PDA

Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

AssVas
06-09-11, 02:27
Έχω μια αίσθηση ότι Ζωγράφου θα μεταφερθώ σε VDSL cabin σε λειτουργία adsl2+.

Velcor
06-09-11, 08:51

στου ζωγραφου που ακριβως υπαρχει vdsl ? η οπτικη ινα ??
μιλησα με εναν κυριο τις προαλες, και μου ειπε οτι ο δημαρχος, σας ενημερωσε οτι περασανε οπτικη ινα. μάλλον τις εφαγε

dimangelid
06-09-11, 11:00
<<Η περιοχή παίρνει από το κέντρο της Γλυφάδας το οποίο είναι στο στενό του καταστήματος Hondos Center.>> οχι φιλε μου δεν ειναι εκει το ενα dslam για γλυφαδα ειναι θρακης και τριπολεως στο ελληνικο και το αλλο ειναι στον αγιο νικολαο εκει που λες ειναι κεντρικο καταστημα οτε γλυφαδας και δεν εχει σχεση με συνδεσεις βεβαια αν το τηλεφωνο σου αρχιζει απο 86 ισως εισαι στον αγιο νικολαο που ειναι μακρια αν αρχιζει απο 96 ειναι θρακης και τριπολεως που ειναι ακομα μακρυτερα

Το DSLAM στην Θράκης και Τριπόλεως ΔΕΝ καλύπτει την Αιξωνή. Τα τηλέφωνα της περιοχής είναι 2108980ΧΧΧ, 2108981ΧΧΧ, 2108982ΧΧΧ, 2108983ΧΧΧ, 210894ΧΧΧΧ, 2109680ΧΧΧ, 2109681ΧΧΧ. Όλες αυτές οι αριθμοσειρές καλύπτονται από το κέντρο που βρίσκεται στη οδό Αγίου Κωνσταντίνου 14 στην Γλυφάδα ( link από το Google Maps (http://maps.google.com/maps?q=%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85+14,+%CE%9 3%CE%BB%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%B4%CE%B1,+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82&hl=en&ie=UTF8&view=map&ftid=0x14a1bfcc6b7b43dd:0x1300bd2cd987c481&ftt=9&geocode=FeLKQQIdKFlqAQ&split=0&sll=37.865955,23.746576&sspn=0.001764,0.001769&iwloc=A&ved=0CA0QpQY&sa=X&ei=l85lToi7GILO_AbAvrTRCg) ) . Εκεί δεν είναι μόνο το κατάστημα. Ξέρω πολύ καλά τι λέω. Η Αιξωνή είναι η περιοχή πάνω από τον Σκλαβενίτη της Γλυφάδας. Και επειδή το έχω ακούσει από πολλούς η Αιξωνή δεν είναι ούτε Άνω Γλυφάδα, ούτε Τερψιθέα... Επίσης ακούω πρώτη φορά για κέντρο στον Άγιο Νικόλαο. Αν υπήρχε εκεί κέντρο δεν θα γινόταν αυτός ο χαμός στην περιοχή με τους συγχρονισμούς. Αν ήταν έτσι στο βενζινάδικο ΕΚΟ απέναντι από τον Σκλαβενίτη θα συγχρόνιζαν πάνω από 20 mbps και όχι 5 με το ζόρι όπως τώρα...

apostolt
06-09-11, 13:28

Ζωγραφου ειμαστε ολοι πανω στις καινουργιες καμπινες καθως οι παλιες εχουν ξηλωθει.Το θεμα ειναι ποτε θα ενεργοποιηθει ο εξοπλισμος που ειναι μεσα και αν και ποτε θα περασουμε πανω απο τις οπτικες και οχι απο τον κατεστραμενο χαλκο που εχουμε τωρα.....

-21grams
06-09-11, 13:55
Ζωγραφου ειμαστε ολοι πανω στις καινουργιες καμπινες καθως οι παλιες εχουν ξηλωθει.Το θεμα ειναι ποτε θα ενεργοποιηθει ο εξοπλισμος που ειναι μεσα και αν και ποτε θα περασουμε πανω απο τις οπτικες και οχι απο τον κατεστραμενο χαλκο που εχουμε τωρα.....Δεδομένου του (πολύ μικρού) μήκους της χάλκινης καλωδίωσης από το ΚΑΦΑΟ κάθε οικοδομικού τετραγώνου έως τα σπίτια, θα πρέπει να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΛΙΑ για να (σου) δημιουργεί πρόβλημα.
Νομίζω πως θα συμφωνήσουν μαζί μου οι περισσότεροι Ζωγραφιώτες, εκτός πια και αν το ποσοστό των συνδρομητών που έχουν οπτική έως τις Καμπίνες είναι μικρότερο απ' ότι νόμιζα.
Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...

apostolt
06-09-11, 14:38
Δεδομένου του (πολύ μικρού) μήκους της χάλκινης καλωδίωσης από το ΚΑΦΑΟ κάθε οικοδομικού τετραγώνου έως τα σπίτια, θα πρέπει να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΛΙΑ για να (σου) δημιουργεί πρόβλημα.
Νομίζω πως θα συμφωνήσουν μαζί μου οι περισσότεροι Ζωγραφιώτες, εκτός πια και αν το ποσοστό των συνδρομητών που έχουν οπτική έως τις Καμπίνες είναι μικρότερο απ' ότι νόμιζα.
Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...

Δεν ξερω αν ειδες οταν εβαζαν τις καινουργιες καμπινες αλλα ο χαλκος απο το κεντρο μεχρι την καμπινα εχει παραμείνει(δεν ειμαστε με οπτικες ακομα, το attenuation δεν εχει αλλαξει) και αυτο το κομματι ειναι που μας δημιουργει προβλημα.

