PDA

Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

makfil
26-11-11, 08:57
Τα έργα για το σκάψιμο και την τοποθέτηση ίνας και καμπίνας έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά πιθανά να έχει παγώσει η εκτέλεση του υπόλοιπου σχεδίου.

Άλλωστε αυτό το βιώνουν οι κάτοικοι όλης της περιοχής από Ελληνικό μέχρι Αγ. Δημήτριο εδώ και 2 χρόνια με το ΜΕΤΡΟ. Έχουν τελειώσει τα έργα της κατασκευής του αλλά δεν υπογράφει κανένας υπουργός την ανάθεση στη Siemens των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών στους σταθμούς, που είναι μειοδότρια, με αποτέλεσμα ο κοσμάκης να μην χρησιμοποιεί αυτό το μέσο.
Άσε που, όπως λέγεται, θα κληθούμε να επιστρέψουμε !!! τα ποσά της κοινοτικής χρηματοδότησης !!!

logan11
27-11-11, 03:08
παντως τοσο στην οδο βυρωνος (μαρουσι/πευκη) οσο δε και στην λεοφωρο ειρηνης (πευκη) ακουστηκε οτι εχουν ηδη τοποθετηθει "οι βασεις" για vdsl

για να δουμε

Στην αρχή της Βύρωνος 100 μέτρα μετά την κυκλική πλατεία (δεξιά από το Τέρμα Κύμης) υπάρχει χαντάκι διαμέσου του δρόμου και σκάψιμο στην δεξιά πλευρά του δρόμου. Ελπίζω να είναι έργα του ΟΤΕ.
Άντε μήπως δούμε και εμείς "άσπρη μέρα"...:worthy:

Δλδ. αν κατάλαβα καλά παιδιά, αναφέρεστε στους εξής 2 δρόμους που έχω σημειώσει με κόκκινο στον χάρτη;

93652

Από τέρμα Κύμης μέχρι την κυκλική πλατεία που λες,
όντως έχει σκαφτεί αλλά έχει γίνει εδώ και κάτι χρόνια.
Έχεις δει κάτι άλλο που να έχει γίνει πρόσφατα;

Δεν είναι όλα τα σκάμματα για το VDSL παιδιά. Μην τρελαίνεστε.

Επίσης στην Λεωφόρο Ειρήνης τι ακριβώς έχει γίνει;
Ποιες είναι οι βάσεις του VDSL; Μπορείς να γίνεις λίγο πιο
συγκεκριμένος σε παρακαλώ γιατί έχει ενδιαφέρον το θέμα;

pelopas1
27-11-11, 14:25
logan11

οσο αφορα για σκαψιματα στην βυρωνος, μπορει να στο επιβεβαιωσει και ο gian

οσο αφορα για την οδο ειρηνης......θα πρεπει να ρωτησω ενα παιδι που γνωριζει για τους χωρους σκαψιματος εκει

logan11 πρεπει να ξερεις οτι ολη η γυρω περιοχη εχει ταχυτητες μεχρι τα 6 mbps
και δυστυχως η περιοχη του ψαλιδιου (απο βυρωνος...ολη η πλευρα δεξια..μεχρι τα 200 μετρα περιπου..ερχομενοι απο ηρακλειο) εχουν ταχυτητες μεχρι τα 2 mbps

αρα ο οτε μας καλυπτει οριακα στο 1/4 των υπηρεσιων που μας καλυπτει...και οχι στα 2/4 των υπηρεσιων (οπως η ταχυτητα που εχεις) ωστε και εμεις να μην εχουμε συνεχες αποσυνδεσεις..οπως δυστυχως εξακολουθουμε να εχουμε

για μας η φραση ΕΩΣ 24 mbps ...παραμενει ακομα σαν ουτοπια

logan11
27-11-11, 22:51
logan11

οσο αφορα για σκαψιματα στην βυρωνος, μπορει να στο επιβεβαιωσει και ο gian

οσο αφορα για την οδο ειρηνης......θα πρεπει να ρωτησω ενα παιδι που γνωριζει για τους χωρους σκαψιματος εκει

logan11 πρεπει να ξερεις οτι ολη η γυρω περιοχη εχει ταχυτητες μεχρι τα 6 mbps
και δυστυχως η περιοχη του ψαλιδιου (απο βυρωνος...ολη η πλευρα δεξια..μεχρι τα 200 μετρα περιπου..ερχομενοι απο ηρακλειο) εχουν ταχυτητες μεχρι τα 2 mbps

