PDA

Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 [42] 43

aligatoras
27-08-13, 22:35
Η απόφαση της ΕΕΤΤ άλλα λέει.

το θέμα είναι ότι η απόφαση της ΕΕΤΤ στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

21706
27-08-13, 22:40
Να κάνουν λοιπόν οι δήμοι κοινές υποδομές για όλους.
Μήπως ξέρεις πού θα βρουν τα λεφτά;

Core2Extreme
27-08-13, 23:54
Θα πάω 100 χρονών και ακόμα θα έρχεται το VDSL στην Σταμάτα ( που είναι στο Α.Κ. Ανοίξεως ώπου και υπήρχε πιλοτικό VDSL... )

Να 'ναι καλά οι δήμαρχοι και η ΕΕΤΤ που σκέφτεται τους πολίτες ( και αντίστοιχα και οι κλασικοί προχειροδουλευτές ISP, και λοιποί με τα μπαλώματα και την ασυνενοησία στα έργα... )

aligatoras
28-08-13, 10:38
Οι μεγάλοι δήμοι ως επί το πλείστον έχουν τεχνικές υπηρεσίες οι οποίες κάθονται.

Δεν τα δίνουν όλα σε εργολάβους, εκτός αν αυτό είναι το θέμα, πως θα το δώσουν στους εργολάβους.

Στο Περιστέρι για παράδειγμα έχουμε αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τις λακούβες στους δρόμους, ο οποίος είχε κάνει και media compaign για το νέο του ρόλο αλλά και το έργο που προσφέρει. Χαρακτηριστικά κλείσανε 100 λακούβες και το έγραψαν 10 τοπικές εφημερίδες.

21706
28-08-13, 11:01
Συγκρίνουμε λοιπόν τις λακούβες με την κατασκευή
κοινών υποδομών για όλους (ΔΕΗ. ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, HOL,
κλπ), την εκμετάλλευσή τους (χρέωση τελών διέλευσης) και τη συντήρησή τους. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε όλη
την Ελλάδα σε ένα τεράστιο μπομπολιστάν αυτός είναι
ο καλύτερος τρόπος.

Πάνος21
04-09-13, 05:23
Εγώ πάντως Κορυδαλλό ακόμα περιμένω για VDSL. Πιο γρήγορα θα φτιάξουν το μετρό στην πλατεία Ελευθερίας παρά να αναβαθμίσουν την ταχύτητα. δλδ ειναι τραγικό τι να πω πια...

fcuk
30-09-13, 11:40
Και στο Χαλανδρι (πολυδροσο συγκεκριμενα), τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου! Δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα για VDSL συμφωνα με την σελιδα του ΟΤΕ, αν και ειμαι σιγουρους οτι καπου ειχα διαβασει οτι το Χαλανδρι ειναι μεσα στις περιοχες που αναμενοταν συντομα το VDSL, τωρα αν ηταν σε συγκεκριμενες περιοχες του χαλανδριου η κατι τετοιο τι να πω, ειμαι γκαντεμης :p Απο την αλλη με εχει εκνευρισει και αυτο το υποτιθεμενο dsl 24ari, εχω αρκετα συμπαθητικα στατιστικα γραμμης αλλα προκοπη δε βλεπω... με attenuation 18 Και Noise margin 10, συγχρονιζω στα 11.5mbps, δεν ειναι λιγο ρε παιδια? :(

ThReSh
30-09-13, 15:29
μόνο οι περιοχές του Χαλανδρίου που έπαιρναν adsl από το Α/Κ Πεντέλης νομίζω, το Πολύδροσσο δεν ήταν μια από αυτές :(

Ναι είναι λίγο, αλλά παίζουν πολλά ρόλο από το μέγιστο θεωρητικό της γραμμής μέχρι την πράξη...

toxotis70
03-10-13, 16:24
τι να πουμε κι εμεις που συγχρονιζουμε στα 4 mbps !!!

AssVas
12-10-13, 21:12
Χαλάνδρι είναι στο πλάνο

Koukos
12-10-13, 21:36
Χαλάνδρι είναι στο πλάνο

Στο πλάνο για σκαψίματα μιλάς φίλε? ή έχουν ήδη τοποθετήσει τα KV του VDSL?

ThReSh
12-10-13, 23:13
για το 1ο λογικά...

