Επιστροφή στο Forum : F1 2010 Season
George_Prix
17-07-10, 02:10
Και γιατί δεν κάνει ένσταση η Φερράρι? Εδώ έκανε για πιο απλά πράγματα.
Δεν ξέρω αν γελοιοποιώ ένα "σοβαρό" θέμα κατά την δική σου άποψη. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έχετε γεμίσει ένα ολόκληρο νήμα με κλάματα. Ε, νισάφι πια. Βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε πώς αλλιώς να το πούμε?
Όλο αδικίες και πράσινα άλογα, έλεος πλέον.
Η καθε αποψη ειναι σεβαστη...
Απλα θα σου κανω μια ερωτηση, επειδη ξερω οτι εισαι Παναθηναικος (το μονο καλο που εχεις :p).
Οταν κερδιζε ο Ολυμπιακος τα πρωταθληματα με την παραγκα, "εδινες το χερι" στο νικητη ή ελεγες τετοια πρωταθληματα να τα χεσω? :hmm:
Δεν περιμενω απαντηση...
Απλα στο λεω για να καταλαβεις πως αισθανομαι φετος. ;)
Καλη σου νυχτα. :)
Να σου δώσω λοιπόν μια απάντηση...
Φυσικά και έδινα το χέρι στον νικητή. Φυσικά και έδινα συγχαρητήρια. Και ποτέ μα ποτέ δεν τα έβαλα με την παράγκα, αλλά με την ανικανότητα της δικής μου ομάδας και των διοικήσεών της. (Τα σχετικά ποστ βρίσκονται στα αντίστοιχα νήματα)
Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο George. Δεν είπα ποτέ ότι οι αποφάσεις των αγωνοδικών/κριτών/διοικούντων δεν ζημίωσαν τον Αλόνσο ή την Φερράρι. Όπως σε άλλες περιπτώσεις ζημίωσαν άλλους οδηγούς συμπεριλαμβανομένου του Χάμιλτον και της Μακλάρεν.
Όμως δεν κάθομαι να γράφω ολημερίς για τις αδικίες που μου έκαναν όταν κάνω τουμπεκί το γεγονός ότι ενώ ήμουν τρίτος στην πόλ, βρέθηκα στον πρώτο γύρο στην....1000ή θέση για να έχω κάτι να λέω.
Διάβασε λίγο το σχετικό νήμα και θα καταλάβεις ότι από τα π.χ. 5000 μηνύματα, τα 150 αφορούν στους αγώνες εντός πίστας και τα υπόλοιπα 4850 είναι κλάματα για τις αδικίες κατά της φερράρι. (Λες και είναι η μόνη ομάδα που αδικείται φέτος και δεν είναι η ίδια υπεύθυνη κατά το μεγαλύτερο ποσοστό για τα χάλια της...)
Θα περίμενα δηλαδή περισσότερη αυτοκριτική παρά κλάμα, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Το να δηλώνεις ότι η Φερράρι έχει το π.χ δεύτερο καλύτερο μονοθέσιο, όταν είναι φανερό ότι ούτε καν μέσα στην τετράδα δεν είναι μέχρι στιγμής, μόνο και μόνο για να βγαίνεις να κλαίγεσαι ότι σε αδικούν και δεν σε αφήνουν να φας το γλυκό... ε, είναι κάπως too much.
Υπάρχει έστω και ένας (1) σοβαρός άνθρωπος, που να πιστεύει ότι π.χ. για την γκάφα της Φερράρι με τον Αλόνσο, φταίει ο Whiting? Πρώτη φορά υπήρχε τέτοιο συμβάν και έπρεπε να "ρωτήσει" τι συμβαίνει η ομάδα? Δεν ήξερε? Ας είμαστε σοβαροί πλέον George. Ας στρωθεί στη δουλειά η Φερράρι να φτιάξει ανταγωνιστικό μονοθέσιο και μετά να δούμε τι μπορεί να κάνει. Γιατί με τα κλάματα, δεν γίνεται τίποτα. ;)
(Υ.Γ.: Σε ευχαριστώ που μου αναγνωρίζεις (έστω και) ένα καλό "που έχω", νάσαι καλά.)
George_Prix
17-07-10, 11:04
Αρχικα αναγνωριζω οτι η κλαψα δεν ειναι η καλυτερη προσεγγιση.
Στη συνεχεια παραδεχομαι πως Alonso και Ferrari δεν εχουν κανει φετος το 100% απο αυτο που θα μπορουσαν. Αν θυμασαι αλλωστε, εγω ο ιδιος παραδεχτηκα οτι την καλυτερη δουλεια εως τωρα, την εχει κανει η McLaren και οι οδηγοι της.
Αλλα συνεχιζω αυτο το θεμα με τα φετινα αισχη, γιατι πολλοι δεν τα βλεπουν.
Μερικοι επισης πανε να μας βγαλουνε φαντασιοπληκτους και οτι κυνηγαμε μαγισσες.
Οταν εχουμε στα χερια μας τοσο δυνατο χαρτι (τον αγωνοδικη να ψευδεται) θα το παιξουμε.
Αυτος ο κλεφτης μας εχει στερησει πολλους βαθμους φετος.
Σιγα μη βαλουμε το κεφαλι κατω και να πουμε "δεν πειραζει, εμεις συνεχιζουμε".
Θα τον κραζουμε μεχρι να φυγει. Και κατι μου λεει πως η πορτα της εξοδου ειναι κοντα στον "κυριο" Whiting. :twisted:
Aυτο που ειπε ο Nικαετος,να κανει ενσταση,εισαι η ferrari,πιστευεις οτι οι αποφασεις των αγωνοδικων σε εχουν αδικησει καταφορα και εχουν ευνοησει τους αντιπαλους,εχεις τα μεσα κ τους τροπους για να διασφαλισεις τα συμφεροντα σου και αντι να κανεις τις κινησεις σου,να πιεσεις καταστασεις κλπ,επιλεγεις απλα να φωναζεις.
