PDA

Επιστροφή στο Forum : How To: Windows 2003 SP1 για οικιακή χρήση

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27

wolfman
23-05-05, 00:18
Συγνώμη αν αυτό έχει απαντηθει αλλά ενώ προσπάθησα, δεν κατάφερα να διαβάσω όλο το thread και το search δεν μου έδωσε αυτό που έψαχνα. Έχει εγκαταστήσει κάποιος την 64bit έκδοση των Windows2003; Βασικά με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποιο antivirus και κάποιο firewall που να δουλεύει σε 64bit και να είναι free.

Ευχαριστώ.

Δοκίμασε το Avast Free. Δουλεύει...

oDy
23-05-05, 00:22
Το πρώτο που δοκίμασα ήταν το Avast αλλα μου λέει πως δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε λειτουργικο server.

ikaros
31-05-05, 12:33
Το κολπακι με το McAfee που περιγραφει ο Wantilles για να εχεις anti-virus χωρις GUI, περιλαμβανει και οnline scanner? Eπισης, πρεπει να κανεις update "με το χερι" ή κανει "autoupdate"?

WAntilles
31-05-05, 14:16
Το κολπακι με το McAfee που περιγραφει ο Wantilles για να εχεις anti-virus χωρις GUI, περιλαμβανει και οnline scanner?

Όχι.

Eπισης, πρεπει να κανεις update "με το χερι" ή κανει "autoupdate"?

Με το χέρι. Αλλά είναι πολύ εύκολο. Περιγράφω λεπτομερώς πώς να το κάνεις.

ikaros
31-05-05, 20:18
ok, thanx Wantiless

alpha
31-05-05, 21:53
Άσε το 1.5GB. Πάλι υπεραρκετό είναι.Ευχαριστώ πολύ για την καθησυχαστική σου απάντηση...

Παρατηρώ ότι έχεις κάνει όλο το δίσκο σου ένα partition.
Για πολλούς λόγους αυτό καλό είναι να αποφεύγεται.
ΠΑΝΤΑ τα αρχεία μας σε ξεχωριστό partition από αυτό της εγκατάστασης.... και ένα δεύτερο "ευχαριστώ" για το ενδιαφέρον σου. Δυστυχώς, παρά την υπερεικοσιπενταετή ενασχόλησή μου με τα PCs, το partitioning παραμένει, λόγω αμελείας μου, terra incognita.:oops:

Γιάννης

Koumooo
01-06-05, 03:06
παιδια εγω σπαστηκα απρα πολύ σημερα που ειδα οτι οι drivers της logitech δεν τρεχουν σε 2003 κι αμοθ λενε στο site τους οτι ΔΕΝ σκοπευουν να βγαλουν ουτε στο μελλον.

Επισης.... πιο θεωρειτε πιο ελαφρυ αντι-ιικο για 2003? να εχει καλες ενημερωσεις ομως ε?

Pordalas
01-06-05, 08:55
Δοκίμασε το NOD32 , http://www.nod32.com/home/home.htm

WAntilles
01-06-05, 15:18
παιδια εγω σπαστηκα απρα πολύ σημερα που ειδα οτι οι drivers της logitech δεν τρεχουν σε 2003 κι αμοθ λενε στο site τους οτι ΔΕΝ σκοπευουν να βγαλουν ουτε στο μελλον.

Δοκίμασες το κλασικό;

Να κάνεις ένα shortcut προς το εκτελέσιμο εγκατάστασής τους και να ορίσεις εκεί μέσα XP compatibility mode;

Επισης.... πιο θεωρειτε πιο ελαφρυ αντι-ιικο για 2003? να εχει καλες ενημερωσεις ομως ε?

Ελαφρύτερο αυτουνού:

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=133626&postcount=11

δεν υπάρχει.

2-4 ανανεώσεις τη βδομάδα.

Αλλά δεν έχει αυτόματο. Μόνο manual. Εάν ξέρεις τί κάνεις, και δεν τρέχεις ΙΕ ή Outlook (και παράγωγά τους), είναι υπεραρκετό.