AssVas
06-09-11, 16:46
Ζωγραφου ειμαστε ολοι πανω στις καινουργιες καμπινες καθως οι παλιες εχουν ξηλωθει.Το θεμα ειναι ποτε θα ενεργοποιηθει ο εξοπλισμος που ειναι μεσα και αν και ποτε θα περασουμε πανω απο τις οπτικες και οχι απο τον κατεστραμενο χαλκο που εχουμε τωρα.....

όπως το είπες είναι , εννοώ να γίνει η μεταγωγή . Οι ντουλάπες είναι λειτουργήσιμες εδώ και καιρό .

-21grams
06-09-11, 17:47
Δεν ξερω αν ειδες οταν εβαζαν τις καινουργιες καμπινες αλλα ο χαλκος απο το κεντρο μεχρι την καμπινα εχει παραμείνει(δεν ειμαστε με οπτικες ακομα, το attenuation δεν εχει αλλαξει) και αυτο το κομματι ειναι που μας δημιουργει προβλημα.Μάλιστα...
Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα (ότι δηλαδή οι καμπίνες πλέον συνδέονται με τα DSLAM μέσω οπτικών ινών) βάσει των μετρήσεων που διαβάζω στους routers που χρησιμοποιώ.
Το 'χω ξαναγράψει -μάλλον σε άλλο thread- πως για ένα μικρό διάστημα οι ονομαστικές τιμές της γραμμής μου, ταυτίζονταν με τις πραγματικές.
Για του λόγου το αληθές:

90881

Αυτά τα [ιδανικά] στατιστικά οφείλονταν βεβαίως και στο γεγονός ότι -για κάποιο λόγο- ο ΟΤΕ είχε μειώσει το SNR κατά 3 μονάδες, αλλά ακόμα και στη συνήθη τιμή του (9dB) το DL rate δεν πέφτει κάτω από 22 Mbps.
Υπέθεσα λοιπόν (εσφαλμένα;) ότι είχαμε ξεμπερδέψει με το χαλκό.

Πόσο είναι τυπικά το DL attenuation σε optic fiber γραμμές δηλαδή, μονοψήφιο;

apostolt
06-09-11, 18:50
Μάλιστα...
Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα (ότι δηλαδή οι καμπίνες πλέον συνδέονται με τα DSLAM μέσω οπτικών ινών) βάσει των μετρήσεων που διαβάζω στους routers που χρησιμοποιώ.
Το 'χω ξαναγράψει -μάλλον σε άλλο thread- πως για ένα μικρό διάστημα οι ονομαστικές τιμές της γραμμής μου, ταυτίζονταν με τις πραγματικές.
Για του λόγου το αληθές:

Αυτά τα [ιδανικά] στατιστικά οφείλονταν βεβαίως και στο γεγονός ότι -για κάποιο λόγο- ο ΟΤΕ είχε μειώσει το SNR κατά 3 μονάδες, αλλά ακόμα και στη συνήθη τιμή του (9dB) το DL rate δεν πέφτει κάτω από 22 Mbps.
Υπέθεσα λοιπόν (εσφαλμένα;) ότι είχαμε ξεμπερδέψει με το χαλκό.

Πόσο είναι τυπικά το DL attenuation σε optic fiber γραμμές δηλαδή, μονοψήφιο;

Κοιτα να δεις για μενα που το καφαο ειναι ακριβος απεναντι απο την πολυκατοικια μου περιμενω να δω μονοψηφια νουμερα( <10) δεν ειναι ομως σε ολους το ιδιο κοντα οι καμπινες.Σε μενα παντως το attenuation δεν εχει αλλαξει (ακομα 36 ειναι), τωρα αν κατα τμηματα περνανε χρηστες πανω σε οπτικες δεν το γνωριζω......

-21grams
06-09-11, 19:01
Κοιτα να δεις για μενα που το καφαο ειναι ακριβος απεναντι απο την πολυκατοικια μου περιμενω να δω μονοψηφια νουμερα( <10) δεν ειναι ομως σε ολους το ιδιο κοντα οι καμπινες.Σε μενα παντως το attenuation δεν εχει αλλαξει (ακομα 36 ειναι), τωρα αν κατα τμηματα περνανε χρηστες πανω σε οπτικες δεν το γνωριζω......Σε ένα τόσο πυκνοκατοικημένο δήμο, τα περισσότερα σπίτια είναι κοντά στα ΚΑΦΑΟ.
Αυτό που δεν μας είπες, είναι που ακριβώς βρίσκεσαι/πόσο απέχει το σπίτι σου απ' το DSLAM...

Gordito
06-09-11, 19:26
Πολυ κλο-κλο για το τιποτα.

Vdsl θα δουμε το 2013 μου φαινεται, μην λεω και λιγο.

Απ'οτι φαινεται, οι μιζες και οι αρπαχτες καλα κρατουν!!

goofer25
06-09-11, 19:30
Φωτογραφία απο το εσωτερικό των καμπίνων έχουμε?

dimangelid
07-09-11, 00:05
Φωτογραφία απο το εσωτερικό των καμπίνων έχουμε?

Εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4242522&postcount=972) έχω φωτογραφίες από τα έργα στην Βούλα και έχω και μερικές από το εσωτερικό μιας καμπίνας. Λογικά θα είναι σχεδόν σε όλες το ίδιο.

AssVas
07-09-11, 12:08
Πολυ κλο-κλο για το τιποτα.

Vdsl θα δουμε το 2013 μου φαινεται, μην λεω και λιγο.

Απ'οτι φαινεται, οι μιζες και οι αρπαχτες καλα κρατουν!!

Κοίτα φίλε μου, εγώ απτα 8-9mbit να πάω στα 22-23mbit δέν είναι απλό κλο-κλό για το τίποτα. Μαζί με το VDSL στην ουσία μπαίνει η υποδομή για FTTH αργότερα.
Μάλλον εσένα σε χαλάει να έχεις άλλα 14mbit στη σύνδεσή σου .

