Επιστροφή στο Forum : Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet
Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας και τη συμβουλή σας σε ένα θέμα που έχει προκύψει με την Cosmote. Τον Ιούνιο του 2009 έκανα συμβόλαιο για να έχω Internet On The Go (5 GB) με χρέωση 30 ευρώ. Από προηγούμενους λογαριασμούς παρατήρησα ότι η χρήση μου ήταν γύρω στα 2 GB, οπότε δεν χρειάστηκε να αλλάξω πρόγραμμα.
Ο λογαριασμός του Δεκεμβρίου μου ήρθε 500 ευρώ!!! Ανέτρεξα στον αναλυτικό λογαριασμό και βάσει αυτού είχα χρησιμοποιήσει 26 GB!!! Λογικό(?), αν σκεφτείς ότι περί τα μέσα Δεκέμβρη μέσα σε μία και μόνο χρήση ο αναλυτικός δείχνει ότι διακίνησα 20.4 GB!!!!!!!!!!, όγκος για τον οποίον με χρέωσαν 300 ευρώ!!!!!!!!…για χρήση μιας μέρας Internet…300 ευρώ…για κάτι που ποτέ δεν έκανα – δεν ξέρω καν αν γίνεται μέσα σε 1 μέρα να διακινήσεις τέτοιο όγκο!!!
Την ίδια κι’όλας μέρα έστειλα επιστολή επανέκδοσης του λογαριασμού μου. Μετά από κάποιο διάστημα πήρα απάντηση ότι το «σύστημα» της Cosmote δεν έδειξε κάποια βλάβη και ότι δεν υπήρχε κάποιο λάθος στον λογαριασμό μου. Την ίδια κι’όλας μέρα, εννοείται, έστειλα επιστολή να μου αποδείξουν σε ποια site έγιναν αυτές οι υπέρογκες διακινήσεις. Μετά από κάποιο διάστημα πήρα απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό διότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα του πελάτη, οπότε δεν καταγράφονται. Πέρα από την απαντητική επιστολή, μου στείλαν και τον λογαριασμό του Ιανουαρίου, ο οποίος δείχνει ότι αυτή τη φορά διακίνησα 15 GB και ότι έπρεπε να πληρώσω 270 ευρώ. Συν 500 ευρώ από τον ανεξόφλητο του Δεκέμβρη, 770 ευρώ.
Η Cosmote ισχυρίζεται ότι μέσα σε 2 μήνες της χρωστάω για χρήση Internet On The Go 770 ευρώ, αντί για 60 ευρώ (2μήνες x 30ευρώ) που κανονικά θα έπρεπε. Το θέμα είναι ότι εγώ τους μήνες αυτούς δεν έκανα κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους (χρήση 2GB). Με χρεώνουν για κάτι το οποίο δεν έκανα και ψάχνω να βρω το δίκιο μου. Από τις 10 περίπου Φεβρουαρίου σταμάτησα να το χρησιμοποιώ και τώρα το έχω κατεβάσει στο βασικό πρόγραμμα που είναι 5 ευρώ μέχρι να συμπληρώσω έτος και να το διακόψω οριστικά.
Πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της Cosmote, και μετά από πολύ ώρα μου προτείναν διακανονισμό. Η πρόταση τους: 100 ευρώ πίστωση + ΦΠΑ και τα υπόλοιπα σε δόσεις με πολύ ευνοϊκές συνθήκες αποπληρωμής! Ευχαριστώ πολύ τους λέω, δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Προφανώς και έχει γίνει κάτι «στραβό» στην περίπτωση αυτή, κάτι για το οποίο είναι ολοφάνερο ότι δεν ευθύνομαι εγώ, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι φταίει η Cosmote, αφού δεν ξέρω πως και τι έγινε. (Αν και θεωρώ ότι μια εταιρεία πρέπει να προστατεύει τον πελάτη της, έτσι και η Cosmote έπρεπε να ειδοποιεί σε περίπτωση υπερβολικής κίνησης, όπως γίνεται στις τράπεζες). Εν πάσει περιπτώση, είτε χρησιμοποίησα 5 GB είτε 25 GB, για την Cosmote δεν άλλαξε τίποτα. Δεν κουράστηκε περισσότερο, δεν χρειάστηκε περισσότερο προσωπικό, δεν κάναν υπερωρίες, δεν ξόδεψαν αναλώσιμα. Δεν είχε παραπάνω έξοδα. Άρα στην περίπτωση μου, δεν υπήρχε ζημιά, την οποία κάποιος πρέπει να πληρώσει. Άρα αν με σεβόντουσαν σαν πελάτη τους θα μπορούσαν να κάνουν κάποια ουσιαστική παραχώρηση. Και τι ζημιά να υπάρξει, αφού πουλάνε αέρα και το χρεώνουν με βάση τη δικιά τους οικονομική πολιτική. Για την οποία, δυστυχώς, είναι λογικό κάποιος να πληρώνει 300 ευρώ/μέρα για Internet.
Τελικά, το συμπέρασμα είναι ότι η Cosmote δεν αλλάζει άποψη, εγώ δεν πληρώνω, άρα φαντάζομαι κάποια στιγμή θα πάει δικαστικώς? Πως θα μπορούσα να υπερασπιστώ τη θέση μου? Τι αποδεικτικά θα μπορούσα να παρουσιάσω σε περίπτωση δίκης?
Ήδη έχω μιλήσει με τον συνήγορο του καταναλωτή (θα τους στείλω αναφορά με το πρόβλημα), αλλά με απογοήτευσαν. Θα προωθήσουν την αναφορά μου, αλλά πιστεύουν ότι σε περίπτωση δίκης δεν έχω ελπίδα και ότι θα πληρώσω το ποσό + τους φόρους + τα έξοδα της δίκης = μπορεί και τα 3πλάσια.
Τι άλλο θα με συμβουλεύατε να κάνω???
