PDA

Επιστροφή στο Forum : Η μάχη των αποδείξεων?

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Dark_Rex
12-02-10, 19:40
αυτο ειναι αυτονοητο
και οι 2 στο ονομα μου ηταν

αν δεν κανω λαθος (δεν ειμαι τραπεζικος), για ποσα κατω των €10.000 δεν σε ρωτανε απο που προερχονται (ποθεν εσχες)

καποιος τραπεζικος να το επιβεβαιωσει/διαψευσει/διορθωσει υπαρχει?? :hmm:

θελω να δω τι θα γινει και σε περιπτωσεις οπου παει καποιος με την παρεα του στα μπουζουκια και κανει λογαριασμο 2-3 χιλιαρικα

θα βγαλουν τα γκαρσονια το POS στο τραπεζι να πληρωσει με καρτα??? :rofl:

καλα κρασια παιδες, ας εφαρμοστει πρωτα η (ανεφαρμοστη) τσιγαροαπαγορευση και τα ξαναλεμε :rolleyes:

Οτι γίνεται και τώρα σε εστιατορια κλπ.Δίνει την κάρτα αυτός που πληρώνει και υπογραφει το έντυπο που θα του φερουν σε λιγα λεπτα.Αλωστε αν ο λογαριασμος πληρωνεται απο πολλους δεν θα υπαρχει αυτο το πρόβλημα, μιας και θα βγαινουν (? :rofl:) ξεχωριστές αποδείξεις.
Το θεμα ειναι αν το ΥΠΠΟ θα εχει πρόσβαση [για διασταυρωση μεσω taxisnet] στους τραπεζικους λογαριασμους και σε κινήσεις >1500€ ετσι ωστε να πιασει αυτους που θα διακινουν μαυρο χρημα (λεμε τωρα)....

giorgosts
12-02-10, 19:56
Το IMF δεν έχει σκοπό τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας που παρέχει τις υπηρεσίες του, αλλά την προστασία των πιστωτών της από ενδεχόμενη χρεωκοπία.

Δηλ. δεν νοιάζει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, την Ε.Ε. κλπ. για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά να καλύψουν τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα που έχουν με την Ελλάδα και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ακόμη και σε τέτοια περίπτωση όμως, τα μέτρα που προτείνουν είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας, και η επιτήρηση μακροπρόθεσμα θα μας βγει σε καλό.

MADx2
12-02-10, 21:58
Μόλις ακουσα ότι σκέφτονται το 30% να το μειώσουν γιατί μάλλον αρκετός κόσμος δεν θα καταφέρει να μαζέψει τις απαιτούμενες αποδείξεις..:lol:
Αυτοί ήταν που είχαν σχέδιο και θα εβρισκαν λεφτά? Αυτοί καλά καλα δεν μπορουν να υπολογίσουν τους φόρους ( βλεπε τσιγάρα κτλ)

αυτοί που μέχρι τωρα εγραφαν για τυχαρπαστούς τυρογαλάδες που είναι ?

pacu
12-02-10, 22:01
Το IMF δεν έχει σκοπό τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας που παρέχει τις υπηρεσίες του, αλλά την προστασία των πιστωτών της από ενδεχόμενη χρεωκοπία.

Δηλ. δεν νοιάζει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, την Ε.Ε. κλπ. για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά να καλύψουν τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα που έχουν με την Ελλάδα και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ακόμη και σε τέτοια περίπτωση όμως, τα μέτρα που προτείνουν είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας, και η επιτήρηση μακροπρόθεσμα θα μας βγει σε καλό.

Ακού εκει κάτι πράγματα να νοιάζονται οι πιστωτές αν θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους... :p

Ανθέλληνες. :lol:

x_user
13-02-10, 02:36
3. Η διακίνηση χρήματος κοστίζει. Είναι απόλυτα λογικό να πρέπει να περιοριστεί η διακίνηση δεσμίδων ευρώ! Η μόνη ένστασή μου είναι ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται και πληρωμή από μπλοκ επιταγών και όχι μόνο από δίγραμμη επιταγή. Η δίγραμμή επιταγή θα μπορούσε να είναι πχ πάνω από 10.000 ευρώ.

3) σωστά τα λες, αλλά σε αντίθεση με EE & US όπου η επιταγή έχει ισχύ (και υπάρχουν πολύ αυστηρές κυρώσεις για μεταχρονολογημένες ή χωρίς αντίκρυσμα επιταγές) εδώ τις έχουν καταντήσει κ....χαρτα!

........Auto merged post: x_user added 2 minutes and 36 seconds later ........

Είπαμε, όλες μετράνε και όλες δεν μετράνε.
Να "χτυπήσει" τους ντόπιους που φοροδιαφεύγουν θέλει και όχι να απαλλάξει εσένα από φόρους, οπότε είναι ικανοί να πουν πως οι αγορές από εξωτερικό δε θα μετρήσουν.
Εσύ θα βάλεις κανονικά όλες τις αποδείξεις, μήπως θα σε ελέγξει κανείς? Και αν το κάνει δεν κάνεις κάτι παράνομο.

