PDA

Επιστροφή στο Forum : Πέφτει το ίντερνετ συνέχεια μετά απο πολύ καιρό



MoonFox
20-02-10, 18:50
Οπως ξέρουμε όλοι αν είναι μακρία απ το κέντρο, το ίντερνετ πέφτει συχνά. Μου είχαν πει με απόλυτη συγουριά οτι δεν θα πέσει εκεί που μένω, κ όμως για 3-4 μήνες δεν έπεσε ούτε μια φορά. Αλλά τις τελευταίες 10 μερές είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Ειδικά σήμερα 20/2/2010 έχει πέσει 10 φορές απ το πρωή (έχει πέσει δραματικά κ η ταχύτητα :down: :rtfm: :mad: ). Ξέρει κανείς τι παίζει;

k4t4r4
20-02-10, 18:59
Fortnet φιλε τι περιμενεις

lipstick
20-02-10, 23:49
Οπα ρε φιλε η forthnet φταιει.Αντε πηγαινε να διαβασεις κανενα thread για αποσυνδεσεις μπας και ξεμπλοκαρεις λιγακι..Παρε το 13831 φιλε και δες τι θα σου πουν απο κει. Πριν παρεις ομως ,για να κερδισεις χρονο στο λεω, βαλε το ρουτερ κατευθειαν στην κεντρικη πριζα - αποσυνδεσε ολες τις τηλ συσκευες και ελεγξε αν εχεις παλι αποσυνδεσεις.Αν εχεις και παλι παρε 13831 και αναφερε οτι εχεις κανει

deniSun
21-02-10, 09:19
Στο εάν πέφτει ή όχι παίζουν πολλά ρόλο.
Τι att έχεις και τι snr;

alex980
21-02-10, 12:47
Καταρχήν να παρατηρήσω ότι κάθε μέρα ανοίγει και ένα καινούριο thread με το πρόβλημα των αποσυνδέσεων οπότε δεν μοιάζει και τόσο μεμονωμένο φαινόμενο

Καταρχήν μένω ζωγράφου και το ρούτερ δεν συγχρονίζει ποτέ πάνω από 7. Στο forthnetshop επιμένουν κατηγορηματικά ότι πιάνει 12 ζωγράφου, ενώ από τεχνική υποστήριξη ότι 6 είναι καλά.
Άμα είναι κανένας ζωγράφου σας παρακαλώ πείτε μου πόσο συγχρονίζει το ρούτερ σας.

Τώρα εδώ και έναν μήνα περίπου έχω το πρόβλημα με τις αποσυνδέσεις. Ανάλογα τις ορέξεις του κάνει reset το adsl κάθε 5 10 λεπτά μπορεί και μισή ώρα. Κάθε φορά κλειδώνει σε καινούρια ταχύτητα. Τώρα πάλι ανάλογα τις ορέξεις του κλειδώνει στα 6.5 4,5 3.5 2 ή 1.6.
Στα 2 και κάτω το πρόβλημα λύνεται. Σταθερό όσο δεν πάει άλλα η ταχύτητα 2 και κάτω.
Έχω φτάσει σε σημείο να περιμένω να κλειδώσει στα 1.6 και να μην τολμάω να κάνω επανεκκίνηση. Το τετραήμερο που όλος ο κόσμο έλειπε δεν υπήρχε σημαντικό πρόβλημα αποσυνδέσεων.


Έχω πάρει άπειρες φορές αυτές είναι οι δύο τελευταίες μέρες που πήρα.

Η περίφημη τεχνική υποστήριξη τώρα. Έφαγα ώρες και ώρες.

Παίρνω μία, το καλώδιο του τηλεφώνου πόσα μέτρα είναι κλασικά. Γύρω στα 6 τους λέω. Αυτό φταίει.

Να σημειώσω ότι με τις υποδείξεις της τεχνική υποστήριξης έχω δοκιμάσει τα πάντα μες το σπίτι.
Με τηλέφωνο χωρίς τηλέφωνο, με spliter και χωρίς, μικρό καλώδιο τηλεφώνου, 2 ρούτερ και ένα μοντεμ, ασύρματο ενσύρματο και ότι μπορείς να φανταστείς.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ.

