PDA

Επιστροφή στο Forum : Η μάχη των αποδείξεων?

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Dimitris_80
04-02-10, 10:43
1-2 ώρες το μήνα εννοείς... Γιατί οι παππούδες που μαζεύουν και το 1 ευρώ από το ψωμί, στο τέλος του μήνα βρίσκονται να έχουν καμιά 100αριά αποδείξεις.

cool11
04-02-10, 10:59
Eν τελει ομως, η καταγραφη αυτη η συστηματικη, γιατι απαιτειται, και που θα μας βοηθησει;

Dimitris_80
04-02-10, 11:40
Eν τελει ομως, η καταγραφη αυτη η συστηματικη, γιατι απαιτειται, και που θα μας βοηθησει;
Αν θέλεις την προσωπική μου γνώμη, ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλά ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών, το κράτος κάνει ΕΣΕΝΑ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ελεγκτή ως μέτρο πίεσης προς τον επαγγελματία για να εκδίδει αποδείξεις, κάτι που έπρεπε να κάνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

uncharted
04-02-10, 11:44
γιατι μας αρεσει το BDSM και για να γινουμε δουλοι των αψυχων μηχανων, αντι να γινουν αυτες για εμας :)

opener
09-02-10, 22:22
Οι βασικές ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου
.....
2. Αποδείξεις και αφορολόγητο όριο

Μέρος του αφορολογήτου ορίου θα εξασφαλίζεται με τη συλλογή αποδείξεων από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών εκτός εκείνων που αφορούν αγαθά μεγάλης αξίας που αποτελούν τεκμήριο ελάχιστου εισοδήματος, των τακτικών λογαριασμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης κλπ, και όσων αναγνωρίζονται ιδιαιτέρως για μείωση του εισοδήματος ή έκπτωση από το φόρο (ιατρικές δαπάνες, δαπάνες ενοικίων, ασφάλιστρα κλπ).

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Το μέρος του αφορολογήτου που απαιτείται να καλυφθεί με αποδείξεις ισούται με το 30% του συνολικού εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 12.000 Ευρώ και 10% για εισοδήματα μεταξύ 6.000 και 12.000 Ευρώ. Για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου προσμετράται το 100% της αξίας των αποδείξεων που θα υποβληθούν. Εάν οι αποδείξεις που θα υποβληθούν δεν καλύπτουν το αφορολόγητο όριο η διαφορά έως τα 12.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 10%. Για ποσά αποδείξεων μεγαλύτερα του πιο πάνω ορίου και για αξία αποδείξεων έως 15.000 Ευρώ ατομικού εισοδήματος (30.000 οικογενειακού) εκπίπτει φόρος ίσος με το 10% της επιπλέον του αφορολογήτου αξίας.

Παραδείγματα:....
.....
Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις σε ειδική φόρμα ηλεκτρονικά ή σε κλειστό φάκελο στη Δ.Ο.Υ. Προβλέπεται η αντικατάσταση από ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποδείξεων.
.......
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1776170
Οσον αφορα το χρηματικο ποσο που θα "δηλωσουν" ;) οι περισσοτεροι μεσω των αποδειξεων,
θα πεσει το γελιο της αρκουδας! :rofl:
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3238601&postcount=42

Προβλέπεται η αντικατάσταση από ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποδείξεων.
Ναι.....

edit:

Δύο εναλλακτικές επιλογές θα έχουν οι φορολογούμενοι για να υποβάλλουν τις αποδείξεις, με βάση τις οποίες θα διατηρούν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι φορολογούμενοι μπορούν να τις υποβάλλουν είτε ηλεκτρονικά σε ειδική φόρμα είτε με κλειστό φάκελο στην αρμόδια Εφορία. Ο υπουργός είπε επίσης ότι το σύστημα αυτό θα είναι μεταβατικό έως ότου υπάρξει τουλάχιστον η on line σύνδεση των εμπορικών καταστημάτων και των εταιριών παροχής υπηρεσιών με τις φορολογικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών....
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/02/2010_323259

MADx2
10-02-10, 00:01
εγω εχω να κανω μια ερωτηση, ποτε θα εχει ολοκληρωθει η εγκατασταση ταμειακων σε
βενζιναδικα , ταξι, λαικες αγορες, περιπτερα κτλ?
Αν πχ η εγκατασταση ολοκληρωθει τον Σεπτεμβριο σε οσους πρεπει να εκδιδουν αποδειξεις εγω πως θα μπορεσω να της εχω?
Γιατι θα πρεπει να στερουμε αποδειξεων για τις οποιες θα πρεπει να φορολογηθω ?

