Επιστροφή στο Forum : How To: Windows 2003 SP1 για οικιακή χρήση
1ον)Το live cd των suse κανει;
Οποιοδήποτε Linux live-CD κάνει αρκεί να έχει το QTParted με το ntfsresize διαθέσιμο να χρησιμοποιηθεί.
2ον)Γιατι να μην του πω να κανει εγκατασταση σε ενα απο τα δυο partition αφου ετσι και αλλιως δεν θα το αφησω να μου γραψει τιποτα σε αυτα. Αλλιως αν του πω να τα γραψει στο partition με τα data(που ειναι logical) ειναι σίγουρο οτι δεν θα μεταβάλλει τιποτα;
Πρέπει να τους πεις να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε partition δεν έχει κανένα από τα παρακάτω directories κάτω από το root:
- Windows
- Program Files
- Documents And Settings
- wmpub
Επειδη είμαι newbie ακόμα, πως ακριβώς θα προσθέσω 2 γραμμές στο BOOT.INI ;
Επίσης, τα ΧΡ και τα 2003 εχουν τον ιδιο bootloader;
Επειδη είμαι newbie ακόμα, πως ακριβώς θα προσθέσω 2 γραμμές στο BOOT.INI ;
Το ανοίγεις με έναν text editor και προσθέτεις γραμμές τις μορφής:
multi(x)disk(y)rdisk(z)partition(v)\WINDOWS="A Name" /fastdetect
Όπου:
x=y=0 (συνήθως)
z>=0 (δίσκος)
v>=1 (partition)
Επίσης, τα ΧΡ και τα 2003 εχουν τον ιδιο bootloader;
Όχι. Αλλά αυτός των 2003 μπορεί να ξεκινά κανονικά και τα XP. Το ανάποδο δεν συμβαίνει.
Και στους 2 όμως η μορφή του BOOT.INI είναι ίδια.
Το ανοίγεις με έναν text editor και προσθέτεις γραμμές τις μορφής:
multi(x)disk(y)rdisk(z)partition(v)\WINDOWS="A Name" /fastdetect
Όπου:
x=y=0 (συνήθως)
z>=0 (δίσκος)
v>=1 (partition)
Αυτό συμβαίνει όταν βρίσκομαι σε windows environment. Εγω όμως δεν μπορώ να μπω σε κανένα απο τα windows μου. Οπότε τι μπορώ να κάνω;
Όχι. Αλλά αυτός των 2003 μπορεί να ξεκινά κανονικά και τα XP. Το ανάποδο δεν συμβαίνει.
Και στους 2 όμως η μορφή του BOOT.INI είναι ίδια.
Άρα γενικά πρέπει πρώτα να βάλω τα ΧΡ και μετα τα 2003;
Αυτό συμβαίνει όταν βρίσκομαι σε windows environment. Εγω όμως δεν μπορώ να μπω σε κανένα απο τα windows μου. Οπότε τι μπορώ να κάνω;
Γι' αυτό έλεγα να είναι ο loader σε FAT-xx partition. Τώρα θα μπορούσες να μπεις και από DOS να το φτιάξεις.
Άρα γενικά πρέπει πρώτα να βάλω τα ΧΡ και μετα τα 2003;
Εάν είναι XP παλιότερα του SP2, ναι.
Εάν είναι SP2 δεν παίζει ρόλο.
Ο loader ειναι σε FAT-16. Τα υπολοιπα partitions δεν ειναι.
Ο loader ειναι σε FAT-16. Τα υπολοιπα partitions δεν ειναι.
Εάν ισχύει αυτό τότε μπορείς να διορθώσεις το ΒΟΟΤ.ΙΝΙ με μία boot δισκέτα ή CD DOS, ή ένα οποιοδήποτε linux live CD.
Να ρωτησω κατι ακομα; Δοκιμασα μια boot disk με MS-DOS αλλα δεν μπορει να μπει στο directory του partition που θελω. Μονο στο drive της δισκετας μπαινει. Αντιστοιχα και με το live-cd του suse. Υπάρχει αλλος τρόπος;
Να ρωτησω κατι ακομα; Δοκιμασα μια boot disk με MS-DOS αλλα δεν μπορει να μπει στο directory του partition που θελω. Μονο στο drive της δισκετας μπαινει. Αντιστοιχα και με το live-cd του suse. Υπάρχει αλλος τρόπος;
1. Το BOOT.INI δεν βρίσκεται σε κάποιο directory. Βρίσκεται στο root directory κάποιου partition.