Βάζω μικρό 1.5 μέτρα τα ίδια. Ξαναβάζω το μεγάλο ξαναπαίρνω. Φταίει το ρούτερ φέρτε το για αλλαγή. Πάω και αγοράζω καινούριο Cisco wag120n και πετάω το thomson στα σκουπίδια. Τα ίδια.
Ξαναπαίρνω. Το πρόβλημα ΕΝΤΟΠΊΣΤΗΚΕ!!!! στην πρίζα του τηλεφώνου μου λένε που έχει έναν πυκνωτή για αντικεραυνική προστασία. Ανοίγω την πρίζα δεν είχε τίποτα.

Ξαναπαίρνω. Φταίει το καλώδιο τέρμα!!! και δεν σηκώναν κουβέντα.

Την άλλη μέρα τώρα ξαναπαίρνω.

Προς μεγάλη μου έκπληξη όταν τους είπα ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα με πιστέψανε και δείξανε να ενδιαφέρονται.
Ναι το βλέπω μου λέει έχει αποσυνδέσεις φτιάξανε μου λέει το sound margin να το παρακολουθήσω και να ξαναπάρω. Σε μισή ώρα πέφτει 2 3 φορές ξαναπαίρνω.
Κάνει reset την πύλη μπας και φτιάξει, περίμενε λίγο μου λέει ξαναπαίφτει όσο είμαστε στο τηλ.
Μου λέει να το δηλώσω σε ειδικό τεχνικό περίμενε λίγο να σε συνδέσω. Με βάζει σε αναμονή. Όσο περίμενα πέφτει 2 3 φορές ακόμα. Ξαναβγαίνει ο ίδιος μου λέει αλάξαμε το interface παρακολουθήστε το και ξαναπάρε άμα δεν φτιάξει να μιλήσετε με τον ειδικό.
Πέφτει 2 φορές σε 10 λεπτά ξαναπαίρνω και βγαίνει μια κοπέλα. (Μάλλον ειδικών αποστολών παρά ειδικός).
Αγενέστατη και επιθετική. Έχετε 6 μέτρα τηλεφωνικό καλώδιο φταίει αυτό. Πάλι το καλώδιο της λέω. Προσπάθησα να της πω ότι πέφτει και με μικρό καλώδιο άλλα δεν με άφηνε.
Το πιο αισχρό τώρα. Να μου λέει φταίει η καλωδίωση έχει θόρυβο το τηλ. Εγώ δεν άκουγα τίποτα.
Πιο θόρυβο της λέω. Να τώρα άκου έχει θόρυβο δεν με άφηνε να μιλήσω.
Στο τέλος σταματάει τις φωνές της λέω δεν έχει θόρυβο πριν είχε μου λέει.
Με τα πολλά πολλά άμα συμφωνείτε θα έρθει τεχνικός άλλα θα σας βρει 6 μέτρα καλώδιο και θα πληρώσετε 60 ευρώ τσάμπα.

Την ευχαρίστησα το έκλεισα και βγήκα για να πάρω αντίγραφο του συμβολαίου για τον δικηγόρο μου. Να δω μπας και μπορέσω να γλιτώσω το ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

Και έκανα μια γύρα στα μαγαζιά να δω τιμές από άλους παρόχους.

