Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?
BURNIN AMBITION
22-08-12, 22:25
παπαγου ειμαι 5 δρομους απο το δημαρχειο
Από ‘τι έχω καταλάβει τελικά το VDSL στην ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να το έχει αναλάβει ο ΤΣΑΚΑΣ.
baltazar1999
28-08-12, 11:49
Από ‘τι έχω καταλάβει τελικά το VDSL στην ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να το έχει αναλάβει ο ΤΣΑΚΑΣ.
:rofl:
thenetpoet
29-08-12, 12:10
Απ΄οτι διαβάζω, αναμένεται την Πέμπτη να δοθεί ο τιμοκατάλογος λιανικής από την ΕΕΤΤ προς το ΟΤΕ για το VDSL, οπότε μάλλον θα ξεκλειδώσει το θέμα διάθεσης της υπηρεσίας. Αντε να δούμε.
Απ΄οτι διαβάζω, αναμένεται την Πέμπτη να δοθεί ο τιμοκατάλογος λιανικής από την ΕΕΤΤ προς το ΟΤΕ για το VDSL, οπότε μάλλον θα ξεκλειδώσει το θέμα διάθεσης της υπηρεσίας. Αντε να δούμε.
Πού το διαβάζεις;
Καποια πηγή γι'αυτό έχουμε;
Καποια πηγή γι'αυτό έχουμε;
Κάπου το διάβασε οπότε έχει την πηγή.
Ελπίζω να την δώσει και σε μας.
Tα τελευταία νέα που είδα εγω ειναι αυτα (http://www.infocom.gr/2012/08/23/oi-timew-lianikhw-kleidi-gia-th-diauesh-vdsl/6198/) . Βλέπω βέβαια τις τιμές να μην είναι αυτές(οι χαμηλές ομολογουμένως) που είχαν δοθεί αρχικά και εδώ στο φόρουμ, αλλά υψηλότερες και δεν καταλαβαίνω γιατί η ΕΕΤΤ να θέλει τον Οτε ακριβότερο.
Tα τελευταία νέα που είδα εγω ειναι αυτα (http://www.infocom.gr/2012/08/23/oi-timew-lianikhw-kleidi-gia-th-diauesh-vdsl/6198/) . Βλέπω βέβαια τις τιμές να μην είναι αυτές(οι χαμηλές ομολογουμένως) που είχαν δοθεί αρχικά και εδώ στο φόρουμ, αλλά υψηλότερες και δεν καταλαβαίνω γιατί η ΕΕΤΤ να θέλει τον Οτε ακριβότερο.
Ευχαριστούμε. Αυτή είναι η πηγή που δεν μας έδωσε ο ποιητής.
Τα τελευταία νεα (http://www.infocom.gr/2012/08/30/xvris-apofash-gia-to-vdsl-h-olomeleia-thw-eett/6296/) .Απο οτι φαίνεται δεν θα δούμε vdsl αν δεν κουνηθούν λιγο οι εναλλακτικοί .
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Καλό χειμώνα ή μήπως καλό καλοκαίρι 2013;
Μάλλον καλό χειμώνα 2013.
Καλύτερα καλοκαίρι 2013 και αντί για vdsl να έρθει ftth. Αρκεί να κουνηθουν όλοι και να ακολουθήσουν τη Forthnet.
giatros.net
31-08-12, 15:25
Καλύτερα καλοκαίρι 2013 και αντί για vdsl να έρθει ftth. Αρκεί να κουνηθουν όλοι και να ακολουθήσουν τη Forthnet.
... δεν 'πιάσαν τα κρύα, ακόμη.:rofl:
Τα τελευταία νεα (http://www.infocom.gr/2012/08/30/xvris-apofash-gia-to-vdsl-h-olomeleia-thw-eett/6296/) .Απο οτι φαίνεται δεν θα δούμε vdsl αν δεν κουνηθούν λιγο οι εναλλακτικοί .
