Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ WiMAX ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ
O ΟΤΕ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, εισέρχεται στο χώρο της ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης εγκαθιστώντας συστήματα WiMAX. Η τεχνολογία WiMAX προσφέρει τη δυνατότητα παροχής ασύρματης ευρυζωνικότητας, την πρόσβαση δηλαδή σε ευρυζωνικές υπηρεσίες χωρίς να απαιτούνται ενσύρματα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα πρόσβασης.
Οι δύο πρώτοι σταθμοί βάσης WiMAX στην Αθήνα έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, ενώ o OTE προχωρά στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του WiMAX σε περιοχές του λεκανοπεδίου της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, της Ιπποκρατείου Πολιτείας και του Αγίου Όρους.
Οι σταθμοί βάσης WiMAX του ΟΤΕ εκπέμπουν στην φασματική ζώνη των 3,5 GHz που έχει δοθεί στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ. Τα συστήματα που εγκαθίστανται πληρούν τις προδιαγραφές του προτύπου IEEE 802.16-2004, του προτύπου που δίνει τη δυνατότητα για παροχή ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένος από το WiMAX Forum, τον αποκλειστικό φορέα πιστοποίησης συστημάτων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης WiMAX.
Ο ΟΤΕ επενδύει στην τεχνολογία WiMAX αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσήλωσή του στην συνεχή προώθηση της ευρυζωνικότητας και στην παροχή καινοτόμων τεχνολογικά λύσεων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΤΕ
Τηλ. 210-6117434
Fax. 210-6115825
E-mail: media-office@ote.gr
Δίνει Wimax ο ΟΤΕ; :p
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=70927
Εμπειρίες WiMax χρηστών φόρουμ:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=475840
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=522032&highlight=WiMAX
Το είχα χάσει τελείως το θέμα με το Wimax. Ωραία, πάμε για LTE τώρα. ;)
Vitruvian78
17-01-12, 23:54
Συγγνώμη, αλλά έκανα την εξής απλή ερώτηση: "Πρόκειται ο ΟΤΕ να προβεί σε ενέργειες για βελτίωση υπηρεσιών ΑDSL; Ξέρετε στην τάδε περιοχή του δήμου τα πράγματα είναι χάλια με τις συνδέσεις.....υπάρχουν σχέδια εγκαταστάσης καμπινων, οπως έχει γίνει σε άλλους δήμους;" Αυτή ήτανε η τρομερή ερώτηση που έκανα και πήρα τις απαντήσεις που πήρα! Αν εσείς τις θεωρείτε δικαιολογημένες, τότε λυπάμαι αλλά ο ΟΤΕ δεν διαφέρει σε τίποτε απο τα υπόλοιπα μπακάλικα του χώρου!
Συγγνώμη, αλλά έκανα την εξής απλή ερώτηση: "Πρόκειται ο ΟΤΕ να προβεί σε ενέργειες για βελτίωση υπηρεσιών ΑDSL; Ξέρετε στην τάδε περιοχή του δήμου τα πράγματα είναι χάλια με τις συνδέσεις.....υπάρχουν σχέδια εγκαταστάσης καμπινων, οπως έχει γίνει σε άλλους δήμους;" Αυτή ήτανε η τρομερή ερώτηση που έκανα και πήρα τις απαντήσεις που πήρα! Αν εσείς τις θεωρείτε δικαιολογημένες, τότε λυπάμαι αλλά ο ΟΤΕ δεν διαφέρει σε τίποτε απο τα υπόλοιπα μπακάλικα του χώρου!
Πολύ καλά κάνανε και σου απαντήσανε ασαφώς και ανειδεώς (αν και ίσως θα έπρεπε να το δουλέψουν λίγο) γιατί αυτό αναφέρεται στο σχεδιασμό του δικτύου που θα το μάθεις όταν χρειαστεί και δεις τα σκαψίματα.:whistle:
Εδώ εμείς που δουλεύουμε το δίκτυο και τα μαθαίνουμε την παραμονή του σκαψίματος.;)
Αυτήν την κατακαυμένη ιστορία με τον ΟΤΕ που σταμάτησε τις επενδύσεις, μήπως εμείς εδώ μπορούμε να την σταματήσουμε, αφού ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια?
