PDA

Επιστροφή στο Forum : How To: Windows 2003 SP1 για οικιακή χρήση

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27

XPHSTOS29
26-03-05, 16:27
Δοκιμασες να ελενξεις τον δισκο σου για σφαλματα ; (surface scan)

Οσο καλο και να ειναι ενα λειτουργικο εξαρταται και απο αλλους παραγοντες :

Α. Επεξεργαστης.
Β. Μνημη
Γ. Συχνοτητες εποικοινωνιας
.
.
.
Ζ. Χρηστης
Μπορει για καποιο λογο να μην δουλευει σωστα η φυσικη μνημη ή η εικονικη ή αλλοι 1002 λογοι.

lionheart-20
26-03-05, 16:40
για τα θεματα compatibility εχω βαλει το virtual pc.αυτο για μερικα παιχνιδια ειναι αληθεια.πχ resident evil 3 κολλαει οταν γινετε Install στα 2003,silent hill 2 επισης,ενω στα xp τρεχουν κανονικα

WAntilles
26-03-05, 17:25
Την μια δεν του άρεσε το BlueTooth και μου το έκανε «BlueScreen»...

Μα λέει ρητά η Microsoft στις σελίδες της ότι τα 2003 δεν υποστηρίζουν BlueTooth.

...την άλλη δεν έπαιζε «κάποια» παιχνίδια...

Λόγω κακού version checking από τη μεριά τους.

Δοκίμασες με compatibility mode;

...προγράμματα που δεν υποστηρίζονται στα 2003, (Partition Magic, Norton 2005, Diskkeeper).

Τα προγράμματα υποστηρίζονται κανονικά. Τα ίδια αρνούνται να τρέξουν για να σε αναγκάσουν να πάρεις τις server εκδόσεις τους.

Να μην αναφέρω τη τράβηξα για να καταφέρει το όλο σύστημα να δουλέψει δίκτυο μέσω υπερύθρων.

Μα λέει ρητά η Microsoft στις σελίδες της ότι τα 2003 Enterprise δεν υποστηρίζουν InfraRed.

Και όλα αυτά επειδή «λέει» τα Windows 2003 Server δεν χρειάζονται υπέρυθρες.

Λογικό με βάση το σε ποιό target group απευθύνονται.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι απαιτητικός χρήστης...

Προσωπικά, εκτιμώ πολύ τέτοιους χρήστες.

Γενικά με τα Windows XP και 2003 είμαι πιο απογοητευμένος από ότι με τα 98. Τα Windows 98 τα είχα ανεχθεί 3 χρόνια πριν κάνω format. Μετά την αναβάθμιση που έκανα στο PC είπα να βάλω XP (και στη συνεχεία 2003) και από τότε δεν περνάει και τρίμηνο χωρίς format.

Έχω να κάνω format σε εγκατάσταση NT-Class 2 χρόνια.

euri
26-03-05, 17:41
Έχω να κάνω format σε εγκατάσταση NT-Class 2 χρόνια.
Πάλι καλά που κάνω σχετικά συχνά εγκαταστάσεις σε νέα μηχανήματα και δεν έχω ξεχάσει πώς γίνεται το format. Διότι τα παλιά μηχανήματα τα έχω κυριολεκτικά ξεχάσει...

XavierGr
26-03-05, 19:24
Μα λέει ρητά η Microsoft στις σελίδες της ότι τα 2003 δεν υποστηρίζουν BlueTooth.

Λόγω κακού version checking από τη μεριά τους.

Τα προγράμματα υποστηρίζονται κανονικά. Τα ίδια αρνούνται να τρέξουν για να σε αναγκάσουν
να πάρεις τις server εκδόσεις τους.

Μα λέει ρητά η Microsoft στις σελίδες της ότι τα 2003 Enterprise δεν υποστηρίζουν InfraRed.

WAntilles Έχεις δίκιο μετά την εγκατάσταση των Windows 2003, όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, το έψαξα και όντως η Micro$oft το λέει.

