Επιστροφή στο Forum : Για τίς ταυτότητες, την θρησκεία, την παγκοσμιοποίηση και .... [split1001-2000]
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
[
20]
ψήνεσαι για flame βλέπω.... :D
τόσο το άναρθρες κραυγές όσο και το πνευματικά ανάπηρος σαφώς και δεν είναι βρισιές .
Είναι απλά μια διαπίστωση. Πικρή μεν αλλά αληθινή.
Αν νόμισες ότι εννοώ εσένα πάντως, κάνεις λάθος.
Απλά θεωρώ ότι θέματα όπως αυτά που προανέφερα δεν πρέπει να τα αγγίζουν ΚΑΝ μισαλλόδοξοι φανατικοί και δογματικά άτομα που το πρώτο πράγμα που θα έκαναν αν έβλεπαν γυναίκα που έκανε έκτρωση είναι να τη λιθοβολήσουν φωνάζοντας " ΔΟΛΟΦΟΝΕ !!!" ...irony :shock: :?
όσο και το πνευματικά ανάπηρος σαφώς και δεν είναι βρισιές .
Όχι, είναι κοπλιμέντο.
Έχεις την εντύπωση ότι πρέπει να το πεις για εμένα, ώστε να ενοχληθώ; Λάθος κάνεις, εάν νομίζεις ότι είμαι τόσο εγωκεντρικός.
Πού βρήκες τους λιθοβολλούντες εδώ μέσα; Με εξαίρεση, ίσως, έναν, που κι αυτός σε άλλα thread ξεσπαθώνει (πιό πολύ εθνικού περιεχομένου :wink:).
Κατά τα άλλα η συζήτηση μια χαρά ήταν. Αν έλλειπαν κι αυτά τα απορριπτικά και ισοπεδωτικά θα ήταν ακόμη καλύτερη.
Έργκ... Σόρυ, Dr.Who, ίσως σε έμπλεξα με άλλον... Για όλο το σημερινό μου (και γενικώς "της τελευταίας εβδομάδας") μπλέξιμο, τα λάθη στις απαντήσεις κ.λπ. φταίει, απλά, το ό,τι βρίσκομαι σε μια στενή περίοδο δύσκολων αποφάσεων και πράξεων. Αν και δεν μπορώ πιά να κάθομαι όοοοοολη μέρα επάνω από το σάητε (τουλάχιστον, για αυτή τη χρονική περίοδο), προσπαθώ να απαντώ σε όλους και να μην χάνω το μπούσουλα ανάμεσα στα μηνύματά σας.
Ειλικρινά, συγνώμη που ίσως έχω μπλέξει μηνύματα άλλων για άλλους χρήστες, έχω ξεχάσει να απαντήσω σε κάποιον, έχω "γράψει" κάποιους άλλους, δεν έχω έρθει σε κάποιες συναντήσεις και δεν κατάφερα να οργανώσω την ανάληψή μας στο ιερό σκάφος των εξωγήινων που ήρθε να μας πάρει για τον παράδεισο - μοιράζοντάς σας τα μπουκαλάκια με το "φάρμακο μετάβασης" (ΑΥΤΟ θα πεί "θρησκεία"! Έχετε, εσείς οι Ορθόδοξοι, δικά σας ούφο; Γιατί να σας προτιμήσουμε; :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
Τέσπα... Σόρυ για όλα τα άνωθεν αναφερθέντα, και ακόμη περισσότερα. Ευτυχώς, γράφω γρήγορα και τουλάχιστον προλαβαίνω να απαντώ στα γρήγορα... Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, την ανοχή σας στις ανορθόδοξες ιδέες μου σε αυτή τη συζήτηση και το οτι κάποιοι από εσάς ακόμη να με κοπανήσετε με καδρόνι.
Ευχαριστώ, επίσης, τη μαμά και το μπαμπά μου, τους συναδέλφους μου, τον κύριο σκηνοθέτα, τον κύριο Φοίβο, την επιτροπή... <ΜΠΑΜ>....(ΑΟΥΤΣ)
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Αν η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, τότε το ποδόσφαιρο τι είναι;
http://www.adslgr.com/forum/thread12092-0-asc-0.html
http://www.adslgr.com/forum/thread12092-0-asc-0.html
μια απο τα ίδια,
οπότε;
ουτε με την θρησκεία τα πάω καλά ούτε με την μπάλα!
(αλλά είμαι intelακιας και ati user)
Για αυτό, λοιπόν, μου τη βιδώνει όταν παιδιά σαν τον KyR-X, τον DrWho, τον Stamiak και τον Σταύρο, που κατά τα άλλα τα πηγαίνουμε μια χαρά, εντάσσουν τον εαυτό τους στην ίδια ομάδα με αυτά τα βόδια.
Εδώ μπέρδεψες βόδια, με μή βόδια.
Ο DrWho δεν ανήκει στα βόδια. Είναι σκεπτόμενος και αυτόβουλος άνθρωπος.
Wan, please, σβήστο / άλλαξέ το / τεκμηρίωσέ το. Δεν υπάρχει λόγος για προσβολές.
Φιλικά
Παπιάρχοντας
τεκμηρίωσέ το
Με βιολογικά κριτήρια;
Wan, please, σβήστο / άλλαξέ το / τεκμηρίωσέ το. Δεν υπάρχει λόγος για προσβολές.
Δεν προσέβαλα κανέναν.
Διόρθωσα εσένα ενώ ταυτόχρονα διόρθωσες και εσύ το ποστ σου.
Δεν προσέβαλα κανέναν.
Από αυτογνωσία δεν πάμε πολύ καλά. Και καλά εμείς που σε ξέρουμε. Οι άλλοι ...είδες τι έγινε...
Μόδα or not , το κόστος ( σε εισπράξεις /πωλήσεις/ εικόνας και φήμης ) που θα είχε μια δήλωση του τύπου " Δεν πιστέυω , τι να κάνουμε" αποτρέπει πολλούς από τους παραπάνω να αποδείξουν τα όσα λέτε περί αντιθρησκευτικής τάσης.
Είναι όπως με τη χαιρεκακία. Είναι το ειλικρινέστερο συναίσθημα. Αυτό που βγαίνει πιο αυθόρμητα και κρύβεται πιο δύσκολα. Βλέπεις τον χειρότερο μ....α που ξέρεις να ρίχνει τρεις τούμπες τις σκάλες και να σκάει με τη φάτσα του μέσα στο κουβά της σφουγγαρίστρας. Ε, δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτεί, και εκεί φαίνονται τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σου αισθήματα για κάποιον, το τέλειο ψυχογράφημα: σκηνοθέτησε μία σκηνή που μπορεί να εκδηλώσει χαιρεκακία. Η λύπη μπορεί να γίνει φτιαχτή, το ίδιο και η χαρά (όπως θα σου πουν οι γυναίκες ακόμα και οργασμός).
Το ίδιο και η πίστη, μπορείς να την υποδηθείς, Ο,ΤΙ ώρα θες. Οι περισσότεροι θεομπαίχτες αυτό κάνουν. Το παίζουν Θεούσες μήπως και κουτουπώσουν κάνα κορόιδο και το μαδήσουν. Αυτοί που θα σου πούνε όμως ντεκλαρέ ότι «ξέρεις, δεν πιστεύω τίποτα», αυτοί είναι σίγουρα ειλικρινείς, γιατί δεν έχουν κανένα όφελος, μάλλον χάνουν.
Ασφαλώς και πολεμάνε την ορθοδοξία. Είναι σταθερό και μόνιμο, βασικό στοιχείο της ταυτότητας μας και
η νέα τάξη σιχαίνεται κάθε άλλη ταυτότητα από αυτήν του εξατομικευμένου καταναλωτή.
Μου αρέσει που κάποιοι ζούνε ήδη στον Αρη.
Είμαι καθημερινός αναγνώστης των εφημερίδων, αγοράζω μία και διαβάζω 2 ακόμα ον λάϊν. Από το 90 και μετά,
μόνο πολεμικά άρθρα κατα της ορθόδοξης πίστης διαβάζω - στα ΝΕΑ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το ΒΗΜΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Χιλιάδες χιλιάδων άρθρα. Τα περισσότερα χυδαία,
προπαγανδιστικά, συκοφαντικά και ψευδή.
Θέλετε τον κατάλογο της προπαγάνδας ;
- Η ορθοδοξία είναι εισβολή των Εβραίων που κατέστρεψαν με τον χριστιανισμό το αρχαίο πνεύμα.
Η θεωρία αυτή, βρήκε την έκφρασή της σε εκείνο το βιβλίο της Ζωγράφου, την «Αντιγνώση» που γαλούχησε
γενιές. Επειδή όμως περιέχει μία δόση ρατσισμού η θεωρία αυτή πλέον δεν ακούγεται - μόνο κάτι φασιστάκια δήθεν εραστές του αρχαίου κόσμου την θυμούνται και η χρυσή αυγή.
- Ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον αρχαίο κόσμο, οι χριστιανοί κατάργησαν την Ολυμπιάδα, γκρέμισαν ναούς, έσφαξαν τους εθνικούς κλπ.
Η θεωρία αυτή είναι παραλλαγή της προηγουμένης χωρίς όμως τους Εβραίους. Είναι της μόδας και ψαρεύει
κυρίως αυτούς που δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο στην ζωή τους - τους αφελείς και αυτούς που είναι έτοιμοι να χάψουν όποιο επιχείρημα κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.
Την θεωρία πλασάρουν διάφοροι αρχαιολάτρες με πέδιλο και κινητό, δημοσιογράφοι και ιστορικοί που
συχνάζουν στις εκπομπές του Χαρδαβέλλα.
