Επιστροφή στο Forum : Γαστροσκόπηση
Έχει υποβληθεί κανείς από εσας σε γαστροσκόπηση?
Είναι δυσκολη και επώδυνη εξάταση?
Εγώ έχω κάνει με ολική αναισθησία. Δεν κατάλαβα τπτ εκτός απο το οτι πόναγε λίγο ο λαιμός μου μετά.
Εγώ όταν αντιμετώπιζα πρόβλημα με το στομάχι ο Γιατρός πίεζε για γαστροσκόπηση. Δεν ήθελα ούτε να το ακούω ούτε να το σκέφτομαι. Σύμφωνα με αυτόν δεν καταλαβαίνεις τίποτα με ολική αναισθησία...και λογικά έτσι είναι. Πάντως αν τη φοβάσαι πολύ, καλό είναι να το εκφράσεις.
Εμένα τελικά μου έδωσε μια φαρμακευτική αγωγή (δεν έκανα γαστροσκόπηση) και είμαι πλέον πολύ καλα. Όμως ως γιατροί - και καλά κάνουν - θέλουν να βλέπουν ΠΟΛΛΕΣ εξετάσεις για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.
Ωχ ολική αναισθσησια???Το φοβάμαι...
Πάντως η γαστροσκόπηση είναι η ποιο έγκυρη εξεταση του στομαχου...
Γίνεται νομίζω και χωρίς γενική αναισθησία με ξυλοκαίνη.. Θα το σκεφτόμουν πάντως γιατί είναι πιο "δύσκολη" εξέταση και από την κολονοσκόπηση..
έκανα εγώ στο στρατό. Τίποτα δεν είναι. Απλά μετά δεν μπορείς να οδηγήσεις για δύο μέρες. Οπότε πήγα από το στρατόπεδο με το αμάξι και μετά στη γκόμενα με το λεωφορείο :lol:
Οι καλύτερες 5 στερήσεις εξόδου που μου έκαναν ποτέ :)
Ωχ ολική αναισθσησια???Το φοβάμαι...
Πάντως η γαστροσκόπηση είναι η ποιο έγκυρη εξεταση του στομαχου...
Έκανα πριν χρόνια. Είναι όπως το λες η πιο έγκυρη εξέταση. Εγώ δεν ήξερα τι ακριβώς γίνεται και ούτε με έννοιαξε να το ψάξω, οπότε πήγα χαλαρός. Εμένα μου έκανε μία ένεση που μου έφερε κάτι σαν ευφορία, με χαλάρωσε και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα όταν μου έβαλε το ας πούμε κάτι σαν λεπτό καλώδιο με την κάμερα στην άκρη. Όταν περάσει από το λαιμό, δουλεύει το αντανακλαστικό και το στομάχι κάνει συσπάσεις και βγάζεις υγρά γαστρικά. Γι' αυτό πρέπει την προηγούμενη μέρα και για 12 ώρες πριν την εξέταση να μη φας τίποτα. Όταν τελειώσει η εξέταση, το μόνο που πονάει είναι ο φάρυγγας, όπως έγραψε και ένας φίλος παραπάνω. Εμένα δε μου είπε ο γιατρός για νάρκωση. Όμως και να μου έλεγε, δεν είμαι τόσο υπέρ της, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ μου και νομίζω πως όταν ξυπνήσω θα είμαι λες και τα έτσουζα όλο το βράδυ. Σκέψου αυτό που έγραψες. Είναι η πιο έγκυρη μέθοδος, βάλε αυτό στο μυαλό σου και μη μένεις στη διαδικασία. Σκέψου πως αξίζει τον κόπο ;)
Έκανα πέρυσι και γενικά είναι όπως τα περιγράφει ο alexgk. Η μόνη παρενέργεια που είχα κατά τη διάρκεια της εξέτασης ήταν ένα αίσθημα δυσφορίας (στην αρχή όταν σου γεμίζουν με αέρα στο στομάχι) και περιοδικά (όταν μετακινούνταν το ενδοσκόπιο) μία τάση προς εμετό.
Γίνεται με 3 τρόπους. Μόνο με σπρέι ξυλοκαΐνης στο στόμα (αυτή έκανα), με ένεση μέθης και με ολική νάρκωση.
Τελευταία γίνεται με καινούργιο ενδοσκόπιο από τη μύτη με λιγότερες παρενέργειες, αλλά στην Ελλάδα γίνεται από ένα ιδιωτικό κέντρο (που δεν το θυμάμαι τώρα).
Σύντομες πληροφορίες εδώ (http://www.gesa.org.au/pdf/language/UEndoscopy1Ed07_Greek.pdf).
alwaysalone
13-01-10, 22:04
έκανα εγώ στο στρατό. Τίποτα δεν είναι. Απλά μετά δεν μπορείς να οδηγήσεις για δύο μέρες. Οπότε πήγα από το στρατόπεδο με το αμάξι και μετά στη γκόμενα με το λεωφορείο :lol:
Οι καλύτερες 5 στερήσεις εξόδου που μου έκαναν ποτέ :)
Σιγα βρε.. Ακου 2 μερες ! (Στο στρατό γιατι σας εκαναν γαστροσκόπηση? Κολονοσκοπηση επρεπε να σας κανουν :p)
Εκανα και γω γαστροσκόπηση πριν 2 χρονια περιπου, την κάνουν με "μέθη", δεν καταλαβαινεις τιποτα, δε θυμασαι τιποτα, και δεν ειναι γενική αναισθησια φυσικα.
Επειδη εκεινη τη στιγμη εισαι ζαλισμένος, δεν εχεις και αίσθημα ναυτίας (ουτε κατα τη διάρκεια, ούτε μετά).
Εμενα οταν μου εκαναν και με σκουντηξαν οταν τελειωσαν, και σηκωθηκα τους ειπα "σα να χω πιει 5 ουισκια ειναι" :p Κυριολεκτικα μεθη ομως...
Μη δεχτεις ομως να το κανεις ετσι στην ψυχρα... Ειναι ο,τι χειροτερο, και εσυ δε θα χαλαρωσεις, και ο γιατρος δε θα μπορεσει να κανει τη δουλειά του. Αρα γιατρος που θα σου προτεινει μονο να σου μουδιασει τον ουρανισκο, καλύτερα να μη το δεχτεις..
Βεβαια ο γαστρεντερολόγος σου, ξερει καλυτερα...