Τώρα μου έχουν βάλει φραγή και στο κινητό. Για το κινητό και το Internet μου ερχόταν ένας λογαριασμός. Τους είπα να τα διαχωρίσουν για να πληρώσω τον λογαριασμό του κινητού και να αφήσω σαν εκκρεμότητα του Internet. Δεν γίνεται, μου λένε, γιατί έχω ανεξόφλητους λογαριασμούς, άρα δεν γίνεται καμία κίνηση. Να ποια είναι η συμπεριφορά τους σε έναν πελάτη που είναι χρόνια στην Cosmote. Πρώτα με κάναν να σταματήσω το Internet, και τώρα μου σταμάτησαν και το κινητό. Εγώ πως θα κάνω την δουλειά μου τώρα? Για καλό τους έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας?
Υ.Γ.: Συγνώμη για την έκθεση ιδεών, αλλά βράζω μέσα μου…
Το πιθανότερο είναι να κατέβηκαν όντως αυτά τα Gb. Υπάρχει θέμα με τα data και τις χρεώσεις από προγράμματα που δεν είναι flat rate.
Από την στιγμή που η ΕΕΤΤ δεν έχει επιβάλει ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των καταναλωτών από τέτοιες περιπτώσεις τότε δύο λύσεις υπάρχουν.
Ή πολύ (πάρα πολύ όμως) προσεκτική χρήση, ή αποχή από το σπορ.
Φίλε μου δυστηχως τα πραματα ειναι δύσκολα το πιο πιθανο ειναι οντως να τα κατεβασες αυτα τα Data θα κατεβασες τιποτε μεγαλο πολυ δύσκολο να έκανε λάθος το σύστημα επιλεκτικα σε σένα.
Οπότε το πιο πιθανό είναι να τα πληρώσεις καποια στιγμή
Αν πας δικαστικως θα χρειαστεις έναν καλο δικηγόρο οποτε υπολογισε οτι θα χρειαστεις και εκει χρήματα .
αν δικαιωθεις λογικα θα θελεις και να το τραβηξεις το πραμα ε?? ωστε να παρεις εσυ χρήματα παραπάνω και όχι απλως να μην πληρώσεις το ποσο που λένε οτι χρωστας σε αυτη την περίπτωση 100% θα γίνουν παράπάνω δίκες οποτε υπολόγισε και άλλα χρήματα
σε περίπτωση που χάσεις την δίκη ???? ε τοτε το πιο πιθανο ειναι να πληρωσεις εξοδα δικαστηριου + προστιμο καθυστερησης πληρωμης για το λογαριασμο + τον δικηγορο + φόρους + και εγω δεν ξερω τι αλλο.
οποτε εχουμε και λεμε
ΑΝ ΕΙΣΑΙ 100% σίγουρος και οταν λέω 100% το εννοω 100% οτι ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ DATA τοτε πήγαινε δικαστικα βρες δικηγόρο ψαξτο οσο πιο πολυ μπορεις και δες τι μπορει να γινει.
Αν ομως πηγες να κατεβασεις τιποτε είτε εσυ είτε κανεις αλλος απο την σύνδεση σου ο υπαίτιος εισαι εσυ και μονο εσυ. οσο για το οτι θα επρεπε να σε ειδοποιησουν οτι κατεβασες πολλα και αν το εκανες εσυ , ολα αυτα αναφερονται στους ορους που εχεις υπογραψει .
Στην θέση σου θα τα πληρωνα γιατι το πιο πιθανο ειναι να τα ειχα κατεβασει κιόλας.
Κατά πρώτο η κίνηση 20.4GB σε μια μέρα σε ένα δίκτυο 7,2/2 mbit είναι θεωρητικά εφικτή αφού διαιρούμενη βγαίνει 1,8 mbit το δευτερόλεπτο.
Κατά δεύτερο το επιχείρημα ότι δεν τους κοστίζει τίποτα η υπηρεσία δεν ευσταθεί γιατί αν μπαίναμε σε αυτήν την λογική τότε όλοι θα μπορούσαν να αρνηθούν την οποιαδήποτε πληρωμή σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών προβάλλοντας ίδια ή αντίστοιχα επιχειρήματα.
Κατά συνέπεια κατά την γνώμη μου η αξίωση της μη πληρωμής έχει από ελάχιστες έως καθόλου πιθανότητες να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν σε νομικό επίπεδο δεδομένου ότι στην προκειμένη περίπτωση μόνο ο πάροχος μπορεί να διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία του traffic.
Εντούτοις, θα συμφωνήσω και εγώ ότι το καθεστώς των μεταβλητών χρεώσεων σε σχέση με τον όγκο κίνησης είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να σταματήσει να υφίσταται.
Τι (θεωρητική) ταχύτητα προβλέπει το Internet on the Go; Αν θυμάμαι καλά, ήταν 384kbps. Άρα σε 24 ώρες, ήτη 86400 δευτερόλεπτα, μπορείς να κατεβάσεις 4050mb. Αν σε έχουν χρεώσει 20.4 mb για μία μέρα, τότε θα πρέπει να κατέβαζες με 2 mbps 24 ώρες σερί...
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είχες αφήσει το pc να κατεβάζει/ανεβάζει όλη τη μέρα (που αν το έκανες προφανώς και θα το ήξερες), τότε πρέπει να καταφέρεις να τους πείσεις πως δεν είσαι ελέφαντας! Πάντως δες τι ταχύτητα σου δίνουν, κάνε τα μαθηματικά, και εξήγησέ τους ότι είναι αδύνατο με τέτοια σύνδεση να έχεις τέτοια κίνηση σε 24 ώρες.
Edit: Μάλλον έμεινα πίσω στις ταχύτητες. Αγνοήσέ το (δε βρίσκω πως να το διαγράψω :P)
7.2 Mbps όπου υπάρχει 3G δίκτυο (http://www.cosmote.gr/cosmote/cosmote.portal?locale=el_GR&_nfpb=true&_pageLabel=L89_contract_plan_index&serviceCategory=InternetOnTheGo&catID=0b0f42bb801f8a75&breadcrumbTitle=COSMOTE+Internet+On+The+Go)
prodromosfan
23-02-10, 17:45
φιλε μου αν μπαινεις απο κινητό, δες το μετρητη του κινητου σου ποσα gb εχει κατεβασει.
δυστυχως δεν μπορώ να σκεφτω τι αλλο μπορεις να κανεις,
μαλλον πας για ενα καλό διακανονισμο, και κοβεις και το ιντερνετ απο το κινητό.