2. Εάν το έχεις σε FAT-xx όπως λές, τότε αποκλείεται να μην μπορεί να το δει το DOS. Μήπως το έχεις σε NTFS;
3. Εάν η απάντηση στο 2 είναι ΝΑΙ, τότε εφάρμοσε την προτεινόμενη μέθοδο:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14736
Θα καταλήξεις να έχεις εύκολα προσβάσιμο από παντού, μοναδικό και προστατευμένο στο δικό του partition NT-Loader.
Και θα μπορείς να ξεκινάς κανονικά όλες τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις Windows χωρίς να πάθει καμμία τίποτα.
Και είναι μόνιμη και σωστή λύση.
Κάνε τη δουλειά με το live CD του Suse εάν έχει QTParted και ntfsresize.
1)Οταν ειπα directory εννοουσα το root directory του πρωτου partition οπου κανονικα πρεπει να εχει γραφτει ο loader.
2)Ειναι σε FAT-16 σιγουρα.
3)Το thread αυτό το εχω διαβασει και γι'αυτο αλλωστε θελώ να κανω και ολα αυτα.
4)Το qtparted το βρηκα απο αλλου και μου δουλεψε μια χαρα οταν εκανα τα πρωτα βηματα που μου ειπες. Οσο για το suse δεν πρεπει να εχει qtparted.
ενα Help ρε παιδιά (ναι ξέρω ας ψάξω αλλά είναι δύσκολη η ώρα) μαμησα μια εγκατάσταση εφόσον αλλάξαν τα γράμματα του δίσκου, θυμάμαι οτι υπήρχε ο τρόπος μέσω άλλης εγκατάστασης και μέσω load registry hive να το φιάξουμε, το έχει πρόχειρο κανένας;
ευχαριστώ
ενα Help ρε παιδιά (ναι ξέρω ας ψάξω αλλά είναι δύσκολη η ώρα) μαμησα μια εγκατάσταση εφόσον αλλάξαν τα γράμματα του δίσκου, θυμάμαι οτι υπήρχε ο τρόπος μέσω άλλης εγκατάστασης και μέσω load registry hive να το φιάξουμε, το έχει πρόχειρο κανένας;
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=125185&postcount=91
Μπορείς να το κάνεις από οποιαδήποτε εγκατάσταση 2000 ή XP (όχι 2003 - έχουν bug στο import registry hive), είτε κανονική εγκατάσταση είτε κάποιο Windows PE CD (π.χ. Bart's).
1)Οταν ειπα directory εννοουσα το root directory του πρωτου partition οπου κανονικα πρεπει να εχει γραφτει ο loader.
Κανονικά; Δεν υπάρχει κανονικά στους υπολογιστές. Υπάρχει μόνο πραγματικά.
Προφανώς για να μην το βρίσκεις δεν γράφτηκε εκεί αλλά σε άλλο partition.
Ένα από τα καλά της μεθόδου που συνιστώ, είναι ότι αναγκάζει τον loader να γραφτεί στο partition που θέλουμε εμείς για να ξέρουμε πού βρίσκεται.
2)Ειναι σε FAT-16 σιγουρα.
Βλέπε παραπάνω.
Απ' ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν είναι.
4)Το qtparted το βρηκα απο αλλου και μου δουλεψε μια χαρα οταν εκανα τα πρωτα βηματα που μου ειπες. Οσο για το suse δεν πρεπει να εχει qtparted.
Δεν μας νοιάζει από πού θα το τρέξεις. Αρκεί να είναι διαθέσιμο μαζί με το ntfsresize.
http://www.adslgr.com/forum/showpos...85&postcount=91
Μπορείς να το κάνεις από οποιαδήποτε εγκατάσταση 2000 ή XP (όχι 2003 - έχουν bug στο import registry hive), είτε κανονική εγκατάσταση είτε κάποιο Windows PE CD (π.χ. Bart's).