Εκανα και γω γαστροσκόπηση πριν 2 χρονια περιπου, την κάνουν με "μέθη", δεν καταλαβαινεις τιποτα, δε θυμασαι τιποτα, και δεν ειναι γενική αναισθησια φυσικα.Ακριβώς το ίδιο πράγμα έκανα και εγώ πριν 2 χρόνια σε ιδιωτικό νοσοκομείο (μου είπαν ότι σε ιατρείο δε μπορούν να το κάνουν), κανένας πόνος, καμία ενόχληση, και δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα. Η πιο cool εξέταση που έκανα ποτέ. :oneup:
Ομολογώ ότι φρίκαρα με το γεγονός ότι απλά βάζοντάς μου 2 "μυτάκια" στη μύτη με οξυγόνο (υποθέτω είχε και αναισθησία), αναισθητοποιήθηκα χωρίς ένεση (εκτός αν την έκαναν μετά και δε την κατάλαβα), χωρίς να κοιμηθώ και χωρίς να θυμάμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Μάλιστα μου είπαν ότι μου μιλούσαν και συνεργαζόμουν μαζί τους, για να γυρίσω από εδώ και από εκεί. Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι να κοιτάω στο πλάι ένα monitor περιμένοντας να ξεκινήσουμε και ότι ήρθε η νοσοκόμα να μου πει "τελειώσαμε". Αρχικά νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα και ότι δεν έγινε τελικά η εξέταση, αφού δεν είχα κλείσει καν τα μάτια.
Αυτό που σκεφτόμουν διαρκώς για μέρες είναι ότι μπορεί να σε ψεκάσουν στο δρόμο (ή σε κλειστό χώρο μάλλον πιο εύκολα), να σε κλέψουν, να σου κάνουν ότι θέλουν (πχ τις γυναίκες να τις βιάσουν) και να μη θυμάσαι απολύτως τίποτα σαν να μην πέρασε ούτε 1 δευτερόλεπτο; :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Επειδη εκεινη τη στιγμη εισαι ζαλισμένος, δεν εχεις και αίσθημα ναυτίας (ουτε κατα τη διάρκεια, ούτε μετά).
Εμενα οταν μου εκαναν και με σκουντηξαν οταν τελειωσαν, και σηκωθηκα τους ειπα "σα να χω πιει 5 ουισκια ειναι" :p Κυριολεκτικα μεθη ομως...Εγώ καμία απολύτως παρενέργεια δεν είχα. Σηκώθηκα και ήμουν κανονικά λες και δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Μη δεχτεις ομως να το κανεις ετσι στην ψυχρα... Ειναι ο,τι χειροτερο, και εσυ δε θα χαλαρωσεις, και ο γιατρος δε θα μπορεσει να κανει τη δουλειά του. Αρα γιατρος που θα σου προτεινει μονο να σου μουδιασει τον ουρανισκο, καλύτερα να μη το δεχτεις..
Βεβαια ο γαστρεντερολόγος σου, ξερει καλυτερα...Έτσι ακριβώς. Φίλος που την έκανε σε δημόσιο νοσοκομείο με τοπική (προφανώς σε μακάκα γιατρό), μπορεί να μην πόνεσε ιδιαίτερα την ώρα της εξέτασης αλλά διαρκώς του ερχόταν αηδία να τα βγάλει με αποτέλεσμα η εξέταση να μην ολοκληρωθεί σωστά, να τραυματιστεί στο στομάχι και για 2 βδομάδες να πονάει, να έχει τρομερές καούρες και να την βγάζει μόνο με σούπες. :down:
........Auto merged post: psyxakias πρόσθεσε 12 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Κρατώ μια επιφύλαξη για το θέμα της ένεσης. Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν τους είδα να μου κάνουν κάτι, πιθανόν να μου την έκαναν στον φλεβοκαθετήρα και να μη το κατάλαβα.
alwaysalone
13-01-10, 22:47
........
Και γω σε ιδιωτικό ειχα παει.. στο γνωστο ...στο Μαρούσι.. Εμεινα υπερ-ευχαριστημένη..
Στοιχισε βεβαια κατι παραπανω, αλλά πηγα σε γιατρό-ιδιοφυία .. Τι να λεμε... Σουπερ..
Πριν απο αυτόν, ειχα παει σε εναν αλλον, που μεχρι και κολονοσκοπηση εκανε στο ιατρειο του, και μαλιστα χωρις ουτε καν μεθη!!!!!!!!!!!!!!! Και μου ελεγε "ε μια μικρη ενοχληση θα νιωθεις, ισως πονας και ελαφρα" (για την κολονοσκόπηση αυτο).... αν ειναι δυνατον!!!!!!
Μονο τα βραστά αυγα ελειπαν :lol: Φυσικα εφυγα.. :p
(εμενα μου ειχαν κανει ενεση, αλλά ηταν μεθη οπως μου ειπαν, και για περίπου 10 λεπτακια μετα το ...σκούντημα, ημουν ελαφρως αλλου...αλλα συνήλθα γρηγορα, δηλαδη στη μιση ωρα, φωναζα στo ατομο που με συνοδευε, οποτε βρηκα παλι τον εαυτο μου :P)
--
Σε αυτο που είπες για τον ψεκασμο,..... ειναι αστα να πανε...
tasos-tasos
13-01-10, 22:50
παιδιά συγνώμη αλλά τρομοκρατείτε χωρίς λόγο
και καταρχήν αν δε συζητήσει με γιατρό, όλα τα άλλα εμέις ότι και να πούμε είναι ράδιο αρβύλα, σορρυ, η κάθε περίπτωση στην ιατρική είναι ξεχωριστή περίπτωση
έχω κάνει 2 με τοπική και δεν ήταν με νάρκωση ολική
η μία με ηρεμιστική ένεση και η άλλη με σπρευ στον λαιμό (είχε και φρουτένια γεύση)
σημασία έχει να είσαι ήρεμος
το παν ειναι να είσαι ήρεμος
στην παλαιότερη απλά μετά είχα λίγη υπνηλία για λίγο (είχε πέσει ηρεμιστικό)
στην πιο τελευταία, σε 10 λεπτά ήμουν έτοιμος να φύγω χωρίς καμία παρενέργεια
ηρεμία ηρεμία και βαθιές αναπνοές από την μύτη
Πριν απο αυτόν, ειχα παει σε εναν αλλον, που μεχρι και κολονοσκοπηση εκανε στο ιατρειο του
μπορείς να τα κάνεις και σε ιατρείο
η μέθη δεν είναι τίποτα, δεν θέλει και κανά τρομερό εξοπλισμό
Και τις 3 φορές που έκανα, ήταν με σπρέυ ξυλοκαϊνης... την πρώτη φορά με κράταγαν 2 νοσοκόμες και ένας νοσοκόμος γιατί με έπιασαν σπασμοί από την αηδία. Τις επόμενες ήμουν ήδη βετεράνος και όλα οκ. Τώρα γίνονται όλα πολύ απλά, οπότε μη φοβάσαι τίποτα, όρμα.