Φωναζε ferrari,φωναζε alonso,ε και τι εγινε,θα συγκινηθει μηπως ο Whiting και θα πει αχ τα καημενα τα παιδια τα αδικησαμε ας αλλαξουμε την αποφαση?:hmm:Η ferrari ακριβως επειδη ειναι η ferrari εχει τη δυναμη ακομα κ να τιναξει ενα ολοκληρο πρωταθλημα στο αερα αν το θελει,εχει "δικο" της ανθρωπο τον todt στη FIA,θα περιμενε κανεις περισσοτερη αντιδραση απο μερους της και οχι να μεινει στα λογια.;)
Aπο εκει κ περα ειναι λαθος να συσχετιζουμε τις αποφασεις που ενδεχομενως να αδικησαν την ferrari με την αποδοση της ως ομαδα,γιατι καποιοι το χρησιμοποιουν ως αλοθι για να πουν να ειδατε η ferrari εμεινε τοσο πισω στη βαθμολογια γιατι την αδικουν συνεχεια και οχι γιατι δεν εχει καλο μονοθεσιο σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Τα DT penalties δεν ειναι εφέσιμα, ας λέμε πράγματα που να ισχύουν...
Η Ferrari ΔΕΝ μπορεί να κάνει τίποτα -περισσότερο από το να εκθετει ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ στη κρίση των ανθρώπων που παρακολουθούν το άθλημα.
Τώρα, ελπίζω να καταλαβετε τι συμβαίνει έξω από προτιμήσεις ότι κάτι βρωμάει, φυσικά μπορει να γουστάρετε μιας και που το ξύλο το τρωει η Ferrari και αυτός που ευνοείται ειναι ο Hamilton.
Πασο.
Δυστυχώς έχει δίκαιο ο Νικαετός για το κλάμα. Τα έγραψα εξάλλου και πριν μερικές μέρες.
Μπορεί να "καθυστέρησε" 2 λεπτά ο whiting αλλά μια σοβαρή (υποτίθεται) ομάδα μπορεί να καταλάβει πότε μια ενέργεια είναι νόμιμη ή όχι. Ποιά η διαφορά άραγε από την κίνηση του Hamilton στον Kimi στο Spa το 2008 όπου ο Hamilton έκοψε το chicane γιατί δήθεν τον έκλεισε ο Κιμι; Τί έλεγε τότε η Φερράρι και γιατί τώρα δεν είδε ότι ο Αλόνσο κέρδισε παράνομο πλεονέκτημα έναντι του Κουμπίτσα; Αυτά γιατί ο Αρής μιλάει για ψευτιά και υποκρισία και σ'αυτή την περίπτωση από την πλευρά της Φερράρι έχουμε τουλάχιστον το 2ο ... Όσον αφορά την ποινή στο Χάμιλτον τότε, αυτή δόθηκε ΜΕΤΑ το τέλος του αγώνα, και αν θυμάστε, ένας γύρος στο σπά είναι πάνω από 1.45+ λεπτά, και πάνω από 2 στο βρεγμένο ;) Τί θα έπρεπε να πεί τότε η McLaren δηλαδή που η ποινή δεν βγήκε άμεσα;
Αν δύο μονοθέσια μάχονται στο τέλος της στροφής και ο πίσω μπει με 1000 και κόψει το chicane με την δικαιολογία ότι ο μπροστινός "τον έκλεισε" και "τον πέταξε έξω" :rofl: ακόμα και ένας άσχετος με φόρμουλα μπορεί να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν οφείλεται στον μπροστινό (που απλά υπεραστίζεται μια θέση που ΔΕΝ έχει την υποχρέωση να παραχωρήσει) αλλά στο γεγονός ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του να περάσει.
Ο whiting δεν νομίζω να έχει υποχρέωση να απαντά στα ερωτήματα των ομάδων ούτε μέσα σε 5'' ούτε σε 55''. Ανάλογα με τα συμβάντα του αγώνα θα απαντήσει όποτε μπορεί, αφού δει τα replay. Η φερραρι όμως όφειλε να γνωρίζει αν ο οδηγός της έκλεψε ή όχι και να φροντίσει να τον προστατέψει. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το γεγονός ότι αδικήθηκαν κατάφορα στον προηγούμενο αγώνα δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι θα τους χαριστούν στους επόμενους. Εξάλλου είπαμε, αυτά ισχύουν μόνο για το χρυσό βρέφος της Φ1 :whistle:, χάρες στη Φερράρι δεν βλέπω να υπάρξουν για το 2010 ;)
Δυστυχώς έχει δίκαιο ο Νικαετός για το κλάμα. Τα έγραψα εξάλλου και πριν μερικές μέρες.
Μπορεί να "καθυστέρησε" 2 λεπτά ο whiting αλλά μια σοβαρή (υποτίθεται) ομάδα μπορεί να καταλάβει πότε μια ενέργεια είναι νόμιμη ή όχι. Ποιά η διαφορά άραγε από την κίνηση του Hamilton στον Kimi στο Spa το 2008 όπου ο Hamilton έκοψε το chicane γιατί δήθεν τον έκλεισε ο Κιμι; Τί έλεγε τότε η Φερράρι και γιατί τώρα δεν είδε ότι ο Αλόνσο κέρδισε παράνομο πλεονέκτημα έναντι του Κουμπίτσα; Αυτά γιατί ο Αρής μιλάει για ψευτιά και υποκρισία και σ'αυτή την περίπτωση από την πλευρά της Φερράρι έχουμε τουλάχιστον το 2ο ... Όσον αφορά την ποινή στο Χάμιλτον τότε, αυτή δόθηκε ΜΕΤΑ το τέλος του αγώνα, και αν θυμάστε, ένας γύρος στο σπά είναι πάνω από 1.45+ λεπτά, και πάνω από 2 στο βρεγμένο ;) Τί θα έπρεπε να πεί τότε η McLaren δηλαδή που η ποινή δεν βγήκε άμεσα;
Αν δύο μονοθέσια μάχονται στο τέλος της στροφής και ο πίσω μπει με 1000 και κόψει το chicane με την δικαιολογία ότι ο μπροστινός "τον έκλεισε" και "τον πέταξε έξω" :rofl: ακόμα και ένας άσχετος με φόρμουλα μπορεί να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν οφείλεται στον μπροστινό (που απλά υπεραστίζεται μια θέση που ΔΕΝ έχει την υποχρέωση να παραχωρήσει) αλλά στο γεγονός ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του να περάσει.
