PDA

Επιστροφή στο Forum : vdsl και ΟΤΕ? νεοτερα?

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43]

emeliss
31-10-13, 14:33
Εννοώ πως η χρήση των VDSL KV για adsl συνδέσεις του ΟΤΕ με χρήση τεχνικών power back-off δεν παραβιάζει τον ανταγωνισμό. Για την άδεια προφανώς και δεν υπάρχει θέμα ή συζήτηση.

21706
31-10-13, 14:56
Υποθέτω ότι ο λόγος που δεν χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνικές είναι αυτός:

η χρήση των VDSL KV (τα minidslams είναι άλλη περίπτωση, ξεχωριστή)
για adsl συνδέσεις, δεν παραβιάζει απλώς τον ανταγωνισμό, αλλά βλάπτει
και το ίδιο το VDSL προιόν του ΟΤΕ.

AssVas
05-11-13, 01:42
Αν άνοιγαν τα σύννεφα και κατέβαινε ο θεός και έπιανε όλα τα αφεντικά των Ελληνικών ISP και τους φώτιζε και έδιναν λεφτά και βάζαν οπτικές και KV's και έβγαζαν νέα πακέτα που η ΕΕΤΤ έδινε πράσινο φως και βλέπατε π.χ ΟΤΕ ξεχωριστό πακέτο ADSL 2 με 4e ακριβότερα από το 24DP και το ονόμαζε -> KV (με αντίστοιχη διαφήμιση Ρώσικων τεθωρακισμένων KV's να τινάζουν μερικά Panzer) και να δείχνει έναν παππού WW2 Veteran με παράσημα να λέει .... "Τόσο καιρό πλήρωνες 24 και δεν τα είχες ... τώρα ήρθε ο καιρός να τα πιάσεις!!! " και αντίστοιχες διαφημίσεις των λοιπών ISP πως θα νιώθατε ;

Όπου υπάρχει ρυθμιστική αρχή, σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, ακούμε για επενδύσεις των ISP και επενδύσεις δεν βλέπουμε. Prove me wrong.

thenetpoet
05-11-13, 10:47
Εννοώ πως η χρήση των VDSL KV για adsl συνδέσεις του ΟΤΕ με χρήση τεχνικών power back-off δεν παραβιάζει τον ανταγωνισμό. Για την άδεια προφανώς και δεν υπάρχει θέμα ή συζήτηση.
Οχι μόνο παραβιάζει τον ανταγωνισμό, αλλά συνιστά και κακή χρήση (υποχρησιμοποιείται) του VDSL dslam.

- - - Updated - - -

Οχι μόνο παραβιάζει τον ανταγωνισμό, αλλά συνιστά και κακή χρήση (υποχρησιμοπoίηση) του VDSL dslam.

21706
05-11-13, 10:59
Οχι μόνο παραβιάζει τον ανταγωνισμό, αλλά συνιστά και κακή χρήση (υποχρησιμοπoίηση) του VDSL dslam.

Πώς παραβιάζει τον ανταγωνισμό «με χρήση τεχνικών power back-off»;

thenetpoet
05-11-13, 11:36
Πώς παραβιάζει τον ανταγωνισμό «με χρήση τεχνικών power back-off»;

Γιατί κανείς άλλος δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Ας το δώσει και στους υπόλοιπους σαν επιλογή, να μπορούν δηλαδή να δώσουν dsl από τα KV.
Το κύριο θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά οτι μια επένδυση σε εξοπλισμό που μπορεί να δώσει 50Mbps την χρησιμοποιείς για να δώσεις 10-12Mbps.

nm96027
05-11-13, 11:38
H χρήση των vdsl KV για παροχή adsl υπηρεσιών προφανώς και παραβιάζει τον ανταγωνισμό, αφού ο ίδιος πελάτης για το ίδιο προϊόν, με την ίδια τεχνολογία, θα λαμβάνει από τον ΟΤΕ μία υπηρεσία πχ 20Mbps ενώ με κάποιον εναλλακτικό αντίστοιχη υπηρεσία 8Mbps. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο ΟΤΕ έχει άμεση πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των υπαίθριων κατανεμητών, κάτι που δεν συμβαίνει με τους εναλλακτικούς.