ΝΑΙ, αλλά από την άλλη σε εξαναγκάζει να κάνεις αγορές για να μπορέσεις να κρατήσεις (πλέον) το αφορολόγητο όριο...
άρα, στην ουσία καταργεί από την πίσω πόρτα μέρος του αφορολόγητου ορίου!

........Auto merged post: x_user added 5 minutes and 26 seconds later ........

Αν ο λογ/σμός (που έκανες την ανάληψη) είναι στο όνομά σου ή εισαι συνδικαιούχος δεν βλέπω κάποιο θέμα.

Το θέμα ειναι αλλού, όπως είπες δεν σε ρώτησε κανένας για τη πηγή των χρημάτων. Το ερώτημα ειναι αν πρόκειται να αλλάξει αυτό πλέον.

μπορείς πάντα να πεις ότι τα κέρδισες στο καζίνο. - εκεί ποτέ δεν δίνουν κάποιο παραστατικό εάν κερδίσεις.

uncharted
13-02-10, 03:07
μπορείς πάντα να πεις ότι τα κέρδισες στο καζίνο. - εκεί ποτέ δεν δίνουν κάποιο παραστατικό εάν κερδίσεις.
σωστος, ισχυει και αυτο :whistle:

Collective_Soul
13-02-10, 03:21
Χρησιμο αυτο με το καζινο ;)

uncharted
13-02-10, 03:24
μα εκει μεσα δεν "μπαινει" ο νομος, ουτε για ποθεν εσχες, ουτε για τσιγαρο (εξαιρειται ολως τυχαιως) :whistle:

ας πουμε οτι ειναι οι συγχρονοι "ναοι" (του "θεου" του χρηματος) και εχουν το αντιστοιχο "ασυλο" :)

giwrgosth
13-02-10, 14:12
Μπα ποιο χρήσιμο είναι το στρώμα, εγώ δουλεύω 22 χρόνια και κάθε χρόνο βάζω κάτω από το στρώμα 5-10.000 ευρώ. Άρα το στρώμα μου έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 100-150.000.
Μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι δεν το κάνω? Με υποχρεώνει κανείς να τα πάω στην τράπεζα? Ή θα κάνουν έρευνα στο στρώμα μου? :whistle:
Άλλωστε για όλα αυτά που έχω στο στρώμα με έχουν φορολογήσει αυτά τα χρόνια.

giorgosts
13-02-10, 17:23
Το χρήμα δεν είναι μέσο αποταμίευσης ή επένδυσης, αλλά μέσο συναλλαγής. Όποιος τα βάζει στο στρώμα χάνει κατά το ποσό του πληθωρισμού. Στο παράδειγμά σου, αν υπολογίσουμε έναν ετήσιο πληθωρισμό στα 4%/έτος, έχεις χάσει τα 88% των αποταμιεύσεων του πρώτου σου έτους, και λιγότερα σε αυτά που αποταμίευσες τα επόμενα χρόνια.

Αντιθέτως, στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου θα είχες απόδοση αντίστοιχη με το spread, χωρίς πόθεν έσχες ή τεκμήρια. (Βέβαια θα τα έχανες αν το Δημόσιο χρεωκοπήσει).

shadowman
13-02-10, 18:38
Μπα ποιο χρήσιμο είναι το στρώμα, εγώ δουλεύω 22 χρόνια και κάθε χρόνο βάζω κάτω από το στρώμα 5-10.000 ευρώ. Άρα το στρώμα μου έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 100-150.000.
Μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι δεν το κάνω? Με υποχρεώνει κανείς να τα πάω στην τράπεζα? Ή θα κάνουν έρευνα στο στρώμα μου? :whistle:
Άλλωστε για όλα αυτά που έχω στο στρώμα με έχουν φορολογήσει αυτά τα χρόνια.
εγώ προτείνω να φτιάξεις ένα κοτέτσι και να αγοράζεις κότες. Όταν θες να ψωνίσεις πχ ένα λαπτοπ να παίρνεις 20 κότες (ή και περισσότερες ανάλογα με τις δυνατότητες του λαπτοπ) να τις βάζεις στο αυτοκίνητο και να πηγαίνεις στο κατάστημα να ανταλλάξεις τις κότες με το λαπτοπ.:p

Collective_Soul
13-02-10, 18:44
Aυτο μου θυμιζει το σκηνικο με κατι γριες που ηταν παμφτωχες και οταν πεθαναν βρηκαν οτι το σπιτι τους ηταν γεματο με χρυσες λιρες :rofl::rofl::rofl:

uncharted
13-02-10, 19:09
τα στρωματα ειναι για τις γιαγιαδες και μαλιστα επι εποχης δραχμης, τι τα συζητατε...

τελικα ξερει κανεις στις τραπεζες ποιο ειναι το ακριβες οριο ποθεν εσχες για κατατεθεντα ποσα? για να μην κανουμε υποθεσεις

Collective_Soul
13-02-10, 19:12
Παιδια να ρωτησω τα αποκοματα απο το σινεμα μετρανε στις αποδειξεις ?
Επισης στα videoclub σπανια κοβουν αποδειξη

Undisputed
13-02-10, 19:15

Και εδώ θέτω το ΕΡΩΤΗΜΑ:

Οι Εφοριακοί δεν ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ταινίες απο τα Video Club ;

Γιατί δεν έχει γίνει ουτε ΜΙΑ καταγγελία ;

Collective_Soul
13-02-10, 19:17
Εγω θα ριξω μια καρφωτη ανωνυμη ετσι για να περναει η ωρα
Μητσοτακης γελιο mode on :):)

giorgosts
13-02-10, 19:26

Ο υπάλληλος μπορεί να τα βάλει στη τσέπη αν δεν υπάρχει απόδειξη;)

Undisputed
13-02-10, 19:41
Ο υπάλληλος μπορεί να τα βάλει στη τσέπη αν δεν υπάρχει απόδειξη;)

Φυσικά και ΟΧΙ.

