PDA

Επιστροφή στο Forum : Η forthnet άλλαξε το default snr σε 8 από 6;



frenty
25-02-10, 00:26
Η forthnet άλλαξε το default snr σε 8 από 6;:?:

Andreaslar
25-02-10, 00:29
SN Margin (Up/Down) [dB]: 14.0 / 6.5

thanoolhs
25-02-10, 00:56
Από που το συμπέρανεσ αυτό;

frenty
25-02-10, 01:02
SN Margin (Up/Down) [dB]: 14.0 / 6.5

Αν επανεκκινήσεις το μοντεμ εξακολουθεί να δείχνει 6,5;



Από που το συμπέρανεσ αυτό;

Ερώτηση είναι (έχω βάλει ερωτηματικό), δεν είναι συμπέρασμα.

JohnJ
25-02-10, 01:24
SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,0 / 6,5

eniac
25-02-10, 01:32
Downstream Rate: 15401 kbps
Upstream Rate: 1021 kbps
Downstream Margin: 6 db
Upstream Margin: 12 db
Downstream Line Attenuation: 28 db

Spanos
25-02-10, 01:34
Πότε ήταν 8;:what:

prodromosfan
25-02-10, 01:38
οχι :cool:

Georgevtr
25-02-10, 02:32
SDSL StatusADSL Status Mode State Up Speed Down Speed SNR Margin Loop Att.
ADSL2+(G.992.5 ) SHOWTIME 1020000 8098000 8 38

johnson
25-02-10, 05:20
Ναι ρε παιδιά, πάντα 6 ήταν. Τι λέμε; :p

frenty
25-02-10, 18:07
Βρε παιδιά, δεν είπα ότι ήταν default 8.
6 ήταν.
Ρώτησα μήπως το default (από 6), το άλλαξε τώρα σε default 8.

johnson
25-02-10, 18:35
Βρε παιδιά, δεν είπα ότι ήταν default 8.
6 ήταν.
Ρώτησα μήπως το default (από 6), το άλλαξε τώρα σε default 8.

Δίκιο έχεις, λάθος διάβασα. Σε μένα παραμένει 6 πάντως.

Billmg81
25-02-10, 18:42
Όχι frenty. Δεν άλλαξε! Έχει παραμείνει σταθερό στο 6 (βασικά παίζει ανάμεσα σε 6-7) ;)

djbok21
25-02-10, 19:55
Το default πάντα 6 ήταν στην forthnet....

Excessium
25-02-10, 21:26
Όχι frenty. Δεν άλλαξε! Έχει παραμείνει σταθερό στο 6 (βασικά παίζει ανάμεσα σε 6-7) ;)

Eμενα παιζει απο 3 εως 12. Σπανια πεφτει κατω απο 6 αλλα συνηθως ειναι 10-12. Τι παιζει?
Μετα απο reset ειναι στα 6-6,3 παντως

frenty
26-02-10, 02:55
Eμενα παιζει απο 3 εως 12. Σπανια πεφτει κατω απο 6 αλλα συνηθως ειναι 10-12. Τι παιζει?
Μετα απο reset ειναι στα 6-6,3 παντως

Έχεις μεγάλη διακύμανση θορύβου στην γραμμή.

Excessium
27-02-10, 00:15
Έχεις μεγάλη διακύμανση θορύβου στην γραμμή.


Ναι αυτο το βλέπω, πρακτικα τι σημαινει δεν ξερω.

frenty
27-02-10, 00:55
Ναι αυτο το βλέπω, πρακτικα τι σημαινει δεν ξερω.

Χαμηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού, γιατί το μόντεμ προσαρμόζεται στην υψηλότερη στάθμη θορύβου που υπάρχει στην γραμμή σου.


Ευχαριστώ και τους φίλους για τις απαντήσεις τους, στην ερώτηση του snr 8.:)

panatas
28-02-10, 00:48
9 στον οτε καλυτερος συντονισμος

chosen0ne
28-02-10, 02:43
6.5 παίζει σε μερικά ρούτερ όπως το δικό μου..... σε ένα baudtec που έβαλα ήταν σταθερά 6 για πολλές ώρες................ σε αυτό το ρούτερ μου πέφτει και στα 6 πάει και στα 7 με ανοιχτό το ρούτερ...... αλλά στην αρχή πάντα 6.5 :p

nnn
28-02-10, 17:58
Αν αφορά δική σου γραμμή δες μήπως λόγω πολλών αποσυγχρονισμών σου άλλαξαν το target snr.

