PDA

Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

21706
21-06-12, 20:00
Βεβαίως και έχω.
Φαίνεται πως η ΕΕΤΤ βρήκε άλλο τρόπο να καθυστερήσει τον ΟΤΕ και την ευρυζωνικότητα (πακέτα 30 και 50 Mb/s). Αρνείται να εγκρίνει ενιαίες τιμές λιανικής για VDSL από καμπίνες και αστικά κέντρα. Δηλαδή, σύμφωνα με τους φωστήρες της ΕΕΤΤ, κάποιος που μένει δίπλα στο Αστικό Κέντρο θα πρέπει να πληρώνει ένα πακέτο 50 Mb/s πολύ φθηνότερα από κάποιον που μένει τρια χιλιόμετρα από το Αστικό Κέντρο και εξυπηρετείται από καμπίνα. Δηλαδή διαφορετική τιμή για το ίδιο προϊόν.
Φαίνεται λογικό αυτό;
Μόνο στην ΕΕΤΤ και στους Παρόχους (Τυχαίο; Δεν Νομίζω).

Από πού προκύπτει αυτό; Υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση;

Gordito
21-06-12, 20:00
Βρε τι καμπιναδοροι ειναι αυτοι! :p

vassilis3
21-06-12, 22:42
Όταν θα μας σερβίρουν τις τιμές νομίζω οτι θα απογοητευτούμε.
Το καλύτερο είναι να ανέβει ο ανταγωνισμός να μπουν και άλλοι στο παιχνίδι ουτως ώστε να πέσουν και οι τιμές.

Gordito
22-06-12, 00:22
Nα κανω μια ερωτηση;
H VDSL τεχνολογια, πως επηρεαζει αυτους που θα παραμεινουν σε ADSL;

Παιζει να δουνε καλυτερες αλλγες λογω αλλαγης ΚΑΦΑΟ ή οπτικης ινας ή θα δουνε χειροτερες αν μπουκωσει το DSLAM;

EnDLess
22-06-12, 12:37
Nα κανω μια ερωτηση;
H VDSL τεχνολογια, πως επηρεαζει αυτους που θα παραμεινουν σε ADSL;

Παιζει να δουνε καλυτερες αλλγες λογω αλλαγης ΚΑΦΑΟ ή οπτικης ινας ή θα δουνε χειροτερες αν μπουκωσει το DSLAM;

α. νομίζω αρνητικά από το φαινόμενο crosstalk
β. επίσης νομίζω πως είναι διαφορετικό dslam

Gordito
26-06-12, 17:11
Κατι τετοιο βλεπω και εγω.

Παντως η καμπινα εδω ειναι ετοιμη στημενη!!
Λετε να εχουμε κανα καλο νεο το χειμωνα;

polakis
04-07-12, 01:15
Αχιλλεως και Ελευθεριου Βενιζελου στο Παλαιο Φαληρο εσκαψαν φουλ τους δρομους και περασαν οπτικες! Κατι γινεται για να δουμε...

makfil
04-07-12, 06:47
Τα έργα που γίνονται, για την τοποθέτηση οπτικής, είναι, οπωσδήποτε, θετικά.
Το πρόβλημα είναι ότι καθυστερεί η εφαρμογή του προγράμματος για τις περιοχές που έχουν ήδη εγκατασταθεί οι καμπίνες, όπως πχ η Γλυφάδα που παρακολουθώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα ενεργοποιηθεί το vdsl τον Ιούνιο, πάρα πολλές καμπίνες δεν έχουν ρευματοδοτηθεί ακόμη.
Επίσης καθυστερεί η τιμολόγηση του προϊόντος από την ΕΕΤΤ, εξ αιτίας των ενστάσεων των εναλλακτικών.

apostolt
06-07-12, 20:16
Δεν νομιζω να τα βρουνε συντομα ΕΕΤΤ και OTE με αποτελεσμα να μην δουμε συντομα vdsl στο elada..........