Καλά, η ΕΕΤΤ είναι για πολύ ξύλο. :down: :wall:
Καλά, μη βάζεις και το χέρι στη φωτιά για τη Forthnet, μόνο πιλοτικά θα βάλει FTTH.
Καλά, μη βάζεις και το χέρι στη φωτιά για τη Forthnet, μόνο πιλοτικά θα βάλει FTTH.
Μπορεί να βάλουνε πιλοτικό και οι άλλες εταιρείες στους υπόλοιπους
666 δήμους, κοινότητες και οικισμούς οπότε είμαστε εντάξει.
ναι αν βάλουν όλοι πιλοτικό μετα δεν θα χρειαστεί να βάλει κανείς κανονικό. Ένα μεγάλο μπράβο στην Forthnet..τρέφει τα μυαλά των παιδιών με παραμύθια ...
dimangelid
02-09-12, 15:39
Η ΕΕΤΤ θέλει τον ΟΤΕ ακριβότερο γιατί μια ζωή κάνει πλάτες στους εναλλακτικούς, οι οποίοι αντί να κάνουν επενδύσεις θέλουν να τρώνε από τα έτοιμα
thenetpoet
03-09-12, 10:02
Η ΕΕΤΤ θέλει τον ΟΤΕ ακριβότερο γιατί μια ζωή κάνει πλάτες στους εναλλακτικούς, οι οποίοι αντί να κάνουν επενδύσεις θέλουν να τρώνε από τα έτοιμα
sorry αλλα έλειπα διακοπές και δεν είχα πρόσβαση. Στο www.weeklytelecom.gr το διάβασα
Η ΕΕΤΤ θέλει τον ΟΤΕ ακριβότερο γιατί μια ζωή κάνει πλάτες στους εναλλακτικούς, οι οποίοι αντί να κάνουν επενδύσεις θέλουν να τρώνε από τα έτοιμαΗ ΕΕΤΤ θέλει να υπάρχει αξιοπρεπής & δικαιολογημένη διαφορά λιανικής και χονδρικής ώστε να μην μπορεί ο ΟΤΕ να πετάξει από την αγορά τους εναλλακτικούς για να ξαναγίνει μονοπώλιο. Και αν κρίνουμε από τη διαφορά στην ποιότητα και στις τιμές των υπηρεσιών μάλλον τα έχει καταφέρει πολύ καλά.
Εγω πάλι θέλω να ρωτήσω πόσοι ειναι αυτοί κάτω από 1000 μέτρα και πόσοι από αυτούς εχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν .....?
Εγω πάλι θέλω να ρωτήσω πόσοι ειναι αυτοί κάτω από 1000 μέτρα και πόσοι από αυτούς εχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν .....?
Μιλάμε για vdsl από καμπίνες, όχι μόνο από τα κέντρα.
Η ΕΕΤΤ θέλει να υπάρχει αξιοπρεπής & δικαιολογημένη διαφορά λιανικής και χονδρικής ώστε να μην μπορεί ο ΟΤΕ να πετάξει από την αγορά τους εναλλακτικούς για να ξαναγίνει μονοπώλιο. Και αν κρίνουμε από τη διαφορά στην ποιότητα και στις τιμές των υπηρεσιών μάλλον τα έχει καταφέρει πολύ καλά.
πες μου σε παρακαλώ τι εννοείς με την διαφορά. Μεταξύ των παρόχων ή την διαφορά πριν και μετά?
πες μου σε παρακαλώ τι εννοείς με την διαφορά. Μεταξύ των παρόχων ή την διαφορά πριν και μετά?Πριν, κατά το μονοπώλιο ή με το που πρωτοσυστάθηκε η ΕΕΤΤ και σήμερα.
Κάποιοι είμαστε φίλε μου!!!
Όλη η Τερψιθέα ταλαιπωρείται τόσα χρόνια λόγω τεράστιας απόστασης από το κέντρο στη Βουλιαγμένης!