αρα ο οτε μας καλυπτει οριακα στο 1/4 των υπηρεσιων που μας καλυπτει...και οχι στα 2/4 των υπηρεσιων (οπως η ταχυτητα που εχεις) ωστε και εμεις να μην εχουμε συνεχες αποσυνδεσεις..οπως δυστυχως εξακολουθουμε να εχουμε

για μας η φραση ΕΩΣ 24 mbps ...παραμενει ακομα σαν ουτοπια

Έκανα τις ερωτήσεις ακριβώς επειδή με ενδιαφέρει προσωπικά το θέμα
για την περιοχή αυτή. Έχω και εγώ συχνές αποσυνδέσεις και στην Πεύκη και στην Αγία Παρασκευή που είμαι τώρα.
Απλά δεν θέλω να ενθουσιαστώ άδικα και χωρίς λόγο.
Γι'αυτό αν ξέρετε / μάθετε κάτι πιο σίγουρο, παρακαλώ να το πείτε.

jpcupra
30-11-11, 13:33
Σουρη στο Μαρουσι σκαψιματα φουλ. Σε ερωτηση μου στον εργατη, "οπτικες ινες του Οτε"
:)

pelopas1
30-11-11, 13:41
Σουρη στο Μαρουσι σκαψιματα φουλ. Σε ερωτηση μου στον εργατη, "οπτικες ινες του Οτε"
:)

σε ποιο σημειο ειναι?

jpcupra
30-11-11, 16:10
σε ποιο σημειο ειναι?

απεναντι απο το αλσος Συγγρου λιγο πριν το κτηριο της εφημεριδας real οπως ανηφοριζουμε για κατ.

blackwar
30-11-11, 16:47
Περναει και η ΔΕΗ σε ολες τις περιοχες του Ελληνικου :)

pelopas1
30-11-11, 19:13
απεναντι απο το αλσος Συγγρου λιγο πριν το κτηριο της εφημεριδας real οπως ανηφοριζουμε για κατ.

εμαθα χτες οτι κατι βαν απο την ιντρακομ και του οτε εχουν σκαψει λακο στο εμπορικο κεντρο αιθριο στην αγιου κωνσταντινου, στην γωνια που στριβουμε για να βγουμε στο κτιριο του οτε

πιθανως και εκει θα μπει κανενα dslam

maik
30-11-11, 21:05
Παντως χθες στην γειτονια μου ενας εσκαβε ηταν για παροχη αποχετευσης.

21706
30-11-11, 21:15
Στη δική μου γειτονιά δε σκάβει κανείς και λέω ν' αρχίσω να
να σκάβω εγώ. Μπορεί να βρω κανένα dslam.

cmaniac
30-11-11, 23:17
Στη δική μου γειτονιά δε σκάβει κανείς και λέω ν' αρχίσω να
να σκάβω εγώ. Μπορεί να βρω κανένα dslam.

Αν το βρεις, να το ανοίξεις, για να δεις το chipset, ε; :lol:

Φρέσκα φρούτα.. @Καβάλα

nm96027
01-12-11, 18:06
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε:

Όντως ο ΟΤΕ βάζει καμπίνες σε Πεύκη. Είναι απολύτως θετική η πληροφορία.

21706
01-12-11, 18:10
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε:

Όντως ο ΟΤΕ βάζει καμπίνες σε Πεύκη. Είναι απολύτως θετική η πληροφορία.

Οι οποίες είναι για minidslam ή για το μελλοντικό vdsl;

nm96027
01-12-11, 18:12
Vdsl ασφαλώς.

pelopas1
01-12-11, 20:02
nm96027

μπορειτε να γινετε πιο συγκεκριμενος , εαν ειναι οι καμπινες για μεσα στο δημο πευκης, η στα ορια του δημου πευκης με αλλους ομορους δημους...οπως εμαθα πριν απο 2 μερες?