Και εξηγώ γιατί:

Τα προγράμματα ενοικίασης που έχουν τα Video Club, διαθέτουν ΔΙΠΛΕΣ "βασεις δεδομένων", μια φανερή και μια κρυφή.

Μια για την εφορία και μια για τον ιδιοκτήτη. Οταν λοιπον ξεχρεώνεις την ταινία, αυτη περνάει στην ΚΡΥΦΗ.

Παιδια, είσαστε πίσω ... πολύ πίσω ....... :)

x_user
13-02-10, 19:50
...Παιδια, είσαστε πίσω ... πολύ πίσω ....... :)

φυσικά και είμαστε πίσω...

αφού δεν μας ενημερώνεις!

:rofl:

giwrgosth
13-02-10, 19:51
Όποιος τα βάζει στο στρώμα χάνει κατά το ποσό του πληθωρισμού. Στο παράδειγμά σου, αν υπολογίσουμε έναν ετήσιο πληθωρισμό στα 4%/έτος, έχεις χάσει τα 88% των αποταμιεύσεων του πρώτου σου έτους, και λιγότερα σε αυτά που αποταμίευσες τα επόμενα χρόνια.
Δε σου λέω ότι το έχω κάνει, άλλωστε αν είχα 150-200.000 στο στρώμα δε θα ήμουν εδώ σήμερα, αλλά εξηγώ έναν λόγο πως μπορείς να εμφανίσεις χρήμα από το πουθενά.

εγώ προτείνω να φτιάξεις ένα κοτέτσι και να αγοράζεις κότες. Όταν θες να ψωνίσεις πχ ένα λαπτοπ να παίρνεις 20 κότες (ή και περισσότερες ανάλογα με τις δυνατότητες του λαπτοπ) να τις βάζεις στο αυτοκίνητο και να πηγαίνεις στο κατάστημα να ανταλλάξεις τις κότες με το λαπτοπ.:p
Άσχετο...

τα στρωματα ειναι για τις γιαγιαδες και μαλιστα επι εποχης δραχμης, τι τα συζητατε...
Και εγώ σου λέω πως το έχω κάνει, μπορεί κάποιος να αποδείξει πως τα χρήματα που θα παρουσιάσω για μια αγορά είναι μαύρα και όχι του "στρώματος"? :hmm:

giorgosts
13-02-10, 20:32
Και εγώ σου λέω πως το έχω κάνει, μπορεί κάποιος να αποδείξει πως τα χρήματα που θα παρουσιάσω για μια αγορά είναι μαύρα και όχι του "στρώματος"? :hmm:
1. "Μαύρα" θεωρούνται αν δεν μπορείς να αποδείξεις την προέλευσή τους, δηλ. το βάρος της απόδειξης πέφτει σε εσένα. Το στρώμα είναι "μαύρο" και εμπίπτει στο πόθεν έσχες. Αυτά στο θεωρητικό επίπεδο.

2. Πρακτικά τώρα, με το μέχρι σήμερα καθεστώς έχεις πολλές δυνατότητες να το καλύψεις, ακόμη και με τη μέθοδο του "στρώματος"
http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=3&id=407182&expand=1

1. Ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων οικονομικών ετών. Πρόκειται για τις αποταμιεύσεις που έχουν σχηματιστεί από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία μπορούν να φθάσουν μέχρι και σε 15 έτη πίσω. Το περίσσευμα εισοδήματος που αναγνωρίζει η εφορία κάθε χρόνο, προκύπτει από το δηλωθέν εισόδημα μείον την τεκμαρτή δαπάνη και τις τυχόν δαπάνες που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος.

uncharted
13-02-10, 20:40
1. "Μαύρα" θεωρούνται αν δεν μπορείς να αποδείξεις την προέλευσή τους, δηλ. το βάρος της απόδειξης πέφτει σε εσένα. Το στρώμα είναι "μαύρο" και εμπίπτει στο πόθεν έσχες. Αυτά στο θεωρητικό επίπεδο.