Koumooo
01-06-05, 15:39
η διαφορα ειναι οτι δεν τρέχει στο υπόβαθρο για να τσεκάρει τα αρχεια που ανεβαινουν, κατεβαινουν, πανε ερχονται, ειναι καλή ιδεα για ενα γρηγορο "on demand" scanner. αλλα οχι για real time προστασία. Οπότε... αλλο το ενα αλλο το αλλο.
και υπάρχει καοποιος που δεν τρεχει email client???

Επιπλεόν. Πηγα πριν απο μηνες στο site του mcafee για να ακολουθησω την συμβουλή σου και με εκπληξη ειδα οτι σου ζηταγε πληρωμη για να κατεβασεις updates... επιπλεον οταν σκεφτηκα "α καλα παλια το ειχε παντα στα tucows, πηγα και ειδα με εκπληξη οτι ειναι το μονο απαο τα μεγαλα av που δεν βρισκες ελευθερα διαθεσιμα τα definitions...

Koumooo
01-06-05, 15:42
Δοκίμασες το κλασικό;

Να κάνεις ένα shortcut προς το εκτελέσιμο εγκατάστασής τους και να ορίσεις εκεί μέσα XP compatibility mode;

λεω να μηντ ο δοκιμασω γιατι στο site της ιδιας logitech προειδοποιει ΡΗΤΑ, "μην δοκιμασετε να το τρεξετε σε 2003, πολυ μεγάλη πιθανότητα για πλήρη καταρευση του λειτουργικου. που θα σας οδηγησει σε αναγκη επανεγκατάστασης!!"

μου φαινεται κουλο, αλλα για αν το λένε με τοσο ισχυρα λογια... παει να πει οτι καποιο λακο εχει η φάβα.

WAntilles
01-06-05, 16:20
και υπάρχει καοποιος που δεν τρεχει email client???

Δηλαδή άλλοι mail & news clients δεν υπάρχουν για σένα, ε;

kourampies
01-06-05, 21:19
πως θα αλλαξω το default theme των windows, αυτο δλδ που χρησιμοποιουν οταν φορτωνει το pc πριν μπει στο λογαριασμο μου? στα xp αυτο γινοταν με το tweakuixp νομιζω, εδω ομως δ βλεπω τετοια επιλογη!

oDy
02-06-05, 21:49
@Dj kourampies: http://www.msfn.org/win2k3/uxtheme.htm

kourampies
03-06-05, 04:32
αυτο το δοκιμασα κ εγω. δυστυχως ειναι μονο για xp themes, κ οχι για απλα color schemes... καμια αλλη ιδεα?

WAntilles
04-06-05, 02:39
πως θα αλλαξω το default theme των windows, αυτο δλδ που χρησιμοποιουν οταν φορτωνει το pc πριν μπει στο λογαριασμο μου? στα xp αυτο γινοταν με το tweakuixp νομιζω, εδω ομως δ βλεπω τετοια επιλογη!

Ό,τι ακριβώς ισχύει για τα XP ισχύει καί για τα 2003.