Ο whiting δεν νομίζω να έχει υποχρέωση να απαντά στα ερωτήματα των ομάδων ούτε μέσα σε 5'' ούτε σε 55''. Ανάλογα με τα συμβάντα του αγώνα θα απαντήσει όποτε μπορεί, αφού δει τα replay. Η φερραρι όμως όφειλε να γνωρίζει αν ο οδηγός της έκλεψε ή όχι και να φροντίσει να τον προστατέψει. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το γεγονός ότι αδικήθηκαν κατάφορα στον προηγούμενο αγώνα δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι θα τους χαριστούν στους επόμενους. Εξάλλου είπαμε, αυτά ισχύουν μόνο για το χρυσό βρέφος της Φ1 :whistle:, χάρες στη Φερράρι δεν βλέπω να υπάρξουν για το 2010 ;)
Οταν ο whiting λέει οτι απάντησε αμέσως και πετά τη μπάλα στη Ferrari, και όταν αποδεικνείεται ότι ουτε αυτό έγινε αλλά και ότι αυτό που θα γινόταν ειναι Deliberation after the race και ω εκ του θαυματος :
α. γινεται deliberation κατά τη διαρκεια
β. δεν βγαίνει SC ενώ υπάρχουν θραυσματα για 2 γύρους - αλήθεια , αυτό γιατί εχει περάσει τόσο στο φλού:hmm::hmm:
γ. η απόφαση από τη στιγμή που βγαίνει η ανακοίνωση στη τηλεόραση βγαίνει σε δευτερόλεπτα ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ βγαίνει και το SC
κάπου υπάρχει θέμα - επαναλαμβάνω , όταν βάζεις σε όλα αυτά τα ψέματα του whiting.
Κανένας δεν κλαίγεται, τώρα -επαναλαμβάνω- αν εσυ θες να λες πως όλα βαινουν καλά, οκ.
Πού είδες να λέω ότι όλα είναι καλά; Εχω πει (παλιότερα) ότι η ανακολουθία ποινών και οι αλλαγές στους αγωνοδίκες είναι ότι χειρότερο για το σπορ. Επίσης αποδικνύεται ότι υπάρχει έλλειψη ικανού αριθμού αγωνοδικών γιατί σε περιπτώσεις πολλαπλών συμβάντων είναι ανίκανοι να ανταποκριθούν
Όσον αφορά το "αμέσως", για τον whiting τα 2 λεπτά μπορεί να είναι αμέσως... αν κρίνω από την απόφαση για τον hamilton στην valencia, αμέσως είναι ;)
Όσον αφορά αυτά που λες για τα θραύσματα, δεν έχω υπόψη μου πότε προέκυψαν και πότε βγήκε το SC. Να ισχυρίζεσαι όμως ότι έγινε ολόκληρος σχεδιασμός για να έχει το μέγιστο damage ο αλόνσο και η φερραρι είναι κομματάκι long shot.
Με βάση αυτό το σκεπτικό, οι αγωνοδίκες έπαιξαν με την σωματική ακεραιότητα όλων των οδηγών για να "κάψουν" τον Αλόνσο. Εγώ σε τέτοιες λογικές δεν μπορώ να μπω γιατί δεν τις θεωρώ πιθανές ούτε κατά 0,0000000000000000000001%
Πού είδες να λέω ότι όλα είναι καλά; Εχω πει (παλιότερα) ότι η ανακολουθία ποινών και οι αλλαγές στους αγωνοδίκες είναι ότι χειρότερο για το σπορ. Επίσης αποδικνύεται ότι υπάρχει έλλειψη ικανού αριθμού αγωνοδικών γιατί σε περιπτώσεις πολλαπλών συμβάντων είναι ανίκανοι να ανταποκριθούν
Όσον αφορά το "αμέσως", για τον whiting τα 2 λεπτά μπορεί να είναι αμέσως... αν κρίνω από την απόφαση για τον hamilton στην valencia, αμέσως είναι ;)
Όσον αφορά αυτά που λες για τα θραύσματα, δεν έχω υπόψη μου πότε προέκυψαν και πότε βγήκε το SC. Να ισχυρίζεσαι όμως ότι έγινε ολόκληρος σχεδιασμός για να έχει το μέγιστο damage ο αλόνσο και η φερραρι είναι κομματάκι long shot.
Με βάση αυτό το σκεπτικό, οι αγωνοδίκες έπαιξαν με την σωματική ακεραιότητα όλων των οδηγών για να "κάψουν" τον Αλόνσο. Εγώ σε τέτοιες λογικές δεν μπορώ να μπω γιατί δεν τις θεωρώ πιθανές ούτε κατά 0,0000000000000000000001%
Επειδή τον αγώνα τον είδα, τα θραυσματα έκαναν την εμφάνισή τους 2 κοντά γύρους πριν βγεί το SC κάτι που δεν νομίζω -ας με διορθώσει κάποιος- να έχει γίνει τουλάχιστον τη τελευταία χρονιά ξανά, κοινώς να έχουμε για 2 γύρους αγώνα με θραυσματα, δεν μιλάμε για ένα μικρό κομμάτι που πρέπει να απομακρυνθεί.
Τώρα, χωρίς να γίνομαι περίεργος, δεν είναι λίγο παράξενο το να λέει στη Ferrari ο Charlie ότι θα εξετασθεί το περιστατικό του Alonso μετά τον αγώνα -αντε να επαιρνε 25 sec- και μετά μόλις γίνεται η ιστορία με τα θραύσματα να βγαίνει το investigation banner του Alonso, η ποινή και αμέσως το SC ;
Τώρα φυσικά εγώ ειμαι ένας απλος tifoso που τα βλέπει όλα ύποπτα, αλλα κάποιος να μας πεί γιατί ρε παιδιά δεν εξετάστηκε το περιστατικό στο τέλος του αγώνα όπως είπε ο Charlie ότι θα γινόταν και γιατί άργήσαν να βγάλουν το SC (μήπως δεν είδαν τα θρύψαλα, ή μπας και καναν deliberation για τον Alonso και ήταν too busy?:whistle:)
George_Prix
18-07-10, 22:33
Επειδή τον αγώνα τον είδα, τα θραυσματα έκαναν την εμφάνισή τους 2 κοντά γύρους πριν βγεί το SC κάτι που δεν νομίζω -ας με διορθώσει κάποιος- να έχει γίνει τουλάχιστον τη τελευταία χρονιά ξανά, κοινώς να έχουμε για 2 γύρους αγώνα με θραυσματα, δεν μιλάμε για ένα μικρό κομμάτι που πρέπει να απομακρυνθεί.
Να σου πω την αληθεια δε θυμαμαι ποσους γυρους αργησε το SC.
Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι χτυπιομουνα για την ανικανοτητα του Whiting για μια ακομα φορα.
Δεν το πιστευα οτι παιζουν συντριμια μεσα στην πιστα και δε βγαινει το SC ΑΜΕΣΩΣ.