Παραθέτω το γράφημα

http://img225.imageshack.us/img225/2433/sagemnewvdsl.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/225/sagemnewvdsl.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

apostolt
07-09-11, 13:53
Σε ένα τόσο πυκνοκατοικημένο δήμο, τα περισσότερα σπίτια είναι κοντά στα ΚΑΦΑΟ.
Αυτό που δεν μας είπες, είναι που ακριβώς βρίσκεσαι/πόσο απέχει το σπίτι σου απ' το DSLAM...

Οταν και αν ποτε ενεργοποιηθούμε σε vdsl δεν παιζει ρολο η αποσταση απο το κεντρο του οτε πλεον αλλα η αποσταση απο την εκαστοτε καμπινα που εισαι πανω ( το ιδιο νομιζω οτι ισχυει αν μας βαλουν πανω σε vdsl καρτες σε adsl2 mode).

DaveMurray
07-09-11, 18:57
Που δύσκολα (εως ακατόρθωτα, η για να μην είμαι τόσο extreme απόλυτος, δύσκολα ξεπερνιέται αυτή η απόσταση στις πόλεις, για επαρχία δεν είμαι σίγουρος...) ξεπερνάει τα 100-300 μέτρα.... Οπότε, δεν έχουμε να κοιτάμε ούτε αυτό.... ;)

Gordito
07-09-11, 19:12
Κοίτα φίλε μου, εγώ απτα 8-9mbit να πάω στα 22-23mbit δέν είναι απλό κλο-κλό για το τίποτα. Μαζί με το VDSL στην ουσία μπαίνει η υποδομή για FTTH αργότερα.
Μάλλον εσένα σε χαλάει να έχεις άλλα 14mbit στη σύνδεσή σου .

Παραθέτω το γράφημα

http://img225.imageshack.us/img225/2433/sagemnewvdsl.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/225/sagemnewvdsl.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Φυσικα δεν με χαλανε ρε φιλε τα παραπανω mbit αλλα πότε;
Του Αγιου Σώστη;

ΥΓ Τωρα που το σκεφτομαι, ουτε τα 9 τα δικα σου δεν με χαλάνε :p

sdikr
07-09-11, 19:33
Φυσικα δεν με χαλανε ρε φιλε τα παραπανω mbit αλλα πότε;
Του Αγιου Σώστη;

ΥΓ Τωρα που το σκεφτομαι, ουτε τα 9 τα δικα σου δεν με χαλάνε :p

όταν θα το αποφασίσει να κάνει την επένδυση, μην ξεχνάμε μιλάμε για ιδιωτική εταιρία
Τουλάχιστον αυτοί κάτι κάνουν

DaveMurray
07-09-11, 19:40
Δεν μπορούμε όμως να είμαστε στο "τουλάχιστον" συνέχεια... ;) Όταν μένεις στο "τουλάχιστον" αιωνίως, στο "τουλάχιστον" θα γίνει/τραβηχτεί και κάποιος νέος συνδρομητής σε αυτή την "ιδιωτική εταιρεία" :)

sdikr
07-09-11, 19:47
Δεν μπορούμε όμως να είμαστε στο "τουλάχιστον" συνέχεια... ;) Όταν μένεις στο "τουλάχιστον" αιωνίως, στο "τουλάχιστον" θα γίνει/τραβηχτεί και κάποιος νέος συνδρομητής σε αυτή την "ιδιωτική εταιρεία" :)

Ναι δεν διαφωνώ, τα παράπονα θα πρέπει να πάνε στην ΕΕΤΤ και στο κράτος που κάθε λίγο αλλάζει το δίκτυο οπτικών

DaveMurray
07-09-11, 19:50
ΕΕΤΤ ξε ΕΕΕΤ, οι άμεσοι εμπλεκόμενοι να βάλουν τον πωπό τους κάτω, και να βρούν την λύση.... Όποιοι και να είναι αυτοί. Κάνουν κακό στους πελάτες/πολίτες με τις λαλακίες τους...

sdikr
07-09-11, 19:55
ΕΕΤΤ ξε ΕΕΕΤ, οι άμεσοι εμπλεκόμενοι να βάλουν τον πωπό τους κάτω, και να βρούν την λύση.... Όποιοι και να είναι αυτοί. Κάνουν κακό στους πελάτες/πολίτες με τις λαλακίες τους...

για τους πελάτες ναι μαζί σου, για τους πολίτες όχι

DaveMurray
07-09-11, 20:53
Οι πολίτες είναι και πελάτες. Η ιδιότητα αυτή, αναφέρθηκε λόγω της EETT. H EETT είναι γκουχ "ανεξάρτητη" κρατική αρχή, οπότε χρησιμοποίησα τον όρο πολίτες.

Lagman
07-09-11, 23:48

Με ~150€ εξοπλισμό μπορείς να κατεβάζεις με 2mb /sec με άλλα ~ 150€ 4 megabyte/sec και πάει λέγοντας φίλος κατεβάζει με 11mb. Όποιος έχει όρεξη στήνει πιάτα :p και μπαίνει awmn απλά και οικονομικά.

DaveMurray
08-09-11, 00:01
Αwmn ? Θέλει γνώσεις, χρόνο, τρέλα και λεφτά.... Και τα 150 ευρώ που λες, για σήμερα, είναι ένα αρκετά ΣΕΒΑΣΤΟ ποσό. Δεν νομίζω ότι παίρνει κανέναν μας, ΤΟΣΟ εύκολα, όσο παλιότερα, να σκορπίζει 150 ευρώ για φρικ ασχολία :) (μου αρέσει, αλλά...χμ... πολύς κόπος....συν γκρίνιες από γείτονες, στην πολυκατοικία, κτλ κτλ)

Επίσης δεν σημαίνει ότι μπαίνοντας awmn έχεις και internet. Επίσης, δεν θα είμαι απόλυτος φυσικά, αλλά θεωρώ, ότι δεν μπορείς να έχεις την ποικιλία του internet στο awmn.... Συν ότι δεν είναι και τόσο πολλοί... Μερικοί χωρίς προειδοποίηση μένουν ανενεργοί, άλλοι κόμβοι, όποτε θέλουν ανοίγουν, κτλ κτλ κτλ...

