PDA

Επιστροφή στο Forum : Διακοπή συμβολαίου wind ADSM clock 200

Katrin7
20-01-10, 23:43
Καλησπέρα.
Δεν ξέρω αν έχω έρθει στο σωστό "σημείο" για αυτή την ερώτηση, αλλά ως καινούρια εδώ, ψιλοχάθηκα...
Το δικό μου πρόβλημα είναι το εξής:
Ζήτησα να μάθω για internet σε ένα από τα καταστήματα της wind. Με ενημέρωσαν οτι ως συνδρομητής έχω κάποια έκπτωση (20% νομίζω) στο πάγιο για adsm...
& θα μου ερχόταν περίπου 32 ευρώ. Αν δεχόμουν θα είχα & δώρο ένα netbook.
Έτσι υπέγραψα (ένα συμβόλαιο που δεν έλαβα ποτέ στα χέρια μου).
Πήρα το στικάκι, ένα netbook που είχε virus (αλλά είχα ήδη μπει στο ίντερνετ & δεν μπορούσα να πείσω κανέναν οτι δεν έφταιγα εγώ)
Στο ζητούμενο, μετά από αρκετές ταλαιπωρίες, έλαβα το πρώτο ποσό που έπρεπε να πληρώσω χωρίς να έχω ξεπεράσει τις 200 ώρες. Χωρίς να λάβω κάποιον λογαριασμό περί αυτού... & ήταν πολύ μεγάλο...
Ψάχνοντας να δω τι έχει γίνει, έμαθα ότι μου άλλαξαν αυθόρμητα την διεύθυνση αποστολής των λογαριασμών.
Το συμβόλαιο έγινε τον σεπτέμβρη. Από τότε μέχρι τώρα, δεν έχω λάβει κανέναν λογαριασμό, καθαρά από καθυστερήσεις από την wind ή το κατάστημα που με εξυπηρετούσε.
Συγκεκριμένα, έπειτα από άπειρα πηγαιν' έλα, σήμερα μόλις έλαβα τον πρώτο λογαριασμό μου...
Έτσι ενημερώθηκα επιτέλους οτι πληρώνω 43 ευρώ για να έχω δωρεάν 200 ώρες τον μήνα.
Δεν ήξερα όταν ξεκίναγα & υπέγραφα, ότι μπήκε "τέλος κινητης τηλεφωνίας"...
Δηλαδή, 32 ευρώ το πάγιο + 4 ευρώ το τέλος & 19% φπα. (βάζεις τηλέφωνο με δωρεάν κλήσεις & adsl με αυτό το ποσό)
Εν πάση περιπτώση, ύστερα από όλα αυτα, θέλω να κάνω διακοπή στο ADSM.
Να πω ότι νομίζω πως το συμβόλαιο για το adsm μάλλον είναι διετές.
Κυριολεκτικά τα θεωρώ κοροϊδίστικα λεφτά...& ότι με πιάσαν & εμένα στον ύπνο. Για λιγότερα μου είπαν, αλλά όλα ήταν αναφορικά...δεν έχω κάποιο χαρτί...
Ξέρει κανείς τι ενέργειες μπορώ να κάνω για να διακόψω το συμβόλαιο;
Σας ευχαριστώ!

Georgevtr
21-01-10, 00:09
Καλώς ήρθες.
Κατ αρχήν έχω 1 απορία.Καινούργιο netbook παρέλαβες,πώς είχε ιό?:hmm:
Όσον αφορά τις χρεώσεις,συμφωνώ.Είναι ληστρικές.
Για να διακόψεις το 2ετές συμβόλαιο,δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσεις τα πάγια και το ποσοστό επιδότησης του netbook.
Το πώς είναι απλό.Πηγαίνεις σ ένα κατάστημα με την ταυτοτητά σου.
*Διάβασε το συμβόλαιο που υπέγραψες.