Χωρίς αποτέλεσμα η νέα Ολομέλεια της ΕΕΤΤ για το VDSL

Ακόμα μια συζήτηση για τις τιμές λιανικής του ΟΤΕ για το VDSL, χωρίς όμως αποφάσεις, έγινε στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) που συνεδρίασε την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαφορές μεταξύ των όσων ζητά ο ΟΤΕ και των απόψεων της ΕΕΤΤ δεν έχουν γεφυρωθεί, ενώ στην όλη συζήτηση παρεμβαίνουν με διάφορους τρόπους οι εναλλακτικοί φορείς σταθερής τηλεφωνίας οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις βασικές ρυθμίσεις για το VDSL «πισωγύρισμα» σε συνθήκες πριν την ουσιαστική απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Λ. Κανέλλο ζητήθηκαν από την ΕΕΤΤ και άλλα στοιχεία από τον Οργανισμό, χωρίς πάντως αυτή τη στιγμή να υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Θεωρητικά ο ΟΤΕ αν είχε έγκριση των λιανικών τιμών θα μπορούσε να παρέχει στους συνδρομητές του την υπηρεσία VDSL και να προχωρήσει στην ανάπτυξη του νέου αυτού δικτύου με ταχείς ρυθμούς μιας και ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης υλοποιείται ήδη τμηματικά και αθόρυβα. Από τα κομβικά σημεία του θέματος είναι το αν ο Οργανισμός θα παρέχει στους εναλλακτικούς Naked VDSL. Όπως φαίνεται και από τις εξελίξεις ο ΟΤΕ επιμένει στην άρνησή του να «μοιραστεί» με την υπόλοιπη αγορά την επένδυσή του σε δίκτυα νέας γενιάς. Λέγεται μάλιστα πως ο βασικός του μέτοχος η γερμανική Deutsche Telekom έχει θέσει βέτο για το θέμα αυτό, κάτι που γνωρίζει τόσο η ΕΕΤΤ όσο και αρμόδια στελέχη του υπουργείου Υποδομών.

http://www.infocom.gr/2012/07/06/xvris-apotelesma-h-olomeleia-thw-EETT-gia-to-VDSL/5744/

ThReSh
06-07-12, 23:43
ευτυχισμένο 2015!

A_gamer
07-07-12, 13:53
Δεν νομιζω να τα βρουνε συντομα ΕΕΤΤ και OTE με αποτελεσμα να μην δουμε συντομα vdsl στο elada..........

Χωρίς αποτέλεσμα η νέα Ολομέλεια της ΕΕΤΤ για το VDSL

Ακόμα μια συζήτηση για τις τιμές λιανικής του ΟΤΕ για το VDSL, χωρίς όμως αποφάσεις, έγινε στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) που συνεδρίασε την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαφορές μεταξύ των όσων ζητά ο ΟΤΕ και των απόψεων της ΕΕΤΤ δεν έχουν γεφυρωθεί, ενώ στην όλη συζήτηση παρεμβαίνουν με διάφορους τρόπους οι εναλλακτικοί φορείς σταθερής τηλεφωνίας οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις βασικές ρυθμίσεις για το VDSL «πισωγύρισμα» σε συνθήκες πριν την ουσιαστική απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Λ. Κανέλλο ζητήθηκαν από την ΕΕΤΤ και άλλα στοιχεία από τον Οργανισμό, χωρίς πάντως αυτή τη στιγμή να υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Θεωρητικά ο ΟΤΕ αν είχε έγκριση των λιανικών τιμών θα μπορούσε να παρέχει στους συνδρομητές του την υπηρεσία VDSL και να προχωρήσει στην ανάπτυξη του νέου αυτού δικτύου με ταχείς ρυθμούς μιας και ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης υλοποιείται ήδη τμηματικά και αθόρυβα. Από τα κομβικά σημεία του θέματος είναι το αν ο Οργανισμός θα παρέχει στους εναλλακτικούς Naked VDSL. Όπως φαίνεται και από τις εξελίξεις ο ΟΤΕ επιμένει στην άρνησή του να «μοιραστεί» με την υπόλοιπη αγορά την επένδυσή του σε δίκτυα νέας γενιάς. Λέγεται μάλιστα πως ο βασικός του μέτοχος η γερμανική Deutsche Telekom έχει θέσει βέτο για το θέμα αυτό, κάτι που γνωρίζει τόσο η ΕΕΤΤ όσο και αρμόδια στελέχη του υπουργείου Υποδομών.

