys wag354g
agrelaphon
13-05-11, 22:10
Αυτό που αναφέρεις είναι στα θετικά. Όμως μην ξεχνάς ότι το στο KV, το VDSL έχει δυνατό σήμα, ενώ οι ADSL άλλων παρόχων έχουν σήμα εξασθενημένο. Οπότε για τα τελευταία 100-400 μέτρα (KV - σπίτι), η επιρροή θα είναι σημαντική.
έχω forthnet . είδα διάφορα, 1,5 mbps πιο πάνω πήγα
με το καημένο το αρχαίο linksys wag354g
μάλιστα... :hmm:
Και κάτι άλλο. Συζητούσα σήμερα με έναν τεχνικό της CYTA, και εκεί που μιλούσαμε με πετάει το κουφό: "Οι καμπίνες του ΟΤΕ είναι παράνομες" :blink:
Καλά του λέω, και στα χωριά οι δικές σας είναι νόμιμες? Εεεε, ναι αλλά είναι στα Α.Κ. ... :x
Καλά, ό,τι νά'ναι. Πλύση εγκεφάλου τους κάνουν απορώ
Πάντως, καλώς γίνεται η επένδυση σε NGN και VDSL, με μελοντική κατασκευή FTTH. Το πρόβλημα είναι οτι το νέο δίκτυο θα φέρει επανάσταση στην επικοινωνία, αλλά θα κλείσουν πολλές θέσεις εργασίας. Θα χρειάζονται λιγότεροι τεχνικοι-προσωπικό. Απ' ό,τι έμαθα (από φίλο μου) o OTE έχει μία θυγατρική, ονόματι HELLASCOM. Μέσο αυτής απασχολούνται περιπού 310 άτομα στους γενικούς κεντρικούς κατανεμητές των Α/Κ. Με την οπτική ίνα, μου είπε ο,τι οι Γ/Κ θα κλείσουν οριστικά, αφού δεν θα χρειάζεται προσωπικό να απασχολείται και η θυγατρική θα κλείσει και θα τους απολύσει όλους, αφού δεν θα τους χρειάζεται. Κρίμα για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί ζούμε σε δύσκολες εποχές για να βρουν κάτι άλλο.
Το αντίθετο μάλιστα. Ο αριθμός των καλωδίων των συνδρομητών δεν αλλάζει. Ο ίδιος αριθμός είναι απλά "μεταφέρονται" από τον Γενικό Κατανεμητή στο Αστικό Κέντρο στις Καμπίνες έξω στους δρόμους, συνεπώς θα χρειάζεται περισσότερος κόσμος να αλλάζει τις μικτονομίσεις έξω στους δρόμους και όχι στα υπόγεια των Αστικών Κέντρων. :oneup:
Πάντως ρε παιδιά γέλασα με την καρδιά μου το τι ακολούθησε αυτού του μηνύματος του goofer! Να είστε καλά!:worthy:
πριν που ερχομουν προς το σπιτι.
εβλεπα συνεχεια στο δρομο κατι καρφωμενα σιδερα
σημαδουρες και τετοια και σε τετοια φαση κοιταω καποια ειχαν πανω
και ενα χαρτι το οποιο εγραφε:
-------------------
ΟΤΕ Α.Ε
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ
ΕΡΓΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΙΝΑΣ
ΑΠΟ 16-05-2011 ΕΩΣ ΚΑΙ 21-05-2011
τι φαση;
VDSL; :hmm:
Το αντίθετο μάλιστα. Ο αριθμός των καλωδίων των συνδρομητών δεν αλλάζει. Ο ίδιος αριθμός είναι απλά "μεταφέρονται" από τον Γενικό Κατανεμητή στο Αστικό Κέντρο στις Καμπίνες έξω στους δρόμους, συνεπώς θα χρειάζεται περισσότερος κόσμος να αλλάζει τις μικτονομίσεις έξω στους δρόμους και όχι στα υπόγεια των Αστικών Κέντρων.
Λάθος. Σήμερα ο τεχνικός στον δρόμο φτιάχνει το χάλκινο κομμάτι από το σπίτι μέχρι το ΚΑΦΑΟ και ο τεχνικός στον κεντρικό κατανεμητή το κομμάτι προς τα μηχανήματα. Με τις καμπίνες το δεύτερο κομμάτι απλά ακυρώνεται και το πρώτο μένει ίδιο.