Όμώς τελικά αξίζει ένα «μικρό» boost σταθερότητας και ταχύτητας για όλες αυτές της ενοχλήσεις;

Έχω και μια εγκατάσταση των XP (που θέλει και αυτή format για να στρώσει) αλλά όπως καταλαβαίνεις, είναι δύσκολο και μη βολικό, να έχω να συντηρήσω λειτουργικά 2 ταχυτήτων και συνεχεία να πρέπει να αλλάζω από το ένα στο άλλο, για να κάνω τη δουλεία μου.

Δεν ξέρω ίσως τελικά να φταίω εγώ ή το hardware μου.

Το PC μου είναι:

CPU: Intel Pentium 4 3.0 GHz

Motherboard: Albatron PE875PII

GPU: Asus Geforce FX5700 256MB

Memory: 1024MB (δεν θυμάμαι ταχύτητα)

Γενικά αυτό που έχω αντιμετωπίσει από δική μου εμπειρία αλλά και άλλων φίλων μου είναι ότι σε ένα καινούργιο εγκατεστημένο λειτουργικό όλα πάνε ρολόι, όμως αυτή η κατάσταση αλλάζει με το χρόνο και τελικά οδηγείσαι στο format για να γλιτώσεις από ένα σωρό λάθη και μικρό ενοχλήσεις.

P.S: Μήπως ξέρει κάνεις κανένα καλό, απλό αλλά και ελαφρύ antivirus για Windows 2003; Θέλω κάτι σε στυλ Ad-Aware, Registry Mechanic κάτι που να κάνει scan όταν του το λέω εγώ χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες από μόνο του.

euri
26-03-05, 20:01
Όμώς τελικά αξίζει ένα «μικρό» boost σταθερότητας και ταχύτητας για όλες αυτές της ενοχλήσεις;
Δεν πρόκειται για "boost" σταθερότητας ή/και ταχύτητας. Είναι ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς με συγκεκριμένες ανάγκες. Στα περιβάλλοντα για τα οποία πρωτίστως προορίζεται το 2003 Server δεν έχουν σημασία η χρήση Bluetooth, υπερύθρων, παιχνιδιών, κλπ. Αν θέλεις ένα μηχάνημα να έχει πχ ρόλο Application Server, Database Server κλπ, το λιγότερο που σε απασχολεί είναι η υποστήριξη multimedia ή το Bluetooth. Για να μην πω ότι καλύτερα να μην υπάρχει αυτή η υποστήριξη, καθαρά για λόγους ασφαλείας και σταθερότητας.

Αν τώρα μπορεί κάποιος να κάνει μερικούς συμβιβασμούς ή δεν τον ενοχλούν ορισμένες (α)συμβατότητες, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει το Server 2003 ως λειτουργικό σύστημα σε επιτραπέζιο σύστημα. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί desktop λειτουργικό σύστημα.

Το hardware που παραθέτεις είναι μια χαρά για να λειτουργήσει παρέα με Server 2003. Ο κάτοχος του hardware δεν ξέρω κατά πόσο είναι "συμβατός" με το λειτουργικό ;)

alefgr
26-03-05, 21:17
Υπομονή. Όταν τα επόμενα Client Windows θα αποκτήσουν τον πυρήνα και την σταθερότητα των 2K3, δεν θα χρειάζεται να κάνουμε αλχημείες και να δουλεύουμε Server λειτουργικό στην θέση του Client. Μέχρι τότε απλά επιλέγουμε τι προτιμάμε καλύτερα: σταθερότητα συστήματος ή καλύτερη συμβατότητα με κάποιες "ιδιότροπες" εφαρμογές;

WAntilles
26-03-05, 21:29
Για οποιονδήποτε δεν θέλει να υπομείνει αυτές τις περιστασιακές "μικροενοχλήσεις" ή χρειάζεται BlueTooth ή InfraRed, συνιστώ ανεπιφύλακτα να εφαρμόσει 2 πράγματα:

1. Το prefetch registry tweak που περιγράφεται εδώ:

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=230397&postcount=2

2. Στα Advanced System Properties -> Performance -> Advanced -> Memory Usage -> επιλογή του System Cache.

Είναι το λεγόμενο Large System Cache.

