PDA

Επιστροφή στο Forum : How To: Windows 2003 SP1 για οικιακή χρήση

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

runnerma
15-05-04, 21:10
A... και τα δικά μου δεν είναι γκρι, αλλά ένα μπεζοκαφέ... λίγο ακατάστατο τo desktop, αλλά θα το μαζέψω μόλις ξεβαρεθώ :wink: :wink:

WAntilles
15-05-04, 21:34
Πάντως τα δικά μου 2003 πετάνε!!!

Μαζί με Τhunderbird & Firefox Mozilla κάνουν ενά πολύ καλό τρίο.

Τhanks again WAn για την προτροπή σου για Win2k3

:oops:

freemannnn
16-05-04, 00:11
2003 και για πολυ gaming.

sdikr
16-05-04, 01:33
Για δοκίμασε να το ενεργοποιήσεις και να κάνεις την εγκατάσταση με αυτό.

Μετά, αφού τελειώσει η εγκατάσταη, απενεργοποίησέ το ξανά.

Γενικά στα XP και στα 2003, συνήθως δεν τους αρέσει καθόλου ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που γίνεται η εγκατάσταση να είναι κλειστό το ACPI.

Α και φυσικά δεν κάνει καθόλου κακό να δεις εάν υπάρχει νεότερη έκδοση BIOS από αυτή που έχεις τώρα.

οτάν τα xp/2003 κάνουν το Install , και το κάνουν με acpi τότε δεν βγάζεις το acpi γιατί πλέον δεν θα βλέπει καμιά συσκευη και απλά δεν θα κάνει boot,
ο Τροπος να αλλάξεις απο acpi /on σε off είναι να πάς στο device manager, και στο system devices εκεί που ΄λέει acpi compatible pc να αλλάξετε τον driver σε standard pc και μετά να πάς και να το απενεργοποιήσεις απο τον bios
το αντίστροφό δηλ no acpi > acpi on δεν γίνεται

WAntilles
16-05-04, 01:38
Έχεις δίκιο sdikr.

Άλλο ήθελα να γράψω και άλλο έγραψα.

Διόρθωσα το post μου.

aesir
16-05-04, 02:05
Το APIC μπορείς να το κάνεις off, πιθανότατα να μπέρδεψες τα γράμματα APIC - ACPI.

sdikr
16-05-04, 02:09
Το APIC μπορείς να το κάνεις off, πιθανότατα να μπέρδεψες τα γράμματα APIC - ACPI.

αυτο δεν μπορείς με τίποτα, απλά δεν θα κάνει boot όυτε κάν το splash των windows

aesir
16-05-04, 02:16

αυτο δεν μπορείς με τίποτα, απλά δεν θα κάνει boot όυτε κάν το splash των windows

Μόλις το τεστάρισα σε Windows 2003 και έκανε κανονικά και post και boot...

sdikr
16-05-04, 02:41
http://support.microsoft.com/?kbid=309283

τουλάχιστον σε xp που μου έχω δοκιμάσει δεν δουλέυει

kadronarxis
16-05-04, 15:18
Paok και τα 2003!!!
Λοιπόν τα παράτησα....
έβγαζε Memory management μπλε οθόνη
μετά έβγαλε πάλι μπλέ οθόνη και έγραφε κάτι με το APC, περνούσε το Installing devices, έβαζα το δίκτυο, στο Registering components χτυπούσε.
Σε κάποια ΄φαση με ρώτησε αν το θέλω για 5 pc την άδεια λειτουργία ή για Per user/per device...
και εγώ έβαλα το δεύτερο....Σωστός;;;
μάλλον εκεί κάτι παίζει.
έχω την evaluation έκδοση αυτή από τη Microsoft, για ένα χρόνο που είναι...