Υ.Γ
η αυξηση στην βενζινη αυξηση ,ηταμειακη στα βενζιναδικα ομως προσεχως...

opener
10-02-10, 00:31
"Ο καθείς με τα όπλα του"......

aroutis
10-02-10, 01:43
εγω εχω να κανω μια ερωτηση, ποτε θα εχει ολοκληρωθει η εγκατασταση ταμειακων σε
βενζιναδικα , ταξι, λαικες αγορες, περιπτερα κτλ?
Αν πχ η εγκατασταση ολοκληρωθει τον Σεπτεμβριο σε οσους πρεπει να εκδιδουν αποδειξεις εγω πως θα μπορεσω να της εχω?
Γιατι θα πρεπει να στερουμε αποδειξεων για τις οποιες θα πρεπει να φορολογηθω ?

Υ.Γ
η αυξηση στην βενζινη αυξηση ,ηταμειακη στα βενζιναδικα ομως προσεχως...
ολα τα ταξί έχουν ταμειακές, που μάλιστα έχουν και αφμ.

Απλά πλέον πρέπει να ζητάμε και τις αποδείξεις.

anon
10-02-10, 10:46
βενζινάδικα, ταξί κλπ πλέον έχουν ταμειακές. Το πρόβλημα στα βενζινάδικα είχε προκύψει απο την προσπάθεια του υπουργείου να τους υποχρεώσει να βάλουν συγκεκριμένο μηχανισμό ταμειακής μηχανής συνδεδεμένο με την αντλία, που σημαίνει ξεχωριστό για κάθε αντλία, και κάποιο βενζινάδικο πχ με 6-7 αντλίες συνολικά να πρέπει να πληρώσει 1000 * αριθμό αντλιών... Μπορείς να ζητήσεις απόδειξη, και υποχρεούνται να σου δώσουν, συνήθως μέσα στο γραφείο. Το ίδιο και για τα ταξί, όλα πλέον είναι υποχρεωμένα να μπορούν να εκδίδουν απόδειξημ, συνδεδεμένη με το ταξίμετρο, απλά πρέπει να την ζητήσεις (σε περίπτωση που κάνουν τον κινέζο).

Αν και η έκδοση της απόδειξης δεν πρέπει να είναι απαιτητή απο τον πελάτη για να εκδοθεί, πρέπει να εκδίδεται πάντα, ακόμα και εαν ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται να την πάρει.

21706
10-02-10, 11:37
Καθημερινή (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100018_10/02/2010_390168):

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Το μέρος του αφορολογήτου που απαιτείται να καλυφθεί με αποδείξεις ισούται με το 30% του συνολικού εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και 10% για εισοδήματα μεταξύ 6.000 και 12.000 ευρώ. Για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου προσμετράται το 100% της αξίας των αποδείξεων που θα υποβληθούν. Εάν οι αποδείξεις που θα υποβληθούν δεν καλύπτουν το αφορολόγητο όριο η διαφορά έως τα 12.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 10%. Για ποσά αποδείξεων μεγαλύτερα του πιο πάνω ορίου και για αξία αποδείξεων έως 15.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος (30.000 οικογενειακού) εκπίπτει φόρος ίσος με το 10% της επιπλέον του αφορολογήτου αξίας.

Δηλαδή φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ θα χρειάζεται αποδείξεις
ύψους 9.000 ευρώ για να έχει το σύνολο του αφορολόγητου ορίου. Αν έχει
αποδείξεις 8500 ευρώ θα πληρώσει φόρο (12000 - 8500) x 0,10 = 350 ευρώ.
Μάλλον τον συμφέρει να αγοράσει έναν υπολογιστή των 500 ευρώ: θα του
στοιχίσει μόνο 150!

cool11
10-02-10, 11:52
Δεν εχω καταλαβει γιατι πρεπει καποιος να πληρωσει φορο αν δεν εχει τοσες αποδειξεις οσες απαιτουνται.
Αν καποιος, λεμε τωρα, αποταμιευει και δεν ξοδευει, γιατι να πρεπει να πληρωσει φορο?