Τι λέτε ΟΤΕ Η ΟΝ;

nnn
21-02-10, 12:57
Αν έχεις καλωδιακό πρόβλημα, που μάλλον τέτοιο είναι δεν σε σώζει η αλλαγή πάροχου αν δεν φτιαχτεί.

deniSun
21-02-10, 13:07
Παίζει να είναι και από αλλού (ρούτερ κλπ)

spsomas
21-02-10, 13:08
Συγγνώμη ρε nnn, υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο που είναι τόσο μακρύ? Δηλαδή δεν φταίει από το ΚΑΦΑΟ στην πολυκατοικία, δεν φταίει από τον κατενεμητή στο σπίτι δεν φταίνε οι μπρίζες αλλά το καλώδιο μέσα στο σπίτι? Συγγνώμη αλλά μου φαίνεται παπάτζα το θέμα του "έχετε μακρύ καλώδιο και θα χρεωθείτε 60€ για αυτό". Σόρρυ αλλά μήπως μας δουλεύουν?:hmm:

nnn
21-02-10, 13:11
Δεν λέω για το δικό του καλώδιο, αν και δεν το αποκλείω γιατί έχω δει σε δικιά μου εγκατάσταση με φαινομενικά κανένα πρόβλημα να φταίει μια ένωση που δεν φαινόταν προβληματική.
Μιλάω γενικά για καλωδιωση μέχρι το αστικό κέντρο.

Αν δεν κάνω λάθος έγραψε πως έχει αλλάξει router.

sdikr
21-02-10, 13:23
Συγγνώμη ρε nnn, υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο που είναι τόσο μακρύ? Δηλαδή δεν φταίει από το ΚΑΦΑΟ στην πολυκατοικία, δεν φταίει από τον κατενεμητή στο σπίτι δεν φταίνε οι μπρίζες αλλά το καλώδιο μέσα στο σπίτι? Συγγνώμη αλλά μου φαίνεται παπάτζα το θέμα του "έχετε μακρύ καλώδιο και θα χρεωθείτε 60€ για αυτό". Σόρρυ αλλά μήπως μας δουλεύουν?:hmm:


Το καλώδιο το τηλεφωνικό που έχουμε εμείς μέσα στο σπίτι, είναι πολύ λεπτότερο απο αυτό που φέρνει την γραμμή μέχρι τον κατανεμητή, ακόμα μπορεί να υπάρχει υγρασία στα κλιπ κλπ κλπ, δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει με ενα μικρότερο, κατα προτίμηση αυτό που είχε μαζί του το ρούτερ

alex980
21-02-10, 13:36
Ναι έχω αλλάξει ρούτερ. Και έχω δοκιμάσει και modem οι αποσυνδέσεις ακάθεκτες.

Ξέχασα να σας πω ότι με ακριβώς την ίδια καλωδίωση. Με τον ΟΤΕ δεν είχα συνεχόμενα dc ούτε τον πρώτο καιρό με την forthnet. Όχι ότι δεν είχα ποτέ dc είχα λίγα με τον ΟΤΕ λίγα περισσότερα με την forthnet άλλα τώρα στην ουσία δεν έχω ιντερνετ.

To πρόβλημα παρουσιάστηκε τον τελευταίο 1 με 1.5 μήνα χωρίς να αλλάξω κάτι στην καλωδίωση.

Τεχνικός της forthnet είχε έρθει τον πρώτο μήνα τσάμπα. Ήτανε πριν μου πουν ότι δεν παίζουν τα 12 mbit και ψάχνανε για βλάβη.

Βρήκε θόρυβο στην γραμμή όχι τίποτα σημαντικό όπως μου είπε και δήλωσαν βλάβη στον ΟΤΕ.
Στο σπίτι μέσα δεν είχε βρει κάτι το μόνο που μου είχε πει ήταν να βγάλω το ανταπτοράκι για να έχω δύο βύσματα στην πρίζα και να βάλω σπλίτερ.

Η ενημέρωση που έχουν είναι ότι ο ΟΤΕ επιδιόρθωσε το πρόβλημα.

Εντωμεταξύ πρόσφατα βάλανε καινούριες γραμμές στην πολυκατοικία. Μετά από απαίτηση του ΟΤΕ για να διορθώσει κάποια βλάβη.

