PDA

Επιστροφή στο Forum : Για τίς ταυτότητες, την θρησκεία, την παγκοσμιοποίηση και .... [split1001-2000]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

ZoltriX
30-11-04, 03:10
ΠΩΠΩ πολιτισμός... Καλά κάναν και τους εκπολιτίσανε.
Ήταν ΖΩΑ, βάρβαροι οι πολιτισμοί εκείνοι, άσχετα
εάν έχουν αποκτήσει "φήμη" για τουριστικούς λόγους.

Τι σχέση έχουν αυτοί οι βάρβαροι με την αρχαία Αθήνα!

ετσι ο καλος χριστιανος βαζει ολους τους κατεργαρηδες στο παγκο τους :)

στην αρχαια σπαρτη που πεταγαν τα μωρακια αβερτα στον καιαδα ηταν επισης ζωα και βαρβαροι ετσι;

ποσο χρονων ειπαμε εισαι;

ZoltriX
30-11-04, 03:12
Σωστό είναι αυτό που λες, αλλά η αλήθεια είναι ότι
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είμαστε ανώτεροι ως πολιτισμός από
όλους τους άλλους, γι' αυτό και υποστηρίζω με τόσο
"ζήλο" αυτά που λέω.

ναι και η μαμα μου παντα μου ελεγε οτι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ειμαι το πιο ομορφο παιδι στο κοσμο

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

ΜΑΝΟΥΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ χαχαχαχ τι λεει το ατομο

Σταύρος
30-11-04, 04:26
Τι απίθανη, ελεύθερη συζήτηση !

Σύμφωνα με τους ιστορικούς μας, χωρίς εξαιρέσεις, ο νεοελληνικός μας χαρακτήρας διαμορφώνεται από τον 9ο αιώνα - μερικοί λένε από τον 7ο ή τον 8ο.
Αν π.χ ανοίξετε οποιοδήποτε βιβλίο ή ανθολόγιο της νεοελληνικής λογοτεχνίας θα δείτε ότι ξεκινάει με τα έπη του Διγενή Ακρίτα και τα στιχάκια του Πτωχοπρόδρομου.
(Ενα καλό εισαγωγικό βιβλίο : Λίνου Πολίτη, Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, εκδόσεις Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. )
(Και μία φαινομενικά άσχετη πληροφορία. Την ίδια εποχή που οι ιστορικοί τοποθετούν την αρχή του νέου ελληνισμού, οι Αγγλοι δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα την γραφή ! )

Τον 9ο αιώνα.
Το κοσμοείδωλό μας λοιπόν, ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο εμείς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τους εαυτούς μας μέσα στον κόσμο, η βαθύτερη ψυχοσύνθεσή μας, διαμορφώθηκε στους Βυζαντινούς χρόνους.
Ετσι, η ορθοδοξία, αποτελεί βασικό στοιχείο της ελληνικής μας ιδιοπροσωπίας. Είμαστε Ελληνες επειδή είμαστε Ορθόδοξοι και είμαστε Ορθόδοξοι επειδή είμαστε Ελληνες.

Δεν το λέω εγώ αυτό. Το ομολογούν όλοι οι Ιστορικοί και δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί.

(ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
π. Γεωργίου Μεταλληνού
Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών
(Ομιλία στο «Λαϊκού Πανεπιστημίου» της Εκκλησίας της Ελλάδος, 14.1.2004)
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/identity/ekklisia_taftotita.htm

- Ε που πας Γυναίκα με το μυτερό καπέλο και άλλο δεν αντέχω
- Στις τζιτζιφιές τις κόκκινες πηγαίνω και στα κρεμαστά νερά που βαφτισμένον σ' έχω
- Έφτασαν άνθρωποι κακοί κι από τα χρόνια μου έκλεψαν μια μέρα
- Είναι ο αέρας περαστός εκεί και μένουν οι κακοί από πέρα
- Δώσε φιλάκι του Χριστού στο πιο μικρό λουλούδι πες να με θυμάται
- Πως μίκρυνε θα πω η αυλή και το παιδί που σ' έκοψε κοιμάται
- Μαστόροι εσείς και παραγιοί φέρτε μου έναν κουβά με ασβέστη
- Κι εγώ πηγαίνω του Θεού να πω Γειά κι αληθώς Ανέστη.

- Οδυσσέας Ελύτης -

Ducklord
30-11-04, 05:29
"Πολύ καλά περνάγαμε...
...και το διασκεδάζαμε...
...και ύστερα μου λες εγώ...
...πως θέλεις να σε παντρευτώ...
Α-πα-πα, πα-πα, πα-παπαπα,
εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα..."

Χιλιάδες Ορθόδοξοι Πατριώτες (με υψηλό αει-κιού) επέλεξαν το, Βυζαντινής νοοτροπίας, άσμα που εξέφρασε τα συναισθήματά τους πέρυσι. Πλατινένιο πολλάκις. Εσείς;

Λοιπά σχόλια περιτεύουν

Φιλικά
Παπιάρχοντας

Υ.Γ.: Γκόθικα, να` σαι καλά παλ`κάρ`μ! Κατουρήθηκα στα γέλια με ένα προηγηθέν ποστάκι σου! Εύγε!

Υ.Γ.2: Μη δω κανέναν να αναφέρει πως οι... νεοταξίτες ανέδειξαν τη Βανδή! ΈΛΕΟΣ!

blizard
30-11-04, 06:03
Χώρια που βρίσκω προσβλητικό το να προσπαθεί κανείς να παρουσιάσει βαρβαρότητες κι αίσχη ενάντια σε ανθρώπους που έγιναν διαστρέφοντας κι ξεφτυλλίζοντας την διδασκαλία του Ιησού, ως "εκπολιτισμό", καθώς αυτοί οι "πολιτισμένοι" ξέχασαν ότι ο ίδιος ο Ιησούς δεν πίεσε ΚΑΝΕΝΑΝ κι με κανένα τρόπο να τον ακολουθήσει.
O τρόπος που δίδαξε ο Χριστός είναι ο μόνος σωστός, αλλά με διαφορά και ο πιο δύσκολος .
Μην περιμένεις θαύματα λοιπόν... όλοι ήταν άνθρωποι με τα ελαττώματα τους κατά βάθος.

Απλά ο Χριστιανισμός μας επηρεάζει για να γίνουμε λίγο καλύτεροι.
Πρέπει να το θες βέβαια… αλλιώς μπορεί να τον έχεις σαν άλλοθι , ή να ψάχνεις για οποιαδήποτε δικαιολογία και συκοφαντία εναντίον του για να μπορείς να κάνεις ότι σε συμφέρει.

lazar
30-11-04, 11:04
"Πολύ καλά περνάγαμε...
...και το διασκεδάζαμε...
...και ύστερα μου λες εγώ...
...πως θέλεις να σε παντρευτώ...
Α-πα-πα, πα-πα, πα-παπαπα,
εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα..."

Ε είπαμε. Το επίπεδο στην Ελλάδα έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Μην το τραγουδάμε κι όλας...

EvilHawk
30-11-04, 11:17
Ξέρετε τί μου αρέσει πιο πολύ σε αυτό το forum?

Το ότι αντίστοιχες συζητήσεις σε άλλα "τεχνολογικά" forum εχουν πεθάνει σε 5-10 σελίδες αντιπαραθέσεων 2-3 ατόμων! Εδώ ξεπεράσατε τίς 50+ και έχει πολύ μέλλον ακόμα με την τροπή που πήρε η συζήτηση! :wink:

Gothic
30-11-04, 11:34
Υ.Γ.: Γκόθικα, να` σαι καλά παλ`κάρ`μ! Κατουρήθηκα στα γέλια με ένα προηγηθέν ποστάκι σου! Εύγε!
Ευχαριστώ συνάδελφε Νιουορντερίτη :mrgreen: Οι ευλογίες του Παζούζου να συνοδεύουν κάθε σου σουτ απο την σέντρα στο Σένσιμπλ. :twisted:

Δεν το λέω εγώ αυτό. Το ομολογούν όλοι οι Ιστορικοί και δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί.

(ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
π. Γεωργίου Μεταλληνού
Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών
(Ομιλία στο «Λαϊκού Πανεπιστημίου» της Εκκλησίας της Ελλάδος, 14.1.2004)
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/identity/ekklisia_taftotita.htm
Για να το λένε τέτοιοι ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ιστορικοί όπως ο ΠΑΤΕΡΑΣ Μεταλληνός του οποίου η ομιλία αναρτήθηκε στο site της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ε, ποιοί είμαστε να φέρουμε αντιρήσεις... Και εγω που νόμιζα οτι όλος ο κόσμος μας ξέρει για τον Παρθενώνα και την προσφορά μας σε όλες τις επιστήμες και τις τέχνες απο τότε που το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ζούσε αποκλειστικά με δίαιτα με μπανάνες. Καμμια διατριβή του π.Τσάκαλου για τους Ντιντίδες που θα βρούμε; Μου θυμίζει το γνωστό "Μα το λένε όλοι! Ποιοί όλοι; Ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Γιάννης ο Κοτσίδας..." :wink:

lazar
30-11-04, 11:41
Ακόμα δεν έχει απαντηθεί το:

1) Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες;

Και αμέσως προκύπτει το

2) Γιατί έκανε όλη αυτή τη φασαρία η κυβέρνηση;

Σταύρος
30-11-04, 11:43
Υ.Γ.2: Μη δω κανέναν να αναφέρει πως οι... νεοταξίτες ανέδειξαν τη Βανδή! ΈΛΕΟΣ!