- Η Ορθοδοξία συνιστά με την εμμονή της στην παράδοση και σε ξεπερασμένες αξίες εμπόδιο, το σοβαρότερο εμπόδιο στην «πρόοδο», τον εκσυγχρονισμό και τον εκδυτικισμό της χώρας.
Η πλέον σύγχρονη προπαγάνδα και η πιό επικίνδυνη κυρίως γιατί εκφραστής της είναι ένας
εξωμότης, ένας πρώην θεολόγος, πρώην μαρξιστής,
ο Στέλιος Ράμφος. Είναι η θεωρία που
χρησιμοποίησε κυρίως ο Σημιτικός εκσυγχρονισμός. Απευθύνεται σε γιάπηδες, ευρωλιγούρηδες, ψώνια της «προόδου» που εκστασιάζονται με το τελευταίο μοντέλο όλων των πραγμάτων κλπ.
Απευθύνεται όμως και στην ηγετική ομνάδα του κράτους και με αυτόν τον τρόπο η θεωρία αυτή αποκτά και μία βάση εξουσίας.
Προσθέστε και τις λεπτομέρειες :
- Η Εκκλησία ήταν κατά της επανάστασης του 21.
- Ο Χριστόδουλος είναι τηλεοπτικό ψώνιο, χουντικός, χοντρός και φοράει ακριβά ρούχα.
- Η Εκκλησία ανήκει στο Βυζάντιο και το Βυζάντιο δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.
- Η Εκκλησία έχει περιουσία που την τρώνε οι παπάδες μονάχοι τους.
- Η Εκκλησία υποβαθμίζει την γυναίκα.
- Η Εκκλησία είναι ρατσιστική ( στην υπόθεση με τις ταυτότητες)
κλπ για να μην γράφω ώρες.
Σε αυτά προσθέστε εκατοντάδες άρθρων, εκπομπών κλπ με θέματα όπως Σφάχτηκαν οι Μητροπολίτες, Στα άδυτα της Χρυσοπηγής, Ιερωμένος φορούσε τάνγκα κάτω από τα ράσα, Της ρίχτηκε την ώρα της εξομολόγησης κλπ
και θα πάρετε μία αμυδρή μόνο εικόνα του συστηματικού, αδυσώπητου και πληρωμένου, επαναλαμβάνω,
πληρωμένου πολέμου που υφίσταται η ορθόδοξη ταυτότητα των Ελλήνων τα τελευταία 15 χρόνια.
Σταύρο για μελέτησε παραπάνω τον διαχωρισμό που κάνω μεταξύ σκεπτόμενων και αυτόβουλων, και των υπολοίπων.
Σε αφορά άμεσα.
Μην σε κοροϊδεύουν φίλε... η θρησκεία είναι το ακριβώς αντίθετο από το ποδόσφαιρο, και ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ τον άνθρωπο από ανάλογα φαινόμενα.
Ο μόνος στον οποίο «υποκύπτει» ο Χριστιανός, είναι ο θέος της αγάπης, του σεβασμού στην ζωή, αρνήτε τις δικαιολογίες κάθε είδους που σκοπό έχουν να τον εκμεταλλευτούν και να τον βάλουν στο μαντρί του καθενός.
Βέβαια θα μου πεις ότι έχουν καταφέρει οι θρησκευτικοί ηγέτες και μάντρωσαν κόσμο και τον εκμεταλλεύονται... αλλά αυτό απλά συμβαίνει γιατί έτσι είναι η ανθρώπινη φύση που σηκώνει πολύ το δούλεμα.
Τα μεγαλύτερα "βόδια" (sorry για την έκφραση αλλά την λέμε εδώ) είναι άνθρωποι που αντιδράνε βλακωδώς όπου ακούνε "Χριστιανός" γιατί δεν βλέπουν πόσο άγρια τους δουλεύουν τους ίδιους.
Ουσιαστικά και πρακτικά είναι πλαστελίνη στα χέρια της κάθε ιδεολογίας, από τον Ναζισμό, τον Εθνικισμό, τον Μαρξισμό, τον Άκρατο καπιταλισμό, των κάθε είδους συμφερόντων και δεν σημαδεύεται.
DrWho: Έχεις απόλυτο δίκιο στο οτι εμείς δεν είμαστε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας. Εκτός αν το... 85% των ελλήνων έχει και aDSL! Μην με απογοητεύεις, όμως, λέγοντάς μου πως πιστεύεις πως όποιος δηλώνει Χριστιανός ΕΙΝΑΙ Χριστιανός! Αυτό είναι και αυτό που προσπαθούσα να σας εξηγήσω εξαρχής και φαινόμουν ως το μαύρο πρόβατο της παρέας (και, εξάλλου, δεν είμαι Sheeplord, αν και... να μια καλή ιδέα! Μπέεεε!). Αν σου φαίνεται για καλή και σωστή Χριστιανή η... Ζήνα, η Άντζελα και οι λοιπές "κυρίες", έ, μάλλον έχεις ορίσει μια πολύ... "ελεύθερη" (ΑΧΕΜντεκολτέωςτονπάτοΓΚΟΥΧΟΥΓΚΟΥΧ) εκδοχή της συγκεκριμένης ιδεολογίας/θρησκείας/πίστεως (για να μη με βρίζουν οι μέν στους δέ πως την χαρακτήρισα με τον ένα ή τον άλλο λαθεμένο τρόπο ). Εξάλλου, σκέψου και το άλλο: στα κανάλια που αφορίζουν τα RPGs και το Lord of the Rings ως σατανικά έργα, τι θα συνέβαινε σε έναν τραγουδιστή αν δήλωνε, όχι πως είναι άθεος / άθρησκος, μα απλά πως "δεν πιστεύει και τόσο πολύ";
Δε καταλαβαίνω πού διαφωνούμε... :shock:
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ.
Παρέθεσα το γελοίο παραδειγματάκι για να διαφωνήσω με υπερβολές που διατυπώθηκαν από το lazar , του τύπου ότι " Το αντιθρησκευτικό κλίμα στην Ελλάδα έιναι της "μόδας" και όποιος πλέον δηλώνει τη θρησκευτικότητά του και την πίστη του θεωρείται γραφικός και αστείος ".
Δεν υποστηρίζω όυτε με νοιάζει αν είναι γνήσιος ή μαιμού χριστιανός . Απλά θεωρώ πως τουλάχιστον στην Ελλάδα , περισσότερο trendy ( ή βολικό ) θεωρείται να δηλώνεις πως πιστεύεις ( ακομα και αν δε πιστεύεις) παρά το ότι δεν πιστεύεις.
Κατά τα άλλα συμφωνούμε.
Πάντως εγώ συμφωνώ 100% με τον λαζαρ. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που αν τους πεις οτί πιστεύεις κάπου σε κατατάσσουν στην κατηγορία των πνευματικά καθυστερήμενων. Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό είναι απλα μόδα, ή απλά ανικανότητα της ελλαδικής εκκλησίας να σταθεί στος ύψος της. Την γνώμη μου την έχω ξαναπεί να μην επαναλαμβάνομαι. Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις...
Σταύρο για μελέτησε παραπάνω τον διαχωρισμό που κάνω μεταξύ σκεπτόμενων και αυτόβουλων, και των υπολοίπων.
Σε αφορά άμεσα.
WAntilles, αυτά που λέει ο Σταύρος είναι γεγονότα. Το ερώτημα δεν είναι τι πιστεύεις ή όχι, αλλά γιατί συμβαίνουν αυτά. Σίγουρα όχι για να ικανοποιήσουν την αντι-εκκλησιαστική σου επιθυμία πάντως. Αυτό είναι το μόνο σημείο που δεν θέλεις/μπορείς να καταλάβεις.
Σε αφορά άμεσα.
WAntilles, αυτά που λέει ο Σταύρος είναι γεγονότα. Το ερώτημα δεν είναι τι πιστεύεις ή όχι, αλλά γιατί συμβαίνουν αυτά. Σίγουρα όχι για να ικανοποιήσουν την αντι-εκκλησιαστική σου επιθυμία πάντως. Αυτό είναι το μόνο σημείο που δεν θέλεις/μπορείς να καταλάβεις.
Αυτά που επικαλείται ο Σταύρος είναι γεγονότα όπως λες, αλλά όχι ως προπαγάνδα. Είναι πέρα για πέρα αληθή (TRUE statements).
Αλλά ο Σταύρος και οι όμοιοί του, που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους, δεν μπορούν να το καταλάβουν.
Και δυστυχώς βλέπω, ότι βαθμιαία, θόλωσαν και τη δική σου κρίση.
Κρίμα.
Cloudy your judgement is.
Judgement με την έννοια της δικής σου κρίσης, δηλαδή ικανότητας αντίληψης (perception).
Αλήθεια WAN, αυτά τα αγγλικά γιατί τα βάζεις, ποτέ δεν το κατάλαβα; Είναι διευκρινιστικοί οι λόγοι;
Δεν πιστεύω να μην εμπιστεύεσαι το μονοτονικό; :mrgreen:
Κατά τα άλλα, μηδέν εις το πηλίκον, όπως αναμενόταν.
By the way, δεν είναι θέμα κρίσης, αλλά γνώσης. Έχεις μεγάλα κενά πολιτικής πληροφόρησης, γι' αυτό μιλάς ξύλινα ("woody", you know).
Εγώ φρόντισα και ενημερώθηκα με τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαυΐα. Τότε το 99, remember; Έψαξα πάρα πολύ γιατί με έτρωγε, αφού οι βόμβες σφύριζαν κοντά στο κεφάλι μου. Αν και η αλήθεια είναι ότι από παιδί είχα οικονομικοπολιτικές ανησυχίες... απλώς τότε εντάθηκαν.
Εσύ, τι έκανες στον πόλεμο του 99, ώ Γουαντίλλε;
Είναι πέρα για πέρα αληθή (TRUE statements).