Και όχι το πρόβλημα δεν ξεκίνησε με τις καινούριες γραμμές ξεκίνησε μετά.

cmaniac
21-02-10, 13:40
Το καλώδιο το τηλεφωνικό που έχουμε εμείς μέσα στο σπίτι, είναι πολύ λεπτότερο απο αυτό που φέρνει την γραμμή μέχρι τον κατανεμητή, ακόμα μπορεί να υπάρχει υγρασία στα κλιπ κλπ κλπ, δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει με ενα μικρότερο, κατα προτίμηση αυτό που είχε μαζί του το ρούτερ

Καλως ή κακως, το εκανε ηδη..


... Βάζω μικρό 1.5 μέτρα τα ίδια. ...

Το καλωδιο μπορει να φταιει, γιατι τα λεπτα τηλεφωνικα καλωδια που χρησιμοποιουνται για την μεταφορα σηματος απο την τηλεφωνικη πριζα στην συσκευη δεν ειναι σχεδιασμενα για να μεταφερουν σημα σε συχνοτητες που χρησιμοποιει η DSL για μεγαλες αποστασεις. 1-2 μέτρα ειναι αρκετα.

Το προβλημα μπορει να εντοπιζεται

α) στην πριζα/ες
Δεν μας ειπες οταν την/τις ανοιξες και εψαξες για πυκνωτες και αλλα ηλεκτρονικα στοιχεια αν μπηκες στον κοπο να δεις εαν ο χαλκος που εφαπτεται με αυτη/ες ειναι οξειδωμενος (εχει χασει την γυαλαδα του) η εαν η/οι πριζα/ες εχει/ουν οξειδωθει.

β) στον κατανεμητη της πολυκατοικιας
Εαν τα παραπανω συμβαινουν στον κατανεμητη ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. Ελεγξε εαν το κουτι ειναι σωστα σφραγισμενο και βεβαιωσου οτι δεν υπαρχει περιπτωση να εισχωρησει νερο/υγρασια στο εσωτερικο του.

γ) σε αλλο μερος του δικτυου που την ευθυνη δεν εχεις εσυ, αλλα ο παροχος.
σε αυτην την περιπτωση μπορεις να επιμεινεις να ελεγξει τεχνικος του παροχου τη γραμμη σου και εαν εχει οντως βλαβη (θα την μετρησει με ειδικο εργαλειο το οποιο εμφανιζει με μορφη διαγραμματος την αποκριση συχνοτητας των καλωδιων) δεν θα χρεωθεις και δεν θα πληρωσεις τιποτε εσυ.

Τα α και β μπορεις να τα κανεις μονος, μονο προσοχη στον κατανεμητη γιατι αν "χαλασεις" κατι θα μεινει καποιος χωρις τηλεφωνικη γραμμη. Συστηνεται να ελεγθει απο ηλεκτρολογο.

Το γ το αναλαμβανει ο παροχος.

terryk
22-02-10, 17:55
Καλωδια κ.τ.λ. Παραμυθια της Forthnet αφου το προβλημα ειναι προσφατο χωρις να υπαρξουν καλωδιακες η αλλες αλλαγες.

Εχω κ'εγω παρομοια προβληματα τους 2 τελευταιους μηνες (χρονια συνδρομητης της Forthnet).

Γυρω στις 7 το βραδυ και μεχρι τις 10, η μερικες φορες μεχρι τα μεσανυχτα, η ταχυτητα πεφτει απο 1.7ΜΒ σε 1.5ΚΒ.
Και μολις προσεξα ενα σωρο αποσυνδεσεις την τελευταια ωρα (4:30-5:30) οι οποιες μολις φαινεται να σταματησαν.

Μαλλον μοιραζουν τις γραμμες σε πολυ πιο πολλους συνδρομητες απ'οτι πρεπει και κοβουν τυχαια μερικους για να μπουν αλλοι.
Χαμενος χρονος τα τηλεφωνα στο support. Αν βρεθει καποιος αξιοπιστος ISP, η Forthnet ειναι ιστορια.

nnn
22-02-10, 20:26
Μαλλον μοιραζουν τις γραμμες σε πολυ πιο πολλους συνδρομητες απ'οτι πρεπει και κοβουν τυχαια μερικους για να μπουν αλλοι.

