Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?
Κοινό είναι και βρίσκεται στον δήμο Πεντέλης που έχει έδρα τα Μελίσσια.
Που βρίσκεται?
Που βρίσκεται?
ΛΕΥΚΑΔΟΣ 6
ΛΕΥΚΑΔΟΣ 6
Αν είναι έτσι μιλάμε για πολύ μεγάλο μέρος των Βριλησσίων που καλύπτονται από αυτο το κέντρο. Φαντάζομαι από τη μέση και πάνω τα Βριλήσσια σύντομα θα σκαφτούν όλα.
Στο μέλλον στα site με τα ενοίκια κτλ θα πρέπει να βάλουν Filter ADSL απόδοση , και μαζί με τις φώτο των δωματίων να συμπεριλαμβάνουν και μία photo Data Rate Sync καθώς και έναν λογαριασμό κοινοχρήστων . Ποιοτικό site εύρεσης κατοικίας .
Η πρόταση είναι απολύτως σωστή και στο παράδειγμα του ΑΚ Χαλανδρίου, που αναφέρεται το συγκεκριμένο post (#1817), αντικαθίστανται τα παλιά ΚΑΦΑΟ με νέες καμπίνες και αυτές συνδέονται με οπτική ίνα με το ΑΚ Χαλανδρίου, στους δήμους Φιλοθέης, Βριλησίων (http://www.adslgr.com/forum/threads/674569-Vdsl-%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%B1), Μελισίων (http://www.adslgr.com/forum/threads/353284-vdsl-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9F%CE%A4%CE%95-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1/page121), Πεντέλης, δηλαδή στους δήμους που απέχουν πάνω από 1 χλμ από το συγκεκριμένο ΑΚ.
Αντίθετα, δεν περιλαμβάνεται σ' αυτό το σχεδιασμό, τουλάχιστον επί του παρόντος, ο δήμος Χαλανδδρίου.
Ένας δήμος δεν είναι ένα σημείο όπως στα μαθηματικά ώστε να απέχει μέχρι 1 ΚΜ από το ΑΚ.
Ένας δήμος είναι υπερσύνολο των ΑΚ.
Επίσης ένας δήμος μπορεί να περιέχει πολλαπλά Αστικά Κέντρα.
Γιατί απλά δεν ανεβάζετε καμιά φωτογραφία από τα σκαψίματα;
Καλύτερα έτσι και αφήστε τις υποθέσεις για τον σχεδιασμό του ΟΤΕ.
Στο προκείμενο, στα Βριλήσσια, το σκάψιμο που είδα το ΣΚ έχει ως εξής:
Ένας δήμος δεν είναι ένα σημείο όπως στα μαθηματικά ώστε να απέχει μέχρι 1 ΚΜ από το ΑΚ.
Μιας και χρησιμοποίησες το κείμενό μου για να καταλήξεις στην αποτύπωση σε εικόνα της προόδου του έργου στα Βριλήσια, ενημερώνω ότι αυτά που έγραψα προέκυψαν από ωφέλιμη συζήτηση με ένα υπάλληλο της τεχνικής εταιρείας που έχει αναλάβει υπεργολαβικά παρόμοια έργα του ΟΤΕ σε διάφορους δήμους και είχε την καλή διάθεση αφενός να με αφήσει να μελετήσω τους χάρτες της μείζονος περιοχής του δήμου Φιλοθέης, στους οποίους είχαν σχεδιαστεί οι οδεύσεις της οπτικής ίνας, οι θέσεις των νέων καμπινών και τα στοιχεία τους, αφετέρου να μου δώσει πλήθος σχετικών πληροφοριών. Το στοιχείο για το 1 χλμ το άκουσα από αυτόν και το ΑΚ του Χαλανδρίου είναι ένα και τηλεφωνοδοτεί πολλές περιοχές που περιλαμβάνονται σε πολλούς δήμους. Επομένως, ο δήμος Χαλανδρίου ή/και τη Φιλοθέης σίγουρα δεν είναι "υπερσύνολο ΑΚ του ΟΤΕ" και δεν "περιέχει πολλαπλά ΑΚ".
Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, το ΑΚ Χαλανδρίου, στο οποίο αναφερόμουν στο παραπάνω κείμενο, περιλαμβάνει το δήμο Φιλοθέης, για την πρόοδο του έργου στον οποίο άνοιξα θέμα (http://www.adslgr.com/forum/threads/669351-%CE%88%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%9F%CE%A4%CE%95-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%B7) και αφενός έδωσα όλες τις σχετικές πληροφορίες που συνέλεξα αφετέρου ανάρτησα εικόνα με τις θέσεις και τα στοιχεία (αριθμοδότηση, μέγεθος) των νέων καμπινών, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Αντίστοιχη εργασία έκανα και για το δήμο Γλυφάδας (http://www.adslgr.com/forum/threads/575850-vDSL-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%93%CE%BB%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%B4%CE%B1), και ανάρτησα στο αντίστοιχο θέμα όχι μόνο την πρόοδο των εργασιών αλλά και εικόνες από τα στοιχεία των νέων καμπινών στην Κάτω Γλυφάδα.
Σωστός, βάλε κόκκινο επίσης στη Θράκης γιατί ανεβαίνει και στη Θράκης το σκάψιμο και τελιεώνει στη Θεσσαλίας. Επίσης έχουν μπει κόκκινες κορδέλες σε όλη τη Κύπρου μέχρι το Σχολείο+φανάρια που έχει.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο, οι πληροφορίες που αφορούν στην πρόοδο του έργου στο δήμο Βριλησίων να ενσωματωθούν στο αντίστοιχο θέμα για να μην χαθούν μέσα στη γενικότητα του παρόντος θέματος;
Μήπως θα ήταν προτιμότερο, οι πληροφορίες που αφορούν στην πρόοδο του έργου στο δήμο Βριλησίων να ενσωματωθούν στο αντίστοιχο θέμα για να μην χαθούν μέσα στη γενικότητα του παρόντος θέματος;
Ναι όντως. Φταίω και εγώ που δεν είχα ώρα να κάνω τίποτα παραπάνω από το να γράψω πως άρχισαν εργασίες.
Ναι όντως. Φταίω και εγώ που δεν είχα ώρα να κάνω τίποτα παραπάνω από το να γράψω πως άρχισαν εργασίες.
Αυτά που γράφεις είναι χρήσιμα και σωστά.
Συνέχισε να γράφεις εδώ για τα Βριλήσσια που τα ξέρεις
σε αντίθεση με άλλους που είναι άσχετοι με την περιοχή.
Αυτά που γράφεις είναι χρήσιμα και σωστά.
Συνέχισε να γράφεις εδώ για τα Βριλήσσια που τα ξέρεις
σε αντίθεση με άλλους που είναι άσχετοι με την περιοχή.
Βρε παιδιά, αντί να ψαχνόμαστε όλοι και να τρώμε τον χρόνο μας με υποθέσεις, γιατί δεν ρωτάμε τις Δημόσιες Σχέσεις του ΟΤΕ να μας πει τί θα κατασκευάσει μέχρι το τέλος του χρόνου;
Fotis_Greece
06-11-12, 23:54
Πιτσες μπλε, εδω δεν ειχαν πορτα adsl για να δωσουν σε νεο γραφειο στο κεντρο(150μετρα απο το Χιλτον). Μετα απο πολλες πιεσεις και βυσματα καταφεραμε και πηραμε μια 2αρα συνδεση.
Υπάρχει κανείς που ζει κέντρο να μου πει τι γίνεται με vdsl? Θέλω να περάσω vdsl (οτε) αλλά δεν ξέρω τι και σε ποιόν να απευθυνθώ. Τα έργα έχουν γίνει εδώ και καιρό.
Σε κανένα ακόμα. Δεν υπάρχει εμπορικό προϊόν. Οταν ξεκινήσει θα μιλήσεις με το κοντινότερο oteshop ή με το 13888.
Πιτσες μπλε, εδω δεν ειχαν πορτα adsl για να δωσουν σε νεο γραφειο στο κεντρο(150μετρα απο το Χιλτον). Μετα απο πολλες πιεσεις και βυσματα καταφεραμε και πηραμε μια 2αρα συνδεση.