2. Πρακτικά τώρα, με το μέχρι σήμερα καθεστώς έχεις πολλές δυνατότητες να το καλύψεις, ακόμη και με τη μέθοδο του "στρώματος"
http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=3&id=407182&expand=1
κατσε, γιατι δεν μας τα λεει καλα:

2. Κέρδη από λαχεία, Λόττο, ΠΡΟ-ΠΟ κ.λπ. κρατικά τυχερά παιχνίδια (εξαιρούνται τα κέρδη από τα καζίνο).:what: ???

giwrgosth
13-02-10, 21:19
Μα εξηγώ την προέλευσή τους, γιατί να είναι μαύρα αυτά του στρώματος?
Πχ έσοδα 20.000 το χρόνο, έξοδα διαβίωσης (για το κράτος πάντα) 12.000, άρα έχουμε περίσευμα 8.000 το χρόνο, σωστά? Με αυτό το σκεπτικό σε 20 χρόνια έχεις μαζέψει 150.000 για πλάκα (με βάση το ποσό που το κράτος θεωρεί σαν έξοδα διαβίωσης πάντα), τα οποία εσύ τα φυλάς όπου θες.

giorgosts
13-02-10, 21:28
Μα εξηγώ την προέλευσή τους, γιατί να είναι μαύρα αυτά του στρώματος?.
Παραστατικά;)

giwrgosth
13-02-10, 22:00
Παραστατικά;)
Εκκαθαριστικά εφορίας ίσως? :hmm:

ludist
15-02-10, 13:18
Ενοικια δεν μετράνε παρόλο που ειναι εξοδο διαβίωσης και μαύρο χρήμα

Διόρθωση: Μετράνε, δεν θα καταργηθεί η καταχώρηση που ήδη υπάρχει, έχεις έκπτωση έως 240 ευρώ από το πληρωτέο φόρο.

chat1978
15-02-10, 13:56
Όλο τα αλλάζουν πάντως.

Εγώ ένα πράγμα θεωρώ θετικό.
Μια τάση που έχει υπάρξει για να τυπωθούν αποδείξεις από επαγγελματίες που τόσα χρόνια δεν τυπωναν.

Στην λαική της γειτονιάς, όταν δούλευα και στην γειτονιά πηγαιναμε και τρώγαμε σουβλάκια. Προσφάτως ήμουν στην γειτονιά μεσημέρι και μαζί με τα οπωροκηπευτικά ειπα να θυμηθώ τα παλιά. Ε λοιπόν ο τύπος είχε στήσει ταμειακή μηχανή έξω.

Undisputed
15-02-10, 16:12
Όλο τα αλλάζουν πάντως.

Εγώ ένα πράγμα θεωρώ θετικό.
Μια τάση που έχει υπάρξει για να τυπωθούν αποδείξεις από επαγγελματίες που τόσα χρόνια δεν τυπωναν.

Στην λαική της γειτονιάς, όταν δούλευα και στην γειτονιά πηγαιναμε και τρώγαμε σουβλάκια. Προσφάτως ήμουν στην γειτονιά μεσημέρι και μαζί με τα οπωροκηπευτικά ειπα να θυμηθώ τα παλιά. Ε λοιπόν ο τύπος είχε στήσει ταμειακή μηχανή έξω.

Αλλος ένας μυθος.

Θυμάμαι το 1980, κανένας πουθενα δεν έδινε αποδείξεις. Παρόλα αυτα δεν υπηρχε πρόβλημα στις συντάξεις, στα έσοδα, στους φόρους, στους μισθους του κράτους. Η τουλάχιστον δεν γνωρίζω να υπηρχε.

Θυμάμαι το 1990, ο Μητσοτάκης έβαλε ταμειακές ή μας μηχανογράφησε (ανάλογα). Αν και το προβλημα δεν λύθηκε, σαφώς και βελτιώθηκε κάπως.

Θυμάμαι το 2000, ήρθα οι ξενες αλυσιδες παντου και ΟΛΟΙ τους κοβουν αποδείξεις, ακομα και οι δικες μας αλυσιδες κοβουν πλεον. Τρομερή αλλαγή στα εσοδα ΦΠΑ. Βεβαια κλεβουν αλλιως, επιστημονικά στον φόρο κερδών.

Τώρα στο 2010, αναρωτιέμαι που παει το ΦΠΑ που καθε μηνα εισπράτουν. Πόσο είναι άραγε το ΦΠΑ που εισπράτουν καθε μηνα ; Δεν φαίνεται να το έχουν ανακοινώσει.

Με δυο λογια τα τελευταια 30 χρόνια η φοροδιαφυγη έχει μειωθεί σημαντικά. Αλλά παρόλα αυτα, παλι δεν υπάρχουν λεφτα. Και στο 10% να μειωθει η φοροδιαφυγή, παλι λεφτά δεν θα υπάρχουν. Γιατι να τρώνε μεταξύ τους.

Μην ακουω λοιπον τρίχες για φοροδιαφυγή του σουβλατζη και του υδραυλικού.

chat1978
15-02-10, 16:27
Μην ακουω λοιπον τρίχες για φοροδιαφυγή του σουβλατζη και του υδραυλικού.
Δεν τις ακουω σαν σωτήριο της Ελλάδας. Αλλά επειδή έχω πεισθεί οτι τιποτα σοβαρό δεν πρόκεται να γινει σε αυτή την χώρα, και από αλληλεγγύη αστα βράστα, ε αν ειναι να πληρώνω εγώ να πληρώνουν και αυτοί.
Δεν ειναι και η καλύτερη συμπεριφορά, αλλά μετά από τόσο σκατό που έφαγαν οι γονείς μου, και τρώω και εγώ μιας και μια ζωή μισθωτός που δεν γινετια να κλέψεις και στηρίζεις και τους άλλους, ε ηρθε η ώρα να φάνε και αυτοί σκατά. Όχι δηλαδή οτι έχω να κερδίσω κάτι προσωπικά πέρα από την μη αίσθηση του μοναδικού μ@λ@κ@