WAntilles
16-05-04, 15:21
έβγαζε Memory management μπλε οθόνη

Τί εννοείς;

Σε κάποια ΄φαση με ρώτησε αν το θέλω για 5 pc την άδεια λειτουργία ή για Per user/per device...
και εγώ έβαλα το δεύτερο....Σωστός;;;
μάλλον εκεί κάτι παίζει.

Και εγώ αυτό έχω δηλώσει αλλά δεν παίζει ρόλο.

kadronarxis
16-05-04, 15:22
Ξεκ΄νώ την εγκατάσταση από τα windows xp, New installation.
ΟΚ baby. :o
Μετά αφού κάνει τις διάφορες αηδίες, restart klp,
πετάω το serial number.
Βάζω Greek , Greek location, και μετά Per user/Per device.
Κατόπιν Standard settings για το δίκτυο,
Και εκεί που κάνει registering components καληνύχτα...
άντε γερά.!!!

kadronarxis
16-05-04, 15:23
Μπλέ οθόνη και πάνω πάνω Memory Management Fault.

runnerma
16-05-04, 15:24
Assuming you want to run it as a workstation then leave the CAL (Client Access License) settings as they are when you come across it during Setup. Let's move on!

Από το: http://www.msfn.org/win2k3/index.htm

kadronarxis
16-05-04, 15:26
Ξαναπροσπαθώ και επανέρχομαι....
Σκέφτηκα κάτι.

runnerma
16-05-04, 15:28
Kάτι παίζετε με την προηγούμενη εγκατάσταση. Το ίδιο περίπου συνέβει και σε εμένα, το cd που είχα υποστήριζε boot in DOs with suport NTFS. Bootara εκεί και έκανα ένα quick format. Αυτό ηταν!!! Από εκείνη τη στιγμη όλα πηγαν ρολόι.

"'Αντε γερά..."

& dont give up
:wink:

kadronarxis
16-05-04, 16:30
xexexe
τα έβαλα τελικά!!!
Πρώτη γνώμη είναι γρήγορα....μην ξεχνάμε όμως ότι δεν έχουνε τίποτα μέσα...
Έκανα 2 πράγματα:
1) format τον δίσκο D
2)εκεί με τις άδειες το άφησα ότι έλεγε...5 δηλαδή.

ευχαριστώ wantilles....και runnerma
να στε καλά παιδιά...

Υ΅Γ: oh yeah baby!

runnerma
16-05-04, 16:42
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

WAntilles
16-05-04, 17:04
ευχαριστώ wantilles....και runnerma
να στε καλά παιδιά...

Υ΅Γ: oh yeah baby!

Kadronarxis, behave! :D :D :D

Άντε, γερά.

kadronarxis
16-05-04, 17:14
Είναι πολύ γρήγορα...
αλλά μόλις βάλω παιχνίδια, office, και microsoft visual studio θα σας πω....
Πάντως καλύτερα σε pentium 4....χεχεχε

runnerma
16-05-04, 17:22
kadronarxis, εγώ έχω παιχνίδια, corel (700+ fonts), photoshop, office, poser, συν πολλά άλλα, και το emule να τρεχει always στο background, και πάει :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: σφέρα....
ουπς.... σφαίρα εννοούσα χεχεχε

kadronarxis
16-05-04, 17:42
Ναι αλλά τρέχει άπειρα άσχετα πράγματα από πίσω....
IIS και web servers και κάτι άλλα.
Κάτσε να τα δουλέψω λίγο και θα αποφανθώ...

WAntilles
16-05-04, 17:55
IIS και web servers

Αυτά δεν τα τρέχει από τη μάνα του.

Ναι αλλά τρέχει άπειρα άσχετα πράγματα από πίσω

Κι όμως, είτε το πιστεύεις είτε όχι, ακόμα και αν ανοίξεις τα 2-3 απαραίτητα services που από τη μάνα τους είναι κλειστά (themes, audio και image acquisition), και πάλι τρέχουνε συνολικά λιγότερα services απ' ό,τι τα XP Pro.

