Επιστροφή στο Forum : χτυπημα ηλεκτρικου ρευματος!!
transforman
07-02-10, 18:05
Πολλες φορες το εχω παθει, με χτυπαει το ρευμα οταν ακουμπω το κουτι μου!!
Τι μπορω να κανω για να σταματισει αυτη η χαζομαρα ?
michael.937
07-02-10, 18:09
Δεν εχεις γειωση
Πιθανόν κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση γείωσης του τροφοδοτικού ή πιθανότερο της πρίζας / ηλεκτρικής εγκατάστασης, μόνο χαζομάρα δεν είναι. Αν δεν ξέρεις να το ψάξεις μόνος σου, θα σου πρότεινα άμεσα ηλεκτρολόγο διότι αυτό που παθαίνεις είναι το λιγότερο.
transforman
07-02-10, 18:14
Δεν εχεις γειωση
Και τι να κανω ? πως να γειωσω το pc? Το εχω πανω σε ενα ξυλινο τραπεζι, λετε για αυτο ? Να τραβιξω κανενα καλοδιο στο σε ενα συδερενιο παραθηρο που εχω εδω κοντα ?
Αυτό που σου είπε ο ψυχάκιας: Να σιγουρευτείς ότι η πρίζα έχει σωστή γείωση. Σύνδεσε τον υπολογιστή προσωρινά σε άλλη πρίζα, που έχει γείωση.
Και τι να κανω ? πως να γειωσω το pc? Το εχω πανω σε ενα ξυλινο τραπεζι, λετε για αυτο ? Να τραβιξω κανενα καλοδιο στο σε ενα συδερενιο παραθηρο που εχω εδω κοντα ?
μάλλον εννοεί δεν έχει γείωση η πρίζα σου
transforman
07-02-10, 18:31
μάλλον εννοεί δεν έχει γείωση η πρίζα σου
Το pc το εχω σε UPS να ας πουμε πως τωρα δεν με χτοιπα το ρευμα, αλλα οταν εφτοιαξα τοθεμα με χτιπουσε... μια με χτιπαει και μια οχι... τι λετε να παιζει ?
Όταν δεν ξέρουμε από ρεύματα φωνάζουμε ηλεκτρολόγο και δε ρωτάμε σε forum, γιατί το ρεύμα σκοτώνει!
Τώρα αν θες να σου πω κάτι μπακαλίστικο, δοκίμασε να γυρίσεις ανάποδα την πρίζα που πάει στον τοίχο, αν τότε σε χτυπά ξαναγύρισέ τη όπως την έχεις τώρα και φυσικά ισχύει το να φωνάξεις ηλεκτρολόγο!
transforman
07-02-10, 18:43
Όταν δεν ξέρουμε από ρεύματα φωνάζουμε ηλεκτρολόγο και δε ρωτάμε σε forum, γιατί το ρεύμα σκοτώνει!
Τώρα αν θες να σου πω κάτι μπακαλίστικο, δοκίμασε να γυρίσεις ανάποδα την πρίζα που πάει στον τοίχο, αν τότε σε χτυπά ξαναγύρισέ τη όπως την έχεις τώρα και φυσικά ισχύει το να φωνάξεις ηλεκτρολόγο!
Μπα σηγα να μην παω να φωναξω ηλεκτρολογο... στατικος ηλεκτρισμος λογικα θα ειναι... το πολυ πολυ να ρωτισω κανενα ηλεκτρολογο... δεν νομιζω να ειναικαι τιποτα το επικινδινο απλα ειναι σπαστικο...
Στατικός δεν είναι, ο στατικός σε χτυπά μια φορά ελαφρά, κάτι σαν τσιμπηματάκι και μετά αν ξανακουμπήσεις δε θα σε χτυπήσει, αν όπως λες σε χτυπά κάθε φορά που ακουμπάς το κουτί και το νιώθεις σαν δόνηση είναι διαρροή και μπορεί να είναι θανατηφόρα.
Μην παίζεις με αυτά, φώναξε έμπειρο ηλεκτρολόγο να σου βρει λύση.
Για να πεί τη γνώμη του και ένας ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (μηχανικός), έχεις ΚΑΚΗ
επιστροφή γείωσης-ουδέτερου σε τμήμα της εγκατάστασής του σπιτιού σου.