για να κατεβασει 20GB σε μια μερα, ουτε εγω που καθομαι συνεχεια στον υπολογιστη δεν το καταφερνω.
ποσο μαλλον ο φιλος που σημαινει οτι επι 18ωρου(περιπου) θα πρεπει να ασχολιοταν με το κινητο του και μονο.
Να δεις όμως πόσο εύκολα κατεβαίνουν στο laptop.
Αν Καταβαινουν λεει? σιγα το πραμα, οχι μονο κατεβαινουν αλλα αμα το φτασουν στα ακρα εισαι και κατα 8 στις 10 περιπτωσεις παρανομος για το περιεχομενο που κατεβασες μιας και το πιο πιθανο ειναι να κατεβασεις κανενα παιχνιδι ή καμμια ταινια οποτε ......
οσο για τις ταχυτητες το Ιντερνετ On the Go Μπορει να φτάσει ακόμα και 21Mbit
Φιλε τραβα πληρωσε τα, προσπάθησε να πάρεις τον Γιαννακη - (Διακανονισμο) και αν μπορεις προσπαθησε να στο μειωσουν έστω και αντι για 7χχ να πληρωσεις κανα 500αρι.
Απο εκει και περα σκεψου σε ποιον μπορει να εχεις δωσει κωδικους πρόσβασης ΄η σε ποιον είχες αφήσει το Pc σου με την συνδεση σου.
Δεν υπαρχει κατι αλλο.
prodromosfan
23-02-10, 18:35
δεν θα το ειχε καταλαβει ο χρηστης που εκανε κινηση 2GB/μηνα οτι ακτεβασε 20GB σε μια μερα;
θα το ειχε καταλαβει και μονος του και δεν θα χτυπιοταν τωρα.
γιαυτο ειπα να δει τα στατιστικα του modem που χρησιμοποιει για iotg(ειτε το κινητο ή το μοντεμ).
πονοκεφαλος
23-02-10, 18:55
Δε θα το είχε καταλάβει. οταν χάλασε το λαπτοπ μου, χρησιμοποίησα για μια μέρα του φίλου μου, ο οποίος είχε το μτορρεντ να ενεργοποιείται αυτοματα με το ανοιγμα των windows. Ετσι την πάτησα , το τορρεντ ενεργοποιημένο χωρις να το έχω πάρει χαμπάρι, το άφησα κανένα 10 ωρο και είχε ανεβάσει και κατεβάσει γύρω στα 15 γιγα....... 200 ευρω, το έκοψα αμέσως ...
Είναι πολύ πιθανό, να έγινε η χρήση(λήψη αυτού του όγκου δεδομένων).
Ζήτησε, αναλυτική κατάσταση, του πως, πότε και και σε ποιούς servers, εγινε!
Νikosanagn
23-02-10, 20:51
Μην κάνεις το λάθος και τους πληρώσεις αυτό το ποσό.Σιγά μην χρησιμοποιησες 20Gb μέσα σε μια μέρα με 3g σύνδεση.!
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι εγώ ΔΕΝ έκανα κάτι "περίεργο" που να μου δίνει την υποψία, ότι μπορεί και να διακίνησα τόσα GB. Άλλος δεν χρησιμοποιεί το στικάκι, οπότε 3 πράγματα σκέφτομαι:
1ον: Κάποιος να μου "έκλεβε" την ώρα που ήμμουν συνδεδεμένος. Απ'όσο έχω διαβάσει σε Forum και ρωτήσει τεχνικούς της Cosmote και μη, δεν είναι εφικτό.
2ον: Να υπάρχει ένας ιός ή κάτι τέτοιο που δεν αναγνωρίζεται από τα δωρεάν Anti-virus. Μου έχουν πει ότι είναι πιθανόν.
3ον: Να έχει κάνει κάποιο λάθος η Cosmote, και δεν εννοώ να έχει βάλει εμένα συγκεκριμένα στο μάτι, αλλά μπορεί να έχει συμβεί και σε άλλους. Έχετε κάτι αντίστοιχο ακούσει?
Επίσης, είναι πιθανόν και κάποιο τέταρτο σενάριο?
Σίγουρα είναι λάθος να πληρώσω το ποσό αυτό, αλλά θα ήθελα να αποφύγω την ΠΟΛΥ λάθος κίνηση του να μην κάνω τίποτα και στο τέλος να πληρώσω πολλά παραπάνω απ'ότι τώρα. Γι'αυτό ρωτάω μήπως κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα?
Ξέρετε κάποιον που είχε ανεξόφλητους λογαριασμούς στην Cosmote και δεν τους πλήρωνε, τι έγινε? Του κάναν μήνυση?
μπας και κατεβαζε το λαπτοπ τιποτα απο το windows update?
zombie_wireless
23-02-10, 22:01
Εγώ έχω μιά ερώτηση.Μπορούν να γίνουν τόσα χοντρά λάθη.Διαβάζω πολλά εδώ μέσα μηνύματα, με ανάλογες περιπτώσεις...
Νikosanagn
23-02-10, 22:08
μπας και κατεβαζε το λαπτοπ τιποτα απο το windows update? 20gb update? Ούτε τι servise pack δεν ποιάνει τόσο, για να μην πώ ούτε όλο το λογισμικο.
Την ίδια κι’όλας μέρα, εννοείται, έστειλα επιστολή να μου αποδείξουν σε ποια site έγιναν αυτές οι υπέρογκες διακινήσεις. Μετά από κάποιο διάστημα πήρα απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό διότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα του πελάτη, οπότε δεν καταγράφονται.
α) Προσωπικά δεδομένα; Στο όνομα σου δεν είναι η σύνδεση; Δε νοείται προσωπικό δεδομένο, είναι δικά σου οπότε μπορούν να στα κοινοποιήσουν αν πας με την ταυτότητά σου. Τα "προσωπικά δεδομένα" δεν είναι λόγος.
β) Δε μπορούν να στα δώσουν επειδή είναι προσωπικά δεδομένα (ήμαρτον!) ή δεν καταγράφονται τελικά;
Αν δεν καταγράφονται, δηλαδή αν πάρω ένα internet on the go και κάνω παρανομίες... δεν υπάρχουν logs; (δε μου στέκει αυτό, γιατί όλοι οι hackers θα έπαιρναν internet on the go και θα αλώνιζαν εκ του ασφαλούς).