Διαφωνώ κάθετα, παραλογισμός στο μέγιστο. Δηλαδή εάν σε μία περιοχή όντως δεν υπήρχε πόρτα ελεύθερη για ένα γραφείο όπως λές , η λογική σου είναι να δωθούν λεφτά για επέκταση του παλαιού δικτύου έναντι επένδυση στο νέο ;
Διότι εάν γίνει η επένδυση στο VDSL , θα μεταβούν πελάτες από το παλαιό στο νέο έτσι θα είναι ευχαριστημένοι και οι μεν και οι δε.
Με τη λογική την πρώτη , θα γυρίσει ένας και θα πει , " να πα να καεί το γραφείο να κλείσει, μας έχουν πάρει από 2-3 συνδέσεις η κάθε "εταιρία" και δεν υπάρχουν για εμάς θέσεις και περιμένουμε πότε θα φύγει κάποιος μπας και βάλουμε γραμμή !!!"
Επειδή εγώ δε το έχω να μη το έχει ούτε ο γείτονας ;
dimangelid
07-11-12, 20:40
Έχουμε καμιά πληροφορία για τον εξοπλισμό που θα δώσει ο ΟΤΕ όταν ξεκινήσει η διάθεση του VDSL;
αυτές τις μέρες σκάβουν στην Παλιά Πεντέλη για οπτικές ίνες. Ξέρετε αν θα καταργηθεί το adsl, θα γίνει σταδιακή κατάργηση του? Με μας που πήραμε τώρα καινούρια adsl ρούτερ (ξηλώθηκα 170€ για draytek 2710n) τι θα γίνει? Θα είναι άχρηστα?
αυτές τις μέρες σκάβουν στην Παλιά Πεντέλη για οπτικές ίνες. Ξέρετε αν θα καταργηθεί το adsl, θα γίνει σταδιακή κατάργηση του? Με μας που πήραμε τώρα καινούρια adsl ρούτερ (ξηλώθηκα 170€ για draytek 2710n) τι θα γίνει? Θα είναι άχρηστα?
Όχι, το adsl δεν θα καταργηθεί.
φαντάζομαι η ταχύτητα θα είναι η ίδια, ή μήπως θα επωφεληθούμε από τις optic fibers και θα έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες από 3-4mb (π.χ. κοντά στα 20)?
αν έχεις νέο KV κοντά σου θα παίζει στα 30/50mbit, με νέο router ασφαλώς...
θα πρέπει να διώξουμε κι οι 2 το 2710n μας, υπάρχει 2750n αν θες να μείνεις σε Draytek :p
άρα άμα κρατήσει κανείς το παλιό, θα μείνει στα 2mbit? (απ'οτι κατάλαβα ναι)
Λέει στο site του 2850n που ναι adsl2+/vdsl2:
The Vigor2850 series has two DSL interfaces. One is ADSL the other is VDSL. If you have only ADSL right now, you can use that but know that you have a VDSL port available to allow for upgrading when VDSL service is available to you. You can also just use the VDSL port on its own if you have VDSL service. If you have both services, you can connect the router to both line, and set them up in load balancing mode, where traffic is split across both of them, or into failover mode, where the ADSL line only kicks-in if your VDSL line fails (or vice versa). ADSL makes a particularly good method of failover for VDSL because they are delivered differently. VDSL service is provided and powered by a cabinet in your street - that's where the line terminates. ADSL service, on the other hand, comes all the way from your local exchange, which coul be miles away and is powered from there. That means that if your street's VDSL cabinet is damaged, its DSLAM fails or you lose power to your street, you lose VDSL, but your ADSL line comes via a different method and route, so it's less likely that both would be affected. These failover methods can also be used instead for the other WAN ports on the router (Ethernet or 3G).
giatros.net
08-11-12, 09:33
Θα μπορούσες να δώσεις κατι τις παραπάνω και θα έπερνες το draytek 2850n, τα έχει όλα τα κάνει όλα και είναι εξαιρετικότατης σχεδίασης.
That means that if your street's VDSL cabinet is damaged, its DSLAM fails
or you lose power to your street, you lose VDSL
Που σημαίνει ότι αν στη γειτονιά μας έχουμε διακοπή ρεύματος
θα έχουμε και διακοπή vdsl;
Ενδεχομένως ναι...