Ανάλογα - το τονίζω .. ανάλογα - με το ποιός θα στην κάνει.
Έχω κάνει τρείς φορές γαστροσκόπηση.
Την πρώτη στο γενικό κρατικό μόνο με λίγο σπρέυ - τοπικό αναισθητικό - δεν κατάλαβα τίποτε.
Ο γιατρός ήταν αστέρι!
Μόνο ένα είδος ανακατωσούρας και τάση για έμετο στην αρχή αλλά τίποτε ιδιαίτερο.
Τις επόμενες δύο φορές που έγιναν μάλιστα με διαφορά μόνο δύο ημερών στον Ευαγγελισμό .. μαρτύρησα!
Έπεσα σε μια εντελώς μα εντελώς άσχετη - ίσως μαθητευόμενη; - γιατρίνα και βλαστήμησα την ώρα που γεννήθηκα.
Ειδικά την πρώτη φορά η γιατρίνα - ο Θεός να την κάνει - με είχε 40 λεπτά πειραματόζωο.
Μάθε ποιός γιατρός είναι ειδικός σε γαστροσκοήσεις και μην πάς όπου νάναι. Ρώτα!
Αν ο γιατρός είναι σωστός και έχει εμπειρία δεν χρειάζεσαι ούτε αναισθησία ολική ούτε τίποτε
Λίγο σπρέυ με τοπική αναισθησία στο φάρυγγα και καθάρισες.
Μην πάς όπου λάχει!
Εγώ ήμουν έκτακτο περιστατικό στον Ευαγγελισμό - με είχαν πάει σηκωτό δλδ - και δεν είχα επιλογή.
Εσύ έχεις γι αυτό στο ξαναλέω: βρές σωστό γιατρό!
alwaysalone
13-01-10, 22:55
μπορείς να τα κάνεις και σε ιατρείο
η μέθη δεν είναι τίποτα, δεν θέλει και κανά τρομερό εξοπλισμό
Δεν ηθελα να τονισω ακριβώς αυτο, -δεν το ξερω αλλωστε αν πρεπει να γινεται ή οχι σε ιατρείο-, αλλά το γεγονος οτι ειχε προτεινει να γινει η διαδικασία χωρις καποιου ειδους αναλγητικου!
Και γω σε ιδιωτικό ειχα παει.. στο γνωστο ...στο Μαρούσι.. Εμεινα υπερ-ευχαριστημένη..
Στοιχισε βεβαια κατι παραπανω, αλλά πηγα σε γιατρό-ιδιοφυία .. Τι να λεμε... Σουπερ..Η πλειοψηφία πάει στους καλύτερους γιατρούς (ή έτσι νομίζει), διότι ξέρουν να τα μπαλώνουν καλά ακόμα και γκάφα να κάνουν για να μη το παίρνει πρέφα ο ασθενής. Εγώ κρατάω πλέον σοβαρές επιφυλάξεις και δεν εμπιστεύομαι κανέναν τυφλά, διότι έχω καεί και από κορυφαίους καθηγητές πανεπιστημίου με τρελή εμπειρία ενώ αρχικά είχα φάει το παραμύθι ότι ήμουν τυχερός που πήγα σε αυτούς. Για παράδειγμα, γιατροί μικροί σε ηλικία μπορεί να σε παιδέψουν καταλάθος λόγω έλλειψης εμπειρίας, ενώ γιατροί μεγαλύτερης ηλικίας με τεράστια πείρα μπορούν να σε παιδέψουν λόγω α) υποτίμησης της κατάστασης (έχουν αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις), β) έχουν μείνει πίσω και χρησιμοποιούν παλιότερες μεθόδους που γνωρίζουν & εμπιστεύονται καλύτερα που μπορεί να αποδειχθούν πιο επώδυνες, με μεγαλύτερο διάστημα ίασης κτλ.
Κάτι αντίστοιχο έχω διαπιστώσει και στα ιδιωτικά & δημόσια νοσοκομεία. Έχω πετύχει καλό γιατρό σε δημόσιο και κάκιστο σε ιδιωτικό. Αυτό απλά μια παρένθεση όχι για το γιατρό σου, αλλά για δικές μου μέτριες προς κακές εμπειρίες (ευτυχώς λίγες) με "κορυφαίους" γιατρούς διεθνούς φήμης. ;)
Πριν απο αυτόν, ειχα παει σε εναν αλλον, που μεχρι και κολονοσκοπηση εκανε στο ιατρειο του, και μαλιστα χωρις ουτε καν μεθη!!!!!!!!!!!!!!! Και μου ελεγε "ε μια μικρη ενοχληση θα νιωθεις, ισως πονας και ελαφρα" (για την κολονοσκόπηση αυτο).... αν ειναι δυνατον!!!!!!Δεν μου επιτρέπουν οι κανόνες του forum να ρωτήσω που αλλού μπορεί να το έχεις ακούσει αυτό. :lol::p
alwaysalone
13-01-10, 23:09
Ψυχάκια:
Εγω ειχα παει σε αλλους 2 γαστρεντερολόγους πριν απο αυτον. Η μια ηταν με ασφάλεια, και μου ριξε το χαπικό (αντιβίωση και τα ρέστα) χωρις να μου γραψει την εξεταση. Φυσικα δεν τα πηρα τα φαρμακα, γιατι γενικα εχω μια αρχη, ποτέ δεν παίρνω φαρμακο πρωτου κανω την αντίστοιχη διαγνωστική εξέταση. (ακομα και ντεπον παιρνω στην εσχατη περίπτωση).
Ο δευτερος ηταν αυτος ο σαδιστής. Εφυγα και απο αυτον.
Η τριτη επιλογη ηταν καθαρα απο ενστικτο. Απλώς διαβασα καποια πραγματα στο βιογραφικο του, και απεδείχθη ΑΣΤΕΡΙ. Να ειναι καλα.
Και εχεις δικιο, οτι μετρά πού θα πέσεις. Ο καλός άντρας και ο καλός γιατρός ειναι λαχειο, οπως λεει η γιαγια μου :P
...Δεν μου επιτρέπουν οι κανόνες του forum να ρωτήσω που αλλού μπορεί να το έχεις ακούσει αυτό. :lol::p
χαχα.. :lol: Φτου σου :p
...που υπακους σε κανονες forum :p
Οι ενδοσκοπησεις του πεπτικου (γαστροσκοπηση, κολονοσκοπηση) γινονται πλεον εδω και χρονια ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατοπιν μεθης με ενδοφλεβια χορηγηση καταλληλου φαρμακου (συνηθως μιδαζολαμη-Dormicum).