Excessium
28-02-10, 19:24
Μεχρι σημερα ειχα τη συνδεση σε PPPoA και το snr μου επαιζε απο 6-12.
Σημερα το αλλαξα σε PPPoE που υποτιθεται οτι ειναι το σωστο,
και το snr ξεκινησε απο 6.7 και επεσε στο 0,9 μετα απο 3 ωρες. Τελικα τι παιζει?

kiriakosk
28-02-10, 19:45
Αν επανεκκινήσεις το μοντεμ εξακολουθεί να δείχνει 6,5;

Εντάξει μικροδιαφορές παίζουν ούτως ή άλλος οι τιμές στα modem δεν είναι και ακριβείας.

pilgalanis
05-03-10, 00:32
εμενα έχει τώρα
Noise Margin 8.3 dB 12.6 dB

frenty
05-03-10, 01:26
εμενα έχει τώρα
Noise Margin 8.3 dB 12.6 dB

Όταν κλείσεις και ξανανοίξεις το μόντεμ, τι έχεις;

chosen0ne
05-03-10, 02:50
Εγώ πάντως όταν το κλείσω και το ανοίξω έχω ΠΑΝΤΑ 6.5 και το εννοώ το ΠΑΝΤΑ.
Πάντως αν διακυμένετε με πάνω απο 3-4 μονάδες νομίζω ότι θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε ένα-ένα καλωδιώσεις κλπ.......γιατί σίγουρα κάτι δεν πάει καλά... :hmm:
Αν σου ξεκινάει στο 6 και το βρίσκεις στο 1 μετά απο ώρες................................... :whistle: Τώρα εμένα είναι στο 6 μετά απο 7 ώρες online και θα πάει 6.5 με 7 αν συνεχίσω να είμαι ως το πρωί.... :)

JULIANIK
05-03-10, 13:39
θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε ένα-ένα καλωδιώσεις κλπ.......γιατί σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...
παραδειγμα:

Mπαινω παντα με snr 6.4
Εντος της οικοδομης υπαρχει προβλημα με παρεμβολη απο ηλεκτρικη πηγη.
Οταν η παρεμβολη αρχισει το snr θα πεσει στο 0,9 με 2,5 και η γραμμη θα πεσει αν διαρκεσει για πολυ.

Αν η συνδεση δεν πεσει,
και η παρεμβολη σταματησει, το snr θα ανεβει παλι, χωρις να πιανει παντα το προηγουμενο νουμερο.
Κατα τη διαρκεια της παρεμβολης, η συνδεση δειχνει να εχει "παγωσει". (μιλαμε για μερικα δευτρολεπτα)
Στο διαγρμμα του DMT ειναι εμφανες οτι εχουν ψαλιδιστει οι κορυφες και τα gaps εχουν διευρυνθει.

Αν η συνδεση πεσει,
το ρουτερ θα δοκιμασει να ξανασυνδεθει μονο του
και παντα θα συνδεθει χαμηλοτερα, με υψηλοτερο snr που μπορει να φτασει και το 9 ως 12.
Αυτο εχει αποτελεσμα να χασω απο 1 εως 3 Mbit,
αλλα απο κει και περα η συνδεση μπορει να μεινει ανεπηρεαστη απο τις παρεμβολες (για βδομαδες).

Αυτα τα τεστακια τα εχω κανει καμποσες φορες
εχοντας προκαλεσει εγω ο ιδιος την παρεμβολη, οταν την εντοπισα.