http://www.infocom.gr/2012/07/06/xvris-apotelesma-h-olomeleia-thw-EETT-gia-to-VDSL/5744/

Άσ' τα βράσ' τα... :(

SkyNet
07-07-12, 16:03
Πισωγύρισμα το γεγονός ότι δεν υπάρχει απόφαση.
Όσο για το naked VDSL όσο κι αν εμάς μας ενδιαφέρει, θεωρώ είναι λογικό ο ΟΤΕ να θέλει να προστατεύσει τις επενδύσεις που έχει κάνει μη δίνοντας πρόσβαση στις υποδομές VDSL στο ΚΑΦΑΟ.
Αλήθεια γνωρίζει κανείς αν θέλει ένας εναλλακτικός πάροχος να εγκαταστήσει ενεργό εξοπλισμό στο ΚΑΦΑΟ ποια είναι η διαδικασία?

DragonFun
10-07-12, 19:18
τους πουλαει ο ΟΤΕ σλοτ για καρτες μεσα στα καφαο αυτο μονο πληρωνουν οι εναλακτικοι παροχοι αν θελουν να μας δωσουν VDSL με αυτα τα καφαο αλλιως φτιαχνουν αλλα αν και δε νομιζω οτι γινεται.
και παλι για να πουλησει σλοτ για καρτες πρεπει να υπαρξει εγκριση απο την ΕΕΤΤ οποτε υπομονη.

emeliss
10-07-12, 23:43
Slot για κάρτες δεν πουλάει σε καμία περίπτωση (και δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο).

DragonFun
12-07-12, 00:20
τεχνικος που μου μιλησε μου ειπε πως οι αλλοι παροχοι βαζουν τις καρτες τους στο καφαο αν μου ειπε μπαρουφες ο τεχνικος
που εβαζε τις καρτες εκεινη τη στιγμη συγνωμη τοτε αλλα τον ρωτησα και μου το εξηγησε ετσι.
εβαλε για τον ΟΤΕ καρτες και αφησε κενες θεσοις λεει για τους αλλους παροχους για να δεινουν υπηρεσιες ισως δεν αγοραζουν καρτα για να βαλουν μεσα στο καφαο οσο νοικιαζουν τη λειτουργια της που δινει τη δυνατοτητα για παροχες VDSL στη καθε γειτονια,ισως να ειναι καπως ετσι αν τον καταλαβα καλα τον ανθρωπο.
δηλαδη και παλι με αλλο τροπο την αγοραζουν αλλα τη βαζει ο ΟΤΕ εχω την εντυπωση ετσι οπως μου τα πε.

A_gamer
12-07-12, 00:55
τεχνικος που μου μιλησε μου ειπε πως οι αλλοι παροχοι βαζουν τις καρτες τους στο καφαο αν μου ειπε μπαρουφες ο τεχνικος
που εβαζε τις καρτες εκεινη τη στιγμη συγνωμη τοτε αλλα τον ρωτησα και μου το εξηγησε ετσι.
εβαλε για τον ΟΤΕ καρτες και αφησε κενες θεσοις λεει για τους αλλους παροχους για να δεινουν υπηρεσιες ισως δεν αγοραζουν καρτα για να βαλουν μεσα στο καφαο οσο νοικιαζουν τη λειτουργια της που δινει τη δυνατοτητα για παροχες VDSL στη καθε γειτονια,ισως να ειναι καπως ετσι αν τον καταλαβα καλα τον ανθρωπο.
δηλαδη και παλι με αλλο τροπο την αγοραζουν αλλα τη βαζει ο ΟΤΕ εχω την εντυπωση ετσι οπως μου τα πε.

Δεν καταλαβαίνω τίποτα. :p

ThReSh
12-07-12, 12:48

αντιπρόεδρος του Εδεσαϊκού? :p

21706
12-07-12, 13:37
Ζαβαρακατρανέμια.