Φίλε μου κάτι δε δένει σε αυτά που σου είπαν ή κατάλαβες κάτι λάθος. Και επειδή ίσως βγάλεις άκρη με logs της δραστηριότητάς σου, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ψάξεις πρωτού ασχοληθείς με δικηγόρους, δικαστήρια ή δεν ξέρω και εγώ τί άλλο, μην πας να βγάλεις άκρη μέσω Λαμίας. Η απάντηση τους είναι τουλάχιστον αφελής με πολλά ερωτηματικά.
Ρε παιδιά υπάρχει στάνταρ παρόμοια περίπτωση και μάλιστα πρόσφατη που αναφέρθηκε σε αυτό το φόρουμ!
Ψάξε λίγο φίλε, θα τη βρεις πιστεύω. Αν κάποιος βρει λινκ ας ποστάρει.
20gb update? Ούτε τι servise pack δεν ποιάνει τόσο, για να μην πώ ούτε όλο το λογισμικο.
μπορει να μην ειναι 20 ολα απο update μπορει να ειναι 2
και μη ξεχνας οτι δε μετραει μονο το download στη χρεωση ειναι και το upload
Νikosanagn
24-02-10, 01:15
μπορει να μην ειναι 20 ολα απο update μπορει να ειναι 2
και μη ξεχνας οτι δε μετραει μονο το download στη χρεωση ειναι και το uploadΟπως και να έχει 20 gb μέσα σε μια μέρα από 3g σύνδεση δεν γίνετε απλά...
Mr.Anderson
24-02-10, 01:55
Ξέρετε κάποιον που είχε ανεξόφλητους λογαριασμούς στην Cosmote και δεν τους πλήρωνε, τι έγινε? Του κάναν μήνυση?
Ενας φιλος μου την πατησε ετσι. 10 μερες το καλοκαιρι στις διακοπες εμπαινε απο το κινητο στο ιντερνετ, αλλα δεν ηξερε οτι θα ειναι τοσα πολλα!!! Βονταφον ειχε και εχει....
Λιγο τσατ, λιγο google, λιγο ιντερνετικο ραδιοφωνο, λιγο...ξεχνουσε να κλεισει τη συνδεση....
1000€ το μανικι... για 10 μερες...
Του εδωσαν iPhone "δωρο-αναβαθμιση" επειδη εκανε μεγαλο λογαριασμο.... πληρωσε ετσι... :whistle:
"Τουλαχιστον πηρα πισω τα μισα" μου ειπε.... :(
Ούτε εγώ πιστεύω ότι έκανε 20gb σε μια ημέρα έτσι απλά ο φίλος.
Ρε παιδιά υπάρχει στάνταρ παρόμοια περίπτωση και μάλιστα πρόσφατη που αναφέρθηκε σε αυτό το φόρουμ!
Ψάξε λίγο φίλε, θα τη βρεις πιστεύω. Αν κάποιος βρει λινκ ας ποστάρει.
Βρήκα το λινκ που έλεγα!
Εδώ είναι:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=365857
Άλλη μία περίπτωση λοιπόν.
α) Προσωπικά δεδομένα; Στο όνομα σου δεν είναι η σύνδεση; Δε νοείται προσωπικό δεδομένο, είναι δικά σου οπότε μπορούν να στα κοινοποιήσουν αν πας με την ταυτότητά σου. Τα "προσωπικά δεδομένα" δεν είναι λόγος.
β) Δε μπορούν να στα δώσουν επειδή είναι προσωπικά δεδομένα (ήμαρτον!) ή δεν καταγράφονται τελικά;
Αν δεν καταγράφονται, δηλαδή αν πάρω ένα internet on the go και κάνω παρανομίες... δεν υπάρχουν logs; (δε μου στέκει αυτό, γιατί όλοι οι hackers θα έπαιρναν internet on the go και θα αλώνιζαν εκ του ασφαλούς).
Φίλε μου κάτι δε δένει σε αυτά που σου είπαν ή κατάλαβες κάτι λάθος. Και επειδή ίσως βγάλεις άκρη με logs της δραστηριότητάς σου, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ψάξεις πρωτού ασχοληθείς με δικηγόρους, δικαστήρια ή δεν ξέρω και εγώ τί άλλο, μην πας να βγάλεις άκρη μέσω Λαμίας. Η απάντηση τους είναι τουλάχιστον αφελής με πολλά ερωτηματικά.
Log κρατάνε οι εταιρίες, μόνο, που σε αυτά δεν καταγράφωνται τις διευθύνσεις που έχουμε επισκεφτεί. Απλά ότι την τάδε ημ/νια και από την τάδε ώρα μέχρι την τάδε ώρα είχαμε την τάδε ip. Εάν κάποιος κάνει κάτι παράνομο, αυτός που έβλαψες θα καταγράψει την ip σου. Και θα ζητήσει με δικαστική εντολή την αποκάλυψη των στοιχείων σου από τον παροχό σου. Έτσι στο δικαστήριο με τα logs του θύματος και τα logs του παρόχου σου αποδεικνύεται η παράνομη πράξη.
Μερικές ιδέες - παρατηρήσεις:
Σου έδωσαν αναλυτική κατάσταση που λένε την χρήση καθημερινά (πχ date/time σύνδεσης & αποσύνδεσης, κίνηση σε MB/GB); Αυτό με τα sites, δε νομίζω πως μπορείς να το απαιτήσεις διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κρατάνε απ'όσο ξέρω.
Το mobile internet το χρησιμοποιούσες στο κινητό ή σε κανένα laptop; Αν είναι σε laptop, θα μπορούσε άνετα να γίνει χρήση των 20 GB σε μερικές ώρες. Το laptop συνδέεται σε κανένα δίκτυο (πχ στο σπίτι ή στη δουλειά); Το χρησιμοποιούν και άλλοι; Έχεις παιδιά; Θυμάσαι που ήσουν την συγκεκριμένη ημ/νία που έγινε η χρήση; Εδώ ξέρω άτομο που πετάχτηκε supermarket και η ξαδέλφη του έκανε κλήσεις 9011 σε αστρολόγους και τραβούσε τα μαλλιά του.
