PDA

Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

emeliss
05-01-10, 19:48
Οι εναλλακτοί τι κάνουν επι του θέματος;ξέρουμε;
Ότι κάνουν πάντα. Περιμένουν τον ΟΤΕ ή το κράτος.

uncharted
05-01-10, 19:48
Εγώ ακόμη δε κατάλαβα που βρήκες τη γκρίνια;
διαφωνείς δηληδή ότι ο χαλκός έχει φτάσει στα όρια του και πως δεν έχει να προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο; και ειδικά εδώ στην ελλάδα, με μηδενική συντήρηση και που όπως έγραψα πιο πάνω εν έτει 2010 πάνω από το 50% των σπιτιών έχουν τηλεφωνία μέσω εναερίων καλωδίων με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται
ναι, διαφωνω, οπως ειπε και ο emeliss, εχει να προσφερει πολλα ακομα

δεν εχει φτασει στα ορια του ουτε καν στα 30 MHz του VDSL2, υπαρχουν κι αλλες τεχνολογιες στα εργαστηρια που περιμενουν να βγουν στην καταναλωση (εν καιρω)...

harskouf
05-01-10, 20:47
Αναγνωρίζω ότι το vdsl δεν είναι μια πλαή αναβάθμιση ταχυτήτων και βέβαι θέλει δουλειά πόσο μάλλον όταν συναντούμε δυσκολίες στο aDSL που είναι πιο απλό.
Από την άλλη δεν είναι σωστό οι ανακοινώσεις του τύπου προχωράμε σε vDSL δίκτυα εκ μέρους του ΟΤΕ χωρίς καν να έχει κάνει τα μισά βήματα απόσα ανέφερες.
Αν σε κάποιο βήμα δηλαδή βγει σε αδιέξοδο τι θα πει μετά;
Και στο κάτω κάτω αντε και το διαφημίζει γιατί έχει την πείρα και νομίζει ο ΟΤΕ οτι τελικά θα τα καταφέρει να εγκαταστήσει στην Ελλάδα vdsl δίκτυο.Ποιο είναι το πρόγραμμά του να ξέρουμε κ εμείς.Μέσα στο 2010 δεν λέει κάτι.Να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ένα στίγμα της σκέψης του!
Να πάρει πρώτα η Τερψιθέα.Η επιλογή κάποιο λόγο θα είχε.Μετά τι;όλη η χώρα σταδιακά ή όπου μπορεί να επιτευχθεί;Έγινε μελέτη για το που είναι πιο δύσκολα να εφαρμοστεί;Μήπως κάποιες περιοχές δεν θα πάρουν;Τόσα χιλιόμετρα ίνες που έπεσαν σε όλη την χώρα είναι γι'αυτόν τον σκοπό;

Αυτό το σκοτάδι δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μου γιατί εμείς πληρώνουμε τον μηνιάτικο και μας ενδιαφέρει αν αυτά πάνε προς επίτευξη νέων στόχων.

Ο ΟΤΕ έχει ήδη ένα πιλοτικό δίκτυο VDSL2 το οποίο λειτουργεί (περιοχές ΑΚΡΟΠΟΛΗ μέσω των ONU και ΑΝΟΙΞΗ μέσω πρόσθετων καμπινών στα ΚΑΦΑΟ). Γνωρίζει την τεχνολογία VDSL και τα αποτελέσματά της. Η τεχνολογία VDSL δεν μπορεί να επιτευχθεί ομοιόμορφα σε όλες τις περιοχές για πάρα πολλούς λόγους. Ο πιο απλός λόγος είναι ότι οι καμπίνες που θα αντικαταστήσουν τα ΚΑΦΑΟ, δεν μπορούν να μπουν παντού γιατί δεν χωράνε (μικρά πεζοδρόμια και πολύ πυκνή δόμηση). Εκεί θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές αρχιτεκτονικές τις οποίες μελετάει ο ΟΤΕ.