Να το γυρίσουμε την κουβέντα στο προφανές επιχείρημα "ας είχαν οι εναλλακτικοί λεφτά για να βάλουν δικά τους KV" θα το θεωρήσω μάλλον υποβάθμιση της συζήτησης. :p

emeliss
05-11-13, 11:43
Το προφανώς βγάλε το. Αυτό το επιχείρημα το είχαν οι εναλλακτικοί και δεν μπήκε σε κανένα κανονισμό. Όπου δώσει ο ΟΤΕ ADSL σε λιανική δίνει ταυτόχρονα και χονδρική, άρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα ανταγωνισμού.

nm96027
05-11-13, 11:52
Το προφανώς βγάλε το. Αυτό το επιχείρημα το είχαν οι εναλλακτικοί και δεν μπήκε σε κανένα κανονισμό. Όπου δώσει ο ΟΤΕ ADSL σε λιανική δίνει ταυτόχρονα και χονδρική, άρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα ανταγωνισμού.

Ποια είναι η χονδρική τιμή για το adsl από KV; Μήπως δεν ξέρουμε, γιατί δεν υπάρχει;

Το έγραψα και πιο πάνω: είναι διαφορετικό προιόν από το κανονικό adsl ή το vdsl και δεν περιγράφεται στο RUO. Απλό δεν είναι;

emeliss
05-11-13, 11:54
Δεν υπάρχει στα VDSL KV γιατί δεν δίνει ο ΟΤΕ λιανική. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να οριστεί λόγω προβλημάτων ανταγωνισμού.

nm96027
05-11-13, 12:00
Δεν υπάρχει στα VDSL KV γιατί δεν δίνει ο ΟΤΕ λιανική. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να οριστεί λόγω προβλημάτων ανταγωνισμού.

Μα αν ο ΟΤΕ ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία, καταθέσει προιόντα στην ΕΕΤΤ και μετά από χ τέρμινα πάρει την έγκριση του, τότε ασφαλώς και να δοθεί ως προιόν σε χονδρική και λιανική. Καμία αντίρρηση. Απολύτως.

Εγώ μιλάω για νόθευση του ανταγωνισμού, αν ο ΟΤΕ πει (όπως το έχει κάνει παλιότερα και το έχουμε γράψει και εδώ) "πάρε κόσμε adsl από το KV".

Δεν θέλω να ευτελίσω την κουβέντα σε "ΟΤΕ vs εναλλακτικοί", αφού ξέρουμε όλοι πως οι περισσότεροι εναλλακτικοί δεν έχουν αν ξυστούν και πως για αυτό φταίνε οι ίδιοι, πως ακόμα και σήμερα η σοβαρότερη τους επένδυση είναι να πουλάνε κάτω του κόστους (Forthnet). Ξέρουμε επίσης πως η ΕΕΤΤ βρίσκεται σε μία φάση #$#%$^%&^. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας εκτρέπει από την ρυθμιστική οδό, η οποία είναι δύστροπη, χρονοβόρα και ενίοτε τελματώδης.

emeliss
05-11-13, 12:04
Το ΟΤΕ vs εναλλακτικοί έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Πέθανε μαζί με την ανάπτυξη της αγοράς. Όπως επίσης και η αιματοδότηση των εναλλακτικών και του κράτους από τα πρόστιμα λόγω παρατυπιών.

thenetpoet
05-11-13, 12:18
Είναι άσκοπη η συζήτηση πλέον. Σε ένα χρόνο θα κλείσουν όλοι οι εναλλακτικοί και ο ΟΤΕ που παρέχουν ιντερνετ
http://www.adslgr.com/forum/threads/771399-%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84-%CE%88%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7?p=5236324#post5236324

emeliss
05-11-13, 12:19
Μπα...

thenetpoet
05-11-13, 12:30
Μπα...
Τί, δεν τον πίστεψες δηλαδή ???? :)