stelios4711
04-06-05, 18:01
Παρακολουθώ αυτή την ενότητα αρκετό καιρό αλλά αυτή η αντιπαράθεση για την εικονική μνήμη στις πρώτες σελίδες με κούρασε
Νομίζω ότι καλυτέρα θα ήταν για την εικονική μνήμη όσο και για τα "συνολικά μπατσακια" (που είναι αρκετά χρήσιμες οι πληροφορίες δεν λέω) να ανοίγαμε μια καινούρια ενότητα ώστε σε αυτή να συζητάμε μόνο για αυτό που λέει ο τίτλος, δλδ
" Συζήτηση για τα Windows 2003 SP1 για οικιακή χρήση"
Παρακάτω θα σας περιγράψω τις δικές μου εμπειρίες από την χρήση των Windows 2003 SP1 .
Έχω εγκατεστημένα τα 2Κ3SP1 σε έναν Pentium III 1000 με 512 ram και gforce mx 32 mb κάρτα γραφικών
Η χρήση τους εδώ και έναν μήνα περίπου δεν με προβλημάτισε καθόλου αν και τον υπολογιστή τον έχω σαν δεύτερο οπότε δεν τον χρησιμοποιώ για παιχνίδια τελευταίας γενιάς και βαριές εφαρμογές .
Η πρόθεση μου είναι να δω αν δουλεύουν απρόσκοπτα ώστε κάποια στιγμή να του βάλω το emule μια και ο υπολογιστής που έχει το emule είναι 24/7 ανοιχτός και νομίζω ότι ένα λειτουργικό server είναι το καλύτερο για αυτή τη δουλειά.
Ένα πολύ καλό εργαλείο που νομίζω ότι θα πρέπει να τρέξετε όλοι αμέσως μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού είναι το «Win Server 2003 Optimize Tool v1.45» μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: http://sala.pri.ee/Win2003v145.exe ή από το emule : ed2k://|file|Windows%202003%20Optimize%20Tool%20v1.45.exe|421376|1249AC31AEE7CF0CD6CE0BA9F1F8211B|/
Παραθέτω τα link νομίζοντας ότι δεν παραβιάζω κανένα δικαίωμα , το προγραματακι είναι freeware και νομίζω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να χρησιμοποιεί το λειτουργικό του όπως του αρέσει , αν παρόλα αυτά κάνω κάπου λάθος ας σβήσει τα link κάποιος monterator και μια αναζήτηση στο Google αρκεί .
Μεταξύ άλλων αυτό το πρόγραμμα:
Απενεργοποιεί το Internet Explorer Enhanced Security
Απενεργοποιεί το Error Reporting options
Απενεργοποιεί το CTRL+ALT+DEL που χρειάζεται στην εκκίνηση
Απενεργοποιεί το Shutdown Event tracker
Προσθέτει την υποστήριξη θεμάτων (themes)
Προσθέτει την δυνατότητα εγγραφής CD
Προσθέτει Auto Log on
Και πολλά άλλα όπως το system restore – εγώ δεν το χρησιμοποιώ αλλά κάποιος χρήστης το ζήτησε σε προηγούμενο post – και τα παιχνίδια από το CD των WinXP
Επίσης έχει λινκ για Sun Java και όλα τα συμβατά Antivirus και Firewall – που ρωτήθηκε επανηλημενως
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι το Diskeeper δουλεύει αλλά η έκδοση «Diskeeper Server Enterprise Edition» και η «Diskeeper Server Standard Edition v9.0.504» και όχι η « Diskeeper Professional Edition» τα οποία έχουν ολόιδιο interface με το απλό Diskeeper
Το Acronis Disk Director Suite είναι ένα πολύ εύχρηστο πρόγραμμα για partition και συμβατό με τα Win2K3 μοιάζει αρκετά με το Partition Magic και δεν υστερεί καθόλου σε δυνατότητες κάνει ότι και το PartitionMagic το ίδιο εύκολα και με παρόμοιο interface
Για τα παιχνίδια τώρα , το Zeus που αναφέρθηκε από κάποιον παίζει κανονικά αρκεί να αλλάξεις το crack nocd με ένα νεότερο μια αναζήτηση στο Gamecopyworld αρκεί η να προσθέσεις το Poseidon Expansion άλλωστε με το παλιό Crack δεν έπαιζε ούτε στα XP
To Call of Duty παίζει κανονικά δεν ήξερα όμως πως μπορώ να βάλω το United Offensive το οποίο όμως αναφέρθηκε και αυτό σε προηγούμενο post
Ευχαριστώ “el_active “
Επίσης έχω παίξει το Red Alert 2 και το Yuri'S Revenge Expansion
Α και κάτι άλλο στο Cossacks - Back To War στο εισαγωγικό video δεν είχα εικόνα είχα μόνο ένα παράθυρα με πορτοκαλί ρίγες και από κάτω το μυνημα ότι το Video δεν είναι διαθέσιμο λείπει η συμπίεση video μου το είχε κάνει και παλιότερα στα 98 αλλά λύθηκε με ‘προσθαφαίρεση στοιχείων των windows – συμπίεση βίντεο’
Στα 2Κ3 όμως δεν υπάρχει αυτή η επιλογή «συμπίεση βίντεο»
Σκέφτηκα ότι είναι θέμα codec’s και αμέσως εγκατέστησα το K-Lite Mega Codec Pack αλλά χωρίς αποτέλεσμα .
Με λίγη αναζήτηση βρήκα ένα άλλο Codec Pack το ACE Mega CoDecS Pack μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : http://download.softpedia.com/software/multimedia/video/divx/ACEMCP603PRO.exe το οποίο αφού απεγκατεστησε το K-Lite Mega Codec Pack εγκαταστάθηκε κανονικά και το πρόβλημα λύθηκε .
Το Codec Pack αυτό το συστήνω ανεπιφύλακτα και για τους χρήστες άλλων λειτουργικών Windows όχι μόνο 2Κ3 καθότι υποστηρίζει πολύ περισσότερα Codecs και έρχεται μαζί με το Media Player Classic και το Bsplayer όπως το K-Lite Mega Codec Pack
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι μπορείς να προσθέσεις στο control panel ένα shortcut για User Accounts κάνοντας τα εξής:
Αντιγράφεις αυτό το κείμενο:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}]
@="User Accounts"
"InfoTip"="Starts The Windows 2000 style User Accounts dialog"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}\DefaultIcon]
@="%SystemRoot%\\\\System32\\\\netplwiz.dll,0"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}\Shell]