Οι οπτικές ίνες που έχουν πέσει μέχρι στιγμής από τον ΟΤΕ εξυπηρετούν το δίκτυο κορμού και δίκτυο πρόσβασης χονδρικής (σύνδεση μεταξύ των Α/Κ και Α/Κ με πελάτες χονδρικής) και όχι το δίκτυο πρόσβασης λιανικής (σύνδεση Α/Κ με σπίτια συνδρομητών λιανικής). Έχουν πέσει και κάποιες ίνες για τη σύνδεση των Υπαίθριων καμπινών του ΟΤΕ για τη βελτίωση του ADSL σε δύσκολες περιοχές, όπως και για το πιλοτικό VDSL

jimmis74
05-01-10, 21:06
Φυσικά και ο χαλκός έχει να προσφέρει και άλλα. Το θέμα είναι πως περιμένουμε να παιχτεί μία παρτίδα σκάκι. Και περιμένουμε αρκετά, παρά τις δηλώσεις τύπου "δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο" (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=309386).

ναι, διαφωνω, οπως ειπε και ο emeliss, εχει να προσφερει πολλα ακομα

δεν εχει φτασει στα ορια του ουτε καν στα 30 MHz του VDSL2, υπαρχουν κι αλλες τεχνολογιες στα εργαστηρια που περιμενουν να βγουν στην καταναλωση (εν καιρω)...
Νομίζω πως δεν έγινα κατανοητός, εσείς μιλάτε για χαλκό που είτε είναι καινούργιος, είτε είναι καλοσυντηρημένος τουλάχιστον, (άλλωστε ακόμη και σήμερα το έως 24mbps που πολυδιαφημίζεται μόνο κάτω από ιδανικές συνθήκες μπορεί να το πλησιάσει κάποιος), εγώ προσωπικά δε γνωρίζω πολλά σημεία στην Ελλάδα που να υπάρχει αυτής της κατάστασης χαλκός, μάλιστα το έγραψα και πρίν πως το μεγαλύτερο μέρος του τηλεφωνικού δικτύου στην Ελλάδα βρίσκεται σε όχι καλή κατάσταση, για να το πω κομψά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, μπορεί να κάνω και λάθος.

emeliss
05-01-10, 21:12
Νομίζω πως δεν έγινα κατανοητός, εσείς μιλάτε για χαλκό που είτε είναι καινούργιος, είτε είναι καλοσυντηρημένος τουλάχιστον, (άλλωστε ακόμη και σήμερα το έως 24mbps που πολυδιαφημίζεται μόνο κάτω από ιδανικές συνθήκες μπορεί να το πλησιάσει κάποιος), εγώ προσωπικά δε γνωρίζω πολλά σημεία στην Ελλάδα που να υπάρχει αυτής της κατάστασης χαλκός, μάλιστα το έγραψα και πρίν πως το μεγαλύτερο μέρος του τηλεφωνικού δικτύου στην Ελλάδα βρίσκεται σε όχι καλή κατάσταση, για να το πω κομψά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, μπορεί να κάνω και λάθος.
Μιλάμε για τον σημερινό χαλκό. Δεν είναι θέμα ποιότητας. Είναι θέμα μήκους. Το 24Mbps είναι πάνω στο DSLAM. Υπάρχουν τα γραφήματα που δείχνουν τον μέγιστο αναμενόμενο συγχρονισμό ανάλογα με την απόσταση. Από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το σπίτι είναι από λίγα μέτρα έως λίγες εκατοντάδες μέτρα. Μια χαρά θα παίξει το VDSL αν ποτέ αποφασίσουν ότι αξίζει οικονομικά να το δώσουν.

uncharted
05-01-10, 21:22
Μιλάμε για τον σημερινό χαλκό. Δεν είναι θέμα ποιότητας. Είναι θέμα μήκους. Το 24Mbps είναι πάνω στο DSLAM. Υπάρχουν τα γραφήματα που δείχνουν τον μέγιστο αναμενόμενο συγχρονισμό ανάλογα με την απόσταση. Από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το σπίτι είναι από λίγα μέτρα έως λίγες εκατοντάδες μέτρα. Μια χαρά θα παίξει το VDSL αν ποτέ αποφασίσουν ότι αξίζει οικονομικά να το δώσουν.
στο bold ειναι ολη η ουσια...