AssVas
06-11-13, 15:32
Στην χώρα του Peter Pan όλοι θα θέλαμε FFTH και το έργο υπάρχει στο συρτάρι του κράτους κάμποσα χρόνια και μπλα μπλα μπλα. Οι εναλλακτικοί δεν επένδυσαν σε FFTC διότι αναφέρουν πως πρέπει να πάμε στο FFTH και το FTTC είναι set back και πεταμένα λεφτά , σωστά;

Με ένα google search εκτός Ελλάδος θα δείτε ότι :

1. Μία επένδυση στο FTTH είναι συνολικά 3 με 4 φορές πιο ακριβή από μία επένδυση FFTC .
2. Ο τερματικός εξοπλισμός είναι 2-3 φορές ακριβότερος .
3. Μία επένδυση στο FTTH προϋποθέτει επαρκή bandwidth με ότι αυτό συνεπάγεται στην δικτυακή υποδομή του ISP (που σέβεται τον εαυτό του)
4. Ο μέσος Έλληνας συνδρομητής δεν πρόκειται να διαθέσει το ποσό για FTTH πακέτο. (Στατιστικές μελέτες αγοραστικής τάσης της Ελληνικής αγοράς των τελευταίων ετών)

Για αυτά τα 4 δεν προχώρησε κανένας σε FFTH αυτή τη χρονική στιγμή και ούτε πρόκειται στο άμεσο μέλλον (απόσβεση πότε;)
Από την άλλη , μία επένδυση σε FTTC δεν αποκλείει την επέκταση του μοντέλου μελλοντικά και σταδιακά σε FTTB και FFTH , εφόσον η υποδομή μέχρι το FTTC είναι το πιο χρονοβόρο,δυσκολότερο και ακριβότερο κομμάτι και μένει.

GizoDaTank
08-11-13, 23:30
Μαγκες καταφερα μετα απο ομιλια με τεχνικους να κανω αιτηση για VDSL και μου ειπαν εως 30αρι.Δν εχει ενεργοποιηθει ακομη και μου ειπε εανς τεχνικος να φορεσω το ρουτερακι και ετσι εκανα και απο τοτε που το εκανα δν συγχρονιζει παρα μονο για μερικα δευτερα με στατιστικα ADSL 2 + ΚΑΙ ΔΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ...ΞΑΝΑΛΕΩ Η VDSL δν εχει ενεργοποιηθει ακομη αλλα ο τεχνικος ειπε πως θα ειχα adsl κανονικα μεχρι της ενεργοποιηση.Τελος η γραμμη ειναι ISDN τι λετε να κανω ?

thenetpoet
12-11-13, 16:15
Μαγκες καταφερα μετα απο ομιλια με τεχνικους να κανω αιτηση για VDSL και μου ειπαν εως 30αρι.Δν εχει ενεργοποιηθει ακομη και μου ειπε εανς τεχνικος να φορεσω το ρουτερακι και ετσι εκανα και απο τοτε που το εκανα δν συγχρονιζει παρα μονο για μερικα δευτερα με στατιστικα ADSL 2 + ΚΑΙ ΔΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ...ΞΑΝΑΛΕΩ Η VDSL δν εχει ενεργοποιηθει ακομη αλλα ο τεχνικος ειπε πως θα ειχα adsl κανονικα μεχρι της ενεργοποιηση.Τελος η γραμμη ειναι ISDN τι λετε να κανω ?

κατ'αρχάς να αλλάξεις την isdn σε pstn γιατί δημιουργείς προβλήματα παρεμβολών στους υπόλοιπους :)
Αν δεν έχεις ούτε τηλέφωνο, ούτε συγχρονίζεις, τότε κάτι δεν έχει ενεργοποιηθεί σωστά.
Συνήθως παίζεις κανονικά σε adsl μέχρι να ενεργοποιηθεί η vdsl και φυσικά το τηλέφωνο λειτουργεί κανονικά.

zenith
13-11-13, 13:04
διαφήμιση Ρώσικων τεθωρακισμένων KV's να τινάζουν μερικά Panzer) και να δείχνει έναν παππού WW2 Veteran με παράσημα να λέει .... "Τόσο καιρό .