Πες ότι μπαίνεις στην διαδικασία, με οικονομίες και προσπάθεια, και παίρνεις τον σωστό, ποιοτικό εξοπλισμό, και κάνεις σωστά την εγκατάσταση, είτε για πελάτης, είτε σαν κόμβος.... Ποιός εγγυάται πως δεν θα έχεις χαμένο χρόνο, όχι την "ποικιλία" που περίμενες, με αποτέλεσμα να κλαίς τις οικονομίες σου που σήμερα πλέον δύσκολα μαζεύεις...;

Τα φοβάμαι κάτι τέτοια. Δεν είμαι αρνητικός, θα ήθελα να ήμουν μέλος και να συνδεόμουν, αλλά επίσης φοβάμαι το awmn.... Μπορεί να σταματήσω να φοβάμαι, αν δώ και κάποιον από κοντά, και μου λυθούν οι απορίες/αμφιβολίες....

Geocheats2
08-09-11, 00:05
Με ~150€ εξοπλισμό μπορείς να κατεβάζεις με 2mb /sec με άλλα ~ 150€ 4 megabyte/sec και πάει λέγοντας φίλος κατεβάζει με 11mb. Όποιος έχει όρεξη στήνει πιάτα :p και μπαίνει awmn απλά και οικονομικά.

Το awmn δίνει και ίντερνετ ή είναι μόνο δίκτιο

π.χ. απο το imovies βλέπεις fullhd χωρίς να κολάει αλλά μπορείς να κατεβάσεις π.χ. απο το rapidshare,megaupload etc με τις ίδιες ταχύτητες?

DaveMurray
08-09-11, 00:07
Αν θέλει κάποιο μέλος σου δίνει και internet, ύστερα συνήθως από προσωπική συνάντηση. Είναι στην ευχέρια του και μόνο. Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα... Είναι η εξαίρεση, δεν είναι ο κανόνας. Σπανιότατο να έχεις και internet :)

Φαντάσου το αλλιώς. Είναι κάποιος γείτονας σου, και σου επιτρέπει να μπείς στο τοπικό του δίκτυο, απλά για διαμοίραση αρχείων που βρίσκεται στο δίκτυο του. Από εκεί και πέρα, είναι στην ευχέρια του, αν θα σου δώσει internet η όχι.

sdikr
08-09-11, 00:09
Το awmn δίνει και ίντερνετ ή είναι μόνο δίκτιο

π.χ. απο το imovies βλέπεις fullhd χωρίς να κολάει αλλά μπορείς να κατεβάσεις π.χ. απο το rapidshare,megaupload etc με τις ίδιες ταχύτητες?

το awmn είναι ασύρματο δίκτυο, δεν είναι internet

........Auto merged post: sdikr πρόσθεσε 0 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Κοίτα, ταυτόχρονα internet access όχι

Geocheats2
08-09-11, 00:20
οκ και εγώ αυτό ήξερα οτι ίντερνετ σου δίνει ο άλλος αν θέλει. Ο γείτονα είναι backbone κόμβος αλλά δεν έχω σκεφτεί ακόμα να συνδεθώ στο δίκτυο.

psyxakias
08-09-11, 00:45
Μη συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Άλλο vdsl και άλλο να εξαρτάσαι από ιδιώτες (ή όποιον τέλος πάντων χωρίς νομική υποχρέωση να σου παρέχει υπηρεσία) μέσω awmn, για να μην αναφερθώ σε θέμαta ασφαλείας (πχ ότι έχουν δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη την non-encypted κινησή σου για να χαζεύουν τι κάνεις, που σερφάρεις, τι κατεβάζεις, site cookies κλπ).

nm96027
08-09-11, 01:01
Θα έλεγα πως είναι μάλλον "παράτολμο" σε αυτήν την φάση για τον ΟΤΕ να δώσει adsl από τις VDSL καμπίνες για πολλούς λόγους. Καταρχήν εφόσον όλοι οι πελάτες του θα πιάνουμε με άνεση τα 22-23 αν όχι 24, γιατί κάποιος να πάρει την vdsl σύνδεση στα 30; Δηλαδή με αυτήν την κίνηση θα υποβαθμίσει ένα από τα δύο εμπορικά προϊόντα του μελλοντικού vdsl. Δεύτερον, η μεταφορά όλων των adsl πελατών του ΟΤΕ στις vdsl -αν δεν κάνω σοβαρό λάθος- του προσθέτει σοβαρά διαχειριστικά κόστη. Αν κάποιος από αυτούς τους πελάτες θελήσει (για κάποιον ανεξήγητο λόγο) να φύγει από τον ΟΤΕ, η διαχείριση του καλωδίου δεν μπορεί να γίνει πλέον από τον γενικό κατανεμητή παρόχων στο Α/Κ αλλά τοπικά στην δεδομένη καμπίνα.

Τρίτον η μεταφορά των adsl πελατών σε vdsl καμπίνες, και ενώ το vdsl οδεύει με τους γνωστούς αργούς και εκνευριστικούς ρυθμούς της ΕΕΤΤ προς την ρύθμιση, θα ανοίξει ρυθμιστικά θέματα και προβλήματα.

Όλα τα παραπάνω ασφαλώς είναι εκτιμήσεις, που κάλλιστα μπορούν να βγουν λανθασμένες.

DaveMurray
08-09-11, 01:08
Λίγο δύσκολα μου φαίνεται να βγούν "λανθασμένες".... Η λογική και η γνώση για άλλη μια φορά δίνει ευθύτατες απαντήσεις.... :)

thnx nm96027 :)

NexTiN
08-09-11, 01:26
Μια διευκρίνηση ως προς την υλοποίηση των καμπίνων ADSL/VDSL.