To αναισθητικο σπρέυ για τον φαρυγγα ειναι προαιρετικο και σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστα την μεθη, η οποια εξασφαλιζει την ομαλη διεξαγωγη της εξετασης και την ελαχιστοποιηση της ενοχλησης για τον ασθενη, ο οποιος στην πλειοψηφια των περιπτωσεων δεν θυμαται καν την εξεταση (τα ανωθι φαρμακα εχουν προσκαιρη αμνησιογονα δραση). Μετα το περας της εξετασης χορηγειται αντιδοτο ή, πιο συχνα, απλα ο ασθενης παραμενει για βραχυ χρονικο διαστημα (λιγοτερο απο μια ωρα) υπο παρακολουθηση σε ειδικο θαλαμο μεχρι να ξυπνησει και να μπορει να περπατησει για να φυγει, με τον μονο περιορισμο να συνισταται στην απαγορευση καταναλωσης φαγητων/ποτων για 1-2 ωρες και την οδηγηση/χρηση μηχανηματων για το υπολοιπο της ημερας, κι αυτο για λογους ασφαλειας καθως, παρ'οτι το φαρμακο που χρησιμοποιειται για την μεθη ειναι βραχειας διαρκειας, μπορει να μεινουν καταλοιπα μειωμενης αντιληψης-αντανακλαστικων (κατι σαν hangover) για αρκετες ωρες μετα το περας της δρασης του.
Εξαιρεση δεν βρισκει ΠΟΥΘΕΝΑ ο ανωθι κανονας, παρα μονο ισως σε πολυ ιδιαιτερες περιπτωσεις, πχ αλλεργικου ασθενους ή ασθενους με ιδιατερα βεβαρημενη κλινικη εικονα, οπου και παλι ομως η ενδοσκοπηση δεν γινεται "στεγνα", αλλα με διαφορετικη αγωγη ή/και με παρουσία αναισθησιολογου.
Μην δεχτειτε σε καμια περιπτωση να υποβληθειτε σε ενδοσκοπηση χωρις μεθη, την σημερον ημερα θεωρειται κακη ιατρικη πρακτικη.
ΥΓ @psyxakias: Μην ανησυχεις, δεν "την ακουσες" απο το αεριο, αυτο ηταν απλα οξυγονο, το οποιο δινεται παντα υποστηρικτικα κατα την διαρκεια της εξετασης. ;)
Εκανα κι εγω και μαλιστα χωρις προετοιμασια.Ειχα παει σε γιατρο ,δεν ειχα κανει προετοιμασια αλλα ο γιατρος μ ειχε πει οτι επειδη δεν εφαγα εκεινη την ημερα μπορουμε να το κανουμε.
Χωρις αναισθησια μονο μ ενα σπρευ μ εριξε κατι στο στομα.
Με ειχαν στο ιατρικο κρεβατι στο πλαι αυτος και η νοσοκομα μου πιεζε χαρτοπετσετες κατω απο το σαγονι....αισθανομουν λες και καταπινω κανενα κοκκαλο οταν μ το εβαζε μεσα ενω αισθανεσαι λες και θες νακανεις εμετο λες και κανεις προσπαθειες να σου βγει κατι που καταπιες.
Τελικα το στομαχακι μ ηταν ολοκαθαρο(σα μωρο μ ειχε πει ο γιατρος,καθως δε καπνιζω,πινω) απλα μ συνεστησε να τρωω λιγοτερο!
Μαλιστα, διαβασα ολο το νημα γιατι ειμαι και εγω για τετοια εξεταση για πρωτη φορα στο πολυ αμεσο μελλον.
Εαν εχετε να προτεινεται καποιο καλο κεντρο το οποιο να ειναι κ συμβεβλημενο με το ικα, στην ευρυτερη περιοχη των βορειων προαστιων θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. (με pm)
Μαλιστα, διαβασα ολο το νημα γιατι ειμαι και εγω για τετοια εξεταση για πρωτη φορα στο πολυ αμεσο μελλον.
Εαν εχετε να προτεινεται καποιο καλο κεντρο το οποιο να ειναι κ συμβεβλημενο με το ικα, στην ευρυτερη περιοχη των βορειων προαστιων θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. (με pm)
Για αυτο που ρωτας δε ξέρω αλλα οτι και να ναι ειναι 3 καλωδια που σου βαζουν μεσα σκληρα σχετικα.
Επισης αν σου κανουν εξεταση για ελικοβακτηριδιο να τους πεις να το κανεις βιοψια μιας και θα υποστεις αυτο το βασανο γιατι ενα αλλο τεστ που κανουν δεν ειναι παντα σιγουρο.Εγω ευτυχώς δεν ειχα κατι...
alwaysalone
14-01-10, 22:13
Και γω στην αρχή μεσω ασφάλειας εψαχνα, αλλά εκτος οτι εχει τρελές αναμονές, πχ μια γνωστη ιδιωτική κλινική (οχι απλο διαγνωστικό κεντρο),στους Αμπελοκηπους ,δεχεται γαστροσκοπηση-κολονοσκοπηση με καποιες συγκεκριμενες ασφαλειες (πληρωνεις την συμμετοχή βεβαιως, ανάλογα το Ταμείο σου), αλλά ειχε αναμονη 1 μηνα και βάλε..
Κάποια αλλα ιδιωτικά (διαγνωστικά αύτη τη φορά) που ρωτησα, και ειχα ρωτησει παρα πολλα, ολα τα γνωστα, ολα οσα σας ερχονται τωρα στο νου, τις εκαναν μονο ιδιωτικά αυτες τις δυο διαγνωστικές εξετασεις (γαστροσκόπηση-κολονοσκοπηση).
Στα νοσοκομεια, πρωτα περνας απο τον ειδικο γιατρο πχ γαστρεντερολογο, επιβαλλεται να σε εξετασει πρωτα, οπου και εκει μπορει να εχει αναμονή και βδομάδες για να κλέισεις ραντεβού ,(για να σε δει!) και αν κρινει οτι χρειαζεται τοτε σου γραφει την εξεταση. Δηλαδη σε χαπακωνει πρωτα, και αααν δε γιανεις, τοτε κανεις την εξεταση. Ζησε Μαη μου δηλαδη.
Νομιζω στην Πολυκλινική στην Ομόνοια, ειναι πιο ευκολο να κλεισεις ραντεβου, (Πειραιως 3 αν δε με απατά η μνήμη μου), αλλά και πάλι.....εχω επιφυλάξεις...