21706
10-02-10, 12:16
Διότι το ταμείο είναι μείον και πρέπει να γίνει συν!

pk33
10-02-10, 12:32
Δηλαδή οι μηχανικοί που έχουν μπλοκ ΑΠΥ θα πρέπει να πάρουν ταμειακές μηχανές;
Ε ρε κάτι εταιρίες που θα κάνουν χρυσές δουλειές.....

Με τους τρίτεκνους έχει ακούσει κανείς τι ισχύει;

Readiness
10-02-10, 12:53
Δεν εχω καταλαβει γιατι πρεπει καποιος να πληρωσει φορο αν δεν εχει τοσες αποδειξεις οσες απαιτουνται.
Αν καποιος, λεμε τωρα, αποταμιευει και δεν ξοδευει, γιατι να πρεπει να πληρωσει φορο?

Το χρήμα πρέπει να κινείται. Έτσι είναι και στη Γερμανία.
Τέρμα τα μασούρια.

21706
10-02-10, 13:12
Το χρήμα πρέπει να κινείται. Έτσι είναι και στη Γερμανία.
Τέρμα τα μασούρια.

Σωστά. Αν θέλεις να πάρεις ένα σπίτι και πρέπει να κάνεις
μασούρια 10 χρόνια, τέρμα και τα μασούρια και το σπίτι!

antreas9
10-02-10, 14:00
τα οριστικά δεδομένα (http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/5598)
(ειναι αυτα που ακούσαμε απο χθες)!

EvilHawk
10-02-10, 14:24
Στην σωστή κατεύθυνση, μπράβο αν καταφέρουν να τα εφαρμόσουν ...

MADx2
10-02-10, 14:27
Ταμειακες στα βενζιναδικα δεν υπαρχουν , τα βενζιναδικα εκδιδουν μονο τιμολογια προς το παρον
http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=65943&categoryid=2
http://www.gus.gr/news/news/view/id/5535

antreas9
10-02-10, 14:32
Στην σωστή κατεύθυνση, μπράβο αν καταφέρουν να τα εφαρμόσουν ...

θα συμφωνήσω!

Ταμειακες στα βενζιναδικα δεν υπαρχουν , τα βενζιναδικα εκδιδουν μονο τιμολογια προς το παρον

τότε είμαι τυχερός! εχω βάλει βενζίνη 7-8 φορές από την αρχή της χρονιάς, και ολα τα βενζαδικα που ζήτησα απόδειξη, μου εκοψαν!

pk33
10-02-10, 14:32
σε κάποια υπάρχουν

MADx2
10-02-10, 14:49
θα συμφωνήσω!

τότε είμαι τυχερός! εχω βάλει βενζίνη 7-8 φορές από την αρχή της χρονιάς, και ολα τα βενζαδικα που ζήτησα απόδειξη, μου εκοψαν!

http://www.gus.gr/news/news/view/id/5535

Το καθεστώς αφορά και επηρεάζει πανελλαδικά το 95% των πρατηρίων, εκτός αυτών που έχουν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και είναι υποχρεωμένα από τον Κώδικα να εκδίδουν αποδείξεις. Οι ταμειακές μηχανές που υπάρχουν στα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις για τα λοιπά είδη και υπηρεσίες που διαθέτουν τα πρατήρια (αξεσουάρ αυτοκινήτων, ψιλικά, τυποποιημένα τρόφιμα, λίπανση- πλύσιμο).

Η ασάφεια που επικρατεί πάντως φέρνει καθημερινά αντιμέτωπους τους πρατηριούχους με τους πελάτες, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πρατηριούχοι δεν εκδίδουν αποδείξεις επειδή θέλουν να φοροδιαφύγουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντεγκλήσεις και καταγγελίες. Διάβημα για το θέμα έκανε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), που ζήτησε παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διευκρινιστεί ότι με το ισχύον καθεστώς δεν επιτρέπει την έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις βενζίνης από τα πρατήρια.

Σε επιστολή της προς τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η ΠΟΠΕΚ επαναλαμβάνει τη θέση του κλάδου, υπέρ της εγκατάστασης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια για την έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι συνδεδεμένες με ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών- εκροών.

http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=65943&categoryid=2
Την ίδια στιγμή οι καταναλωτές ζητούν αποδείξεις από τα βενζινάδικα παρόλο που σύμφωνα με το νόμο μπορούν να εκδίδουν μόνο τιμολόγια για όσους μπορούν να τα δικαιολογήσουν.

tedd
10-02-10, 15:50
Πρόβλημα υπάρχει και με τα περιπτερα, όπου δεν ξέρω κανενα να εχει ταμειακή και να κοβει αποδειξης.