για ενημερωση προς τους κατοικους της κοινοτητας πευκης

αμεσως μετα τις γιορτες θα τοποθετηθει minidslam (δεν γνωριζω..αν και πιστευω οτι θα ειναι και για vdsl συνδεσεις)στην περιοχη Σελετε στο ψαλιδι αμαρουσιου

λογω της αποστασης τουλαχιστων των 2 χιλιομετρων απο εκει, θα εχουμε μεχρι 12 mbps ταχυτητα maximum

και τελος

μεχρι το καλοκαιρι η στις αρχες φθινοπωρου, θα τοποθετηθει minidslam στην περιοχη ηλιακο χωριο

μακαρι να ξεκινησουν και οι διαδικασιες για την κοινοτητα λυκοβρυσης, η οποια εχει maximum 5mbps συνδεση

A_gamer
02-12-11, 19:41
Οι οποίες είναι για minidslam ή για το μελλοντικό vdsl;

Και το VDSL miniDSLAM χρησιμοποιεί.

21706
02-12-11, 20:11
Και το VDSL miniDSLAM χρησιμοποιεί.

Δηλαδή σε κάθε ΚΑΦΑΟ θα εγκατασταθεί ένα miniDSLAM;
Είχα την εντύπωση ότι το DSLAM του Α/Κ θα συνδεθεί με το ΚΑΦΑΟ με
οπτική ίνα και ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει στο ΚΑΦΑΟ άλλο DSLAM.

A_gamer
02-12-11, 20:13

Για xDSL, συμπεριλαμβανόμενου και του VDSL, χρειάζεται DSLAM, άρα λοιπόν ναι.

Από το (mini)DSLAM έως το σπίτι είναι χαλκός.

Στο ΑΚ δε χρειάζεται DSLAM αν έχει καλυφθεί ολόκληρη η περιοχή.

euri
02-12-11, 20:45

21706 αν θέλεις δες λίγο αυτό το θέμα (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=425053) που κάλυψε ο nm96027 και άλλα μέλη του φόρουμ σχετικά με τις εργασίες εγκατάστασης δικτύου και εξοπλισμού για vdsl στο δήμο Ζωγράφου. Εκεί υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και μερικές τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να λύσεις κάποιες απορίες (και ίσως σου δημιουργήσουν άλλες :p ).

21706
02-12-11, 20:58
21706 αν θέλεις δες λίγο αυτό το θέμα (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=425053) που κάλυψε ο nm96027 και άλλα μέλη του φόρουμ σχετικά με τις εργασίες εγκατάστασης δικτύου και εξοπλισμού για vdsl στο δήμο Ζωγράφου. Εκεί υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και μερικές τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να λύσεις κάποιες απορίες (και ίσως σου δημιουργήσουν άλλες :p ).

Θα το δω αυτό το θέμα (που είναι 51 σελίδες!) αλλά η απάντηση
του A_gamer μου έλυσε τη βασική μου απορία.

euri
02-12-11, 21:03
Θα το δω αυτό το θέμα (που είναι 51 σελίδες!) αλλά η απάντηση
του A_gamer μου έλυσε τη βασική μου απορία.

Δε χρειάζονται και οι 51 σελίδες, το πρώτο μήνυμα είναι αρκούντως περιεκτικό.

21706
02-12-11, 21:26
Δε χρειάζονται και οι 51 σελίδες, το πρώτο μήνυμα είναι αρκούντως περιεκτικό.

Εντάξει, το είδα: ο ενεργός εξοπλισμός κάθε καμπίνας είναι ένα vdsl dslam.
Ευχαριστώ.

21706
03-12-11, 15:38
Να κάνω άλλη μια άσχετη με το θέμα ερώτηση που μπορεί επίσης να
έχει απαντηθεί αλλά δεν το βρίσκω:
Η σύνδεση των minidslam με τα Α/Κ γίνεται με οπτικές ίνες ή με χαλκό;

cmaniac
03-12-11, 16:02
Με οπτικές. Γι' αυτό σκάβουν.

SfH
03-12-11, 16:07
Αν έχω καταλάβει σωστά, προς το παρόν και με οπτικές και με τα υπάρχοντα ζεύγη χαλκού ( για να δίνουν τηλεφωνία/llu ) . Λογικά το μακροπρόθεσμο σχέδιο θα είναι να χρησιμοποιούν voip και μόνο την οπτική ίνα, έστω για τους δικούς τους πελάτες, καθώς αυτό μειώνει αρκετά τα έξοδα συντήρησης. Ή, για να είμαι πιο σωστός, τα KV συνδέονται με όλα, τα mini-dslam με οπτικές.