το πως θα το βάλω το ξέρω, (έχω και το erd commander, και spare εγκατάσταση)
απλά ρωτούσα αν υπάρχει ευκαιρό το πώς αλλάζει το γράμμα του δίσκου που έχει περάσει η εγκατάσταση
απλά ρωτούσα αν υπάρχει ευκαιρό το πώς αλλάζει το γράμμα του δίσκου που έχει περάσει η εγκατάσταση
Βεβαίως και το ERD Commander κάνει μιας και αυτό είναι επίσης ένα Windows PE.
lionheart-20
03-03-05, 17:00
ουφ,παιδια,κατεβασα το directx 9c απο το threat που προτεινει ο wantilles.Γιατι δεν γινεται το αναθεματισμενο install?εχω ακολουθησει ακριβως τον threat ,τα χω κανει ολα,αυτο μου μενει.παταω να κανω install και μενει στο searching for updated direct x runtime components....και μενει εκει.any bright ideas?plz?
done phew
Το DirectX 9.0c εγκαθίσταται κανονικότατα και με τη βούλα (επισήμως από την M$) στα 2003, όπως και όλα τα άλλα που υπάρχουν σε εκείνο το thread.
Επιπλέον έχουν δοκιμαστεί ότι δουλεύουν.
Κάπου κάτι δεν κάνεις σωστά.
lionheart-20
04-03-05, 22:58
το service pack 1 που θα βγει σε λιγο,θα χρησημευσει σε pc που δεν εχει ιντερνετ?ρωταω γιατι απ οτι διαβαζω στη microsoft τα updates ειναι για ασφαλεια στο ιντερνετ και κατι αλλα που αφορουν το ιντερνετ μονο.
Και για όσους τους ενδιαφέρει να το λινκ http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q223/1/88.ASP
Βασικά σε εμένα ο boot δίσκος απο c: έγινε f: και φυσικά δεν έκανε logon,
EDIT Τελικά Wan είχες δίκαιο, :oops: Δεν διάβασα καλά το μυνημά σου
το service pack 1 που θα βγει σε λιγο,θα χρησημευσει σε pc που δεν εχει ιντερνετ?ρωταω γιατι απ οτι διαβαζω στη microsoft τα updates ειναι για ασφαλεια στο ιντερνετ και κατι αλλα που αφορουν το ιντερνετ μονο.
Τα Service Packs & τα updates ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ.
Τα Service Packs & τα updates ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ.
πρόσεχε τι λές, μετά εσένα θα ψάχνουν οταν αρχίσουν τα προβλήματα με το sp2!!
η με κάποιο που ξέφυγε τις ms,
εγώ τουλάχιστον βάζω μόνο αυτά που έχουν έκδοση 3-4 μήνες πίσω
πρόσεχε τι λές, μετά εσένα θα ψάχνουν οταν αρχίσουν τα προβλήματα με το sp2!!
η με κάποιο που ξέφυγε τις ms,
εγώ τουλάχιστον βάζω μόνο αυτά που έχουν έκδοση 3-4 μήνες πίσω
1. Το SP2 δεν έχει προβλήματα. Έχει μόνο κάποιες βλακείες -> περιορισμό στα TCP-IP connections και την ηλιθιότητα του Windows Firewall.
2. Τα updates τα βάζω πάντα αμέσως και ποτέ 5 χρόνια τώρα, από τα 2000 και μετά, δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Το SP2 δεν έχει προβλήματα. Δεν ξέρω για home users, αλλά στις εταιρείες έσκασαν διάφορα. Πχ, μου έτυχε εμένα να μη μπορεί να κατεβάσει ένα ActiveX του Exchange (OWA). Aλλά κάτι τέτοια ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα αφού το SP2 "έστρωσε" πολύ την ασφάλεια του λειτουργικού.
Aλλά κάτι τέτοια ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα αφού το SP2 "έστρωσε" πολύ την ασφάλεια του λειτουργικού.
Θα έλεγα τώρα τί "έστρωσε" το SP2 αλλά άσε καλύτερα.
Θα έλεγα τώρα τί "έστρωσε" το SP2 αλλά άσε καλύτερα. Για όσους ήταν ήδη προσεκτικοί στην ασφάλεια του συστήματός του, δεν είχε και πολλά να δώσει. Ακόμα καλύτερο θα ήταν όμως ένα SP3 με AntiSpyware & Antivirus τζάμπα. Τότε πραγματικά οι χρήστες δε θα χρειάζονται να ψάχνουν για 3rd party προγράμματα για την απλή χρήση του PC τους. Ως τότε, το MS Antipsyware & το AVG Free Edition (στα ΧΡ) μας βγάζουν λάδι στο τζάμπα...