Ποιό είναι αληθές. Το αστήριχτο ιστορικώς επιχείρημα ότι οι Εβραίοι δημιούργησαν τον Χριστιανισμό, ώστε να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη; Δεν φαντάζομαι να είσαι από τους αρχαιολάτρες, σαν αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι αρχαίοι είχαν υποβρύχια;
ας βάλουμε ακόμα ενα παράδειγμα,
πχ αυριο εγώ πέφτω σε κόμα, με πάνε στο νοσοκομείο, με βλέπουν οι γιατροί, με βάζουν στην ενταντική.
οι γονείς μου σαν θρήσκοι ούτε να σκεφτουν να διακόψουν τα μηχανήματα,
μετά απο δυο μήνες μας λέν απο το νοσοκομέιο, "αα πλεον δεν σας καλύπτει η ασφάλεια χρειάζεται να πληρώνετε 5000 ευρω τον μήνα"
Μανα, αδερφή, αδερφος και πατέρας βγαίνουν στο κλαρί (δεν είμαι ο γιος του ονάση) "συμφορά ου μοιχέυσεις!!'
οπότε, καταλαβαίνουν οτι τα 5000 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρούν;
τι κάνουν;
Ασφαλώς και πολεμάνε την ορθοδοξία. Είναι σταθερό και μόνιμο, βασικό στοιχείο της ταυτότητας μας και
η νέα τάξη σιχαίνεται κάθε άλλη ταυτότητα από αυτήν του εξατομικευμένου καταναλωτή.
πως μπορει η ορθοδοξία να είναι κάτι βασικό και σταθερο;
Ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον αρχαίο κόσμο, οι χριστιανοί κατάργησαν την Ολυμπιάδα, γκρέμισαν ναούς, έσφαξαν τους εθνικούς κλπ.
Η θεωρία αυτή είναι παραλλαγή της προηγουμένης χωρίς όμως τους Εβραίους. Είναι της μόδας και ψαρεύει
κυρίως αυτούς που δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο στην ζωή τους - τους αφελείς και αυτούς που είναι έτοιμοι να χάψουν όποιο επιχείρημα κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.
Την θεωρία πλασάρουν διάφοροι αρχαιολάτρες με πέδιλο και κινητό, δημοσιογράφοι και ιστορικοί που
δεν εξαφανίσαν δηλάδή τον αρχαίο κόσμο;
τι είναι η εκκλησία, τί είναι η ορθοδοξία;
μήπως ο έλληνας δεν είναι ο έλληνας αλλά ο ορθόδοξος;
η εκκλήσια ΑΕ ήταν κατά της επανάστασης, φυσικά όταν κερδίσαν την επανάσταση ήταν υπερ της
- Ο Χριστόδουλος είναι τηλεοπτικό ψώνιο, χουντικός, χοντρός και φοράει ακριβά ρούχα.
γιατί δεν είναι;
σκέψου καλά πριν απαντήσεις σε αυτό
- Η Εκκλησία ανήκει στο Βυζάντιο και το Βυζάντιο δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.
ποιό πολύ με την ρωμαική αυτοκρατορία έχει σχέση
- Η Εκκλησία έχει περιουσία που την τρώνε οι παπάδες μονάχοι τους.
οχι ρε, μόνο καμιά 100αρια mercedes, και ρούχα για μια εμφάνιση που κάνουν 2 έκατομύρια δραχμές, οχι δεν τρώει τα λεφτά μόνη της
- Η Εκκλησία υποβαθμίζει την γυναίκα.
φορα φουστάνι της λένε (εκτός αν είσαι εναντίων αυτου)
- Η Εκκλησία είναι ρατσιστική ( στην υπόθεση με τις ταυτότητες)
Δεν έχει καμία δουλεία με τις ταυτότητες (είναι δουλεία του κράτους)
κλπ για να μην γράφω ώρες.
και εγώ θα μπορουσα να γράφω για μέρες!
Σε αυτά προσθέστε εκατοντάδες άρθρων, εκπομπών κλπ με θέματα όπως Σφάχτηκαν οι Μητροπολίτες, Στα άδυτα της Χρυσοπηγής, Ιερωμένος φορούσε τάνγκα κάτω από τα ράσα, Της ρίχτηκε την ώρα της εξομολόγησης κλπ
φυσικά εσύ με τις παρωπίδες αυτά δεν τα πιστέυεις!!
Δυστηχώς είναι αλήθεια,
έχεις πάει στο άγιο όρος;
δεν έχει γυναίκες εκεί, και φυσικά όλοι είναι άγιοι δεν έχουν σεξουαλικές ορμές........
Να προσθέσω κάτι.
Οι θεωρίες αυτές και άλλες που δεν έγραψα, που πολεμάνε την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, δεν είναι
ελληνικής εμπνεύσεως. Από έξω έρχονται, από ξένα κέντρα, πανεπιστήμια, οργανισμούς κλπ.
Οι Ελληνες νεοταξίτες αντιγράφουν ξένες θεωρίες με μικρές μόνο προσαρμογές.
Η θεωρία π.χ ότι η Ορθοδοξία και η Ελλάδα όχι μόνο δεν ανήκουν στον δυτικό κόσμο αλλά είναι και
εχθρικές προς αυτόν - οπότε η μόνη λύση είναι η συστηματική διάλυση της ελληνικής ταυτότητας, είναι του Χάντιγκτον. Αυτός συνοψίζει με την θεωρία της σύγκρουσης των πολιτισμών την σημερινή εξωτερική πολιτική των αμερικανών. Υπηρέτησε στο υπουργείο,
ήταν σύμβουλος της Ωλμπράϊτ.
Ετσι από το μουσείο της Ευρώπης βγάλανε εντελώς την Ελλάδα, το ίδιο έκανε ο Ντυροζέλ στην
πανευρωπαϊκή ιστορία του.
Επίσης εκείνα που μιλάνε για καταστροφή του αρχαίου κόσμου από τον Χριστιανισμό είναι τουλάχιστον
200 - 300 ετών παλιατζούρες, από την Γερμανία και την Γαλλία κυρίως, που ονειρεύονταν μία Ελλάδα εξιδανικευμένη, ολόγυμνη κλπ. Περίπου σαν την
τελετή αφής της δάδας, μόνο χωρίς ρούχα και
περισσότερα αγοράκια ξάπλα στο γρασίδι.
Οτι το Βυζάντιο δεν είναι Ελλάδα είναι επίσης γερμανικό φρούτο - το οποίο άρπαξαν με την μία οι Τούρκοι. Ψάξτε να δείτε πόσα συνέδρια οργανώνουν οι Τούρκοι για το Βυζάντιο - συνέδρια = εύσχημος τρόπος να αγοράζουμε καθηγητές να λένε ότι τους λέμε - και πόσες υποτροφίες δίνουν για τις βυζαντινές
σπουδές.
Φυσικά οι εγχώριοι νεοταξίτες έχουν αφαιρέσει το Βυζάντιο από τα σχολικά βιβλία.
Τέλος ότι ο Χριστιανισμός είναι εβραϊκός δάκτυλος είναι παλιά υπόθεση επίσης.
Βρε Σταύρο, αν εξαιρέσουμε πως διαφωνώ με τα περισσότερα από όσα παρέθεσες και πιστεύω πως δεν ισχύουν (είναι διάσημη πια η ατάκα του Χριστόδουλου πως "δεν ήξερε διότι μελετούσε", όπως και ο διαχωρισμός ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες), ΓΙΑΤΙ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τη σχέση του Χριστιανισμού με τους Εβραίους;
Βρε χρυσό μου παιδί, ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ο Χριστιανισμός; Δεν σου λέμε το "πού βρίσκεται σήμερα", μα το πώς ξεκίνησε. Μετά, αλλοιώθηκε; Τροποποιήθηκε; Εξελίχθηκε; Ναι, μα όχι και τόσο πολύ. Εσύ μας λες να αγνοούμε επιλεκτικά κομμάτια του. Ψέμα είναι, όμως, πως ακόμη μέσα από την Π.Δ. διαφαίνεται πως... οι Εβραίοι είναι "ο λαός του Θεού"; ΕΙΝΑΙ τελικά, ή ΔΕΝ είναι η Π.Δ. κομμάτι του Χριστιανισμού;
Φιλικά
Παπιάρχοντας
ας βάλουμε ακόμα ενα παράδειγμα,
πχ αυριο εγώ πέφτω σε κόμα, με πάνε στο νοσοκομείο, με βλέπουν οι γιατροί, με βάζουν στην ενταντική.
οι γονείς μου σαν θρήσκοι ούτε να σκεφτουν να διακόψουν τα μηχανήματα,
Θεός φυλάξοι! :mrgreen:
δεν εξαφανίσαν δηλάδή τον αρχαίο κόσμο;
τι είναι η εκκλησία, τί είναι η ορθοδοξία;
μήπως ο έλληνας δεν είναι ο έλληνας αλλά ο ορθόδοξος;
sdikr, εάν δεν είχε υπάρξει ο χριστιανισμός, τότε τα ελληνικά δεν θα υπήρχαν σήμερα ως γλώσσα. Επί τουρκοκρατίας ήταν τα μοναδικά βιβλία που περιείχαν ελληνικά.
Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είχε διαβρωθεί με θρησκευτικά στοιχεία της ανατολής, ήδη από την εποχή των ελληνιστικών χρόνων (Μ. Αλεξάνδρου) και στη συνέχεια κατελύθη πλήρως με την κατάκτηση των ελληνικών πόλεων από τους Ρωμαίους.
Στα υπόλοιπα που ρωτάς: η ιδέα είναι ότι η συνοχή και η συνείδηση των ελλήνων βασίζεται στην ιδιαιτερότητα της γλώσσας και της θρησκείας. Επομένως πρέπει να καταλυθούν ή έστω να ...χαλαρώσουν. Το πρώτο, για εμένα, είναι το πιό επικίνδυνο.