Με συγχωρείς για την φράση αλλά αυτό είναι ανέκδοτο.

dkmaster
22-02-10, 21:03
Πρώτον, τι είναι το sound margin? Μήπως εννοείς το signal to noise ratio;

Δεύτερον, με την λογική κάποιων εδώ αφού ο πάροχος δεν άλλαξε κάτι στην καλωδίωση γιατί να φταίει αυτός, αφού και στην καλωδίωση του πελάτη δεν άλλαξε και δεν φταίει; Πράγμα που μας φέρνει στο

Τρίτο, γιατί κάτι για να παρουσιάσει βλάβη πρέπει να αλλάξει; Έχετε δει βλάβες να στέλνουν sms: Αγαπητέ κάτοχε της γραμμής μου, σε ενημερώνω πως στις 22/2 θα παρουσιάσω αποσυνδέσεις διότι έχω φυσιολογική φθορά στην καλωδίωση. Με αγάπη, η εσωτερική σου καλωδίωση.

Τέταρτο, φυσικά και παρουσιάζουν προβλήματα οι προεκτάσεις. Είναι πιο ευαίσθητες από το μπουρί που περνάει ο Οτε τα καλώδια και από το utp που έχει θωράκιση.

Πέμπτον, αφού είσαι σίγουρος πως στο σπίτι είναι όλα οκ, γιατί δεν δέχεσαι να σου έρθει τεχνικός με ενδεχόμενη χρέωση;

Έκτο, μένω Ζωγράφου και παίρνω από το κέντρο Αμπελοκήπων adsl. Αυτά είναι τα στοιχεία μέσα από το thomson

Uptime: 2 days, 8:55:08

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.085 / 16.137

alex980
22-02-10, 23:38
Φίλε μου μακάρι να ήμουνα και εγώ τρισευτυχισμένος πελάτης της forthnet και να τα έπαιρνα μόλις την κακολογούσαν.

Πρώτον το ότι η forthnet δεν πιάνει πάνω από 7 ζωγράφου μου το είπε η τεχνική υποστήριξη της forthnet ενώ ο αντιπρόσωπος επιμένει ότι πιάνει 12 με 14.
Γιαυτό σας παρακάλεσα άμα μένει κάποιος ζωγράφου να μου πείτε πόσο πιάνετε.

Όταν είχανε στείλει τεχνικό χωρίς καμία χρέωση να βρει το πρόβλημα (πριν αρχίσουν οι αποσυνδέσεις και πριν μου πουν ότι τόσο πιάνει) και του είπα ότι πιάνω μόνο 6 mb μου είπε και που είναι το πρόβλημα. Παρόλα αυτά έλεγξε τα καλώδια της πολυκατοικίας του σπιτιού την γραμμή και βρήκε ένα πρόβλημα με θόρυβο το οποίο δήλωσαν στον ΟΤΕ και το διόρθωσε.

Μια φίλη μου με ΟΝ πιάνει 12 mb και το κέντρο είναι στους Αμπελόκηπους όπως της forthnet.

Εγώ μόνο για μένα μπορώ να ξέρω που πιάνω από 1.6 μέχρι 6.5 ανάλογα την ώρα.

Για την ώρα με 2 και κάτω είμαι χαρούμενος γιατί είναι σταθερό.

Το έψαξα λίγο για το καλώδιο του τηλεφώνου. Δεν συνιστάτε πάνω από 10 μέτρα κακής ποιότητας και τα λοιπά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Ναι μεν αλλά με μικρό καλώδιο δεν κερδίζω τίποτα ούτε σε ταχύτητα ούτε σε σταθερότητα. Το δοκίμασα.

ΚΑΙ ΞΕΦΩΡΤΌΘΗΚΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. 1.5 ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΠΙΑ ΜΟΝΙΜΑ.

Οι αποσυνδέσεις παραμένουν.