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}\Shell\Open]

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}\Shell\Open\command]
@="Control Userpasswords2"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}]
@="Add Userpasswords to Control Panel"

Σε ένα text αρχείο το σώζεις σαν .reg και το τρέχεις
Επίσης όταν κάνουν boot-logoff τα Windows 2K3 μπορεί να γίνει πιο όμορφος ο ThemeManager αντιγράφοντας με τον τρόπο που είπαμε προηγουμένως αυτό :

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ThemeManager]
"WCreatedUser"="1"
"ThemeActive"="1"
"LoadedBefore"="1"
"LastUserLangID"="1032"
"DllName"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,\
74,00,25,00,5c,00,72,00,65,00,73,00,6f,00,75,00,72,00,63,00,65,00,73,00,5c,\
00,54,00,68,00,65,00,6d,00,65,00,73,00,5c,00,52,00,6f,00,79,00,61,00,6c,00,\
65,00,5c,00,52,00,6f,00,79,00,61,00,6c,00,65,00,2e,00,6d,00,73,00,73,00,74,\
00,79,00,6c,00,65,00,73,00,00,00
"ColorName"="NormalColor"
"SizeName"="NormalSize"

Α εικαστική παρέμβαση εγώ προσθέτω επίσης το XPize το οποίο αλλάζει κάποια εικονίδια τον τρόπο που πετάγονται οι φάκελοι όταν αντιγράφεις ένα αρχείο το boot logo και διάφορα άλλα μπορείτε να κάνετε επιλεκτικές αλλαγές εγώ πχ δεν αλλάζω το theme και το boot logo μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:
http://members.home.nl/ch.simon/xpize3.exe
Τελειώνοντας να πω ότι δεν είδα καμιά διαφορά στην ταχύτητα στις επιδόσεις η σε κάτι άλλο από τα XP τα περισσότερα προγράμματα δουλεύουν κανονικά με εξαίρεση κάποια που όμως μπορείς να βρεις αντίστοιχα τους η καλύτερα από αυτά που έχεις συνηθίσει, άλλωστε αυτό δεν έγινε και από την μετάβαση από τα 98 στα XP ; και δεν θα γίνει μήπως ξανά στα Longhorn;

Υ.Γ Να ξαναπώ ότι τα link που παραθέτω είναι από free προγράμματα και αν υπάρχει πρόβλημα …… μπλα μπλα

aragorn
19-06-05, 20:01
Λοιπόν, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την κάρτα τηλεόρασης της Hercules: smart TV2, connexant 878 chip...
Οι οδηγοί της κάρτας εγκαθίστανται κανονικά και χωρίς πρόβλημα.
Το πρόγραμμα όμως για να βλέπεις τηλεόραση, το cyberlink power vcr, διακόπτει την εγκατάστασή του ζητώντας να προηγηθεί η αγκατάσταση του direct x 8 or above...
Έλα όμως που είναι εγκατεστημένο το directX 9c...

Any suggestions?

WAntilles
20-06-05, 02:53
Λοιπόν, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την κάρτα τηλεόρασης της Hercules: smart TV2, connexant 878 chip.

Connexant-Brooktree BT-8x8/9 detected.