A_gamer
12-07-12, 19:33
:crazy: :crazy:

giatros.net
12-07-12, 19:46

Χωρίς "κόμμα"... που πας και μπλέκεις?

johnson
12-07-12, 20:03

χαχαχαχαχ :rofl::lol:

Wallace
13-07-12, 10:26
ευχαριστώ "stefanos" αν είχαμε και μια ελληνική version για να μην κάνω καμία πατάτα.

- - - Updated - - -

Πριν ξεκινήσουμε, είναι πολύ σημαντικό, εφόσον υπάρχει δεύτερη γραμμή adsl στον ίδιο χώρο, να αποσυνδεθεί πλήρως, αν είναι δυνατόν ακόμα και από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Αυτό θα πρέπει να γίνει για να είμαστε σίγουροι πως το πρόβλημα στην γραμμή μας δεν είναι αποτέλεσμα του γνωστού φαινομένου crosstalk (παρεμβολές μεταξύ των παράλληλων καλωδίων που φέρουν παρόμοιες συχνότητες).

21706
13-07-12, 10:44
ευχαριστώ "stefanos" αν είχαμε και μια ελληνική version για να μην κάνω καμία πατάτα.

- - - Updated - - -

Πριν ξεκινήσουμε, είναι πολύ σημαντικό, εφόσον υπάρχει δεύτερη γραμμή adsl στον ίδιο χώρο, να αποσυνδεθεί πλήρως, αν είναι δυνατόν ακόμα και από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Αυτό θα πρέπει να γίνει για να είμαστε σίγουροι πως το πρόβλημα στην γραμμή μας δεν είναι αποτέλεσμα του γνωστού φαινομένου crosstalk (παρεμβολές μεταξύ των παράλληλων καλωδίων που φέρουν παρόμοιες συχνότητες).

Ποιος είναι ο stefanos και σε ποιο θέμα αναφέρεσαι;

maik
13-07-12, 18:43

Epic οντως.

Aesop
14-07-12, 03:50
Όσοι χαρήκαμε που μπήκαν καμπινές στον Άλιμο κτλ και πήραμε μέσω οπτικής ίνας 24Mbps τέλος η χαρά.
Σήμερα μετά την 4η αναφορά του προβλήματος που έκανα ήρθε τεχνικός του OTE στο σπίτι για έλεγχο. Μου είπε λοιπόν κατά λέξη ότι άπλα πέρασε να μου πει την αλήθεια και ότι πλέον να ξεχάσω τα 24 και θα τρέχω όπως και οι άλλοι (που είναι στην περιοχή συνδεδεμένοι από τον ΟΤΕ μέσω Οπτικής ίνας) στα 12 γιατί στην αρχή όταν μας σύνδεσαν στις νέες καμπινές έδωσαν στις καμπινές πλήρη ισχύ αλλά μετά από καταγγελία των άλλων ιδιωτικών δικτύων ότι έπεσε μετά από αυτό δραματικά η ταχύτητα τους λόγο παρεμβολών στην επιτροπή ανταγωνισμού ο ΟΤΕ υποχρεώθηκε να κατεβάσει στο μισό την ισχύ του δικτύου του σε όποια περιοχή έβαλε καινούριες καμπινές και είχε συνδέσει τους συνδρομητές του μέσω οπτικής με αποτέλεσμα να συντονίζουμε όλοι γύρω στα 12 και όχι 24 όπως έχει δυνατότητα το δίκτυο!!!!
Όποιος συντονίζει λίγο πάνω από τα 12 θα έχει αποσυνδέσεις και σταδιακά θα κατέβουν όλοι στα 12 για σταθερότητα.
Την απόφαση αυτή την πήρε η επιτροπή για να βελτιωθεί η ταχύτητα στα άλλα δίκτυα κάτι το οποίο δεν έγινε όμως.
Όπως μου είπε αυτή είναι και η επίσημη θέση του ΟΤΕ αν και για το θέμα αυτό δεν τους είχε ενημερώσει τόσο καιρό ούτε τους τεχνικούς του και δεν το ξέρουν κάνεις στο κέντρο υποστήριξης όταν δηλώνει κάποιος βλάβη ακόμα και σήμερα!!!!
Συμπερασματικά ο ΟΤΕ μας εξαπάτησε όλους και καλά ότι θα έχουμε 24 ταχύτητα για να αλλάξουμε δίκτυο και ενώ μπορεί να μας δώσει αυτή την ταχύτητα δεν το κάνει και δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα για αυτό γιατί όπως μου είπε η γραμμή δουλεύει άπλα δεν θα πιάσω ποτέ τα 24 ξανά ακόμα και αν έχω τις προδιαγραφές γιατί τους το απαγορεύει η επιτροπή!!!!!