Τώρα ο τεχνικός άμα παλεύεις έναν μήνα να δηλώσεις βλάβη και σου λένε διάφορα όπως ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε στην πρίζα που έχει μέσα πυκνωτή για αντικεραυνική προστασία. Το οποίο ούτε μπορούν να εντοπίσουν ούτε υπήρχε πυκνωτής καν. Και μετά σου λένε αυτολεξεί.

Άμα συμφωνείτε παρόλα αυτά (δηλαδή το εξάμετρο καλώδιο τηλεφώνου) θα έρθει τεχνικός άλλα άμα το πρόβλημα είναι στο σπίτι π.χ. Βρει 6 μέτρα τηλεφωνικό καλώδιο (το οποίο ξεφορτώθηκα χωρίς να λυθεί κανένα πρόβλημα) θα πληρώσετε 60 ευρώ. Εσύ θα τους έλεγες έλα.

Πάλευα έναν μήνα να δηλώσω βλάβη και όταν τα κατάφερα με πήρανε απ τα μούτρα.

Θα δώσω 60 ευρώ για να φέρω ηλεκτρολόγο για να ελέγξει για πρόβλημα στο σπίτι η την πολυκατοικία και άμα βρει πρόβλημα θα σας ενημερώσω.

Και σας παρακαλώ άμα μένει κάποιος ζωγράφου και έχει forthnet πείτε μου πόσο πιάνετε και πόσο σταθερή είναι η σύνδεση μπας και βγάλω άκρη.

Και στην τελική δεν θα απολογούμαι που δεν είμαι ευχαριστημένος με την forthnet αφού δεν είμαι τι να κάνω.

t00kareC
23-02-10, 07:28
Καλησπερα.
Εχω αλαξει απο OTE σε Forthnet εδω και 1,5 χρονο περιπου.
Ουτε με τον Οτε ουτε με την Forthnet ειχα ποτε προβλημα στα 3 χρονια που εχω ιντερνετ.
Μενω πατρα και τον τελευτεο καιρο 1-2 μηνες αντιμετοπιζω τα ιδια προβληματα (με τα παραπανω).
Η ταχητυτα δεν πεφτει τοσο συχνα οσο αναφερατε αλλα ανα 5-10 στην καλυτερη περιπτοση 30 λεπτα το ιντερνετ πεφτει συνεχεια.
το καλωδιο απο την πριζα απεχει περιπου στα 7 μετρα (παντα τοσο απειχε)
συνδεσα το ρουτερ σε αποσταση 1-2 μετρα αλλα παλι το ιδιο, συνεχομενα Disconect
χωρις λογο και αιτια.
Ειχα παρει την forthnet να δω μηπος υπερχε καποιο προβλημα στο δικτυο και η απαντηση ηταν η κλασικη.
Να μικρινω το καλοδιο να αλαξω τυχον παλιες πριζες κλπ κλπ.
(επαναλαμβανω τα disconects συνεχιζοντε και με καλωδιο 1 μετρου)
Εχω δυο μερες τωρα που ψαχνω να βρω λυση απο το ιντερνετ με παρομοια Posts
και παρατηρησα οτι απο το statistic του modem ο θορυβος της γραμμης ειναι γυρο στα 16

και τα HEC errors αναλογα με τις ωρες απο τα 40 μεχρι και τα 100.000

αυτην την στιγμη εχουν ως εξης:


Mode: ADSL2+
Line Coding: Trellis On
Status: No defect

Downstream Upstream
Rate (Kbps): 15436 1020

SNR Margin (dB): 5.4 6.7
Attenuation (dB): 16.0 4.6
Output Power (dBm): 12.8 0.0


Super Frames: 319183 287749
Super Frame Errors: 4929 4294967200
RS Words: 40217162 0
RS Correctable Errors: 146394 0
RS Uncorrectable Errors: 471796 N/A

HEC Errors: 3323 0
OCD Errors: 319 0
LCD Errors: 2 0
Total Cells: 186890967 178599
Data Cells: 1573155 537
Bit Errors: 0 0