WAntilles
16-05-04, 18:01
Kadronarxis, δε μασάνε. Όλα τα τσακίζουν σαν τον... Κουταλιανό.

π.χ. να το workload μόλις ξεκινά το PC μου (από το μονίμως τρέχον στο desktop CoolMon)

Τα processes είναι τόσο πολλά επειδή εν γνώσει μου, τρέχω αρκετά πράγματα στα run της registry που τα θεωρώ αναγκαία (τα ίδια έτρεχα και παλιότερα με XP κλπ.).

cyrus
16-05-04, 18:02
Ξαναχαιρετώ παίδες.

Επειδή η ώρα του format πλησιάζει, έκανα λίγο παραπάνω ψάξιμο για τα 2003 σήμερα. Τα θέλω για laptop από το οποίο διαχειρίζομαι και το κινητό μου με IR. Η Μ$ όμως λεει ότι η EE δεν υποστηρίζει IR, μόνο η Standard Server Edition (έχω την EE και την SE δεν μπορώ να τη βρω) http://www.microsoft.com/resources/documentation/WindowsServ/2003/enterprise/proddocs/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/WindowsServ/2003/enterprise/proddocs/en-us/sag_IrDAtopnode.asp

Θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει ψάξει κανείς ή αν έχει βρει κάποιος κανέναν workaround.

Επίσης κάτι άλλο. Αν το έχετε αναφέρει στις προηγούμενες σελίδες θα πρέπει να μου ξέφυγε, οπότε ζητώ συγγνώμη από πριν. Αν κάποιος έχει εμπειρία με τα 2003 να παίζουν σαν workstation σε δίκτυο με Primary Controller 2000 ή ακόμα χειρότερα NT. Υπάρχει καμία περίπτωση να μπλεχτούν τα user accounts ή να έχουμε κάποιο άλλο side effect? (δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου.. απλα ρωταω απο την εμπειρια σας)

Ευχαριστώ για όποια απάντηση. :)

WAntilles
16-05-04, 18:11
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί ούτε και για το κινητό μου μού χρειάστηκε ποτέ IR (έχω σειριακό καλώδιο).

Όσον αφορά τα domains, πραγματικά δεν ξέρω απολύτως τίποτα, γιατί σε όσα δίκτυα έχω "αναμιχθεί" ακόμα και από την εποχή των NT 4.0, δεν ήταν με domain αλλά με workgroup.

Πάντως, για γενική χρήση σε laptop δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα γιατί αν ψάξεις σε προγενέστερες σελίδες, κάποιος άλλος τα έβαλε στο laptop του και είναι πολύ ευχαριστημένος. (εγώ δεν έχω laptop)

kadronarxis
16-05-04, 18:45
Δε μου τις κατεβάζει σωστά τις σελίδες...
Άλλες δεν δείχνει τίποτα, σε άλλες με ρωτάει να τα κάνει trusted....τι είναι αυτά ρε;
μπαίνω www.ubi.com και βλέπω άσπρη σελίδα!!!

WAntilles
16-05-04, 18:47
Δες αυτό:

http://www.msfn.org/win2k3/

Και ειδικά αυτό:

http://www.msfn.org/win2k3/ie.htm

kadronarxis
16-05-04, 18:56
ok wantilles.
problem solved.
ευχαριστώ.

άντε γερά.

ΥΓ: καλά τα 2003, αλλά εκείνο το evaluation copy κάτω δεξιά μου τη δίνει... :lol: :lol:

aesir
16-05-04, 19:02
Είναι πολύ γρήγορα...
αλλά μόλις βάλω παιχνίδια, office, και microsoft visual studio θα σας πω....
Πάντως καλύτερα σε pentium 4....χεχεχε

Αντε καλώς ήρθες στα w2k3. Ανοιξε πολλαπλές εφαρμογές και μετά κοίτα στον task manager πόσα resources τρώει, θα δεις μεγάλη διαφορά.