AssVas
14-07-12, 13:12
Καλό είναι αν δε γνωρίζουμε κάτι να το ψάχνουμε πρώτα , υπάρχει η σχετική ανακοίνωση στην εφημερίδα της κυβέρνησης και έχει εφαρμοστεί εδώ και αρκετούς μήνες .
Ο ΟΤΕ δεν εξαπάτησε σαν εταιρία κάποιον, εγώ που είμαι σε VDSL καμπίνα εδώ και 2 χρόνια είχα 24 καρφί μέχρι να εφαρμοστεί το μέτρο της ΕΕΤΤ και στις δύο γραμμές ,
και συμφωνώ πως αυτό το μέτρο έπρεπε να εφαρμοστεί.

Από εκεί και πέρα μετά την εφαρμογή του Φίλτρου αυτού χοντρικά αφαιρούνται κάποιες συχνότητες Tones , ο μέσος όρος των εξασθενισμένων γραμμών που έρχονται από
το DSLAM μέσω χαλκού στο KV της γειτονιάς . Έτσι το αποτέλεσμα η μία γραμμή μου να συγχρονίζει πλέον στα 14 με 16 , ενώ η δεύτερη στα 19. Οι γραμμές είναι στο ίδιο διαμέρισμα.
Επομένως ανάλογα το ζευγάρι / παρεμβολές / ποιότητα χαλκού από το KV μέχρι τη πρίζα σου υπάρχει περίπτωση να έχεις αποσυνδέσεις, κάτι που αφορά το απερχόμενο δίκτυο, δηλαδή
κάτι που θα είχες και πρίν τη μεταγωγή από το χαλκό στην οπτική . Όσοι φίλοι μου μένουν στο ίδιο τετράγωνο και γείτονες με ΟΤΕ σύνδεση έχω να συγχρονίζουν στις ίδιες ταχύτητες
οι οποίες έστω και μειωμένες λόγο του φίλτρου είναι πέρα για πέρα καλύτερες από τα 7-8Mbit που κλείδωναν πέρυσι , και χωρίς αποσυνδέσεις .

Τέλος στα τεχνικά κέντρα καθώς και στα τηλεφωνικά κέντρα, υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση . Όταν δήλωσα τη βλάβη (διότι είδα από το DMT να μου λείπουν συχνότητες και να χω χάσει 10mbit)
μου κάναν άρση 3 φορές και όταν μίλησα μαζί τους με ενημέρωσαν κατάλληλα και μάλιστα είχαν την υπομονή να μου απαντήσουν σε αρκετές ερωτήσεις που τους έκανα καθώς τους έπρηξα λίγο :P

Η χαρά δε τελείωσε το ότι σου είπε πως θα τρέχεις στα 12 είναι διότι μπορεί να σου εφάρμοσαν 12άρι προφίλ για να σου ανεβάσουν τεχνικά το SNR ώστε να μην έχεις αποσυνδέσεις , μιας και υποθέτω δε βρήκε καλύτερο απερχόμενο ζευγάρι να σε βάλει (καλώδιο χαλκού από το KV) εκτός αν υπάρχει πρόβλημα στη πολυκατοικία σου.

apostolt
14-07-12, 13:19
Και εμεις γιατι ρε παιδια παρολο που σαν τον φιλο Assvas ειμαστε στην ιδια περιοχη δεν εχουμε ουτε αυτα τα 12?Πως διαλεγει ο Οτε που θα δωσει απο την οπτικη και που οχι?