Αστειεύεσαι ασφαλώς dp1975. Αν η "μαμά" Micro$oft εφοδιάσει το λειτουργικό της με antivirus και antispyware, τότε να δεις κυνήγι που θα φάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτο ανταγωνισμό. Είδες τι έγινε με τον Media Player. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βγήκε κερδισμένη και οι Ευρωπαίοι πολίτες της που δουλεύουν το λειτουργικό της "μαμάς", χαμένοι…
Αστειεύεσαι ασφαλώς dp1975. Αν η "μαμά" Micro$oft εφοδιάσει το λειτουργικό της με antivirus και antispyware, τότε να δεις κυνήγι που θα φάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτο ανταγωνισμό. Είδες τι έγινε με τον Media Player. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βγήκε κερδισμένη και οι Ευρωπαίοι πολίτες της που δουλεύουν το λειτουργικό της "μαμάς", χαμένοι…
Κερδισμένοι βγήκαν και μάλιστα πολύ.
Διότι ένα από τα carriers trojan-ο-worm-οειδών, το scripting του Media Player πήγε περίπατο.
Α και γλυτώσανε και από το DRM.
Ναι WAntilles. Αν η αφαίρεση του Media Player συμβάδιζε με μία μείωση τιμής, αυτό θα μπορούσε να είναι επιτυχία.
Μην ξεχνάμε και τους παντελώς ασχέτους που είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα λειτουργικά τύπου Win98 να τρέχουν avi αρχεία και να τα βλέπουν στην οθόνη τους, χωρίς να έχουν ενδιαφερθεί ποτέ να βρουν εναλλακτικούς players. Τώρα όταν θα τρέχουν avi ή ακόμα και μουσικά αρχεία, ένα ωραίο μηνυματάκι θα τους λέει πως αυτός ο τύπος αρχείου είναι άγνωστος και θα τρίβουν τα μάτια τους και θα αναρωτιούνται πως γινόταν το παλιό τους λειτουργικό να μην είχε κανένα πρόβλημα να δείξει και να παίξει τα παλιά τους αρχεία και έχει πρόβλημα το ολοκαίνουργιο λειτουργικό τους;
Το έχουμε ξαναπεί πως κάθε λειτουργικό που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει μια βασική υποστήριξη για τα κοινά τουλάχιστον αρχεία. Και λύσεις του τύπου αφού είχε πρόβλημα ασφάλειας καλά κάνανε και τον καταργήσανε κάλλιστα θα μπορούσε να κωλύσει και με το ότι αφού και ολόκληρα τα WindowsXP έχουν πρόβλημα ασφάλειας γιατί δεν τα καταργούνε επιτέλους να ησυχάσουμε...
Μην ξεχνάμε και τους παντελώς ασχέτους που είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα λειτουργικά τύπου Win98 να τρέχουν avi αρχεία και να τα βλέπουν στην οθόνη τους, χωρίς να έχουν ενδιαφερθεί ποτέ να βρουν εναλλακτικούς players. Τώρα όταν θα τρέχουν avi ή ακόμα και μουσικά αρχεία, ένα ωραίο μηνυματάκι θα τους λέει πως αυτός ο τύπος αρχείου είναι άγνωστος και θα τρίβουν τα μάτια τους και θα αναρωτιούνται πως γινόταν το παλιό τους λειτουργικό να μην είχε κανένα πρόβλημα να δείξει και να παίξει τα παλιά τους αρχεία και έχει πρόβλημα το ολοκαίνουργιο λειτουργικό τους;
Δεν πειράζει.
Να κάτσουνε να μάθουνε 5 πράματα.
Και μέχρι να μάθουνε, μη σώσει και δούνε ούτε ένα βιντεάκι.
Όχι θα γεμίζουν με worm-trojans και θα τα στέλνουν μετά παγκοσμίως.