Ορθώς ανησυχούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της hellascom. Η τεχνολογία όμως προχωράει και πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε να την ακολουθούμε ώστε να έχουμε αντικείμενο εργασίας.
Λάθος. Σήμερα ο τεχνικός στον δρόμο φτιάχνει το χάλκινο κομμάτι από το σπίτι μέχρι το ΚΑΦΑΟ και ο τεχνικός στον κεντρικό κατανεμητή το κομμάτι προς τα μηχανήματα. Με τις καμπίνες το δεύτερο κομμάτι απλά ακυρώνεται και το πρώτο μένει ίδιο.
Ορθώς ανησυχούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της hellascom. Η τεχνολογία όμως προχωράει και πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε να την ακολουθούμε ώστε να έχουμε αντικείμενο εργασίας.
Έχω την αίσθηση, ο,τι ΔΕΝ είναι θέμα αντικειμένου εργασίας, αλλά πλεονάζωντος προσωπικού. Δύσκολα ιδιωτική εταιρία, όπως είναι πλέων ο ΟΤΕ με τις θυγατρικές, μετακινεί προσωπικό, λόγο κατάργηση ειδικότητας. Μόνο στο δημόσιο γίνονται αυτά. Στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση ειδικότητας = απόλυση. (βλ. τεχνοοικονομικοί λόγοι απομάκρυνσης προσωπικού, ΕΓΣΣΕ 2001).
Είμαστε τελείως offtopic για να το συζητήσουμε εδώ.
-------------------
ΟΤΕ Α.Ε
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ
ΕΡΓΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΙΝΑΣ
τι φαση;
Μακαρι φιλε μου... Σερρες το δες αυτο? επειδη νομιζα σε πρώτη φαση μονο αθηνα?
Μακαρι φιλε μου... Σερρες το δες αυτο? επειδη νομιζα σε πρώτη φαση μονο αθηνα?
ναι σερρες εδω,
αντε μπας κ δουμε καμια σοβαρη ταχυτητα.
μαλλον αδιαβαστους σας πιανω και τους 2 :p
Από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου ο ΟΤΕ εχει ξεκινήσει εργασίες κατασκευής την ανάπτυξη δικτύου VDSL σε 4 δήμους της Βόρειας Ελλάδας (δήμοι Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνή, Ξάνθης και Σερρών) και στον δήμο Ζωγράφου στην Αττική.
μαλλον αδιαβαστους σας πιανω και τους 2 :p
Από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου ο ΟΤΕ εχει ξεκινήσει εργασίες κατασκευής την ανάπτυξη δικτύου VDSL σε 4 δήμους της Βόρειας Ελλάδας (δήμοι Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνή, Ξάνθης και Σερρών) και στον δήμο Ζωγράφου στην Αττική.
:shock: ναι αυτα τα διαβαζεις. αλλα ισχυουν η οχι; :p
Ναι, Ζωγραφου το δικτυο ειναι ετοιμο εδω και κανα 2μηνο.
Ναι, Ζωγραφου το δικτυο ειναι ετοιμο εδω και κανα 2μηνο.
:cool:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=489874
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=489874
ναι το εχουμε δει αυτο
αλλα παρ ολα αυτα λεει συνεχιζουν να σκαβουν.
Έχει όμως σχέση με το πότε θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία στους πελάτες, που είναι και αυτό που σας (και μας) ενδιαφέρει άμεσα.
οταν αποφασίσουν να δώσουν σε όλους τους παρόχους την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το VDSL δικτυο τότε και μόνο τότε θα το πάρουμε όλοι. Τώρα για τον ΟΤΕ, πελάτης είσαι εσυ (ο πολίτης) αλλά και η Forthnet/HOL/κ.ο.κ.
οταν αποφασίσουν να δώσουν σε όλους τους παρόχους την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το VDSL δικτυο τότε και μόνο τότε θα το πάρουμε όλοι. Τώρα για τον ΟΤΕ, πελάτης είσαι εσυ (ο πολίτης) αλλά και η Forthnet/HOL/κ.ο.κ.