Aesop
14-07-12, 13:36
Και εμεις γιατι ρε παιδια παρολο που σαν τον φιλο Assvas ειμαστε στην ιδια περιοχη δεν εχουμε ουτε αυτα τα 12?Πως διαλεγει ο Οτε που θα δωσει απο την οπτικη και που οχι?

Με τη γνωστή μέθοδο του π…..στη: Ε ρε π….στη μου να δώσω σε αυτόν τον π….στη οπτική ή στο άλλον π…στη? Δε βαριέσαι και οι δυο το ίδιο είναι, ας δώσω σε αυτόν το π…..στη και να πάει ο άλλος να γ…..ει!

DragonFun
14-07-12, 15:09
Για να δουμε μπορς να σας το κανω πιο λιανα (ΚΟΜΑ) ,
το νοημα ειναι πως τα καφαο εχουν μεσα θεσοις για καρτες (ΚΟΜΑ) ,
οι οποιες εξυπηρετουν τους κατοικους γυρω απο το minidslam της καθε γειτονιας (κατανοητο μεχρι εδω?)

Ωραια αυτα τα minidslam που τα εχει βαλει ο ΟΤΕ (ΚΟΜΑ) ,
ειχε φερει ενα τεχνικο σε μια καμπινα κοντα στο σπιτι μου (ΚΟΜΑ) ,
του μιλησα και μου ειπε (ΚΟΜΑ) ,
πως απο/με αυτες τις καρτες θα παιρνεις τις νεες υπηρεσιες (VDSL)
(κατανοητο μεχρι εδω?)

Ωραια συνεχιζουμε οπως ανοιγουν οι πορτες του minidslam οσοι εχετε δει στα δεξια εχει παρα πολλα καλωδια και θεσοις που αντοιστιχουν στα σπιτια μας (ΚΟΜΑ) ,
και αριστερα εχει θεσοις για καρτες (φαντασου οσο μια πλακετα motherboard)
και ειχε βαλει ο ανθρωπος αυτος (ΚΟΜΑ) ,
καρτες για τον ΟΤΕ και ειχε αφησει ειπε μερικες θεσοις για τους αλλους παροχους (HOL,Forthnet,etc)

κατανοητα τωρα?!
:rolleyes:

A_gamer
14-07-12, 15:19
Για να δουμε μπορς να σας το κανω πιο λιανα (ΚΟΜΑ) ,
το νοημα ειναι πως τα καφαο εχουν μεσα θεσοις για καρτες (ΚΟΜΑ) ,
οι οποιες εξυπηρετουν τους κατοικους γυρω απο το minidslam της καθε γειτονιας (κατανοητο μεχρι εδω?)

Ωραια αυτα τα minidslam που τα εχει βαλει ο ΟΤΕ (ΚΟΜΑ) ,
ειχε φερει ενα τεχνικο σε μια καμπινα κοντα στο σπιτι μου (ΚΟΜΑ) ,
του μιλησα και μου ειπε (ΚΟΜΑ) ,
πως απο/με αυτες τις καρτες θα παιρνεις τις νεες υπηρεσιες (VDSL)
(κατανοητο μεχρι εδω?)

Ωραια συνεχιζουμε οπως ανοιγουν οι πορτες του minidslam οσοι εχετε δει στα δεξια εχει παρα πολλα καλωδια και θεσοις που αντοιστιχουν στα σπιτια μας (ΚΟΜΑ) ,
και αριστερα εχει θεσοις για καρτες (φαντασου οσο μια πλακετα motherboard)
και ειχε βαλει ο ανθρωπος αυτος (ΚΟΜΑ) ,
καρτες για τον ΟΤΕ και ειχε αφησει ειπε μερικες θεσοις για τους αλλους παροχους (HOL,Forthnet,etc)

κατανοητα τωρα?!
:rolleyes:

Λάθος το λες. "Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο" έπρεπε να πεις στο τέλος, όχι "κατανοητά τώρα". :twisted:

DragonFun
14-07-12, 15:21
τεσπα point taken φανταζομαι,
ετσι μου ειπαν οτι λειτουργει,
βγαλτε συμπερασμα.

cmaniac
14-07-12, 15:24
Λάθος το λες. "Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο" έπρεπε να πεις στο τέλος, όχι "κατανοητά τώρα". :twisted:

:rofl: πανάθεμά σε :lol:

Spot the differences, τελείως :p

http://www.youtube.com/watch?v=8Ud2UhW6LIs

DragonFun
14-07-12, 15:29
το avatar μου προς απαντηση.
:oneup:

A_gamer
14-07-12, 15:43
Έξυπνο. :roll:

Polynomial
14-07-12, 17:08

Ζωγράφου και εγώ, 34.5dB attn, AN πιάσω 6+ κάνω πάρτυ (fast path)... το πιο ενοχλητικό είναι ότι κάθε μέρα τρώω στη μάπα την καινούρια καμπίνα ούτε στα 5μ από την έξοδο της πολυκατοικίας. :down:

blugosi
17-07-12, 23:47
Η κατάσταση πάντως αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.
Αντί να εργαστούν όλοι τους (ΟΤΕ, ΕΕΤΤ, 4ΝΕΤ κλπ) για να δωθεί μία λύση που θα δώσει μία ώθηση στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της παροχής του περιεχόμενου π.χ. TV κλπ., έχουν μπλοκάρει το σύστημα και στην π%π&ρα τους όλα τα άλλα, ο καθένας το μικροσυμφέρον του κοιτάει.
Δε βλέπουν ότι αν δεν τρέξει λίγο η τεχνολογία να δημιουργήσει θετικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα πάμε σε μεγαλύτερη ύφεση...
Είναι να αναρωτιόμαστε γιατί θα φύγουν όλα τα νέα καλά μυαλά για το εξωτερικό;
Και αυτή η γενιά δεν είναι γενιά της Φρειδερίκης, να στέλνει καναδέζικα και γερμανικά στο χωριό, ούτε τα κλαρίνα τους συγκινούν ιδιαίτερα. Θα φύγουν και δεν ξαναπατάνε Ελλάδα!!
Θα μου πεις, το VDSL φταίει; Όχι φυσικά, αλλά όπως χειρίζονται το VDSL έτσι και χειρότερα χειρίζονται και όλα τα άλλα....

emeliss
18-07-12, 08:18
Αμπελοφιλοσοφίες που σε μια ανταγωνιστική αγορά μιας καπιταλιστικής κοινωνίας δεν υπάρχουν ούτε καν στα παραμύθια. Και μάλιστα σε καμία γλώσσα...
Περισσότερα αν θέλετε στα πολιτικά.

blugosi
18-07-12, 10:58
Αμπελοφιλοσοφίες που σε μια ανταγωνιστική αγορά μιας καπιταλιστικής κοινωνίας δεν υπάρχουν ούτε καν στα παραμύθια. Και μάλιστα σε καμία γλώσσα...
Πήγαινε εσύ στα πολιτικά αν θες, και άνοιξε θέμα για να χαρακτηρίσεις σαν αμπελοφιλοσοφίες όσα έγραψα....Δε θα σου απαντήσω...
Και επί τη ευκαιρία, κόλα ταμπέλες σε όσα γράφει ο καθένας μας αφού το κάνεις κέφι....

A_gamer
18-07-12, 15:47

Έχει και κάποιο δίκιο όμως.

Όχι για τη συνεργασία για κοινή λύση στο θέμα του VDSL, αλλά σκέψου ότι σε άλλες χώρες περνούν οπτικές ίνες από κοινού οι διάφοροι πάροχοι, με ένα σκάψιμο, συχνά και σε συνεργασία με εταιρείες άσχετες με τον κλάδο.