@jimmis74
σε ενα καλοσυντηρημενο βροχο 5km δεν προκειται να παιξει το VDSL αξιοπρεπως
σε ενα κακοσυντηρημενο βροχο 500m λογικα θα παιξει το VDSL αξιοπρεπως, κι ας εχει και 10 ματισματα στην διαδρομη

γι' αυτο λεμε οτι το VDSL μονο σε FTTN τοπολογια και ανω (FTTB) μπορει να παιξει αξιοπρεπως, στα Α/Κ απλα δεν εχει νοημα (ισως για λιγους που μενουν μεσοτοιχια)

jimmis74
05-01-10, 21:27
Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου, πως πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η απόσταση, γι' αυτό όλοι μιλάνε για mini DSLam αν θέλουν πραγματικά να έχει αποτέλεσμα η δουλειά που θα κάνουν, ξέρεις όμως πως εγώ που το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων το πολύ από το DSLam, όχι στην ευθεία, τόσο το μετρήσαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και που θα έπρεπε κανονικά να πιάνω, σε ιδανικές συνθήκες βέβαια, από τα 8 που έχω συνδρομή τουλάχιστον 7, πιάνω 4 - 5 με το ζόρι, ποιές είναι άραγε οι ιδανικές συνθήκες;
Άσε δε όταν βρέχει ή ρίχνει καμιά καταιγίδα με κεραυνούς το καλοκαίρι τότε μιλάμε για κωμωδία. Άρα και η ποιότητα παίζει το ρόλο της...

emeliss
05-01-10, 21:40
...θα έπρεπε κανονικά να πιάνω, σε ιδανικές συνθήκες βέβαια, από τα 8 που έχω συνδρομή τουλάχιστον 7, πιάνω 4 - 5 με το ζόρι, ποιές είναι άραγε οι ιδανικές συνθήκες;
Άσε δε όταν βρέχει ή ρίχνει καμιά καταιγίδα με κεραυνούς το καλοκαίρι τότε μιλάμε για κωμωδία. Άρα και η ποιότητα παίζει το ρόλο της...
Φυσικά. Και η ποιότητα και οι παρεμβολές. Αλλά όταν το max είναι ψηλά, ας πέσει και στο μισό ή περισσότερο. Πάλι αρκετό θα είναι για τις μελλοντικές μας ανάγκες. Δεν θα δώσουν πακέτα στα 250Mbps, ούτε 100Mbps. Αρχικά πακέτα στα 30 και στα 50 θα είναι γλύκα και θα υπάρχει και περιθώριο για αρκετή αύξηση.

jimmis74
05-01-10, 21:49
Και κάτι τελευταίο για να μη σας κουράζω περισσότερο, εγώ προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι πιστεύω, περιμένω πως και πως να γίνει επιτέλους "κάτι" ώστε να μπορώ κι εγώ να απολαμβάνω ταχύτητες κοντά στο έως 24 ή στο έως 50 που υπόσχεται το VDSL, κάτι που αυτή τη στιγμή μόνο στον ύπνο μου μπορώ να το δω!

........Auto merged post: jimmis74 πρόσθεσε 7 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Φυσικά. Και η ποιότητα και οι παρεμβολές. Αλλά όταν το max είναι ψηλά, ας πέσει και στο μισό ή περισσότερο. Πάλι αρκετό θα είναι για τις μελλοντικές μας ανάγκες. Δεν θα δώσουν πακέτα στα 250Mbps, ούτε 100Mbps. Αρχικά πακέτα στα 30 και στα 50 θα είναι γλύκα και θα υπάρχει και περιθώριο για αρκετή αύξηση.
Μα φίλε μου και σήμερα που το max είναι στο 24, όταν ρώτησα αν μπορώ να πάω στα 24, οι τεχνικοί του ΟΤΕ γέλασαν και όταν έγινε η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση μου στα 8, πιάνω 4-5 όπως προείπα, όποτε παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα το μόνο που ξέρουνε να μου πούνε είναι "είναι μεγάλη η απόσταση σας από το DSLAM (2,5 χιλιόμετρα το πολύ και μετρημένο από τους ίδιους) και δεν μπορείτε να πιάσετε παραπάνω΄, ίσως να πρέπει να σας κατεβάσουμε στα 2!!! για να μην έχετε προβλήματα...
Τα συμπεράσματα δικά σας. :whistle:

emeliss
05-01-10, 22:17
Μα φίλε μου και σήμερα που το max είναι στο 24, όταν ρώτησα αν μπορώ να πάω στα 24, οι τεχνικοί του ΟΤΕ γέλασαν και όταν έγινε η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση μου στα 8, πιάνω 4-5 όπως προείπα, όποτε παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα το μόνο που ξέρουνε να μου πούνε είναι "είναι μεγάλη η απόσταση σας από το DSLAM (2,5 χιλιόμετρα το πολύ και μετρημένο από τους ίδιους) και δεν μπορείτε να πιάσετε παραπάνω΄, ίσως να πρέπει να σας κατεβάσουμε στα 2!!! για να μην έχετε προβλήματα...
Τα συμπεράσματα δικά σας. :whistle:
Τα συμπεράσματα είναι εύκολα.

Σωστά γέλασαν με τα 24. Είναι ενάντια στους νόμους της φυσικής. Αν πας στα πολύ καλά άρθρα του site θα δεις πως στα 2.5-3 χιλιόμετρα το adsl2+ συναντά το adsl2 και το adsl. Σε ένα ιδανικό κόσμο πιάνεις max 10Mbps. Άμα παίζεις στα 8 σημαίνει πως έχεις και πολύ καλό βρόχο.

Πήγαινε μία βόλτα από τα άρθρα. Θα καταλάβεις αρκετά πράγματα.

jimmis74
05-01-10, 22:45
Τα συμπεράσματα είναι εύκολα.

Σωστά γέλασαν με τα 24. Είναι ενάντια στους νόμους της φυσικής. Αν πας στα πολύ καλά άρθρα του site θα δεις πως στα 2.5-3 χιλιόμετρα το adsl2+ συναντά το adsl2 και το adsl. Σε ένα ιδανικό κόσμο πιάνεις max 10Mbps. Άμα παίζεις στα 8 σημαίνει πως έχεις και πολύ καλό βρόχο.

Πήγαινε μία βόλτα από τα άρθρα. Θα καταλάβεις αρκετά πράγματα.
Γι' ακόμη μία φορά δε θα διαφωνίσω μαζί σου, όμως θα συμπληρώσω το εξής, αν στα 2 με 3 χιλιόμετρα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος που με το ζόρι πιάνω 4, τότε πρώτον: θα πρέπει να χτίσουμε κανένα δώμα πάνω στο κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής μας για να πιάσουμε τις ταχύτητες που μας προσφέρουν και δεύτερον: δικαιώνομαι όταν λέω πως το δίκτυο έχει τα μαύρα του τα χάλια, θεωρώ αστείο κάποιος στα 2-2,5 χιλιόμετρα να μη μπορεί να πιάσει 3-4 mbps εν έτει 2010!
Επομένως για ποιό χαλκό μιλάμε και ποιο VDSL ή θα πρέπει να κάνουν νέο δίκτυο, πράγμα απίθανο ή θα πρέπει να εγκαταστήσουν mini DSLAM σε κάθε γειτονιά! ούτε αυτό το βλέπω πιθανό , αν και μόνο σε αυτό ελπίζω.

karavagos
05-01-10, 23:00
Νεότερη εκτίμηση (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=3177825#post3177825) : VSDL από ΟΤΕ και παρόχους (χονδρική του ΟΤΕ) τέλος του 2010, VDSL από παρόχους (με δική τους υποδομή) τέλος του 2011 (αν δεν πάνε ένα βήμα παραπάνω).
Μόλις βγουν επίσημα τα νέα RUO/RBO θα ξαναγίνει εκτίμηση.

agrelaphon
05-01-10, 23:11
Αφιέρωμα για το FFTx και VDSL στο περιοδικό ΟΘΟΝΗ της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ σελίδα 10
http://www.eete-ote.gr/dmdocuments/oth79.pdf