Δηλαδή ποιός την ανέδειξε ; Αυτήν και ολους τους υπολοίπους. Το ταλέντο τους ;
Να αγνοείς την προγραμματισμένη πολιτιστική εισβολή, σε όλους τους τομείς, και να φωνάζεις μάλιστα για έλεος !

Γκόθικ
ο Μεταλληνός είναι ένας - τους υπολοίπους έπρεπε να τους γνωρίζεις.
Και γιατί δεν είναι αντικειμενικός ο Μεταλληνός ; Επειδή εσύ υποθέτεις πως δεν είναι. Αυτό λέγεται προκατάληψη.

Gothic
30-11-04, 11:52
Ξέρετε τί μου αρέσει πιο πολύ σε αυτό το forum?

Το ότι αντίστοιχες συζητήσεις σε άλλα "τεχνολογικά" forum εχουν πεθάνει σε 5-10 σελίδες αντιπαραθέσεων 2-3 ατόμων! Εδώ ξεπεράσατε τίς 50+ και έχει πολύ μέλλον ακόμα με την τροπή που πήρε η συζήτηση! :wink:
Καταγγέλω αυτούς που αντιτίθενται στη \m/ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ \m/ ή \m/ New Order \m/ (όχι αυτούς που είχαν βγάλει το Blue Monday και το True Faith) οτι δουλεύουν για τον ΟΤΕς με σκοπό να μας αποσπάσουν απο τα ζητήματα που απασχολούν εμάς που δεν πέφτουν τα ψίχουλα του αντίδωρου στη γραβάτα μας την Ανάσταση.

Αναφέρω ως παράδειγμα οτι χθές η αγαπημένη μας "ιδιωτική" (© Jamesbond) εταιρία ζήτησε απο το κράτος (όπως υποχρεούται να κάνει κάθε ιδιωτική εταιρεία) να αυξήσει 20% το πάγιο και την χρέωση στο ιντερνέτς και δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα θέμα γύρω απο αυτό.

Και ερωτώ. Απο που κλάνει το μπαρμπούνι;

Ducklord
30-11-04, 12:00
Βρε Σταύρο, "Νέα Τάξη" είναι ο νεοέλληνας που έμαθε τα σιντιά;
"Νέα Τάξη" είναι τα 16χρονα στα σχολεία;
"Νέα Τάξη" είναι ο έλληνας καταναλωτής, που πρίν 50 χρόνια ήταν, και πάλι, έλληνας καταναλωτής - μα με πολύ λιγότερες επιλογές... κατανάλωσης;
"Νέα Τάξη" είναι ο κλασσικός αριστερός, δεξιός, κεντρώος, ανωκατωκαιπλαγίως έλληνας του καφενείου;

Ποιός διάολο είναι η "Νέα Τάξη"; Ο άμυαλος νεοέλληνας που ανέδειξε τη Βανδή δεν είναι άμυαλος λόγω "εξωτερικών παραγόντων". Ναι, παίζουν ρόλο, μα δεν είναι τόσο σημαντικοί. Ο Έλληνας πάντα ήταν στόκος σε κάποια θέματα, πάντα "μεράκλωνε" με αηδίες - εκτός αν το αναγουλιαστικό "Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί" σου φαίνεται πολύ πιο "χάϊ" απο τη Βανδή.
Έχουμε ξεπέσει, γενικώς. Κάποιοι φανατίζονται με τη θρησκεία και δεν σκέφτονται αντικειμενικά το τι ακολουθούν - δεν μιλάω για τους "συνειδητοποιημένους Χ.Ο." μα για τις "Λουκάδες". Άλλοι εθελοτυφλούν για τα χάλια τους, ενώ κάποιοι είναι απλά πολύ ηλίθιοι για να τα καταλάβουν. Όλοι αυτοί είναι, όλως περιέργως, η "Νέα Ελλάδα", οι "Απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων". Να μας χαιρόμαστε.

Όσο για το πόσο "Νεοταξίτισα" είναι η Βανδή, δεν ξέρω. Στην έναρξη και λήξη των Ολυμπιακών, που περήφανα παρευρέθει και ο κύριος Χριστόδουλος αν δεν απατώμαι, ποιά καμάρια της Ορθοδοξίας τραγούδησαν;

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Αν δεν θυμάσαι, έπαιξε και... Tiesto..!!!

Gothic
30-11-04, 12:01
Ακόμα δεν έχει απαντηθεί το:

1) Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες;
Απαντήθηκε πολλάκις.

Και αμέσως προκύπτει το

2) Γιατί έκανε όλη αυτή τη φασαρία η κυβέρνηση;
Ο κύριος χέρρ Χριστόδουλος έκανε όλη την φασαρία. Δεν θυμάμαι καμμια κυβέρνηση να κάνει συλαλλητήρια με τα λάβαρα της επαναστάσεως του '21.

Σταύρο, νομίζω οτι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση για το λόγο που αμφισβητώ την ουδετερότητα του ΠΑΤΕΡΑ Μεταλληνού, όσο σοβαρός και αν είναι σαν άνθρωπος. Σαφώς και θα υποστηρίξει οτι χωρίς αυτόν και τους υπόλοιπους δεν θα υπήρχε Ελλάδα.
Εσυ θα εμπιστευόσουν κάποιον που τον λένε Αγιατολάχ Μωχάμεντ Αλ Σαουϊ για να σου αναλύσει ουδέτερα και ψύχραιμα το Κοράνι;

lazar
30-11-04, 12:12
Ο κύριος χέρρ Χριστόδουλος έκανε όλη την φασαρία. Δεν θυμάμαι καμμια κυβέρνηση να κάνει συλαλλητήρια με τα λάβαρα της επαναστάσεως του '21.

Χαχα! Καλό! Η κυβέρνηση δεν ήξερε τι επρόκειτο να γίνει! Από τη μία λέμε ότι εκκλησία-κυβέρνηση πάνε παρέα, από την άλλη τους την έφερε ο Κυρ-Χριστόδουλος.

Από την άλλη, γιατί το έκανε; Για τα ανθρώπινα δικαιώματα που επικαλείται; Μα η κοινωνική τους ευαισθησία εξαντλήθηκε μόνο σε αυτό το δήθεν σοβαρό ζήτημα. Άσε που δεν κατάλαβα. Ο Χ μουσουλμάνος της Θράκης δεν θα έχει το πρόβλημα που είχε (εάν και όταν είχε) από τη στιγμή που η ταυτότητα του δεν θα γράφει το θρησκευτικό πιστεύω του;

Είπαμε, συμφωνώ με την μη αναγραφή επάνω σε ένα κρατικό, διοικητικό έγγραφο, δεν συμφωνώ όμως να τρώω κουτόχορτο. :)

lazar
30-11-04, 12:14
Βρε Σταύρο, "Νέα Τάξη" είναι ο νεοέλληνας που έμαθε τα σιντιά;
"Νέα Τάξη" είναι τα 16χρονα στα σχολεία;
"Νέα Τάξη" είναι ο έλληνας καταναλωτής, που πρίν 50 χρόνια ήταν, και πάλι, έλληνας καταναλωτής - μα με πολύ λιγότερες επιλογές... κατανάλωσης;
"Νέα Τάξη" είναι ο κλασσικός αριστερός, δεξιός, κεντρώος, ανωκατωκαιπλαγίως έλληνας του καφενείου;

Έλα βρε συ, αυτούς εννοεί; Εννοεί προφανώς αυτούς που ασκούν προπαγάνδα. Τα 16χρονα είναι ο στόχος αυτών, τα θύματα εάν προτιμάς και όχι οι θύτες. Προφανώς, έτσι δεν είναι; :wink:

Η νέα τάξη εκπροσωπείται από καμμιά 500αριά εταιρείες περίπου, οι οποίες προέρχονται κυρίως ...εκ Δυσμών.

mrwireless
30-11-04, 12:26
Καλα, αν ξερει καποιος το αν ο Μιχας της Ελευθεροτυπιας ειναι ο ιδιος με τον υδροκεφαλο Μιχα που θυμαμαι σε κατι ΤV παραθυρα πριν απο χρονια και το Μιχα της Wall Street Journal, let me know

κατσε να κανω ενα τηλεφωνο στο σορος, ειναι κολλητος του και θα μου πει οτι θελεις να μαθεις...