Τώρα που μπήκαν οι καμπίνες, πρέπει να τις βλέπουμε από τα μπαλκόνια μας και να κλειδώνουμε στα 4 ΜΒΙΤ δηλαδή;
Ναι, κάποιοι θα κόψουμε από αλλού για να εξοικονομήσουμε τα συν 150 - 200 ευρώ το χρόνο!
Κόπτονται οι μπαρμπάδες της ΕΕΤΤ ότι με την ίδια τιμή θα πουλάει ο ΟΤΕ 30 ΜΒΙΤ και ο 4ΝΕΤ 8 από το κέντρο, και το λένε αδικία...
Μέχρι τώρα δηλαδή που εμείς πληρώνουμε τα ίδια για να έχουμε υπηρεσία 4 -5 ΜΒΙΤ με τον άλλο που μένει Αμπελόκηπους και πιάνει 23.99 , γιατί δεν φάνηκε σε κανέναν άδικο;
Στο πηγάδι κατουρήσαμε;
giorgakis1979
04-09-12, 00:06
Εγω πάλι θέλω να ρωτήσω πόσοι ειναι αυτοί κάτω από 1000 μέτρα και πόσοι από αυτούς εχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν .....? εγω εγω ¨)
όσοι θέλουν και μπορούν θα βάλλουν δεν καταλαβαίνω δηλαδή την ερώτηση ρωτησε ποτε κανενας γιατι να έχουμε νοβα με τοσα χρηματα?γιατι δεν επεμβαίνουν και εκει?που πρακτικα μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν αποκλειστικο μονοπωλιο και εκανε οτι ηθελε?
εγώ τόσα χρονια δεν εχω πανω απο 5 τι λες θα βαλω η οχι?αν κρινω οτι μου χρειάζεται φυσικά αλλά περισσότερο μάλλον αντιδρούν οσοι ειναι σε περιοχές που ο οτε δεν εκανε ακομα αναβάθμιση και φυσικα οι κρατικοδιαιτοι και περιεργοι της εεττ
δηλαδη δεν θελει η forthnet να κανει παρομοια κινηση?
δηλαδη το παλιο ρητο του χοτζα να πεθανει ο γαιδαρος του γειτονα το παμε?
να αφησουν την αγορα ησυχη οσο αναφορα τις τιμες και να κοιταξουν την ποιοτητα των παρεχομενων υπηρεσιων που τοσα χρονια ειναι απαραδεκτη οπως και την τακτικη ολων των εταιρειων και να αφησουν ησυχες τις τιμες αλλωστε πο πελατης θα κρινει θα προκρινει θα συντηρησει μια τιμη αν δεν μας κανει και δεν θα παρουμε
Κάποιοι είμαστε φίλε μου!!!
Όλη η Τερψιθέα ταλαιπωρείται τόσα χρόνια λόγω τεράστιας απόστασης από το κέντρο στη Βουλιαγμένης!
Τώρα που μπήκαν οι καμπίνες, πρέπει να τις βλέπουμε από τα μπαλκόνια μας και να κλειδώνουμε στα 4 ΜΒΙΤ δηλαδή;
Ναι, κάποιοι θα κόψουμε από αλλού για να εξοικονομήσουμε τα συν 150 - 200 ευρώ το χρόνο!
Κόπτονται οι μπαρμπάδες της ΕΕΤΤ ότι με την ίδια τιμή θα πουλάει ο ΟΤΕ 30 ΜΒΙΤ και ο 4ΝΕΤ 8 από το κέντρο, και το λένε αδικία...
Μέχρι τώρα δηλαδή που εμείς πληρώνουμε τα ίδια για να έχουμε υπηρεσία 4 -5 ΜΒΙΤ με τον άλλο που μένει Αμπελόκηπους και πιάνει 23.99 , γιατί δεν φάνηκε σε κανέναν άδικο;
Στο πηγάδι κατουρήσαμε;Συμφωνώ απόλυτα στις απόψεις σου και η ερώτηση ήταν του χαρακτήρα (για όσους κατάλαβαν) η απάντηση η δικιά σου .Αντι ο Οτε να βελτιώσει προς το καλύτερο τις υπηρεσίες του πηγαίνει σε VDSL με τί πελατειακή βάση και τι προσδοκά να εισπράξει ?
