Επιστροφή στο Forum : iwork 09 η office mac 2008
τι προτεινετε ως καλυτερο λαμβανοντας υποψη και τη συμβατοτητα
τι προτεινετε ως καλυτερο λαμβανοντας υποψη και τη συμβατοτητα
To iWork αξιζει τα λεφτά του ενω για το Office δεν θα το έλεγα εκτος και βγάλουν κανένα καλο update που να το κάνει πιο γρήγορο απο το iWork. Οσο για συμβατότητα δεν τίθεται θέμα σε καμια πλατφορμα πια.Οτι γίνεται σε όλες τις office εφαρμογες openoffice,neoffice,windows office 2007 etc.
...Οσο για συμβατότητα δεν τίθεται θέμα σε καμια πλατφορμα πια.Οτι γίνεται σε όλες τις office εφαρμογες openoffice,neoffice,windows office 2007 etc.
διαφωνώ εκτός αν δουλεύεις αποκλειστικά με Office 2007 αρχεία (xdoc,...) προβλήματα συμβατότητας υπάρχουν και όχι μόνο ανάμεσα στις διαφορετικές σουίτες αλλά ακόμα και στα διαφορετικά λειτουργικά
π.χ.
αρχείο word office από PC μπορεί να φαίνεται διαφορετικά σε word office στο mac
Προσωπικά όταν δουλεύω δικά μου αρχεία προτιμώ το iWork αλλά έχω και το office για μεγαλύτερη συμβατότητα
Εάν πρέπει να διαλέξεις αποκλειστικά μεταξύ των δύο που ρωτάς, θα πρότεινα το iWork. Εάν ρωτάς γενικότερα, θα πρότεινα OpenOffice.org
.
Εάν σε ενδιαφέρει στο mac η καλή λειτουργία των ελληνικών θα διάλεγα openoffice. Μεταπήδησα από Office 2003 (pc) σε openoffice (mac) και δε δυσκολεύτηκα καθόλου! Αλλά με ενδιέφερε κυρίως η καλή λειτουργία των ελληνικών. Πάντως το MS Office 2008 σε mac που το δούλεψα δε μου άρεσε καθόλου. Ακόμα και το MS Office 2003 (pc) καλύτερο μου φαινόταν. Δοκίμασε openoffice και μετά iWork. Είναι μεγάλο το πλεονέκτημα που έχει αφού υπάρχει για όλα τα λειτουργικά που κυκλοφορούν.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερο από το Office 2007 και δυστυχώς όλες οι λύσεις για mac είναι απλά ερασιτεχνικές! (και το λέω με λύπη μιας και είμαι φανατικός mac user)
Το iwork είναι καλύ προσπάθεια αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμη και υστερεί σε βασικά (όπως ξεχωριστά ευρετήρια, εισαγωγή σελίδας σε οριζόντια παράθεση σε κείμενο με σελίδες σε κάθετη παράθεση, αδυναμία αλλαγής προσανατολισμού κειμένου σε κελί πίνακα κ.ά.).
Το Office 2008 είναι πολύ αργό σε σχέση με το 2007 (σε PC) και με το iwork και με άθλιο περιβάλλον, άσε που αφαίρεσαν τη VB! Επίσης απαράδεχτη η έλλειψη ελληνικού ορθογράφου (και δε θέλω να ακούσω για neurolingo - όλο bug ειναι και στο excel ξεχάστε το).
Το openoffice-neooffice είναι καλύ περίπτωση για δωρεάν εφαρμογή αλλά και αυτό υστερεί σε ταχύτητα και σε συμβατότητα (προβληματική η αποθήκευση σε doc ή docx), το περιβάλλον δε παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Εγώ προσωπικά έχω εναποθέσει όλες τις ελπίδες μου στο Office 2011 που ανακοινώθηκε στην τελευταία MacWorld. Εκτός του ότι θα αποκτήσει μια Ribbon ανάλογη του 2007 θα επαναφέρει και τη VB και θα αποκτήσει μια mac έκδοση του outlook! Αν έχει και ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο τότε θα κάνω πάρτυ και είσται όλοι καλεσμένοι :lol:
ΥΓ. Κρυφή μου επιθυμία είναι και μια έκδοσης access για mac!
iWork κάτα την γνώμη μου..
