PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις γραμμής και τα λάθη του Pirelli

Nikolas6651
27-01-10, 22:35
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα..
Ειμαι καινούργιος στο Forum όσο και στο θέμα ADSL και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Εχω εδώ και 2,5 μήνες το ΟΝ double Play (16 Mbps) και πειραματίζομαι με
τις ρυθμίσεις γραμμής στην MyΟΝ. Εκει παρατήρησα το εξής:
Με Noise Margin: Up 8.0 dB και Dn 7.0 dB
και Attenuation: Up 1.5 dB και Dn 9.5 dB,
η γραμμή μου τόσο με τα προφίλ 20 Mbps , όσο και με τα προφίλ 24 Mbps, συνχρονίζει ή σε INTERLEAVE με 18999 Kbps (ελάχιστη προστασια λαθών) ή σε FAST PATH με
20350 Kbps (χωρίς προστασία λαθών).Εχω καταλήξει στα 20 Μbps FAST PATH εδώ 2 εβδομαδες, οπου μου δινουν download της ταξης 1.95 ΜΒ/s ως 2.15 ΜΒ/s σταθερά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στη σύνδεση. Εκεινο όμως που βλέπω στο ADSL status του Pirelli ειναι οτι μέρα με την μέρα, στη στήλη FAR END INTICATOR, ανεβαίνει κι ο αριθμός των τιμών που σας παραθέτω πιο κάτω:

Fast Path CRC Error 71214 απο 41310 αρχικά

Interleaved Path CRC Error 71214 " " "

Fast Path HEC Error STR 11345 απο 2450 αρχικά

Interleaved Path HEC Error 11345 " " "

Error Per Sec. 3519 απο 1450 Αρχικά

Στη στήλη NEAR END INTICATOR υπαρχει μηδενισμός κάθε φορά, γιατι το σβήνω το ΜODEM μαζί με το PC.
Ηθελα λοιπόν να ρωτήσω, η αύξηση αυτών τών τιμών είναι απλά ενδεικτική και δεν με
αφορά?(εφ'όσων δεν έχω αποσυνδέσεις ή προβλημα στα downloads κλπ) ή οδηγεί σε προβλήματα με την πάροδο του χρόνου?
Ζητώ συγνώμμη αν έγινα κουραστικός με την ασχετοσύνη μου και σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων, ελπίζοντας κάποια στιγμή να φανώ κι εγώ χρήσιμος προς εσάς.

fanboysgotohell
27-01-10, 22:46
Φυσιολογικά είναι τα λάθη που έχεις.. Εάν δεις εξαψήφιο νούμερο μέσα σε μια μέρα, τότε θα πρέπει να ανησυχείς. Τα λάθη αυτά εμφανίζονται διότι δουλεύεις την γραμμή στα όρια της (και καλά κάνεις).

Από την στιγμή που δεν έχεις συχνές αποσυνδέσεις είσαι ΟΚ.

intech
27-01-10, 23:25
Ολα καλα.

Ο αριθμός των λαθών ειναι σε φυσιολογικά επίπεδα. (με την αλλαγή που έκανες)

Βέβαια αυτό που δεν μας λές είναι το σύνολο τών πακέτων. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μια σωστή εκτίμηση

Nikolas6651
28-01-10, 00:08
Πρώτα απο όλα σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και αν βοηθάει, φίλε Intech παραθέτω αυτο που τωρα βλέπω ανοίγοντας ξανά PC και Router:

# Status:

Configured Current

Line Status --- SHOWTIME

Link Type --- Fast Path

# Data Rate:

Stream Type Actual Data Rate

Upstream 995 (Kbps.)

Downstream 20239 (Kbps.)

# Operation Data / Defect Indication:

Operation Data Upstream Downstream

Noise Margin 8.0 dB 7.3 dB

Attenuation 1.5 dB 9.5 dB

Indicator Name Near End Indicator Far End Indicator

Output Power 12 dBm 18 dBm

Fast Path FEC Correction 0 301110

Interleaved Path FEC Correction 0 301110

Fast Path CRC Error 3 72004

Interleaved Path CRC Error 3 72004

Loss of Signal Defect 0 0

Fast Path HEC Error STR 1 11347

Interleaved Path HEC Error 1 11347

Error Per Sec. 2 3534

# Statistics:

Received Cells 17468

Transmitted Cells 5298

Ευχαριστώ και πάλι.

intech
28-01-10, 00:23
Βλέπω αρκετά λάθη σε σχέση με τα πακέτα που λαμβάνεις.
Δεν είναι βέβαια πρόβλημα.

Φίλτατε fanboysgotohell τί γνώμη εχεις?

fanboysgotohell
28-01-10, 00:48
Βλέπω αρκετά λάθη σε σχέση με τα πακέτα που λαμβάνεις.
Δεν είναι βέβαια πρόβλημα.

Φίλτατε fanboysgotohell τί γνώμη εχεις?

Ναι έχει λάθη, αλλά όντως δεν θα παρουσιάζει πρόβλημα. Μόνο στο VOIP αν το χρησιμοποιεί.. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα το fast path (άσχετο με το τι λενε όσοι δεν έχουν :p ) οπότε καλύτερα να το αφήσει έτσι..

Εάν βέβαια μπουκώνει το router συνέχεια τότε ας το αλλάξει.

Nikolas6651
28-01-10, 01:22
Ενταξει παιδια, βλεποντας και κανοντας στην πορεια, αν δω προβληματα.
Ευχαριστω πολυ και παλι για τη ανταποκριση. Να ειστε καλα.

Avesael
28-01-10, 01:24
Γνωρίζεις φίλε fanboysgotohell για ποιο λόγο έχει απενεργοποιηθεί από το MyON η επιλογή ρύθμισης προφίλ;

fanboysgotohell
28-01-10, 01:42
Γνωρίζεις φίλε fanboysgotohell για ποιο λόγο έχει απενεργοποιηθεί από το MyON η επιλογή ρύθμισης προφίλ;

Όχι δεν γνωρίζω να σου πω με σιγουριά, όμως σίγουρα έχει να κάνει με την σχεδιαζόμενη ενοποίηση των λογαριασμών On-Vivodi.

Λογικά θα επανέλθει σύντομα. Εάν μάθω κάτι συγκεκριμένο θα ενημερώσω..

Avesael
28-01-10, 01:45
Ok, σε ευχαριστώ!

@ ADSLgr.com All rights reserved.