Δεν θα σας τα ζαλίσω με τεχνικά, απλά οι επιστροφές του ουδέτερου ή της γείωσης
ή και των δύο έχουν πρόβλημα στη συγκεκριμένη γραμμή και δεν απολήγουν μαζί σε
ένα σημείο (στον πίνακα). Τότε θα έχεις τάσεις μεταξύ γείωσης και ουδέτερου, αυτό
το κλασικό "γαργαλητό" που εμφανίζεται.
Η συμβουλή μου είναι ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ γιατί κάποια στιγμή θα είναι
περισσότερο από ενα απλό γαργαλητό, ειδικά αν χάσεις τη γείωση. :rtfm:
Φυσικά αν βάλεις ρελέ διαφυγής ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ συνέχεια μέχρι να το λύσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΛΥΣΕ ΤΟ
transforman
07-02-10, 19:04
Για να πεί τη γνώμη του και ένας ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (μηχανικός), έχεις ΚΑΚΗ
επιστροφή γείωσης-ουδέτερου σε τμήμα της εγκατάστασής του σπιτιού σου.
Δεν θα σας τα ζαλίσω με τεχνικά, απλά οι επιστροφές του ουδέτερου ή της γείωσης
ή και των δύο έχουν πρόβλημα στη συγκεκριμένη γραμμή και δεν απολήγουν μαζί σε
ένα σημείο (στον πίνακα). Τότε θα έχεις τάσεις μεταξύ γείωσης και ουδέτερου, αυτό
το κλασικό "γαργαλητό" που εμφανίζεται.
Η συμβουλή μου είναι ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ γιατί κάποια στιγμή θα είναι
περισσότερο από ενα απλό γαργαλητό, ειδικά αν χάσεις τη γείωση. :rtfm:
Φυσικά αν βάλεις ρελέ διαφυγής ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ συνέχεια μέχρι να το λύσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΛΥΣΕ ΤΟ
Δεν θα ελεγα οτι ειναι απλο γαργαλιτο...
Καμια λιση στο προβλειμα αυτο φιλε μου zardoz υπαρχει ?
Αν θες ακους τη γνώμη ειδικών, άλλωστε γι΄ αυτό ρώτησες και τη σέβεσαι.
Αν δε θες κάνεις του κεφαλιού σου και ότι κάτσει!
Δεν είναι αστείο το ρεύμα, την έχω γλιτώσει ουκ ολίγες φορές, αν και πολύ έμπειρος, άρα προσεχτικός, από καθαρή τύχη. Αλλά δεν έχεις πάντα τύχη και αυτό που σου λέει ο zardoz για ολική απώλεια γείωσης είναι πολύ σοβαρό!
Και τι να σου πει? Φωνάζεις ηλεκτρολόγο και του εξηγείς το πρόβλημα. Ξέρεις να μετράς τη γείωση από μόνος σου? Υποθέτω πως όχι, γιατί αν ήξερες δε θα ρωτούσες εδώ.
Καμια λιση στο προβλειμα αυτο φιλε μου zardoz υπαρχει ?
O ηλεκτρολόγος θα σου το λύσει.
Αν ο ουδέτερος σου έχει χαλια γραμμή (μεγάλη αντίσταση) ίσως σου αλλάξει το
καλώδιο μέχρι τον πίνακα. Αυτό δεν χρειάζεται σκάψιμο εκτός αν έχεις καμιά
αρχαία εγκατάσταση
transforman
07-02-10, 19:41
Δηλαδι τωρα τι ακρηβως φταιει ? το UPS το τροφοδοτοκο ? οι μπρηζες ?:confused::confused:
Τα καλώδια μετά τις πρίζες, ή η ίδια η πρίζα, ή οι συνδέσεις μέσα στον πίνακα...Πολλά μπορεί να φταίνε.
(Φοιτητής HMMY :P)
Πέρα από την πλάκα, πρέπει να το λύσεις το θέμα
Βασικά το ρεύμα προσπαθεί να σε εξοντώσει για να γλιτώσει τον κόσμο από τα ορθογραφικά σου λάθη.
zombie_wireless
07-02-10, 20:22
Όντως είναι πολύ σοβαρό αυτό το θέμα.Πήγαινε και κάνε το εξής:
1)Βγάλε τα πάντα από την μπρίζα(εννοώ μόνο τα πράγματα του υπολογιστή) και δοκίμασε να δεις αν σε χτυπάει.;)
Άν εξακολουθεί να σε χτυπάει σημαίνει πως είναι στατικός ηλεκτρισμός.