Αυτή η ρύθμιση είχε κάποτε πρόβλημα (πολύ παλιά - πάνω από 1.5 χρόνο) με κάποιους drivers για chipsets, disk controllers και κάρτες γραφικών.

Τα τελευταία 1.5 χρόνια δεν μου έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με 3 διαδοχικά chipsets (KT-133A, nForce2, nForce4) και με τους τελευταίους drivers για κάρτες γραφικών καί ATi και nVidia.

Ούτε είχα πρόβλημα με disk controllers της σειράς 100+133-TX2 της Promise (20265, 20265R, 20268 κλπ.) ή τους Silicon Image 3112A + 3114.

Ωστόσο προσέξτε πολύ όταν το ενεργοποιήσετε.

Καλό είναι, ούτως ή άλλως, να έχετε καινούριους drivers για όλους τους disk controllers σας, είτε αυτοί είναι πάνω στο chipset, είτε έξτρα.

Εάν διαπιστώσετε περίεργη συμπεριφορά στο σύστημά σας, απενεργοποιήστε το αμέσως πάλι.

Αν και όπως είπα, λογικά δεν θα έχετε πρόβλημα.

Κυρίως όμως, αυτό που βελτιώνει πάρα πολύ την συμπεριφορά των XP και να τα κάνει να πλησιάζουν πολύ αυτή των 2003, είναι το 1 το οποίο και συνιστάται ανεπιφύλακτα.

lionheart-20
30-03-05, 03:52
αληθευει οτι αυριο θα κυκλοφορησει το sp1? απο το bink.nu το διαβασα.

WAntilles
30-03-05, 08:09
αληθευει οτι αυριο θα κυκλοφορησει το sp1? απο το bink.nu το διαβασα.

Έτσι λένε οι καλά πληροφορημένες πηγές.

Ίδωμεν.

Υπενθυμίζω ότι 2003 SP1 RTM = XP Pro x64 RTM = 2003 x64 RTM.

WAntilles
31-03-05, 14:28
Όντως τα x64 πήγαν για RTM:

http://bink.nu/Article3727.bink

και τέλειωσε το SP1:

Έτοιμο το Service Pack 1 για τα Windows Server 2003 :D

Download: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=22CFC239-337C-4D81-8354-72593B1C1F43

Για το τί αλλάζει στο SP1, πληροφορίαι εντός: :mrgreen:

http://support.microsoft.com/kb/889101

http://support.microsoft.com/kb/824721

euri
31-03-05, 23:09
337,2 MB παρακαλώ :shock:
Πάλι καλά που έχουμε ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet και θα κατεβεί αναίμακτα :-k

alefgr
01-04-05, 01:24
Το κατέβασα το αρχείο αλλά μάλλον θα περιμένω κάποιον άλλον να κάνει την "ταρζανιά"...

euri
01-04-05, 22:49
Εδώ ένας ακόμα Ταρζάν :p
Το εγκατέστησα πριν από λίγο και είναι ΟΚ. Κανένα πρόβλημα. :cool:

Lazy Dog
02-04-05, 00:29
Εδώ ένας ακόμα Ταρζάν :p
Το εγκατέστησα πριν από λίγο και είναι ΟΚ. Κανένα πρόβλημα. :cool:
Confirm....μια χαρα και εδω :cool:

WAntilles
02-04-05, 02:00
Όλα OK.

euri
02-04-05, 21:44
euri οι drivers οι nForce κάθονται ωραιότατα, αλλά αν γράφεις cd-dvd ΜΗΝ βάλεις τους IDE. Κατέβασε τους, δεξί κλικ, κάντο ένα ωραίο extract με το winzip και σβήσε το φάκελο του IDE. Νομίζω το ξαναέγραψα πιο πάνω.. Anyway γενικότερα προτιμάται ο default της MS o driver αλλά εγώ δουλεύω καλύτερα με τον 3.66. Η ονομασία του controller γίνεται SPP/IGP.
Επαναφέρω την απάντση αυτή (post #543 (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=93402&postcount=543)) για να ρωτήσω αν συνεχίζει να ισχύει αυτό, ή οι nForce 5.10 κάθονται στα 2003 και με το IDE κομμάτι τους χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα όπως παραπάνω;

iJohnnyCash
03-04-05, 12:43
μια ερωτηση ... τελικα στα 2003 μπορει καποιος να εγκαταστησει bluetooth