Αν χρησιμοποιούσες laptop και δεν ήταν συνδεδεμένο σε δίκτυο, δοκίμασε να ψάξεις με το windows search οποιαδήποτε αρχεία έγιναν create/modify στις ημ/νίες που υπήρξε η κίνηση. Μπορεί να βρεις τίποτα χρήσιμο σε Temporary files κτλ.
Στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών (βλέπε τηλεφωνία) είσαι σχετικά αναγκασμένος να εμπιστεύεσαι τα στοιχεία του παρόχου. Για να αποδείξεις νομικά το αντίθετο, χρειάζεται να έχεις δικές σου μετρήσεις (πχ να κρατάς bandwidth log). Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο, δε ξέρω κατά πόσο θα σε δικαιώσει το δικαστήριο
Σαφώς μπορεί να σε πάει δικαστικά η Cosmote διότι δικηγόρους είτε έχει με το μήνα, είτε συνεργάζονται με δικηγορικά γραφεία οπότε τα δικαστικά τους έξοδα θα είναι καθαρά σε επίπεδο χαρτόσημα κτλ.
Δυστυχώς το πιθανότερο (θα έλεγα 90%) είναι να τα έχεις κάνει εν άγνοιά σου, και ακόμα και αν δεν τα έχεις κάνει (10%) τότε είναι δύσκολο να το αποδείξεις αν εκ των προτέρων δεν κρατούσες logs με την κίνηση... κάτι που επιβάλλεται διότι όπως σωστά είπε ο emeliss θέλει είτε αποχή είτε προσεκτική χρήση.
prodromosfan
24-02-10, 11:40
στατιστικά δεν καραταει και το stickακι που δινουν για mobile ιντερνετ;
Αυτό δε το γνωρίζω, αν κρατάει καλό θα ήταν να τα κοιτούσε διότι λογικά μπορούν να θεωρηθούν πιο αξιόπιστα και από software στον Η/Υ.
Αυτό που μπορείς (ίσως) να παλέψεις είναι η τιμολογιακή πολιτική της κοσμο και των άλλων παρόχων κινητής.
Δεν είναι δυνατόν (και εκεί μπορείς να πατήσεις ενδεχομένως) για μια μέρα χρήσης (ανεξάρτητα από κίνηση data) να σε χρεώνουν 500 ευρώ. Δηλαδή μην αρνηθείς ότι έγινε, αλλά να το δεις ανεξάρτητα. (Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να επιληφθεί του θέματος κάποια ανεξάρτητη αρχή/κίνηση καταναλωτών κλπ κλπ).
Θυμάμαι ότι είχα πληρώσει την Βόντα 250 ευρώ, γιατί όταν είχε πρωτοέλθει το 3G και πήρα συσκευή και κάρτα, ψάχνοντας το μενού (vodafone live + TV) απλά ψάχνοντας χωρίς να κάνω κάτι άλλο (σύνολο 5-6 λεπτά), μου ήλθε ο παραπάνω λογαριασμός.
Σε διαμαρτυρία μου τότε (μιας και η σύνδεση/διακίνηση ήταν ΔΩΡΕΑΝ για κάποια περίοδο) η απάντηση ήταν : Ναι κύριε είναι δωρεάν, αλλά η 3G σύνδεση ενεργοποιείται 3 ΜΕΡΕΣ μετά την κανονική σύνδεση. Άρα εσείς μπαίνατε με GPRS, οπότε ...πλερώστε LOL .... Kαι πλήρωσα τότε 250 για περιήγηση στο μενού...6 λεπτών. :respekt::respekt: :respekt:
Αυτό που μπορείς (ίσως) να παλέψεις είναι η τιμολογιακή πολιτική της κοσμο και των άλλων παρόχων κινητής.Απίστευτα πολύ long shot να ανατρέψει την τιμολογιακή πολιτική ογκοχρέωσης που ακολουθούν αρκετοί πάροχοι παγκοσμίως. Εδώ άλλοι πληρώσαν 8-10 χιλιάδες ευρώ λόγω ογκοχρέωσης+περιαγωγής και δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά ΟΚ αν έχει την οικονομική δυνατότητα, υπομονή και τους πόρους (πχ μέσω οργανώσεων) να το παλέψει, why not?
zombie_wireless
24-02-10, 12:51
Αυτό που μπορείς (ίσως) να παλέψεις είναι η τιμολογιακή πολιτική της κοσμο και των άλλων παρόχων κινητής.
Δεν είναι δυνατόν (και εκεί μπορείς να πατήσεις ενδεχομένως) για μια μέρα χρήσης (ανεξάρτητα από κίνηση data) να σε χρεώνουν 500 ευρώ. Δηλαδή μην αρνηθείς ότι έγινε, αλλά να το δεις ανεξάρτητα. (Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να επιληφθεί του θέματος κάποια ανεξάρτητη αρχή/κίνηση καταναλωτών κλπ κλπ).
Θυμάμαι ότι είχα πληρώσει την Βόντα 250 ευρώ, γιατί όταν είχε πρωτοέλθει το 3G και πήρα συσκευή και κάρτα, ψάχνοντας το μενού (vodafone live + TV) απλά ψάχνοντας χωρίς να κάνω κάτι άλλο (σύνολο 5-6 λεπτά), μου ήλθε ο παραπάνω λογαριασμός.
Σε διαμαρτυρία μου τότε (μιας και η σύνδεση/διακίνηση ήταν ΔΩΡΕΑΝ για κάποια περίοδο) η απάντηση ήταν : Ναι κύριε είναι δωρεάν, αλλά η 3G σύνδεση ενεργοποιείται 3 ΜΕΡΕΣ μετά την κανονική σύνδεση. Άρα εσείς μπαίνατε με GPRS, οπότε ...πλερώστε LOL .... Kαι πλήρωσα τότε 250 για περιήγηση στο μενού...6 λεπτών. :respekt::respekt: :respekt:
Απίστευτα πολύ long shot να ανατρέψει την τιμολογιακή πολιτική ογκοχρέωσης που ακολουθούν αρκετοί πάροχοι παγκοσμίως. Εδώ άλλοι πληρώσαν 8-10 χιλιάδες ευρώ λόγω ογκοχρέωσης+περιαγωγής και δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά ΟΚ αν έχει την οικονομική δυνατότητα, υπομονή και τους πόρους (πχ μέσω οργανώσεων) να το παλέψει, why not?