Τώρα, χωρίς να γίνομαι περίεργος, δεν είναι λίγο παράξενο το να λέει στη Ferrari ο Charlie ότι θα εξετασθεί το περιστατικό του Alonso μετά τον αγώνα -αντε να επαιρνε 25 sec- και μετά μόλις γίνεται η ιστορία με τα θραύσματα να βγαίνει το investigation banner του Alonso, η ποινή και αμέσως το SC ;
Τώρα φυσικά εγώ ειμαι ένας απλος tifoso που τα βλέπει όλα ύποπτα, αλλα κάποιος να μας πεί γιατί ρε παιδιά δεν εξετάστηκε το περιστατικό στο τέλος του αγώνα όπως είπε ο Charlie ότι θα γινόταν και γιατί άργήσαν να βγάλουν το SC (μήπως δεν είδαν τα θρύψαλα, ή μπας και καναν deliberation για τον Alonso και ήταν too busy?:whistle:)
Κατα πασα πιθανοτητα η καθυστερηση προηλθε απο μια mini συσκεψη.
Μολις ειδε τα συντριμια ο Whiting, αλλαξε την αρχικη του αποψη για τιμωρια μετα το τελος του αγωνα και σκεφτηκε οτι ετσι θα χασει μονο 1-2 θεσεις το πολυ.
Οποτε λεει στο Mansell ( :lol: ) δεν του ριχνουμε τωρα ενα drive through μετα το SC? :hmm:
Πολύ καλά να πάθει η Φεράρι, που ήθελε και clarification για μια εξώφθαλμη παράβαση. Η διευκρίνιση τους μάρανε. Λες είδαν όλοι οτι έκοψε το chicane.
George_Prix
18-07-10, 23:01
Αντε να σας κανω ενα φωτορομαντζο, για να το καταλαβουν και αυτοι που δεν αρκουνται στα λογια... :whistle:
Στον 17ο γυρο γινεται η φαση Alonso-Kubica.
75151
Αμεσως η Ferrari ρωταει τον αρχιψευταρο και αρχικλεφταρο Charlie Whiting ο οποιος απανταει οτι θα εξεταστει το συμβαν μετα το τελος του αγωνα.
Στον 26ο γυρο τρακαρει ο De La Rosa.
75152
Ξαφνικα στον 27ο γυρο (ως εκ θαυματος) αλλαζει η αρχικη αποφαση του Charlie Whiting για εξεταση μετα το τελος του αγωνα και ευρευνουν αμεσα το συμβαν Alonso-Kubica (10 ολοκληρους γυρους μετα την ωρα που συνεβηκε).
75153
Και τελικα σε "χρονο ρεκορ" για τον αργοστροφο Whiting, λαμβανονται ταυτοχρονα δυο αποφασεις. Να βγει το SC στην πιστα και να εκτισει ο Alonso την ποινη του μετα το τελος του καθεστωτος SC.
Ο "χρονος ρεκορ" βεβαια ηταν φονικος αν σκεφτει κανεις πως οι οδηγοι περνουσαν πανω απο θραυσματα.
75154
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.
1)Αντι να χασει ο Alonso λιγες θεσεις ΑΝ ετρωγε 25" μετα το τελος του αγωνα, εχασε ολο τον αγωνα με την αδικη αποφαση που παρθηκε.
2)Με τη διερευνηση του θεματος (Alonso-Kubica) κατα τη διαρκεια που ηταν τα θραυσματα στην πιστα, κινδυνεψαν οι ζωες των οδηγων.
Εγώ να συμφωνήσω ότι υπήρξε συνωμοσία κατά των Αλόνσο/Φερράρι με το drive through, το SC κλπ κλπ
Αυτό που δεν συμφωνείτε εσείς είναι ότι ο Alonso έκοψε εξόφθαλμα το chicane (η φώτο που παραθέτει ο george είναι κάτι παραπάνω από αρκετή) και μόνο ο ίδιος και η Φερράρι δεν το κατάλαβαν :whistle:
George_Prix
19-07-10, 00:40
Εγώ να συμφωνήσω ότι υπήρξε συνωμοσία κατά των Αλόνσο/Φερράρι με το drive through, το SC κλπ κλπ
Αυτό που δεν συμφωνείτε εσείς είναι ότι ο Alonso έκοψε εξόφθαλμα το chicane (η φώτο που παραθέτει ο george είναι κάτι παραπάνω από αρκετή) και μόνο ο ίδιος και η Φερράρι δεν το κατάλαβαν :whistle:
Φιλε μου, θετεις σε λαθος βαση τη συζητηση.
Το θεμα δεν ειναι αν εκοψε ο Alonso ή αν εκανε κακως η Ferrari που ρωτησε τον Whiting τι να κανει. :nono:
Το θεμα ειναι πως για δυο συνεχομενους αγωνες κλεβουν τον Alonso και τη Ferrari.
Kαι το αλλο θεμα ειναι οτι ευννοειται σταθερα ο Hamilton (σε αυτο τουλαχιστον συμφωνουμε).
btw λιγο πριν τη φωτο που εβαλα, τα μονοθεσια ηταν διπλα διπλα και ο Kubica αρχισε να στριβει με αποτελεσμα να παει ισια ο Alonso για να τον αποφυγει.
Η Ferrari ισχυριστηκε οτι ο Kubica τον "εσπρωξε" εξω.
Δε λεω οτι εχει δικιο η Ferrari, αλλα ακομα και αδικο να εχει, μια κουτη ερωτηση που μπορει να κανει η ομαδα στον αγωνοδικη, δεν ειναι εκτος κανονισμων. :nono:
Η αλητεια ειναι να κλεβει αυτος που πρεπει να ειναι ο πιο δικαιος στην F1. :rtfm:
Θα σου πω μόνο ότι στην μετάδοση του BBC, ο Martin Brundle είπε ότι κρίνει ως υπερβολική την απόφαση των αγωνοδικών, αφού ήταν εμφανές ότι ο Αλόνσο έκανε τον ελιγμό για να αποφύγει πιθανή σύγκρουση, και όχι για να προσπεράσει...
My 2 cents... :p
Mαλλον εσυ δεν έχεις καταλάβει ακόμα το ουσιαστικό πρόβλημα τελικά.
Πες ότι ο Alonso έκανε τη πλεον εξόφθαλμη παρανομία του αιώνα , το πρόβλημα ειναι ότι στη τελική ο ίδιος ο Whitting είπε -αποδεδειγμένα και χωρίς καμια αμφισβήτηση- ότι το συγκεκριμένο event θα το δούνε οι αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα.