Αν βελτίωνε τις ηδη υπάρχουσες θα είχε μεγαλύτερη απόκριση , βαση και έσοδα Τώρα πάει σε κάτι που μόνο όσοι είναι στο 1km εκμεταλλεύονται πχ εγω είμαι στα 1.125μ ακριβώς και δεν μπορώ να το βάλω άσχετα αν θα κόψω από αλλού για να το έχω . Αλλά πόσοι νομίζεις ότι είναι πχ γύρω μου που έβαλαν ? Σε ακτίνα 900μ 1 σπίτι έχει βάλει cyta και το εκμεταλλευεται ..οι αλλοι γιοκ και μάλιστα λόγω οικονομικών δυσκολιών κόβουν νόβες και ότι αλλο υπάρχει.
Τι λέμε να λέμε τώρα . ...πότε μπαινει εδώ πότε μπαίνει εκεί και μετά θα είναι καμιά 1000αδα που θα το έχουν και οι υπόλοιποι θα φωνάζουν για τη σύνδεση ,ταχύτητα και πάει λέγοντας .Απλά δεν είναι για πουθενα ...
Συμφωνώ απόλυτα στις απόψεις σου και η ερώτηση ήταν του χαρακτήρα (για όσους κατάλαβαν) η απάντηση η δικιά σου .Αντι ο Οτε να βελτιώσει προς το καλύτερο τις υπηρεσίες του πηγαίνει σε VDSL με τί πελατειακή βάση και τι προσδοκά να εισπράξει ?
Αν βελτίωνε τις ηδη υπάρχουσες θα είχε μεγαλύτερη απόκριση , βαση και έσοδα Τώρα πάει σε κάτι που μόνο όσοι είναι στο 1km εκμεταλλεύονται πχ εγω είμαι στα 1.125μ ακριβώς και δεν μπορώ να το βάλω άσχετα αν θα κόψω από αλλού για να το έχω . Αλλά πόσοι νομίζεις ότι είναι πχ γύρω μου που έβαλαν ? Σε ακτίνα 900μ 1 σπίτι έχει βάλει cyta και το εκμεταλλευεται ..οι αλλοι γιοκ και μάλιστα λόγω οικονομικών δυσκολιών κόβουν νόβες και ότι αλλο υπάρχει.
Τι λέμε να λέμε τώρα . ...πότε μπαινει εδώ πότε μπαίνει εκεί και μετά θα είναι καμιά 1000αδα που θα το έχουν και οι υπόλοιποι θα φωνάζουν για τη σύνδεση ,ταχύτητα και πάει λέγοντας .Απλά δεν είναι για πουθενα ...
Δεν δουλεύει ακριβώς έτσι στον ΟΤΕ, αυτός θέλει να βάλει το dslam στο καφάο αντί για το Κέντρο, σε αυτή την περίπτωση θα είσαι κάτω απο τα 1000μ, ακόμα, οι καμπίνες δέχονται και απλό adsl
Τώρα πάει σε κάτι που μόνο όσοι είναι στο 1km εκμεταλλεύονται ...
Δες το #1673.
ξερει κανεις
ποτε μπορει να αρχησουν να λειτουργουνε τα miniDSLAM
που χει βαλει ο ΟΤΕ στις γειτονιες
και αν θα τα εκμεταλευονται και οι εναλακτικοοι ?
ξερει κανεις
ποτε μπορει να αρχησουν να λειτουργουνε τα miniDSLAM
που χει βαλει ο ΟΤΕ στις γειτονιες
και αν θα τα εκμεταλευονται και οι εναλακτικοοι ?
Δες το #1660.
καλα κρασα
δε βλεπω φως
και να ταν μονο το VDSL καλα θα ταν
καλη μας υπομονη!