Undisputed
15-02-10, 16:50
Δεν τις ακουω σαν σωτήριο της Ελλάδας. Αλλά επειδή έχω πεισθεί οτι τιποτα σοβαρό δεν πρόκεται να γινει σε αυτή την χώρα, και από αλληλεγγύη αστα βράστα, ε αν ειναι να πληρώνω εγώ να πληρώνουν και αυτοί.
Δεν ειναι και η καλύτερη συμπεριφορά, αλλά μετά από τόσο σκατό που έφαγαν οι γονείς μου, και τρώω και εγώ μιας και μια ζωή μισθωτός που δεν γινετια να κλέψεις και στηρίζεις και τους άλλους, ε ηρθε η ώρα να φάνε και αυτοί σκατά. Όχι δηλαδή οτι έχω να κερδίσω κάτι προσωπικά πέρα από την μη αίσθηση του μοναδικού μ@λ@κ@

Σε καταλαβα, αλλα απλα να ξέρεις ότι τα λεφτά που φοροδιαφεύγουν οι μικροί, είναι ΨΙΧΟΥΛΑ μπροστά σε αυτά που κλέβουν οι μεγάλοι. Απλά οι μεγάλοι κλέβουν επιστημονικά, δήδεν νομιμα ή ακόμα και νομιμα.

Ημουν 4 χρόνια σε μια εισηγμένη εταιρία, και τα ΕΙΔΑ ΟΛΑ. Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν τέτοιοι τρόποι να κλέβει κανείς. Και μιλάμε για τρελά ποσά, που ένας σουβλατζής δεν θα τα δει ΠΟΤΕ στην ζωή του...

vasper
16-02-10, 15:56
Πάντως από ότι διάβασα (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25063151) υπάρχει αύξηση κοντά στο 11% στα έσοδα του ΦΠΑ για τον Γενάρη. Αυτό δείχνει ότι το μέτρο είναι αρχικά σωστό και έχουμε δίκιο όσοι συμφωνούμε με το να μαζεύονται οι αποδείξεις. Μένει μόνο να διορθωθεί η εφαρμογή του για το αφορολόγητο καθώς όπως έχω πει... είναι κυκεώνας και πολλές φορές άδικο.

Undisputed
16-02-10, 16:01
Πάντως από ότι διάβασα (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25063151) υπάρχει αύξηση 11% στα έσοδα του ΦΠΑ για τον Γενάρη. Αυτό δείχνει ότι το μέτρο είναι σωστό και έχουμε δίκιο όσοι συμφωνούμε. Μένει μόνο να διορθωθεί η εφαρμογή του για το αφορολόγητο.

Το μέτρο των αποδείξεων δεν θα έπρεπε καν να είναι μέτρο. Είναι αυτονόητο και όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις θάπρεπε να έχουν σοβαρες κυρώσεις, ανάλογα φυσικά με την περιπτωση.

Όλα τα "μέτρα" είναι παιδαριώδη και στο πόδι. Οπως πάντα. Μέτρα για σήμερα, για άυριο έχει ο "Θεός" (αλλά δεν δίνει).

aroutis
16-02-10, 16:20
Το μέτρο των αποδείξεων δεν θα έπρεπε καν να είναι μέτρο. Είναι αυτονόητο και όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις θάπρεπε να έχουν σοβαρες κυρώσεις, ανάλογα φυσικά με την περιπτωση.

Όλα τα "μέτρα" είναι παιδαριώδη και στο πόδι. Οπως πάντα. Μέτρα για σήμερα, για άυριο έχει ο "Θεός" (αλλά δεν δίνει).Ειναι καλύτερα από ότι είχαμε σε κάθε περίπτωση πάντως. Ή (για να το πω καλύτερα) ΘΑ είναι καλυτερα αν όντως αποδωσουν τα αναμενόμενα (δλδ. αυξηση εσόδων).

Διότι για αυτό κάποιος χαράζει νεα φορολογική πολιτική.

Undisputed
16-02-10, 16:35
Ειναι καλύτερα από ότι είχαμε σε κάθε περίπτωση πάντως. Ή (για να το πω καλύτερα) ΘΑ είναι καλυτερα αν όντως αποδωσουν τα αναμενόμενα (δλδ. αυξηση εσόδων).

Διότι για αυτό κάποιος χαράζει νεα φορολογική πολιτική.

Οσα και να μαζευεις δεν έχει σημασία, αν τα ρίχνεις στην χαβούζα της δημόσιας διοκησης ή στην χαβουζα της διαπλοκής.

Και ... σιγα την νεα φορολογική πολιτική ..... Φορολογία οχι στο εισόδημα, αλλά στην αποταμιευση και στις περιουσίες. Τρίχες κατσαρές. Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει το London School of Economics για να κάνεις παρομοια "νεα φορολογικη πολιτικη".

aroutis
16-02-10, 16:40
Οσα και να μαζευεις δεν έχει σημασία, αν τα ρίχνεις στην χαβούζα της δημόσιας διοκησης ή στην χαβουζα της διαπλοκής.