Μια που αποφασισες να ασχοληθεις μαζι μου moonchild - νομιζεις οτι δεν ξερω τους τιτλους των βιβλιων του γνωστου λατρη του Σειταν-Σετ, Aleister Crowley?

Οποτε θα μπορεις να εξηγησεις και σε οσους "δεν ξερουν", καποιες λεπτομερειες για τι ακριβως ειναι οι μαγοι η πως γινονται οι συγχρονες ανθρωποθυσιες...

MAGICK in Theory and Practice, by The Master Therion (Aleister Crowley):

...But the bloody sacrifice, though more dangerous, is more efficacious; and for nearly all purposes human sacrifice is the best....

Οι πονηροι οπαδοι του υποστηριζουν οτι δεν ειναι "σατανιστης" - γιατι ο "Σατανας" ειναι χριστιανικη εφευρεση, ενω ο πραγματικος αρχοντας ειναι ο Σειταν η Σετ - αλλα ομως εγραψε και το εξης:

SATANIC EXTRACTS, by Aleister Crowley:

The Oath of Fealty
I bind my blood in Satan's hands,
All this that lieth betwixt my hands
To thee, the Beast, and thy control,
I pledge me; body, mind, and soul.

crimson
30-11-04, 12:27
Gothic, άμα θες διάβασε το λινκ και ας μην τον εμπιστευτείς τον Μεταλληνό.
Μη δεχθείς αν δε θες τις πνευματικές του απόψεις. Αλλά ίσως [σ' αυτό ή και σε άλλα κείμενά του] βρεις άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία πχ σε σχέση με την ιστορία.

lazar
30-11-04, 12:35
Εσυ θα εμπιστευόσουν κάποιον που τον λένε Αγιατολάχ Μωχάμεντ Αλ Σαουϊ για να σου αναλύσει ουδέτερα και ψύχραιμα το Κοράνι;

Δεν υπάρχει "ουδέτερα". Κι εσύ κρίνεις από την θέση στην οποία ήδη βρίσκεσαι που είναι, ας πούμε, "δεν γουστάρω θρησκείες κλπ.". Κάπως έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση, που έχει να κάνει με τη μόρφωση σου και τα βιώματα σου.
Ουδέτερος είναι ο αδιάφορος, αλλά ως αδιάφορος ...δεν ενδιαφέρεται. Όσοι ενδιαφέρονται και εκφράζουν γνώμη, ουσιαστικά εκφράζουν θέση.

Σταύρος
30-11-04, 12:37
Καλα, αν ξερει καποιος το αν ο Μιχας της Ελευθεροτυπιας ειναι ο ιδιος με τον υδροκεφαλο Μιχα που θυμαμαι σε κατι ΤV παραθυρα πριν απο χρονια και το Μιχα της Wall Street Journal, let me know

Ο ίδιος είναι. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία. Ξεκίνησε την διάσημη καρριέρα του με εκείνο το άρθρο περί δολοφόνου Μ. Αλεξάνδρου. Ηταν στην εταιρία μελετών του Ανδριανόπουλου.
Πέρυσι δημοσίευσε το βιβλίο του στην αμερική, γραμμένο στα αγγλικά, όπου και η κριτική στην Γουώλ Στρήτ Τζάρναλ. Στο βιβλίο αυτό «αποκαλύπτει» την εγκληματική φύση του ελληνικού λαού, την εγκληματική του συμπαράσταση στους Σέρβους και ζητάει από τους αμερικανούς να μας τιμωρήσουν.

mrwireless
30-11-04, 13:39
Δεν ξερω αν ο Ζoltrix εχει υψος 30 εκατοστα, αλλα αυτο ειναι το μεγεθος του moonchild - προκειται για το αλχημιστικο homunculus (το αναφερει ο Παρακελσος), παρομοιο με το Εβραικης προελευσης golem που εφτιαχναν οι Καμπαλιστες Ραββινοι απο λασπη, ενα μικρο ανθρωποειδες "ρομποτ" για να κανει διαφορες δουλειες

Ο Hubbard, ιδρυτης της Σαιεντολογιας (ολα αυτα τα λουλουδια πανε πακετο) προσπαθησε και αυτος να φτιαξει ενα moonchild-homunculus μαζι με τον φιλο του Parsons, αν και η τακτικη του προκαλεσε τη διαφωνια του Crowley (εκτος απο ολα τα αλλα, οι τυποι αυτοι ηταν και γνωστοι παιδοφιλοι)

Ο Crowley ελεγε επισης πως ειναι ο Baphomet (Baphomet XI, για την ακριβεια) την "ενεργεια" δε για να το καταφερει αυτο τη δημιουργησε με τη μεθοδο τηε "πιπας", με γνωριμιες που απεκτησε σε Τουρκικα λουτρα.

O οριτζιναλ Baphomet ειναι ο γνωστος αποκρυφιστικος-διαβολικος τραγος με τα μεγαλα κερατα στις καρτες των Ταρο, "θεος" της Μασονειας κ.λ.π.

Gothic
30-11-04, 13:46

Δεν υπάρχει "ουδέτερα". Κι εσύ κρίνεις από την θέση στην οποία ήδη βρίσκεσαι που είναι, ας πούμε, "δεν γουστάρω θρησκείες κλπ.". Κάπως έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση, που έχει να κάνει με τη μόρφωση σου και τα βιώματα σου.

Ουδέτερος είναι ο αδιάφορος, αλλά ως αδιάφορος ...δεν ενδιαφέρεται. Όσοι ενδιαφέρονται και εκφράζουν γνώμη, ουσιαστικά εκφράζουν θέση.
ΟΚ και εγώ μπορεί να μην είμαι ουδέτερος, αλλα στέκομαι όσο πιο μακρυά απο τα άκρα μπορώ. Όσο γραφικό βρίσκω κάποιον που λέει οτι στο όνομα του καλού Θεούλη εκπολιτίσαμε τους Βάρβαρους σφάζοντας τους όλους και καλά έκαναν και έκαιγαν τις μάγισσες που ζύγιζαν όσο μια πάπια (πάσα ομοιότης με γνωστό θαμώνα συμπτωματική), άλλο τόσο γραφικό βρίσκω κάποιο που λέει οτι θα κάψει τις Εκκλησίες και θα κατουρήσει στα ψόφια κουφάρια των παπάδων για να κάνει κέφι.
Για εμένα είναι το ίδιο και το αυτό. Και δεν θα εμπιστευτώ κάποιο παπά να μου πεί γιατί η Ελλάδα δεν θα υπήρχε χωρίς Ορθοδοξία, όπως δεν θα εμπιστευτώ ένα αγιατολάχ να μου πεί γιατι το Κοράνι είναι ο σωστός δρόμος, όσο και αν θα τους σεβαστώ και τους δυο αν το αξίζουν σαν άνθρωποι (και είμαι σίγουρος οτι ο Μεταλληνός είναι αξιόλογος, όχι σαν κάτι κάφρους όπως ο Χριστόδουλος και ο Τσάκαλος).

Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, είμαι κατά της οποιασδήποτε οργανωμένης Εκκλησίας και όχι εναντίον οποιασδήποτε Θρησκείας. Όσο και αν δεν το παραδέχεστε, η Εκκλησία και η Θρησκεία είναι δύο άσχετα πράγματα.
Ο Χριστός δεν είπε "σφάχτε τους βάρβαρους, πληρώστε με για τα μυστήρια, θεοποιήστε τις εικόνες μου, κερδίστε όσο πιο πολλά μπορείτε και απειλήστε με την Κόλαση όσους δεν πιστεύουν σε εμένα" αλλα αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την ύπαρξη του και αυτοανακυρήχθηκαν ως οι εκπρόσωποι του επι Γής.

Δεν είχα κάποια ιδιαίτερα βιώματα που με έκαναν να νιώσω έτσι για την Εκκλησία. Απλά άνοιξα τα μάτια μου και είδα αυτά που θεωρεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βλασφημία και μόνο να σκεφτείς. Οι ζάμπλουτοι χρυσοφορεμένοι παπάδες με τιμολόγια υπηρεσιών και το καλύτερο σύστημα marketing που έχει στηθεί ποτέ με το να σε έχουν πελάτη απο τον πρώτο χρόνο της ζωής σου ήταν αρκετά για να δω λογικά οτι όλο αυτό το κατασκεύασμα δεν μπορει να έχει καμμία σχέση με την αγάπη και την ταπεινότητα που δίδαξε ο Χριστός.

Σας αρέσει δεν σας αρέσει, Χ.Ο. με την έννοια που διδάσκει το παπαδαριό ΔΕΝ είσαστε για λόγους που ο Παπιόλορδας έχει εξηγήσει πολύ καλα στο παρελθόν.