Συνεπως προσωπικά ειμαι αναγκασμενος πλεον να σταματήσω να ψωνίζω απο περιπτερα καθως κοντά στα 100-150€ μου το παιρνουν καθε μήνα το οποιο βγαινει το χρονο ~1500€ αγορες ή 150€ φορου που θα πρέπει να πλήρωσω .... επειδη θα μουλειπει αυτό το πόσο.

Αναρωτιεμαι να θα υπαρχει κανεις που θα μπορεσει να μαζεψει 8-10.000€ σε αποδειξης για να δικαιολογήσει το εισοδημα του.

antreas9
10-02-10, 16:24
tedd...επειδή οι γονείς μου έχουν καταστημα ψιλικών...να πηγαίνεις σε αυτούς, εχουν ταμειακη :p

anon
10-02-10, 17:16
τα βενζινάδικα δεν ειναι υποχρεωμένα να εκδίδουν αποδείξεις, αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να εκδίδουν. Εχει μεγάλη διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και εαν έχει ταμειακή μηχανή, ο βενζινοπώλης δεν είναι υποχρεωμένος, δηλαδή ακόμα και να του ζητήσεις έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να εκδώσει απόδειξη. Ωστόσο πολλά βενζινάδικα εκδίδουν αποδείξεις και το διαφημίζουν αυτό, μιας και σήμερα φαίνεται ότι "πουλάει" ως υπηρεσία.... Κάποια βενζινάδικα, αλυσίδας, εδώ στην περιοχή μας, έχουν πινακίδες ΝΑ, ότι εκδίδουν αποδείξεις για την πώληση βενζίνης εντός του καταστήματος...

aroutis
10-02-10, 17:32
3 ερωτήσεις :
α. Τα κοινόχρηστα τελικά τα κρατάμε;
β. Τι γίνεται με λογαριασμούς κινητών;
γ. Τι γίνεται με λογαριασμούς εταιριών Internet ;

MADx2
10-02-10, 17:32
Ισως επειδή ανηκουν στην εταιρεια να μπορουν να το κανουν.
Η αποδειξη που δινουν , γράφει ειδος βενζινης , ποσοτητα και τιμή λίτρου?

Και κατι ακομα , καπου διαβασα για παραδοση των αποδειξεων σε κλειστο φακελο στην εφορια αυτο πως διασφαλίζει:
1. οτι εγω εχω βαλει αριθμό αποδειξεων που αντιστοιχεί στο ποσό που δήλωσα.
2. Σε περιπτωση ελεγχου του φακελου οτι ο εφοριακος δεν θα παραποιησει τις αποδειξεις (πχ μεταφορα σε γνωστο του που εχει αναγκη κτλ) αφού εγω ούτε θα είμαι παρόν αλλά ουτε θα εχω αντιγραφα?

arial
10-02-10, 17:36
Nα ρωτησω κατι ,

Σε μερικες αγορες μου που κανω απο το ebay, οι sellers μου στελουν μαζι με το δεμα και μια αποδειξη. Η αποδειξη αυτη ισχυει? Μπορει να περασει?

giwrgosth
10-02-10, 17:41
Nα ρωτησω κατι ,

Σε μερικες αγορες μου που κανω απο το ebay, οι sellers μου στελουν μαζι με το δεμα και μια αποδειξη. Η αποδειξη αυτη ισχυει? Μπορει να περασει?
Και ναι και όχι.
Όχι γιατί δεν τους νοιάζει αν κόβει αποδέιξεις ο Κινέζος και ναι γιατί είναι χρήματα που με απόδειξη έχουν βγει από την τσέπη σου, άρα δεν μπορούν να σου τα φορολογήσουν!
Εγώ θα τις βάλω όλες, ακόμη και πούρα από Ελβετία που αγοράζω.

arial
10-02-10, 17:45
Ωραια, θα τις φυλαω και εγω :)

Tom_K
10-02-10, 18:04
3 ερωτήσεις :
α. Τα κοινόχρηστα τελικά τα κρατάμε;
β. Τι γίνεται με λογαριασμούς κινητών;
γ. Τι γίνεται με λογαριασμούς εταιριών Internet ;

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος...