Ψίλοι στα άχειρα...
1ον: Κάποιος να μου "έκλεβε" την ώρα που ήμμουν συνδεδεμένος. Απ'όσο έχω διαβάσει σε Forum και ρωτήσει τεχνικούς της Cosmote και μη, δεν είναι εφικτό.
2ον: Να υπάρχει ένας ιός ή κάτι τέτοιο που δεν αναγνωρίζεται από τα δωρεάν Anti-virus. Μου έχουν πει ότι είναι πιθανόν.
3ον: Να έχει κάνει κάποιο λάθος η Cosmote, και δεν εννοώ να έχει βάλει εμένα συγκεκριμένα στο μάτι, αλλά μπορεί να έχει συμβεί και σε άλλους. Έχετε κάτι αντίστοιχο ακούσει?
Επίσης, είναι πιθανόν και κάποιο τέταρτο σενάριο?
Να μετακινήθηκαν αυτά τα data αυτόματα λόγω κάποιου προγράμματος. Συνήθης ύποπτος τα p2p.
GeorgeVita
24-02-10, 14:23
...Ναι κύριε είναι δωρεάν, αλλά η 3G σύνδεση ενεργοποιείται 3 ΜΕΡΕΣ μετά την κανονική σύνδεση. Άρα εσείς μπαίνατε με GPRS, οπότε ...πλερώστε LOL .... Kαι πλήρωσα τότε 250 για περιήγηση στο μενού...6 λεπτών.
...Η Huawei, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων επόμενης γενιάς για τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παρουσίασε στο Παγκόσμιο Συνέδριο GSMA World Congress 2010, στη Βαρκελώνη, ταχύτητες για download αρχείων που αγγίζουν τα 600Mb/s, μέσα από την τεχνολογία αιχμής ... επιτυγχάνοντας μετάδοση ταινίας DVD μεγέθους 4GB σε λιγότερο από ένα λεπτό! ...
>>> Αρα με την αυριανή τεχνολογία θα μπορούμε να χρεωνόμαστε >500 Ευρώ το 5λεπτο!
>>> Τα μοναδικά 'data' που γνωρίζω να κοστίζουν τόσο πολύ είναι αυτά στην ταινία mission impossible, που προσπαθούσαν να τα στείλουν από το τρένο λίγο πριν μπει στο τούνελ της Μάγχης...
Φιλικά,
Γιώργος
αφου θελουν να βγαλουν απ τη μυγα ξυγκι
μπας και κατεβαζε το λαπτοπ τιποτα απο το windows update?
Ε και, πόσο ογκο εχουν?
Ωπς.. μεταφέρθηκε και έχασα μηνύματα.
πολύ αργοπορημένη απάντηση....
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά 20GB σε μια ημέρα δεν είναι και πολύ εύκολο.
Τουλάχιστον δεν γίνεται χωρίς να το γνωρίζεις.
Αν είσαι 100% σίγουρος και δεν πας σε παράνομα sites να αρνηθείς και να ζητήσεις τις IP που χρησιμοποίησες. Μετά ζήτησε από τις διευθύνσεις να σου πουν τι κατέβασες.
Αν κερδίσεις, θα τους τα πάρεις πολύ χοντρά οπότε αξίζει τον κόπο.
Βρήκα το λινκ που έλεγα!
Εδώ είναι:
Κοίταξα το λινκ -
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!
Αμφισβήτηση λογαριασμού έχω κάνει εδώ και καιρό και μου απάντησαν ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα από πλευρά της cosmote.
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ@λους.
Το Internet στο κινητό είναι άκρατη πολυτέλεια
Να την επιλέγετε, αν και μόνο αν είστε σίγουροι ότι μπορείτε και να την πληρώσετε.
ΥΓ: Είναι από τις υπηρεσίες στις οποίες λέω ότι θα πρέπει να μπει ο υψηλότατος νέος συντελεστής ΦΠΑ πολυτελείας (αυτός που θα μπει και στα Cayenne).
GeorgeVita
26-02-10, 10:44
ΥΓ: Είναι από τις υπηρεσίες στις οποίες λέω ότι θα πρέπει να μπει ο υψηλότατος νέος συντελεστής ΦΠΑ πολυτελείας (αυτός που θα μπει και στα Cayenne).Αυτό δεν ισχύει!
Στη δική μου περίπτωση είναι φθηνότερη λύση. Χρειάζομαι 'internet & email' και όχι music/video box και με καλύπτουν τα 5GB ανά μήνα. Εναλλακτικά θα'πρεπε να πληρώνω 3xDSL σε διαφορετικούς χώρους.
Πληροφοριακά, όταν είχα για δοκιμές ένα netbook με stick on the go, την πρώτη ημέρα που το ενεργοποίησα διακινήθηκαν 2 GB σε διάφορα updates και αναβαθμίσεις της ενσωματωμένης σαβούρας, δεν είναι δύσκολο να ξεφύγει ο όγκος, και μετράει και το up μην το ξεχνάτε.
zombie_wireless
26-02-10, 11:12
Είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείς στο σερφάρισμα.Πώς γίνινται τα GB δεν το καταλαβαίνεις...
prodromosfan
26-02-10, 13:23
Να την επιλέγετε, αν και μόνο αν είστε σίγουροι ότι μπορείτε και να την πληρώσετε.
ΥΓ: Είναι από τις υπηρεσίες στις οποίες λέω ότι θα πρέπει να μπει ο υψηλότατος νέος συντελεστής ΦΠΑ πολυτελείας (αυτός που θα μπει και στα Cayenne).
η γνωστη ισοπεδωτική αποψη του wantilles
αντι να γινει πιο φτηνή και προσβασιμη τεχνολογία για όλους,
να μπει επιτελους μια ταξη στο τραστ του μωνοπωλίου της κινητης τηλεφωνίας & υπηρεσιών,
να τη φορολογησουμε και υπερογκα απο πανω .