Απλά μια υπενθύμιση έκανα. Όσο για το αν είναι αλήθεια ή όχι, τα πράγματα είναι γκρίζα. Κάτι κινείται αλλά σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι εργοτάξιο. Όπως ήταν πχ όταν ο ΟΤΕ αποφάσισε και εγκατέστησε ένα εκατομμύριο πορτες σε ένα χρόνο.
Εσυ και εγω κανουμε την "τρελλα" μας. Να σου το βαλω αλλιως. Πες οτι ειμαστε μελη ενος φορουμ που ασχολειτε με τα αυτοκινητα. Διαβαζουμε λοιπον οτι υπαρχει σκεψη ή, αντε να το κανω πιο ευκολο,παρουσιαστικε πειραματικα απο την ταδε ταδε εταιρια ενα σουπερ ντουπερ υβριδικο οικονομικο αυτοκινητο που θα καιει 1€ στα 50 χλμ. Παμε λοιπον αυριο και ρωταμε την αντιπροσωπεια;
Ποτε θα ερθει το ταδε μοντελο;
Εχετε παραγειλει;
Ποσο θα κοστιζει;
Θα βγαινει σε κιτρινακι ή μονο φουξ;
Τι απαντησεις πιστευεις οτι θα παρουμε;Ούτε σκέψη, ούτε πειραματικά. Υπάρχουν ήδη τέτοια αυτοκίνητα του ανταγωνιστή που κυκλοφορούν στους δρόμους. Συνεπώς ναι έπρεπε να ξέρει η αντιπροσωπία. Κι επειδή, άντε να δεχτώ ότι δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα η σωστή απάντηση είναι "αφήστε μου ένα όνομα και ένα τηλέφωνο να ενημερωθώ και να σας καλέσω".
Και δεν αναφέρομαι στο πρόγραμμα επεκτάσεων, που μπορεί να μην το ξέρουν/μαθαίνουν ποτέ αλλά τουλάχιστον στο τι εστί αυτή η τενχολογία. Στο παράδειγμα του αυτοκινήτου μπορούν να απαντήσουν "δεν ξέρουμε πότε θα έρθει Ελλάδα" αλλά πρέπει να ξέρουν τι είναι αυτό το πράγμα, ειδικά αφού κυκλοφορεί στους δρόμους.
Με δεδομένο ότι η διοίκηση είναι γερμανική από μόνο του αυτό λέει ότι θα ανακοινώσουν όταν πρέπει >πχ πάρτε παράδειγμα το δορυφορικό κομμάτι .Τα ίδια ακριβως λες και είναι copy paste γραφόντουσαν . Πήγαιναν όλοι στα μαγαζιά και ρωτάγανε τι γίνεται , οι υπάλληλοι οι καημένοι λέγανε ότι ξέρανε και μπάχαλο.
Ε το ίδιο και τώρα . Αν έχουν κάτι να πουν να είστε σίγουροι ότι θα το πουν .Μόλις οι τεχνικές υπηρεσίες ολοκληρώσουν το θέμα και δώσουν πράσινο φως τότε το marketing θα βγει και θα πει ότι πρέπει να πει .
Το κλειδί είναι οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση ότι και να γίνει.
Τώρα που υπογράφηκε και η ΚΥΑ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=587031), ποιός τον πιάνει τον ΟΤΕ, το νου σας για νέα αυλάκια κάτω στους δρόμους ! :p
Μα δεν έχετε καταλάβει πως ο οτε ακολουθεί τεχνικές marketing της apple σε αυτό το τομέα??? :-)
Ας ακολουθεί και τεχνικές ζίου ζίτσου, δεν μας απασχολεί και πολύ αυτό, φτάνει μόνο να προχωρήσει η ανάπτυξη του δικτύου vdsl2 σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές ! ;)
Σωστά .Και αφού είναι και ακριβός να τελειώνει με τα έργα να πιάνουν τα λεφτά μας τόπο :cool:
To λογιστικό μοντέλο δεν έχει σχέση με τα προϊόντα/υπηρεσίες που πουλάει ή θα πουλήσει μια εταιρεία. Αν με ρωτήσεις για το Χ προϊόν, παρά το ότι προσωπικά δεν είμαι πωλητής ούτε έχω άμεση επαφή με πελάτες (εκτός καταδρομικών υποθέσεων :crazy:) και δεν ξέρω, βεβαίως και να με χαρακτηρίσεις ως άσχετο.