α. Ναι
β. Όχι
γ. Όχι

Αυτά τουλάχιστον άκουσα χτες στις ειδήσεις.

sotos65
10-02-10, 18:29
Εγώ λέω να τα βάζω όλα μέσα, κι ας ξεκαθαρίσουν τις αποδείξεις στο τέλος οι ίδιοι της εφορίας! Να δούμε και πόσο θα αντέξουν δηλαδή... :)

giwrgosth
10-02-10, 20:51
Εγώ λέω να τα βάζω όλα μέσα, κι ας ξεκαθαρίσουν τις αποδείξεις στο τέλος οι ίδιοι της εφορίας! Να δούμε και πόσο θα αντέξουν δηλαδή... :)
Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι! :oneup:
Δεν κατάλαβα, δεν κάτι παράνομο, βάζω αποδείξεις από λεφτά (φορολογημένα ήδη) που ξόδεψα.

Collective_Soul
10-02-10, 20:54
Θα γινεται δειγματοληπτικος ελεγχος στο 10%
οχι σε ολους τους φακελους με αποδειξεις

uncharted
10-02-10, 21:39
τα οριστικά δεδομένα (http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/5598)
(ειναι αυτα που ακούσαμε απο χθες)!

29. Συναλλαγές άνω των 1.500 Ευρώ χωρίς μετρητά

Από 1/1/2011 δεν θα θεωρείται νόμιμη κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων, αξίας μεγαλύτερης των 1.500 ευρώ εάν αυτή γίνεται με μετρητά. Οι συναλλαγές αυτές θα γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές.
αυτο παλι σε τι αποσκοπει? :hmm:

δηλαδη αμα καποιος θελει να παρει laptop των €1501, σωνει και καλα να πληρωσει ηλεκτρονικα ή με επιταγη?

Dimitris_80
10-02-10, 22:49

δηλαδη αμα καποιος θελει να παρει laptop των €1501, σωνει και καλα να πληρωσει ηλεκτρονικα ή με επιταγη?
Πόσες φορολογικές παραβάσεις γίνονται σε αυτή την φωτο;
http://1.bp.blogspot.com/_BCsaeWGNwNI/S3KscDWYOrI/AAAAAAACi4E/fxkZXyQg90M/s320/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AE%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B1.JPG

Σε αυτή την φωτογραφία, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, σε πόσες φορολογικές παραβάσεις υποπίπτει και σε πόσες η γιαγιά σύμφωνα με το νέο νόμο του Παπακωνσταντίνου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Τουλάχιστον τρεις:

1). Δεν ζητάει απόδειξη από την γιαγιάκα που κάνει ελεημοσύνη

2). Η γιαγιά δεν έχει πάνω της ταμιακή μηχανή

3. Ο Βαρδής έχει στο χέρι του πολλά χρήματα που είναι πάνω από 1.500 ευρώ! Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τόσα χρήματα σε μια τσέπη σύμφωνα με τον νέο υπουργό.

http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_4062.html
:p:respekt::respekt:

xmperop1
10-02-10, 22:51

Στο να αναγκάσει τον κόσμο να εμφανίσει τα χρήματα που έχει σπίτι του.

21706
10-02-10, 23:07
Πόσες φορολογικές παραβάσεις γίνονται σε αυτή την φωτο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Τουλάχιστον τρεις:

1). Δεν ζητάει απόδειξη από την γιαγιάκα που κάνει ελεημοσύνη

2). Η γιαγιά δεν έχει πάνω της ταμιακή μηχανή

3. Ο Βαρδής έχει στο χέρι του πολλά χρήματα που είναι πάνω από 1.500 ευρώ! Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τόσα χρήματα σε μια τσέπη σύμφωνα με τον νέο υπουργό.

Ακόμα μερικές «παραβάσεις» εδώ (http://aphroditescomments.blogspot.com/2010/01/my-ass.html). («παραβάσεις» βέβαια είναι πολύ ελαφρύς
χαρακτηρισμός αλλά οι κανόνες του φόρουμ δεν επιτρέπουν να πω αυτό που σκέφτομαι.)

Sovjohn
10-02-10, 23:13
Παιδιά,

Σοβαρή ερώτηση: Αν αγοράσεις κάτι από εξωτερικό (δεν μιλάμε απαραίτητα για ebay, μπορεί να είναι το amazon.co.uk ας πούμε από το οποίο χιλιάδες αγοράζουν), μπορείς να το προσμετρήσεις αυτό?