Στις καμπίνες αυτές βρίσκονται όλοι οι συνδρομητές ανεξαρτήτου παρόχου λόγω του ότι πρόκειται για ολόκληρα KV τα οποία ενσωματώθηκαν.Απο εκεί και πέρα στις νέες πόρτες του Remote DSLAM συνδέονται μόνο οι πελάτες του ΟΤΕ.Οι υπόλοιποι (συνδρομητές ενναλακτικών) συνεχίζουν και παίρνουν απο το αντίστοιχο Α/Κ - DSLAM στο οποίο υπάγονταν.Ο βρόχος όμως για τους πελάτες του ΟΤΕ που ξεκινούσε απο το Γ/Κ του αντίστοιχου Α/Κ δεν καταργείται.

Αυτό που κάνουν είναι το εξής: η τηλεφωνία ξεκινάει κανονικά απο το Α/Κ όπως και πριν και όταν φτάνει στο "απερχόμενο" κομμάτι (στην περίπτωση αυτή, το πρώην KV που ενσωματώθηκε στην καμπίνα) απλά κουμπώνουν την πόρτα του DSLAM ώστε να φτάσει το σήμα στον συνδρομητή.Εννοείται πως δεν αφήνουν το σήμα να "γυρίσει" στον υπόλοιπο βρόχο διότι θα υπήρχε θέμα συγχρονισμού.

Στην ουσία "αφαιρούν" την απόσταση που χρειαζόταν να διανύσει το σήμα ADSL ως τον συνδρομητή (με αποτέλεσμα τους χαμηλούς συγχρονισμούς) αλλά όχι τον βρόχο για την τηλεφωνία.

Υ.Γ. Βέβαια όλες αυτές οι επεκτάσεις έχουν δημιουργήσει θέμα στους εναλλακτικούς λόγω συνακρόασης και υψηλού SNR που φορτώνεται το "απερχόμενο" δίκτυο, με αποτέλεσμα τους χαμηλούς συγχρονισμούς και τις αποσυνδέσεις.

DaveMurray
08-09-11, 01:53
Να ρωτήσω κάτι χαζό.... ;

Αυτή η "πρακτική" δεν θα έπρεπε ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, εφόσον αποδεδειγμένα δημιουργεί ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα στις υπηρεσίες πελατών άλλων εταιρειών.....;

Δεν το βλέπω και τόσο δίκαιο, και θα πρέπει να ρυθμιστεί αυτό. Σίγουρα όχι μια ρύθμιση που να απαγορεύει την ανάπτυξη του δικτύου λόγω του συγκεκριμένου φαινομενου, χμ.... μια "χρυσή τομή" ίσως; Ναι... ίσως βιαζόμαστε για vdsl, και εγώ βιάζομαι, και το ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ αν γινόταν, αλλά, δεν το βλέπω και τόσο δίκαιο το συγκεκριμένο πρόβλημα....

Το μοτο της σκέψης μου; Ωραία ρε ΟΤΕ/DT... Eίχες/έχεις τα φράγκα, κάνεις τα έργα σου, κάνεις ότι καλύτερο για τα κέρδη και τους πελάτες σου. Γιατί πρέπει όμως να καταστρέψεις τις υπηρεσίες άλλων....;

psyxakias
08-09-11, 03:18
Το μοτο της σκέψης μου; Ωραία ρε ΟΤΕ/DT... Eίχες/έχεις τα φράγκα, κάνεις τα έργα σου, κάνεις ότι καλύτερο για τα κέρδη και τους πελάτες σου. Γιατί πρέπει όμως να καταστρέψεις τις υπηρεσίες άλλων....;Καταλαβαίνω τι λες και η λογική σου είναι σωστή, αλλά το θέμα είναι τι θέλουμε και εμείς ως συνδρομητές και η ΕΕΤΤ να ρυθμίσει. Από τη μία φωνάζουμε για το γεγονός ότι αρκετά DSLAMs είναι σε μεγάλη απόσταση και τώρα θα φωνάζουμε που βάζουν πιο κοντά DSLAMs επειδή επιβαρύνεται το δίκτυο από τους μεγαλύτερους συγχρονισμούς; Βασικότερο θεωρώ είναι να χρησιμοποιηθούν σωστά φίλτρα διότι έχουν υπάρξει περιστατικά που οι VDSL δοκιμές προκαλούσαν σοβαρό πρόβλημα στους άλλους συνδρομητές.

Δε νομίζω πάντως πως εμποδίζει κανείς και τους άλλους παρόχους να βάλουν VDSL ή mini dslams για καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους πελάτες τους. Και μη νομίζεις ότι είναι εντελώς αθώοι διότι βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στις συνακροάσεις και την μείωση συγχρονισμού στους άλλους. Για παράδειγμα η Forthnet χρησιμοποιεί υψηλότερο output power από τον ΟΤΕ (που το μείωσε), πετυχαίνοντας υψηλότερους συγχρονισμούς για τους πελάτες της αλλά πιθανότατα προκαλώντας και περισσότερες συνακροάσεις και προβλήματα στους άλλους.