A_gamer
03-12-11, 17:00
Να κάνω άλλη μια άσχετη με το θέμα ερώτηση που μπορεί επίσης να
έχει απαντηθεί αλλά δεν το βρίσκω:
Η σύνδεση των minidslam με τα Α/Κ γίνεται με οπτικές ίνες ή με χαλκό;

Με οπτικές ίνες, αν και είναι πιθανόν να βάλουν και χαλκό για να λειτουργούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες.

blugosi
04-12-11, 01:03
Στην Τερψιθέα πάντως, ορισμένες καμπίνες πρέπει να είναι τελείως έτοιμες, γιατί κλείσανε και όλα τα περιφεριακά εργάκια (τσιμέντα, πλακάκια πεζοδρομίων. έφυγαν οι περιφράξεις κλπ.) .

Άρα οι φυσικές συνδέσεις έχουν ολοκληρωθεί......

Λέτε να δούμε super ταχύτητες πριν τα Χριστούγεννα;

nm96027
04-12-11, 01:05
Στην Τερψιθέα πάντως, ορισμένες καμπίνες πρέπει να είναι τελείως έτοιμες, γιατί κλείσανε και όλα τα περιφεριακά εργάκια (τσιμέντα, πλακάκια πεζοδρομίων. έφυγαν οι περιφράξεις κλπ.) .

Θα έλεγα πως είναι πολύ δύσκολο...

A_gamer
04-12-11, 18:16

Δεν το βλέπω...

sakels
05-12-11, 06:23

στου ζωγραφου εδω και ενα χρονο ειναι τελειωμενο το δικτυο vdsl...

μαντεψε...

termar
05-12-11, 08:07
http://www.youtube.com/watch?v=_c4CXzgEbEQ

αντε ποτε θα δουμε εδω τετοια http://www.youtube.com/watch?v=GwhCseqn8UE&feature=related

balander
05-12-11, 10:32
Ο ΟΤΕ έστω και ανεπίσημα βάζει ήδη εξοπλισμό σε όλες τις πρωτευουσες των νομων; Η μονο στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΞΑΝΘΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ; και ΟΤΑΝ διατεθει και επισημα σε αυτες τις περιοχες θα αρχισει να βαζει και αλλου;

nm96027
05-12-11, 10:35
Ο ΟΤΕ έστω και ανεπίσημα βάζει ήδη εξοπλισμό σε όλες τις πρωτευουσες των νομων; Η μονο στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΞΑΝΘΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ; και ΟΤΑΝ διατεθει και επισημα σε αυτες τις περιοχες θα αρχισει να βαζει και αλλου;

Η απάντηση είναι αρνητική στο πρώτο ερώτημα. Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο οριζόντιο πλάνο ανάπτυξης vdsl σε όλες τις πρωτεύουσες. Έχει αναπτυχθεί δίκτυο στις πόλεις που είπες, αναπτύσσεται δίκτυο και σε άλλες περιοχές της Αθήνας (όχι μόνο Ζωγράφου) ενώ υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για Πάτρα, Κοζάνη, οι οποίες ασφαλώς δεν είναι επιβεβαιωμένες ή επίσημες.

balander
05-12-11, 10:49
Ok, ευχαριστώ για την απάντηση. Ετσι οπως τα λες υπολογιζω σε 2-3 χρονακια εαν πανε ολα καλα :)

makfil
05-12-11, 11:06
Είναι κρίμα, πάντως, να υπάρχει η υποδομή, σε όσους είναι τυχεροί και βρίσκονται στις επιλεγμένες περιοχές του vdsl, και να προβλέπεται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην εκμετάλλευση αυτής της υποδομής.

jpcupra
05-12-11, 11:14
Είναι κρίμα, πάντως, να υπάρχει η υποδομή, σε όσους είναι τυχεροί και βρίσκονται στις επιλεγμένες περιοχές του vdsl, και να προβλέπεται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην εκμετάλλευση αυτής της υποδομής.