Ουσιαστικά λοιπόν δεν ειναι θέμα του πως το έχει χειριστεί η Ferrari έτσι δεν ειναι;
Τα ερωτήματα που τιθενται -και σιγά μην απαντηθούν ειναι :
α. γιατί οι αγωνοδίκες περιμέναν 2 γύρους για να βγάλουν SC ;
β. γιατί δεν εξετάσαν το event του Alonso μετά το τέλος του αγώνα όπως ειπε ο Charlie,
και να προσθέσω ένα ακόμα :
γ. Εχει κανένας αμφιβολία ότι αν ήταν ο Lewis θα είχε φάει reprimand ή πχ 5 sec ποινή με τη λογική ότι ο Κubica ειχε βγεί εκτός μάχης κλπ κλπ;
........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 0 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Θα σου πω μόνο ότι στην μετάδοση του BBC, ο Martin Brundle είπε ότι κρίνει ως υπερβολική την απόφαση των αγωνοδικών, αφού ήταν εμφανές ότι ο Αλόνσο έκανε τον ελιγμό για να αποφύγει πιθανή σύγκρουση, και όχι για να προσπεράσει...
My 2 cents... :pΈτσι ακριβώς, αλλά μερικοί δεν καταλαβαίνουν επειδή ο οδηγός ειναι ο Αλόνσο...
Φιλε μου, θετεις σε λαθος βαση τη συζητηση.
Το θεμα δεν ειναι αν εκοψε ο Alonso ή αν εκανε κακως η Ferrari που ρωτησε τον Whiting τι να κανει. :nono:
Εγώ πάλι ξαναλέω ότι εσείς είστε σε λάθος βάση.
Το θέμα είναι ότι αν οι Αλόνσο/Φερραρι ήταν περισσότερο σοβαροί και δεν προσπαθούσαν να το παίξουν Lewis Hamilton, θα είχαν κατανοήσει ΑΜΕΣΩΣ και από μονοι τους ότι έπρεπε να παραχωρήσουν τη θέση στον Κουμπίτσα, χωρίς την παράμβαση του όποιου whiting ;)
Αν αυτό είχε συμβεί, όλη η φιλολογία περί συνομοσίας του whiting κλπ δεν θα υπήρχε
Γι'αυτό είσαι σε λάθος βάση εσύ και όχι εγώ.
Το θεμα ειναι πως για δυο συνεχομενους αγωνες κλεβουν τον Alonso και τη Ferrari.
Kαι το αλλο θεμα ειναι οτι ευννοειται σταθερα ο Hamilton (σε αυτο τουλαχιστον συμφωνουμε).
Για τον προηγούμενο αγώνα τα έχουμε πει και ξέρεις ότι συμφωνώ, εδώ όμως η Φερράρι έδωσε την (δικαιολογημένη) αφορμή και την έφαγε. Και μάλιστα δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι με βάση τα γεγονότα της Valencia το παρατράβηξε επίτηδες προσπαθώντας να βγάλει τα σπασμένα και την πάτησε ακόμα χειρότερα :whistle: Είπαμε, αυτή τη στιγμή ασυλία στο άθλημα έχει μόνο ο Lewis, ας το χωνέψουμε να πάμε παρακάτω.
btw λιγο πριν τη φωτο που εβαλα, τα μονοθεσια ηταν διπλα διπλα και ο Kubica αρχισε να στριβει με αποτελεσμα να παει ισια ο Alonso για να τον αποφυγει.
Η Ferrari ισχυριστηκε οτι ο Kubica τον "εσπρωξε" εξω.
Δε λεω οτι εχει δικιο η Ferrari, αλλα ακομα και αδικο να εχει, μια κουτη ερωτηση που μπορει να κανει η ομαδα στον αγωνοδικη, δεν ειναι εκτος κανονισμων. :nono:
Η αλητεια ειναι να κλεβει αυτος που πρεπει να ειναι ο πιο δικαιος στην F1. :rtfm:
http://www.youtube.com/watch?v=o5xH5CRkllo&feature=related
O Kubica έχει την εσωτερική, τα μονοθέσια είναι δίπλα δίπλα. ο Kubica κινείται στην αγωνιστική γραμμή. Σε ΚΑΜΙΑ στιγμή δεν τον περνάει ο Αλόνσο για να ισχυριστεί ότι κλείστηκε. Απλά για άλλη μια φορά υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και δεν έχει το καθαρό μυαλό να χάσει 2sec για να παραχωρήσει τη θέση που κέρδισε παράνομα :nono:
Σύμφωνα με τη λογική της Φερράρι λοιπόν εδώ http://www.videowired.com/watch/?id=2100257511 τον Αλόνσο τον έκλεισε ο Heidfeld :whistle: και δεν είναι βλακεία τού που πήγε και κλείστηκε κάπου που ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ. :lock:
........Auto merged post: skapetis πρόσθεσε 7 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Έτσι ακριβώς, αλλά μερικοί δεν καταλαβαίνουν επειδή ο οδηγός ειναι ο Αλόνσο...
Άρη, αυτά όχι σ'εμένα. ;) Γιατί αν πρόσεξες, έχω πει 100 φορές ότι ο Αλόνσο αδικήθηκε στη Valencia και έχω πάρει το μέρος του και άλλες φορές που είχε ΔΙΚΑΙΟ. :whistle:
Αν θέλεις ας πάμε σε ανάλογο επεισόδιο που δεν εμπλέκεται ο Αλόνσο, και πες μου αν αυτός που έκοψε το chicane έπρεπε να τιμωρηθεί ή όχι
http://www.youtube.com/watch?v=nN4heMtDCRQ
:lock:
Σύμφωνα με τη λογική της Φερράρι λοιπόν εδώ http://www.videowired.com/watch/?id=2100257511 τον Αλόνσο τον έκλεισε ο Heidfeld :whistle: και δεν είναι βλακεία τού που πήγε και κλείστηκε κάπου που ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ. :lock:
Αν οι δύο περιπτώσεις αυτές σου φαίνονται ίδιες για να τις συγκρίνεις, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αφήσεις την F1, και να ασχοληθείς... δεν ξέρω... ίσως με το badmington; Πάντως σίγουρα με άλλο άθλημα ;)
........Auto merged post: harris πρόσθεσε 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Αν θέλεις ας πάμε σε ανάλογο επεισόδιο που δεν εμπλέκεται ο Αλόνσο, και πες μου αν αυτός που έκοψε το chicane έπρεπε να τιμωρηθεί ή όχι
Δες τι γίνεται στην είσοδο και την κορυφή της στροφής, ποιος είναι μπροστά, και μετά πες μας εσύ ποιος έχει δίκιο... :whistle:
Άρη, αυτά όχι σ'εμένα. ;) Γιατί αν πρόσεξες, έχω πει 100 φορές ότι ο Αλόνσο αδικήθηκε στη Valencia και έχω πάρει το μέρος του και άλλες φορές που είχε ΔΙΚΑΙΟ. :whistle:
Καταλαβαίνεις πως το πρόβλημα μου έχει να κανει με την αντιμετώπιση των αγωνοδικών στο συγκεκριμένο incident και ουσιαστικά στο πιθανό όπως φαίνεται στήσιμο της όλης κατάστασης ;
Από κει και πέρα συντάσσομαι με τον Brundle oτι απο τη στιγμη που ο Kubica βγήκε λόγω τεχνικού προβλήματος και οι αγωνοδίκες αργήσαν -για όποιο λόγο- η ποινή δεν έπρεπε να ειναι τόσο αυστηρή.