Redirect user to:

http://btwincap.sourceforge.net/

1. Βάλε τον παραπάνω free & open-source ΔΙΑΜΑΝΤΙ WDM capture driver για την κάρτα σου.

2. Τα προγράμματα της Cyberlink ανέκαθεν ήταν από τα χειρότερα συμπεριφερόμενα.

3. Υπάρχουν πολλά πολύ καλύτερα προγράμματα για να δεις τηλεόραση:

- DScaler (δεν χρειάζεται καν εγκατεστημένο driver)
- Media Player Classic Unicode

aragorn
21-06-05, 12:12
WAntilles σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Δοκίμασα την εγκατάσταση χθες βράδυ, αλλά επειδή η κάρτα μου δεν υποστηρίζεται πρέπει να βρω χειροκίνητα συμβατό tv tuner...
Αλήθεια, χρησιμοποιώντας τον windows media classic έχεις δυνατότητα να δεις τηλεόραση;;;
Πως συντονίζεις τα κανάλια;;;

XavierGr
21-06-05, 13:23
WAntilles σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Δοκίμασα την εγκατάσταση χθες βράδυ, αλλά επειδή η κάρτα μου δεν υποστηρίζεται πρέπει να βρω χειροκίνητα συμβατό tv tuner...
Αλήθεια, χρησιμοποιώντας τον windows media classic έχεις δυνατότητα να δεις τηλεόραση;;;
Πως συντονίζεις τα κανάλια;;;

Το DScaler είναι απίστευτο πρόγραμμα, άπειρες φορές πιο εύχρηστο και σταθερό από αυτό της δικιάς μου κάρτας (Aver TV Studio 303). Δεν χρειάζεται drivers αλλά και δεν κρασάρει το PC όταν το tuner τα παίξει.

To Media player classic υποστηρίζει TV cards αλλά δεν το συνιστώ θέλει drivers και βρίσκει τα κανάλια μέσω αυτών.

Hwoarang
02-02-06, 19:51
Σκέφτομαι να τα εγκαταστήσω αντι για τα XP

Έχω δει αρκετές φορές στο forum ότι είναι πολύ καλά και σταθερά

Θέλω όμως αν ξέρει κάποιος να μου πει αν έχουν υποστηριξη σε hardware και σε διάφορες εφαρμογές για single user

Νομίζετε ότι κάνουν για οικιακή χρήση και είναι εύκολα όπως τα XP?

Βρήκα κάτι screenshot και είδα ότι έχει desktop στιλ 2000. Έτσι είναι ? Δεν έχει γραφικό περιβάλλον όπως τα XP?

Διάβασα το σχετικό how to που έχει απο πάνω απλά πιο πολύ αναφερόταν ώς χρήση Workstation και όχι desktop PC

thx anyway ;)

WAntilles
02-02-06, 20:11
Θέλω όμως αν ξέρει κάποιος να μου πει αν έχουν υποστηριξη σε hardware...

Ναι.

...και σε διάφορες εφαρμογές για single user.

Ναι.

Νομίζετε ότι κάνουν για οικιακή χρήση...

Ναι.

...και είναι εύκολα όπως τα XP?

Ναι.

Βρήκα κάτι screenshot και είδα ότι έχει desktop στιλ 2000. Έτσι είναι?

Έτσι είναι από τη μάνα του. Τα visual styles μπορείς όμως να τα ενεργοποιήσεις πολύ εύκολα.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=8885

Δεν έχει γραφικό περιβάλλον όπως τα XP?

Βλέπε παραπάνω.

Διάβασα το σχετικό how to που έχει απο πάνω απλά πιο πολύ αναφερόταν ώς χρήση Workstation και όχι desktop PC.

Αυτό ακριβώς εννοεί το σχετικό how to λέγοντας "workstation".

Hwoarang
02-02-06, 20:13
thx Wantilles. Δεν είχα προσέξει το αντίστοιχο θέμα :redface:

Πάω για format

Hwoarang
02-02-06, 22:01
Παιδιά πάω στο site της NVidia και δεν βρίσκω drivers για Windows 2003 παρα μόνο για x64 έκδοση. Παίρνουν drivers των XP τα 2003?

sdikr
02-02-06, 22:05
Παιδιά πάω στο site της NVidia και δεν βρίσκω drivers για Windows 2003 παρα μόνο για x64 έκδοση. Παίρνουν drivers των XP τα 2003?