Τουλάχιστον αυτα ίσχυαν πριν λίγα χρονια που ειχα κανει εγώ.
Εγω θα σου πρότεινα να το κάνεις στο γνωστο κέντρο στο Μαρούσι. Υπολόγιζε κανα 300αρι μαζί με την βιοψία, αλλά εκτος οτι εισαι σε νοσοκομείο, οποτε ω μη γενοιτο αν συμβει κατι (που δε συμβαίνει), επιπλέον απολαμβάνεις καλύτερων παροχών (pre-sales και after sales support ενα πράμα :p)
Βεβαιως, μετρά που θα πεσεις, και σιγουρα δεν ειναι ολα ιδια δημοσια/ιδιωτικα, υπαρχουν παντα θετικά και αρνητικά αντιστοιχα, οπως ειπε και ο ψυχακιας παραπανω. Εγω ειμαι πολύ αυστηρη γενικα, οπότε για να προτεινω καποιον, σημαινει πραγματικα οτι ο ανθρωπος κανει διαστημική ιατρική, κρινοντας εκ του αποτελέσματος.
Απο εκει και υστερα, μακαρι να βρεις ιδιωτικό που δεχεται ασφαλεια ΙΚΑ για γαστροσκοπηση αλλά το βρισκω κομματακι χλωμό.
Βεβαιως, ξερω οτι 300+ ευρώ, δεν ειναι αμελητεο ποσο, για μια εξεταση που δεν διαρκεί πανω απο 10 λεπτά, αλλά ποσο συχνα θα χρειαστεί να την κανεις....
Ολα αυτα από την δική μου πειρα φυσικα, πανω στο θέμα, σαφως και μπορεις να κανεις τη δουλειά σου -ισως και καλύτερα, ή χειροτερα, ειναι υποκειμενικο αυτό-, και μέσω ασφάλειας.
........Auto merged post: alwaysalone πρόσθεσε 8 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Για αυτο που ρωτας δε ξέρω αλλα οτι και να ναι ειναι 3 καλωδια που σου βαζουν μεσα σκληρα σχετικα.
Επισης αν σου κανουν εξεταση για ελικοβακτηριδιο να τους πεις να το κανεις βιοψια μιας και θα υποστεις αυτο το βασανο γιατι ενα αλλο τεστ που κανουν δεν ειναι παντα σιγουρο.Εγω ευτυχώς δεν ειχα κατι...
Σωστή παρατήρηση, για τον εντοπισμο του ελικοβακτηριου του πυλωρου, υπαρχει και μια εξεταση πιο συντομη, που φυσας κάπου, αλλά σαφώς η βιοψία δείχνει καλύτερα και εντοπιζει και άλλες αλλοιωσεις, αν υπάρχουν.
(επαναλαμβανω τη κουβέντα που ειχα με τον γιατρο μου τοτε..)
Και γω στην αρχή μεσω ασφάλειας εψαχνα, αλλά εκτος οτι εχει τρελές αναμονές, πχ μια γνωστη ιδιωτική κλινική (οχι απλο διαγνωστικό κεντρο),στους Αμπελοκηπους ,δεχεται γαστροσκοπηση-κολονοσκοπηση με καποιες συγκεκριμενες ασφαλειες (πληρωνεις την συμμετοχή βεβαιως, ανάλογα το Ταμείο σου), αλλά ειχε αναμονη 1 μηνα και βάλε..Να υποθέσω ότι εννοείς την Βιοκλινική Αθηνών στους Αμπελοκήπους. Οποτε έχω χρειαστεί γιατρό και εξετάσεις, συνήθως την επόμενη εργάσιμη μου κλείνει η ασφάλεια (Εθνική ασφαλιστική) ραντεβού. Ένα μήνα είναι τραγικό πάντως, λες να ήμουν τόσο τυχερός; :hmm:
alwaysalone
14-01-10, 22:21
.....
Οχι αναφερομαι σε μια που ειναι πισω απο το μετρό Αμπελοκήπων , και με ασφαλεια απο Δημόσιο Ταμείο, οχι ιδιωτική ασφάλεια... Και αλλο η εξεταση αιματος ή οι απλες διαγνωστικές εξετασεις πχ υπέρηχος, αλλο η γαστροσκόπηση..
Πανταμονη ευχαριστω για τον χρονο σου θα το κοιταξω, βεβαια παρολο που ειμαι απο την περιοχη αυτο το "γνωστο Κεντρο στο Μαρουσι" δεν το γνωριζω.
Μαλλον γιατι δεν χρειάστηκε ποτε.
Οι ενδοσκοπησεις του πεπτικου (γαστροσκοπηση, κολονοσκοπηση) γινονται πλεον εδω και χρονια ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατοπιν μεθης με ενδοφλεβια χορηγηση καταλληλου φαρμακου (συνηθως μιδαζολαμη-Dormicum).
To αναισθητικο σπρέυ για τον φαρυγγα ειναι προαιρετικο και σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστα την μεθη, η οποια εξασφαλιζει την ομαλη διεξαγωγη της εξετασης και την ελαχιστοποιηση της ενοχλησης για τον ασθενη, ο οποιος στην πλειοψηφια των περιπτωσεων δεν θυμαται καν την εξεταση (τα ανωθι φαρμακα εχουν προσκαιρη αμνησιογονα δραση). Μετα το περας της εξετασης χορηγειται αντιδοτο ή, πιο συχνα, απλα ο ασθενης παραμενει για βραχυ χρονικο διαστημα (λιγοτερο απο μια ωρα) υπο παρακολουθηση σε ειδικο θαλαμο μεχρι να ξυπνησει και να μπορει να περπατησει για να φυγει, με τον μονο περιορισμο να συνισταται στην απαγορευση καταναλωσης φαγητων/ποτων για 1-2 ωρες και την οδηγηση/χρηση μηχανηματων για το υπολοιπο της ημερας, κι αυτο για λογους ασφαλειας καθως, παρ'οτι το φαρμακο που χρησιμοποιειται για την μεθη ειναι βραχειας διαρκειας, μπορει να μεινουν καταλοιπα μειωμενης αντιληψης-αντανακλαστικων (κατι σαν hangover) για αρκετες ωρες μετα το περας της δρασης του.
Εξαιρεση δεν βρισκει ΠΟΥΘΕΝΑ ο ανωθι κανονας, παρα μονο ισως σε πολυ ιδιαιτερες περιπτωσεις, πχ αλλεργικου ασθενους ή ασθενους με ιδιατερα βεβαρημενη κλινικη εικονα, οπου και παλι ομως η ενδοσκοπηση δεν γινεται "στεγνα", αλλα με διαφορετικη αγωγη ή/και με παρουσία αναισθησιολογου.