Προφανής η ευκαιρία αναβάθμισης, εγώ πάντως κάτι είχα ακούσει οτι ΔΕΝ χωράνε dslam μέσα στις υπάρχουσες ONU...:rolleyes:
Τι έγινε τώρα, τα μικρύνανε? Ή είναι οι συνήθεις αερολογίες των άσχετων και απαίδευτων συντρικαλιστών

uncharted
05-01-10, 23:21
Νεότερη εκτίμηση (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=3177825#post3177825) : VSDL από ΟΤΕ και παρόχους (χονδρική του ΟΤΕ) τέλος του 2010, VDSL από παρόχους (με δική τους υποδομή) τέλος του 2011 (αν δεν πάνε ένα βήμα παραπάνω).
Μόλις βγουν επίσημα τα νέα RUO/RBO θα ξαναγίνει εκτίμηση.
με τρωει η περιεργεια να δω τι μαγικο ραβδακι θα βρουν για τα γνωστα σε ολους μας ελληνικα πεζοδρομια :rolleyes:

alex24
05-01-10, 23:32
Δηλαδή είναι κάτι χειροπιαστό θα έχουμε vdsl μέσα στον χρόνο η μπαααα!!!;;;;;

emeliss
06-01-10, 01:27
Επομένως για ποιό χαλκό μιλάμε και ποιο VDSL ή θα πρέπει να κάνουν νέο δίκτυο, πράγμα απίθανο ή θα πρέπει να εγκαταστήσουν mini DSLAM σε κάθε γειτονιά! ούτε αυτό το βλέπω πιθανό , αν και μόνο σε αυτό ελπίζω.
VDSL=DSLAM σε κάθε γειτονιά!

jimmis74
06-01-10, 11:51
VDSL=DSLAM σε κάθε γειτονιά!
Από το στόμα σου και στου ΟΤΕ τ' αυτί! ;)

harskouf
06-01-10, 12:20
Προφανής η ευκαιρία αναβάθμισης, εγώ πάντως κάτι είχα ακούσει οτι ΔΕΝ χωράνε dslam μέσα στις υπάρχουσες ONU...:rolleyes:
Τι έγινε τώρα, τα μικρύνανε? Ή είναι οι συνήθεις αερολογίες των άσχετων και απαίδευτων συντρικαλιστών

Υπάρχουν πιο μικρά DSLAM τα οποία δεν είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στα κέντρα του ΟΤΕ. Αυτά χωράνε μέσα στις υπάχουσες ONU και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στις ONU του κέντρου ΑΚΡΟΠΟΛΗ

maik
06-01-10, 13:05
με τρωει η περιεργεια να δω τι μαγικο ραβδακι θα βρουν για τα γνωστα σε ολους μας ελληνικα πεζοδρομια :rolleyes:

Μαγγουρα χοντρη με ροζους χρειαζεται μαλον.

jimmis74
07-01-10, 16:54
Μαγγουρα χοντρη με ροζους χρειαζεται μαλον.
Αν εννοείς κολώνες με εναέρια καλώδια, εκτός αν δε κατάλαβα καλά, τότε μάλλον θα υπάρχουν προβλήματα σαν αυτά που αντιμετωπίζω εγώ κατά διαστήματα λόγω παρεμβολών, καιρικών συνθηκών και δε συμμαζεύεται με τα εναέρια καλώδια...

fadasma
07-01-10, 17:11
Αν μπουν dslam σε κάθε γειτονιά θα είμαστε οκ και με τα 24Mbit αφού θα τα πιάνουμε.

treli@ris
07-01-10, 17:19
Αν μπουν dslam σε κάθε γειτονιά θα είμαστε οκ και με τα 24Mbit αφού θα τα πιάνουμε.

Και τωρα τα πιανουμε :rolleyes:

ubuntubu
07-01-10, 18:58
Και τωρα τα πιανουμε :rolleyes:
Ά να χαθείς αισχρέ.
Και 'μείς τα πιάνουμε άμα θέλουμε αλλά δεν το λέμε έτσι ξεδιάντροπα.:lol:

ubuntubu
10-01-10, 23:07
67050

Ρεγκλέτες μικτονόμησης adsl σε κλασικό KV :hmm:

Το πιθανότερο από το Γ' Διαμέρισμα Αττικής.