Και ... σιγα την νεα φορολογική πολιτική ..... Φορολογία οχι στο εισόδημα, αλλά στην αποταμιευση και στις περιουσίες. Τρίχες κατσαρές. Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει το London School of Economics για να κάνεις παρομοια "νεα φορολογικη πολιτικη".Μα αυτό που λες ( περί χαβούζας κλπ ) ισχύει άσχετα πολιτικής. Αν δεν ρίχνεις το χρήμα αυτό εκεί που πρέπει, δεν έχει νόημα να μαζεύεις χρήματα από φόρους. Ειναι προφανές ότι για να αποδόσει όποια φορολογική πολιτική πρέπει να έχεις τη διαφθορά ύπο έλεγχο.

Οσο για το δεύτερο, τώρα θα με κάνεις κακό.. (:p) αλλά δλδ. επί 35 συναπτά έτη δλδ. έχεις δεί κάτι διαφορετικό από το να βαράμε τον φτωχό και να φορτώνουμε το σαμάρι του; Γιατί δίκαια φορολογική πολιτική προσωπικά δεν έχω δεί...

vasper
16-02-10, 16:47
Το μέτρο των αποδείξεων δεν θα έπρεπε καν να είναι μέτρο.

Αν είχαμε φορολογική συνείδηση δεν θα χρειαζόταν.

Είναι αυτονόητο και όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις θάπρεπε να έχουν σοβαρες κυρώσεις, ανάλογα φυσικά με την περιπτωση.

Επίσης αυτονόητο είναι να ΖΗΤΑΜΕ αποδείξεις. Δεν το κάναμε όμως; Οπότε να το καρότο και να το μαστίγιο...!!!

Όλα τα "μέτρα" είναι παιδαριώδη και στο πόδι. Οπως πάντα. Μέτρα για σήμερα, για άυριο έχει ο "Θεός" (αλλά δεν δίνει).

Το μέτρο των αποδείξεων αυξάνει τα έσοδα; Ναι. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρχικά σωστό. Τώρα αν εννοείς ότι είναι παιδαριώδες να έχουμε μέτρα για το αυτονόητο, διαφωνώ. Είναι παιδαριώδες ίσως να χρειάζονται τέτοια μέτρα λόγω της ιδιοσυγκρασίας μας, αλλά εφόσον χρειάζονται...

........Auto merged post: vasper πρόσθεσε 1 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Οσο για το δεύτερο, τώρα θα με κάνεις κακό.. (:p) αλλά δλδ. επί 35 συναπτά έτη δλδ. έχεις δεί κάτι διαφορετικό από το να βαράμε τον φτωχό και να φορτώνουμε το σαμάρι του; Γιατί δίκαια φορολογική πολιτική προσωπικά δεν έχω δεί...

Χμ... όλη η ιστορία ξεκίνησε γιατί αρχικά χαρίζαμε λεφτά που δεν παράγαμε στους μικροαστούς και τους κάναμε μεγαλοαστούς. Ε τώρα... τα επιστρέφουμε. Αν συνεχίσουμε να μην τα παράγουμε... θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

opener
16-02-10, 18:40
Η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων οδήγησε υψηλότερα τα κρατικά έσοδα τον Ιανουάριο
.....
Το μεγαλύτερο μέρος των αυξημένων εσόδων προέρχεται από την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων, καθώς στα δημόσια ταμεία μπήκαν 690 εκατ. ευρώ, περίπου, σε σύνολο 870 εκατ. ευρώ.

Εάν δεν υπολογισθεί η έκτακτη εισφορά, τότε ο ρυθμός αύξησης των εσόδων περιορίζεται στο 2,15%.
...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1106663&lngDtrID=251
----------
.....
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων τον πρώτο μήνα του έτους οφείλεται κυρίως στην έκτακτη εισφορά που κατέβαλαν οι 400 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Από τα 870 εκατ. ευρώ που προβλέπεται ότι θα εισπραχθούν συνολικά φέτος από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, τον Ιανουάριο μπήκε στα ταμεία του Δημοσίου το ποσό των 691 εκατ. ευρώ. Μέσα σε έναν μήνα, δηλαδή, το Δημόσιο εισέπραξε σχεδόν το 80% των συνολικών εσόδων της έκτακτης εισφοράς.

Χωρίς την έκτακτη εισφορά τα έσοδα του προϋπολογισμού θα είχαν αυξηθεί μόλις κατά 2,15% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009.
.......

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=10276891

... ;)

2,15%.... :hmm: ..... Ποσο ειναι ο πληθωρισμος; ;)

ludist
16-02-10, 18:48
Ακόμη και αν είναι στραβό (έχει ατέλειες) ένα μέτρο, αν το εφαρμόσουμε ΟΛΟΙ (ή οι περισσότεροι) θα έχει ΑΞΙΑ.

Πάντα θα υπάρχουν περιέργοι νόμοι για περίεργους πολιτισμούς :)

Undisputed
16-02-10, 19:31

Συμφωνω απολυτα. Αυτο εννοω.

Και αυτοι που πληρωναν θα συνεχισουν να πληρωνουν. Και αυτοί που δεν πληρωναν θα συνεχισουν να μην πληρωνουν.

Αλλα δεν τους αδικώ όσους δεν πληρωναν. Και εγω αν μπορουσα αυτο θα έκανα. Πεταμένα λεφτα.