Εσύ όμως, αν έχει διακοπή ρεύματος στη γειτονιά σου, συνεχίζεις το σερφάρισμα πάνω σε UPS;
Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν και Ups - μπαταρίες μέσα στις νέες καμπίνες, τώρα για πόση ώρα θα κρατάνε είναι άλλο θέμα.
η draytek κάνει αναφορά για την δυνατότητα Backup που παρέχει το Modem με χρήση vdsl και adsl
Ενδεχομένως ναι...
Εσύ όμως, αν έχει διακοπή ρεύματος στη γειτονιά σου, συνεχίζεις το σερφάρισμα πάνω σε UPS;
Η περιοχή κάλυψης μιας υπαίθριας καμπίνας ΟΤΕ όπου έχει
εγκατασταθεί VDSL-DSLAM μπορεί να είναι μεγαλύτερη από
την περιοχή όπου έγινε η διακοπή ρεύματος. Οπότε μερικά
σπίτια θα έχουν ρεύμα αλλά όχι vdsl. Δεν είναι θέμα UPS.
- - - Updated - - -
Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν και Ups - μπαταρίες μέσα στις νέες καμπίνες, τώρα για πόση ώρα θα κρατάνε είναι άλλο θέμα.
η draytek κάνει αναφορά για την δυνατότητα Backup που παρέχει το Modem με χρήση vdsl και adsl
Η διακοπή ρεύματος μπορεί να κρατήσει πάνω από μία ώρα.
Εδώ που είμαι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές
μεγάλες διακοπές.
+1000 :respekt::respekt::respekt:
Η ατάκα του μήνα ...
όταν λες εργα τι εννοείς; βάζουν καμπινες στα καφαο ωστε να εχουν ολοι vdsl ή απλά θα δινουν σε ακτινα 1 χιλιομέτρου όπως η cyta;
πρόσεξα σήμερα να έχουν ξεθάψει το γωνιακό ΚΑΦΑΟ στην 25η Μαρτίου...
πρόσεξα σήμερα να έχουν ξεθάψει το γωνιακό ΚΑΦΑΟ στην 25η Μαρτίου...
Δες όμως και kover (http://www.adslgr.com/forum/threads/654614-Οπτικες-ινες-Χαλανδρι-Βριλησσια?p=4794331&viewfull=1#post4794331).
Δες όμως και kover (http://www.adslgr.com/forum/threads/654614-Οπτικες-ινες-Χαλανδρι-Βριλησσια?p=4794331&viewfull=1#post4794331).
μιλάω για Νέα Πεντέλη...
Ξερει κανείς αν το κέντρο Αλεξάνδρας στον Αρειο Παγο εχει ήδη VDSL ?
Ξερει κανείς αν το κέντρο Αλεξάνδρας στον Αρειο Παγο εχει ήδη VDSL ?
Έχει (http://www.otewholesale.gr/Portals/0/Pinakas_3_VDSL.pdf)...
Ν. Πεντέλη λίγο πριν την κλινική Λυρακου είδα σκαψίματα και τοποθέτηση καμπινών vdsl, εκεί θα μπορούν να έχουν και οι εναλλακτικοί vdsl ή μόνο ο ΟΤΕ;
Ν. Πεντέλη λίγο πριν την κλινική Λυρακου είδα σκαψίματα και τοποθέτηση καμπινών vdsl, εκεί θα μπορούν να έχουν και οι εναλλακτικοί vdsl ή μόνο ο ΟΤΕ;
Μπορούν να έχουν όλοι.
Μπορούν να έχουν όλοι.
Πράγματι, με Εικονικά Μερικά Αποδεσμοποιημένο βρόχο, ή όπως αλλιώς λέγεται.
Αλήθεια όμως, τι περιλαμβάνει αυτό; Τηλεφωνία μέσω του Α/Κ από τον πάροχο και VDSL ΑΡΥΣ από την καμπίνα, αλλά με έναν λογαριασμό; Δηλαδή κάτι σαν ανεστραμμένο Shared LLU χωρίς άμεσα νταραβέρια με τον ΟΤΕ; :hmm:
Ακριβώς αυτό που γράφεις στο spoiler.