cyrus
16-05-04, 19:28
Οκ WAntilles, ευχαριστώ. Τις επόμενες μέρες θα ρίξω ένα search στο Google και αν βρω κάτι ενδιαφέρον και κάποιο workaround για IR (το οποίο όντως είναι σοβαρό πρόβλημα για μένα) θα ενημερώσω. :wink:

aesir
16-05-04, 20:06
cyrus, Σωστά, τα Enterprise δεν εχουν IR support. http://www.microsoft.com/resources/documentation/WindowsServ/2003/enterprise/proddocs/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/WindowsServ/2003/enterprise/proddocs/en-us/sag_IrDAtopnode.asp

Δεν νομίζω οτι υπάρχει workaround. Εγώ το κινητό το διαχειρίζομαι με bluetooth.

kadronarxis
16-05-04, 20:34
Ευχαριστώ aesir....
τσίτα τα γκάζια :o

WAntilles
17-05-04, 01:38
Λοιπόν, επειδή αυτό είναι το 1001ο post στο forum, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη (και μή) που με ανέχθηκαν τόσο καιρό όπως είμαι, με τις παραξενιές μου αλλά και με το καυστικό χιούμορ μου.

Ελπίζω κατά καιρούς να βοήθησα κάποιους.

Δράττομαι της ευκαιρίας να χρησιμοποιήσω ατάκα από τις αγαπημένες μου ταινίες που ταιριάζει κουτί για τα 2003 - την είχε πει ο Han Solo για το αγαπημένο του σκάφος το Millennium Falcon:

- She may not look like it, but she's got it where it counts. She'll go point five past lightspeed.

lazar
17-05-04, 01:41
άντε και στα 2003 post WAntilles :D

dpetka2001
17-05-04, 02:33
@Wantilles: πολυ καλη η δουλεια που εχεις κανει εδω..μηπως εχεις ακουσει κατι για unattended setup των 2003?? στα forum της microsoft εχω βρει guides μονο για ΧΡ..γνωριζεις μηπως αλλαζει τιποτα στις οδηγιες?? ισως το ποστ μου αυτο αποτελεσει μια προτροπη για ενα νεο τοπικ σχετικα με αυτο το θεμα..αν δεν ειναι βεβαια προβλημα..αλλιως δωσε τιποτα λινκς για να διαβασω..ευχαριστω πολυ..

WAntilles
17-05-04, 02:45
@Wantilles: πολυ καλη η δουλεια που εχεις κανει εδω..

Σε ευχαριστώ πολύ.

μηπως εχεις ακουσει κατι για unattended setup των 2003?? στα forum της microsoft εχω βρει guides μονο για ΧΡ..γνωριζεις μηπως αλλαζει τιποτα στις οδηγιες?

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με unattended setup ούτε στα XP ούτε στα 2003 γιατί απλά δεν μου χρειάστηκε ποτέ ως τώρα.

Από τα λίγα που έχω διαβάσει, έχουν πολύ λίγες (έως καθόλου) διαφορές (XP<->2003).

αν δεν ειναι βεβαια προβλημα

Γιατί να είναι πρόβλημα; Δεν διεκδικώ αποκλειστικότητα για όλα τα περί 2003 θέματα εδώ στο forum.

Άλλωστε, μιλώ για οικιακή χρήση, και τα unattended setups είναι κάτι σχετικά advanced.

αλλιως δωσε τιποτα λινκς για να διαβασω..ευχαριστω πολυ

Εξαιρετικό link για τα 2003 (και όχι μόνο) είναι το:

http://bink.nu/

Είναι έγκυρη και έγκαιρη πηγή για να πληροφορείσαι για updates που βγαίνουν για 2000-XP-2003.

Ειδικά στα forums του, ασχολείται και με unattended setups.