WAntilles
03-04-05, 13:12
Επαναφέρω την απάντση αυτή (post #543 (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=93402&postcount=543)) για να ρωτήσω αν συνεχίζει να ισχύει αυτό, ή οι nForce 5.10 κάθονται στα 2003 και με το IDE κομμάτι τους χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα όπως παραπάνω;

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στα 2003 με κανένα κομμάτι του 32-bit reference πακέτου της nVidia για chipsets nForce1, 2 και 3.

Αυτά με nForce2 Ultra 400 MCP-T.

lionheart-20
03-04-05, 13:48
μια ερωτηση ... τελικα στα 2003 μπορει καποιος να εγκαταστησει bluetooth

bluetooth δεν ξερω.αλλα μεσω usb να συνδεσεις το κινητο σου γινεται με 2003 sp1(ευτυχως)

iJohnnyCash
03-04-05, 15:28
bluetooth δεν ξερω.αλλα μεσω usb να συνδεσεις το κινητο σου γινεται με 2003 sp1(ευτυχως)
το bluetooth δεν το θελω μονο για κινητα ...

lionheart-20
03-04-05, 15:33
δεν ξερω αν γινεται πλεον με το sp1,αλλα πριν το sp1 δεν υπηρχε υποστιρηξη bluetooth

TearDrop
03-04-05, 18:29
Δεν υπάρχει υποστήριξη bluetooth και irda απο τα 2003. Οσοι χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε κάποιο απο τα δύο, μείνετε καλύτερα στα XP (+SP2 για μπλέ δόντι).

WAntilles
03-04-05, 20:05
Ή ακόμα καλύτερα, πάτε σε XP Pro x64 εάν έχετε το σχετικό hardware.

Στην πραγματικότητα, όπως όλα τα x64, είναι 2003.

aragorn
05-04-05, 00:48
Μόλις εγκατέστησα το sp1 και έλαβα την πρώτη κυανή οθόνη!
Ο ένοχος;
Το Kaspersky anti-hacker.
Το απεγκατέστησα και όλα δουλεύουν ρολόι...

Lazy Dog
05-04-05, 02:04
Μόλις εγκατέστησα το sp1 και έλαβα την πρώτη κυανή οθόνη!Απο τοτε που εγκατεστησα τα 2003(πρεπει να ειναι κανα 7μηνο τωρα) δεν εχω δει ΟΥΤΕ μια φορα την μπλε οθονη του θανατου. Υποψιν οτι το pc δουλευει 24/24ωρο λογω folding.

H ιδια καλη διαγωγη συνεχιζεται και μετα την εγκατασταση του SP1...

Philip_
05-04-05, 15:31
Είμαι κάτοχος ενος Laptop Sony Vaio Z-Series Centrino με τα εξής χαρακτηριστικά:
CPU: Intem Pentium M 1.5GHz
Ram: 512 MB
HD: Hitatchi 60GB
ATI Mobility Radeon
Intel Pro Wireless 802.11b
Intel Pro 100 Ethernet
BlueTooth

Μετά απο διάβασμα περιπου 27 σελίδων αρχισα να ενδιαφέρομαι για να εγκαταστήσω τα Windows Server 2003 σαν workstation. To παρόν σύστημα μου έχει Win XP Pro SP-2 και τρέχει χωρίς προβλήματα.
Απο τα παραπάνω χαρακτηριστικά παίζει αν μην λειτουργεί κάτι; (Το Wireless και το Bluetooth συγκεκριμένα) μιας και χρειάζομαι το σύρματο για internet μεσω wireless router και το Bluetooth για το συγχρονισμό μεσω κινητου τηλ και address book)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φίλιππος.

ktiniatros
06-04-05, 00:52
στην εντολη shutdown,στην παραμετρο /t δε γινεται καπως να βαλουμε τιμη πανω απο 600??