απο ελλαντα ξες?:p

pat122
05-12-11, 14:51
όσον αφορά τη προσφορά vdsl απο εναλλακτικους, θα υπάρχει πρόβλημα συνεγκατάστασης με τις καμπίνες του οτε ή θα γεμίσουμε καμπίνες? εγώ αυτό που φοβάμαι είναι ότι δεν υπάρχει και πολύ καλό πλάνο πως θα προσφερθει το vdsl με αποτέλεσμα να γυρίσουμε και πάλι για κάποιο χρονικό διάστημα σε μονοπωλειακές στιγμές του οτε

A_gamer
05-12-11, 18:33
όσον αφορά τη προσφορά vdsl απο εναλλακτικους, θα υπάρχει πρόβλημα συνεγκατάστασης με τις καμπίνες του οτε ή θα γεμίσουμε καμπίνες? εγώ αυτό που φοβάμαι είναι ότι δεν υπάρχει και πολύ καλό πλάνο πως θα προσφερθει το vdsl με αποτέλεσμα να γυρίσουμε και πάλι για κάποιο χρονικό διάστημα σε μονοπωλειακές στιγμές του οτε

Οι εγκαταστάσεις των εναλλακτικών θα είναι στο Αστικό Κέντρο ή στον BRAS, δε θα γεμίσουμε καμπίνες. ;)

emeliss
05-12-11, 23:12
Οι εγκαταστάσεις των εναλλακτικών θα είναι στο Αστικό Κέντρο ή στον BRAS, δε θα γεμίσουμε καμπίνες. ;)
Κύκλωμα θέλουν με τον BRAS, όχι εγκαταστάσεις. Αυτό φυσικά σε πρώτη φάση. Είναι πολλές οι διευκολύνσεις που προβλέπονται θεωρητικά. Για το τι θα γίνει στην πράξη, θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε.

abousayad
07-12-11, 03:05

και 2 μερες μετα ... αρχιζει να αποσυνδεει ο ρουτερ και να αποσταθεροποιειται η γραμμη .......
μηπως θα αρχισουμε να παρακαλαμε να βαλουν τα παλια ΚΑΦΑΟ παλι ?
μηπως οι εργολαβοι του ΟΤΕ συνδεσαν τα καλωδια νυχτα ? (το εχω δει και αυτο) !

DANNYGR
07-12-11, 06:28
Φέρτε το στη Σαλονίιιιιικηηηηηηηηη ρεεεεεεεειιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!

vladimir rus
08-12-11, 23:11
Όλη μέρα ήτανε στο dslam ΟΤΕ Heraklion Crete
Τι κάνουν αυτοί;

ipo
08-12-11, 23:47
Στάνταρ θα ενεργοποιούν τον εξοπλισμό VDSL2 για να έχετε 300 Mbps συμμετρικά μέχρι τα Χριστούγεννα. :p

SkyNet
11-12-11, 03:29
Και μετά ήρθε η ΕΕΤΤ :-)

akilleas
11-12-11, 09:23
...και έτσι άρχισε ο καυγάς...

_aggelos
12-12-11, 01:52
Γεια σας παιδιά. Παρατήρησα εδώ και λίγες μέρες πως έχουν αρχίσει και σκάβουν μια μεγάλη οδό εδώ στην περιοχή. Κανά καινούργιο καφάο κλπ δεν έχω πετύχει πουθενά όμως. Σε κάτι ανακοινώσεις που έχουν βάλει λέει "Συγνώμη για την ενόχληση, Optronics". Λέτε να πρόκειται για vdsl ή για τίποτα άλλο όπως για καμιά εταιρεία;

ep103855
12-12-11, 10:35
αν η optronics είναι η πρώτη εταιρία που βγάζει το google τότε ναι, σκάβουν για οπτικές ινες αλλά για να μεταφέρουν ιατρικά δεδομένα, high res εικόνες μεταξύ νοσοκομείων. Δεν είναι για εμπορικούς σκοπούς.

SfH
12-12-11, 11:57
Αν δε με απατά η μνήμη μου, η optronics στο παρελθόν έχει συνεργαστεί τουλάχιστον με αττικές/hol και με netone-cyta-seabone ( ναι, για αυτόν τον περιβόητο δακτύλιο ) , οπότε υποθέτω ότι τα έργα θα μπορούσαν να είναι για οποιονδήποτε.

rexdimos
12-12-11, 13:03
παντως οπου σκαβει ο οτε το λεει εργα οτε οποτε μαλλον κατι αλλο θα ειναι αυτο που λες

@ ADSLgr.com All rights reserved.