Δεύτερη πηγή, σχεδόν το ίδιο αξιόπιστη είναι τα forums του NT-Compatible:

http://www.ntcompatible.com/

Τρίτη σχετική πηγή αλλά αρκετά μειωμένης αξιοπιστίας είναι τα forums του NeoWin:

http://www.neowin.net/

kadronarxis
18-05-04, 00:30
ένα μπράβο και από μένα wantilles, για το thread αυτό.
Και ένα μπράβο και στα παιδιά που είχαν τη δική τους συνεισφορά στο thread αυτό.
Λοιπόν, μια ερώτηση άσχετη με τα 2003.Αλλά μπορεί και σχετική.
Στον άλλον υπολογιστή έχω winxp home.
Το pagefile τό είχα σταθερό στα 736 ΜΒ.
Έχω 512 MB μνήμη στο σύστημα πάνω.
Λογικά, να το αφήσω 736 ή να το κάνω 1536 ας πούμε;
Ευχαριστώ.

sdikr
18-05-04, 04:59
το λογικό είναι να έχεις swap το διπλάσιο της μνήμης ram στην δικιά σου περίπτωση 1024

WAntilles
18-05-04, 07:22
Ευχαριστώ Kadronarxis.

Όσο για το pagefile, όχι δεν είναι άσχετη η ερώτηση γιατί τα κριτήρια ορισμού του pagefile σε XP και 2003 είναι τα ίδια.

Άκου τον sdikr και δεν θα χάσεις.

Για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες επί του θέματος, πρόσφατα είχα πέσει πάνω σε σχετικό άρθρο:

http://www.tweakhound.com/xp/virtualmemory.htm

EvilHawk
18-05-04, 09:06
Λογικά, να το αφήσω 736 ή να το κάνω 1536 ας πούμε;

Ασε τα windows να κάνουν την δουλειά τους , άστα να το ορίζουν μόνα τους!

Για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες επί του θέματος, πρόσφατα είχα πέσει πάνω σε σχετικό άρθρο

Τά είχαμε πεί και εδώ αυτά , πρίν το διαβάσεις, άν δεν κάνω λάθος! :wink:

WAntilles
18-05-04, 09:11
Τά είχαμε πεί και εδώ αυτά , πρίν το διαβάσεις, άν δεν κάνω λάθος!

Μα δεν έλεγα ποτέ κάτι που να αντιβαίνει στα λεγόμενα του άρθρου.

Ο καβγάς είχε γίνει για να ΜΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ το pagefile, κάτι που καί εγώ καί το άρθρο έλεγαν/λένε ρητά.

lazar
18-05-04, 09:16
Ασε τα windows να κάνουν την δουλειά τους , άστα να το ορίζουν μόνα τους!

Πάνω που κόντευαν να με πείσουν, με έφερες στο σωστό δρόμο. Που καιρός για πειράματα; Μην ξεχνάς kadronarxis: "όσα ξέρει ο νοικοκύρης..."

Τά είχαμε πεί και εδώ αυτά , πρίν το διαβάσεις, άν δεν κάνω λάθος! :wink:

Μέρες με πολλές μπόρες, αν θυμάμαι καλά...

lazar
18-05-04, 09:19
οι σελίδες 29 και 30 αυτού του topic δεν βγαίνουν σωστά. Χρειάζονται scroll (μπόλικο μάλιστα) δεξιά. Με mozilla 1.7

WAntilles
18-05-04, 09:21
Και σε μένα στον Firefox έτσι βγαίνουν.

Δεν φταίνε οι browsers.

Φταίει ότι έστω και σε μια γραμμή τους (οι σελίδες αυτές) έχουν ένα μακροσκελέστατο URL που δεν μπορεί να γίνει word wrap σε 2η γραμμή.

EvilHawk
18-05-04, 09:21
Dissapointed :? νόμιζα ότι είχες καταλάβει το άρθρο που διάβασες!

WAntilles
18-05-04, 09:25
Evilhawk δεν θα μαλώσουμε ξανά γι' αυτό.

Σαφώς και το κατάλαβα.