WAntilles
06-04-05, 03:24
στην εντολη shutdown,στην παραμετρο /t δε γινεται καπως να βαλουμε τιμη πανω απο 600??

Για να λέει μέχρι 600, προφανώς όχι.

WAntilles
06-04-05, 03:26
Το Wireless και το Bluetooth συγκεκριμένα.

Απ' όσο ξέρω, όχι και στα 2.

Επίσης δεν ξέρω εάν τα 2003 έχουν πλήρη battery & power saving υποστήριξη.

Philip_
06-04-05, 11:02
Συνεπώς εκανα μλκ χθές και κατέβασα ενα "evaluation" :p copy....

XavierGr
07-04-05, 16:17
Δεν υπάρχει υποστήριξη bluetooth και irda απο τα 2003. Οσοι χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε κάποιο απο τα δύο, μείνετε καλύτερα στα XP (+SP2 για μπλέ δόντι).

IrDa γίνεται να έχεις στα 2003. Έγω ανγκάστικα να ψάξω κάνα μισάωρο στο Google μέχρι μου βρήκα ενα πακέτο με exe αρχεια και reg keys οπου σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις IrDa κανονικότατα.

Τώρα που ξέρεις μπορεί να υπάρχει κατι τέτοιο και για Bluetooth....

asos105
09-04-05, 02:52
Γεια σας
εχω τα 2003 server version 5,2(build 3790 )
Τα εχω εδω και ενα χρονο απο οτι θυμαμαι

Ειναι η πρωτη φορα που βρισκω αδιεξοδο

Δεν θελω να μπω σε λεπτομεριες για να μην κουρασω κανενα εδω

δεν μπορω να κανω disable το view the simple file sharing mode γιατι δεν
υπαρχει στο folder opsions>view κατι που και στα XP home (οπως διαβασα σε Post και εδω
και σε ξενα forums)

Ενω στα XP pro υπαρχει αυτη η δυνατοτητα

p.s δεν θα ηθελα με τιποτα να αλλαξω το OS που εχω

Φιλικα

WAntilles
09-04-05, 03:08
δεν μπορω να κανω disable το view the simple file sharing mode γιατι δεν
υπαρχει στο folder opsions>view κατι που και στα XP home (οπως διαβασα σε Post και εδω
και σε ξενα forums)

Δεν υπάρχει simple file sharing στα 2003, θες δεν θες.

Οπότε είσαι εντάξει.

asos105
09-04-05, 11:38
ευχαριστω πολυ για το reply αλλα αυτο γραφω και εγω

η εντολη δεν υπαρχει!!

ειναι always enable ....οπως και στα XP HOME edition
αντιθετως με τα xp PRO

Το article Q304040 απο το help των server 2003

και το link τις microsoft
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;304040

Turning on and turning off Simple File Sharing
Simple File Sharing is always turned on in Windows XP Home Edition-based computers.
By default, the Simple File Sharing UI is turned on in Windows XP Professional-based computers
that are joined to a workgroup. Windows XP Professional-based computers that are joined to
a domain use only the classic file sharing and security interface.
When you use the Simple File Sharing UI (that is located in the folder's properties),
both share and file permissions are configured.

If you turn off Simple File Sharing,
you have more control over the permissions to individual users.
However, you must have advanced knowledge of NTFS and share permissions
to help keep your folders and files more secure. If you turn off Simple
File Sharing, the Shared Documents feature is not turned off.

ευχαριστω πολυ και να ειστε καλα

φιλικα asos105

euri
09-04-05, 12:53
Σε λειτουργικό που προορίζεται για server (μεταξύ των ρόλων του και File Server) τι νόημα έχει το simple file sharing; Εξάλλου, το άρθρο που περιγράφεις πιο πάνω αφορά σε Windows XP (Home & Professional) και όχι στο Windows Server 2003.

APPLIES TO
• Microsoft Windows XP Home Edition
• Microsoft Windows XP Professional

asos105
10-04-05, 15:50
Για αυτο!