Μα τιμές χονδρικής είχαν ανακοινώσει, αν ήθελαν οι πάροχοι τι τους εμποδίζει; :whistle:
Μα τιμές χονδρικής είχαν ανακοινώσει, αν ήθελαν οι πάροχοι τι τους εμποδίζει; :whistle:
Από την άλλη μόνο ο ΟΤΕ τελικά εμποδίστηκε από την ΕΕΤΤ.
Ποιοί είπαμε φωνάζανε?
-------------------
ΟΤΕ Α.Ε
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ
ΕΡΓΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΙΝΑΣ
τι φαση;
ναι σερρες εδω,
αντε μπας κ δουμε καμια σοβαρη ταχυτητα.
κατι ακουσα για τρελη εκπληξη απο βουλγαρια μερια για τα μερη σου με ινα μεχρι το σπιτι σου , κατι ψηνεται , οταν ξερω περισσοτερα θα εχεις νεα
αααα να μην ξεχασω , οι τιμες που παιζει η συγκεκριμενη εταιρια στην Βουλγαρια για ινα στο σπιτι ειναι ξεφτιλα !!!!!
:whistle: :whistle: :whistle:
κατι ακουσα για τρελη εκπληξη απο βουλγαρια μερια για τα μερη σου με ινα μεχρι το σπιτι σου , κατι ψηνεται , οταν ξερω περισσοτερα θα εχεις νεα
αααα να μην ξεχασω , οι τιμες που παιζει η συγκεκριμενη εταιρια στην Βουλγαρια για ινα στο σπιτι ειναι ξεφτιλα !!!!!
Φίλε, όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Οι ιστορίες για αρκούδες που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια είναι απίστευτες, κράτα επιφυλάξεις. Από την ΕΥΔΑΠ μέχρι τον ΟΣΕ, όλοι "πόντιζαν οπτικές ίνες" για την νέα εποχή. Για να μην αναφερθώ στο internet πάνω στο δίκτυο ηλεκτρικού που θα έδινε η ΔΕΗ, το Wimax που φέρνει εμπορικά "σε έξι μήνες από τώρα" η Craig Wireless (εδώ και... έξι χρόνια), την "οπτική ίνα στο σπίτι" του υπουργείου μεταφορών, το ιδιόκτητο δίκτυο της Vodafone -άσχετο με το δίκτυο της HOL- που "έτρεμε ο ΟΤΕ και θα έφερνε τα πάνω κάτω στην αγορά...."
Όχι για να σε αμφισβητήσω, αλλά ο χώρος βρίθει από παπαρολόγους, μπούρδες και φανφαρόνους. Όλοι υπόσχονταν ΠΑΠΑΔΕΣ και τελικά ο μόνος που αναβάθμιζε υποδομές ήταν ο ΟΤΕ. Οπότε κράτα πολλές επιφυλάξεις γι'αυτά που ακούς. Δεν έγιναν επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες στην περίοδο των παχιών αγελάδων με δανεικά χρήματα (περίοδος Ανδρεοπαπανδρεϊσμού στην Ελλάδα : 1981-1989 και 1993-2009), λες να γίνουν την εποχή που φάνηκαν τα αποτελέσματα του εξωτερικού δανεισμού και φτάσαμε σε ανεργία 20% και φτώχεια ?
Σκέψου μόνο ότι έχω τριαντάρηδες και σαραντάρηδες φίλους που έχασαν τις δουλειές τους, αναγκάζονται να συντηρούνται από τους παχυλά αμοιβόμενους δημοσιουπάλληλους γονείς τους, και ακούνε γκρίνιες γιατί είχαν βάλει 24αρα ADSL του ΟΤΕ με 38ευρώ τον μήνα αντί για κάποιον εναλλακτικό των 25-26 ευρώ (με δυσανάλογη πτώση ποιότητας υπηρεσιών). Σε τέτοιο οικονομικό κλίμα δύσκολα επενδύει οποιοσδήποτε στις επικοινωνίες - Έλληνας ή ξένος.
παιζει;
Mόλις εγκατέστησαν vdsl στο KAΦΑΟ Νίκης και Ρ.Φερραίου στι Καλαμάκι!!
marcus1 couldn't have said it better.... είναι θέμα κοινής λογικής .
@ ADSLgr.com All rights reserved.