Χάρη, ποιος είναι πρώτος λεβέντη μ΄? Ο Χάμιλτον και η Μακλάρεν ναι ή όχι?
Μέχρι το επόμενο grand prix λοιπόν, άντε ...γεια.
Μακλάρεν λέμε ωρέ :p
Και άσε τους τεταρτοπέμπτους να κλαίνε...
Ναι... αλήθεια είναι πως πρώτοι είναι αυτοί που ΔΕΝ έπρεπε να είναι :twisted:
RBR for the win λέμε ρεεεεεεεεε :p:rofl:
H McLaren και o Lewis να ειναι πρώτοι και ολοι οι άλλοι να πάνε να γ... ε Νίκο; :rofl:
Αντε γεια!!! :rofl::rofl:
Προσοχή στο spoiler!:whistle:
http://img.youtube.com/vi/dQrvtKxdXyg/0.jpg:rofl:
George_Prix
19-07-10, 07:02
Εδω επρεπε να τελειωσεις την προταση σου, γιατι αυτο ειναι που απασχολει ολους τους υγειεις φιλαθλους της F1. ;)
Οτι φετος με το κυνηγι της Ferrari και την ευνοια του Hamilton εχει αποδειχτει η σαπιλα της F1. :down:
Το παραπανω ομως (και ολα τα υπολοιπα σεντονια που εγραψες) ειναι περιττα.
Δεν ειπα οτι η Ferrari εχει δικιο σε αυτο που ισχυριζεται. Απλα εξεθεσα το σκεπτικο της ομαδας (που δεν ειναι και παραλογο :p).
Ακομα και αν υποθεσουμε οτι ο Alonso και η Ferrari ειναι οι χειροτεροι του grid, απορω γιατι μας το λες ξανα και ξανα.
Ας πληρωσουν τα λαθη τους μεσα στην πιστα.
Αλλα το να πληρωνουν τις αμαρτιες ενος κλεφτη αγωνοδικη, ειναι αηδια για το χωρο της F1. :closed:
http://www.youtube.com/watch?v=o5xH5CRkllo&feature=related
O Kubica έχει την εσωτερική, τα μονοθέσια είναι δίπλα δίπλα. ο Kubica κινείται στην αγωνιστική γραμμή. Σε ΚΑΜΙΑ στιγμή δεν τον περνάει ο Αλόνσο για να ισχυριστεί ότι κλείστηκε. Απλά για άλλη μια φορά υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και δεν έχει το καθαρό μυαλό να χάσει 2sec για να παραχωρήσει τη θέση που κέρδισε παράνομα :nono:
Διαφώτισε με. Όταν τα μονοθέσια είναι δίπλα δίπλα όπως λές, υπάρχει κανονισμός που λέει ότι ο επιτιθέμενος πρέπει να κάνει πίσω ενώ ο αμυνόμενος και έχων την εσωτερική πρέπει να διατηρήσει την αγωνιστική γραμμή κλείνοντας βέβαια αυτόν που βρίσκεται δίπλα του. Ρωτάω γιατί έχω δει πολλές φορές ο οδηγός στην θέση που ήταν ο Κουμπι εφόσον έχει άλλο από δίπλα να αφήνει χώρο στον διπλανό του. (Μπορείς να δεις Ham vs Button στην Τουρκία).
Στο Onboard από Αλόνσο νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι αν ο Αλονσο δεν έκοβε το τιμόνι θα υπήρχε ατύχημα. Γενικά θα συμφωνήσω (νομίζω με το George) ότι αν ο Κουμπι άφηνε χώρο στον Αλο τότε ο 2ος θα πέρναγε έτσι κι αλλιώς.
Επειδή κάποιος θα πει ότι υπάρχει κανονισμός για κόψιμο σικειν , να σας θυμίσω ότι επιτρέπετε για αποφυγή ατυχήματος. Άλλωστε οι αγωνοδίκες γι' αυτό υπάρχουν (όπως έχω γράψει σε προηγούμενο post), για να κρίνουν την ιδιαιτερότητα της κάθε κατάστασης και να μην τα βλέπουν όλα άσπρο-μαύρο.
Ας κάνουν τον κανονισμό ποιο σαφή στο κάτω κάτω. Έκοψες σικεϊν, χάνεις μια θέση. Ακόμη καλύτερα, ας βάλουν παντού αμμοπαγίδες. Βγήκες εκτός .... δεν υπάρχει καμία τιμωρία. Απλά μπορεί να μπεις ξανά στην πίστα, μπορεί και όχι.
Αυτό βέβαια θα έκανε εντονότερο ένα άλλο πρόβλημα...... τις προσπεράσεις.
Εδώ δεν βλέπεις ότι στην κορυφή της στροφής ο Χαμ είναι μισό+ μονοθέσιο πίσω από τον RAI ?
Μόνο σου λες ότι στην 1η περίπτωση είναι δίπλα δίπλα.
Καμία σχέση οι 2 περιπτώσεις.
George_Prix
19-07-10, 11:37
My 2 cents... :p
Παραλιγο να μου ξεφυγει αυτο !!! :p
KAI ο David Coulthard ειχε την ιδια αποψη.
Οπως ειπα κατα την αποψη μου δεν εχει σημασια αν ειχε δικιο η Ferrari ή οχι, απλα τοσο βαρυνουσες αποψεις οσο του Brundle και του Coulthard, αν μη τι αλλο δειχνουν οτι δεν ειναι και εντελως τρελοι οσοι πιστευουν το ιδιο πραγμα.