If you turn off Simple File Sharing,
you have more control over the permissions

ναι αφορουν τα XP HOME Αλλα εχουν προβλημα και τα Server!! !!!
το ιδιο προβλημα παρουσιαστηκε σε post μεσα εδω.. οπως βλεπω στα search και τελικα
η λυση ηταν να βαλει xp pro!!!

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=7897&highlight=disable+simple+file+sharing+mode

Και εγω εκει βαδιζω μετα απο ενα χρονο φιλικης διαβιωσης

p.s σε ολες τις εκδοσεις των windows To view simple file sharing
ειναι enable!!! μονο στα xp pro αλλαζει!!!(αυτο καταλαβα και εγω μετα απο πολυ ψαξιμο)

να εισται καλα
παντα φιλικα

asos105

alefgr
10-04-05, 18:10
Δηλαδή θες να μας πείς ότι τα XP Pro έχουνε περισσότερες ρυθμίσεις στα files sharing & securities;

Μην τρελαθούμε τελείως... Τι πράγμα δηλαδή λείπει από τα Win2K3 και το έχουν τα XP Pro;

EvilHawk
10-04-05, 18:17
Τι πράγμα δηλαδή λείπει από τα Win2K3 και το έχουν τα XP Pro;
Ti καλά που θα ήταν αν του έλειπαν τα wizards όπως win2k ένα πράγμα δηλαδή! ;)

euri
10-04-05, 20:50
ναι αφορουν τα XP HOME Αλλα εχουν προβλημα και τα Server!! !!!
Στο Server 2003 δεν υφίσταται η έννοια του simple file sharing. Δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις κάτι που δεν υπάρχει. Και ξαναλέω, όπως και παραπάνω, ότι δεν έχει νόημα να υπήρχε το simple file sharing τη στιγμή που το λειτουργικό προορίζεται μεταξύ άλλω ΚΑΙ για file server. Το simple file sharing ως έννοια και υλοποίηση υπάρχει μόνο στα XP Home & Professional. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορείς να το βρεις στο Server 2003.

Αν δεν το καταλαβαίνεις και αυτό, τότε απάντησέ μου την εξής ερώτηση:
Γιατί δεν μπορείς να απενεργοποίησεις το Windows Firewall και το Security Centre στα Windows 98;

το ιδιο προβλημα παρουσιαστηκε σε post μεσα εδω.. οπως βλεπω στα search και τελικα
η λυση ηταν να βαλει xp pro!!!

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=7897&highlight=disable+simple+file+sharing+mode

Σε αυτό το thread που αναφέρεις, η συζήτηση ήταν για το simple file sharing σε Windows XP Home & Professional. Το Windows Server 2003 δεν είχε καμία σχέση και καμία θέση σε εκείνο το thread.

Σου έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με file sharing;

asos105
10-04-05, 21:15
Διστυχως ναι και προσπαθω να βρω λυση ...μακαρι παντως να ειναι ετσι..δεν θα διαφωνισω

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας

P.S Θα συνεχισω παντως την προσπαθεια γιατι εχω
πλεξει τα μπουτια μου εδω με ενα NFS server (windows-unix)
Kαι μαλλον στα permission την κοβω την δουλεια....

να ειστε καλα

asos

euri
10-04-05, 21:20
Διστυχως ναι και προσπαθω να βρω λυση ...μακαρι παντως να ειναι ετσι..δεν θα διαφωνισω
Γιατί δεν το μοιράζεσαι μαζί μας; Μπορεί κάποιος να έχει ήδη τη λύση στο πρόβλημά σου. ;)

aragorn
15-04-05, 11:32
Δύο παρατηρήσεις μετά την εγκατάσταση του sp1:
- Kaspersky anti hacker και
- Final data 2.0
είναι μάλλον ασύμβατα!
Είχα μπλε οθόνες και αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω τα δύο προγράμματα.
Τώρα όλα δουλεύουν άψογα.
Θα δοκιμάσω να εγκαταστήσω ξανά το Κασπέρσκι, μήπως και έφταιγε η πρώην εγκατάστασή του και είχα μπλε οθόνη...