Total ES: 185 0
Total SES: 77 0
Total UAS: 33 0

επειδη δεν γνωριζω και πολλα αν πεζει καμια διαγνωση η οποιαδιποτε αλλη βοηθεια δεκτη.
γιατι απ'την στιγμη που θα ξαναεπικοινωνησω με Forthnet η θα αλαξω εταιρια η θα τους ριξω πολλα καντηλια... :down:

Απλα θελω να ξερω αν ειναι καθαρα προβλημα δικο μου ή αν ειναι θεμα της Forthnet και αν με την αλλαγη εταιρειας λυθει το θεμα.
Απτην στιγμη που η ιδια η Forthnet ακομα και ο παροχεας μου δεν μπορουν να μου λυσουν το προβλημα να ξερω και γω τι να κανω.
Γιατι ενταξει καλη η Forthnet αλλα ολο αυτο εδω και δυο μηνες τωρα εχει καταντησει βαρετο, μιας και η κυρια χρηση της συνδεσης ειναι για gaming...

Ευχαρηστω για το χρονο σας και sorry αν κουρασα.

dkmaster
23-02-10, 08:46
Φίλε μου δεν τα πήρα επειδή είμαι ευχαριστημένος πελάτης, ίσα ίσα. Το θέμα είναι πως δεν καταλαβαίνω αφού έχεις βγάλει το καλώδιο το 6μετρό και δεν έχεις και πυκνωτή στην πρίζα γιατί δεν δέχεσαι τον τεχνικό τους με την ενδεχόμενη χρέωση αφού όλα δείχνουν πως δεν είναι από το σπίτι σου το πρόβλημα όπως λες;

Και όπως έγραψα μένω ζωγράφου και πιάνω 16mbit. Αλλά από ταχύτητα browsing δεν...

JRT
23-02-10, 09:17
Φίλε alex980 σε καταλαβαίνω απόλυτα καθώς παρόμοιος λόγος με οδήγησε να αποχωρήσω από την forthnet πριν ενάμιση χρόνο και να πάω στην Netone : ενώ ήμουν στην κεντρική πρίζα του σπιτιού , όχι διπολικές πρίζες κλπ είχα standard 10+ αποσυνδέσεις την ημέρα . Και τι δεν έκανα τι router άλλα πήρα τι φίλτρα άλλαξα και το αποτέλεσμα 0 . Εκείνη την εποχή είχα πάρει το xbox360 και δεν μπορούσα να παίξω live ...
Ιδίως τα απογεύματα κάθε μισή ώρα αποσύνδεση :evil: . Σε διαβεβαιώνω πως αλλάζοντας πάροχο αυτό σταμάτησε . Έχω φτάσει στην Netone ακόμα και 8+ μέρες χωρίς το παραμικρό disconnect ;) Δεν κλείδωνα βέβαια τόσο χαμηλά με εσένα όταν έτρωγα αποσύνδεση : πάντα ήμουν σταθερά κλειδωμένος στα 11 mbps . Για μένα κάνε ένα τελευταίο κόπο και ζήτα τους να έρθει τεχνικός αλλά αν δεν βρίσκεις άκρη μην καθίσεις να σε τρελάνουν ιδίως αν έχεις εξαντλήσει το 12μηνο

terryk
23-02-10, 10:45
Θα αναφερθω λιγο σtο σχολιο μου για υπερφορτωμενες γραμμες και κοψιματα (throttling) που ο φιλος nnn δεν το νομιζει πιθανον.
Ισως να εχω λαθος για την Fortηnet (δεν το νομιζω ομως) αλλα σε μια αλλη χωρα που ημουν, η εταιρεια μας εβαλε την πρωτη εγτατασταση DSL.
Το οριο ηταν γυρω στα 28 ατομα για καθε connection στο DSLAM για να κρατηθουν οι ταχυτητες σε καποιο λογικο οριο.
Ποσους εχει η Forthnet?
Αν σκεφτεις οτι οσο περισσοτεροι οι ενεργοι πελατες σε καποια στιγμη, τοσο πιο πολυ το congestion και τα retries (που μπορει να χτυπησει 30% ευκολα), ειναι λογικο (αλλα σε απαραδεκτο βαθμο) να ειναι πιο αργες οι γραμμες τα βραδυα που ειναι πιο πολλοι σπιτι τους.
Επειδη επισης, μονο το HTTP φαινεται να επιρρεαζεται (email, pings κτλ δουλεβουν), ισως να κανουν throttle στην πορτα 80.
Οτι και να γινεται, 7μμ και μεχρι τα μεσανυχτα, η ταχυτητα μου κοβεται σε μερικα bytes και σιγουρα δεν αλλαζει κατι στο σπιτι μου εκεινες τις ωρες.