Έχουμε νεότερα
VDSL από Δευτέρα;
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1608160
Έχουμε νεότερα
VDSL από Δευτέρα;
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1608160
Την αλλη βδομαδα θα εχουμε ,ελπιζω, τις τελικες εξελιξεις καθως θα συνεδριασει η ΕΕΤΤ(2 φορες (http://www.infocom.gr/2012/09/06/to-VDSLmonopolei-tiw-epomenew-synedriaseiw-thw-EETT/6372/)???).
Δεν νομιζω να δωσει κανεις vdsl αμεσα καθως η ΕΕΤΤ προσπαθει απο οτι εχω καταλαβει να καθυστερησει τον Οτε για να μπορουν να δωσουν και ολοι οι εναλλακτικοι ταυτοχρονα υπηρεσια.
Βεβαια εκ των πραγματων ο Οτε εχει ενα προβαδισμα...θα δουμε.
Η ΕΕΕΤ καθυστερεί τον Οτε ωστε να δώσει τις υποδομές του στους εναλλακτικους ... οι εναλλακτικοί δεν έχουν υποδομές για vdsl ..... :-)
Μεχρι ποτε θα ρυθμιζει η ΕΕΤΤ τα πραγματα κατα αυτον τον τροπο;
Ποσο θελουν δηλαδη οι εναλλακτικοι να φτασουν τον ΟΤΕ; 20 χρονια;
Μεχρι ποτε θα ρυθμιζει η ΕΕΤΤ τα πραγματα κατα αυτον τον τροπο;
Ποσο θελουν δηλαδη οι εναλλακτικοι να φτασουν τον ΟΤΕ; 20 χρονια;
Δεν νομιζω που καποιος απο τους εναλλακτικους θελει να φτασει τον Οτε, απο τα ετοιμα θελουν να τρωνε γιαυτο εχουν την ΕΕΤΤ και τους βοηθαει.....δεν κανουν επενδυσεις και τωρα ας πουμε θα βγουν και θα σου πουν <<δες τωρα σου δινω και vdsl>>.
thenetpoet
07-09-12, 17:23
και θα πιάνουμε τρελλες ταχύτητες καθώς όλοι οι πάροχοι έχουν αναβαθμίσει τις διασυνδεσεις τους με εξωτερικό και τα κουτιά του backbone τους για να μπορούν να καλύψουν το επιπλέονbandwidth που θα δώσει το vdsl (και μετά ξυπνήσαμε)...
Συμφωνώ απόλυτα στις απόψεις σου και η ερώτηση ήταν του χαρακτήρα (για όσους κατάλαβαν) η απάντηση η δικιά σου .Αντι ο Οτε να βελτιώσει προς το καλύτερο τις υπηρεσίες του πηγαίνει σε VDSL με τί πελατειακή βάση και τι προσδοκά να εισπράξει ?
Όπου βάζει ο ΟΤΕ miniDSLAM στα ΚΑΦΑΟ, η απόσταση παύει να είναι πρόβλημα, είτε πρόκειται για VDSL, είτε για ADSL(2+).
nai αλλά δεν τα δινει για ADSL(2+) αλλιως θα ειμασταν οκ
nai αλλά δεν τα δινει για ADSL(2+) αλλιως θα ειμασταν οκ
και γιατί να τα δώσει? για να τα εκμεταλευτούν ΠΑΛΙ οι άλλοι?
Όταν θα αρχίσει να δίνει vdsl, αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με το adsl 2+ που έχει πουλήσει, η ΕΕΤΤ θα του βάλει χέρι, μέχρι να φτιάξει το πρόβλημα. Αμφιβάλω αν θα γίνει όμως το ανάλογο αν κάποιος εναλλακτικός, που έδινε adsl και τώρα απο το ίδιο μηχάνημα θα πουλάει vdsl, παρουσιάσουν πρόβλημα οι adsl γραμμές του.