........Auto merged post: Undisputed πρόσθεσε 6 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Το μέτρο των αποδείξεων αυξάνει τα έσοδα; Ναι. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρχικά σωστό.

Το μετρο των αποδειξεων δεν αυξανει τα εσοδα. Γιατι ; Γιατι πχ. ένας υδραυλικός που κλέβει 1500 ευρω τον μηνα, δεν θα χρειάζεται αποδειξεις ή δεν θα μπορει να υποβαλει αποδειξεις γιατι θα τον τσιμπησουν. Θα προτιμισει να παει στο τεκμηριο και να πληρωσει ότι του αναλογει.

Επίσης προχθες παντρευτηκε φιλος, και πήρε μια τραπεζαρία κλπ, απο 8000 ευρω στα 4.500 ευρω χωρίς αποδειξη. Εννοειτε ότι συμφέρει για μεγάλες αγορές.

Το μέτρο των αποδειξεων είναι παιδαριώδες. Για μενα, έπρεπε αν σε πιάσουν να μην εκδιδεις αποδειξη, απλά να σου βαζουν ένα μεγαλο πρόστιμο και αν το κανεις και συνηθεια να πας και 2-3 μηνες στην φυλακη. Απλά πράγματα. Ετσι θα ξερεις το ρίσκο που παιρνεις. ΑΛΛΑ θα πρέπει να ισχύσει για όλους και για όλα, πράγμα που δεν γίνεται, και ετσι η ζωη συνεχιζεται όπως πριν.

:rofl::rofl::rofl:

Sovjohn
16-02-10, 20:57
Συμφωνω απολυτα. Αυτο εννοω.

Και αυτοι που πληρωναν θα συνεχισουν να πληρωνουν. Και αυτοί που δεν πληρωναν θα συνεχισουν να μην πληρωνουν.

Αλλα δεν τους αδικώ όσους δεν πληρωναν. Και εγω αν μπορουσα αυτο θα έκανα. Πεταμένα λεφτα.

........Auto merged post: Undisputed πρόσθεσε 6 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Το μετρο των αποδειξεων δεν αυξανει τα εσοδα. Γιατι ; Γιατι πχ. ένας υδραυλικός που κλέβει 1500 ευρω τον μηνα, δεν θα χρειάζεται αποδειξεις ή δεν θα μπορει να υποβαλει αποδειξεις γιατι θα τον τσιμπησουν. Θα προτιμισει να παει στο τεκμηριο και να πληρωσει ότι του αναλογει.

Επίσης προχθες παντρευτηκε φιλος, και πήρε μια τραπεζαρία κλπ, απο 8000 ευρω στα 4.500 ευρω χωρίς αποδειξη. Εννοειτε ότι συμφέρει για μεγάλες αγορές.

Το μέτρο των αποδειξεων είναι παιδαριώδες. Για μενα, έπρεπε αν σε πιάσουν να μην εκδιδεις αποδειξη, απλά να σου βαζουν ένα μεγαλο πρόστιμο και αν το κανεις και συνηθεια να πας και 2-3 μηνες στην φυλακη. Απλά πράγματα. Ετσι θα ξερεις το ρίσκο που παιρνεις. ΑΛΛΑ θα πρέπει να ισχύσει για όλους και για όλα, πράγμα που δεν γίνεται, και ετσι η ζωη συνεχιζεται όπως πριν.

:rofl::rofl::rofl:

Αυτό δεν είναι σωστό - Εννοώ δεν είναι σωστό ο έμπορος να επιστρατεύει την έκπτωση του μαζί με το "χωρίς απόδειξη". Τι εννοώ?

Αν όντως έκανε 8000 η τραπεζαρία του φίλου σου, μιλάμε για 6.700 περίπου + ΦΠΑ = 8.000. Αν ο έμπορος από την καθαρή του τιμή έκοψε 2.200 (!) σημαίνει ότι κόβει ένα αξιοσέβαστο ποσοστό του κέρδους του. Με την ίδια λογική λοιπόν θα μπορούσε να το δώσει ας πούμε σε οποιαδήποτε άλλη τιμή, ΜΕ απόδειξη (ώστε να προσμετράται στο εισόδημα του φίλου σου, ειδικά τόσο μεγάλη αγορά). Είναι λάθος αν ο έμπορος είναι αποφασισμένος να κόψει 2.200 καθαρά να το κάνει για το "χωρίς απόδειξη" - θα μπορούσε να κόψει 1.200, "με απόδειξη"...

pacu
16-02-10, 23:22
Ακόμη και αν είναι στραβό (έχει ατέλειες) ένα μέτρο, αν το εφαρμόσουμε ΟΛΟΙ (ή οι περισσότεροι) θα έχει ΑΞΙΑ.