Παιδιά διάβασα όλα τα παραπάνω και έχω ακόμα κάποιες απορίες. Θέλω να πάρω ένα macbook και με ανυσηχούσε το θέμα του office. Τα άλλα προγράμματα που κυκλοφορούν όπως το openoffice και το iWork δεν υποστηρίζουν τους ίδιους τύπους αρχείων (doc, docx και αντίστοιχα για excel και powerpoint) ??
Αν όχι υπάρχουν προγράμματα που να κάνουν αυτη τη δουλεια? Ή έστω μπορούμε να δουλέψουμε ε τα ήδη υπάρχοντα? Δεν αναφέρομαι σε εξεζητημένα πράγματα, αλλά κάτι παραπάνω απο τα βασικά. Επίσης με ενδιαφέρουν μόνο οι 3 αυτές εφαρμογές.
Το open-office μια χαρά υποστηρίζει doc excel pp και λοιπά αρχεία.
JediMasterMANIAC
16-09-10, 11:24
indeed it does . Το μόνο που μπορεί να σε εκνευρίσει είναι ο χρόνος που θέλει για να φορτώσει :p
Κατά τα άλλα μια χάρα είναι :)
Το Mac Office 2008 δεν είναι καλό, δεν μοιάζει με το αντίστοιχο 2007, και δεν έχει την ίδια λειτουργικότητα. Η 2010 έκδοση θα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την M$.
Τώρα, όλα αυτά εξαρτόνται από το τι κάνεις με την σουίτα, αν σε βολεύει το Open Office, βάλε αυτό.
Δεν θέλω να κάνω και εξεζητημένα πράγματα, αλλά και όχι εντελώς απλα.
Ας πούμε να μπορώ να κάνω έναν πίνακα και να τον διαμορφώνω στη συνέχεια, ένα γράφημα ή εικόνα.
Ή γαυτά στο excel και να τα συνδέω στη συνέχεια στο word. Όπως και στο excel κάτι περισσότερο από ένα απλό sum. Τα ίδια και στο pp.
Αλλά για να μην σας κουράζω εδώ, το oo3 για windows έχει μεγάλες διαφορές από το oo3 για mac??
JediMasterMANIAC
16-09-10, 20:12
Ίδια είναι από όσο έχω δει .
Βρήκα νέα έκδοση MS office 2011, όμως είναι beta ακομη. Την έχει δοκιμάσει κανείς πιο έμπειρος για να πει με περισσοτερη σιγουρια πόσο καλή είναι??
Αφου βρήκες την beta, εγκατέστησε την να δεις και μόνος σου αν σου κάνει....
Μου λείπει το macbook... :-))
Βασικά αν χρησιμοποιήσει κάποιος Office (οποιοδήποτε άλλο εκτός της microsoft για windows) θέλει να είναι συμβατό με όλους όσους χρησιμοποιούν Office για Windows (δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία).
Χρησιμοποιώντας λοιπόν το Microsoft Office 2008 για Mac, εκτός από το χάλια interface (πολύ κακή μεταφορά του office για windows σε office για mac από την Microsoft), δεν θα έχεις την απόλυτη συμβατότητα στην διαμόρφωση αρχείων. Δηλαδή υπάρχει το ενδεχόμενο να σου δώσει κάποιος ένα αρχείο doc φτιαγμένο στα windows που όταν το ανοίξεις στον mac στο Microsoft Office 2008, να είναι λίγο "χαλασμένη" η διαμόρφωση του κειμένου.