Μην ξεχνάμε και τον μακαρίτη τον Ανδρέα "τα Βαλκάνια είναι η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης".
Στο θέμα με τις ταυτότητες, ωστόσο, θεωρώ συμφέρον να μην (I repeat NOT - με κόλλησε ο WAN) αναγράφεται το θρήσκευμα.
Οι θεωρίες αυτές και άλλες που δεν έγραψα, που πολεμάνε την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, δεν είναι
ελληνικής εμπνεύσεως. Από έξω έρχονται, από ξένα κέντρα, πανεπιστήμια, οργανισμούς κλπ.
Για να σαρκάσω λίγο το κράτος μας, ούτε αυτά δεν είμαστε άξιοι να φτιάξουμε. Ούτε ένα "think tank" της προκοπής, που να παράγει σχέδια αφελληνισμού. :lol:
Σταύρο, στα περί Χριστοδούλου, θα συνυπολογίσω και την κόντρα με το Πατριαρχείο. Υπό σκέψιν, το κατά πόσο είναι φιλελληνική η στάση της ελληνικής εκκλησίας σήμερα.
- Ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον αρχαίο κόσμο, οι χριστιανοί κατάργησαν την Ολυμπιάδα, γκρέμισαν ναούς, έσφαξαν τους εθνικούς κλπ.
- Η Ορθοδοξία συνιστά με την εμμονή της στην παράδοση και σε ξεπερασμένες αξίες εμπόδιο, σοβαρό εμπόδιο στην πρόοδο.
- Ο Χριστόδουλος είναι χουντικός, επικίνδυνος, φιλόδοξος και χουντικός.
- Το Βυζάντιο ανήκε στην Εκκλησία (Θεοκρατία - Χομεϊνοκρατία) και το Βυζάντιο δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.
- Η Εκκλησία έχει αμύθητη περιουσία που την τρώνε οι παπάδες μονάχοι τους.
- Η Εκκλησία υποβαθμίζει εξευτελιστικά την γυναίκα.
- Η Εκκλησία συνθλίβει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα (η υπόθεση με τις ταυτότητες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου).
- Η Εκκλησία κάνει προσηλυτισμό.
Διόρθωσα αναλυτικά παραπάνω όσα statements για τον Χριστιανισμό είναι σωστά.
Τί έχεις να πεις Σταύρο;
Επιτέλους ένα επιχείρημα ύστερα από 90 σελίδες χωρίς να χρησιμοποιήσεις τον όρο "νέα τάξη", "παγκοσμιοποίηση" ή παράγωγά τους, και χωρίς quotes από "ιερά" δήθεν books.
ReverseR,
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που αν τους πεις οτί πιστεύεις κάπου σε κατατάσσουν στην κατηγορία των πνευματικά καθυστερήμενων. Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό είναι απλα μόδα, ή απλά ανικανότητα της ελλαδικής εκκλησίας να σταθεί στος ύψος της
Για να καταλάβουν αυτό που πιστεύει ο Χριστιανός, πρέπει να διαβάσουν. Πολλοί από αυτούς που λένε ότι δεν καταλαβαίνουν και κατηγορούν, είναι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει τον κόπο ούτε να διαβάσουν αυτά τα οποιά βρίζουν (και υπάρχουν πολλοί μέσα και εδώ).
Προφανώς αυτό ως γεγονός αγγίζει τα όρια του γελοίου, και μην κοιτάς που απλά δεν έχουμε όρεξη να γελοιοποιήσουμε κανέναν. Αν καθόμουν προσωπικά να απαντήσω στην κάθε κουταμάρα που έχω διαβάσει εδώ θα είχα σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο. Αφού, αν κάποιος κατηγορεί εν αγνοία, πάει να πει ότι ούτε ο ίδιος δεν παίρνει σοβαρά τον εαυτό του.
Έχω φάει χρόνια μελέτης συστημάτων και θέσεων. Ίσως αυτό να μου έχει δημιουργήσει μια καταστάλαξη ή για άλλους απαξίωση; Δεν με αφορά. Έχω κουβεντιάσει με εκατοντάδες τύπους που μετά το φραπεδάκι ανοίγουν και μια κουβέντα για τον παπά της ενορίας και μέσω αυτού κατηγορούν τον Χριστό, τον Χριστιανό, ή τον Χριστιανισμό. Ανοίγουν το κουτάκι με τις κουταμάρες: Αυτό περιέχει 5-10 ατάκες - επιχειρήματα τα οποιά είναι σαν τις γνωστές απαντήσεις στα σταυρόλεξα. Μόλις τα απαντήσεις ή θέσεις 5-10 αντιερωτήματα τότε αρχίζει: ξέρω έναν παπά που φόραγε στρινγκ, ξέρω έναν άλλο που ντυνόταν γυναίκα κ.λπ.
Προσωπικά δεν χαρίζω ούτε τα κουκούτσια σε τυπάκους σαν κι αυτούς που αναφέρεις ότι "σε κατατάσσουν στην κατηγορία των πνευματικά καθυστερήμενων".
Το φινάλε είναι ένα: Άπαξ και αποκαλυφθεί ότι ο κατήγορος έχει άγνοια, τότε είναι υποχρεομένος να κόψει την κουβέντα και να αρχίσει να μιλάει για τον καιρό.
Όποιος θέλει να κατηγορήσει τον Χριστιανισμό, πρέπει να διαβάσει μέχρι να χυθούν τα μάτια του και να βγάλει φωτιές ο πισινός του στην καρέκλα. όταν το κάνει να μας το πει. ΑΛλιώς ας μιλάει για τον παπά με το στρινγκ μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα του και ας ξέρει ότι απλά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την συμπαθεστάτη κατηγορία των γραφικών τύπων...
Δεν θέλει να διαβάσει; καλώς. Τότε γιατί μιλάει;. Πιθανόν επειδή είναι γκόγκας (αρβανήτικη έκφραση). Ίσως. Αν όμως κάποιος πάει να μου πει ότι το να είμαι Χριστιανός είναι πρόβλημα επειδή αυτός έχει μια ιδέα για τα οικονομικά της εκκλησίας, ή για τον Αρχιεπίσκοπο ή για τον τάδε που κλέβει το παγκάρι τότε πρέπι να είναι απλά κουτός, τη στιγμή που εγώ του μιλάω για τον Χριστό και τη διδασκαλία του.
Τέλος πάντων, η κουβεντούλα είναι καλή και μας πάει μπροστά. Μην έχουμε όμως και την εντύπωση ότι έχουμε επιχηρειματολογήσει σχετικά με τον Χριστιανισμό;
Έχουμε απλά πει για τον παπά με το στρινγκ...
Stamiak, θένκς για την έμμεση επίθεση. Ξαναδιάβασε όλα τα προηγούμενα μηνύματα του θρέντ και μετά φρόντισε να παραθέσεις μία άποψη της προκοπής. Διότι, ακόμη και αν είναι καλοδιατυπωμένες όπως στο τελευταίο σου μήνυμα, οι επιθέσεις είναι επιθέσεις, και η προσπάθειά σου να μειώσεις τους συνομιλητές σου κατακριτέα. Να στο θέσω διαφορετικά: τόσο ανόητος είναι κάποιος ώστε να μην μπορεί να καταλάβει πως αν 9 στους 10 Κόκκινους είναι βόδια, τότε ο χαρακτηρισμός "οι κόκκινοι είναι βόδια" είναι, ως επί το πλείστον, ρεαλιστικός; Πλήν αυτόν, δεν είδα κάποιον να κατακρίνει θρησκεία, διδάγματα, "πυρήνες" θρησκειών. Είδα να κατακρίνονται πρακτικές και ανθρώπινες αδυναμίες, οι οποίες εν μέρη οφείλονται στους εκφραστές των θρησκειών. Αν αδυνατεί, αυτός ο κάποιος, να το καταλάβει και να συνειδητοποιήσει πως ΑΥΤΟ λέμε εδώ και τόσο καιρό, τότε ίσως και να εντάσσεται στα "βόδια".
Είδες τί ωραίες είναι οι προσβολές "σε τρίτο πρόσωπο"; Ας συμμαζευτούμε τώρα.
Φιλικά
Παπιάρχοντας
O WAntilles έγραψε :
- Η Ορθοδοξία συνιστά με την εμμονή της στην παράδοση και σε ξεπερασμένες αξίες εμπόδιο, σοβαρό εμπόδιο στην πρόοδο.
- Το Βυζάντιο ανήκε στην Εκκλησία (Θεοκρατία - Χομεϊνοκρατία) και το Βυζάντιο δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.
- Η Εκκλησία συνθλίβει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα (η υπόθεση με τις ταυτότητες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου).
Οχι μόνον συμφωνώ σε ΟΛΑ αλλά και επαυξάνω!!! Τώρα οσοι διαφωνούν ας ανάψουν μιά φωτιά να με ψήσουν ζωντανό!!!!!!!!!
Ο DrWho δεν ανήκει στα βόδια. Είναι σκεπτόμενος και αυτόβουλος άνθρωπος.
Μπα γιατί; Επειδή συμφωνεί μαζί σου;
Αν δεν κάνω λάθος, εδώ πέρα είναι forum και
-κατά πάσα πιθανότητα- δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Πώς βγάζεις λοιπόν (ΜΕΣΩ ΤΟΥ FORUM) το συμπέρασμα
ότι κάποιοι είναι βόδια και κάποιοι όχι εφόσον
ΔΕΝ γνωριζόμαστε μεταξύ μας; Ωραία κρίση έχεις.
Μήπως λέμε ότι μας συμφέρει wantillακο;
Σε αφορά άμεσα.