GeorgeVita
21-01-10, 00:33
Γειά σου Katrin7, παρόμοιο θέμα για cosmote: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=340506

Η αίτηση διακοπής γίνεται σε κατάστημα ή με fax απευθείας στην εταιρεία (φωτοτυπία ταυτότητας 2 όψεις και απλή 'αίτηση' διακοπής). Η διακοπή θα γίνει σε 1 μήνα και θα χρεωθείς (όπως λέει και ο roumanos21r τη χρήση μέχρι τότε +/- τα πάγια, τέλος, ΦΠΑ, και ΟΛΟ το ποσό της επιδότησης ΣΥΝ ΦΠΑ (περίπου €440-470). Το κόστος 'απεμπλοκής' παραμένει το ίδιο για 12 μήνες διότι η 'απόσβεση' ξεκινά από τον 13ο μήνα για τα 2ετή συμβόλαια mobile broadband.

Το ακριβές ποσό της επιδότησης και όλοι οι όροι αναγράφονται στην αίτηση/σύμβαση που υπόγραψες (ζήτησε αντίγραφο).

... ως συνδρομητής έχω κάποια έκπτωση (20% νομίζω) στο πάγιο για adsm & θα μου ερχόταν περίπου 32 ευρώ.
...
Έτσι ενημερώθηκα επιτέλους οτι πληρώνω 43 ευρώ για να έχω δωρεάν 200 ώρες τον μήνα.

Αν αποφασίσεις να παραμείνεις στην υπηρεσία ADSM το συνολικό κόστος θα είναι περίπου €900 (αν δεν υπερβείς τα όρια) και εφόσον ισχύει το -20% που αρχικά αναφέρεις. Αν ισχύει η τυπική τιμή €39+€4=€43 τότε το συνολικό κόστος θα είναι >€1030.

Φιλικά,
Γιώργος

Katrin7
21-01-10, 00:38
...χεχ...δεν μου έδωσαν συμβόλαιο...Αλλά ναι, υπόγραψα κάτι. Όσο για το netbook ήταν ήδη έτοιμο...δηλαδή είχε εγκατεστημένα τα πάντα εκτός από antivirus & φυσικά η συσκευασία του ήταν ανοιχτή... Οι κοπέλες μου ζήτησαν "χίλια συγνώμη, αλλά δεν υπήρχε κάποιο netbook σε διαθεσημότητα εκείνη την στιγμή στο κατάστημα & ζήτησαν να τους στείλουν από αλλού"... Είχε τον virus, conficker ή κάπως έτσι...
...όσο για το συμβόλαιο, αν δηλώσω κλοπή; Ωστέ να μην με αναγκάσουν για πληρωμή παγίων, αλλά μόνο του στικ & του netbook... (βέβαια το netbook αν θέλουν, το επιστρέφω)
Το θέμα είναι οτι μάλλον θα μου έρθει μικρότερη κεραμίδα έτσι..απ'ότι να συνεχίσω με 43 ευρώ τον μήνα για 2 χρονια ακόμα...
Ποιό είναι όμως το κόστος του στικ? (& του netbook?)
...με δήλωση κλοπής τι ισχύει άραγε; (πραγματικά θέλω να το διακόψω πάση θυσία-αισθάνομαι οτι με κορόιδεψαν)

........Auto merged post: Katrin7 πρόσθεσε 4 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Γιώργο, δεν είχα δει αυτό που έγραψες... Ναι θα ζητήσω αντίγραφο... Αν ισχύει το ποσό που λες, είναι καλύτερα 400 από 900... Οπότε μάλλον αυτό θα κάνω.
Σ'ευχαριστω πάρα πάρα πολύ :-)

Georgevtr
21-01-10, 00:41
...χεχ...δεν μου έδωσαν συμβόλαιο...Αλλά ναι, υπόγραψα κάτι. Όσο για το netbook ήταν ήδη έτοιμο...δηλαδή είχε εγκατεστημένα τα πάντα εκτός από antivirus & φυσικά η συσκευασία του ήταν ανοιχτή... Οι κοπέλες μου ζήτησαν "χίλια συγνώμη, αλλά δεν υπήρχε κάποιο netbook σε διαθεσημότητα εκείνη την στιγμή στο κατάστημα & ζήτησαν να τους στείλουν από αλλού"... Είχε τον virus, conficker ή κάπως έτσι...
...όσο για το συμβόλαιο, αν δηλώσω κλοπή; Ωστέ να μην με αναγκάσουν για πληρωμή παγίων, αλλά μόνο του στικ & του netbook... (βέβαια το netbook αν θέλουν, το επιστρέφω)
Το θέμα είναι οτι μάλλον θα μου έρθει μικρότερη κεραμίδα έτσι..απ'ότι να συνεχίσω με 43 ευρώ τον μήνα για 2 χρονια ακόμα...
Ποιό είναι όμως το κόστος του στικ? (& του netbook?)
...με δήλωση κλοπής τι ισχύει άραγε; (πραγματικά θέλω να το διακόψω πάση θυσία-αισθάνομαι οτι με κορόιδεψαν)