Μην δεχτειτε σε καμια περιπτωση να υποβληθειτε σε ενδοσκοπηση χωρις μεθη, την σημερον ημερα θεωρειται κακη ιατρικη πρακτικη.
ΥΓ @psyxakias: Μην ανησυχεις, δεν "την ακουσες" απο το αεριο, αυτο ηταν απλα οξυγονο, το οποιο δινεται παντα υποστηρικτικα κατα την διαρκεια της εξετασης. ;)
Όταν λες πολλά χρόνια τι εννοείς? Εγώ και τις 3 εξετάσεις (γαστροσκοπήσεις) τις έκανα το διάστημα 1994 - 1996 τότε δεν υπήρχε (ή δεν έκαναν χρήση μέθης). Στην δεύτερη από ότι θυμάμαι μου έκαναν μια "χαλαρωτική ένεση" (σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο), αλλά δεν νομίζω ότι είχε σχέση με μέθη.
Στα νοσοκομεία που έκανα τις άλλες δύο, χρησιμοποίησαν μόνο σπρέυ
(και 3 νοσοκόμες - ους, όπως έγραψα πιο πριν για να με κρατούν)
Φυσικά περιττό να σας πω ότι από εκεί και πέρα σε νοσκομείο/γιατρό θα ξαναπάω μόνο ξαπλωτός και με απώλεια των αισθήσεων. Όρθιος ΔΕΝ ξαναπηγαίνω :p
Yπάρχει περιπτωση δηλαδη να πάθαμε κατι;Απλα ειναι επωδυνο και σε ταλαιπωρει...Παντως εγω τα τελευταια χρονια την εκανα.
Οι τιμες στη Λαρισα απο οτι ξερω χωρις ταμειο σε γιατρους ειναι γυρω στα 120 ευρα.
Έκανα δύο γαστροσκοπήσεις με διαφορά 2 μηνών και θεραπεία πριν 6 μήνες περίπου γιατί αντιμετώπιζα πολύ σοβαρό πρόβλημα (ακόμα το αντιμετωπίζω δλδ αλλά λέμε τώρα).
Η καλύτερη μέθοδος είναι αυτή που λέει η alwaysalone και ο xouzouris (πολύ έγκυρος). Δηλαδή με μέθη. Μη δοκιμάσεις κάτι άλλο. Δεν το έχω κάνει αλλά είμαι σίγουρος οτι απλά θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή.
Την πρώτη φορά η γιατρός μου είπε οτι τσίνησα πολύ (μάλλον επειδή πόναγα απ' αυτό που είχα και από το άγχος). Τη δεύτερη φορά ούτε που κουνήθηκα. Στο τέλος μου έκανε και βιοψία, η οποία πόναγε λίγο την επόμενη μέρα (αφού είχε περάσει τελείως η αναισθησία) αλλά μετά από μερικές ώρες μου πέρασε εντελώς.
Πάντως, αν κάνεις με μέθη να θυμάσαι να είσαι ήρεμος ψυχολογικά κυρίως (πολύ σημαντικό) και πάνω απ' όλα να έχεις εμπιστοσύνη στο/στη γιατρό σου.
Τέλος, μη το σκέφτεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ. Να κάνεις και μια και δύο εξετάσεις, διαφορετικά ο γιατρός δεν θα μπορέσει να δει τι ακριβώς έχεις. Θα συνηστούσα το γιατρό που αναφέρει και η alwaysalone ή τη βοηθό του. Είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και οι δύο και έχουν γράψει και άρθρα που μπορείς να τα εντοπίσεις εύκολα και στο internet. Περισσότερα με pm για όποιον ενδιαφέρεται.
Γίνεται νομίζω και χωρίς γενική αναισθησία με ξυλοκαίνη.. Θα το σκεφτόμουν πάντως γιατί είναι πιο "δύσκολη" εξέταση και από την κολονοσκόπηση..
έτσι ακριβώς την έκανα εγώ.
Θα σας πω όμως μετά που θα κάνει φιλος :D
.......Εαν εχετε να προτεινεται καποιο καλο κεντρο το οποιο να ειναι κ συμβεβλημενο με το ικα, στην ευρυτερη περιοχη των βορειων προαστιων θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. (με pm)
προς βόρεια προάστια δεν ξέρω (εκτός από το ιδιωτικό που είπε και η alwaysalone) …. Αλλά δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο για δες εκεί... νομίζω ότι δέχονται πλεον και ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α..
........Auto merged post: mosaic πρόσθεσε 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα αργότερα ........
θα εμπιστευόμουν επίσης γιατρούς στον Άγιο Σάββα (αν) γίνεται και εκεί αυτή η εξέταση..
Όταν λες πολλά χρόνια τι εννοείς? Εγώ και τις 3 εξετάσεις (γαστροσκοπήσεις) τις έκανα το διάστημα 1994 - 1996 τότε δεν υπήρχε (ή δεν έκαναν χρήση μέθης). Στην δεύτερη από ότι θυμάμαι μου έκαναν μια "χαλαρωτική ένεση" (σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο), αλλά δεν νομίζω ότι είχε σχέση με μέθη.
Στα νοσοκομεία που έκανα τις άλλες δύο, χρησιμοποίησαν μόνο σπρέυ
(και 3 νοσοκόμες - ους, όπως έγραψα πιο πριν για να με κρατούν)
Φυσικά περιττό να σας πω ότι από εκεί και πέρα σε νοσκομείο/γιατρό θα ξαναπάω μόνο ξαπλωτός και με απώλεια των αισθήσεων. Όρθιος ΔΕΝ ξαναπηγαίνω :p
Σιγουρα απο τοτε που αποφοιτησα εγω (2002), πιθανοτατα και μερικα χρονια πριν, δεδομενου οτι το φαρμακο που χρησιμοποιειται σημερα υπηρχε ηδη για αρκετο καιρο τοτε. Το να μην σου εκαναν χρηση μεθης δεν παει να πει οτι δεν γινοταν, ακομη και σημερα γινονται γαστροσκοπησεις χωρις μεθη-κακως οπως ειπα, και για αγνωστους σε μενα λογους.
Yπάρχει περιπτωση δηλαδη να πάθαμε κατι;Απλα ειναι επωδυνο και σε ταλαιπωρει...Παντως εγω τα τελευταια χρονια την εκανα.
Οι τιμες στη Λαρισα απο οτι ξερω χωρις ταμειο σε γιατρους ειναι γυρω στα 120 ευρα.