Νομίζω ότι έχεις πολύ πολύ ΠΟΛΥ μεγάλο στόμα.
Και δυστυχώς βλέπω, ότι βαθμιαία, θόλωσαν και τη δική σου κρίση.
Κρίμα.
Cloudy your judgement is.
Judgement με την έννοια της δικής σου κρίσης, δηλαδή ικανότητας αντίληψης (perception).
Ναι μωρέ, το χαντακώσαμε κι αυτό το παιδί,
καταδικάστηκε τώρα να είναι θολωμένος ενός
εσύ πεντακάθαρε, αλάνθαστε κριτή των πάντων
έμεινες άθικτος από το παρασιτό που τρώει όλους
τα άλλα αυτόβουλα πρόβατα.
yes master.
(Το να θεωρείς τον εαυτό σου εκλεκτό και μοναδικό,
αλάνθαστο, σωστό, σωσία του κόσμου και της ελευθερίας
είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ κλινικό σύμπτωμα σχιζοφρένειας.
Άνοιξε ό,ποιο βιβλίο ψυχιατρικής θες).
Θα έλεγα να σοβαρευτείς λίγο (ως πρώτο βήμα)
και στη συνέχεια θα δούμε τι θα κάνουμε για
τα άλλα κουσούρια που έχεις.
(Η Εκκλησία εξευτελίζει τη γυναίκα που την ανήγαγε
σε ΘΕΟΜΗΤΗΡ; Η Εκκλησία εξεφτελίζει τη γυναίκα που
έχει δώσει ΕΝΤΟΛΗ στον Αδάμ να τη ΣΕΒΕΤΑΙ, να τη
φροντίζει και να την αγαπάει; )
Ή Εκκλησία συνθλίβει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα;
ΑΑΑΑαααα, ξέχασα εννοείς το ανθρώπινο δικαίωμά σου
να μπορείς να εκφραστείς μέσω της τέχνης απεικονίζοντας
....DELETED by EvilHawk..... Πωπω τι φασίστας
που είμαι που σου στερώ αυτό το δικαίωμα... Πωπω
τι φασίστας είμαι που καταπιέζω τις καλλιτεχνικές
σου ευαισθησίες...
Η Εκκλησία έχει αμύθητη περιουσία που την τρώνε οι
παπάδες; Πολλά κτίρια στα οποία έχεις πατήσει τα
βρωμοπόδαρά σου έχουν χτιστεί από την Εκκλησία.
Όλοι οι παπάδες είναι με LOTUS και με επαύλεις στην
Εκάλη ε; Τους βλέπεις κάθε μέρα ε; Ενώ κάτι
κομμουνο-μαρξιστοειδή-ζωϋφια κάνουν κύρηγμα κατά του
καπιταλισμού αλλά όταν γυρίσουν στον σπίτι τους
τα ξεχνούν όλα. ΝΑΙ ΝΑΙ.
Εδώ δεν μπορείς να κάνεις μια συζήτηση για τα
αθλητικά ρε (σε άλλο thread). Υπάρχει περίπτωση να
βρούμε άκρη εδώ.
Αρκετά για σήμερα.
Ducklord,
Να παραθέσω μια "άποψη της προκοπής"...; Μάλιστα...
Αυτο κι αν είναι ωραίο...
Σαν ποιες για παράδειγμα; Θες να μου αναφέρεις κάποιες απόψεις που για σένα αποτελούν υπόδειγμα στη διατύπωσή τους;
Τέλος πάντων. Δεν νομίζω άλλωστε οτι υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο...
Πάντως...επί του θέματος:
Δεν θα με πρόσβαλε ακόμα και αν με έλεγες ευθέως "βόδι" ή κάτι χειρότερο. Άλλωστε όταν λες ο ίδιος πως απευθύνεις σε μένα έμμεσες προσβολές τότε είναι σαν να με είπες, παρόλο που ποτέ δεν σου είπα κάτι ανάλογο. Επίσης στα προηγούμενα που έγραφα δεν σε ανέφερα πουθενά και κακώς μάντεψες ότι απευθυνόμουν σε σένα γιατι μπορεί να έκανες και λάθος...
Πάντως μη στερείς από τον εαυτό σου τη σοβαρότητα: επιτέθηκες στα δόγματα και τις ιδέες του Χριστιανισμού δεκάδες φορές με απαξιωτικές αναφορές σε ufo, διαστημάνθρωπους και προσβολές.
Δεν μίλησες μόνο για Χριστιανούς που υποκρίνονται. Γιατί αν το έκανες και μάλιστα όχι με εριστικό τρόπο, θα έβρισκες πολλούς συμμάχους, που είναι εξίσου δυσαρεστημένοι με ανθρώπους που παριστάνουν κάτι ή διαδίδουν δόγματα βασιλικότεροι του βασιλέως τα οποία μάλιστα δεν βρίσκουν έρισμα ούτε καν στη Γραφή.
Το στιλ σου όμως δεν έχει σκοπό να βρει συμμάχους από τη πλευρα των ανθρώπων που πιστεύουν, ούτε να οικοδομήσει διάλογο επί της ουσίας. Ο λόγος είναι ότι αυτός που επισημαίνει κάτι για να το διορθώσει δεν γενικεύει, δεν ειρωνεύεται, δεν προσβάλει. Στηλιτεύει απλά το ξεχωριστό γεγονός και το αναλύει. Όχι με ατάκες και επιθετικότητα αλλά με επιχειρήματα και διορθωτικές προτάσεις.
ibok,
ώπ,...γα κάτσε...Κάτι μυρίζει... Ά, ναι... Προφανώς ψήνεσαι μόνος σου από την... θέρμη με την οποία υποστηρίζεις τις απόψεις σου...
Είμαι καθημερινός αναγνώστης των εφημερίδων, αγοράζω μία και διαβάζω 2 ακόμα ον λάϊν. Από το 90 και μετά,
μόνο πολεμικά άρθρα κατα της ορθόδοξης πίστης διαβάζω - στα ΝΕΑ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το ΒΗΜΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
σου έχω ξαναβάλει ερώτημα σχετικά με το σχέδιο για την καταστροφή της ορθοδοξίας και δεν μου απάντησες.
Την τελευταία περίοδο η ροπή παγκόσμια είναι η ενίσχυση των θρησκειών λόγω των διαδραματιζόμενων τόσο στο Ιρακ αλλά και γιατί ο πολιτικός κόσμος αδυνατεί να δώσει λύσεις/απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων.
παράδειγμα
το πιο πρόσφατο είναι η ουκρανία. Η Ε.Ε. με τις ΗΠΑ συμπαραστάτη και η Ρωσία από την άλλη, προσπάθησαν να τραβήξουν ή να κρατήσουν (Ρωσία) την ουκρανία στην οικονομική σφαίρα επιρροής τους χρησιμοποιώντας και τις θρησκευτικές διαφορές της Ουκρανίας (ορθόδοξοι-ουνίτες- καθολικοί).
καλό θα είναι πριν βγάλει ο οποιοσδήποτε συμπεράσματα για οτιδήποτε να μπορεί να δίνει και αποδείξεις και να μην στηρίζετε απλά στην άποψη του που είναι υποκειμενική, γιατί οι απόψεις σε μια τέτοια περίπτωση είναι σαν τις κωλότρυπες, όλοι έχουν από μία.
Η ορθοδοξία είναι εισβολή των Εβραίων που κατέστρεψαν με τον χριστιανισμό το αρχαίο πνεύμα.
Η θεωρία αυτή, βρήκε την έκφρασή της σε εκείνο το βιβλίο της Ζωγράφου, την «Αντιγνώση» που γαλούχησε
γενιές. Επειδή όμως περιέχει μία δόση ρατσισμού η θεωρία αυτή πλέον δεν ακούγεται - μόνο κάτι φασιστάκια δήθεν εραστές του αρχαίου κόσμου την θυμούνται και η χρυσή αυγή.
ο χριστιανισμός και όχι η ορθοδοξία (που είναι και αρκετά μειοψηφικό κομμάτι στο σύνολο) είναι/b] αποτέλεσμα διεργασιών του εβραϊκού έθνους.
είναι αλήθεια επίσης πως η ηθική του χριστιανισμού με την συνεργασία του κρατικού μηχανισμού (βυζάντιο) καταστρέψανε τον αρχαίο κόσμο, αυτό βέβαια δεν είναι κομμάτι ενός σχεδίου των Εβραιών αλλά αποτέλεσμα της επικράτησης του καινούργιου που έφερνε μαζί του.
[b] η γέννηση πάει χερι χέρι με την καταστροφή
τέλος οι διάφοροι φασίστες σαν αυτούς που αναφέρεις, μετά την άνοδο του χριστόδουλου στην εξουσία ενώ λέγανε αυτά που λες, υποστηρίζανε το 12θεο κτλ το γυρίσανε στον χριστιανισμό μια και μυρίσανε ψωμί στην υπόθεση.
Ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον αρχαίο κόσμο, οι χριστιανοί κατάργησαν την Ολυμπιάδα, γκρέμισαν ναούς, έσφαξαν τους εθνικούς κλπ.
και αυτό επίσης είναι αλήθεια, ο χριστιανικός κόσμος όταν πήρε την εξουσία από τον αρχαίο, θεωρούσε τους ελληνες ειδωλολάτρες. Η λέξη εθνικός ήταν πακέτο με την λέξη έλληνας. Δες πόσες εκκλησίες είναι χτισμένες πάνω σε ναούς της αρχαιότητας και πολλές φορές χρησιμοποιώντας και κομμάτια τους.