Το γεγονος οτι έχω μεχρι το τελος μαρτίου, μεχρι 1GB δωρεαν κινηση απο την q-telecom
είναι οτι πιο βολικό εχει δωσει σαν προσφορά.
Οπουδηποτε ειμαι, οποτεδήποτε ειμαι μπορω να δω μεσω κινητου το email μου, να επικοινωνησω μεσω im με οποιονδηποτε, να βρω μια διευθυνση στο google maps εν κινησει, και πολλά αλλα χωρις να χρειαζεται να μετραω ποσα μηνυματα εχω ξοδεψει, ποσο θα πληρωσω για τα 5 λεπτα που μπηκα στο internet, να αγορασω gps.
Για μια flat rate υπηρεσια μεχρι 1GB το μηνα και μετά στοπ θα πληρωνα έως 3 ευρω στο παροχό μου, και πιστεψε με και εκεινος θα εβγαζε κερδος και εγω δεν θα ημουν με το χρονομετρο/κομπουτερακι στο χέρι.
Και το τηλέφωνο και το internet, πολυτέλειες ήταν στην αρχή και μετά έγιναν standards και χρησιμοποιούνται απο όλους.
Αλλά ενώ σε πχ Γερμανία, ισχύει απεριόριστη πρόσβαση, εδώ έχουμε κάτι Mbytes ελεύθερα και μετά χρέωση χρυσάφι.
Οπως ειπαν και αλλοι παραπανω μετραει και το upload.
Το οποιο μπορει να προερχεται και απο δεκαδες cookies.
Βαλτε ενα προγραματακι μετρησης και παρατηρηστε τι γινεται ακομα και οταν βλεπετε μια απλη σελιδα , μιας εφημεριδας πχ.
Οπως ειπαν και αλλοι παραπανω μετραει και το upload.
Το οποιο μπορει να προερχεται και απο δεκαδες cookies.
Βαλτε ενα προγραματακι μετρησης και παρατηρηστε τι γινεται ακομα και οταν βλεπετε μια απλη σελιδα , μιας εφημεριδας πχ.
Αμ τα Mouseclick που τα βάζεις :p
Ειδικά τα cookies είναι ψίχουλα
Vamos_Petros
27-02-10, 19:17
:down::down::down:
Έλεος, σε μια στιγμή νόμιζα ότι βρίσκομαι στο 1999...:whistle:
να υποθεσω οτι εισαι απο τους υποστηρικτες του νεου προσθετου φορου καρτοκινητης? :hmm: χτυπαει την "πλουτοκρατια" στα καρτοκινητα, ε? :rofl:
και ετσι εχουμε φτασει να εχουμε φορολογια (33%) αφρικανικης χωρας, λουμουμπα που λες κι εσυ...
εγω μπαινω περιστασιακα και μονο απο καρτοκινητο (ειπαμε, ειμαι εχων και κατεχων "νεοπλουτος" και πρεπει να "ματωσω" :))
Αλλά ενώ σε πχ Γερμανία, ισχύει απεριόριστη πρόσβαση, εδώ έχουμε κάτι Mbytes ελεύθερα και μετά χρέωση χρυσάφι.
δυστυχως πουθενα δεν υπαρχει πραγματικα απεριοριστο σε mobile internet, ουτε γερμανια, ουτε αλλου
Βρήκα το λινκ που έλεγα!
Εδώ είναι:
Δεν είναι μόνο μία η περίπτωση. Έχουμε πολλά παράπονα στο forum.
3300€ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=188186) Μπορώ να σας δώσω μερικά ακόμα links με εκατοντάδες ευρώ σε χρήση εντός οικείου δικτύου.
Πάμε στα χειρότερα:
5400€ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=286316) (σε roaming, το οποίο και πάλι είναι απαράδεκτο)
12000€ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=314820) (επίσης σε roaming)
One German mobile-phone user downloaded a television programme to his phone while roaming in France and came home to a bill of €46,000.
http://www.irishtimes.com/blogs/pricewatch/2009/07/14/roaming-can-still-prove-costly/
Τα περισσότερα από αυτά έγιναν με μερικές ώρες χρήσης.
Οι εταιρείες κινητής είναι παγκοσμίως ανεξέλεγκτες στο ζήτημα της χρέωσης των δεδομένων internet, τόσο σε οικεία δίκτυα, όσο και σε roaming, όπου οι χρεώσεις φτάνουν τα 17€/MByte. Σε βάρος καταναλωτών έχουν χρυσώσει το mbyte, λες και έχει σημαντικό κόστος γι' αυτές. Δεν έχουν λόγο να κάνουν κινήσεις να προστατεύσουν τους καταναλωτές, διότι βγάζουν τεράστια ποσά από τις απρόσμενες χρεώσεις που αιφνιδιάζουν πολύ κόσμο. Είτε θα πάρουν 10€ από το καρτοκινητό του παιδιού σε μερικά δευτερόλεπτα, είτε 200€ από το συμβόλαιο του εργαζόμενου, ο οποίος τα πληρώνει όντας δεσμευμένος από τους όρους. Και είναι πολλοί αυτοί.
Με τις σύγχρονες ταχύτητες των 20Mbps σε δίκτυα HSPA+, είναι δυνατόν κάποιος να χρεώνεται με ρυθμό 50€/δευτερόλεπτο. Πιθανώς να μπορεί να μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως ο μεγαλύτερος ρυθμός χρέωσης υπηρεσίας που καταγράφηκε ποτέ. Περί τα 3000€ το λεπτό και τα 180.000€ η ώρα. Κοινώς σε μία ώρα είναι δυνατόν να χρεωθείς όσο ένα διαμέρισμα. Στα εγχώρια δεδομένα, οικείου δικτύου, η τιμή πέφτει στη χειρότερη στα 6,5€/Mbyte, δηλαδή, 1/3 από τις χρεώσεις περιαγωγής.