Και στα λέω αυτά εγώ που δεν έχω να κερδίσω κάτι ιδιαίτερο ως ADSL συνδρομητής αν ο ΟΤΕ βάλει VDSL στη περιοχή μου, παρά μόνο αν αναβαθμιστώ σε VDSL (που στη παρούσα φάση δε θα το έκανα ακόμα και αν η διαφορά κόστους ήταν μόλις +€10), διότι είμαι ήδη πολύ κοντά στο DSLAM και ήδη έχω αρκετές συνακροάσεις (σε κάθε διακοπή ΔΕΗ ανεβαίνω κατά 3 Mbps, ενώ γενικότερα χωρίς "πείραγμα" παίζω στα 14-15 Mbps με απόσταση μόλις ~400μ από το DSLAM πιθανόν λόγω ποιότητας χαλκού). Οπότε διόλου απίθανο να χειροτερέψει το θέμα άμα ενεργοποιηθούν και μερικοί με VDSL στη γειτονιά εκτός και αν αποφασίσουν να το βάλουν έξω από το σπίτι μου. :p

ΥΓ. Ευτυχώς έχουν σταματήσει οι αποσυνδέσεις που είχα παλιά (ευθυνόταν εσωτερική καλωδίωση πολυκατοικίας) και περνάνε μήνες χωρίς ούτε 1 αποσυγχρονισμό ακόμα και στα 3 dB SNR.

DaveMurray
08-09-11, 03:40
Δεν λέω κάτι διαφορετικό από εσένα. Εγώ απλά έθιξα το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πρέπει να μπει κάποιου είδους ρύθμιση που να μην περιλαμβάνει σταμάτημα των εργασιών, μια χρυσή τομή κάπου, που να είναι ευχαριστημένοι όλοι. Και να δώκω και ένα μικρό παράδειγμα.

Είμαι εγώ, 42 att, πιάνω το καλύτερο 7 mbit, άντε max 8. Όμορφα μέχρι εδώ. Είμαι στην sdikr net. Στην περιοχή μου όμως, υπάρχει και ο ΟΤΕ ο οποίος έχει κάνει έργα VDSL, έχει σκάψει, έχει τοποθετήσει καμπίνα, είναι όλα πανέτοιμα. Μια μέρα λοιπόν, αποφασίζει να αρχίσει να κουμπώνει συνδρομητές/πελάτες του. Οι πελάτες του καταχαρούμενοι απολαμβάνουν τα ωραία προφιλ του vdsl. Εγώ στην sdikr net, μέχρι χθές, αν και ήξερα την αποστασή μου, ήξερα ότι με 42att θα πιάσω τόσο και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το διορθώσω (ούτε με την χρήση adsl repeater/loop extender αφού ο ΟΤΕ δεν θα μου έδινε ποτέ άδεια για κάτι τέτοιο, ήμουν δεν ήμουν πελάτης του, και μην έχοντας τρόπο να το τροφοδοτήσω με ρεύμα), είχα συμφιλιωθεί με το γεγονός, και απολάμβανα έστω και αυτά τα 7 mbit, χωρίς διακοπή, ποιοτικά, χωρίς αποσυνδέσεις και άλλα προβλήματα. Και γίνεται το μοιραίο........ Από την στιγμή που ο ΟΤΕ κουμπώνει τους πελάτες του στην καμπίνα του VDSL, ο συγχρονισμός μου πέφτει στα 500kbps (παράδειγμα στο παράδειγμα :p), και η ποιότητα γενικά της σύνδεσης είναι τραγική. αποσυνδέσεις ανά 20 sec κτλ κτλ. Ανακαλύπτω, ένα θαυματουργό φόρουμ, το adslgr.com. Ουαουυυ λέω ίσως βρω κάτι για το πρόβλημα μου. Ενημερώνομαι λοιπόν, πως ο λόγος του προβλήματος, πρέπει να είναι αυτός. (η καμπίνα του vdsl του OTE). Πωπω λέω... Τι κάνουμε τώρα; Χμ.... ας πάρω την εξυπηρέτηση της sdikr net. Γειά σας, αντιμετωπίζω αυτό, αυτό και αυτό. Μας συγχωρείτε κύριε, η απόστασης σας είναι πολύ μεγάλη, δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ, κάναμε αίτημα στον ΟΤΕ, η γραμμή σας είναι μια χαρά. Η απόσταση σας, δεν σας δίνει πολλά περιθώρια, λυπούμαστε.

Με περίσσια λύπη, λέω τι να κάνω, τι να κάνω. Δεν έχω και γνώσεις πολλές. Δεν ξέρω ότι και να αλλάξω την sdikr net με άλλη, θα έχω το ίδιο πρόβλημα αφού το ίδιο καλώδιο θα έχω. Αγνοώντας λοιπόν αυτό, αφού δεν έχω τις γνώσεις, αλλάζω την sdikr net, με την psyxakias network grousousing corporation. Περιχαρής, περιμένω την ενεργοποίηση, πιστεύοντας ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα μου. Φτάνει η μέρα σύνδεσης, συνδέομαι και τι να δω; ΤΑ ΙΔΙΑ. Συγχρονισμός στα 700kbps, wow κέρδισα και 200kbps, αποσυνδέσεις κάθε 1 λεπτό. Πωπω.... την κάτσαμε.... Τι κάνουμε λέω από μέσα μου. Τι κάνουμε; Μένω με τα 700kbps μου, βρίζοντας την psyxakias network grousousing corporation που μου λέει ψέματα, και γνωρίζοντας πως ο ΟΤΕ με την μαγκιά, την δυνατότητα, τα φράγκα που είχε και που μπορούσε να δώσει, ευθύνεται για το πρόβλημα μου, που μου κατάστρεψε σε μια μέρα, την υπηρεσία μου, όχι μόνο σε έναν εναλλακτικό πάροχο, αλλά σε ΟΛΟΥΣ. Τι κάνω στο τέλος, αφού προσπαθώ να συμφιλιωθώ και με τα 700kbps...; Δεν...γ@@@@@ται λέω, τι να κάνουμε ΟΤΕ....! :whistle:

Καταλαβαίνεις τώρα τι θέλω να πω....; Είναι ανέντιμο, επικίνδυνο, άδικο να γίνεται αυτό, χωρίς να υπάρχει μια δίκαιη ρύθμιση που να κάνει για ΟΛΟΥΣ :)

psyxakias
08-09-11, 03:50
Σορρυ αλλά το παράδειγμά σου είναι παντελώς άκυρο και μη ρεαλιστικό. Γιατί; Μα γιατί η psyxakias network grousouzing corporation (γνωστή ως PNGC και εισηγμένη στο... ΧΑΑ, το οποίο έπεσε στις 69 μονάδες αμέσως μόλις μπήκε :p) θα σου έδινε το max θεωητικό (λίγο πάνω από τα 8 Mbps), αφού θα καιγόντουσαν διαρκώς όλα τα ADSL/VDSL modems των συνδρομητών του ΟΤΕ και των άλλων παρόχων. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση, case solved.