nnn
23-02-10, 14:28
Δεν μιλάμε για ταχύτητα κατεβάσματος αλλά για συγχρονισμό και αποσυγχρονισμό για να εξυπηρετηθεί εναλλάξ κάποιος άλλος, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

kerki
01-03-10, 01:09
Φίλοι μου θα σας πω την δική μου εμπειρία.
Έχω δουλέψει 3 συνδέσεις σε 3 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας forthnet - ΟΤed (Γερμανός πλέον) και on με όλες δούλευα τέλεια μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα όπου για 3 συνεχόμενες ημέρες ο conex μου έπεφτε ασταμάτητα και κάποια στιγμή που κατάφερα να συνδεθώ για λίγo διαπίστωσα ότι στην γειτονιά ενώ ήμουν μόνος με conex και γενικότερα ασύρματο router ξαφνικά ξεφύτρωσαν 5 conex-άκια (είπα και εγώ γιατί έπεφτα?).
Είναι επόμενο όταν βάζεις πρώτος σε μία περιοχή adsl είναι λογικό ότι οι επόμενες γραμμές θα στηριχθούν στο υπάρχον δίκτυο δηλαδή αυτό που πρώτα εγκαταστάθηκε για σένα και μέχρι να μειώσουν λίγο τις ταχύτητες των νεοτοποθετημένων συνδρομητών πρέπει να υποστείς της αδικαιολόγητες διακοπές.
Υπομονή παιδιά κάποια στιγμή και σ΄αυτή την χώρα θα έχουμε φτηνό - αξιόπιστο και πάνω από όλα διαθέσιμο δίχως διακοπές adsl.

Lagman
01-03-10, 01:26
Θα αναφερθω λιγο σtο σχολιο μου για υπερφορτωμενες γραμμες και κοψιματα (throttling) που ο φιλος nnn δεν το νομιζει πιθανον.
Ισως να εχω λαθος για την Fortηnet (δεν το νομιζω ομως) αλλα σε μια αλλη χωρα που ημουν, η εταιρεια μας εβαλε την πρωτη εγτατασταση DSL.
Το οριο ηταν γυρω στα 28 ατομα για καθε connection στο DSLAM για να κρατηθουν οι ταχυτητες σε καποιο λογικο οριο.
Ποσους εχει η Forthnet?
Αν σκεφτεις οτι οσο περισσοτεροι οι ενεργοι πελατες σε καποια στιγμη, τοσο πιο πολυ το congestion και τα retries (που μπορει να χτυπησει 30% ευκολα), ειναι λογικο (αλλα σε απαραδεκτο βαθμο) να ειναι πιο αργες οι γραμμες τα βραδυα που ειναι πιο πολλοι σπιτι τους.
Επειδη επισης, μονο το HTTP φαινεται να επιρρεαζεται (email, pings κτλ δουλεβουν), ισως να κανουν throttle στην πορτα 80.
Οτι και να γινεται, 7μμ και μεχρι τα μεσανυχτα, η ταχυτητα μου κοβεται σε μερικα bytes και σιγουρα δεν αλλαζει κατι στο σπιτι μου εκεινες τις ωρες.


Ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread
Περιορισμός στα torrents ; (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=366171)


αν και τελικά σέρνεται τόσο άσχημα η forthnet που το glasnost και τα υπόλοιπα test βγάζουν potential rate limiting κλπ ...

@ ADSLgr.com All rights reserved.