........Auto merged post: George_Prix πρόσθεσε 11 λεπτά και 1 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εδώ δεν βλέπεις ότι στην κορυφή της στροφής ο Χαμ είναι μισό+ μονοθέσιο πίσω από τον RAI ?
Συμφωνω απολυτα. :oneup:
Ο Hamilton θα μπορουσε απλα να κατσει πισω απο τον kimi.
Διαφορετικες περιπτωσεις.
Αλλα και παλι, δεν καταλαβαινω την επιμονη που υπαρχει με συσχετισμο παλιοτερων φασεων.
Αν καποτε γινανε καποια λαθη, πρεπει να επαναλαμβανονται?
Μερικοι αναφερουν παλιοτερα συμβαντα, για να απενοχοποιησουν τα φετινα αισχη.
Ακουσαμε :
"ξαναειδαμε unsafe release απο τα pits, οποτε τι μας λετε τωρα..."
"ξαναειδαμε κοψιμο του δρομου, οποτε δεν ειναι κατι νεο..."
"ξαναειδαμε ζικ ζακ στην ευθεια, οποτε σιγα το πραγμα..."
Δεν ειπε κανενας οτι πρωτη φορα βλεπουμε χαλια αποφασεις. :nono:
Απλα φετος γινανε πολλες μαζεμενες.
Με τους ιδιους ευνοημενους παντα. :down:
Και τους ιδιους αδικημενους παντα.:down:
Αν οι δύο περιπτώσεις αυτές σου φαίνονται ίδιες για να τις συγκρίνεις, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αφήσεις την F1, και να ασχοληθείς... δεν ξέρω... ίσως με το badmington; Πάντως σίγουρα με άλλο άθλημα ;):whistle:
Εδω επρεπε να τελειωσεις την προταση σου, γιατι αυτο ειναι που απασχολει ολους τους υγειεις φιλαθλους της F1. ;)
Το παραπανω ομως (και ολα τα υπολοιπα σεντονια που εγραψες) ειναι περιττα.
Αυτό που κατανοώ είναι ότι ο ιδιότυπος φασιμός ορισμένων στο συγκεκριμένο θρεντ δεν πρόκειται να λάβει τέλος ποτέ. Οποιοσδήποτε έχει διαφορετική άποψη από ορισμένους εδώ μέσα, απαγορεύεται να μιλάει, πρέπει να αλλάξει άθλημα και λέει περιττά πράγματα.
Κατά τα άλλα υπήρξε και ένα μήνυμα του Νικαετού που παρακαλούσε να γίνεται πολιτισμένη συζήτηση, αλλά επειδή δεν βλέπω διάθεση να εφαρμοστεί κάτι σχετικό, καλό είναι να αποχωρήσω εγώ οριστικά και αμετάκλητα από το θρέντ. Είπαμε. 3-4 άτομα εδώ μέσα που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια :whistle: προσβάλουν βαύναυσα τις (σωστές ή λανθασμένες) απόψεις των υπολοίπων που πρέπει ή να συντάσονται μαζί τους ή να το βουλώνουν. Keep walking παλλικάρια, πάντα τέτοια :oneup:
Ακομα και αν υποθεσουμε οτι ο Alonso και η Ferrari ειναι οι χειροτεροι του grid, απορω γιατι μας το λες ξανα και ξανα.
για να τελειώνουμε τις εκκρεμότητες και να μην μένεις δημιουργώντας εντυπώσεις, το μόνο που θα σου πώ είναι ότι ΕΣΥ μας λές ξανά και ξάνα ότι ο αλόνσο αδικείται κλπ κλπ κλπ. Μην κατηγορείς τους άλλους γιατί κάνουν αυτό που πρώτος ξεκινάς. :down:
:closed:
Εγώ να δεις :closed::lock:
Διαφώτισε με. Όταν τα μονοθέσια είναι δίπλα δίπλα όπως λές, υπάρχει κανονισμός που λέει ότι ο επιτιθέμενος πρέπει να κάνει πίσω ενώ ο αμυνόμενος και έχων την εσωτερική πρέπει να διατηρήσει την αγωνιστική γραμμή κλείνοντας βέβαια αυτόν που βρίσκεται δίπλα του.
Δεν ξέρω αν αυτό που λές είναι ερώτηση ή όχι, αλλά τέτοιος κανονισμός ΔΕΝ υπάρχει. Να σου αντιστρέψω εγώ την ερώτηση και να μου πεις εσύ: Αν αντί του chicane υπήρχε τοίχος, έχεις την εντύπωση ότι ο Αλόνσο (και ο όποιος αλόνσο) θα πατούσε το γκαζι να καρφωθεί στον τοίχο ή θα πατούσε φρένο και θα έστριβε πίσω από τον κουμπίτσα;;; :whistle:
Ρωτάω γιατί έχω δει πολλές φορές ο οδηγός στην θέση που ήταν ο Κουμπι εφόσον έχει άλλο από δίπλα να αφήνει χώρο στον διπλανό του.
Όταν δύο μονοθέσια αγωνίζονται το ένα εναντίον του άλλου, ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος ο μπροστινός να ανοίξει δρόμο. Ακόμα και αν είσαι 7sec αργότερος/γύρο, έχεις το δικαίωμα να υπερασπιστείς τη θέση σου, ακόμα και αν από πίσω σου οδηγάει ο θεός ο ίδιος. Μερικοί εδώ μέσα νομίζουν ότι η οδηγάρα τους έχει δικαιώματα ζωής και θανάτου έναντι κάθε άλλου οδηγού στην πίστα, και σαν απόδειξη αναφέρω την άποψη ορισμένων ότι ο DiGrassi έπρεπε να κάνει στην άκρη να τον περάσει ο Alonso στο Μοnaco :rofl:
(Μπορείς να δεις Ham vs Button στην Τουρκία).
Καλά, άστο αυτό γιατί Incidents που περιλαμβάνουν team orders δεν θα κάτσω να τα εξετάσω σοβαρά ;)
Στο Onboard από Αλόνσο νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι αν ο Αλονσο δεν έκοβε το τιμόνι θα υπήρχε ατύχημα. Γενικά θα συμφωνήσω (νομίζω με το George) ότι αν ο Κουμπι άφηνε χώρο στον Αλο τότε ο 2ος θα πέρναγε έτσι κι αλλιώς.