εδώ έχετε πέσει οι ορθόδοξοι πάνω στα δικά σας σκατά, χρόνια ολόκληρα χτίζατε την θεωρία για την ενιαία ερμηνεία του χριστιανισμού και του ελληνισμού και τώρα πια έχετε πέσει πάνω στις αντιφάσεις σας. Θα μπορούσατε να πείτε εξαρχής την αλήθεια (το καινούργιο που παίρνει την θέση του παλιού) αλλά είσαστε κοντόφθαλμοι τι να κάνουμε;
Ελπίζω να μην με κατηγορήσεις για εθνικισμό γιατί θα πέσει το φόρουμ να μας πλακώσει.
Η Ορθοδοξία συνιστά με την εμμονή της στην παράδοση και σε ξεπερασμένες αξίες εμπόδιο, το σοβαρότερο εμπόδιο στην «πρόοδο», τον εκσυγχρονισμό και τον εκδυτικισμό της χώρας.
Η πλέον σύγχρονη προπαγάνδα και η πιό επικίνδυνη κυρίως γιατί εκφραστής της είναι ένας
εξωμότης, ένας πρώην θεολόγος, πρώην μαρξιστής,
ο Στέλιος Ράμφος. Είναι η θεωρία που
χρησιμοποίησε κυρίως ο Σημιτικός εκσυγχρονισμός. Απευθύνεται σε γιάπηδες, ευρωλιγούρηδες, ψώνια της «προόδου» που εκστασιάζονται με το τελευταίο μοντέλο όλων των πραγμάτων κλπ.
Απευθύνεται όμως και στην ηγετική ομνάδα του κράτους και με αυτόν τον τρόπο η θεωρία αυτή αποκτά και μία βάση εξουσίας.
θα αφήσω ασχολίαστα αυτά που λες για τους εκδυτικισμούς και τα υπόλοιπα κουραφέξαλα μια και είναι δικοί σου υποκειμενισμοί. Γιατί ξεχνάς πως η εκκλησία δεν έχει άποψη για το οικονομικό μοντέλο των χωρών, δεν είναι τέτοιου είδους μηχανισμός.
Είναι όμως ηθικά ξεπερασμένη.
[b] παράδειγμα
οι ηθικές του αγκυλώσεις είναι αποτέλεσμα της χρονικής περιόδου της γέννησης του. Πιο συγκεκριμένα, ξέρουμε την άποψη που έχει η εκκλησία για το προφυλακτικό. Η άποψη αυτή είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της εκκλησίας να προστατέψει τον κόσμο (για τότε παλιά πολύ παλιά γράφω} από την διάλυση της οικογένειας (σπορά χιλιάδων μπαστάρδων}, αυτός είναι ο λόγος που μας προκύπτει η άποψη ου μοιχεύσεις στην συνέχεια αυτή την άποψη την ντύνει και με το ανάλογο υπόβαθρο ( ο άνθρωπος είναι στο κόσμο για να γεννά, όχι να ξενοπηδά, κανένα χαμένο σπερματοζωάριο)
Προσθέστε και τις λεπτομέρειες :
ήταν. αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο σε αυτή την προσπάθεια.
μετά την δημιουργία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, επειδή οι τύποι μέχρι τότε δεν είχανε σοβαροί κρατική υπόσταση αναγκαστήκανε να κρατήσουνε και να χρησιμοποιήσουνε τους θεσμούς που υπήρχανε, ένας από αυτούς πέρα από τους προύχοντες ήταν και η εκκλησία που ανέλαβε τον ρόλο του φοροεισπράκτορα (η ΔΟΥ της ενορίας μας. Λογικό και επόμενο να μην θέλει να χάσει τα προνόμια. Για περισσότερα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου.
Ο Χριστόδουλος είναι τηλεοπτικό ψώνιο, χουντικός, χοντρός και φοράει ακριβά ρούχα.
είναι 100% ψώνιο, πρόσεξε όπου δεις κάμερα θα δεις εκεί κοντά και αυτόν
όπου γάμος και χαρά η βασίλω πρώτη
100% χουντικός, πριν βγεί αρχιεπίσκοπος, όταν ήταν άγιος βόλου ακόμα εγραφε περιστασιακά και στην εφημερίδα στόχο του καψάλη (χουντική, νεοναζιστική)
Η Εκκλησία ανήκει στο Βυζάντιο και το Βυζάντιο δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.
δεν ξέρω αν ανήκει η εκκλησία στο βυζάντιο αλλά το βυζάντιο δεν θεωρούσε τον εαυτό του κομμάτι του ελληνισμού.
η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία και όχι βυζάντιο που είναι νεοελληνική εφεύρεση, είχε επίσημη γλώσσα τα λατινικά, αυτοκράτορες υπήρχανε πολλοι και από τις περιοχές εκτός από την ελληνική επαρχία του βυζαντίου, που πολλές φορές δεν μιλούσαν γρί ελληνικά και σίγουρα δεν θεωρούσαν τον εαυτό τους ελληνες.
οι σύγχρονοι νεοέλληνες εσκεμμένα έχουν αποκόψει από την ιστορία της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας την τελευταία περίοδο της που είχε πια παρακμάσει και περιοριστεί στην ελληνική επικράτεια και κατά συνέπεια είχε πάρει ελληνικά χαρακτηριστικά
Η Εκκλησία έχει περιουσία που την τρώνε οι παπάδες μονάχοι τους.
όχι βέβαια, είναι πάμπτωχοι, τους βλέπω και τούς λυπάμαι
Η Εκκλησία υποβαθμίζει την γυναίκα.[
αν δεν την υποβαθμίζει τότε να αρχίσει να διορίζει και ιέρειες
Η Εκκλησία είναι ρατσιστική ( στην υπόθεση με τις ταυτότητες)[
όχι καθόλου ρατσιστική, απλά αμποδίζει το δικαίωμα κάθε άλλου να προσεύχεται. δες την μανία με το τέμενος των μουσουλμάνων στην ελλάδα, την ελληνοπληξία και προγονοπληξία της.
Η κατάντια στην οποία έχουν ξεπέσει οι νεοταξίτες δημοσιογράφοι είναι απίθανη. Ενας από
αυτούς, που γράφει σε μεγάλη εφημερίδα, διευθυντής
του εξωτερικού ρεπορτάζ, έγραφε προ καιρού
ότι - όπως διάβασε - επιστήμονες θα πάρουν το DNA του Χριστού από την Ιερά Σινδόνη που έχουν στο Βατικανό και θα τον ... κλωνοποιήσουν ! Μετά θα τον στείλουν
έγραφε, σε πολύ καλά σχολεία να μορφωθεί !
Και αυτά τα έγραφε στα σοβαρά, δεν έκανε πλάκα. Τα πίστευε.
Μην τα βάζετε ωρέ παίδες με την κοινή μας πίστη. Μην τρώτε αμάσητο το δόλωμα. Βρείτε ποιός στ αλήθεια φταίει για το παγκόσμιο χάλι και ονομάστε τον. Δεν κάνει να περάσουμε όλη μας την ζωή σαν τα 3 πιθηκάκια - τυφλοί, κουφοί και μουγγοί.
Ο Χριστιανισμός της συγχώρεσης, της αγάπης, της συγνώμης, της ακτημοσύνης,
είναι η μόνη μας ελπίδα - για αυτήν την ζωή
και την άλλη.
Η κατάντια στην οποία έχουν ξεπέσει οι νεοταξίτες δημοσιογράφοι είναι απίθανη. Ενας από
αυτούς, που γράφει σε μεγάλη εφημερίδα, διευθυντής
του εξωτερικού ρεπορτάζ, έγραφε προ καιρού
ότι - όπως διάβασε - επιστήμονες θα πάρουν το DNA του Χριστού από την Ιερά Σινδόνη που έχουν στο Βατικανό και θα τον ... κλωνοποιήσουν ! Μετά θα τον στείλουν
έγραφε, σε πολύ καλά σχολεία να μορφωθεί !
Και αυτά τα έγραφε στα σοβαρά, δεν έκανε πλάκα. Τα πίστευε.
Μην τα βάζετε ωρέ παίδες με την κοινή μας πίστη. Μην τρώτε αμάσητο το δόλωμα. Βρείτε ποιός στ αλήθεια φταίει για το παγκόσμιο χάλι και ονομάστε τον. Δεν κάνει να περάσουμε όλη μας την ζωή σαν τα 3 πιθηκάκια - τυφλοί, κουφοί και μουγγοί.
και την άλλη.
από την πόλη ερχομαι και στην κορφή κανέλα.
αυτo τo ωρέ τι το θες; νομίζεις πως είσαι ο μακρυγιάννης;
Συγνώμη φίλε ξτουλούπ ..
ήθελες να απαντήσω στο δικό σου ; Είναι σχεδόν
αδύνατον αφού έχεις 500 λάθη σε 10 γραμμές. Απορώ
στ αλήθεια πώς κάνετε τόσο άγρια επίθεση σε
πράγματα που δεν έχετε κάνει τον κόπο να γνωρίσετε
ποτέ. Δεν σέβεστε τον συνομιλητή σας
ούτε τον εαυτό σας. Αν όμως γνωρίζεις πράγματι κάτι και θέλεις να μας το πεις, ευχαρίστως να πούμε
την γνώμη μας, αν ενδιαφέρει.
Ασχετο.
Πάνε να ρίξουνε τον Καραμανλή ! Ρε που καταντήσαμε,
η δεξιά να δίνει μαθήματα ανεξάρτησίας και
η «αριστερά» (του ω) - να δίνει
μαθήματα «πώς να γίνετε ένας ευτυχισμένος δούλος ».
αδύνατον αφού έχεις 500 λάθη σε 10 γραμμές.
μπά, αν θυμάμαι καλά οταν σας λέγαμε για τα λάθη σας μας λέγατε οτι δεν είχαμε τι να πουμε!
και την άλλη.
Συγνώμη αλλά όταν ακούω τέτοια δεν ξέρω τι να πω.