Αν όχι, τότε μιλάμε για σοβαρότατο θέμα - δεν πρέπει το κράτος και το κάθε κράτος να με/μας απειλεί με φόρο επειδή επιλέγουμε να αγοράσουμε κάτι, πληρώνοντας ΦΠΑ μάλιστα, εντός Ε.Ε. σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αν ναι, ΟΚ, άρα τι θα λέμε, το ΑΦΜ του καταστήματος είναι GB23745432753, δεν με ενδιαφέρει, τραβάτε βρείτε τον αν θέλετε λεπτομέρειες?

Dark_Rex
10-02-10, 23:18
Στο να αναγκάσει τον κόσμο να εμφανίσει τα χρήματα που έχει σπίτι του.

Χλωμό.
Αυτοι που το έκαναν τόσο καιρό θα βρουν αλλη πατεντα βλέπε σπασιμο συναλλαγης ή [εικονικες] τμηματικες καταβολες κοκ...
Κατι αντιστοιχο ειχαν επιχειρησει με τις επιταγες ανω των 15000€ οι οποιες θα επρεπε να ειναι διγραμμες.
Εκει βρεθηκε γρηγορα η πατεντα.:whistle:

Αυτο που παρουσιαζει για μενα εξαιρετικο ενδιαφερον ειναι το εξης

Από 1/1/2011 όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επαγγελματικών λογαριασμών. Με υπουργική απόφαση θα ορίζεται το ελάχιστο ύψος ανά συναλλαγή που θα υπόκειται στη παρούσα διάταξη και κάθε άλλη διαδικασία για την εφαρμογή της.

Eδω και πολλα χρόνια το εμπόριο στην Ελλαδα, στηρίζεται στη χρηση της επιταγης ως μέσο συναλλαγης.Ιδιαιτερα οι ΜΜΕ οι οποιες θα εχουν ενα ακομα μειονεκτημα σε σχεση με τον ανταγωνισμο των πολυ μεγάλων εταιρειών που ανταγωνιζονται.

Lord Basil
11-02-10, 01:27
καποια στιγμη πρεπει να καταλαβουν στο υπουργειο οικονομικων ( το τμημα μηχανογραφησης ) οτι πρεπει να φτιαξουν μια κωλοσελιδα ειδικα για αυτα τα θεματα, που αφορουν ολους ...!!!

δεν ειναι σοβαρα πραγματα να περιμενουν να μαθουμε τι ισχυει απο τα κωλοκαναλια (μισα μερικες φορες ) η να μπαινει υπο μορφη κατεβασματος σε pdf απο τον πατο της σελιδας , που σημερα ειναι ,αλλα αυριο καποιος θα το αφαιρεσει ...!!!

http://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/press_office/DeltiaTypou/Documents/2010_02_09_apodeixeis.pdf

x_user
11-02-10, 02:08
Παιδιά,

Σοβαρή ερώτηση: Αν αγοράσεις κάτι από εξωτερικό (δεν μιλάμε απαραίτητα για ebay, μπορεί να είναι το amazon.co.uk ας πούμε από το οποίο χιλιάδες αγοράζουν), μπορείς να το προσμετρήσεις αυτό?

Αν όχι, τότε μιλάμε για σοβαρότατο θέμα - δεν πρέπει το κράτος και το κάθε κράτος να με/μας απειλεί με φόρο επειδή επιλέγουμε να αγοράσουμε κάτι, πληρώνοντας ΦΠΑ μάλιστα, εντός Ε.Ε. σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αν ναι, ΟΚ, άρα τι θα λέμε, το ΑΦΜ του καταστήματος είναι GB23745432753, δεν με ενδιαφέρει, τραβάτε βρείτε τον αν θέλετε λεπτομέρειες?

η προτεραιότητα του κ...υπουργείου είναι να σε εξαναγκάσει να ζητήσεις απόδειξη από τον έλληνα έμπορο! Δεν τον ενδιαφέρει ο ξένος (ΕΕ ή ότι άλλο) γιατί εκεί δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής...

εδώ δεν βλέπεις ότι αποδείξεις για δαπάνες όπου εκδίδονται αναγκαστικά παραστατικά (πχ ΔΕΚΟ, τηλεφωνία, εισητήρια τρένων-αεροπλάνων κλπ) δεν θα υπολογίζονται στα νέα "ευφυή" μέτρα?