PNGC vs DT/OTE = 1-0 ;)

DaveMurray
08-09-11, 03:53
έλααααααααα :p :rofl: :rofl:

Με την sdikr net όμως, έμαθα πως η PNGC, σύναψε prive συμφωνία, που περιλαμβάνει ανταλλαγή feed 69 gbit :p, οπότε με την sdikr net, υπάρχει συμμαχία)

ubuntubu
08-09-11, 16:11
Η λύση είναι απλή και υπάρχει ήδη σαν δυνατότητα.
Οι εναλλακτικοί αγοράζουν VDSL χονδρικής απο τον ΟΤΕ.:cool:

DaveMurray
08-09-11, 16:29
Δεν μου φαντάζει και τόσο "απλό" όπως έτσι "απλά" το θέτεις :hmm:

Γιατί....;

Ας κάνω μια υπόθεση. Ο ΟΤΕ/DT, έχει πράγματι τα κεφάλαια, το παραδάκι ντε, για να κάνει έργα, και να δημιουργήσει πάλι ΠΡΩΤΟΣ, καθολική υπηρεσία, ένα ολόκληρο δίκτυο vdsl. Δανείζεται, απολύει, οτιδήποτε, αλλά βρίσκει τα κεφάλαια.

Οι υπόλοιποι όμως, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα, και κεφάλαια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν VDSL χοντρικής, και για κάποιο μεγάλο/μικρό διάστημα θα συνεχίσουν να μην έχουν. Ίσως και να περιμένουν αν είναι τυχεροί, να αποσβέσουν προηγούμενες επενδύσεις, και ως εκ τούτου τι γίνεται..., δεν μπορούν να αγοράσουν vdsl.

Κατανοητό, ένας τα έχει τα φράγκα, άλλος δεν τα έχει. Έτσι είναι η ζωή. Άτιμη κοινωνία. (:p). Σημαίνει επειδή κάποιος έχει τα φράγκα, πρέπει να καταστρέψει τον άλλο επειδή απλά μπορεί;

Το παίρνω ίσως αρκετά ζεστά το θέμα, με το φαινόμενο αυτό, σίγουρα, αλλά δεν μπορώ, όταν βλέπω ότι υπάρχει αδικία και πληρώνουν άλλοι στα σπασμένα... :)

sdikr
08-09-11, 16:45
Δεν μου φαντάζει και τόσο "απλό" όπως έτσι "απλά" το θέτεις :hmm:

Γιατί....;

Ας κάνω μια υπόθεση. Ο ΟΤΕ/DT, έχει πράγματι τα κεφάλαια, το παραδάκι ντε, για να κάνει έργα, και να δημιουργήσει πάλι ΠΡΩΤΟΣ, καθολική υπηρεσία, ένα ολόκληρο δίκτυο vdsl. Δανείζεται, απολύει, οτιδήποτε, αλλά βρίσκει τα κεφάλαια.

Οι υπόλοιποι όμως, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα, και κεφάλαια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν VDSL χοντρικής, και για κάποιο μεγάλο/μικρό διάστημα θα συνεχίσουν να μην έχουν. Ίσως και να περιμένουν αν είναι τυχεροί, να αποσβέσουν προηγούμενες επενδύσεις, και ως εκ τούτου τι γίνεται..., δεν μπορούν να αγοράσουν vdsl.

Κατανοητό, ένας τα έχει τα φράγκα, άλλος δεν τα έχει. Έτσι είναι η ζωή. Άτιμη κοινωνία. (:p). Σημαίνει επειδή κάποιος έχει τα φράγκα, πρέπει να καταστρέψει τον άλλο επειδή απλά μπορεί;

Το παίρνω ίσως αρκετά ζεστά το θέμα, με το φαινόμενο αυτό, σίγουρα, αλλά δεν μπορώ, όταν βλέπω ότι υπάρχει αδικία και πληρώνουν άλλοι στα σπασμένα... :)

Μα στην χονδρική αγοράζουν και μετά πουλάνε λιανική, κέρδος θα έχουν, χρήματα θα έχουν (αφού για να αγοράσουν χονδρική θα έχουν και τον πελάτη).

Το κακό με αυτό είναι οτι θα πάνε ξανά σε ΑΡΥΣ καταστάσεις.

Οσο για τα λεφτά, δεν τους υποχρεώνει κανένας να πουλάνε κάτω του κόστους, αυτοί όμως το συνεχίζουν

ubuntubu
08-09-11, 17:02
Η ΕΕΤΤ που τόσο κόπτεται για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών,θα έπρεπε να υποχρεώνει τους εναλλακτικούς να συνεισφέρουν αναλογικά στην προσπάθεια αυτή του ΟΤΕ.
Που τελικά θα ωφελήσει και τους ίδιους ,καθώς κι' αυτοί στα λόγια τουλάχιστον,επιδιώκουν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.
Το FTTH το ξεχνάμε ,τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια (μνημόνιο γάρ).
Το VDSL είναι η αυτονόητη ,δοκιμασμένη και οικονομικά συμφέρουσα λύση.

psyxakias
08-09-11, 17:36
@DaveMurray: αυτή την "αδικία" που περιγράφεις θα την συναντήσεις παντού. Οι μεγαλύτερες εταιρείες σχεδόν πάντα έχουν περισσότερα κεφάλαια για επενδύσεις, και δε μπορείς να τις φρενάρεις επειδή δεν έχουν οι άλλοι. Άλλωστε όπως σωστά είπε ο sdikr, θα μπορούν όλοι οι πάροχοι να κάνουν πάρουν χονδρική VDSL του ΟΤΕ και να προσθέτουν internet feed αλλά έτσι πάνε ένα βήμα πίσω (προ LLU). Επιλογή πάντως έχουν, δικό τους θέμα αν θα την εκμεταλευτούν ή όχι.