Ακριβώς αυτό που γράφεις στο spoiler.
Ευχαριστώ.
Καλά το είχα καταλάβει δηλαδή.
Έχει (http://www.otewholesale.gr/Portals/0/Pinakas_3_VDSL.pdf)...
Η λίστα δεν είναι ανανεωμένη ή δεν διαβάζω σωστά;
Σε πολλές από τις περιοχές δεν έχουν μπει καμπίνες, σωστά;
- - - Updated - - -
Λάθος sorry. Η λίστα έχει κέντρα που διαθέτουν VDSL και μόνο από όσο κατάλαβα.
Υπάρχει αντίστοιχη λίστα για παροχή από το ΚΑΦΑΟ;
Υπάρχει (http://yme.awmn.net/presentations/21%20-%20%CE%9F%CE%A4%CE%95%20%CE%91%CE%95%20-%20%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82%20%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82%20VDSL%20-%20Next%20Generation%20Access.pdf).
Υπάρχει (http://yme.awmn.net/presentations/21%20-%20%CE%9F%CE%A4%CE%95%20%CE%91%CE%95%20-%20%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82%20%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82%20VDSL%20-%20Next%20Generation%20Access.pdf).Πολύ καλά νέα .Ευχαριστώ και για το VDSL της Αλεξανδρας οπότε θα πάρω μέτρα παρόλο ότι ειμαι στα 1082μ
το μέτρησα από παντού και με βρήκα ότι απέχω από 980 έως 1050 μέτρα, έχω ελπίδες να βάλω vdsl; αν δεν μπορώ να βάλω θα μπορώ τουλάχιστον να έχω μεγαλύτερη και καλύτερη adsl από αυτό το αίσχος που έχω σήμερα;
Εννοείς 980 έως 1050 μ. από την πλησιέστερη καμπίνα;
δεν υπάρχει άλλη πιο κοντά? αν ναι λογικά θα την αλλάξουν με νέα...
ναι...........
Κάπως μακρινή μου ακούγεται, αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.
δεν υπάρχει άλλη πιο κοντά? αν ναι λογικά θα την αλλάξουν με νέα...
εχουν τοποθετήσει νεα καμπίνα για vdsl, τι εννοείς θα αλλάξουν με νέα; εχει κοντά μου τις παλιες τις κλασικες, αλλάζουν ολες τις παλιες;
@spartacus.
Δεν πάει έτσι όπως το σκέφτεσαι (η πιο κοντινή καμπίνα είναι στα χ μέτρα). Ο χαλκός από το σπίτι σου βγαίνει σε ένα υπαίθριο κατανεμητή. Αν αυτός δεν αναβαθμιστεί σε καμπίνα με DSLAM τότε δεν έχεις ελπίδα βελτίωσης.
εχουν τοποθετήσει νεα καμπίνα για vdsl, τι εννοείς θα αλλάξουν με νέα; εχει κοντά μου τις παλιες τις κλασικες, αλλάζουν ολες τις παλιες;
Πρέπει να είναι στο δικό σου ΚΑΦΑΟ.
λογικά όλες ναι...
GizoDaTank
20-11-12, 18:33
Παιδιά εγώ ανήκω στο ΑΚ Χαλανδρίου και μένω όμως στην περιοχή ακριβώς απέναντι της φιλοθέης.....Λογικά πρέπει και στην δικιά μου γειτονιά να περάσει η οπτική ..
Το προηγούμενο ΠΣΚ δεν είχαμε στην περιοχή ούτε ίντερνετ ούτε Τηλέφωνο και πήρα κάπου το μάτι μου κάτι εργα με πινακίδεσ Δ.Δ.Η.Ε η κάτι παρόμοιο υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό.
Τέλος πώς μπορώ να μάθω εάν θα μπεί οπτική ίνα,πήρα τηλ στο καταστημα χαλανδρίου και εκείνοι μου είπαν πως πρεπει να πετυχω τον τεχνικο το πρωι κτλπ καμοια βοηθεια πεδε
@ ADSLgr.com All rights reserved.