Δεν είπα ότι πρέπει να ξέρουν τις συχνότητες του VDSL απλά να έχουν μια ιδέα για το τι κάνει, ποιές είναι οι βασικές του διαφορές με το ADSL κτλ.
Και βεβαίως οφείλει ο εργαζόμενος να ενημερώνεται από όπου μπορεί. Θα ήταν καλό η ενημέρωση και η επιμόρφωση να γίνεται από την εταιρεία. Αν δεν γίnεται όμως οφείλει ο καλός εργαζόμενος να το κάνει μόνος του. Εδώ το κάνεις εσύ κι εγώ που... έχουμε και μια ηλικία! :p
Μιλάμε για μια εταιρία που πέρα από του βασικού της προϊόντος (PSTN τηλεφωνία), παρέχει και άλλες δεκάδες προϊόντα. ISDN, ADSL, Υπηρεσίες κινητής COSMOTE (συνδέσεις και πακέτα), κινητά τηλέφωνα, σταθερά τηλέφωνα κλπ κλπ κλπ.
Εδώ δεν γνωρίζουν τα προϊόντα που έχουν μέσα στο κατάστημα, περιμένεις να γνωρίζουν κάτι που δεν κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά;
Και εδώ μιλάμε για απλούς πωλητές, όχι τεχνικούς. Πιστεύεις ότι οι ίδιοι οι τεχνικοί είναι όλοι ενημερωμένοι; Έχουν γίνει οι αλλαγές στον εξοπλισμό τους για να μπορέσουν να υποστηρίξουν vdsl?
Εγώ προσωπικά είχα σχέση με εταιρία που οι πωλητές πουλούσαν προϊόντα που το τεχνικό της εταιρίας δεν είχε υλοποιήσει! Και μας πειράζει που οι πωλητές του ΟΤΕ δεν ξέρουν πότε θα βγεί η VDSL? Κάποιοι άνθρωποι αγωνιούν για το αν θα έχουν αύριο να φάνε ή μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και κάποιοι άλλοι αγωνιούν για το πότε θα κυκλοφορήσει ο ΟΤΕ VDSL?
Μια πρόταση:
Ανοίξτε την τηλεόραση και αρχίστε να παρακολουθείτε διαφημίσεις. Το τμήμα marketing του ΟΤΕ θα το διαφημίσει πολύ πριν ενημερωθούν οι πωλητές των OTEshop.
Όταν είναι να έρθει θα έρθει. Ούτε λεπτό νωρίτερα, ούτε λεπτό αργότερα. Και να μάθεις πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του τι θα καταφέρεις
ΥΓ. Το post μου δεν απεθύνεται συγκεκριμένα στον yiapap, αλλά σε όλους όσο έχουν ανάλογες ανησυχίες - απόψεις.
Κάποιοι άνθρωποι αγωνιούν για το αν θα έχουν αύριο να φάνε ή μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και κάποιοι άλλοι αγωνιούν για το πότε θα κυκλοφορήσει ο ΟΤΕ VDSL?
.
Αυτο τι σχεση εχει γενικά;;; οκ περνάμε πολυ χοντρή περίοδο κρίσης, αλλά αν το πάμε έτσι τότε δεν θα πρεπει να γίνει τιποτα στην ελλαδα και να βολευτουμε με το ADSL και να τους λεμε και ευχαριστω και απο πάνω...
Πάνο δεν λέει αυτό βρε . Το σωστό είναι στο τέλος οτι και ανησυχία έχεις , όσο και να ρωτάς όσο και να τους κατηγορείς τους πωλητές ή τον ΟΤΕ όταν είναι να έρθει ή ώρα θα το πούνε και θα το ανακοινώσουν :oneup:
παιδια μια απλη ερωτηση να κανω,
σε αλλο ποστ στο φορουμ ειδα οτι
πελατες του οτε σε περιοχες που εχεουν μπει δικτυα vdsl,
τους εχουν αναβαθμησει
απο οτι ειδα,connx tv kai connx 24.