Τελειώσανε τα κρόνε ή κάτι άλλο ...σχετικό με το θέμα μας ;

agrelaphon
11-01-10, 01:18
67050

Η 1η σειρά φαίνεται έτοιμη να δεχτεί Κrone. Οι άλλες (3Μ με φαίνεται) είναι πιο πυκνές και έχουν και φίλτρο μέσα ;)

uncharted
11-01-10, 01:47
Η 1η σειρά φαίνεται έτοιμη να δεχτεί Κrone. Οι άλλες (3Μ με φαίνεται) είναι πιο πυκνές και έχουν και φίλτρο μέσα ;)
λεγοντας "φιλτρο" εννοεις splitter υποθετω?

harskouf
11-01-10, 10:41
67050

Δεν έχει να κάνει με το VDSL2. Είναι βοηθητικό KV (επέκτασης) για τις καμπίνες του ΟΤΕ που βελτιώνουν την ποιότητα του ADSL (φέρνουν το DSLAM πιο κοντά στο συνδρομητή). Δεν βάζουν KRONE αλλά μόνο 2 στήλες splitters 3M (είναι όμως το κλασσικό KV του ΟΤΕ).

ubuntubu
11-01-10, 16:44
Μιλάμε για αυτό ;

harskouf
το Διάγραμμα είναι ως εξής:

...............................................------------KV1
Α/Κ-----------------Καμπίνα με DSLAM------------KV2
..........................(Τύπος Β).......------------KV3

maik
11-01-10, 19:01
Μιλάμε για αυτό ;

Ναι. Ψαξε στην περιοχη και καπου θα την βρεις την καμπινα:p

harskouf
11-01-10, 19:05
Μιλάμε για αυτό ;

Περίπου. Δίπλα στην Καμπίνα Τύπου Β είναι και αυτό το ειδικό KV. Χρησιμεύει για την τοποθέτηση των splitter επείδή δεν ήταν δυνατόν να μπουν όλοι στην Καμπίνα. Μετά συνδέεται με τα κλασσικά KV όπως δείχνει το σχήμα.

ubuntubu
11-01-10, 19:08
Με το τσιγκέλι σας τα βγάζουμε .:p

stud1118
12-01-10, 17:48
πρέπει να υπάρχουν ίσα με 4 threads που ασχολούνται με το VDSL2 του ΟΤΕ :lock:

Ακόμα δεν το είδαμε, Γιάννη το βαφτίσαμε... η αλήθεια είναι ότι τα χρονοδιαγράμματα για 2010 δεν βγαίνουν, πέρα από καμιά περιοχή όπως λένε και συμφοροίτες αν και σε αυτό έχω τις ενστάσεις μου, μιας και ο ΟΤΕ ακόμη δεν έχει καταλήξει σε ποιον προμηθεύτη θα πάρει !
ααα και η φώτο από το KV δεν έχει καμία σχέση με το VDSL2 ή με καμπίνα όπου θα μπουν VDSL2 MSAN.

grwolf
15-01-10, 12:41
Η ταχύτητα του VDSL του ΟΤΕ έχει σταθεροποιηθεί και βελτιωθεί αισθητά τελευταία. Η εμπορική του εκμετάλευση, από ότι ακούω, θα αρχίσει μέσα στο 2010. :oneup:

Excessium
16-01-10, 13:36
Η ταχύτητα του VDSL του ΟΤΕ έχει σταθεροποιηθεί και βελτιωθεί αισθητά τελευταία. Η εμπορική του εκμετάλευση, από ότι ακούω, θα αρχίσει μέσα στο 2010. :oneup:

Και απο τιμη, φανταζομαι τους πρωτους μηνες θα ειναι τελειως απαγορευτικη για τον απλο πολιτη, αν κρινουμε απο τις ηδη ανεβασμενες τιμες του ΟΤΕ στην ADSL?

kostas007
17-01-10, 12:55
εγω αυτο που φανταζομαι θα ειναι να λεει εως 50mbps απο 40 και πανω πιανετε αν μενετε σε ακτινα 2 μετρων απο καποιο κεντρο του οτε.

uncharted
17-01-10, 16:46
εγω αυτο που φανταζομαι θα ειναι να λεει εως 50mbps απο 40 και πανω πιανετε αν μενετε σε ακτινα 2 μετρων απο καποιο κεντρο του οτε.
λαθος φανταζεσαι... εχει αναλυθει κυριολεκτικα 1000αδες φορες τι δομη (FTTN - KV) θα εχει το VDSL2 δικτυο...

kostas007
17-01-10, 22:27
λαθος φανταζεσαι... εχει αναλυθει κυριολεκτικα 1000αδες φορες τι δομη (FTTN - KV) θα εχει το VDSL2 δικτυο...