Τι κάνουμε στην πράξη:
Έχω στείλει επιστολή στην ΕΕΤΤ, αναφέροντας τις σκέψεις μου (ευτυχώς δεν είμαι παθών), αλλά δεν έλαβα απάντηση. Αν ενδιαφέρονται κι άλλοι, μπορούμε να οργανώσουμε μία ομαδική διαμαρτυρία, ώστε να αναλάβει δράση η ΕΕΤΤ και να προστατεύσει τους χρήστες mobile internet από τις υπέρογκες χρεώσεις (π.χ. φραγή στα 300€ ή λογικές χρεώσεις. Ενημέρωση του πελάτη δεν έχει νόημα, διότι είπαμε ότι οι χρεώσεις έχουν ρυθμό έως και 50€/δευτερόλεπτο, οπότε δεν προλαβαίνει κάποιος να ενημερωθεί έγκαιρα).
Με αυτό που γράφω δεν δίνω λύση στο πρόβλημα του δημιουργού του νήματος, απλά αναφέρω το τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα, γνωρίζοντας τις απαράδεκτες και αιφνιδιαστικές χρεώσεις.
Βεβαια ολες οι εταιρειες στην Ελλαδα σου πουλανε δηθεν "απεριοριστο" ιντερνετ με 50 ευρω το μηνα. Δηλαδη 600 ευρω τον χρονο για να αντιλαμβανομαστε τα νουμερα.
Και το "απεριοριστο" ως δια μαγιας περιοριζεται στα 30 GB!!!!:down::evil:
Παντα βεβαια με την πολιτικη ορθης χρησης για να μην εχει προβλημα το δικτυο.
Πανω απο 30GB σε 31 ημέρες θεωρειται κακο για το δικτυο ενω τα 20 GB σε 1 μερα δεν ειναι????:whistle:
Δεν ξερω εαν ο φιλος που την πατησε μπορει να πατισει πανω σε αυτο το επιχειρημα και να πετυχει κατι! Μακαρι!
Παντως ειναι εξοργιστικο απο τη μια να σου πουλανε πανακριβα και περιορισμενα "απεριοριστα" προγραμματα (για το καλο του δικτυου βεβαιως βεβαιως) κι απο την αλλη κατεβασε το 2/3 του μηνιαιου επιτρεπομενου ογκου σε λιγες ωρες και δνε υπαρχει προβλημα στο δικτυο!!!
Φαινεται το δικτυο δεν κολαει οταν χρεωνει με υπερογκα ποσα!
Και φυσικα να μην σου δεινουν την επιλογη να περιοριζεις κι εσυ την καταναλωση οταν ανεβαινει σε εξωπραγματικα μεγεθη!!
υγ Παντως το γεγονος οτι ξαναεγινε και τον επομενο μηνα δειχνει οτι κατι υπαρχει που τραβαει ιντερνετ. Για ψαξε ολα τα προγραμματα σου πολυ πολυ σχολαστικα μηπως και κατι σε χρεωνει! Οχι τιποτα αλλο, αλλα και τον επομενο μηνα παλι θα χρεωθεις μεγαλα ποσα. Πρεπει να βρεις τι φταιει!
ολα ειναι 8εμα εξελιξης..παλια οταν ειχαμε τις 56kb συνδεσεις υπηρχαν καποια προγραμματα που εκαναν κλησεις σε κατι χωρες χονολουλου ναζαρετ (χωρις να το ξερουμε) και ερχοταν ο λογαριασμος στον οτε 200 ευρω.και ενοειται πως δεν δεχονταν δικαιολογια και τοτε("κυριε εχετε κανει κλησεις στην καπερναουμ δεν μπορουμε να κανουμε κατι.." "Μα ρε παιδια δεν εχω κανενα εκει κατω ποιον να παρω??" )
Με το adsl δεν γινεται να στα παρουν ετσι ,αρα πρεπει να βρε8ει μια αλλη πορτα για το πορτοφολι σου και τον π@πο σου αλλα παντα με νομικο μανδυα και τοτε βρε8ηκε το ιντερνετ ον δε αςς.
Το αποτελεσμα παλι το ιδιο, αυτοι κανουν τον ποντιο πιλατο,δεν ξερουμε δεν ειδαμε αλλα τα πηραμε.
Καλα ειναι να αφησεις τις επιστολες και τα τηλεφωνα και πηγαινε φατσα με φατσα στον αρχηγο και δωστου να καταλαβει οτι στο κουτελο σου δεν γραφει μα...ς. οι ευγενειες τελος.
(ενοειται πως πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις κανει καμια κουτσουκελα,γιατι αλλιως το βλεμμα σου δεν 8α ειναι "πιστικο",αλλα απολογητικο..)
Δεν μπορούμε πάντως να στραφούμε προς τις εταιρείες κινητής. Το κράτος και η ΕΕΤΤ τις έχουν εφοδιάσει με νόμους και ελευθερίες που τους επιτρέπουν να χρεώνουν μέχρι και 50€/δευτερόλεπτο. Κι όχι μόνο να έχουν υψηλό ρυθμό χρέωσης, αλλά αυτός να εμφανίζεται απρόσμενα για πολύ κόσμο.
Είναι σαν να σου παρέχει μία εταιρεία μία βρύση: Με 30€/μήνα θα μπορείς να πίνεις (και γενικότερα να καταναλώσεις) μισό λίτρο νερού την ημέρα (15 λίτρα το μήνα), ακόμα κι εν κινήσει. Αν όμως ξεπεράσεις τα 15 λίτρα, τότε έχεις υπογράψει ότι αποδέχεσαι χρέωση 1€ για κάθε επιπλέον σταγόνα, χωρίς να υπάρχει όριο. Αν με δική σου υπαιτιότητα (worm, torrent) η βρύση μείνει ανοικτή, χάνεις το σπίτι σου και όλη την περιουσία σου, μέσα σε μερικές ώρες. Έχεις υπογράψει γι' αυτό και θεωρείται νόμιμο.
Υπάρχει λοιπόν έλλειμμα νόμου ή έστω σχετικής ρύθμισης από την ΕΕΤΤ, που να προστατεύει τον καταναλωτή από τις αιφνιδιαστικές χρεώσεις των χιλιάδων ευρώ, για χρήση μερικών ωρών. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Οι εταιρείες θα αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα, όσο ο νόμος και η άγνοια/απροσεξία των καταναλωτών τους το επιτρέπει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.