Gothic
30-11-04, 13:54
Δεν ξερω αν ο Ζoltrix εχει υψος 30 εκατοστα, αλλα αυτο ειναι το μεγεθος του moonchild - προκειται για το αλχημιστικο homunculus (το αναφερει ο Παρακελσος), παρομοιο με το Εβραικης προελευσης golem που εφτιαχναν οι Καμπαλιστες Ραββινοι απο λασπη, ενα μικρο ανθρωποειδες "ρομποτ" για να κανει διαφορες δουλειες

Ο Hubbard, ιδρυτης της Σαιεντολογιας (ολα αυτα τα λουλουδια πανε πακετο) προσπαθησε και αυτος να φτιαξει ενα moonchild-homunculus μαζι με τον φιλο του Parsons, αν και η τακτικη του προκαλεσε τη διαφωνια του Crowley (εκτος απο ολα τα αλλα, οι τυποι αυτοι ηταν και γνωστοι παιδοφιλοι)

Ο Crowley ελεγε επισης πως ειναι ο Baphomet (Baphomet XI, για την ακριβεια) την "ενεργεια" δε για να το καταφερει αυτο τη δημιουργησε με τη μεθοδο τηε "πιπας", με γνωριμιες που απεκτησε σε Τουρκικα λουτρα.

O οριτζιναλ Baphomet ειναι ο γνωστος αποκρυφιστικος-διαβολικος τραγος με τα μεγαλα κερατα στις καρτες των Ταρο, "θεος" της Μασονειας κ.λ.π.
Ο Παζούζου ο 7ος πιανού μπατζανάκης ήταν; :roll:

Σταύρος
30-11-04, 14:03
Λέμε για τις σκουπιδοτροφές, το αμερικανικής εμπνεύσεως τζάνκ φούντ πού παχαίνει και αρρωσταίνει.
Το πολιτιστικό τζάνκ φούντ, τα σκουπίδια στον κινηματογράφο, την μουσική, την μόδα, την συμπεριφορά, δεν τα καταγγέλουμε ;
Καταγγέλουμε την παρακμή αλλά την αναπαράγουμε. Και ασκούμε κριτική στην Εκκλησία. Απίθανα
πράγματα.

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη τα ίδια. Στο τραγούδι ας πούμε, οι ξένες δισκογραφικές εταιρίες ελέγχουν το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες. Παντού να κυκλοφορούν τα σκουπίδια, τα υποπροϊόντα της αμερικανικής ανθυποκουλτούρας.
Στον κινηματογράφο επίσης αφού ελέγχουν τις αίθουσες και τις εταιρίες διανομής.

Και δεν φτάνει αυτό.
Απαγορεύουν τον εθνικό πολιτισμό, αφού παρά τις αντιδράσεις, κυρίως των Γάλλων, περιλαμβάνουν τα πολιτιστικά «προϊόντα» στις συνθήκες του διεθνούς εμπορίου.

Αλλά αυτά είναι λόγια. Εμείς τι κάνουμε, ο καθένας από μας. Πως αντιδράμε στον πνευματικό θάνατο που προκαλούν αυτά τα σκουπίδια.
Να σας πω.
Παίζουμε χαφλάϊφ και rpg, παραδίδουμε την ψυχααγωγία μας, τα αισθήματά μας και το πνεύμα μας στις εταιρίες
και καταγγέλουμε τους άλλους και κυρίως την Εκκλησία για την παρακμή.

mrwireless
30-11-04, 14:09

Ο Παζούζου ο 7ος πιανού μπατζανάκης ήταν; :roll:

Θεος των Ινκας ειναι αυτος ??????????????????

ReverseR
30-11-04, 14:29
Λέμε για τις σκουπιδοτροφές, το αμερικανικής εμπνεύσεως τζάνκ φούντ πού παχαίνει και αρρωσταίνει.
Το πολιτιστικό τζάνκ φούντ, τα σκουπίδια στον κινηματογράφο, την μουσική, την μόδα, την συμπεριφορά, δεν τα καταγγέλουμε ;
Καταγγέλουμε την παρακμή αλλά την αναπαράγουμε. Και ασκούμε κριτική στην Εκκλησία. Απίθανα
πράγματα.

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη τα ίδια. Στο τραγούδι ας πούμε, οι ξένες δισκογραφικές εταιρίες ελέγχουν το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες. Παντού να κυκλοφορούν τα σκουπίδια, τα υποπροϊόντα της αμερικανικής ανθυποκουλτούρας.

Και δεν φτάνει αυτό.
Απαγορεύουν τον εθνικό πολιτισμό, αφού παρά τις αντιδράσεις, κυρίως των Γάλλων, περιλαμβάνουν τα πολιτιστικά «προϊόντα» στις συνθήκες του διεθνούς εμπορίου.

Αλλά αυτά είναι λόγια. Εμείς τι κάνουμε, ο καθένας από μας. Πως αντιδράμε στον πνευματικό θάνατο που προκαλούν αυτά τα σκουπίδια.
Να σας πω.
Παίζουμε χαφλάϊφ και rpg, παραδίδουμε την ψυχααγωγία μας, τα αισθήματά μας και το πνεύμα μας στις εταιρίες
και καταγγέλουμε τους άλλους και κυρίως την Εκκλησία για την παρακμή.

Δυστυχώς η εκκλησία μας είναι στο τομέα της παρακμής είναι ο μπροστάρης. Άμα δεν μπορείς να το δεις αυτό υπάρχει πρόβλημα....
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη θρησκεία σου, αλλά από αυτούς που εκπροσωπείται. Ούτε άμα πιστεύεις σε κάτι σε θεωρώ κατώτερο από μένα. Αλλά το να εθελοτυφλείς με βάζει σε δίλλημα για τον αν θα πρέπει να ανοίξω κουβέντα μαζί σου.
Και δεν είναι μόνο τα οικονομικά της εκκλησίας το όλο θέμα, εδώ είδαμε κρούσματα ειδωλολατρείας να ευλογούνται από τον αρχιεπίσκοπο... Χαχα για ποιες αξίες μιλάς. Η εκκλησια δεν ήταν εκείνη που έφερνε το νέο, το διαφορετικό πριν 2000 στους άπιστους ειδωλολάτρες?? (Και μάλιστα δεν σεβαστήκατε ούτε τα θέατρά τους τα κάνατε εκκλησίες)

Σταύρος
30-11-04, 15:21
Την εκκλησίαν αγαπώ - τα εξαπτέρυγά της
τ' ασήμια των σκευών, τα κηροπήγιά της,
τα φώτα, τες εικόνες της, τον άμβωνά της.

Εκεί σαν μπω, μες σ' εκκλησία των Γραικών.
με των θυμιαμάτων της τες ευωδίες,
μες τες λειτουργικές φωνές και συμφωνίες,
τες μεγαλοπρεπείς των ιερέων παρουσίες
και κάθε των κινήσεως τον σοβαρό ρυθμό -
λαμπρότατοι μες στων αμφίων τον στολισμό -
ο νους μου πηαίνει σε τιμές μεγάλες της φυλής μας,
στον ένδοξό μας Βυζαντινισμό.

[1912]

Καβάφης

Ducklord
30-11-04, 15:22
Σταύρο, σύνελθε! Όταν εμείς βόσκαμε γίδια οι ξένοι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. ΔΕΝ μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για το "πως τον κατάντησαν" - "δικός τους" είναι, ως εφεύρεση. Τώρα, αν θεωρείς ξενόφερτης και όχι ελληνικής λογικής τις εκπληκτικές ταινίες της "Εθνικής μας Στάρ" ή του μικρού Βασιλάκη Καϊλα, ε, εντάξει... Ας θάψουμε τα... ξενόφερτα σκουπίδια που μας πιπιλίζουν το μυαλό!

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Εδώ, κολλάει: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΟΟΟΟΟ
Υ.Γ.2: Το Half-life 2 είναι "τέχνη", όχι παιχνίδι. Το ίδιο και το πρώτο, το ίδιο και το ICO. Προσεγγίζουν τον κινηματογράφο διά της ψηφιακής οδού. Τώρα, αν εσύ τα θεωρείς... Mortal Kombat... οκ, δεν θα το σχολιάσω!

EDIT και Υ.Γ.3:
Ποιό είναι το δικό μας "Ψυχώ", ο "Έλληνας Χίτσκοκ"; Ποιός είναι ο έλληνας Peter Sellers; Πάμε σε χαμηλότερα budget; Πού είναι το δικό μας "Συνήθεις Ύποπτοι"; Πού είναι το "Shallow Grave"; Ή μήπως είναι ΓΕΝΙΚΩΣ ο κινηματογράφος κάτι το ξενόφερτο και κατακριτέο που πρέπει να απορίψουμε; Διότι, αλλιώς, δεν δικαιολογείται το γεγονός πως δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε τίποτα (τίποτα) της προκοπής, σε σύγκριση με τους "ξένους νεοταξίτες". Σύν το ότι μέχρι σήμερα δέν έχει εμφανιστεί σχεδόν κανένας αξιόλογος έλληνας ηθοποιός (διότι "ηθοποιός" δεν σημαίνει "αυτός που κάνει καλά τον βλάχο" - αυτός είναι "μίμος", και μάλιστα περιορισμένων δυνατοτήτων) που να μπορεί να ερμηνεύσει πειστικά μια ευρεία γκάμα ρόλων. Κλείνω την επέκταση αναφωνώντας ένα "ΖΗΤΩ", δίχως λόγο και αιτία. Κακό είναι; :shock:

Σταύρος
30-11-04, 15:26
Είσαι απίθανος. Εφ όσον κατηγορώ τα σκουπίδια άρα είμαι του Καίλα. Μπράβο Αρχοντα.