Ο στατικός ηλεκτρισμός εμφανίζεται συνήθως όταν φοράς φόρμες και συνθετικά ρούχα, όχι βαμβακερά.
Αν εξακολουθεί να σε χτυπά τότε το θέμα είναι σοβαρό και δεν παίζουμε με τέτοιου είδους πράγματα.:nono:
transforman
07-02-10, 21:10
Όντως είναι πολύ σοβαρό αυτό το θέμα.Πήγαινε και κάνε το εξής:
1)Βγάλε τα πάντα από την μπρίζα(εννοώ μόνο τα πράγματα του υπολογιστή) και δοκίμασε να δεις αν σε χτυπάει.;)
Άν εξακολουθεί να σε χτυπάει σημαίνει πως είναι στατικός ηλεκτρισμός.
Ο στατικός ηλεκτρισμός εμφανίζεται συνήθως όταν φοράς φόρμες και συνθετικά ρούχα, όχι βαμβακερά.
Αν εξακολουθεί να σε χτυπά τότε το θέμα είναι σοβαρό και δεν παίζουμε με τέτοιου είδους πράγματα.:nono:
Λογικα θα με χτυιπαει παλι γιατι θα εξακολουθει να υπαρχει μεσα στους πικνοτες του τροφοδοτικου
zombie_wireless
07-02-10, 22:15
Φίλε μου, πρόσεξε λίγο την ορθογραφία σου.
Ναι σε αυτό έχεις δίκιο.Το κουτί είναι παλιό...;
Λογικα θα με χτυιπαει παλι γιατι θα εξακολουθει να υπαρχει μεσα στους πικνοτες του τροφοδοτικου
1.Η μητρική, όπως και όλα τα υποσυστήματα, δουλεύουν με max 12 V, άρα αποκλείεται να σε χτυπάει αυτό, αφού και οι πυκνωτές, με τέτοιο φορτίζονται.
2.Η αποφόρτιση των πυκνωτών ξεκινάει μόλις απενεργοποιήσεις το πισί.
Στο λέω, σαν επαγγελματίας ηλεκτρολόγος, και μάλιστα απ' τους καλούς :
Το παίρνεις πολύ αψήφιστα, και μ' αυτά τα πράγματα, δέν παίζουν.
Σ' έχει προειδοποιήσει τόσος κόσμος, εδώ μέσα.
Δικιά σου η απόφαση, αλλά δεν μπορείς να πείς οτι δεν στο είπαμε.
transforman
08-02-10, 08:56
Κάποιες φορές όταν ακουμπώ την οθόνη του η/υ παθαίνω το ίδια ακριβώς πράγμα, κάποιες φορές το παθαίνω και κάποιες όχι, άρα λογικά είναι στατικός ηλεκτρισμός...
Επίσης το σύστημα είναι καινούριο εκτός από το κουτί που είναι παλιό...
Επίσης έχω ένα κατεβαστήρι κοντά στο pc αυτό, όπου παθαίνω καμιά φορά το ίδιο πράγμα.
Μέσα στο τροφοδοτικό υπάρχουν πυκνωτές των 220V.
Αλλά μια φορά που με χτυπούσε το ρεύμα, έκλεισα το pc μετά έκλεισα το τροφοδοτικό από τον διακόπτη του και πάτησα να αρχίσει ο η/υ έτσι ώστε να ξεφορτιστούν οι πυκνωτές αλλά και πάλι το ρεύμα με χτυπούσε....
Όταν λες σε χτυπάει είναι ένα "τσικ" για 1 δέκατο του δευτερολέπτου ή νιώθεις σαν μούδιασμα όση ώρα κρατάς το κουτί/οθόνη; Συγνώμη πάντως που θα στο πω, αλλά είσαι άξιος της τύχης σου με αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα που βγάζεις. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευόμαστε έναν ηλεκτρολόγο, διότι αν κάνεις λάθος...:stunned:
transforman
08-02-10, 11:16
Όταν λες σε χτυπάει είναι ένα "τσικ" για 1 δέκατο του δευτερολέπτου ή νιώθεις σαν μούδιασμα όση ώρα κρατάς το κουτί/οθόνη; Συγνώμη πάντως που θα στο πω, αλλά είσαι άξιος της τύχης σου με αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα που βγάζεις. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευόμαστε έναν ηλεκτρολόγο, διότι αν κάνεις λάθος...:stunned:
Το 2ο...