Έλεγε μεταξύ άλλων, ότι ο kernel είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί βέλτιστα με virtual memory όπου:

virtual memory = physical RAM + pagefile(s)

Και έλεγε ρητά ότι αν απενεργοποιήσεις το(τα) pagefile(s), δυσχεραίνεις τρομερά τη δουλειά του memory manager του kernel.

Τί κατάλαβα λάθος;

lazar
18-05-04, 10:05
Το μοναδικό default setting που αλλάζω είναι η τοποθέτηση του paging file. Βάζοντας το σε άλλο δίσκο από αυτόν του OS, αλλά ακόμα και σε partition η διαφορά είναι πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη στο σύστημα μου.

Στο τωρινό στήσιμο βρίσκεται σε partition του ίδιου δίσκου το οποίο είναι 6GB και όταν κάποια στιγμή σβήσω κάτι ηλίθια αρχεία που έχω εκεί πέρα (αφού πρώτα καταλάβω γιατί τα έβαλα εκεί :shock: ) και μείνει μόνο το paging file, είμαι σίγουρος ότι θα δω και άλλη διαφορά.

EvilHawk
18-05-04, 10:51
Evilhawk δεν θα μαλώσουμε ξανά γι' αυτό.

Εντάξει έχεις δίκιο σε αυτό!
Να συνοψίσω τοτε τους κανόνες που θεωρώ σωστούς!
Εχουμε πάντα ενεργοποιήμενο το page file είναι απαραίτητο στα ΝΤ λειτουργικά τα οποία βλέπουν ΟΛΗ την μνήμη σαν virtual, για βέλτιστη απόδοση αφήνουμε πάντα τα windows να ορίζουν το μέγεθος (σαν minimum initial απο μόνα τους ορίζουν το 1,5Χ της φυσικής μνήμης) άν χρειαστούν παίρνουν αυτόματα όση χρειάζονται, καλό είναι να βάζουμε το pagefile σε άλλο δίσκο απο αυτό του λειτουργικού αλλά να φροντίζουμε πάντα να αφήνουμε ένα μικρό κομμάτι του στο δίσκο που μπουτάρει για να μπορεί να σώζει crashdump και διαγνωστικά! Αν οπωσδήποτε θέλουμε να ορίσουμε σταθερό μέγεθος βάλτε τίς τιμές του minimum initial στον δίσκο του λειτουργικού και ορίστε σε ένα άλλο δίσκο ένα αυτόματο pagefile (το πιο πιθανό είναι να μην το χρειαστείτε ποτέ και να μην το δημιουργήσουν αλλά θα είναι εκεί άν χρειαστεί)!

lazar
18-05-04, 11:29
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό που όμως δεν έχει ειπωθεί. Η VM των OSes (έστω πυρήνας ΝΤ) σχετίζεται καθόλου με την VM στο σχεδιασμό των cpu; Υπάρχει άμεσο "πάρε-δώσε" κατά την λειτουργία ή πρόκειται για παρόμοιο design concept το οποίο εκμεταλλεύονται οι κατασκευαστές των λειτουργικών και αυτοί των cpu.

Να το πω αλλοιώς: πρόκειται μόνο για μία εφεύρεση του κλάδου της πληροφορικής που την εκμεταλλέυονται τόσο οι κατασκευαστές hardware και αυτοί του software με τον δικό τους τρόπο ο καθένας ή όχι;

Και αλλοιώς (πιο απλά): θα μπορούσε να λειτουργήσει OS με VM στον 8088 που δεν διαθέτει VM;

Περισσότερο κατανοητός δεν νομίζω να μπορώ να γίνω :)

Η απορία προέκυψε διαβάζοντας το βιβλίο του Tanenbaum "Η Αρχιτεκτονική των Υπολογιστών". Είναι πολλές σελίδες το κομμάτι για VM, γι' αυτό προτίμησα την οδό της "μασημένης τροφής".

Κάποιος που να έχει μασήσει;

@ ADSLgr.com All rights reserved.