Τα χαφλάϊφ και τα λοιπά είναι σκουπίδια επίσης.

Ducklord
30-11-04, 15:34
Όχι, Σταύρο, αυτό που ήθελα να πω είναι πως ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ έχουμε σκουπίδια, και είναι και περισσότερα. Μια ολόκληρη νεοκουλτούρα βασισμένη στα σκουπίδια και το δήθεν. Ή Λάμψη θα παράγουμε, ή ταινίες του Αγγελόπουλου.
Όσο για την άποψή σου για το Half-Life 2, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί το λες αυτό παρουσιάζοντας σοβαρά επιχειρήματα; Ή μήπως "ό,τι είναι ψηφιακό είναι για τα σκουπίδια"; Αν δέχεσαι τη μουσική, την εικόνα, το video ως τέχνη, γιατί σε ενοχλεί το να δεχτείς και ένα συνδυασμό τους σαν κάτι αντίστοιχο;

Φιλικά
Παπιάρχοντας

ReverseR
30-11-04, 15:36
Ωραίος ο καβάφης αν και δεν ζει σήμερα να μας πει τις απόψεις του...
Εσύ τις δικές σου απόψεις δεν μας τις είπες, και κατά προτίμηση, άμα σκοπεύεις να μας τις εκφράσεις, φρόντισε μην κάνουν επίκληση μόνο στο συναίσθημα όπως το παραπάνω ποιήμα το Καβάφη.

WAntilles
30-11-04, 16:19
Ύστερα από διάβασμα πολλών σελίδων είμαι πλέον πεπεισμένος.

Για το πόσο σκέπτονται και έχουν ανοιχτούς ορίζοντες οι διάφοροι "χριστιανοί" εδώ μέσα, τί σκοπούς έχουν, και πώς και με τί σκοπό συμπεριφέρεται η εκκλησία, θα παραθέσω ένα κειμενάκι και μία φωτογραφία.

Μπορεί για όσους το καταλάβουν να φανεί αστείο. Αλλά δυστυχώς είναι η θλιβερή πραγματικότητα.

We are the Christians.
Your existence as it has been is now over.
We will add your biological and spiritual distinctiveness to our own.
You will adapt to service us.
Resistance is futile.

gassim
30-11-04, 16:24
πράγματα.

Και δεν φτάνει αυτό.

Να σας πω.
και καταγγέλουμε τους άλλους και κυρίως την Εκκλησία για την παρακμή

Η μαζική κουλτούρα όπως λέει και το όνομα της είναι η τέχνη που εκπορεύεται απο την μάζα ή προορίζεται για την μάζα απο συγκεκριμένα κέντρα (εμπορικά κυρίως μην παει το μυαλό σου στο κακό)
οι συντηριτικοί επικριτές βλέπουν σε αυτήν την κατάρευση των ηθικών αξιών και την κατάρευση της κοινωνικής ιεραρχίας.
οι αριστεροί επικριτές πάλι την θεωρούν αντι-τέχνη, προϊόν πολιτιστικού ιμπεριαλισμού, εκβιομηχάνιση της τέχνης κτλ κτλ....
Ο αντίλογος όμως λέει οτι διαφορετικές ομάδες προσεγίζουν διαφορετικά είδη κουλτούρας που μπορεί να μην έχουν πάντοτε την ίδια καλλιτεχνική αξία, είναι όμως ισότιμες απο την στιγμή που ικανοποιούν τις ανάηκες του κοινού τους (με άλλα λόγια...περι ορέξεως κολοκυθόπιτα).

Εν κατακλείδι η ικανοποίηση που έρχεται απο την τέχνη είναι προσωπική υπόθεση, είσαι ελεύθερος να ψυχαγωγηθείς με οτι κρίνεις εσυ κατάλληλο.
Η προσπάθεια να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια που θα ορίζουν την "υψηλή τέχνη" κρύβει εναν ολοκληρωτισμό, δεν νομίζεις;

Kerl
30-11-04, 16:49
Πάντως στα σίγουρα ορισμένοι βλέπουνε ΠΟΛΥ τηλεόραση...

zouzouni
30-11-04, 17:00
WAntilles Aρνούμαι να δεχτώ ότι με κατατάσσεις στους Borg! :evil: Χώρια που δεν μοιάζω ούτε κατά διάννοια στην 7of9 :cry: ........ :mrgreen:

Ducklord
30-11-04, 17:01
Ρε παίδες, η "τέχνη" είναι κάτι το πολύ σχετικό. Απλή, προσωπική ιστοριούλα. Το σκίτσο είναι κυρίως ένα χόμπι μου. Κάποια φεγγάρια είχα δοκιμάσει να συνεργαστώ με το Βαβέλ. Ε, φρίκαρα βλέποντας να έχουν πέσει επάνω απο τα σκίτσα μου και να λένε πως "είμαι επηρεασμένος απο τις τάδε τεχνοτροπίες, τη μέταλ μουσική, το νεο-γκόθ στίλ" κ.λπ., όταν άκουγα Mike Oldfield και ηλεκτρονική μουσική, δεν είχα ασχοληθεί με "ρεύματα τέχνης" και το μόνο που ήξερα από μέταλ ήταν οι Manowar. Την δική μου πόρωση την ανήγαγαν σε "τέχνη", επειδή έτσι την έβλεπαν οι ίδιοι. Είχαν και... δικαιολογίες μάλιστα!

Όπως πολύ σωστά είπε ο Γκασίμ (καλά το πρόφερα συνάδελφε; ), "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα"...!!!

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Να προσθέσουμε ένα "και τους Borg, και την τέχνη" στον τίτλο; Έ, ρε πως ξεφεύγουμε!

Σταύρος
30-11-04, 17:21
Πριν χρόνια, ένας συνθέτης της Θεσσαλονίκης, συνθέτης και μαθηματικός, ο Χριστόδουλος Χάλαρης,
με πολλούς κόπους και ταξίδια και έρευνες στα σκονισμένα ράφια πολλών βιβλιοθηκών, ανακάλυψε ένα τεράστιο
σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα, έργο.
Βρήκε χιλιάδες !!! συνθέσεις Ελλήνων συνθετών, στ αλήθεια χιλιάδες, έργα από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι και τους νεώτερους χρόνους - ανάμεσά τους και την πρώτη γνωστή όπερα στον κόσμο.
Οπως είπε ο ίδιος : αν εύρισκαν στην Γαλλία ένα μόνο παρόμοιο έργο, με αυτήν την μουσική ποιότητα, θα χάλαγαν τον κόσμο. Θα έβαζαν τα Πανεπιστήμιά τους να το μελετήσουν, θα το παρουσίαζαν σε όλες τις μουσικές σκηνές του κόσμου, θα αφιέρωναν το έτος της ανακάλυψης του έργου στο όνομα του συνθέτη.

Ο Χάλαρης, ζήτησε την συμπαράσταση του κράτους, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Μεγάρου. Ηταν βέβαιος ότι όλοι θα ενθουσιάζονταν όπως αυτός. Η Ελλάδα θα
βρισκότανε στο μουσικό επίκεντρο της Ευρώπης, θα της αναγνώριζαν την αυθεντική μουσική της πρωτοπορία, το κυριότερα δε : οι υπέροχες μουσικές θα ακούγονταν στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, θα τις άκουγε ο κόσμος, οι νέοι.

Ο Χάλαρης εισέπραξε την σιωπή και την περιφρόνηση. Το Μέγαρο τον απέκλεισε οριστικά, η ανακάλυψή του αποσιωπήθηκε.

Αλλά είναι ωραίος τύπος. Δεν το έβαλε κάτω. Βρήκε νέους μουσικούς, παρουσίασε ένα τμήμα μόνο των ανακαλύψεών του - καθώς όπως σας είπα πρόκειται για χιλιάδες μουσικών έργων - έβαλε τους τεχνίτες όλης της Ελλάδος και κατασκεύασαν αυθεντικά μουσικά όργανα, μέχρι και μουσείο έστησε με τα όργανα αυτά.

Μιλάμε για περισσότερες από 10.000 συνθέσεις !! Το νοιώθετε ; Υπέροχες, ταξιδιάρικες, μεγαλόπνοες μουσικές. Δεν πρόκειται για εκκλησιαστικές μουσικές αλλά κυρίως λαϊκές, μουσικές πανηγυριών,
κρατικών και πολιτικών εκδηλώσεων, μουσικές συμποσίων και μουσικές ηρωϊκές, νοσταλγικές, πένθιμες,
τραγούδια χαράς και έρωτα.