Τελικά κάλεσα ηλεκτρολόγο, άνοιξε την πρίζα και οι μ@μ@κες δεν είχαν συνδέσει την γείωση στην πρίζα γιατί δεν είχαν την βίδα για να σφίξουν το καλώδιο σε αυτή... :down:
Τι να πω...
Τώρα οκ, δεν με χτύπα και ελπίζω να μην με ξαναχτυπήσει...
Πάλι καλά που το βρήκες! Αυτός που στο έκανε αυτό είναι εγκληματίας.
Πάντως ήταν πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Αγείωτο μεταλλικό αντικείμενο που πιθανόν να είχε και διαρροή....Εκτός του ότι απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς, είναι άκρως επικύνδυνο. Αν αναπτυχθεί τάση 50volt AC πάνω του σε έχει σκοτώσει.
Δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο, για αυτό το ανέφερα χθες:
Πιθανόν κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση γείωσης του τροφοδοτικού ή πιθανότερο της πρίζας / ηλεκτρικής εγκατάστασης, μόνο χαζομάρα δεν είναι. Αν δεν ξέρεις να το ψάξεις μόνος σου, θα σου πρότεινα άμεσα ηλεκτρολόγο διότι αυτό που παθαίνεις είναι το λιγότερο.
Το 2ο...
Τελικά κάλεσα ηλεκτρολόγο, άνοιξε την πρίζα και οι μ@μ@κες δεν είχαν συνδέσει την γείωση στην πρίζα γιατί δεν είχαν την βίδα για να σφίξουν το καλώδιο σε αυτή... :down:
Τι να πω...
Τώρα οκ, δεν με χτύπα και ελπίζω να μην με ξαναχτυπήσει...Χαίρομαι που το έλυσες και ζητώ συγνώμη για αυτό που είπα πριν, αλλά πραγματικά δεν έδινες την δέουσα σημασία βγάζοντας αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι είναι στατικός ηλεκτρισμός. Τέλος καλό, όλα καλά :oneup:
Καλό θα ήταν να έβαζες τον ηλεκτρολόγο να ελέγξει γενικότερα την ηλεκτρική εγκατάσταση πάντως, διότι μπορεί να υπάρχει και τίποτε άλλο. Όποτε έχω πάει σε νέο σπίτι/γραφείο, είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχω.
Τελος καλο,ολα καλα...Προσωπικα αν ηξερα ποιο καλοπαιδο αμελησε να συνδεσει την γειωση στην πριζα,θα του εκανα την μουρη αγνωριστη......Αν ειναι δυνατον....''επαγγελματιες'' σου λεει μετα:down::down::down:
transforman
08-02-10, 13:25
Τελος καλο,ολα καλα...Προσωπικα αν ηξερα ποιο καλοπαιδο αμελησε να συνδεσει την γειωση στην πριζα,θα του εκανα την μουρη αγνωριστη......Αν ειναι δυνατον....''επαγγελματιες'' σου λεει μετα:down::down::down:
Ναι το ξέρω αλλά τι να πεις...
Έκαναν μεγάλη χαζομάρα,θα μπορούσαμε να είχαμε ατυχήματα αν κατάλαβα καλά.
Αλλά σιγά να μην τους νοιάζει, ας τελειώσουν όπως όπως, να πάρουν τα φράγκα και να εξαφανιστούν...
Αγείωτη πρίζα εεε, τι λες βρε παιδί μου και δεν κάηκε το PC ακόμα ?
transforman
08-02-10, 14:07
Αγείωτη πρίζα εεε, τι λες βρε παιδί μου και δεν κάηκε το PC ακόμα ?
Όχι μια χαρά δούλευε...
Εναλλακτικα δοκίμασε και αυτά
68355
θα σε δυσκολέψουν λιγο στο typing αλλά εγγυημένα δεν θα σε χτυπήσει ποτέ ξανά το ρεύμα!
zombie_wireless
08-02-10, 16:38
Ωραίος.....:rofl::rofl:
Τώρα οκ, δεν με χτύπα και ελπίζω να μην με ξαναχτυπήσει...