21706
12-10-13, 23:19
Για ποιο πλάνο πρόκειται;
Είναι πουθενά δημοσιευμένο;

nm96027
13-10-13, 00:59
Για ποιο πλάνο πρόκειται;
Είναι πουθενά δημοσιευμένο;

Όχι, δεν είναι πουθενά δημοσιευμένο. Υπομονή. Οι νέες περιοχές που θα μπουν (όχι μόνο στην Αθήνα) στο VDSL, αναμένονται μέχρι τις αρχές του 2014. Και λίγο πιο αργά ίσως.

Saxtus
13-10-13, 08:07
Όχι, δεν είναι πουθενά δημοσιευμένο. Υπομονή. Οι νέες περιοχές που θα μπουν (όχι μόνο στην Αθήνα) στο VDSL, αναμένονται μέχρι τις αρχές του 2014. Και λίγο πιο αργά ίσως.

Είχα αρχίσει και χάνω κάθε ελπίδα. Κάθε μήνα και χειρότερα...
Ελπίζω τα Πατήσια να είναι στο πλάνο.
Να 'σαι καλά για την αναπτέρωση του ηθικού!

tolis13
13-10-13, 23:10
παιδια στο γκυζη τι παιζει?θα δουμε ποτε το vdsl?

21706
13-10-13, 23:46
Γκύζη 40 υπάρχει.

nm96027
14-10-13, 10:25
Γκύζη 40 υπάρχει.

Tι υπάρχει στην Γκύζη 40? Καμπίνα;

21706
14-10-13, 10:38
Tι υπάρχει στην Γκύζη 40? Καμπίνα;

Όχι, vdsl 30 και 50. Μάλλον από το Α/Κ Παράσχου 145.

ThReSh
14-10-13, 11:07
φαντάζομαι ότι η απορία ήταν για καμπίνες..

21706
14-10-13, 11:23
φαντάζομαι ότι η απορία ήταν για καμπίνες..

Η ερώτηση ήταν «θα δουμε ποτε το vdsl;»
Ας μας πει ο ίδιος τι εννοούσε.
Αν είσαι κοντά στο Α/Κ δεν έχει σημασία
αν υπάρχουν καμπίνες.

tolis13
14-10-13, 23:02
εγω που μενω αμφειας ακομα τιποτα ουτε απο καμπινα ουτε απο vdsl.

zaras27
15-10-13, 10:47
εγω που μενω αμφειας ακομα τιποτα ουτε απο καμπινα ουτε απο vdsl.Ελα γείτονα .Εβαλες τον αριθμό και δεν σου εδωσε διαθεσιμότητα ?
Εγω είμαι σχεδόν δίπλα σου στην κάθετο και ειμαι στα 1085 μ και δε μου δίνουν

tolis13
15-10-13, 22:58
οχι δεν μου δινει τιποτα ακομα..μεχρι 24 μου δινει..απο τα οποια κλειδωνω στα 18-19 πανω κατω..

zaras27
16-10-13, 09:57
Λογικά πρέπει να πάιρνεις από Αλεξάνδρας στον Α.Πάγο .

kalmi
25-10-13, 00:06
Περισσός τέρμα Μηδείας συγχρονίζουμε ακόμη στα 2Mbps !! Όσο πριν μια δεκαετία Ντροπή μωρέ!

thenetpoet
25-10-13, 06:41
Περισσός τέρμα Μηδείας συγχρονίζουμε ακόμη στα 2Mbps !! Όσο πριν μια δεκαετία Ντροπή μωρέ!
με τοσες adsl που έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και 10 χρόνια, πάλι καλά να λες που πιάνεις και 2 (αστειεύομαι φυσικά). Στο καλαμάκι ξεκινήσαμε από τα 12Mbps και πριν πάω σε vdsl είχα πέσει κάτω από τα 6 και ήμουν από τους τυχερούς της περιοχής.

Koukos
25-10-13, 20:47
Καλησπέρα παίδες, έχω μια απορία.. εάν από μια περιοχή υπάρχουν αρκετές αιτήσεις ενδιαφέροντος για VDSL (δηλαδή λες στο 13888 ότι όταν είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου να σε καλέσουν για να σε ενημερώσουνε) της λαμβάνει υπόψη ο ΟΤΕ ώστε να ξεκινήσει σκαψίματα..??