η μόνη ελπίδα;;;;;
πριν δηλαδή απο 2004 χρόνια δεν είχε κανείς ελπίδα;
Συγνώμη αλλά όταν ακούω τέτοια δεν ξέρω τι να πω.
η μόνη ελπίδα;;;;;
πριν δηλαδή απο 2004 χρόνια δεν είχε κανείς ελπίδα;
Όχι ρε, οι αξίες που δίδαξε ο Χριστιανισμός ήταν πάντα μέσα μας γιατί έτσι μας έφτιαξε ο Θεός, και όποιος ψάξει θα τα βρει.
Ελπίδα πάντα υπήρχε, και ο Χριστός ήρθε για να μας βοηθήσει να τα δούμε ... αν δεν θες να το κάνεις όμως, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας και τίποτα.
Οχι μόνον συμφωνώ σε ΟΛΑ αλλά και επαυξάνω!!! Τώρα οσοι διαφωνούν ας ανάψουν μιά φωτιά να με ψήσουν ζωντανό!!!!!!!!!
Το πρόβλημα δεν είναι να σε κάψουμε, αλλά πως μπορούμε να σε κάνουμε να ψάξεις για να καταλάβεις την προφανή λούμπα στην οποία έχεις πέσει και τον φανατισμό που δεν σε αφήνει να δεις πέρα από την μύτη σου....
Ότι ιδέα καλοδεχούμενη, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα.
Όχι ρε, οι αξίες που δίδαξε ο Χριστιανισμός ήταν πάντα μέσα μας γιατί έτσι μας έφτιαξε ο Θεός, και όποιος ψάξει θα τα βρει.
Ελπίδα πάντα υπήρχε, και ο Χριστός ήρθε για να μας βοηθήσει να τα δούμε ... αν δεν θες να το κάνεις όμως, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας και τίποτα.
ααα το "πιστευε και μη ερέυνα"
αν οι αξίες ήταν μέσα μας δεν μπορεί τότε να μας "διδαξε" ο χριστιανισμός, έτσι μας έφιαξε ο Θεός;
Τα θρησκευτικά και η επιστήμη δεν συμφωνούν στο πώς ήρθαμε στον κόσμο (εμείς οι ανθρωποί)
κρίμα ρε τους κινέζους, δεν έχουν καμία ελπίδα.
Ουτε η αμερική, ούτε ενα αρκετά μεγάλο ποσοστό της ευρώπης, ευτηχώς στην Αφρική προσπαθούν να τους κάνουν να δούν το φώς. Οσο για την Αυστραλία τι ελπιδα να έχουν οι κατάδικοι της αγγλίας;
Το πρόβλημα του χριστιανισμού και όλων των θρησκειών είναι ένα, πλέον ο κόσμος δεν δέχεται το "πιστευε και μη ερέυνα" θέλει απαντήσεις,
Συγνώμη φίλε ξτουλούπ ..
αδύνατον αφού έχεις 500 λάθη σε 10 γραμμές
σταυρο περαστικά σου
κρίμα ρε τους κινέζους, δεν έχουν καμία ελπίδα.
Ουτε η αμερική, ούτε ενα αρκετά μεγάλο ποσοστό της ευρώπης, ευτηχώς στην Αφρική προσπαθούν να τους κάνουν να δούν το φώς. Οσο για την Αυστραλία τι ελπιδα να έχουν οι κατάδικοι της αγγλίας;
Το πρόβλημα του χριστιανισμού και όλων των θρησκειών είναι ένα, πλέον ο κόσμος δεν δέχεται το "πιστευε και μη ερέυνα" θέλει απαντήσεις,
Το αντίθετο λέω ρε... οι αξίες του Χριστιανισμού είναι αυτονόητες και πανανθρώπινες, και όποιος ψάξει θα τις βρει μέσα του.
Πρέπει να ερευνήσεις μόνος σου τον εαυτό σου και την ψυχή σου για να επιβεβαιώσεις την αλήθεια του Χριστού, όχι το dna επιστημονικά όπως νομίζουν μερικοί.
Ο κόσμος θέλει έτοιμες απαντήσεις ή βάσεις από τους επιστήμονες, για να εξηγήσει το από που προήλθαμε, την αξία και την ουσία της ζωής, κλπ...
Είναι κρίμα, να μην βλέπεις ότι δεν μπορείς να πάρεις καμία πραγματική βοήθεια έτσι .
Είναι κρίμα, να μην βλέπεις ότι δεν μπορείς να πάρεις καμία πραγματική βοήθεια έτσι.
απο πού να πάρω την βοήθεια;
Το αντίθετο λέω ρε... οι αξίες του Χριστιανισμού είναι αυτονόητες και πανανθρώπινες, και όποιος ψάξει θα τις βρει μέσα του.
και εγώ λέω οτι είναι απλά ανθρώπινες, δεν είναι δουλεία του χριστιανισμού το οτι τις έχουμε.
απο πού να πάρω την βοήθεια;
Από τα λόγια του Χριστού ... είναι κρίμα να περιμένεις από την επιστήμη βοήθεια, γιατί δεν μπορεί.
Ακόμα χειρότερο είναι να πιστεύεις την κάθε ανθρώπινη ιδεολογία που φτιάχτηκε με στόχο να σε εκμεταλλευτεί ανάλογα τις συνθήκες, η ακόμα χειρότερα να τα αγνοείς όλα και να κοιτάς μόνο τι θα φάμε και τι θα πιούμε ή να κάνεις ιδεολογία τα ελαττώματα σου.
και εγώ λέω οτι είναι απλά ανθρώπινες, δεν είναι δουλεία του χριστιανισμού το οτι τις έχουμε.
Και ο Χριστός αυτό λέει... ο θεός τις έβαλε όταν έφτιαξε τον άνθρωπο, απλά πρέπει να κοιτάξουμε σωστά μέσα μας και να τις δούμε.
Αν δείχνεις άρνηση,με οποιοδήποτε δικαιολογία και γεμίζεις με αρνητική συμπεριφορά, είναι πολύ δύσκολο να δεις.
Από τα λόγια του Χριστού ... είναι κρίμα να περιμένεις από την επιστήμη βοήθεια, γιατί δεν μπορεί.
κάποτε μια γρύπη ήταν αρκετή να σε στείλει στον παράδεισό, πλέον όχι και όχι χάρη του χριστιανισμού.
Ακόμα χειρότερο είναι να πιστεύεις την κάθε ανθρώπινη ιδεολογία που φτιάχτηκε με στόχο να σε εκμεταλλευτεί ανάλογα τις συνθήκες,
Αυτό κάτι μου θυμίζει!!!
η ακόμα χειρότερα να τα αγνοείς όλα και να κοιτάς μόνο τι θα φάμε και τι θα πιούμε ή να κάνεις ιδεολογία τα ελαττώματα σου.
μά για να ζήσω χρειάζομαι να φάω, να πιώ. τώρα για τα ελαττώματα το πέρνω σαν κακό αστείο.
Και ο Χριστός αυτό λέει... ο θεός τις έβαλε όταν έφτιαξε τον άνθρωπο, απλά πρέπει να κοιτάξουμε σωστά μέσα μας και να τις δούμε.
Αν δείχνεις άρνηση,με οποιοδήποτε δικαιολογία και γεμίζεις με αρνητική συμπεριφορά, είναι πολύ δύσκολο να δεις.
Τα έβαλε στις αμοιβάδες;
Στάμιακ:
1. Έχω αναφέρει τις απόψεις μού δίχως, θέλω να πιστεύω, να κάνω προσωπικές επιθέσεις μέχρι πρόσφατα. Ο λόγος που "σου επιτέθηκα" (και ναι, σε είπα βόδι) δεν ήταν διότι σε θεωρώ βόδι. Το αντίθετο. Ούτε χαζό, ούτε ανόητο. Απλώς, είναι ενοχλητικό - και ΜΗΝ κρύβεσαι - να γράφεις συνέχεια και εσύ, και ο Σταύρος, με ένα συγκεκριμένο και εμμέσως προσβλητικό υφάκι. Ίσως να μην το έχετε καταλάβει. Ίσως να το κάνετε επίτηδες. Πρόσεξε, όμως...
"Προφανώς αυτό ως γεγονός αγγίζει τα όρια του γελοίου, και μην κοιτάς που απλά δεν έχουμε όρεξη να γελοιοποιήσουμε κανέναν"
"Έχω κουβεντιάσει με εκατοντάδες τύπους που μετά το φραπεδάκι ανοίγουν και μια κουβέντα για τον παπά της ενορίας και μέσω αυτού κατηγορούν τον Χριστό, τον Χριστιανό, ή τον Χριστιανισμό. Ανοίγουν το κουτάκι με τις κουταμάρες: Αυτό περιέχει 5-10 ατάκες - επιχειρήματα τα οποιά είναι σαν τις γνωστές απαντήσεις στα σταυρόλεξα. Μόλις τα απαντήσεις ή θέσεις 5-10 αντιερωτήματα τότε αρχίζει: ξέρω έναν παπά που φόραγε στρινγκ, ξέρω έναν άλλο που ντυνόταν γυναίκα κ.λπ"
"Όποιος θέλει να κατηγορήσει τον Χριστιανισμό, πρέπει να διαβάσει μέχρι να χυθούν τα μάτια του και να βγάλει φωτιές ο πισινός του στην καρέκλα. όταν το κάνει να μας το πει. ΑΛλιώς ας μιλάει για τον παπά με το στρινγκ μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα του και ας ξέρει ότι απλά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την συμπαθεστάτη κατηγορία των γραφικών τύπων..."
"Δεν θέλει να διαβάσει; καλώς. Τότε γιατί μιλάει;. Πιθανόν επειδή είναι γκόγκας (αρβανήτικη έκφραση)"
...