Οχι, δεν παθατε κατι, απλα ταλαιπωρηθηκατε αναιτια. Βεβαια, αν ειχατε καμια στεφανιαια νοσο και δεν το ξερατε και απο τα ζορια τραβαγατε κανα εμφραγματακι επι τοπου, θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα...
Μόλις έκανα την γαστροσκόπηση σε ιδιωτικό ιατρείο...Ήταν πολύ ποιο εύκολη και γρηγορη από όσο νόμιζα..κρατησε περιπου 5-10 λεπτά...,χωρίς "μέθη" αλλα με ένα σπρεύ στο στόμα...Εντελώς ανωδυνη,απλά σου έρχεται ένα αίσθημα να κανεις εμετό...
Το κόστος 120ευρώ...
tasos-tasos
15-01-10, 19:30
αν θυμασαι σου ειχα πει να εισαι ηρεμος και να ανασαίνεις χαλαρά όσο μπορείς
και ο δικος σου ο φοβος ήταν εύλογος αλλά αποδείχτηκε πως δεν υπηρχε λογος
και αρκετοι σε φόβισαν μα βαρείς όρους (μέθη) χωρίς λόγο,χωρίς να έχω καμία ιδιαίτερη εμπάθεια με όσους κινήθηκαν με αρκετά εκφοβιστικές περιγραφές
ξυλοκαΐνη, 5 λεπτάκια, έφυγες, αυτή ήταν η αλήθεια που μερικοι στην ειπαμε, και την διαπίστωσες και μόνος σου
φανταζομαι πως θα ενιωσες όταν ο γιατρός σου ειπε "τελειωσαμε"
και τι θα σκεφτηκες μετά για όλα τα post που ανήγαγαν την γαστροσκόπηση σε χειρουργείο
μόλις χειρούργησα την μέση μου λόγω κηλών
έμαθα πως 10 περιπτώσεις να τις βαλεις διπλα διπλα, καμία δεν μπορεί να μοιάζει το ίδιο με καμια άλλη
σε αυτά τα θέματα δε ρωτάς τους άλλους, μου ειπε ο ενας γιατρος και μου ειπε ο αλλος γιατρός
ρωτάς γιατρό, γιατρούς
περαστικα σου και καλα αποτελέσματα
Και εγω εχω κανει πριν απο χρονια, με το σπρευ, τοπικη στο στομα. Το κακο ειναι οτι το σπρευ φτανει και επιδρα πολυ εισαγωγικα στο στομα και το φαρυγγα, με αποτελεσμα οσο ο σωληνας κατεβαινε να τον νιωθω στον υπολοιπο οισοφαγο μεχρι και το στομαχι.
Ηταν μια ασχημη αισθηση σαν να σερνεται κατι εντος του οισοφαγου και το καταλαβανες. Επισης ταση για εμετο, ανακατωσουρα και πολλα σαλια.
Δεν θα το επαναλαμβανα ευκολα με τοπικη αναισθησια
alwaysalone
16-01-10, 03:22
αυτο το "γνωστο Κεντρο στο Μαρουσι" δεν το γνωριζω.
Μαλλον γιατι δεν χρειάστηκε ποτε.
Ποτέ να μη χρειαστεί :)
-----------------------------------------------------------------
Η ναυτία ειναι ανυπόφορη, και μόνο στην ιδεα της γαστροσκόπησης να χώνουν ενα σωληνακι βαθια στο στομα και να εχεις αισθηση πνιγμου+ναυτία, δεν αντέχω να το κανω. Δεν υπαρχει περιπτωση. Ουτε μία ομως. Ούτε μια. Βασανιστήριο β΄βαθμού ειναι αυτό.
Μου κάνει εντύπωση που το ανεφερετε σαν να ειναι κατι εντελώς φυσιολογικό :p
..."απλώς μια ναυτια ειχα και αισθημα εμετού..", ψιλοπραγματα :p
-----------------------
mosaic, την κανουν, και γω εκει ειχα καλεσει στην αρχη (που εψαχνα με δημοσια ασφαλεια) και ειχε αναμονη για να σε δει γαστρεντερολογος πανω απο 1 μηνα! Ειχα καλεσει μέσω του 4ψηφιου αριθμου που ειναι για ραντεβου σε δημοσια νοσοκομεια.
Βεβαια μετα πήγα στον γιατρό που ειναι ΑΣΤΕΡΙ και φερεται το ιδιο είτε εισαι άσημος, ειτε εισαι διασημος. Καταπληκτικος ανθρωπος, καταπληκτικος γιατρός.
Θυμαμαι οταν περιμενα, ηταν πριν απο μενα μια γιαγιουλα, πανω απο 85 σιγουρα, και πώς της μιλουσε, .... Και οχι μονο αυτο, ειναι παρα παρα παρα πολυ καλος στη δουλειά του, και πρωτοποριακος. Νομιζω αυτος ανακαλυψε μια νεα μεθοδο γαστροσκοπησης και την παρουσιασε σε ενα συνεδριο που εγινε πριν λιγα χρονια.
Ο ανθρωπος ειναι κορυφή. Εμεινα υπερ-ευχαριστημενη σε ολη τη διαρκεια της επικοινωνιας που ειχα μαζι του, μακαρι να υπήρχε ενας ιδιος σε ολες τις ειδικότητες.
Βεβαια μετα πήγα στον γιατρό που ειναι ΑΣΤΕΡΙ και φερεται το ιδιο είτε εισαι άσημος, ειτε εισαι διασημος. Καταπληκτικος ανθρωπος, καταπληκτικος γιατρός.
Θυμαμαι οταν περιμενα, ηταν πριν απο μενα μια γιαγιουλα, πανω απο 85 σιγουρα, και πώς της μιλουσε, .... Και οχι μονο αυτο, ειναι παρα παρα παρα πολυ καλος στη δουλειά του, και πρωτοποριακος. Νομιζω αυτος ανακαλυψε μια νεα μεθοδο γαστροσκοπησης και την παρουσιασε σε ενα συνεδριο που εγινε πριν λιγα χρονια.
Ο ανθρωπος ειναι κορυφή. Εμεινα υπερ-ευχαριστημενη σε ολη τη διαρκεια της επικοινωνιας που ειχα μαζι του, μακαρι να υπήρχε ενας ιδιος σε ολες τις ειδικότητες.Κόψε κάτι, γιατρός ήταν όχι Θεός. Με τόσα που είπες (ιδιοφυία, σούπερ, 2x ΑΣΤΕΡΙ, 2x καταπληκτικός, καλός, παρα παρα πολυ καλος, πρωτοποριακός, κορυφή), ούτε ερωτευμένη να ήσουν μαζί του :lol:
Τελικά σου έκατσε; Δεν μας είπες ηλικία, εμφάνιση, αν έχει διαμέρισμα(-τα) σε νεόδμητη, κτλ :p
alwaysalone
16-01-10, 03:38
Ψυχάκια:
Οταν λεμε κατι καλο, λεμε κατι καλο, και οταν λεμε κατι κακο, λεμε κατι κακο.