Το ίδιο φαινόμενο θα μπορούσε να συμβεί και με εκδόσεις όπως Open Office, Neo Office κλπ (είτε είναι για Mac είτε για Windows). Επίσης το Microsoft Office 2008 για Mac δεν έχει Ελληνικό Spelling με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αγοράσεις το Greek Spelling της Neurolingo.
Το νέο Microsoft Office για Mac που θα βγάλει η Microsoft σύντομα, φημολογείται οτι έχει ξεπεράσει αυτές τις "παιδικές ασθένειες" και ότι όσα "προβλήματα συμβατότητας αρχείων Office" (πχ. *.doc) μεταξύ Mac και Windows συστήματα, θα έχουν ξεπεραστεί. Ίδωμεν λοιπόν με το νέο Office για Mac που θα βγάλει η Μicrosoft...!!!
Το νέο Microsoft Office για Mac που θα βγάλει η Microsoft σύντομα, φημολογείται οτι έχει ξεπεράσει αυτές τις "παιδικές ασθένειες" και ότι όσα "προβλήματα συμβατότητας αρχείων Office" (πχ. *.doc) μεταξύ Mac και Windows συστήματα, θα έχουν ξεπεραστεί. Ίδωμεν λοιπόν με το νέο Office για Mac που θα βγάλει η Μicrosoft...!!!
έχω βάλει την RC version. Δεδομένου ότι είμαι αρκετά απαιτητικός χρήστης και έχω πολλά αρχεία που ανταλλάζω με συναδέλφους, η συμβατότητα είναι πολύ σημαντική για μένα. Έχω περάσει από τρεις versions του mac office (2004-2008-2010) και επιτέλους καταφέρανε να βγάλουνε ένα office που είναι αρκετά συμβατό με τα windows. Είναι απίστευτο ότι τους πήρε τόσα χρόνια ώστε ένα αρχείο doc να φαίνεται το ίδιο στο pc και στο mac.
Στα κατά, η συμβατότητα με τα ελληνικά. Όπως πάντα, η microsoft χρησιμοποιεί δικά της proofing tools, οπότε δεν χρησιμοποιεί το spell checking του mac και άρα όχι greek spelling (χωρίς αγορά έξτρα package). Επιπλέον λόγο των γραμματοσειρών και της γλώσσας έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε αρχεία με ελληνικά κείμενα. Κάποια ασυμβατότητα υπάρχει σε σχέση με την γραμματοσειρά που έχει επιλεγεί στα windows και εμφανίζει κάποια ελληνικά με π.χ. Tahoma με τετραγωνάκια, αν αλλάξω το formating σε κάτι άλλο αμέσως φτιάχνει.
macgiorgosgr
27-09-10, 10:02
Στα κατά, η συμβατότητα με τα ελληνικά. Όπως πάντα, η microsoft χρησιμοποιεί δικά της proofing tools, οπότε δεν χρησιμοποιεί το spell checking του mac και άρα όχι greek spelling (χωρίς αγορά έξτρα package). Επιπλέον λόγο των γραμματοσειρών και της γλώσσας έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε αρχεία με ελληνικά κείμενα. Κάποια ασυμβατότητα υπάρχει σε σχέση με την γραμματοσειρά που έχει επιλεγεί στα windows και εμφανίζει κάποια ελληνικά με π.χ. Tahoma με τετραγωνάκια, αν αλλάξω το formating σε κάτι άλλο αμέσως φτιάχνει.
Για το πρώτο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πέρα από την αγορά του πακέτου της Neurolingo. Για τις γραμματοσειρές: Οι γραμματοσειρές που περνούσε το Office κατά την εγκατάστασή του δεν έχουν ελληνικά. Αν ανοίξεις το Font Book μπορείς να δεις ποιες είναι αυτές και είτε να διαγράψεις τις προβληματικές (σε περίπτωση που είναι διπλές) ή να τις αντικαταστήσεις από αυτές που έχεις στο PC.
@ ADSLgr.com All rights reserved.