Δηλαδη αν εγω ειμαι σε περιοχη που υστερεί ιδιαιτερα
εχω παροχο forthnet γυρισω σε ΟΤΕ connx 24 υπαρχει περιπτωση να αναβαθμιστη
και η δικια μου γραμμη,καθως και πολλων κακομυριδων στη περιοχη μου?
Που ειμαστε με down το πολυ 8mbps και up 1mbps με το ζορυ!
να ξερω μηπως να αρχισω να το σκεφτομαι εντως Αθηνας Νοτια Προαστια.
Ευχαριστω και συγγνωμη αν ξεφυγα απο το θεμα,το τελυταια ή καποιο παρεμφερη. :)
Η αποσταση απο το Α/Κ επηρεαζει το ping?
από όσο γνωρίζω όχι, μόνο το path...
Αν βάλεις VDSL του ΟΤΕ και έχεις προβλήματα στο ήδη υπάρχον Connx αυτά θα μεταφερθούν και στο VDSL ? Δηλ αλλάζεις ζευγάρια κτλ ή μένεις όπως είσαι ?
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημαΣε βλέπω πολύ σίγουρο γιατί το λες αυτό ?:hmm:
Eχω vdsl 50αρα εδώ και ένα χρόνο δεν παρουσίασε κανένα μα κανένα πρόβλημα.Με βάση την δικιά μου σύνδεση σου λέω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.Οταν είχα 24αρα το Line Attenuation ήταν 23 και κλείδωνα 12,100 ότα έβαλα vdsl Bandwidth (Up/Down)4.999 / 50.000 και Line Attenuation (Up/Down)0,0 / 0,6
Eχω vdsl 50αρα εδώ και ένα χρόνο δεν παρουσίασε κανένα μα κανένα πρόβλημα.Με βάση την δικιά μου σύνδεση σου λέω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.Οταν είχα 24αρα το Line Attenuation ήταν 23 και κλείδωνα 12,100 ότα έβαλα vdsl Bandwidth (Up/Down)4.999 / 50.000 και Line Attenuation (Up/Down)0,0 / 0,6
Αυτά τα πλεονεκτήματα των ακριτικών περιοχών πότε θα τα δούμε (αν θα τα δούμε) εμείς οι κάτοικοι του ... μεγάλου χωριού;
giatros.net
14-02-12, 15:43
Σε βλέπω πολύ σίγουρο γιατί το λες αυτό ?:hmm:
:)
Δεν είναι θέμα σιγουριάς, αλλά τεχνικών προδιαγραφών.
Καλησπέρα,
Σήμερα που πείρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ μου είπαν ότι υποστηρίζουν το VDSL αλλά όχι επίσημα, οι χρήστες πρέπει να καλύπτουν κάποιες προϋποθέσεις (βλέπετε CYTA).Τώρα πως γίνετε να σου λένε ότι το υποστηρίζουν χωρίς κάποιο τιμοκατάλογο και χωρίς ξέρουνε ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται για να το βάλεις....κουλά πράγματα.
Αυτά τα πλεονεκτήματα των ακριτικών περιοχών πότε θα τα δούμε (αν θα τα δούμε) εμείς οι κάτοικοι του ... μεγάλου χωριού;
Με τα σημερινά δεδομένα τον Ιούνιο αν μέχρι τότε η ΕΕΤΤ έχει εγκρίνει τις τιμές λιανικής για τον ΟΤΕ. Βλέπεις ο τυχερός κάτοικος της Κομοτηνής πρόλαβε πριν την απαγόρευση της ΕΕΤΤ. Άντε και καλή λευτεριά.
Πάντως η τεχνολογία VDSL από καμπίνες (όπως αυτή του ΟΤΕ) δίνει 50 Mb/s σταθερά.
Καλησπέρα,
Σήμερα που πείρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ μου είπαν ότι υποστηρίζουν το VDSL αλλά όχι επίσημα, οι χρήστες πρέπει να καλύπτουν κάποιες προϋποθέσεις (βλέπετε CYTA).Τώρα πως γίνετε να σου λένε ότι το υποστηρίζουν χωρίς κάποιο τιμοκατάλογο και χωρίς ξέρουνε ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται για να το βάλεις....κουλά πράγματα.Δηλ αν παρω και ζητησω αφου πληρώ την απόσταση δηλ 750μ θα μου δωσουν ανεπίσημα ?
schumacher_
16-02-12, 02:35
Καλησπέρα,
Σήμερα που πείρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ μου είπαν ότι υποστηρίζουν το VDSL αλλά όχι επίσημα, οι χρήστες πρέπει να καλύπτουν κάποιες προϋποθέσεις (βλέπετε CYTA).Τώρα πως γίνετε να σου λένε ότι το υποστηρίζουν χωρίς κάποιο τιμοκατάλογο και χωρίς ξέρουνε ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται για να το βάλεις....κουλά πράγματα.