GizoDaTank
25-10-13, 23:14
Ρε Μαγκες γινομαι γραφικος αλλα εχω βαρεθει να εχω την οπτικη ινα (ΚΑΦΑΟ)απέναντι μου και οταν παιρνω τηλεφωνο στο 13888 να μου λενε πως οντως εχει περασει οπτικη ινα αλλα ακομη δν ειναι ενεργοποιημενη?ΠΟΣΟ θα πρεπει να περιμενω ποια ?Αλλος με παρομοια περιπτωση ?Τι λετε να κανω?

21706
25-10-13, 23:29
Ρε Μαγκες γινομαι γραφικος αλλα εχω βαρεθει να εχω την οπτικη ινα (ΚΑΦΑΟ)απέναντι μου και οταν παιρνω τηλεφωνο στο 13888 να μου λενε πως οντως εχει περασει οπτικη ινα αλλα ακομη δν ειναι ενεργοποιημενη?ΠΟΣΟ θα πρεπει να περιμενω ποια ?Αλλος με παρομοια περιπτωση ?Τι λετε να κανω?

Τους είπες ότι είσαι στο Α/Κ Χαλανδρίου;

nm96027
26-10-13, 10:55

Χεχε, εμείς εδώ στου Ζωγράφου σχεδόν 2 χρόνια βλέπαμε τις καμπίνες έτοιμες και περιμέναμε να τρέξουν Mbytes. Υπομονή. Μέχρι τον Φεβρουάριο.

GizoDaTank
26-10-13, 11:44
Φιλε μου,ξερεις κατι για τον Φεβρουάριο?Ανηκω στο ΑΚ Χαλανδριου και οι πλακα ειναι πως αλλες καμπινες στην περιοχη εχουν ενεργοποιηθει....

nm96027
26-10-13, 12:16
Φιλε μου,ξερεις κατι για τον Φεβρουάριο?Ανηκω στο ΑΚ Χαλανδριου και οι πλακα ειναι πως αλλες καμπινες στην περιοχη εχουν ενεργοποιηθει....

Έχουμε ένα όριο για τον Φεβρουάριο του 2014. Για πολλές περιοχές, όχι μόνο για το Χαλάνδρι. (εννοείται πως δεν μιλάμε για ράδιο αρβύλα, αλλά για δικές μας πληροφορίες)

Ασφαλώς δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη καμπίνα θα ενεργοποιηθεί λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα.

Να ρωτήσω σε ποια περιοχή του Χαλανδρίου είσαι;

GizoDaTank
26-10-13, 13:07
Ειμαι στην Νεα Φιλοθεη Χαλανδριου .by nnn-για την δική σας προστασία καλό είναι να μην ανεβάζετε δημόσια την διεύθυνση σας .Οτι βοηθεια εχετε μαγκες ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη

21706
26-10-13, 16:24
Ειμαι στην Νεα Φιλοθεη Χαλανδριου .by nnn-για την δική σας προστασία καλό είναι να μην ανεβάζετε δημόσια την διεύθυνση σας .Οτι βοηθεια εχετε μαγκες ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη

Η απόστασή σου από το ΑΚ Χαλανδρίου είναι σχεδόν 3 χλμ.
Τι ταχύτητα πιάνεις; Μπορείς να δώσεις τα στατιστικά της γραμμής σου;

GizoDaTank
26-10-13, 17:15
Παιδες,το ξερω πως απεχω 3 χλμ αλλα σας λεω πως παιρνω απο καμπινα καινουργια σιγουρα καθως το attenuation μου ειναι πολυ χαμηλά αλλα μου το επιβεβαιωσε και τεχνικος του ΟΤΕ πως οντως παιρνω απο την καμπινα με οπτικη απλα δν εχουν λεει ανοιξει ακομη τις πορτες για VDSL στατιστικα δν μπορω να στειλω τωρα γιατι δν εχω προσβαση αυτη τη στιγμη στην γραμμη.Αυτο που μπορω να πω απ έξω ειναι πως συγχρονιζω στα 12 που κανει μπαπ πως παιρνω απο τις καινουργιες καμπινες.Η ουσιαστικοτερη ερωτηση μου ειναι ποτε θα ανοιξουν τις πορτες?