Πάντα θα υπάρχουν περιέργοι νόμοι για περίεργους πολιτισμούς :)

:respekt:

Αν έχεις νόμους που δεν εφαρμόζονται... χαιρετισματα τότε στην οργανωμένη κοινωνία.

kostas007
17-02-10, 02:05
Είναι λάθος αν ο έμπορος είναι αποφασισμένος να κόψει 2.200 καθαρά να το κάνει για το "χωρίς απόδειξη" - θα μπορούσε να κόψει 1.200, "με απόδειξη"...
εκτος απο το αμεσο φπα που θα πληρωσει ο εμπορος θα πληρωσει και εξτρα φορο αναλογα με το κερδος που θα εχει.οποτε ισως τον συμφερει
ασε που πιθανοτατα θα την εδινε ετσι κι αλλιως γυρω στα 4.500 οποτε του λεω 8000 να φανει πολυ και θα γλιτωσω την αποδειξη...
επρεπε να γινει ως εξης το deal
ο φιλος ο νιοπαντρος του λεγε 4500 με αποδειξη.
του λεγε ο αλλος οχι
οκ φευγω δε θελω
οκ φιλε 4500 με αποδειξη.
αλλα που μυαλο για τετοια...
μετα αναρρωτιεστε γιατι ο επιπλας εχει M3 κι εσεις fiat uno με αυτοκολλητο turbo
αλλα ο ελληναρας σκεφτεται σα το αλογο με τις παρωπιδες.

sdikr
17-02-10, 02:11
εκτος απο το αμεσο φπα που θα πληρωσει ο εμπορος θα πληρωσει και εξτρα φορο αναλογα με το κερδος που θα εχει.οποτε ισως τον συμφερει
ασε που πιθανοτατα θα την εδινε ετσι κι αλλιως γυρω στα 4.500 οποτε του λεω 8000 να φανει πολυ και θα γλιτωσω την αποδειξη...
επρεπε να γινει ως εξης το deal
ο φιλος ο νιοπαντρος του λεγε 4500 με αποδειξη.
του λεγε ο αλλος οχι
οκ φευγω δε θελω
οκ φιλε 4500 με αποδειξη.
αλλα που μυαλο για τετοια...
μετα αναρρωτιεστε γιατι ο επιπλας εχει M3 κι εσεις fiat uno με αυτοκολλητο turbo

Στο καλό θα του πεί ο έμπορος, και με καλό αέρα στα πανιά σου.

Undisputed
17-02-10, 02:25

Γιαυτό και εδω έρχεται ο έλεγχος απο το κράτος. Δικαιολογεί ο επιπλάς τα εξοδά του με τα εσοδά του ; Δικαιολογεί τις αγορές του σε σπιτια και αυτοκινητα ; Κάρτες ;

Εδω οι περίφημοι γιατροί στο Κολωνακι δηλωναν λιγοτερα ετησια εσοδα απο το νοικι τους, και η ΕΦΟΡΙΑ δεχοταν την δηλωση μια χαρα.

Ποιος φταιει εδω ; Σαφως η Εφορία, που ξεσκιζει με προστιμα τους νομοταγείς και δεν κανει τίποτα στους κλέφτες.

ludist
17-02-10, 11:16
Μου αρέσει που όλοι βάλονται κατά των «αναρχικών» όταν συμπεριφέρονται ως «αναρχικοί» στο οικονομικό (βλ. αποδείξεις, κομματόσκυλα και λαμόγια).

Έχουμε οικονομική αναρχία αν δεν το καταλάβατε, θα πρότεινα να εκπολιτιστούμε.

anon
17-02-10, 11:24

Aν το κάνουν όλοι (να ζητάνε έτσι αποδείξεις), ο έμπορας θα μείνει με τον αέρα κοπανιστό στο τέλος.

kostas007
17-02-10, 11:56
και θα του μεινει η τραπεζαρια.
αλλα φυσικα θα παει ο επομενος ελληναρας και θα την αγορασει...

anon
17-02-10, 12:02
Μπα, ο κλάδος επιπλοποιίας έχει πάρει την κατηφόρα και αυτός. Κάτι το ΙΚΕΑ (έχει κάνει ζημιά στα τεράστια κέρδη τους, τις υπέρογκες τιμές τους, όχι ότι ειναι όσο φθηνό θα έπρεπε με βάση την ποιότητα, αλλά τους έχει κάνει τεράστια ζημιά) και κάτι άλλες μεγάλες αλυσίδες που άρχισαν να δραστηριοποιούνται, κάτι με την γενικότερη ύφεση και τις νέες κατοικίες (εκεί γίνεται το μεγάλο πλιάτσικο σε έπιπλα), είναι πολλοί που παραμιλάνε. Το 2000 πχ, δούλευαν με 100%, 200% και βάλε κέρδος.

Απο την άλλη, εαν θέλεις custom έπιπλο, όπως ήταν παλιά οι μαραγκοί που κάνανε ότι θέλεις, δεν υπάρχουν, και εαν βρείς, ζητάνε τον ουρανό με τ΄άστρα...

kostas007
17-02-10, 12:14
φυσικα,γιατι ολοι θελουν να γινουν πλουσιοι σε μια μερα...
το βλεπω με το μαγαζι που εχει ο πατερες της κοπελας μου.
βαζει τεντες και βαζει με καπου 50-60% κερδος,ενω οι ανταγωνιστες με 200-300% και φυσικα τους εχει παρει ολες τις δουλειες και βγαζει πολλα λεφτα...και κοβει και αποδειξεις!

Collective_Soul
17-02-10, 13:55
Mπραβο του που κοβει αποδειξεις σωστος

@ ADSLgr.com All rights reserved.