Πού ακριβώς πήρες και τι ακριβώς σου είπαν? Ότι υποστηρίζουν το vdsl ή ότι μπορείς να λειτουργήσεις μέσω του νέου δικτύου vdsl, αλλά σε adsl2+ υπηρεσία?
Το 2ο, αναλόγως με τις συνθήκες, μπορεί να γίνει. Το 1ο χλωμό.
Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ήμουν εκτός Αθήνας,στο 11888 μου το είπαν όταν επικοινώνησα με το τμήμα του internet-conn-x δεν μου είπαν πολλά γιατί ούτε οι ίδιος στο τηλέφωνο δεν ήξερε,θα σας ενημερώσω την Τρίτη που θα έρθει ο τεχνικός από τον ΟΤΕ για να μου αλλάξει την γραμμή.
@zaras Καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο αλλά λογικά μπορεί να σου δώσουν άλλα δεδομένα
@schumacher Παίζει αυτό που λες μέσα από ADSL2+ τεχνολογία να πιάνεις ταχύτητες VDSL αρκεί να είσαι κοντά σε DSLAM.....(κλασικές προϋποθέσεις)
Εξάλλου δεν μου φαίνεται τυχαίο που δίνουν το ίδιο router (το Pirelli της Cytas) για το Conn-X TV (http://otetv.ote.gr/portal/page/portal/OTETV/adsl)
Θα σας απαντήσω σίγουρα την Τρίτη.
atticus000
18-02-12, 02:41
Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ήμουν εκτός Αθήνας,στο 11888 μου το είπαν όταν επικοινώνησα με το τμήμα του internet-conn-x δεν μου είπαν πολλά γιατί ούτε οι ίδιος στο τηλέφωνο δεν ήξερε,θα σας ενημερώσω την Τρίτη που θα έρθει ο τεχνικός από τον ΟΤΕ για να μου αλλάξει την γραμμή.
@zaras Καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο αλλά λογικά μπορεί να σου δώσουν άλλα δεδομένα
@schumacher Παίζει αυτό που λες μέσα από ADSL2+ τεχνολογία να πιάνεις ταχύτητες VDSL αρκεί να είσαι κοντά σε DSLAM.....(κλασικές προϋποθέσεις)
Εξάλλου δεν μου φαίνεται τυχαίο που δίνουν το ίδιο router (το Pirelli της Cytas) για το Conn-X TV (http://otetv.ote.gr/portal/page/portal/OTETV/adsl)
Θα σας απαντήσω σίγουρα την Τρίτη.
το 11888 ειναι πληροφοριες καταλογου :p το pirelli της cyta νομιζω οτι δεν εχει σχεση με το pirelli του connx tv :/ παντως αν ισχυει κατι για vdsl εγω που ειμαι στις καινουργιες καμπινες θα εχω το κανονικο vdsl2 οποτε και το βλεπω απιθανο το θεμα
στην Κοζανη ισχυει το vdsl?
Ήρθε σήμερα τεχνικός του ΟΤΕ για να δεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με την σύνδεσή μου.
Ο ίδιος είχε ξανα-έρθει πρίν από 2-3 μήνες για τον ίδιο λόγο (σχετικά έχω γράψει σε άλλο νήμα).
Τον ρώτησα:
- Βλέπω αυτή τη φορά έχεις διαφορετικό analyzer από την προηγουμένη.
Ποιό είναι καλύτερο, τούτο ή το προηγούμενο;"
Χαμογέλασε, έκανε ένα ευγενικό σχόλιο σχετικά με την παρατηρητικότητά μου και μου απάντησε:
-Το άλλο, αλλά έπρεπε να το δώσω για αναβάθμιση.