Η ανακάλυψη του Χάλαρη συνιστά ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα του ελληνικού πολιτισμού του 20ου αιώνα. Πέρα από όλα τα άλλα, με τα έργα αυτά, αποκαλύπτεται πλήρως η αδιάσπαστη συνέχεια της μουσικής στην Ελλάδα, φανερώψνεται η εξέλιξή της από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας.
Πόσοι έχετε ακούσει τις αναπαραγωγές του Χάλαρη ;
Πόσοι νέοι ακούσανε τις μουσικές αυτές στο ραδιόφωνο ;
Πόσα σχολεία, αυτά που επισκέπτονται υποχρεωτικά το Μέγαρο, ήρθανε σε επαφή με αυτή την λαϊκή και
έντεχνη ελληνική μουσική ;

Επιτέλους ξυπνήστε. Δεν βαρεθήκατε τα σκουπίδια ; Δεν αηδιάσατε να ζείτε σαν ξένοι μέσα στον εαυτό σας ;
Ξυπνήστε.

Μερικοί από τους δίσκους της παραγωγής Χάλαρη :

Pandora
A series of scholarly and popular Byzantine music works preserved after the Fall of Constantinople to the Ottoman Turks in 1453, and played for the high society of the Greek cities. The songs and instrumental music are derived from the Byzantine scholarly tradition. The verses are pompous and naive and their musical structure is of great interest, both to the experienced musicologist and the lay listener. Single CD set with explanatory booklet in Greek, English and French

Ch. Halaris PANDORA, VOL. I- 1 CD Set

Elegies
This magnificent series features Greek Medieval and post-Byzantine music in all its stunning diversity. The Ancient Greeks themselves had defined the role of music within a wider social and historical context. According to the ancient masters, “music should be structured in a way that enables the creator to take into account the social and historical milieu of his time; tradition and novelty can perfectly merge into a unified whole, underlying the true spirit of music creation.”

Ch.Chalaris Elegies - 2CD Set

Sympotika
A series of instrumental works and songs recorded and produced for the first time ever. This secular music of Byzantine banquets was basically composed as incidental support to stage plays and similar events during the Byzantine era. Single CD set with explanatory booklet in Greek, English and French.

Ch. Halaris SYMPOTIKA, VOL. I- 1 CD Set

Byzantine Secular Music Vol.1
Three box-sets of 3 compact-discs each with an explanatory booklet of more than 100 pages in Greek, English and French. Unique and beautiful music works dating back to the Byzantine era, composed by Chryssafis, Koukouzelis, Aliatis and Korinis, and played on reconstructed “fine instruments” of the period.

Ch. Halaris BYZANTINE SECULAR CLASSICAL MUSIC, VOL. I - 3 CD Set

Byzantine Secular Music Vol.3

Three box-sets of 3 compact-discs each with an explanatory booklet of more than 100 pages in Greek, English and French. Unique and beautiful music works dating back to the Byzantine era, composed by Chryssafis, Koukouzelis, Aliatis and Korinis, and played on reconstructed “fine instruments” of the period.

Ch. Halaris BYZANTINE SECULAR CLASSICAL MUSIC, VOL. III - 3 CD Set

C.Chalaris Music of Ancient Greece

First hymn "Pythonicos" of Pindare First chorus from the "Orestes" tragedy of Euripides
Second Delphic hymn
Exercises of Cithara (works of Contrapolinopolis)
First Delphic hymn
Paean to Asclepius
Epitaph of Sikelos
Hymn to the Sun
Hymn to the Muse
Hymn to Nemesis
Lamentation of Tekmessa
Prosodic chant to Apollo
Hymn to the holy Trinity
Second Delphic hymn (instrumental)

Ancient Greek music was the basis of music creation both for Byzantium and the Western European Renaissance.
The informative booklet included in the CD pack contains extensive commentary as well as the original and transcribed scores of the proposed masterpieces.

Enorgana, Vol. 1
(Christodoulos Halaris, Manuel Chrysaphes, Greek Anonymous, Sgouropoulos)

Hellenic Odes, Vol. 1
(Christodoulos Halaris, Nikos Constantinopoulos, Grigoris Daravanoglou, Haris Daravanoglou, Panayotis Dermousis, Dimitris Lantzos)

Medieval Greek Songs, Vol. 1
(Christodoulos Halaris)

Melodists of the Passion
(Christodoulos Halaris)

κλπ

Gothic
30-11-04, 17:29
Σταύρο το Pro Evolution Soccer 4 το εγκρίνει η Εκκλησία ή να μην το κάνω εγκατάσταση; Έκανα βρώμικες σκέψεις για να παίξω Half-life 2, πόσα Φ τρώω στην Κόλαση για αυτό;

Εν τέλει τι θα έλεγε ο Καβάφης σήμερα για την DSL; Μήπως και αυτη ξενόφερτη τεχνολογία για την οποία ζηλεύουμε τους αλλοδαποί δεν είναι;

Ερώτηση: Αναρωτιέμαι τι κινηματογραφικό αριστούργημα έχει βγάλει αυτός ο τόπος. Και μην μου πει κανείς το "Ποντικάκι" γιατί θα του καταραστώ τα Ελληνοπρεπή του και καθόλου ξενόφερτα Windows να του βαράνε μπλέ οθόνες ανα ώρα.

ΥΓ: Και εγώ αν ήξερα ρε Παπιόλορδα απο μέταλ μόνο τους Μανάγουαρ θα έβγαζα μπιμπίκια και μόνο με τη λέξη :P Ο Μιχαλάκης ο Παλιοχωραφάς θεός πάντως.

Dancinape
30-11-04, 17:29
Παραθέτω κάτι που είχα βρεί παλιότερα ...Δεν 8υμάμαι την πηγή και συγνώμη που δεν είναι μεταφρασμένο.

Some Thoughts on Greek Religion

Myth: a traditional story serving to explain some phenomenon of nature, the origin of man, or the customs, institutions, religious rites, etc. of a people.

Myths: imaginative products of human mind to help explain or teach about the nature of man (reveal eternal truths about his nature) or the big questions (the origins of the universe, the origins of man, what happens after death) or a multitude of natural phenomena which men could not otherwise understand nor control. The supernatural deities populated an invisible world and each controlled one aspect of the natural environment.

Myths give insight into the attitudes (social, ethical and religious) and priorities of ancient Greeks:

1. those who treat others with arrogance and disrespect usually bring personal disaster upon themselves
2. The gods tolerate hubris in no one but themselves — if guilty of hubris there would be divine retribution (Nemesis)
3. Man must conquer his fears and accept challenges which appear to be insurmountable, in order to achieve a sense of self-satisfaction and accomplishment
4. The kind of person one is takes precedence over what he accomplishes

Greek gods are only part of Greek religion. They possessed questionable morals and often could be deceptive, tricky and shifty. Immortality differentiated them from humans as did their often overwhelming powers.

Some key features or characteristics of Greek religion are:

* Polytheistic: Olympian pantheon, local deities, family patron spirits
* Anthropomorphism: gods in human shape, gods with human flaws BUT they were immortal and often possessed and exercised stupendous powers
* Gods neither embodied all good or all bad; mixture of good and bad qualities
* Some heroes worshipped —semi-divine [Heracles, Perseus, Theseus]
* No Bible or holy book — not authoritative sacred book

Hesiod’s Theogeny is collection of myths about Olympians

* No Ten Commandments — no special rules
* No dogmas
* No theologians
* No orthodoxy — several versions of same myth might exist or several myths to explain same phenomenon might exist
* No dominating church
* No dominating creed
* Not developed by priests, prophets, saints or holy men distinguished from ordinary mortals
* Developed by poets, artists, philosophers (must use the visible to understand the invisible)
o Sculpture such as Phidias’s Zeus at Olympia or his Athena in the Parthenon helped man contemplate the divine
o Great temples — place where gods visited — not a worship place
o Many magnificent sculptures of the various deities — cult statues always considered symbols of the gods — not the gods themselves
o Poets wrote plays expressing many of the basic religious principles
o Philosophers, such as Socrates, expressed some of the basic religious

principles

* Not much stress on magic
* Not much of a role for witches (Circe, Medea)
* Not much stress on monsters (Scylla, Charybdis in Odyssey must be avoided or escaped from)
* No devil — but there were evil spirits
* Little room for irrational fear and terror in Greek religion
* Many religious festivals (included athletic and drama festivals)
* Gods intervene directly in human affairs — usually neutral — if mankind kept obligations to the gods. Might visit humans in disguise
* Stress on sacrifice, prayers, and ritual — sacrificial altar outside of the temple was the focus of worship — quid pro quo relationship with gods
* No heaven for the good people, nor hell for the bad people (Elysian Fields for heroes or those judged worthy; Tartarus for those who had committed heinous crimes) -- Hades merely a mysterious, shadowy underworld where the "shades" of the departed roamed but not much sense of pain and suffering there. Yet, Hades was not considered a place where one enjoyed being.
* Parallel religion emphasizing personal link to gods: Eleusinian (Demeter/Persephone) and Orphic (Dionysus) Mysteries
* Will of gods determined through omens, oracles (Delphi — Apollo; Dodona — Zeus), soothsayers, dreams
* No great conflict between good and evil (no dualism) — no final judgment day
* Not much political power or influence exercised by priests
* Move away from but not total abandonment of zoomorphism (centaurs, Triton, satyrs)
* Rational, well-ordered universe
* Evolution from little stress on ethics toward greater stress on justice (Themis = Right or Divine Justice), truth, goodness — Furies would avenge murders and other serious crimes but not clear on nature of this revenge
* Not even the gods could alter the Fates (Moria)
* Evolution toward greater stress on moderation, harmony, sobriety represented by Delphic motto, "Nothing in excess"
* Undercurrent of the wild, uncontrolled, excesses of Dionysus cult

The closest thing to a universal Greek religious belief was arete: excellence, striving for the utmost perfection possible, the very best, reaching one’s highest potential.