σκέψου ότι πας ταξίδι στο εξωτερικό. κλείνεις εισητήρια on-line και πληρώνεις με πιστωτική, κλείνεις ξενοδοχείο, το οποίο πληρώνεις στην ξένη χώρα, κάνεις αγορές κλπ και από όλες αυτές τις δαπάνες τι αναγνωρίζεται? ΤΙΠΟΤΑ!!! (δεν τονώνεις την ελληνική οικονομία...)

:jailed:

cool11
11-02-10, 09:50
Δηλαδη, αν θελω να αγορασω κατι με 2000ευρω, δεν μπορω να πληρωσω με μετρητά;
Επειδη ολοι καποια στιγμη θα κανουν τετοια αγορα, πρέπει σωνει και καλα, ΟΛΟΙ οι Ελληνες, να βγαλουν χρεωστικη-πιστωτικη καρτα? Με το ζορι πιστωτικη;

MADx2
11-02-10, 10:03
Σορυ που το ποσταρω ξανα αλλα ειναι αρκετα σοβαρο θεμα :
Και κατι ακομα , καπου διαβασα για παραδοση των αποδειξεων σε κλειστο φακελο στην εφορια αυτο πως διασφαλίζει:
2. Σε περιπτωση ελεγχου του φακελου οτι ο εφοριακος δεν θα παραποιησει τις αποδειξεις (πχ μεταφορα σε γνωστο του που εχει αναγκη κτλ) αφού εγω ούτε θα είμαι παρόν αλλά ουτε θα εχω αντιγραφα?
3. Σχετικά με το θέμα αποδειξεων εξωτερικού θα μετράνε ή όχι? Και αν οχι πως αυτό μπορεί να σταθεί νομικά ? Δεν ειναι εναντια στην νομοθεσια της Ε.Ε ?

Μπορει κανεις να μας απαντησει συγκεκριμενα?

Sovjohn
11-02-10, 10:27
Δηλαδη, αν θελω να αγορασω κατι με 2000ευρω, δεν μπορω να πληρωσω με μετρητά;
Επειδη ολοι καποια στιγμη θα κανουν τετοια αγορα, πρέπει σωνει και καλα, ΟΛΟΙ οι Ελληνες, να βγαλουν χρεωστικη-πιστωτικη καρτα? Με το ζορι πιστωτικη;

Για την χρεωστική δεν είμαι αντίθετος... 1 λογαριασμός τράπεζας απαιτείται, δεν έχει τόκους / χρεώσεις / κτλ... Η πιστωτική, ΟΚ, είναι επιλογή του καθενός.

Και στο εξωτερικό που το μετρητοίς = πληρωμή με χρεωστική δεν έχουν πάθει τίποτα, ίσα ίσα που βλέπεις γιαγιάδες 80 χρονών να ψωνίζουν φυσικότατα στο super market ακόμα με debit cards...

aroutis
11-02-10, 10:29
Σορυ που το ποσταρω ξανα αλλα ειναι αρκετα σοβαρο θεμα :
3. Σχετικά με το θέμα αποδειξεων εξωτερικού θα μετράνε ή όχι? Και αν οχι πως αυτό μπορεί να σταθεί νομικά ? Δεν ειναι εναντια στην νομοθεσια της Ε.Ε ?

Μπορει κανεις να μας απαντησει συγκεκριμενα?Δεν εισαι υποχρεωμένος να δώσεις τις αποδείξεις σε κλειστό φάκελο, μπορείς να δώσεις λίστα σε συμπληρωμένο έντυπο.

Αλλωστε υπάρχουν αποδείξεις που λογίζονται ως εγγυήσεις για παράδειγμα (με βάση ημ/νία αγοράς).

Απλά αν σου ζητηθεί θα πρεπει να τις προσκομήσεις.

Sovjohn
11-02-10, 10:31
Εγώ εμμένω στο ερώτημά μου... Ουσιαστικά δηλαδή το υπουργείο μας "απαγορεύει" να αγοράσουμε οτιδήποτε εκτός Ελλάδας, γιατί έτσι, και γιατί δεν θα του πάμε την απόδειξη μετά? Ναι ή όχι?

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο κάτω κάτω που δεν βρίσκονται εντός Ελλάδας... Δεν εισάγονται / κτλ. Να κόψουμε το σβέρκο μας? Για αυτό το πράγμα θα άξιζε ερώτηση στο υπουργείο και ακολούθως σε Ευρωπαικά όργανα...

cool11
11-02-10, 10:48
Εγώ εμμένω στο ερώτημά μου... Ουσιαστικά δηλαδή το υπουργείο μας "απαγορεύει" να αγοράσουμε οτιδήποτε εκτός Ελλάδας, γιατί έτσι, και γιατί δεν θα του πάμε την απόδειξη μετά? Ναι ή όχι?