Επομενως,
αν βλεπετε ξαφνικα πολυ μεγαλα νουμερα snr
κοιταξτε πρωτα, ποσες φορες εχει ξανασυνδεθει το ρουτερ, σαν πρωτη ενδειξη.
Αν κλεισετε το ρουτερ και το ανοιξετε μετα απο λιγο, και το snr ειναι στο κανονικο σας,
τοτε αρχιστε να ψαχνετε για παρεμβολες, απο τον κατανεμητη μεχρι το ρουτερ σας.
(Στην περιπτωση μου η παρεμβολη γινεται στο υπογειο, απο τη γεννητρια που δινει ρευμα στο ασανσερ και ειναι πολυ κοντα στο τηλ καλωδιο μου. Σε καποιον αλλο μπορει να ειναι το μοτερ του καυστηρα. κλπ)

Δε λεω οτι ολες οι περιπτωσεις παρομοιων προβληματων οφειλονται εντος του χωρου ευθυνης μας.

RASTAVIPER
05-03-10, 16:09
Στο 90% παίζω στο 6,5
Στο 8% στο 6
Και αφήνω ένα 2% για κάποιες σπάνιες φορές που μπορεί να ξεφύγει με μεγαλύτερη απόκλιση από τα προηγούμενα.

alimousios
07-03-10, 08:19
Σε μένα παίζει 6 - 10.

Τώρα είναι 7 (με Uptime: 0 days, 8:47:23, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνει reset σχεδόν καηθημερινά - στον ΟΤΕ ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα).

spsomas
07-03-10, 16:35
Σε μένα παίζει 6 - 10.

Τώρα είναι 7 (με Uptime: 0 days, 8:47:23, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνει reset σχεδόν καηθημερινά - στον ΟΤΕ ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα).

Μήπως έχεις και κατεβάζεις/ανεβάζεις torrent? Αν ναι μπορεί να μπουκώνει το Router και να κάνει επαννεκίνηση.

alimousios
07-03-10, 20:15
Μήπως έχεις και κατεβάζεις/ανεβάζεις torrent? Αν ναι μπορεί να μπουκώνει το Router και να κάνει επαννεκίνηση.

Όχι, δεν κατεβάζω torrent, οι επανεκινήσεις γίνονται βράδυ που ο υπολογιστής είναι κλειστός.

Τώρα είναι 6db.

JohnJ
10-03-10, 16:58
Uptime: 3 days, 19:02:26
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 20.799
SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,0 / 6,0

Κρατάει πόσες μέρες με πολύ χαμηλό snr

nnn
10-03-10, 17:09
Αν θεωρείς το 6 χαμηλό, τι είναι το 2 :whistle:

JohnJ
10-03-10, 17:36
Αν θεωρείς το 6 χαμηλό, τι είναι το 2 :whistle:

Υπάρχει και 2; Και παίζουν αυτές οι γραμμές;!

Στην δική μου γραμμή 6 έχω δει ελάχιστες φορές συνήθως είναι περισσότερο.

nnn
10-03-10, 17:38
Φυσικά παίζουν, μέχρι και με 1 αντέχει, αρκεί να είναι καλό το modem.

chosen0ne
10-03-10, 20:30
Φυσικά παίζουν, μέχρι και με 1 αντέχει, αρκεί να είναι καλό το modem.

Δεν νομίζω ότι κρατάνε συνεχόμενα την γραμμή τα modem με 2snr... σίγουρα κάπου-κάπου θα σου πέφτει... απλά λογικά δεν το αφήνεις πάντα ανοιχτό. ;)

nnn
10-03-10, 20:50
Πάντα ανοικτό, ποτέ δεν έχω κλείσει modem.
Από την ημέρα που αγόρασα το Netgear
69617

chosen0ne
10-03-10, 20:52
χμ.......... τι να σου πω δεν ξέρω! :oops: Καλή μαγκιά πάντως! Στο 6 snr πρέπει να είχες κάπου 13mbps μαλλον ε?? πάντως προφανώς το ρύθμισες μόνος σου..... ίσως και γι'αυτό και κρατάει. ;)

nnn
10-03-10, 20:56
Στο 6 έχω 17100 περίπου, ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το πρωί είναι πιο καθαρές οι γραμμές(γιατί πολλοί όντως κλείνουν τα modem τους, το βλέπω από τα ασύρματα) πιάνει 18 default και 20+ με πειραγμένο snr, αλλά για την ώρα το έχω αφήσει εκεί.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.