Το ελπίζουμε και οι υπόλοιποι, με το που σταμάτησε το πρόβλημα με την πρίζα βελτιώθηκε δραματικά η ορθογραφία σου :rofl:
zombie_wireless
08-02-10, 21:46
Το ελπίζουμε και οι υπόλοιποι, με το που σταμάτησε το πρόβλημα με την πρίζα βελτιώθηκε δραματικά η ορθογραφία σου :rofl:
Όντως...βελτιώθηκε...:p
Νikosanagn
08-02-10, 22:00
Πόπο τώρα μου βάλατε ιδέες και εμένα γιατι στον προηγούμενο υπολογιστή αυτόν που έχει τώρα ο αδερφός μου δηλαδή με χτύπαγε και εμένα ακριβώς έτσι το ρεύμα και απότι κατάλαβα μπορεί να αποβεί και μοιραίο!Πρέπει να το κοιτάξω οπωσδήποτε.!:( Και δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο ηλεκτρολόγος δεν έιχε συνδέσει την γείωση στα καλώδια της μπρίζας???
transforman
08-02-10, 22:16
Έβαλα ορθογραφικό έλεγχο στο firefox;)
Πόπο τώρα μου βάλατε ιδέες και εμένα γιατι στον προηγούμενο υπολογιστή αυτόν που έχει τώρα ο αδερφός μου δηλαδή με χτύπαγε και εμένα ακριβώς έτσι το ρεύμα και απότι κατάλαβα μπορεί να αποβεί και μοιραίο!Πρέπει να το κοιτάξω οπωσδήποτε.!:( Και δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο ηλεκτρολόγος δεν έιχε συνδέσει την γείωση στα καλώδια της μπρίζας???
Ναι, υπήρχε το καλώδιο της γείωσης πίσω από την πρίζα αλλά δεν το είχε συνδέσει γιατί δεν είχε την βίδα για να το σφίξει, αν και μου είπε (πριν ανοίξει την πρίζα) ότι υπήρχε περίπτωση να μη είχαν βάλει καθόλου γείωση αλλά ευτυχώς είχαν βάλει... ελπίζω να μην ισχύει κάτι τέτοιο σε εσένα φιλαράκο...
Νikosanagn
08-02-10, 22:18
Μακάρι γιατί άντε να φέρνω καλώδιο γείωσης τώρα.!
menyctas_nik
08-02-10, 22:33
68355
θα σε δυσκολέψουν λιγο στο typing αλλά εγγυημένα δεν θα σε χτυπήσει ποτέ ξανά το ρεύμα!
καλοοοοοο:lol::lol::lol::lol:
transforman
08-02-10, 22:36
68355
Όμως μόνο πλάκα δεν είναι το πρόβλημα αυτό... Μπορεί να πάθεις ηλεκτροπληξία!!
Είχαμε σήμερα μια κουβέντα στην δουλειά , για αυτόν ακριβώς τον λόγο και με το δεδομένο πως οι περισσότεροι δεν κόβουν αποδείξεις , οπότε και σε μια τέτοια περίπτωση σαν του φίλου που άνοιξε το θέμα τι μπορείς να κάνεις.
Όμως μόνο πλάκα δεν είναι το πρόβλημα αυτό... Μπορεί να πάθεις ηλεκτροπληξία!!
ποχι εγώ μιλάωβ σοβαρά.. μόνο μετ τέτοιοα κάαοθομαι στονομ υπολογηιστή!
transforman
09-02-10, 09:02
ποχι εγώ μιλάωβ σοβαρά.. μόνο μετ τέτοιοα κάαοθομαι στονομ υπολογηιστή!
Τότε η συμβουλή μου είναι να βάλεις και μια τέτοια....
Πολλες φορες το εχω παθει, με χτυπαει το ρευμα οταν ακουμπω το κουτι μου!!
Τι μπορω να κανω για να σταματισει αυτη η χαζομαρα ?
θα εχει καλο κουτι φανταζομαι..:p
παρε αλλο!
Νikosanagn
09-02-10, 19:46
θα εχει καλο κουτι φανταζομαι..
παρε αλλο! Δεν φταίει το κουτί διάβασε τις απαντήσεις και θα δείς τι φταίει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.