LefterisK
19-07-12, 19:37
Εγώ δεν έχω τόσο πρόβλημα με τις αποσυνδέσεις όσο με το crosstalk, αν μπεί καμπίνα στην γειτονιά μου, αυτο το πρόβλημα θα μειωθεί ή όχι?

nkar
20-07-12, 08:59
Αν μπει ΚΑΙ χρησιμοποιηθει , θα λυθει το προβλημά σου Lefteris79.
Αν μπει και απλα κάθεται εκει και σε κοιτάει και την κοιτάς (οπως καλή ώρα εγω στου ζωγράφου που έχω καμπίνα
έξω από την πολυκατοικία μου) τότε δεν αλλάζει τίποτε....

LefterisK
20-07-12, 10:06
Ωραια, σ'ευχαριστω!

AgentWolf
20-07-12, 10:11
Εγώ δεν έχω τόσο πρόβλημα με τις αποσυνδέσεις όσο με το crosstalk, αν μπεί καμπίνα στην γειτονιά μου, αυτο το πρόβλημα θα μειωθεί ή όχι?

Τι απόσταση έχεις από την καμπίνα;

LefterisK
20-07-12, 10:18
Γυρω στα 2300km συμφωνα με το attenuation μου που ειναι 33.5db.

apostolt
20-07-12, 10:34
απο οτι εχω καταλαβει απο τα λιγα που βλεπω εδω μεσα στις περιοχες που ο Οτε εχει βαλει καμπινες αλλαζει μονο οσους ειναι απο 40 attenuation και πανω και εχουν χαλια ταχυτητες.Εμεις που ειμαστε 30+ και ποιανουμε 6-7 δεν μας αλλαζουνε.

Ελπιζω με τα τελευταια νεα απο την ΕΕΤΤ και τις πιεσεις που ασκουνται να δουμε επιτελους vdsl και να μην πληρωνουμε τσαμπα λεφτα για ταχυτητες που δεν εχουμε.

LefterisK
20-07-12, 10:36
Ειναι αδικο εχεις δικιο, τουλαχιστον στην περιπτωση μου θα μειωθει το crosstalk εστω κι αν δεν μπω εγω αλλα καποιοι αλλοι με μεγαλυτερο προβλημα κι ετσι θα αποσυμφορηθουν οι γραμμες.

21706
20-07-12, 10:37
απο οτι εχω καταλαβει απο τα λιγα που βλεπω εδω μεσα στις περιοχες που ο Οτε εχει βαλει καμπινες αλλαζει μονο οσους ειναι απο 40 attenuation και πανω και εχουν χαλια ταχυτητες.Εμεις που ειμαστε 30+ και ποιανουμε 6-7 δεν μας αλλαζουνε.

Μπορώ να ελπίζω λοιπόν:)

techmaniac88
20-07-12, 10:51

Ελπιζω με τα τελευταια νεα απο την ΕΕΤΤ και τις πιεσεις που ασκουνται να δουμε επιτελους vdsl και να μην πληρωνουμε τσαμπα λεφτα για ταχυτητες που δεν εχουμε.

Εγω στο καλαμακι εχω attenuation 44-45 και ειμαι 2 στενα απ'το νεο καφαο. Δεν με εχουν αλλαξει και οποτε τους παιρνω τηλεφωνο δεν εχουν ιδεα...

BURNIN AMBITION
22-08-12, 21:45
εγω που εχω 33 attenuation και κλειδωνω στα 6.800 (αλλα με isdn γραμμη) εχω θεμα? αν εχουν βαλει διπλα μου νεο καφαο δε ξερω...μπορω να το δω απο καπου?) ευχαριστω

makfil
22-08-12, 22:18
εγω που εχω 33 attenuation και κλειδωνω στα 6.800 (αλλα με isdn γραμμη) εχω θεμα? αν εχουν βαλει διπλα μου νεο καφαο δε ξερω...μπορω να το δω απο καπου?) ευχαριστω

Οι περιοχές που έχει βάλει βέες καμπίνες ο ΟΤΕ είναι συγκεκριμένες.
Εσύ που βρίσκεσαι;
Οι νέες καμπίνες είναι μεγαλύτερες από τα παλιά καφάο, έχουν το λογότυπο του ΟΤΕ και ένα αριθμό.
Τοποθετούνται, συνήθως, στη διασταύρωση 2 δρόμων.

@ ADSLgr.com All rights reserved.