Simonides:

"Not seen in visible presence by the eyes of men

Is Excellence save his from whom in utmost toil

Heart-racking sweat comes, at his manhood’s height."

Hesiod

"Before the gates of Excellence the high gods have placed

sweat.

Long is the road thereto and steep and rough at the first

But when the height is won, then is there ease,

Though grievously hard in the winning."

Για αποφυγή παρεξηγήσεων δηλώνω άθρησκος.(Είδα τους θρησκευόμενους και φοβήθηκα):wink:

Gothic
30-11-04, 17:39
Ο Χάλαρης εισέπραξε την σιωπή και την περιφρόνηση. Το Μέγαρο τον απέκλεισε οριστικά, η ανακάλυψή του αποσιωπήθηκε.
Χωρίς καμμία διάθεση ειρωνίας αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το που θα μπορούσε να επενδύσει η ιεραρχεία του παπαδαριού ένα μικρό ποσό απο τα ΤΡΙΣ που έχουν στην άκρη για να ζουν αρχοντικά.
Θα τους έλεγε κανείς τίποτα; Μόνο θετικά σχόλια θα είχαν αποσπάσει. Τι ψάχνω όμως τώρα...
Κρίμα πάντως αν και δεν εκπλήσομαι που το κράτος έκλασε άλλη μια φορά τα παιδιά του. Το Ελληνικό κράτος. Όχι οι Νιουορντερίτες. Αυτοί που βγαίνουν με την ψήφο του Χ.Ο. πληθυσμού της Ελλάδας. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Σταύρος
30-11-04, 17:43
Η ευθύνη Γοτθικέ είναι δική σου. Ολόκληρη και απολύτως. Μην ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους.

blizard
30-11-04, 17:51
Ρε WAntilles , αν έβαζες anti-christians αντί για Christians, θα μιλάγαμε για ένα πραγματικά έξυπνο μήνυμα....δες το!!!!

We are the ANTI-Christians.
Your existence as it has been is now over.
We will add your biological and spiritual distinctiveness to our own.
You will adapt to service us.
Resistance is futile.

Γιατί είναι γεγονός ότι υπάρχει αυτή τι στιγμή αρκετά γενικευμένη προσπάθεια να βγάλουν το "Χριστιανισμό" από τα μυαλά των ανθρώπων για να μπορέσουν να τους κάνουν δεκτικούς σε "νέες" βασικές ιδεολογίες, και να τους εκμεταλλευτούν ευκολότερα.

Μια "ιδεολογία" που άλλαξε τον κόσμο πριν 2000 χρόνια και υπάρχει παντού, θα είναι πραγματικά επανάσταση να μπει στην άκρη, και πραγματικά θα μιλάμε για νέα τάξη πραγμάτων σαν αυτή που περιγράφεις.
Ο Ναζισμός –ή μόνη ουσιαστικά - αντίχριστιανική ιδεολογία έφαγε τα μούτρα του πριν λίγα χρόνια...και την ίδια τύχη θα έχουν πιστεύω όλες οι προσπάθειες.

Dancinape
30-11-04, 17:54
Blizard αυτή είναι η τύχη των "ιδεολογιών".
Έρχονται και παρέρχονται εξυπηρετόντας πάντα τις "ανάγκες" μας σε δεδομένες στιγμές.

blizard
30-11-04, 18:00
Χωρίς καμμία διάθεση ειρωνίας αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το που θα μπορούσε να επενδύσει η ιεραρχεία του παπαδαριού ένα μικρό ποσό απο τα ΤΡΙΣ που έχουν στην άκρη για να ζουν αρχοντικά.
Θα τους έλεγε κανείς τίποτα; Μόνο θετικά σχόλια θα είχαν αποσπάσει. Τι ψάχνω όμως τώρα...
Το τι θα άκουγαν από μερικούς δεν λέγεται αν το τολμούσαν....
Ότι χαλάνε τα λεφτά που έπρεπε να δίνουν στους φτωχούς για εθνικοΒυζαντινοΧριστιανική προπαγάνδα μέσο της μουσικής και του "πολιτισμού"... ότι δεν είναι δουλειά της εκκλησιάς να ασχολείστε με τέτοια πράγματα, και τόσα άλλες σαχλαμάρες που δεν μπορεί να πάει το δικό μου μυαλό.
Στην καλύτερη περίπτωση θα προσπαθούσαν να μειώσουν και να δυσκολέψουν την προσπάθεια, ώστε να μην φανεί και αποδώσει

Blizard αυτή είναι η τύχη των "ιδεολογιών".
Έρχονται και παρέρχονται εξυπηρετόντας πάντα τις "ανάγκες" μας σε δεδομένες στιγμές.
Ναι, αλλά ο Χριστιανισμός επηρέασε τα πάντα από τότε που εμφανίστηκε, και όλες οι άλλες (εκτός του αυθεντικού Γερμανικού ναζισμού) έχουν εμφανέστατα κοινά σημεία ή επηρεασμό από αυτόν.
(βέβαια με τεράστιες διαστρεβλώσεις σχεδόν πάντα )
Πιστεύω ότι δεν θα παρέλθει ποτέ ο Χριστιανισμός, ή τουλάχιστον θα πρέπει να αντικαταστεί με κάτι πολύ σχετικό αλλά και αντίστοιχα ισχυρό, για το δικό μας καλό.

crimson
30-11-04, 19:11
Για τις ταυτότητες, την θρησκεία & την παγκοσμιοποίηση και τον πολιτισμό!

Λοιπόν, μια φορά κι ένα καιρό μια μικρή παρέα τρελών σε ένα γαλατικό χωριό αντιστέκονταν πεισματικά στους Ρωμαί... ουπς λάθος.

Μια φορά κι ένα καιρό σε ένα γαλαξία όχι και τόσο μακρινό... χμ ούτε αυτό είναι.

Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχαν συγγραφείς στην Ελλάδα που γράφαν σενάρια για τον κινηματογράφο [Ψαθάς, Τσιφόρος]. Και γυρίζονταν ταινίες με ελάχιστα χρήματα, το μικρότερο δυνατό κόστος. Αλλά δεν είναι μόνο το σενάριο η διαφορά. Η βασικότερη διαφορά είναι οι ηθοποιοί που ήξεραν να παίζουν. Κωνσταντάρας, Αυλωνίτης, Ορέστης Μακρής και πάαααρα πολλοί ακόμα. Και κάτι ενδιαφέρον: οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν επαγγελματίες/σπουδασμένοι ηθοποιοί. Άλλος είχε σπουδάσει γεωπονία, κάποιος το ένα, κάποιος το άλλο. Και υπάρχουν και κάποιες έγχρωμες, παλιές και καλές. Υπάρχουν και ηθοποιοί που ήταν χάλια στις ταινίες κι αν τους δεις στο θέατρο μπορεί να πάθεις πλάκα. Για παράδειγμα ποτέ δε μου άρεσε ο Τσιβιλίκας μέχρι που τον είδα στο θέατρο να παίζει ένα σύγχρονο έργο κάποιου Άγγλου.

crimson
30-11-04, 19:16
Το φαινόμενου του ναζισμού στη Γερμανία και η ιστορία του δευτέρου παγκοσμίου, έχω ξαναγράψει ότι παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για μελέτη, και είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον. Υπήρχαν και άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα, και τότε και σε άλλες εποχές. Αλλά το μοντέλο των ναζί διαφέρει πολύ με τα υπόλοιπα καθεστώτα στα αποτελέσματα και στο μέγεθος.

mrwireless
30-11-04, 19:16
Something completely different...