το γυρισες σε cod2 - κατασταση? :rofl: :rofl: :rofl:

AssVas
16-11-13, 15:05
Όχι ψηλέ , σε World of tanks .

GizoDaTank
23-11-13, 15:47
Καλησπερα επειτα απο προωθηση του αιτηματος μου στην προισταμενη του τμηματος του VDSL ο ΟΤΕ με ενημερωσε πως η καμπινα απο την οποια εξυπηρετουμε ειναι απο τις πιλοτικες οποτε λενε προσωρινα δν ειναι διαθεσιμη η εμπορικη VDSL.Μου ειπαν να ψαζω το πιλοτικο.Το θεμα ειναι πως εχω ακουσει πως σε ISDN πιλοτικο δν δινουν.Επισης η wind μου δινει κανονικοτατα διαθεσιμοτητα απο το site της και μ ειχε πει καποτε ενας τεχνικος εαν δν σου δινουμε εμεις παρε απο αλλο παροχο .Τι λετε να κανω?

jim_nut18
23-11-13, 21:16
τι εννοεις σου ειπαν να ψαξεις το πιλοτικο?

GizoDaTank
23-11-13, 21:20
Μου ειπαν πως απορουσαν με το γεγονος πως δν μ ειχε προταθει πιλοτικο και μ ζητησαν τον αριθμο μου να το δουν και οι ιδιοι αλλα με παρότρυναν καλεσω και εγω ο ιδιος και οπως ανεφερα ο υπαλληλος μ ενημερωσε πως μετα απο επικοινωνια με την προισταμενη θα με καλεσουν για πιλοτικο αλλα τπτ και μ ειπε εαν δεν γινει αυτο να παρω εγω ο ιδιος.Σχετικα με την Wind τι λετε να τολμησω η θα παρω @@?

graal
31-01-14, 02:35
Πως μπορούμε να βρούμε ποιες καμπίνες είναι ενεργοποιημένες?

Catchphrase
02-02-14, 19:13
Με τηλεφώνημα στο 13888;

mike_871
09-12-14, 17:49
Ποτε θα περασει ο οτε οπτικες ινες περιστερι ξερει κανεις?

jkoukos
09-12-14, 17:56
Αν τα βρει (http://www.adslgr.com/forum/threads/731553-VDSL-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9?p=5505166#post5505166) ο δήμαρχος με τον ΟΤΕ, τότε θα μπει στο πρόγραμμα.

Hetfield
09-12-14, 19:38
Δηλαδη ποτε.
Ο Παχατουριδης βγηκε δημαρχος για συνεχομενη φορα, απο τον πρωτο γυρο και με μεγαλη διαφορα, οι Περιστεριωτες δεν εχουν στις προτεραιοτητες τους τετοια εργα αναπτυξης, αρα γιατι το συζηταμε ακομα;

mike_871
09-12-14, 19:47
λιγο παραλογο μου ακουγετε ενας δημαρχος να κραταει εναν ολοκληρο δημο πισο.κατι πρεπει να κανει το εεττ

jkoukos
09-12-14, 20:36
Τι μπορεί να κάνει η ΕΕΤΤ σε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται στην επένδυση μιας ιδιωτικής εταιρείας, που προσβλέπει στην ανάπτυξη μιας μη καθολικής υπηρεσίας;
Να έλεγα ότι δεν του επιτρέπει να περάσει νέες γραμμές για ανάπτυξη του δικτύου τηλεφωνίας, που είναι καθολική υπηρεσία, θα είχε νόημα η εμπλοκή της ΕΕΤΤ.

- - - Updated - - -

Να και άλλη (http://www.adslgr.com/forum/threads/731553-VDSL-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9?p=5210631#post5210631) πληροφορία από τις πλέον έγκυρες πηγές. Διάβασε όλο το νήμα και θα καταλάβεις πολλά.

@ ADSLgr.com All rights reserved.