Το πρόβλημα είναι πως εμμέσως λές τα άτομα σαν εμένα (είναι που ΔΕΝ επιτέθηκες προς εμέ) ανόητους, γραφικούς, ανίκανους να εκφέρουν άποψη. Προς πληροφόρησή σου, και επειδή έχει ξαναγίνει τέτοια συζητησούλα, ούτε δικτύωση σπούδασα, ούτε υπολογιστές, ούτε διάβασα βιβλία για τους υπολογιστές μέχρι να αιμοραγούν τα μάτια μου. Να` μαι, όμως, εδώ να βοηθώ κόσμο που έχει προβλήματα, και η εργασία μου να είναι σε αυτό το χώρο, και όχι στο θέμα των σπουδών μου. Πλήν αυτών, ναι, ΕΙΣΑΙ "βόδι", εσύ, ένα ανόητο θηλαστικό, αν επιμένεις στην άποψη πως "δεν έχει δικαίωμα να εκφέρει άποψη κάποιος που δεν έχει μελετήσει ένα θέμα". Έχεις μελετήσει πολιτικές επιστήμες; Με ποιό δικαίωμα κρίνεις τους πολιτικούς; Έχεις διδαχθεί χρήση υπολογιστών; Γιατί βρίσκεσαι εδώ; Κατάλαβες ΤΙ με ενόχλησε και "σου επιτέθηκα"; Αφού, λοιπόν, εκτόξευσες εμμέσως κάποιους χαρακτηρισμούς, μετά... έστειλες και το μηνυματάκι όπου ΕΓΩ είμαι ο κακός που σου επιτέθηκε. Ποτέ, ποτέ δεν ήθελα να σε θίξω. Σε σέβομαι, όπως και κάθε συνομιλητή μου, και ελπίζω να μπορείς να το καταλάβεις και από αυτά που γράφω. Με ενοχλεί, όμως, που προσπαθείς καλλωπίζοντας έμμεσο θάψιμο προς τους συνομιλητές σου να αποδείξεις την ανωτερότητα των απόψεών σου. Από τη στιγμή που ζώ σε ένα "Χριστιανοκρατούμενο" (ξέρεις με ποιά έννοια το γράφω) έθνος, που πληρώνω φόρους για τη θρησκεία ΣΟΥ, που γεννήθηκα, διδάχτηκα, θα πεθάνω και θα θαφτώ με τον τρόπο ΣΟΥ, νομίζω πως έχω ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κρίνω αυτό που εσύ μου λες πως πρέπει να σπουδάσω πρώτα για να το κατακρίνω. Ποτέ δεν το έπαιξα ειδήμων της θρησκολογίας, ιερώμενος, επιστήμονας ή καθηγητής. Έδωσα ποτέ τέτοια εντύπωση; Τις ταπεινές προσωπικές απόψεις μου παρέθεσα.
Όσο για το "αν θα βρώ συμμάχους", αν προσπάθησα να "σας"... "καλοπιάσω", ή να κρίνω τα κακώς κείμενα, μα, φίλε μου, απλώς ανέφερα το εμφανές. Δεν ήθελα να δείξω καμία ανωτερότητα απόψεων, να επιβάλω την άποψή μου, να "σας κάνω άθρησκους" ή να "περάσω το δικό μου". Ήθελα, απλά, να καταλάβεις εσύ και κάποιοι άλλοι πως στον ΠΥΡΗΝΑ της καταραμένης ιδεολογίας για την οποία συζητούμε, συμφωνούμε. Θρήσκοι, άθρησκοι, Χριστιανοί και Ουρκρουλιστές (εχμ, ναι..!), γεννηθήκαμε, μάθαμε να φερόμαστε και να ζούμε με την αρχή της ειρήνης και της ισότητας. Ακόμη και αν διαφωνούμε σε θέματα εξομολόγησης, θρησκευτικής εξουσίας, του "τι είναι" και "πως εκφράζεται" αυτό η ανώτερη δύναμη που οι περισσότεροι πιστεύουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πως υπάρχει, είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αυτό ήθελα να πω, αυτό νόμιζα πως έγινε κατανοητό και, προφανώς, έσφαλα. Σόρυ. Δεν θα επαναληφθεί.
====
Σταύρο:
Αυτό που ανέφερες για το... DNA του Ιησού, το έχω διαβάσει / ακούσει και εγώ. Είχε ως βάση, όμως, κάποια περίεργη φυλλάδα αν θυμάμαι καλά, και έλεγε πως, και καλά, έχουν βρεθεί σταγόνες από το αίμα του σε ένα ιερό αντικείμενο. Πολύ... Τζουράσικ Πάρκ έβλεπαν τότε! Όσο για την "κοινή μας πίστη", αν αφαιρέσεις τον... παππού με το μουσάκι που ακούει τις προσευχές μας (ξέρεις, όπως τον παρουσιάζουν σε... παιδικές εικονογραφήσεις!) και την εκκλησιαστική εξουσία, και κρατήσεις την αγάπη, αλληλεγγύη, κατανόηση, έχεις δίκιο για αυτό που αναφέρεις ως "κοινή μας πίστη". Έλα μου, όμως, που "εμείς" (καλά, "εγώ") κολλάμε στο "δέξου τον Θεό" (με τη μορφή που το απαιτεί η εκκλησία)... Εγώ που πιστεύω πως δεν μας ακούει, δεν μας βλέπει, δεν "τον" νοιάζει, αποτέλεσε παράγοντα της δημιουργίας μας και μας άφησε στη μοίρα μας και τώρα εμείς πρέπει να φτιάξουμε τον κόσμο... Είμαι κακός; Θα... καώ στα καζάνια ρε γαμώτο; :-( ;-)
Blizard: Ο Χριστιανισμός εξέφρασε αξίες που είχαν ήδη μέσα τους, ως ένα βαθμό οι άνθρωποι, τις επέβαλε σε άλλους που ήταν "ζώα" και είχε το πολύ θετικό χαρακτηριστικό πως φόβισε αρκετούς αμόρφωτους με σκηνές... βίας και τρόμου ώστε ακόμη και αν ΔΕΝ είχαν τις αξίες του μέσα τους να χωνέψουν πως θα έπρεπε, ντε και καλά, να τις υϊοθετήσουν και να σταματήσουν σφαξίματα και βιασμούς. Αλλιώς θα "το πλήρωναν", με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το πρόβλημα είναι πως, ξέρεις, "έμεινε εκεί". Όχι πως αυτό είναι κακό, μα, βρε παιδί μου, οκ, "το ξεπεράσαμε το στάδιο του ζώου". Τώρα ένα παιδί, ακόμη και αν ΔΕΝ διδαχθεί τη Χριστιανική λογική, μεγαλώνει μαθαίνοντας πως το να δέρνει τους άλλους είναι κακό. Εκεί "χωλαίνει", κατ` εμέ, ο Χριστιανισμός τώρα πιά.
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Αρχοντα
εσύ εκφράζεις μία αγωνία, ψάχνεις. Αυτό φτάνει και παραφτάνει. Είσαι ωραίος και πολύ καλό παιδί με καρδιά μάλαμα.
Μακάρι να σου μοιάζαμε.
Ο Θεός μετράει τις καρδιές όχι τα λόγια.
σου έχω ξαναβάλει ερώτημα σχετικά με το σχέδιο για την καταστροφή της ορθοδοξίας και δεν μου απάντησες.
Την τελευταία περίοδο η ροπή παγκόσμια είναι η ενίσχυση των θρησκειών λόγω των διαδραματιζόμενων τόσο στο Ιρακ αλλά και γιατί ο πολιτικός κόσμος αδυνατεί να δώσει λύσεις/απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων.
παράδειγμα
το πιο πρόσφατο είναι η ουκρανία. Η Ε.Ε. με τις ΗΠΑ συμπαραστάτη και η Ρωσία από την άλλη, προσπάθησαν να τραβήξουν ή να κρατήσουν (Ρωσία) την ουκρανία στην οικονομική σφαίρα επιρροής τους χρησιμοποιώντας και τις θρησκευτικές διαφορές της Ουκρανίας (ορθόδοξοι-ουνίτες- καθολικοί).
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Μπορεί στην Ουκρανία, η έξαψη και η τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος να ευνοεί κάποια σχέδια, ενώ την ίδια στιγμή άλλα σχέδια στην Ελλάδα (η οποία βρίσκεται σε διαφορετική ιστορική φάση από την Ουκρανία) εξυπηρετούνται με την καταπολέμηση του.
ο χριστιανισμός και όχι η ορθοδοξία (που είναι και αρκετά μειοψηφικό κομμάτι στο σύνολο) είναι αποτέλεσμα διεργασιών του εβραϊκού έθνους.
Αυτό από πού το ξέρουμε;
Αρχοντα
εσύ εκφράζεις μία αγωνία, ψάχνεις. Αυτό φτάνει και παραφτάνει. Είσαι ωραίος και πολύ καλό παιδί με καρδιά μάλαμα.
Μακάρι να σου μοιάζαμε.
Ο Θεός μετράει τις καρδιές όχι τα λόγια.
Συμφωνώ και προσθέτω. [προς Ducklord] σου αρέσει το όμορφο, ξέρεις να το ξεχωρίζεις και να το εκτιμάς. Κάποιοι προτιμούν την ασχήμια. Παράξενο...
Ασχετο.
Πάνε να ρίξουνε τον Καραμανλή ! Ρε που καταντήσαμε,
η δεξιά να δίνει μαθήματα ανεξάρτησίας και
η «αριστερά» (του ω) - να δίνει
μαθήματα «πώς να γίνετε ένας ευτυχισμένος δούλος ».
Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά. Η οικονομία είναι μία.
Αλήθεια, ποιοί πάνε να τον ρίξουνε και γιατί;
@ ADSLgr.com All rights reserved.