Αστειεύεσαι ασφαλώς dp1975. Αν η "μαμά" Micro$oft εφοδιάσει το λειτουργικό της με antivirus και antispyware, τότε να δεις κυνήγι που θα φάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτο ανταγωνισμό. Είδες τι έγινε με τον Media Player. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βγήκε κερδισμένη και οι Ευρωπαίοι πολίτες της που δουλεύουν το λειτουργικό της "μαμάς", χαμένοι… Εγώ σαν καταναλωτής θα ήμουν πολύ πιο ευχαριστημένος αν δεν έπρεπε να ψάχνω κάθε φορά που στήνω ένα ΧΡ, για ένα καλό antispyware και ένα καλό A/V. Προτιμώ να τα έχω έτοιμα στο λειτουργικό, αφού ούτως ή άλλως είναι απολύτως απαραίτητα, όπως και το personal firewall που η MS ενσωμάτωσε στα ΧΡ. Τώρα, αν αυτό θα εξαγριώσει την ΕΕ, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο θα το χειριστεί η ίδια η Microsoft όπως νομίζει καλύτερα. Πάντως, από τη στιγμή που ανακοίνωσε ήδη ότι θα είναι δωρέαν το AntiSpyware, προς αυτή την κατεύθυνση πηγαίνει.
Εγώ σαν καταναλωτής θα ήμουν πολύ πιο ευχαριστημένος αν δεν έπρεπε να ψάχνω κάθε φορά που στήνω ένα ΧΡ, για ένα καλό antispyware και ένα καλό A/V. Προτιμώ να τα έχω έτοιμα στο λειτουργικό...
Εγώ όχι, διότι:
- δεν εμπιστεύομαι την M$ -> αν ήθελε πραγματικά ασφαλή Windows θα έκοβε ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΛΑ τα scripting & ActiveX ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
- ο,τιδήποτε μέχρι τώρα ενσωματωμένο στο λειτουργικό ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ για τα μάτια του κόσμου
Εγώ όχι, διότι:
- δεν εμπιστεύομαι την M$ -> αν ήθελε πραγματικά ασφαλή Windows θα έκοβε ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΛΑ τα scripting & ActiveX ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
- ο,τιδήποτε μέχρι τώρα ενσωματωμένο στο λειτουργικό ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ για τα μάτια του κόσμουΑυτό που λες είναι ανέφικτο, αφού πολλά 3rd party προγράμματα και custom λογισμικό που έχει φτιαχτεί εντός των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί scripting.
Υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις στο SP2 και, φυσικά, στα 2003 για να μην είναι ενεργοποιημένα για όσους δεν τα χρειάζονται. Όποιος θέλει, ούτε ActiveX περνάει, ούτε WMΙ ούτε τίποτα. Αυτό ήταν και το νόημα των XP SP2/2003.
Ποιά ενσωματωμένα προγράμματα εννοείς ότι είναι της πλάκας?
Υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις στο SP2 και, φυσικά, στα 2003 για να μην είναι ενεργοποιημένα για όσους δεν τα χρειάζονται. Όποιος θέλει, ούτε ActiveX περνάει, ούτε WMΙ ούτε τίποτα. Αυτό ήταν και το νόημα των XP SP2/2003.
Δυστυχώς, θά 'θελες (και θα θέλαμε όλοι) να ισχύει αυτό.
Αλλά δεν ισχύει όταν χρησιμοποιείς ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:
- IE-οειδή
- Outlook-οειδή
- Windows Media Player
Εδώ υπάρχουν βουλνεραμπίλιτιζ και εάν απλώς αφήσεις σε ένα οποιδήποτε folder στο δίσκο κάποιο script διότι το shell (EXPLORER.EXE) πάει και το εκτελεί πάραυτα.
Ποιά ενσωματωμένα προγράμματα εννοείς ότι είναι της πλάκας?
Το firewall του SP2.
Και το Security Center είναι πολύ μπιχλιμπιδέ.
Wan, IMHO το πρόβλημα δεν είναι το σκρίπτινγ είναι ο τρόπος που γίνεται το σκιπτινγκ. Κάθε λειτουργικό που σέβεται τον εαυτό πρέπει να δείνει την δυνατότητα να το ελέγχεις μέσω script.
Δεν είναι ασφαλές επειδή η ΜΣ δεν θέλει /δεν την ενδιαφέρει να είναι αφαλές. Δεν υπάρχει τέτοια βούληση. Όχι οτι θα μπορούσε να είναι ποτέ ασφαλές, αλλά δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Just my hombly opinion
Σωστά τα λες Reverser.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Είναι και άλλα 2 πράγματα κατά τη γνώμη μου:
1. Η έκταση και το βάθος του scripting. Εδώ πέρα έτσι όπως πάμε, μόνο στον kernel δεν έχουμε (ακόμα) scripting.