Μεσες καταστασεις δεν υπαρχουν.
Αφου εμεινα υπερ-υπερ-ευχαριστημενη. Γιατι να το κρυψω με μετριότητες?
Παντως μου αρεσει που κανεις ο,τι σου λεω. Πριν σου εγραψα οτι δεν πρεπει να υπακους σε κανονες φορουμ, και με υπακουσες. Ευχαριστω. :p
Στο μεταξύ ξέχασα να αναφέρω ότι χαίρομαι που όλα πήγαν καλά με την γαστροσκόπηση του SALONIKAG. Τώρα όσον αφορά το σχόλιο του tasos-tasos ότι τον φοβίσαμε με "εκφοβιστικές περιγραφές" (όπως και για το σχόλιο "η αλήθεια που μερικοί στην είπαμε"), πιστεύω πως υπερβάλλει λίγο διότι ο καθένας μας απλά εξέφρασε την προσωπική του άποψή και όπως σωστά ανέφερε ο ίδιος κάθε περίπτωση (άρα και κάθε εμπειρία) είναι διαφορετική. Στη τελική σε κοινότητα ανταλλαγής απόψεων έγινε η ερώτηση και όχι σε ιατρικό συνέδριο. ;)
Ψυχάκια:
Οταν λεμε κατι καλο, λεμε κατι καλο, και οταν λεμε κατι κακο, λεμε κατι κακο.
Μεσες καταστασεις δεν υπαρχουν.
Αφου εμεινα υπερ-υπερ-ευχαριστημενη. Γιατι να το κρυψω με μετριότητες?Δεν είπα να το κρύψεις, απλά βρήκα υπερβολικό αυτό τον ενθουσιασμό με 10 διαφορετικούς χαρακτηρισμούς. Συνήθως οι super-duper περιγραφές πηγάζουν από υπερβολικός ενθουσιασμό που μπορεί να είναι και ψευδαίσθηση. Έχεις βέβαια ένα δίκιο ότι θα πρέπει να συγχαίρουμε τους σωστούς επαγγελματίες και όχι μόνο τα κακώς κείμενα.
Παντως μου αρεσει που κανεις ο,τι σου λεω. Πριν σου εγραψα οτι δεν πρεπει να υπακους σε κανονες φορουμ, και με υπακουσες. Ευχαριστω. :pΔεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι. Αν θεωρείς ότι δεν ακολουθώ τους κανόνες, μπορείς να πατήσεις το report, πάνω δεξιά. ;)
alwaysalone
16-01-10, 04:00
Ψυχάκια, ξερεις, υπαρχουν και ανθρωποι που λενε τον καλό λογο χωρις να περιμένουν αντάλλαγμα. Ισως σου φανηκε περιεργο, γιατι ίσως δεν εισαι συνηθισμενος στο δουναι και λαβειν καλου λογου. Not my problem :)
Salonicag περαστικά!
Ψυχάκια, ξερεις, υπαρχουν και ανθρωποι που λενε τον καλό λογο χωρις να περιμένουν αντάλλαγμα. Ισως σου φανηκε περιεργο, γιατι ίσως δεν εισαι συνηθισμενος στο δουναι και λαβειν καλου λογου. Not my problem :)Η αλήθεια είναι ότι δεν με έχεις συνηθίσει στις δημόσιες "γλύκες", μάλλον άγγιξα ευαίσθητο σημείο, κακιά στιγμή (PMDD?) ή είναι ανάδρομος ο ερμής. :p - Όπως και να έχει, δεκτά όλα τα σχόλιά σου. Συμφωνώ στο it's my problem για να λήξει το θέμα. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα (ξανά)στείλεις σε PM, για να μην απασχολούμε τους συμφορουμίτες μας με τα... προσωπικά μας :crazy:
alwaysalone
16-01-10, 04:15
ψυχακια, Οχι δε θα σου κανω τη χαρη .. ;)
-----
Να αναφέρω οτι η γαστροσκόπηση μπορει να εξετασει οχι μονο το στομαχι, αλλά μπορει καταλληλα να φτασει και μεχρι και το δωδεκαδάκτυλο κατι που ειναι θετικό αφου μπορει να εξερευνίσει και επιπλεον αλλοιωσεις αν υπαρχουν. Εχω ειχα ζητησει να κανει ολοκληρωμενο ελεγχο, περισσότερο για να μου φύγει το αγχος. Γενκα η πρόληψη βοηθα και σκεφτομαι να ξανακανω καποια στιγμη στα επόμενα 2-3χρονια..
Ο ανθρωπος ειναι κορυφή. Εμεινα υπερ-ευχαριστημενη σε ολη τη διαρκεια της επικοινωνιας που ειχα μαζι του, μακαρι να υπήρχε ενας ιδιος σε ολες τις ειδικότητες.
Ψηλός, λιγνός, με μπαστούνι; :p
Μιας και αναφερθήκαμε σε επισκόπηση των ενδότερων του σώματος και στις σχέσεις γιατρού ασθενή, θυμήθηκα έναν γνωστό μου, περί τα 50 έτη που είχε πάει για δακτυλοσκόπηση (σου βάζει δάκτυλο ο γιατρό στον πρωκτό για να δει αν έχεις ενδείξεις προστάτη ή οτιδήποτε άλλο παράξενο). Η ιστορία είναι αληθινή.
Ο πρωκτολόγος ήταν αρκετά γνωστός με τον ασθενή και υπήρχε η σχετική οικειότητα για αστεία. Του λέει λοιπόν ο γιατρός "κατέβασε το παντελόνι και σκύψε". Θεϊκό χιούμορ ο ασθενής στην απάντηση:
"Μα πώς; Έτσι ξερά; Δε θα πιούμε κάτι πρώτα; Δε θα μου πεις μερικά καλά λόγια;"
:rofl::rofl:
Ψηλός, λιγνός, με μπαστούνι; :p
:worthy: :worthy: :worthy:
(και με αίσθηση του χιούμορ? :p)
:worthy: :worthy: :worthy:
(και με αίσθηση του χιούμορ? :p)
Και με σεβασμό στον ασθενή; :p
zachaoulis
16-04-10, 12:13
Γαστροσκόπηση απο την μύτη έκανε κανείς?γιατι απ όσο ξέρω γίνεται στην αθήνα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.