Καταλαβαίνω πως νιώθεις αυτή την στιγμή και θα σε προαίτρεπα να ηρεμήσεις και να το ξανασκεφτείς.Όποια κίνηση κι αν κάνεις εν τέλει.
Σύμφωνα με τους ίδιους τa stick's κοστίζουν από 79 μέχρι 189 ευρώ.Ανάλογα το μοντέλο σου.
Ποιό netbook πήρες?
Και γιατί το παρέλαβες απ την στιγμή που ήταν ανοιγμένο?

Και κλοπή να δηλώσεις,η τιμολογιακή πολιτική τους δέν αλλάζει.Και των 3 δηλαδή όχι μόνο της wind.Δυστυχώς.

Μικρότερη δέν νομίζω..γι αυτό δές τα χαρτιά που υπέγραψες.Είμαι σίγουρος ότι το ποσοστό που θα κληθείς να πληρώσεις θα ναι 100% της αξίας των προιόντων.Διαβασέτο όμως να σιγουρευτείς.

Katrin7
21-01-10, 01:17
Το στικακι ειναι hwauei ή κάτι τέτοιο...& το netbook είναι Asus EeePc 1000HA... Τον σεπτέμβρη είχε περίπου 399 ευρώ... Αν υπολογίσεις οτι για 2 χρόνια το πάγιο των 43 θα έρθει 1024 ευρω... Προτιμώ να δώσω τα 400...
Όσο το γιατί το πήρα ενώ είδα την συσκευασία ανοιχτή...ε... ήμουν λαχταρισμένη να δω το νέο μου netbook :-( ...είχα ενθουσιαστεί. & φυσικά μόλις προσγειώθηκα & απότομα μάλιστα.

Katrin7
22-01-10, 18:54
Οκ... μόλις ανακάλυψα ότι δεν μου έκαναν την έκπτωση στο πάγιο...που δικαιούμαι γιατί είμαι ήδη συνδρομήτρια στην wind... Είναι 20% στο πάγιο 39 ευρώ με ΦΠΑ!
Μιλάμε για τέσσερις μήνες... Σε αυτή τη περίπτωση τι κάνω; Πάω στο συνήγορο του πολίτη; Προστασία καταναλωτών; Γιατί δεν μου αρκεί έπειτα από όλα αυτά, απλώς & μόνο να μου αφαιρέσουν/πιστώσουν την διαφορά...

GeorgeVita
23-01-10, 13:06
Γειά σου Katrin7, Θα προσπαθήσω να συνοψίσω τα "οικονομικά στοιχεία":

1. Κανονική σύνδεση (χωρίς επιπλέον χρήση SMS/DATA)
24 x 43.67 = 1048.08 (υπόλοιπο-5 μήνες = 829.73)

2. Με έκπτωση 20% (χωρίς επιπλέον χρήση SMS/DATA)
24 x 34.93 = 838.32 (υπόλοιπο -5 μήνες = 663.67 και με είσπραξη 'λάθους' = 619.97)

3. Αξία EeePC + modem σήμερα 450.00 (περίπου)

4. Κόστος διακοπής (αν καταφέρεις άμεση διακοπή)
395.00 + 75.00 (ΦΠΑ) = 470.00
ή 426.30 με είσπραξη της διαφοράς από λάθος (έκπτωση 5 x 8.74 = 43.70)

Σε κάθε περίπτωση το EeePC είναι χρήσιμο, ενώ το modem ίσως μπορεί να ρευστοποιηθεί (http://www.adslgr.com/forum/newreply.php?do=newreply&p=3278433) (άν διακόψεις).
Αν συνεχίσεις πρέπει να υπολογίσεις και την αξία της σύνδεσης internet η οποία έστω σε χαμηλή ταχύτητα λειτουργεί 'φορητά'.