Ποσο "Ελληνας" πρεπει να θεωρειται ο Πυθαγορας, που γυρναγε 35 χρονια στην Αιγυπτο και τη Μεση Ανατολη τον 5ο π.χ. αιωνα, διδαχθηκε διαφορα απο Αιγυπτιους ιερεις και Περσες Μαγους, και οταν γυρισε στην Ελλαδα εφερε τον Παλλαδισμο (Παλλας Αθηνα) την νουμερολογια (Εβραικη Gematria, η βαση της Καμπαλα) τη μετεμψυχωση και αλλα πολλα ενδιαφεροντα?

Ο Πυθαγορας δεν ειχε καμμια μαθηματικη εκπαιδευση, οποτε το πως εφτασε να διατυπωσει το θεωρημα του ειναι αγνωστο.
Ηταν ο δασκαλος του Σωκρατη (αναφερεται και η πυθαγορια Διοτιμα), και μετα ακολουθησε ο Πλατωνας, Αριστοτελης, κ.λ.π.

Ειναι πολυ πιθανον να μην ηταν Ελληνας αλλα Φοινικας, καθοτι η Σαμος ηταν Φοινικικη περιοχη (καποιοι λενε οτι γεννηθηκε στη Σιδωνα του σημερινου Λιβανου)
Σε ηλικια ενος ετους, "βαπτιστηκε" στα βουνα του Λιβανου στον ιερο ποταμο του Θεου Αδωνη.
Εμεινε 22 χρονια στην Αιγυπτο οπου διδαχθηκε τα Αιγυπτιακα μυστηρια και 12 χρονια στη Βαβυλωνα- οπου ισως να διδαχθηκε απο τον ιδιο το Ζωροαστρη, και πιθανον και στην Ινδια.
Αφου γυρισε στην Ελλαδα και περασε απο τους Δελφους, ιδρυσε τελικα τη φιλοσοφικη του σχολη στο Κρωτονα της Ιταλιας.
Οι ιδεες του απειχαν πολυ απο την "Ελληνικη" σκεψη της εποχης του - τελικα οι πολιτες του Κροτωνα τον σκοτωσαν σε μια εξεγερση, μαζι με 40 απο τους μαθητες του.
Οσοι διεφυγαν, χρησιμοποιουσαν τη πενταλφα για να αναγνωριζουν ο ενας τον αλλο - το μετεπειτα συμβολο του αποκρυφισμου και του σατανισμου.
Ο γκουρου της Blavatsky, ενας Hami, πιστευε οτι ηταν μετεμψυχωση του Πυθαγορα.

Ο Πυθαγορας και οι διαδοχοι του (Πλατωνας κ.λ.π.) ασκουν εξαιρετικα μεγαλη επιρροη σε οτιδηποτε εχει να κανει με τον αποκρυφισμο, αλλα και στις συχρονες ιδεολογιες - και ο Leo Strauss, guru των νεοσυντηρητικων, και o Karl Popper, guru των Σορος, Γεωργακη κ.λ.π. εκαναν εκτεταμενες αναφορες στον Πλατωνα στα βιβλια τους (και ειδικα στον "παγκοσμιο ηγετη" της διδασκαλιας του)

Εχει να προσθεσει κανεις κατι για τον Παλλαδισμο?
Ο ορος "Παλλαδισμος" ειναι 100% συνδεδεμενος με το συγχρονο αποκρυφισμο.

WAntilles
30-11-04, 19:29
Blizard

ΑΛΛΑΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ.

ΒΓΑΛΕ ΤΟ ANTI- ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ QUOTE ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ.

...για νέα τάξη πραγμάτων σαν αυτή που περιγράφεις.

Εγώ δεν περιγράφω καμμία "νέα τάξη". Εδώ και μήνες σας λέω ότι "νέα τάξη" δεν υπάρχει αλλά είναι επινόηση αυτών που σας χειραγωγούν.

Γιατί είναι γεγονός ότι υπάρχει αυτή τι στιγμή αρκετά γενικευμένη προσπάθεια να βγάλουν το "Χριστιανισμό" από τα μυαλά των ανθρώπων για να μπορέσουν να τους κάνουν δεκτικούς σε "νέες" βασικές ιδεολογίες, και να τους εκμεταλλευτούν ευκολότερα.

Γιατί πρέπει σώνει και καλά να έχεις ιδεολογία, φτιαγμένη και πακεταρισμένη και με ετικέτα από κάποιον άλλον;

Αυτόβουλο, σκεπτόμενο, sentient ον δεν είσαι;

Μάλλον όχι.

Ducklord
30-11-04, 19:55
Σταύρο, δεν κατάλαβα... Ο Χάλαρης έγραψε τη μουσική του Half-life 2;
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ βρε; Μα, μιλάμε και δεν καταλαβαινόμαστε! Σε ρώτησα, συγκεκριμένα, ΘΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ τον κινηματογράφο και την ηλεκτρονική ψυχαγωγία; Απο ό,τι φάνηκε απο την απάντησή σου, ναι. Θα συνεχίσουμε να ψυχαγωγούμαστε με το ελληνικό Φάντασμα της Όπερας που ανακάλυψε ο Χάλαρης όταν οι άλλοι θα εξομοιώνουν εναλλακτικούς κόσμους.

Τέεεελεια. "Προοδευτική λογική", βλέπω...
Και δεν τα λέω για να σε θίξω αυτά - όχι εσένα, μα που είναι βρε παιδί μου η "πρόοδος" που μας λέγατε πως εναγκαλίζει η εκκλησία; Δηλαδή, και εσύ έβαλες aDSL για να... σερφάρεις;

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Μπλίζαρντ: Δεν προσπαθούμε "εμείς" να... "αφομοιώσουμε" τους Χριστιανούς. Αντικατέστησε την αφομοίωση, το "assimilation" με τον "εκπολιτισμό" και θα καταλάβεις που ακριβώς κολλάει το παράδειγμα του Wantilles. Τα είπαμε και νωρίτερα, για τους... βάρβαρους ινδιάνους!

lazar
30-11-04, 19:56
EDIT και Υ.Γ.3:
Ποιό είναι το δικό μας "Ψυχώ", ο "Έλληνας Χίτσκοκ"; Ποιός είναι ο έλληνας Peter Sellers; Πάμε σε χαμηλότερα budget; Πού είναι το δικό μας "Συνήθεις Ύποπτοι"; Πού είναι το "Shallow Grave"; Ή μήπως είναι ΓΕΝΙΚΩΣ ο κινηματογράφος κάτι το ξενόφερτο και κατακριτέο που πρέπει να απορίψουμε; Διότι, αλλιώς, δεν δικαιολογείται το γεγονός πως δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε τίποτα (τίποτα) της προκοπής, σε σύγκριση με τους "ξένους νεοταξίτες". Σύν το ότι μέχρι σήμερα δέν έχει εμφανιστεί σχεδόν κανένας αξιόλογος έλληνας ηθοποιός (διότι "ηθοποιός" δεν σημαίνει "αυτός που κάνει καλά τον βλάχο" - αυτός είναι "μίμος", και μάλιστα περιορισμένων δυνατοτήτων) που να μπορεί να ερμηνεύσει πειστικά μια ευρεία γκάμα ρόλων. Κλείνω την επέκταση αναφωνώντας ένα "ΖΗΤΩ", δίχως λόγο και αιτία. Κακό είναι; :shock:

Έχουν υπάρξει όλοι αυτοί που ζητάς, Ducklord: Κακογιάννης, Κούνδουρος, Ηλιόπουλος (αν προτιμάτε, όχι στις γνωστές ταινίες), Χορν, Λαμπέτη για να μην πω για Μινωτή, Παξινού και την προσφάτως αποθανούσα Δέσπω Διαμαντίδου.
Οι καλοί ηθοποιοί εκλείπουν σήμερα, όχι γιατί λείπουν τα ταλέντα, αλλά επειδή δεν υπάρχει το σκηνικό που θα τους αναδείξει. Μέσα στον βούρκο δεν ξεχωρίζει ο καλός κολυμβητής από τον κακό.

Υ.Γ. (μόνον 1): Το Half Life είναι τέχνη; Τι σου αρέσει από ένα παιχνίδι όπου πυροβολείς τέρατα πριν σε φάνε; Ποτέ δεν ένοιωσα, ούτε κατεννόησα το "thrill" σε κάτι τέτοιο.
Ακόμη και το διάσημο ξαδερφάκι του Counter Strike δεν μπορώ να πω ότι είναι αριστούργημα. Μπαίνουμε στο Internet και παίζουμε ποιός θα πυροβολήσει πρώτος τον άλλον. Είναι πιό καλό από το online ποδοσφαιράκι; Γιατί;

lazar
30-11-04, 20:04
Μια ολόκληρη νεοκουλτούρα βασισμένη στα σκουπίδια και το δήθεν. Ή Λάμψη θα παράγουμε, ή ταινίες του Αγγελόπουλου.

Ο Αγγελόπουλος είναι "το δήθεν"; Κατάλαβα σωστά;

@ ADSLgr.com All rights reserved.