Θα αρχίσουμε να δίνουμε vdsl και πρέπει ν' αναβαθμιστεί.
Στην κουβέντα που ακολούθησε μου είπε και κάτι άλλο χρήσιμο:
Τον τρόπο με τον οποίο πρακτικά ελέγχει το συνολικό μήκος της γραμμής.
Του ανοικτοκυκλώνουν από το κέντρο την γραμμή και αυτός από την άκρη του πελάτη μετράει την χωρητικότητά της.
Με μία μέση τιμή χωρητικότητας ανά μέτρο μήκους (μέση γιατί όλα τα καλώδια δεν έχουν την ίδια ανοιγμένη χωρητικότητα) καταλαβαίνει, πάνω-κάτω, το μήκος της γραμμής.
στην Κοζανη ισχυει το vdsl?
ας περιμένουμε να βγεί η επίσημη ανακοίνωση (οσο αφορά τον ΟΤΕ). Για την Cyta μπορείς να πας στο http://www.cyta.gr/ να ενημερωθείς για την περιοχή που σε ενδιαφέρει.
Παιδια για Παλαιο Φαληρο ξερουμε καμια κινηση για vdsl?
ababapanos
03-03-12, 00:04
Για Κερκυρα εχει ακουσει καποιος κατι νεωτερο?
χμμμ Συγνώμη για το off topic αλλά γιατί να αγχωθώ από τη στιγμή που ξέρω ΣΙΓΟΥΡΑ ότι και να έρθει το VDSL κακό για την τσέπη μου θα κάνει. Και μην μου πείτε ότι περιμένετε λιγότερα από 50 ευρώ το μήνα για 50mbit στον ΟΤΕ...
Επειδή αυτή τη στιγμή, αν θες να κάνεις live steam HQ video (>2Mbit), π.χ. twitch.tv, δεν βλέπω φτηνότερη εναλλακτική.
Και εν πάση περιπτώσει δεν είναι υποχρεωτικό να το αγοράσουμε
οπότε αποκλείεται να κάνει κακό στην τσέπη μας:p
χμμμ Συγνώμη για το off topic αλλά γιατί να αγχωθώ από τη στιγμή που ξέρω ΣΙΓΟΥΡΑ ότι και να έρθει το VDSL κακό για την τσέπη μου θα κάνει. Και μην μου πείτε ότι περιμένετε λιγότερα από 50 ευρώ το μήνα για 50mbit στον ΟΤΕ...
τι λογική είναι αυτή;;;:hmm::hmm:
αν το θεωρείς ακριβό μη το πάρεις.
VDSL τιμές
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=482246
κατι σχετικα με το VDSL2 που ειναι ενδιαφερον,
ειναι οτι αντοιστιχα με τη τεχνολογια που θα εχει ο καθε παροχος,
και φυσικα με την αποσταση που θα εχουμε εμεις απο τα καφαο
θα μπορουσε θεωρητικα παντα να μας δωσει καποιος θεωρητικος παροχος π.χ ΟΤΕ
100 Mbit/s down και up!
που φυσικα αυτο δε προκειται να γινει εδω ουτε σε 10 χρονια.
Μονο στο Hong Kong υπαρχει μια εταιρεια που το εκανε
και με φοβερες ασταθειες μεχρι προτινως
και τωρα δινει και 1G γραμμη.
Το φανταζεστε αυτο εδω απο τον ΟΤΕ ?!
:rofl:
Στα εργαστήρια έχει γίνει δύο χρόνια τώρα όταν δοκίμαζαν το vdsl , το θέμα είναι στο πεδίο τι αποδίδει , δλδ τα 100 που αναφέρεις μέσω vdsl2 είναι σε ιδανικές συνθήκες .
Στα εργαστήρια έχει γίνει δύο χρόνια τώρα όταν δοκίμαζαν το vdsl , το θέμα είναι στο πεδίο τι αποδίδει , δλδ τα 100 που αναφέρεις μέσω vdsl2 είναι σε ιδανικές συνθήκες .
Οι δοκιμές που έγιναν στο πεδίο με τις πιλοτικές καμπίνες, έδειξαν πως με το 30α προφίλ είναι εφικτά τα 100Mbps. Και επειδή τα θαύματα δεν τελειώνουν, λέγεται πως στα βαθύτερα υπόγεια του Ψαλιδιού βρίσκουν λύσεις για τα δαιμονικά προβλήματα του crosstalk και άλλων επικίνδυνων φαινομένων.