thenetpoet
27-10-13, 10:16
Παιδες,το ξερω πως απεχω 3 χλμ αλλα σας λεω πως παιρνω απο καμπινα καινουργια σιγουρα καθως το attenuation μου ειναι πολυ χαμηλά αλλα μου το επιβεβαιωσε και τεχνικος του ΟΤΕ πως οντως παιρνω απο την καμπινα με οπτικη απλα δν εχουν λεει ανοιξει ακομη τις πορτες για VDSL στατιστικα δν μπορω να στειλω τωρα γιατι δν εχω προσβαση αυτη τη στιγμη στην γραμμη.Αυτο που μπορω να πω απ έξω ειναι πως συγχρονιζω στα 12 που κανει μπαπ πως παιρνω απο τις καινουργιες καμπινες.Η ουσιαστικοτερη ερωτηση μου ειναι ποτε θα ανοιξουν τις πορτες?
Αν παίρνεις από καινούργια καμπίνα δεν θα έπρεπε να είσαι στα 18-24Mbps σε adsl? Tα 12 είναι πολύ χαμηλά εκτός κι αν έχεις κλειδωμένο προφιλ..

GizoDaTank
27-10-13, 12:25
Φιλε ειναι κλειδωμενο διοτι σκεψου το κ αλλιως εαν με τις καινουργιεσ καμπινες παιρνανε ολοι 24αρες τοτε δν θα εβαζε κανεις την VDSL εκτος απο αυτους που θελουν το μεγαλο απλοαντ.Το ξερω πως παιρνω απο καινουργια καμπινα γιατι το προδιδει και το ελαχιστο attenuation.

ThReSh
27-10-13, 13:57
Αν παίρνεις από καινούργια καμπίνα δεν θα έπρεπε να είσαι στα 18-24Mbps σε adsl? Tα 12 είναι πολύ χαμηλά εκτός κι αν έχεις κλειδωμένο προφιλ..

όχι, γιατί έχουν βάλει περιορισμό στο transmit power για λόγους crosstalk αν δεν κάνω λάθος...

thenetpoet
28-10-13, 09:10
όχι, γιατί έχουν βάλει περιορισμό στο transmit power για λόγους crosstalk αν δεν κάνω λάθος...

εγώ όταν μεταφέρθηκα σε vdsl έπιασα 18Mbps σε adsl mode, γι΄ αυτό και μου φάνηκε περίεργο ο φίλος να πιάνει 12.

21706
28-10-13, 09:20
εγώ όταν μεταφέρθηκα σε vdsl έπιασα 18Mbps σε adsl mode, γι΄ αυτό και μου φάνηκε περίεργο ο φίλος να πιάνει 12.

Για λίγες μέρες, έτσι;

thenetpoet
28-10-13, 10:26
Για λίγες μέρες, έτσι;

η μεταφορα εγινε Παρασκευή και όλο το Σ/Κ έπαιζα adsl στα 18. Τη Δευτέρα με γύρισαν σε vdsl.

21706
28-10-13, 10:38
η μεταφορα εγινε Παρασκευή και όλο το Σ/Κ έπαιζα adsl στα 18. Τη Δευτέρα με γύρισαν σε vdsl.

Στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε λόγος να περιορίσουν την ταχύτητα.

thenetpoet
28-10-13, 20:39
ναι αλλα εμενα την αφησαν όσο πιάσει μέχρι να με γυρίσουν σε vdsl, ενώ στον φίλο την περιόρισαν ?
btw, αυτό με το crosstalk μου θυμίζει isdn καταστάσεις...

21706
28-10-13, 20:48
Αυτό λέω κι εγώ. Στη δική σου περίπτωση δεν
υπήρχε λόγος να περιορίσουν την ταχύτητα.

thenetpoet
29-10-13, 08:28
Αυτό λέω κι εγώ. Στη δική σου περίπτωση δεν
υπήρχε λόγος να περιορίσουν την ταχύτητα.

σορρυ, δεν ειχα καταλαβει οτι ο φιλος δεν εβαλε vdsl

AssVas
29-10-13, 20:02
Εκτός αυτού δεν είναι ο περιορισμός ίδιος σε όλες τις καμπίνες , αλλά βάση του μέσου όρου ταχύτητας συγχρονισμού από το ίδιο KV με μετρήσεις όλων των συνδέσεων που πέφτουν πάνω σε αυτό από το Α/Κ .
Έτσι π.χ η καμπίνα 243 που έχει ενεργό εξοπλισμό VDSL αλλά συνδρομητή εμπορικά ADSL 24 OTE θα έχει περιορισμό Χ και θα κλειδώνει στα 16 ενώ ο φίλος του σε άλλη καμπίνα στα 10 και ένας τρίτος σε άλλη στα 18.