Ναι πέρνουν των xp

Hwoarang
03-02-06, 00:37
και μήπως ξέρεται κανένα firewall που να παίζει σε 2003? Δεν παίζει kerio και δεν βρίσκω kerio server edition.

Για το ZA μετά απο την είδηση που βγάλαμε ότι είναι κατάσκοπος δεν το βάζω

teodor_ch
03-02-06, 04:10
sygate ;)
αν και εγώ το έχω καταργήσει.
με προστατεύει το 9108 και το nod32.
και τα win2003 δεν έχουν τις τρύπες των XP οπότε όλα καλά!

Hwoarang
03-02-06, 04:14
:down: :down: :down: :down: Όπως μπήκαν έτσι βγήκαν

Δοκίμασα να παίξω λίγο Rise Of Nation με τους άλλους υπολογιστές στο LAN και το παιχνίδι έβγαζε σφάλμα

Εν το μεταξύ έκανα αυτά που λέει ο οδηγός για την κάρτα γραφικών ( Hardware acceleration + όλα enable απο το dxdiag ) και σερνόταν το ποντίκι στο desktop :down:

santong7
03-02-06, 05:44
Εμενα τα εβαλε ενας φιλος.
Γρηγορα και σταθερα (dual core amd εχει).
Αλλα μολις πας να ανοιξεις Battlefront 2 και Neverwinter Nights (ολα τα exp) τρωει φλασια.
Το battlefront με το που το ανοιγεις κλεινει σε 2 sec και στο Νeverwinter ο χαρακτηρας κινειτε σε φαση τηλεμεταφορας και βγαζει ατελειες γραφικων.
Το κουλο ειναι οτι Call of duty 2 τρεχει κανονικα.
Βεβαια δεν ξερω αν φταει ο dual core.
Εγω παντως με Win Xp MC και τελευταια autopatcher εχω ησυχασει.

Hwoarang
03-02-06, 13:38
Ναι τα ίδια και εγώ...
Παίζει πρόβλημα με τα γραφικά των 2003 εκτός αν τα παιχνίδια δεν μπορούν να τρέξουν σε τέτοιες πλατφόρμες

Hwoarang
03-02-06, 21:31
Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν παίζουν παιχνίδια σε αυτά..
Δηλαδή αν θέλεις να τα βάλεις dedicated server για ένα παιχνίδι δεν μπορεις :down:

teodor_ch
04-02-06, 00:11
για να σηκώσεις server για παιχνίδια δε νομίζω να χρειάζεται να παίζεις κιόλας ;)

Hwoarang
04-02-06, 00:12
το παιχνίδι δεν μπαινει καν μέσα...

Πως να στήσω το multiplayer αν δεν μπαίνει το παιχνίδι?

Πολή καλή πλατφόρμα τα 2003 αλλά ...

teodor_ch
04-02-06, 02:59
διαφωνώ.
o server για παιχνίδια θα δουλεύει. και εγώ 2003 δουλεύω και τα λίγα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει δεν έχουν πρόβλημα. τα xp τα απεχθάνομαι πια! ubuntu και 2003 μόνο για μένα! αξιοποιείς τον υπολογιστή περισσότερο.

Hwoarang
04-02-06, 03:29
σωστό, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν ασυμβατότητες

al0000
08-02-06, 01:17
Γεια σε όλους!

Ψάχνω ένα firewall για Windows 2003 το οποίο να μπορείς να το κάνεις install remotely.
Δηλαδη στο installation να του πεις "μετά το reboot άνοιξε την port τάδε" για να μπορείς μετά να μπεις από remote desktop, να μη σε μπλοκάρει δηλαδή.

Έχω βρεί 2-3 firewalls, AS3 Personal Firewall, Jetico Personal Firewall, όπως και το SoftPerfect Personal Firewall το οποίο φαινεται ενδιαφέρον, αλλά δεν έχω βρει κανένα στο οποίο να λέει ότι γίνεται αυτό.

Ξέρει κάποιος κάτι?