Πιστεύω πως μόλις αρχίσει να περπατάει πραγματικά το vdsl του ΟΤΕ, σύντομα θα δούμε και μεγαλύτερες ταχύτητες. Εκτός και αν εμπορικά υπάρχουν άλλες σκέψεις και προσεγγίσεις.
To VDSL2 (30a) ξεκινάει από 200 Mbps κοντά στον ενεργό εξοπλισμό και πέφτει στα 100 Mbps στα 500 μέτρα χαλκού. Επομένως, για υλοποίηση σε KV, τα 100 Mbps είναι ρεαλιστική προσέγγιση, ίσως και τα 200 Mbps για τα σπίτια που συνδέονται με το KV με χάλκινο καλώδιο μήκους περίπου 100 μέτρων.
http://en.wikipedia.org/wiki/Very_high_speed_digital_subscriber_line_2
Παιδιά μόλις είδα έναν τεχνικό του ΟΤΕ να πειράζει ένα Νέο Καφάο στην Περιοχή Παλαιού Φαλήρου κοντά στην παραλία. Λέω δεν πάω να τον ρωτήσω? Πάω λοιπόν και τον ρωτάω για την περιοχή μου που με ενδιαφέρει Παλαιό Φάληρο (ύψος Βενιζέλου & Αχιλλέως στα πρατήρια) αν θα μπουν νέες καμπίνες και αν θα μπει VDSL. Μου λέει ''Θα σε στεναχωρήσω'', ότι βάλανε βάλανε στις γύρω περιοχές, τώρα σταματούν προσωρινά τα έργα γιατί δεν υπάρχει μαρούλι από τον ΟΤΕ. Σε όσες περιοχές έβαλαν θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο η VDSL μέσω χαλκού αρχικά. Αυτό λέει θα έχει ως αποτέλεσμα να φάνε πακέτο οι χρήστες της απλής ADSL2. Πχ λέει κάποιος που έχει 10mbps θα πέσει στα 5 και πάει λέγοντας. Οπότε αν είσαι τυχερός και μπεις σε νεο καφαο θα είσαι οκ. Αλλά και πάλι λέει παίζει ρόλο και η απόσταση από το κέντρο αλλά και η ποιότητα των καλωδίων που φτάνουν σπίτι σου. Η οπτική ίνα λέει θα αργήσει γιατί ακόμα δεν έχουν περάσει σε πολλές περιοχές. Πχ λέει στην γειτονιά μου δεν υπάρχει οπτική. Δυστυχώς έτσι όπως τον άκουσα, δεν με βλέπω να έχω VDSL στην περιοχή μου στο 2012. Απογοητεύτηκα...
weather1967
28-03-12, 16:16
Σε όσες περιοχές έβαλαν θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο η VDSL μέσω χαλκού αρχικά. Αυτό λέει θα έχει ως αποτέλεσμα να φάνε πακέτο οι χρήστες της απλής ADSL2. Πχ λέει κάποιος που έχει 10mbps θα πέσει στα 5 και πάει λέγοντας.
Eδω υπαρχει θέμα,τo vdsl επιρεαζει την adsl,σαφως το γνωριζουμε ολοι,χωρίς οπτική ίνα μέ χαλκό τι vdsl θα μπορεσει να δωσει απο ταχυτητα και αποσταση απο το Α/Κ ? ,τα mini dslam που εχουν βαλει με χαλκο μεχρι το Α/Κ τι αποδοση θα εχουν ?Και αν καποιος με ΑDSL2 απο τα 10 mbps κατεβει στα 5 mbps download ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο είναι το θέμα.
Γι'αυτό υπάρχει ο κανονισμός διαχείρισης φάσματος και έγχυσης ισχύος στο δίκτυο πρόσβασης.
http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/ContactENTAXEI/31_pg15.pdf
http://www.adslgr.com/forum/threads/595353-Αποτελέσματα-διαβούλευσης-για-την-διαχείριση-φάσματος-και-έγχυση-ισχύος-στο-Δίκτυο-πρόσβασης
@ ADSLgr.com All rights reserved.