>>> Εσύ αποφασίζεις! <<<

Φιλικά,
Γιώργος

jpan
24-01-10, 14:12
Katrin7, ανεξάρτητα με το αν έκανες σωστή ή λανθασμένη επιλογή, κάτσε με ηρεμία και σκέψου αν τελικά η επιλογή σου έχει μεγάλη χρηστική αξία για σένα. Μπορεί να πληρώνεις ακριβότερα το mobile internet, αλλά το έχεις παντού ή θεωρητικά παντού. Πήρες και το netbook που το θέλες με λαχτάρα και είναι από το πιο αξιόπιστα της αγοράς.

mellisanthi
24-01-10, 20:39
katrin7, ρίξε μια ματιά και στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίων και Ταχυδρομείων), υπάρχει κώδικας δεοντολογίας που καθορίζει ποια είναι τα δικαιωματα σου και οι υποχρεωσεις των παρόχων.

Katrin7
28-01-10, 15:51
Εσείς πώς θα αισθανόσασταν στην δικιά μου θέση;
Πήγα σήμερα από την wind μπας & βγάλω άκρη & εκεί έμαθα ότι η έκπτωση στο πάγιο είναι για ένα χρόνο αντί για δύο που μου είπαν εξαρχής.
Συμφώνησαν να μου αφαιρουν τα 12 ευρώ για ένα έτος...
Τόση είναι περίπου η διαφορά των παγίων με έκπτωση 30% & άνευ. Δηλαδή 43 ευρώ -30%...
Στην κυριολεξία όμως, ξέρω πια ότι με κορόιδεψαν.
Ας πιάσουμε πελάτη & δεν έχει καμία σημασία αν παραλείψουμε να του πουμε ότι η έκπτωση θα είναι για ένα έτος μόνο. Λεφτά θα πάρουμε έτσι & αλλιώς :-(
Έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ, προτού μάθω βέβαια τα σημερινά.
Εν ανάγκη, θα τους πληρώσω το netbook & το modem.
Θα ήθελα να το αποφύγω γιατί πήγα να εξυπηρετηθώ & ουσιαστικά τίποτα από όσα μου είπαν προφορικά δεν ισχύει.
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια... Αν μπορείτε, σε γνωστούς & φίλους, ενημερώστε απλώς, μην την πατήσουν & αυτοί έτσι άδικα...

FuS
29-01-10, 21:04
Katrin, έκανες 3 βασικά λάθη.

α) Αγόρασες adsm νομίζοντας ότι δουλέυει (από όλες τις απόψεις, ποιότητα, χρεώσεις κλπ) σαν adsl.

β) Μεγάλo λάθος (πολύ μεγάλo), κατά την άποψη μου πάντα, να πάρεις netbook με τέτοιο τρόπο.
Σαν κάποιους που αγοράζουν ένα αμάξι με 72 δόσεις..
Πέρα από όλα τα άλλα μειoνεκτήματα, μέχρι να το ξεχρεώσεις θα είναι ήδη πολύ παλιό.

γ) Δεν ακούμε ποτέ πωλητές και όλο αυτό το θλιβερό συναπάντημα (δεν τους βρίζω ακριβώς, άλλωστε έχω κάνει και εγώ πολύ παλιά πωλητής - απλά απεχθάνομαι τις πρακτικές που χρησιμοποιούν κάποιοι για να σπρώξουν κάνα πακέτο).
Η wind δε έχει μεγάλη πείρα σε αυτό :evil:
(όχι ότι είναι και ιδιαίτερα καλύτεροι οι άλλοι δύο πάροχοι).
Η ενημέρωση γίνεται μόνο από επίσημες σελίδες (συμβόλαιο, site klp).
Εδώ φταίς 100% εσύ.

δ) Δεν παίρνουμε ποτέ λαπτοπ (ή ότιδήποτε) όταν δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει.
Αν είναι δυνατόν..

Γενικά λυπάμαι που στο λέω, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά, αλλά πήγες σαν πρόβατο στην σφαγή και πίστεψε με είσαι μακράν ο καλύτερος πελάτης ενός παρόχου.
Το γιατί, καταλαβαίνεις πιστεύω ;)
Διορθώνεται αλλάζοντας καταναλωτική συμπεριφορά (όσον αφορά αυτά της τεχνολογίας τουλάχιστον που αναφέρεσαι εδώ).

Φιλικά :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.