2. Το ανοιχτό του θέματος (open) και το standard-compliant. Για τα scripting των Windows μόνο η M$ ξέρει τί παίζει. Από την άλλη, για Java & JavaScript της Sun, που είναι παγκόσμιο ανοιχτό standard, εάν τύχει ποτέ κα βγει κάτι επιβλαβές, κατά πάσα πιθανότητα, ποτέ δεν θα προλάβει να φτάσει σε μας. Γιατί Java & JavaScript τρέχουν από Solaris & Unices που προστατεύουν δεδομένα αξίας εκατομμυρίων $$$ και €€€, μέχρι τα ταπεινά ημών Windows. Πρώτα θα θορυβηθούν οι "μεγάλοι" λοιπόν και θα διορθωθεί αμέσως η όποια τρύπα προκύψει.
για Java & JavaScript της Sun
Η java είναι της SUN, η JavaScript όμως όχι. Η JavaScript ήταν της netscape, πνευματικό παιδί ενός απο τους developers του mozilla σήμερα (οι περισότεροι developers του netscape συνεχίσανε στον mozilla μετα την εξαγορά της εταιρίας απο την AOL). Δεν είμαι σίγουρος που ανήκει τώρα, AOL time warner, ή mozilla foundation.
Ευχαριστώ TVelocity για τη διόρθωση.
Το γεγονός πάντως ότι και έτσι, πάλι είναι ανοικτό και παγκόσμιο standard είναι το σημαντικό. Διότι συνεχίζει να ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω.
Το γεγονός πάντως ότι και έτσι, πάλι είναι ανοικτό και παγκόσμιο standard είναι το σημαντικό. Διότι συνεχίζει να ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω.
Σαφώς και ισχύει. http://en.wikipedia.org/wiki/ECMAScript
Εδώ υπάρχουν βουλνεραμπίλιτιζ και εάν απλώς αφήσεις σε ένα οποιδήποτε folder στο δίσκο κάποιο script διότι το shell (EXPLORER.EXE) πάει και το εκτελεί πάραυτα.
Σωστά - και ξαναλέω όμως: τα vulnerabilities υπάρχουν σε ΟΛΑ τα λειτουργικά και όλα τα scripting περιβάλλοντα. ΔΕΝ υπάρχουν γι' αυτούς που πατσάρουν τα PCs/servers τους και είναι προσεκτικοί. Τώρα, το αν τα MS προϊόντα έχουν λιγότερο ή περισσότερο "επιβλαβές" scripting, είναι δυστυχώς προφανές από το πόσοι ιοί τα έχουν χτυπήσει.
Το firewall του SP2. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Μια χαρά με προστατεύει και επιπλέον φωνάζει για κάθε περίεργο outgoing connection. Βέβαια, δεν έχω χρησιμοποιήσει 3rd party personal firewall (πλην του ISA, αλλά αυτός δεν είναι personal) οπότε δεν έχω και μέτρο σύγκρισης. Πάντως είναι τζάμπα και βοηθά πολύ αν το ρυθμίσεις σωστά.
Σαφώς και ισχύει. http://en.wikipedia.org/wiki/ECMAScript Και Ευρωπαϊκής προέλευσης, όπως και το WWW...
lionheart-20
08-03-05, 14:29
Ανοίγουμε έναν οποιονδήποτε text editor και φτιάχνουμε ένα batch file (.BAT) της μορφής που στο παρακάτω post ονομάζω "συνολικό μπατσάκι".
όπου προσέχουμε τα εξής:
- Όπου <πλήρες path folder που έχουμε τα updates> βάζουμε το πλήρες path του folder που έχουμε τα updates (π.χ. E:\Updates)
-----------------------------------------------
Μια ερωτηση παιδια για τα update μπατσακια.Που ακριβως βαζουμε το path folder στο μπατσακι?
Ολίγον άσχετο , αλλά μιας και το διάβασα πριν από λίγο...