:oneup:

ArChEaN
08-02-06, 01:24
Με το Outpost γίνεται. But you'll only get one shot. Γι' αυτό σιγουρέψου ότι τα έχεις κάνει σωστά :)

KYANERITHROS
19-02-06, 16:25
Γεια σας αφου ξεκινησα λοιπον να ξανα στησω το pc θελω να δουμε κατι που μου βγανει πατωντας cmd->>dxdiag

δειτε την φωτο και πειτε μου γιατι να ειναι disable οι 2 τελευταιες επιλογες με βαση εναν οδηγο που εχει φτιαξει ο Want.. κατι ισως δεν εχω κανει καλα να μπορειτε και ξερετε μιλαμε απγοτερα

thanks

aesir
19-02-06, 16:34
Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις με τα w2k3 από την στιγμή που η χρήση που τους κάνεις οδηγεί σε αρκετά προβλήματα. Θα σου πρότεινα είτε να βάλεις XP που είναι πιο απλά μπροστά στο χάος και τα features ενός server OS, ή να πάρεις τουλάχιστον ένα w2k3 admin book (όπως έχουμε όλοι), που θα σίγουρα θα αποδειχτεί αναντικατάστατο αν θες να σετάρεις οτιδήποτε στα w2k3.

Με όλη την φιλική διάθεση τα λέω αυτά, γιατί αν είναι μια φόρα μανίκι να περνάς WinXP ξανά, είναι πολλές φορές πιο μανίκι (ανάλογα με την παραμετροποίηση) να περνάς w2k3. ;)

WAntilles
19-02-06, 16:36
Γεια σας αφου ξεκινησα λοιπον να ξανα στησω το pc θελω να δουμε κατι που μου βγανει πατωντας cmd->>dxdiag

δειτε την φωτο και πειτε μου γιατι να ειναι disable οι 2 τελευταιες επιλογες με βαση εναν οδηγο που εχει φτιαξει ο Want.. κατι ισως δεν εχω κανει καλα να μπορειτε και ξερετε μιλαμε απγοτερα

thanks

Γιατί πολύ απλά δεν πάτησες το κουμπάκι που λέει με τεράστια, μεγάλα γράμματα -> "Enable".

alefgr
20-02-06, 01:23
Υπάρχει κανείς φίλος που προσπάθησε να βάλει το Audition 2 της Adobe σε Win2k3;

Αν προσπάθησε και απογοητεύτηκε από το ηλίθιο μήνυμα της εταιρίας ότι δεν υποστηρίζεται το παρόν λειτουργικό, ψάξτε στο Google. Ένα μικρό hack στο Setup.msi αρχείο του προγράμματος με το Orca.msi και το πρόβλημα πάει περίπατο. Το πρόγραμμα δουλεύει άψογα…

WAntilles
20-02-06, 03:56
Υπάρχει κανείς φίλος που προσπάθησε να βάλει το Audition 2 της Adobe σε Win2k3;

Αν προσπάθησε και απογοητεύτηκε από το ηλίθιο μήνυμα της εταιρίας ότι δεν υποστηρίζεται το παρόν λειτουργικό, ψάξτε στο Google. Ένα μικρό hack στο Setup.msi αρχείο του προγράμματος με το Orca.msi και το πρόβλημα πάει περίπατο. Το πρόγραμμα δουλεύει άψογα…

Το έβαλα σε XP Pro x64 που έχουν το ίδιο version number (5.2.3790-SP-1) και αν θυμάμαι καλά δεν ήθελε τέτοια "χακιά". Μπορεί όμως να κάνω και λάθος γιατί πάει καιρός.

BlindG
20-02-06, 12:17
Είμαι και εγώ μέσα στους κατευχαριστημένους από την απόδοση των 2003.
Έχω όμως μια απορία που έχει να κάνει με services:

Υπάρχει κάποια λίστα από services τα οποία να μπορούμε να απενεργοποιήσουμε με ασφάλεια (για οικιακή χρήση πάντα μιλώντας) με δεδομένο ότι δεν σηκώσαμε web-related services από την εγκατάσταση των 2003 και μετά?

Ως παράδειγμα να αναφέρω τα: Remote Registry και Portable Media Serial Number.