@ubuntubu: εσύ πας στο άλλο άκρο, γιατί να υποχρεωθούν ιδιωτικές εταιρείες με το ζόρι να συνεισφέρουν στις επενδύσεις άλλης ιδιωτικής εταιρείας; Η συλλογική προσπάθεια θα έπρεπε άλλωστε να είναι εθελοντική αν κοιτούσαν το συμφέρον τους και όχι τον χαζό ανταγωνισμό, ακόμα και ανεξάρτητα από τον ΟΤΕ (που δε τους έχει άμεση ανάγκη) δημιουργώντας έναν ενιαίο LLU φορέα ώστε να μη κάνουν τα ίδια έργα πολλαπλές φορές. Σπαταλούν λεφτά για ιδιόκτητα δίκτυα αλλά στη περιφέρεια έχουν μειωμένη διαθεσιμότητα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν ένα ενιαίο δίκτυο όλοι τους αντίστοιχο του ΟΤΕ (πιθανότατα και καλύτερο). Ο ΟΤΕ άλλωστε θα κάνει απόσβεση του VDSL σταδιακά με χονδρική και λιανική, οπότε έμμεσα θα συνεισφέρουν έπειτα οι εναλλακτικοί πάροχοι με την χονδρική για απόσβεση και περαιτέρω επενδύσεις. Αν ήταν κάτι να επέμβει η πολιτεία και η ΕΕΤΤ για συλλογική συνεισφορά, αυτό θα έπρεπε να ήταν για επενδύσεις σε FTTH που είναι το μέλλον και όχι προσωρινές λύσεις όπως το VDSL αλλά όπως είναι η κατάσταση τώρα... πήγε άκλαφτο το FTTH (ελπίζω για <10ετια και όχι 20ετια όμως).

DaveMurray
08-09-11, 19:01
Λάθος κατάλαβες CEO της PNGC. Δεν επικεντρώνομαι στην "ανισότητα" που μπορεί να υπάρχει στα κεφάλαια επιχειρήσεων. Δεν επεδίωξα να επικεντρώσω το σκεπτικό μου εκεί. Αυτό που ήθελα να πω, πως χρειάζεται ΡΥΘΜΙΣΗ για να μην καταστρέφονται οι γραμμές τρίτων, πχ η δικιά μου η γραμμή που την έχω στην PNGC να "καταστρέφεται" επειδή ο ΟΤΕ είναι μάγκας και λόγω του VDSL μου την καταστρέφει... Δεν είναι δίκαια πρακτική και για αυτό επιδέχεται ΡΥΘΜΙΣΗΣ...

emeliss
08-09-11, 19:10
To VDSL δεν θα καταστρέφει τίποτα. Φασματικοί κανόνες πρέπει να μπουν αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.

psyxakias
08-09-11, 23:55
@DaveMurray: ο κόσμος να χαλάσει, η γραμμή σου στην PNGC θα δουλεύει άψογα. ;)

maik
09-09-11, 00:45
Λάθος κατάλαβες CEO της PNGC. Δεν επικεντρώνομαι στην "ανισότητα" που μπορεί να υπάρχει στα κεφάλαια επιχειρήσεων. Δεν επεδίωξα να επικεντρώσω το σκεπτικό μου εκεί. Αυτό που ήθελα να πω, πως χρειάζεται ΡΥΘΜΙΣΗ για να μην καταστρέφονται οι γραμμές τρίτων, πχ η δικιά μου η γραμμή που την έχω στην PNGC να "καταστρέφεται" επειδή ο ΟΤΕ είναι μάγκας και λόγω του VDSL μου την καταστρέφει... Δεν είναι δίκαια πρακτική και για αυτό επιδέχεται ΡΥΘΜΙΣΗΣ...

Μεχρι στιγμης παντως αυτοι που δεινοπαθουν ειναι οι πελατες του ΟΤΕ απο τα αυξημενο στα υψη output power των παροχων.

Ingenius
09-09-11, 01:22
Μεχρι στιγμης παντως αυτοι που δεινοπαθουν ειναι οι πελατες του ΟΤΕ απο τα αυξημενο στα υψη output power των παροχων.

Έχεις κάποιες μετρήσεις να μας δείξεις για αυτό; :hmm:
Σε όσες συνδέσεις εναλλακτικών και ΟΤΕ έχω δει δε βλέπω να ξεπερνά τα 19-20 dBm

xmperop1
09-09-11, 09:27
Έχεις κάποιες μετρήσεις να μας δείξεις για αυτό; :hmm:
Σε όσες συνδέσεις εναλλακτικών και ΟΤΕ έχω δει δε βλέπω να ξεπερνά τα 19-20 dBm

Σε κοντινές αποστάσεις και μικρό att ναι είναι όλα νορμάλ.
Σε μεγάλης απόστασης γραμμές είναι το προβλημα.

yuk
11-09-11, 16:53
Άσχετο και άχρηστο και σόρρυ αν έχει ξαναανφερθεί, αλλά βρήκα μια φωτό του χαρτιού με τους κωδικούς που μου έδωσε ο ΟΤΕ με τους κωδικούς όταν ενεργοποιήθηκα. Αναφέρει ταχύτητες 24/30/50Μbit. Άντε να τις δούμε και στη πράξη! :cool:

http://i.imgur.com/v2GbV.jpg

@ ADSLgr.com All rights reserved.