έρχονται και τα 64μπιτα 2003 ... :thumb_dup :thumb_dup
Τα παρακάτω 3 λειτουργικά:
- Windows Server 2003 (32-bit)
- Windows XP Pro x64 (ευτυχώς δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν σε έκδοση Home)
- Windows Server 2003 x64
έχουν τα ίδια:
- codebase
- έκδοση -> 5.2.3790
Μετά από αρκετές ώρες διαβάσματος του συγκεκριμένου thread, αποφάσισα να πετάξω από το φορητό μου τα ΧΡ και να εγκαταστήσω τα 2003. Τα δουλεύω εδώ και λίγες μέρες και μπορώ να πω το εξής: είναι ΑΨΟΓΑ!!!. Πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο σταθερά!!! Να είστε καλά παιδιά που με ωθήσατε προς αυτή τη λύση και ειδικότερα τον WAntilles που τα έκανε όλα πιο εύκολα για μένα με τις αναλυτικές λύσεις που γράφει!!
ki εγω αλλος ενας ευχαριστημενος χρηστης 2003.
Ευχαριστώ wantilles
Ετσι παιδια μου....αυξανεστε και πληθυνεστε! :thumb_dup
Αν δεν τα πάω καλά με το gentoo στο νέο pc , θα βάλω τα 2003 x64 server , μαζί με την Fedora ...
Οπότε εντυπώσεις από την επόμενη εβδομάδα.
Αν δεν τα πάω καλά με το gentoo στο νέο pc , θα βάλω τα 2003 x64 server...
Δεν αναμένω σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα XP x64.
Μην ξεχνάτε ότι είναι μόνο κατ' όνομα XP μιας και έχουν kernel + codebase των 2003 x64.
Windows NT x64 5.2.3790 Service Pack 1
Τι να πω ρε παιδία για τα Windows 2003; Εγώ πάντώς στην τελική δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος.
Δεν ξέρω ίσως δεν «πέτυχε» η εγκατάσταση μου, αλλά αν εξαιρέσεις τις πρώτες μέρες λειτουργίας (που όλα φαινόταν ομαλά) τώρα έχω πελαγώσει.
Χρησιμοποιώ Windows 2003 εδώ και 3 μήνες. Στην αρχή (αν και έπρεπε να ψαχτώ) όλα ήταν ΟΚ. Αλλά τώρα αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα ταχύτητας. Το περίεργο είναι ότι ενώ τα προγράμματα μου τρέχω, λειτουργούν κανονικά, όμως κάνουν αιώνες να ξεκινήσουν. Μόλις πατήσω double-click σε ένα exe αρχείο χρειάζεται 5-7 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει. Όλο κλεψύδρες βλέπω!!
Και να μην αναφέρω τα compatibility issues που έχω αντιμετωπίσει. Την μια δεν του άρεσε το BlueTooth και μου το έκανε «BlueScreen», την άλλη δεν έπαιζε «κάποια» παιχνίδια, προγράμματα που δεν υποστηρίζονται στα 2003, (Partition Magic, Norton 2005, Diskkeeper). Να μην αναφέρω τη τράβηξα για να καταφέρει το όλο σύστημα να δουλέψει δίκτυο μέσω υπερύθρων. Χρειάσθηκε 1 μέρα ψάχνοντας το Internet να βρω τα κατάλληλα αρχεία και να κάνω ρυθμίσεις μόνος μου, ίσα ίσα για να μεταφέρω ένα αρχείο από το κινητό μου στο PC. Και όλα αυτά επειδή «λέει» τα Windows 2003 Server δεν χρειάζονται υπέρυθρες.
Δεν ξέρω ίσως τελικά είμαι newbie αλλά διάβασα τον οδηγό από Server to Workstation με ευλάβεια και νομίζω ότι τα έκανα όλα σωστά. Η αλήθεια είναι ότι είμαι απαιτητικός χρήστης και συνέχεια προσθαφαιρώ προγράμματα. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος για να τα «παίζει» ένα «σύγχρονο» λειτουργικό σύστημα.
Γενικά με τα Windows XP και 2003 είμαι πιο απογοητευμένος από ότι με τα 98. Τα Windows 98 τα είχα ανεχθεί 3 χρόνια πριν κάνω format. Μετά την αναβάθμιση που έκανα στο PC είπα να βάλω XP (και στη συνεχεία 2003) και από τότε δεν περνάει και τρίμηνο χωρίς format.
Πάντως τα 2003 είναι πιο σταθερά από τα XP, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει αυτό με όλα τα προβλήματα που συνάντησα. Τουλάχιστον διεύρυνα τις γνώσεις μου και έμαθα καινούργια πράγματα, κάτι είναι και αυτό.
@ ADSLgr.com All rights reserved.