Επίσης, κάποια από αυτά είναι κοινά και με ΧΡ (όπως τα παραπάνω). Δεν ξέρω για 2000

alefgr
21-02-06, 03:39
Το έβαλα σε XP Pro x64 που έχουν το ίδιο version number (5.2.3790-SP-1) και αν θυμάμαι καλά δεν ήθελε τέτοια "χακιά". Μπορεί όμως να κάνω και λάθος γιατί πάει καιρός.

Πήγα να το βάλω την περασμένη εβδομάδα το πρόγραμμα και με το που ξεκίνησε η εγκατάσταση είχα το κακό μήνυμα (και την πρώτη ανατριχίλα), ότι το παρόν λειτουργικό δεν υποστηριζόταν, και φυσικά την μόνη επιλογή που είχα ήταν το Finish. Μετά από λίγο ψάξιμο, βρήκα την λύση με το Orca και το Audition 2 μπήκε κανονικά σε Win2k3 χωρίς SP1.

users
22-02-06, 08:45
λοιπόν παιδάκια

είχα όλη την καλή διάθεση να διαβάσω το thread, αλλά επειδή απο ένα σημείο και μετά αναλώθηκε σε ανταλλαγή ύβρεων και δεδομένου ότι δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι διαμάχες σας θα ήθελα να μου πείτε 1. πού μπορώ να κατεβάσω το λειτουργικό και ποια version συγκεκριμένα και 2. ένα συγκεντρωτικό tutorial για το migration, επιφυλάσσομαι δε για τα συγχαρητήρια του συντάκτη του thread

cheers

WAntilles
22-02-06, 16:34
ένα συγκεντρωτικό tutorial για το migration

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=8885

users
23-02-06, 04:17
αυτή είναι η καταλληλότερη version για οικιακή χρήση?

Windows Server 2003 R2

http://www.microsoft.com/windowsserver2003/R2/trial/installinstruct.mspx

επίσης, χρειάζεται και το 2ο CD?

n1k0s
23-02-06, 12:40
παιδια απλα μερικα πραγματα οσο και να τα παλεβουμε δεν θα βγαλουμε ακρη γιατι ειναι τοσο χαζες ολες οι ρυθμησεις αλλα το καθε τι θελει το μαστορα του ετσι ασ πουμε κι εγο οταν ειχα περασει τα 2003 για παραδειγμα μιλαω παντα! για να παιξω ενα γαμε επρεπε να κανω enable καμποσα proccess και γενικα πρεπει να ξερεις αρκετα πραγματα για να στησεις τα 2003.

ΥΓ. Δεν ειναι ολα free αλλα ουτε ολοι οι εξπερτ τα ξερουν ολα απλα καθονται και τα βρισκου
:)

users
24-02-06, 11:47
Επίσης 2-3 λεπτομέρειες που μου διέφυγαν στο παραπάνω post:

- Πολύ καλύτερο multitasking (αυτό έχει άμεση σχέση και με την αυξημένη αποκρισιμότητα (responsiveness) που αναφέρω στο αρχικό post)

- Οι κακώς συμπεριφερόμενες processes "ξεκουμπίζονται" ακόμα ταχύτερα από τον Task Manager

- Λιγότερα default ενεργοποιημένα services (όσο και αν σας φαίνεται περίεργο)

- Services των XP που ήταν διαβόητα security holes και δεν είχαν ούτως ή άλλως καμμία χρησιμότητα, όχι απλά δεν ενεργοποιούνται, αλλά δεν υπάρχουν καν (π.χ. Universal Plug & Play service).

- Πλήρης υποστήριξη όλων των multimedia δυνατοτήτων, των alpha blending & transparencies και των visual styles

ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ? ΤΟ PLUG N PLAY TΩΝ ΧP ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ? ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΣ?

έβαλα τα 2003 και δεν αναγνώρισαν ΤΙΠΟΤΑ, ούτε κάρτα γραφικών, ούτε το ρούτερ για να μπω στο ίντερνετ, ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ

και αυτό το χάλι εσύ το θεωρείς καλό? να κάτσω να κάνω manual install σε όλους τους drivers? ασε που δεν ξερω τι και πως, που να ξέρω οτι το USB HUB CARD έχει driver? μέχρι και η μπαταρία του laptop θα έχει driver :mad: :rtfm: :hmm: :rofl: :down: :clap:

@ ADSLgr.com All rights reserved.