Απο την άλλη μπορεί η μετατροπή απο adsl σε vdsl να γίνει αυτόματα για τους πελάτες για να μην έχει 2 διαφορετικά προϊόντα αλλά μόνο ένα.
Πάντως πότε δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι. οχι απο την στιγμή που πάντα θα λαχταράμε αυτό που έχει ο άλλος.
εγω παντως ακομα λιογια καθησυχασμου βλεπω,
δε βλεπω πραγματικα απτα νεα κατι χειροπιαστω,
να ξερουμε δηλαδη ποτε μπορουμε να βαλουμε καινουργιες υπηρεσιες.
η τελικη ευθεια δε μου λεει κατι,μονο μπλα μπλα!
Μόνο λόγια καθησυχασμού δεν έχουμε. Όταν επιτραπεί η έναρξη της υπηρεσίας θα το μάθουμε αμέσως, είτε από τον ΟΤΕ είτε από την ΕΕΤΤ (που θα το παρουσιάσει ως ένα ακόμα έργο της).
Επιτελους εγκριση (http://www.infocom.gr/2012/09/10/ekriuhkan-oi-timew-lianikhs-gia-to-vdsl-apo-ton-ote/6404/)
giatros.net
10-09-12, 18:41
Επιτελους εγκριση (http://www.infocom.gr/2012/09/10/ekriuhkan-oi-timew-lianikhs-gia-to-vdsl-apo-ton-ote/6404/)
Μπήκε το νερό στ' αυλάκι...
1. ... για την προστασία και διαχείριση των υδάτων της χώρας μας
2. ... για το δίκτυο ανταλλαγής και αλληλεγγύης Εύβοιας
3. ... για το νηπιαγωγείο Σαγκρίου Νάξου
4. ... για τη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
5. ... για την ΕΟΖ της περιφέρειας Θράκης
6. ... για το νέο δρόμο Τοξότες - Άβατο
7. ... για το VDSL! :worthy:
thenetpoet
10-09-12, 20:10
αντε να δουμε τι θα πρεπει να πληρωσουμε εμεις οι ταλαιπωροι με 5-6mbps για να πιασουμε καμια ταχυτητα της προκοπής :(
αν δεν δωσει και dsl από το καφαο, θα πρεπει να παμε σε vdsl αναγκαστικά αφού θα "φάμε" τρελλές παρεμβολές στον ήδη κακομοίρη χαλκό μας.
και μετα είναι και το θέμα του bandwidth των παρόχων προς εξωτερικό που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σημαντικά για να καλύψει τις υψηλότερες διασυνδέσεις των χρηστών, εκτός κι αν λέμε 30Mbps vdsl και παίζουμε όπως στο απλό dsl.
αντε να δουμε τι θα πρεπει να πληρωσουμε εμεις οι ταλαιπωροι με 5-6mbps για να πιασουμε καμια ταχυτητα της προκοπής :(
αν δεν δωσει και dsl από το καφαο, θα πρεπει να παμε σε vdsl αναγκαστικά αφού θα "φάμε" τρελλές παρεμβολές στον ήδη κακομοίρη χαλκό μας.
και μετα είναι και το θέμα του bandwidth των παρόχων προς εξωτερικό που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σημαντικά για να καλύψει τις υψηλότερες διασυνδέσεις των χρηστών, εκτός κι αν λέμε 30Mbps vdsl και παίζουμε όπως στο απλό dsl.
Απ'όσο ξέρω ο ΟΤΕ θα δώσει ADSL από το ΚΑΦΑΟ.
Απ'όσο ξέρω ο ΟΤΕ θα δώσει ADSL από το ΚΑΦΑΟ.
Τα ΚΑΦΑΟ έχουν ηδη υποδομές για vdsl ή επιπλέον καμπίνες θα πρέπει να γίνουν install που να υποστηρίζουν VDSL? Γιατί αν είναι το 2ο, τότε ζήσε Μάϊ μου να φάς ...
@ ADSLgr.com All rights reserved.