Ωστόσο εάν στην καμπίνα δεν υπάρχουν συνδρομητές από εναλλακτικούς αλλά μόνο συνδρομητές του ΟΤΕ , κανονικά και ηθικά θα έπρεπε να μην ισχύει ο περιορισμός του φάσματος από την ΕΕΤΤ . Αλλά ξέρω από γνωστό μου σε mini dslam στην Πάτρα (Ρίο) συγκεκριμένα ότι ενώ είναι σε περιοχή που δεν υπάρχουν συνδρομητές σε εναλλακτικούς (στο KV του) τον έχουν περιορισμένο :S

Ανέτρεξα στην φυλλάδα του κράτους και δεν βρήκα κάτι που να επιτρέπει το σενάριο που αναφέρω δυστυχώς , παρόλο που το θεωρώ αυτονόητο .

nm96027
30-10-13, 10:21
Εκτός αυτού δεν είναι ο περιορισμός ίδιος σε όλες τις καμπίνες , αλλά βάση του μέσου όρου ταχύτητας συγχρονισμού από το ίδιο KV με μετρήσεις όλων των συνδέσεων που πέφτουν πάνω σε αυτό από το Α/Κ .
Έτσι π.χ η καμπίνα 243 που έχει ενεργό εξοπλισμό VDSL αλλά συνδρομητή εμπορικά ADSL 24 OTE θα έχει περιορισμό Χ και θα κλειδώνει στα 16 ενώ ο φίλος του σε άλλη καμπίνα στα 10 και ένας τρίτος σε άλλη στα 18.

Ωστόσο εάν στην καμπίνα δεν υπάρχουν συνδρομητές από εναλλακτικούς αλλά μόνο συνδρομητές του ΟΤΕ , κανονικά και ηθικά θα έπρεπε να μην ισχύει ο περιορισμός του φάσματος από την ΕΕΤΤ . Αλλά ξέρω από γνωστό μου σε mini dslam στην Πάτρα (Ρίο) συγκεκριμένα ότι ενώ είναι σε περιοχή που δεν υπάρχουν συνδρομητές σε εναλλακτικούς (στο KV του) τον έχουν περιορισμένο :S

Ανέτρεξα στην φυλλάδα του κράτους και δεν βρήκα κάτι που να επιτρέπει το σενάριο που αναφέρω δυστυχώς , παρόλο που το θεωρώ αυτονόητο .

Δεν είναι καθόλου αυτονόητο, αφού η μη ύπαρξη συνδρομητών εναλλακτικών σε ενεργό KV σε παρόντα χρόνο δεν θα έπρεπε να αποκλείει την προσθήκη νέων συνδρομητών εναλλακτικών σε μελλοντικό χρόνο. Αν είσαι στον ΟΤΕ στα 18Mbps για ποιο λόγο να πας στον χ εναλλακτικό με 5Mbps;

Έχει ξαναγραφτεί: η χρήση των VDSL KV (τα minidslams είναι άλλη περίπτωση, ξεχωριστή) για adsl συνδέσεις, δεν παραβιάζει απλώς τον ανταγωνισμό, αλλά βλάπτει και το ίδιο το VDSL προιόν του ΟΤΕ.

emeliss
31-10-13, 09:35
Έχει ξαναγραφτεί: η χρήση των VDSL KV (τα minidslams είναι άλλη περίπτωση, ξεχωριστή) για adsl συνδέσεις, δεν παραβιάζει απλώς τον ανταγωνισμό...
...χωρίς χρήση τεχνικών power back-off (μάλλον εννοείς)

nm96027
31-10-13, 14:19
...χωρίς χρήση τεχνικών power back-off (μάλλον εννοείς)

Τι εννοείς; Ποιος να μην (ή να) χρησιμοποιεί τεχνικές power back off;

Αυτό που λέω είναι σαφές: το να παρέχει ο ΟΤΕ adsl από το KV είναι ένα διαφορετικό προϊόν adsl από αυτό που δικαιούται να πουλάει, σύμφωνα με τον νόμο. Αν θέλει να το κάνει, πρέπει να πάει στην ΕΕΤΤ και να πάρει την σχετική άδεια. Απλό.

@ ADSLgr.com All rights reserved.