ktiniatros
15-04-05, 20:32
Εχω 2003 web edition.Ολες οι τελευταιες εκδοσεις drivers και updates εγκατεστημενες.Εκει που δουλευε μια χαρα η καρτα τηλεορασης,PixelView PlayTV Pro, ξαφνικα μια μερα το προγραμμα δεν εδειχνε εικονα, ειχε μονο ηχο.Απεγκατιστω προγραμμα και οδηγους και ξανα απο την αρχη.Όμως στην εκκινηση των Win2003 μου βγαζει αυτο:
http://users.auth.gr/~papvet/prob1.jpg

Βασικα δεν μπορει να εγκαταστησει οδηγους για το WDM Video Crossbar.Μου βγαζει το ακολουθο μυνημα κατα την εγκατασταση τους:
http://users.auth.gr/~papvet/prob2.jpg

Έχω δοκιμασει τα παντα και απο safe mode.

Καμμια ιδεα πριν καταφυγω σε format??

kourampies
27-04-05, 22:35
γίνεται?
αν ναι με το απλό cd η υπάρχει ειδική upgrade version?

Lazy Dog
27-04-05, 22:41
Δεν γινεται, πρεπει να κανεις clean install.

WAntilles
27-04-05, 23:07
γίνεται?
αν ναι με το απλό cd η υπάρχει ειδική upgrade version?

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=133605&postcount=3

alpha
28-04-05, 00:23
Γνωρίζω πως βρίσκομαι off topic, αλλά χρησιμοποιώντας Win XP Pro και ακολουθώντας τις οδηγίες του σεβάσμιου Wantilles, στην αρχή αυτού του νήματος, περί της εικονικής μνήμης των NT-class λειτουργικών, αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα:

Διαθέτοντας μνήμη 1,5 GB και σκληρό δίσκο 80 GB, ορίζω ως μέγεθος εικονικής μνήμης τα 2,5 GB. Όμως το σύστημα, μετά τον ορισμό, αναφέρει ως τρέχον μέγεθος εικονικής μνήμης 1,5 GB.

Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα παρατηρείται και όταν τη διαχείριση του μεγέθους της εικονικής μνήμης αναλάβει το σύστημα.

Διευκρινίζω πως το σύστημα "βλέπει" απολύτως σωστά ολόκληρη την εγκατεστημένη RAM.

Παραθέτω τα ανάλογα στιγμιότυπα και παρακαλώ για τις ερμηνείες σας.

Γιάννης

Παρακαλώ για τη μετακίνηση του μηνύματος στην ενότητα στην οποία ενδεχομένως ανήκει.

oDy
21-05-05, 11:51
Συγνώμη αν αυτό έχει απαντηθει αλλά ενώ προσπάθησα, δεν κατάφερα να διαβάσω όλο το thread και το search δεν μου έδωσε αυτό που έψαχνα. Έχει εγκαταστήσει κάποιος την 64bit έκδοση των Windows2003; Βασικά με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποιο antivirus και κάποιο firewall που να δουλεύει σε 64bit και να είναι free.

Ευχαριστώ.

WAntilles
21-05-05, 15:46
Γνωρίζω πως βρίσκομαι off topic, αλλά χρησιμοποιώντας Win XP Pro...

Δεν πειράζει.

...περί της εικονικής μνήμης των NT-class λειτουργικών, αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα:

Διαθέτοντας μνήμη 1,5 GB και σκληρό δίσκο 80 GB, ορίζω ως μέγεθος εικονικής μνήμης τα 2,5 GB. Όμως το σύστημα, μετά τον ορισμό, αναφέρει ως τρέχον μέγεθος εικονικής μνήμης 1,5 GB.

Άσε το 1.5GB. Πάλι υπεραρκετό είναι.

Άσχετο με το ποστ σου.

Παρατηρώ ότι έχεις κάνει όλο το δίσκο σου ένα partition.

Για πολλούς λόγους αυτό καλό είναι να αποφεύγεται.

ΠΑΝΤΑ τα αρχεία μας σε ξεχωριστό partition από αυτό της εγκατάστασης.

@ ADSLgr.com All rights reserved.