χιουμοριστικο ηταν το ποστ μου.;)

Georgevtr
17-01-10, 23:08
Η τούμπα είναι μία απ τις περιοχές που δίδεται πιλοτικά το vdsl.Κάποια άλλη περιοχή?Γνωρίζει κανένας?

kostas007
18-01-10, 11:56
ζωγραφου αν θυμαμαι ηταν πιλοτικα το dsl λογω πυκνοτητας φοιτητων,πιθανον να ειναι και το vdsl τωρα

harskouf
18-01-10, 12:41
Η τούμπα είναι μία απ τις περιοχές που δίδεται πιλοτικά το vdsl.Κάποια άλλη περιοχή?Γνωρίζει κανένας?

Σε κάποιες γειτονιές στην Ακρόπολη-Κουκάκι και σε κάποιες γειτονιές στην Άνοιξη Αττικής

xmperop1
18-01-10, 23:14
Πειραιάς.

stri250
19-01-10, 14:43
Πειραιά στη Σωτήρος Διός και Ηρώων Πολ/είου και μια στην Δράκου πίσω από το Μετρό Συγγρού Φιξ

voithostyrempora2
20-01-10, 00:31
Α,το χω πετύχει και γω το ασύρματο στο Φιξ με SSID "vDSL",απλά δεν ήξερα αν είναι πιλοτικό ή απλά αρέσει σε κάποιον να ζει με ψευδαισθήσεις :p.

arial
20-01-10, 15:59
Α,το χω πετύχει και γω το ασύρματο στο Φιξ με SSID "vDSL",απλά δεν ήξερα αν είναι πιλοτικό ή απλά αρέσει σε κάποιον να ζει με ψευδαισθήσεις :p.

Eγω στο ασυρματο εχω βαλει σαν SSID 'dialup56k' ... δεν ξερω βεβαια αν το πιστευουν και πολλοι οτι μπενω με dialup :rofl:

voithostyrempora2
21-01-10, 01:44
Αχαχαχαχα,καλό,έτσι ο άλλος αποθαρρυνεται απ'το να προσπαθήσει να σου παραβιάσει το ασύρματο:τζάπα κόπος για 56kbps :p:p:p.

Δείτε και εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=358559) .

uncharted
21-01-10, 02:49
το ssid "vDSL" που λετε, τι ειναι ακριβως? ξεκλειδωτο router πιλοτικου χρηστη?

Eγω στο ασυρματο εχω βαλει σαν SSID 'dialup56k' ... δεν ξερω βεβαια αν το πιστευουν και πολλοι οτι μπενω με dialup :rofl:
υπαρχει ανθρωπος που μοιραζει dial-up μεσω wifi? :p

ελπιζω τουλαχιστον να το εχεις κλειδωσει σωστα :)

arial
21-01-10, 02:59
roxymoxie εχω βαλει και κωδικο αλλα ενα της πλακας, κατι σαν qwerty, κατι και ευκολο να το θυμαμαι :p

voithostyrempora2
21-01-10, 21:08
το ssid "vDSL" που λετε, τι ειναι ακριβως? ξεκλειδωτο router πιλοτικου χρηστη?

Κλειδωμένο :sorry::sorry::sorry:.

Λιιιιιιιιιιιιιιιιιιγα ψιιιιιιιιιιιιιιχουλα (upstream) bandwidth σου γυρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεευω :p.

rexdimos
22-01-10, 11:27
πολυ προωρη βεβαια ερωτηση αλλα σε περιπτωση vdsl το attenuation αλλαζει?ειναι καλλυτερα?πρπει να αλλαξουμε εξοπλισμο πχ router κλπ κλπ ?

ZhenXlogic
22-01-10, 11:42
πολυ προωρη βεβαια ερωτηση αλλα σε περιπτωση vdsl το attenuation αλλαζει?ειναι καλλυτερα?πρπει να αλλαξουμε εξοπλισμο πχ router κλπ κλπ ?

1. Router 100% θα αλλάξεις για να υποστηρίζει την γραμμή.
2. Τώρα για το ATT λογικά θα παίζει ρόλο γιατί στο πιλοτικό έψαχναν μέχρι 1khm απόσταση αν θυμάμαι καλά.

@ ADSLgr.com All rights reserved.