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο κάτω κάτω που δεν βρίσκονται εντός Ελλάδας... Δεν εισάγονται / κτλ. Να κόψουμε το σβέρκο μας? Για αυτό το πράγμα θα άξιζε ερώτηση στο υπουργείο και ακολούθως σε Ευρωπαικά όργανα...

Δεν εχεις αδικο που το ψαχνεις. Online αγορες απο εξωτερικο κανουμε πολλοι απο εμας, αυτες οι αποδειξεις γιατι να μην μετρανε;

chat1978
11-02-10, 11:15
Ακουγα σημερα των πρόεδρο των φοροτεχνικών να απαντάει σε ερωτήσεις.
Αυτό το 30% των αποδείξεων δεν καλύπτεται με τίποτα. Και το χειρότερο αν εγώ γουστάρω να κάνω αποταμίεση, τότε θα με τιμωρουν με έξτρα φόρο. Τρομερό κινητρο.

Ενοικια δεν μετράνε παρόλο που ειναι εξοδο διαβίωσης και μαύρο χρήμα
Φροντιστήρια δεν μετράνε παρόλο που ειναι εξοδο διαβίωσης και μαύρο χρήμα
Αγορές τύπου αυτοκινητο δεν μετράνε παρόλο που ειναι εξοδο διαβίωσης και μαύρο χρήμα
Κοινόχρηστα ίσως μπορέσουν να βρουν ένα τρόπο...
Ασφαλιστα αυτοκινητών όχι
...

Βεβαια ο πρόεδρος ειπε κρατήστε τις όλες γιατι ποτέ δεν ξέρεις και προσωπικά αυτό κάνω. Οχι βέβαια οτι θα προσεγγίσω το 30% που μου ζητάνε από το ετήσιο εισόδημα μου όπο τα μεγαλύτερα εξοδα ειναι το Ενοικιο, Το Αυτοκινητο, ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα. ΕΙναι και τα μοναδικά που δεν μπορώ να ρυθμίσω για να μεταβάλω τον ρυθμό αποταμιευσης μου.

Όπως ειπε και προεδρος θα ηταν πιο δικαιο να σου έλεγε πλήρωσε 1000 στο τέλος του χρόνου γιατι αυτό θέλουν να κάνουν γιατι δεν υπάρχει περιπτωση οπως τα λένε να δικαιολογηθούν τα ποσά που ζητάνε.

Ανεξαρτήτως ψάχνω μια οργανωμένη πηγή που να εξηγεί χαρτί και καλαμάρι σε ελληνικά όχι γραφειοκρατικά τι και τι θα ισχύσει.
Ξέρεις κανείς?

cool11
11-02-10, 11:18
Βουρ στις τραπεζες για χρεωστικές παιδια, οσοι δεν έχετε....
ΕΕΕΕτττσσσιιιι, να δωσουμε κι άλλη κινηση στις 'φτωχες' τραπεζες...

opener
11-02-10, 11:35
Παιδιά,

Σοβαρή ερώτηση: Αν αγοράσεις κάτι από εξωτερικό (δεν μιλάμε απαραίτητα για ebay, μπορεί να είναι το amazon.co.uk ας πούμε από το οποίο χιλιάδες αγοράζουν), μπορείς να το προσμετρήσεις αυτό?.....
Μαλλον ναι.

H Ελλάδα θα προχωρήσει στην αγορά έξι φρεγατών τύπου Fremm από τη Γαλλία, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune το θέμα επρόκειτο να θίξουν στη σημερινή τους συνάντηση στο Παρίσι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νικολά Σαρκοζί. Το κόστος υπολογίζεται σε 2,5 δισ.ευρώ ενώ το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί εντός του έτους.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η συνάντηση Σαρκοζί – Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος εξέφρασε κατά τη συνάντηση την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης.

Σειρά έχουν τα Eurofighter, τα υποβρύχια που γέρνουν και άλλα τέτοια προγράμματα χρήσιμα για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της κυβέρνησης Παπανδρέου.
http://www.antinews.gr/?p=34062
:p

@ ADSLgr.com All rights reserved.