Επιστροφή στο Forum : Disk overload στο μ-torrent
Πριν λιγες μέρες αγόρασα καινούριο laptop και το μ-torrent με πρόδωσε.Για πρώτη φορά μου βγάζει Disk overload και το κατέβασμα σταματάει συνέχεια!!Μήπως φταίει ότι ο δίσκος του laptop είναι fat; Τι να κάνω;
Πριν λιγες μέρες αγόρασα καινούριο laptop και το μ-torrent με πρόδωσε.Για πρώτη φορά μου βγάζει Disk overload και το κατέβασμα σταματάει συνέχεια!!Μήπως φταίει ότι ο δίσκος του laptop είναι fat; Τι να κάνω;
κάνε μετατροπή σε NTFS
μηπως φτάει οτι δεν έμειναν bytes να γράψει?
Ο δίσκος είναι 120 G και σχεδόν άδειος.Τον έκανα NTFS kαι βλέπουμε...
Αμα ψαξεις λιγο για 'disk overload' στο google, θα δεις οτι πολλοι εχουν αυτο το προβλημα. Απο οτι βλεπω, το προβλημα δημιουργηται απο to x-Torrent (οπου x τα διαφορα γραμματα μ ή u) γιατι χρησιμοποιει μικρο write cache που οδηγει σε συχνο γραψιμο στο σκληρο. Το λυνουν πηγαινοντας στα advanced options και αλλαζουν το diskio.write_queue_size value 2χ εως 6χ φορες την ταχυτητα του download (το DL να μετριεται σε KBs).
Να σαι καλά που το ανέφερες! Κι εγώ νόμιζα πως ο δισκος του λάπτοπ ήταν πολύ αργός! Π΄ς ακριβώς συντάσσεται αυτό το χ6 που λες; Έβαλα απλά 6 και μου επέστρεψε "*6" αλλά δεν μπορώ να τσεκάρω διαφορές γιατί είμαι σε Πασχαλινό isdn
Απ τη μέρα που έκανα το δίσκο NTFS το πρόβλημα λύθηκε
Κι εγώ ntfs έχω και στο παρτίσιον που κατεβαίνουν τα τόρρεντς αλλά το μήνυμα εμφανιζεται :(
Συνεχίζει να εμφανίζεται παρότι έκανες την ρύθμιση που σου πρότεινε ο papdoux?
Επίσης, βάλε την τιμή 8192 (θα σου βγει "*8192")... δηλαδή 8ΜΒ RAM θα πηγαίνουν για την cache
Σε μένα η τιμή του "diskio.write_queue_size" είναι -1 στο μtorrent 1.5...τί σημαίνει αυτό;
Ότι είναι στην default τιμή... τώρα ποια είναι αυτή, δεν ξέρω.
Και εγώ έτσι το έχω αφήσει αφού συνήθως ακολουθώ τον κανόνα:
"Δουλεύει? Μη το πειράζεις" :lol:
αν το βάλω στο 6x "download rate" θα "κουράζει" λιγότερο τον σκληρό δίσκο σε σχέση με το -1?
Εμένα μου το έβγαλε μία φορά αυτό το μήνυμα αλλά έφυγε μετά από μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.
Προσπάθησα να κάνω αυτό που είπε ο papdoux αλλά δεν ελιμαι σίγουρος πώς γίνεται. Αρχικά είχα το κλασικό -1 και τώρα λέει *6 δεν ξέρω αν το έκανα σωστά γιατί δεν ξέρω τι είναι αποδεκτό στο συγκεκριμένο πεδίο και πώς να το γράψω. Αποτελέσματα θα τσεκάρω ελπίζω αυτές τις μέρες
(πίσω στα 2 Μβίτια :D )
@ ADSLgr.com All rights reserved.