Όπως επίσης φαντάζομαι να συμφωνείς ότι αν ο Αλόνσο πατούσε κανένα φρένο ή δεν έκοβε το chicane με φούλ ταχύτητα, τίποτα απ'όσα συζητάμε δεν θα είχε συμβεί :whistle:
Ας κάνουν τον κανονισμό ποιο σαφή στο κάτω κάτω. Έκοψες σικεϊν, χάνεις μια θέση.
Μα αυτό ακριβώς ισχύει!!!!! Αν κερδίσεις θέση κόβοντας chicane τη στιγμή που ο αντίπαλος σου καταφέρει να πάρει κανονικά τη στροφή χωρίς να κόψει, είσαι υποχρεωμένος να δώσεις τη θέση σου:
Formula One drivers have been told that if they gain a place by cutting a chicane, as Lewis Hamilton did in Belgium last weekend, they must hand it back and then wait at least one corner before overtaking. (http://uk.reuters.com/article/idUKLD30582820080913)
Ας μου εξηγήσει κάποιος τι δεν καταλαβαίνει σ'αυτό τον κανονισμό :rtfm:
Αυτό που γράφω πιο πάνω για τον κανονισμό το δέχεσαι ή το απορίπτεις;;;
Λέει τίποτα για side-by-side ή τίποτα τέτοιο;;;; Ίδιες είναι και οι δύο περιπτώσεις: Και στις δύο, ο οδηγός που βρίσκοταν πίσω έκοψε το chicane. Αν δεν βλέπεις την ομοιότητα, λυπάμαι.
BTW, για το Incident Alonso-Heidefld στο μονακό που ο Αλόνσο έκανε τα ίδια με αποτέλεσμα να στουκάρει γιατί δεν υπήρχε χώρος να κόψει, όλοι οι οπαδοί του ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ :whistle:
Αυτά, και οριστικό over-and-out από μένα :closed::closed::closed:
Ο παραλογισμός στο μεγαλέιο του. Η Φεράρι ηθελημένα καθυστέρησε το όλο πράμα, ζητώντας "διευκρίνιση" για μια εξώφθαλμη παράβαση. 'Οταν 2 λεπτά μετά ο Whiting συστήνει να δώσουν τη θέση πίσω (ο Αλόνσο ακόμα δεν έχει περάσει άλλο οδηγό), της Φεράρι δεν της αρκεί, αλλά ρωτάει αν υπάρχει τελική "απόφαση". Στην τρίτη επικοινωνία ο Αλόνσο έχει ήδη περάσει τον Αλγκεσουάρι (2 θέσεις).
Τι έκανε η Φεράρι; 'Επαιξε ζάρια, προσβλέποντας στην πιθανότητα είτε μη ποινής, είτε επιεικούς ποινής (με τη διαφορά που είχε ήδη φτιάξει ο Αλόνσο, με ένα drive-through δε θα έχανε πάνω απο 2-3 θέσεις).
Το κακό όμως όταν παίζεις ζάρια είναι οτι μπορεί και να χάσεις. Αυτό έπαθε η Φεράρι. Πήρε την ποινή (η γνώμη του race director οτι το συμβάν θα εξεταστεί μετά τον αγώνα είναι απλά μια γνώμη), ήρθε στο καπάκι και και το safety car, και έδεσε το γλυκό.
Live with it.
Ο καλός, ο κακός κι ο όμορφος
Ένα δημοψήφισμα ανάμεσα στους οδηγούς της Formula 1 έχει πάντα ενδιαφέρον
Όταν οι οδηγοί της Formula 1 έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν ανώνυμα… ξεσπαθώνουν. Έτσι το πρόσφατο δημοψήφισμα της εφημερίδας Bild am Sonntag είχε άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Συνολικά συμμετείχαν 20 από τους 24 οδηγούς που τρέχουν φέτος στη Formula 1, με τους πιλότους της Williams και της Renault να είναι οι μόνοι που δεν ψήφισαν.
Καλύτερος οδηγός όλων των εποχών ψηφίστηκε ο αδικοχαμένος Ayrton Senna, που πήρε 12 ψήφους έναντι τριών του Michael Schumacher και δύο του Alain Prost.
Καλύτερος εν ενεργεία οδηγός ψηφίστηκε ο Fernando Alonso.
Φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου ψηφίστηκε ο Lewis Hamilton, τον οποίο επέλεξαν οκτώ συναθλητές του, δύο περισσότεροι από εκείνους που τάχθηκαν υπέρ του Sebastian Vettel. Μόνο δύο επέλεξαν τον Jenson Button.
Το σιρκουί του Μονακό πρώτευσε στην κατηγορία Πιο επικίνδυνη πίστα, μπροστά από τις Σουζούκα, Σιγκαπούρη και Μόντρεαλ.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατηγορία Η πιο όμορφη γυναίκα στη Formula 1. Η ρεπόρτερ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1, Marion Jollès, επικράτησε της αγαπημένης του Hamilton, Nicole Scherzinger. Ωστόσο, τουλάχιστον μία ψήφος στη συγκεκριμένη κατηγορία πήγε… στον Nico Rosberg!:p
http://www.msfree.gr/ms.php?id=15115
George_Prix
20-07-10, 22:58
Ο καλός, ο κακός κι ο όμορφος
Ένα δημοψήφισμα ανάμεσα στους οδηγούς της Formula 1 έχει πάντα ενδιαφέρον
Όταν οι οδηγοί της Formula 1 έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν ανώνυμα… ξεσπαθώνουν. Έτσι το πρόσφατο δημοψήφισμα της εφημερίδας Bild am Sonntag είχε άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Συνολικά συμμετείχαν 20 από τους 24 οδηγούς που τρέχουν φέτος στη Formula 1, με τους πιλότους της Williams και της Renault να είναι οι μόνοι που δεν ψήφισαν.
Καλύτερος οδηγός όλων των εποχών ψηφίστηκε ο αδικοχαμένος Ayrton Senna, που πήρε 12 ψήφους έναντι τριών του Michael Schumacher και δύο του Alain Prost.
Καλύτερος εν ενεργεία οδηγός ψηφίστηκε ο Fernando Alonso.
Φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου ψηφίστηκε ο Lewis Hamilton, τον οποίο επέλεξαν οκτώ συναθλητές του, δύο περισσότεροι από εκείνους που τάχθηκαν υπέρ του Sebastian Vettel. Μόνο δύο επέλεξαν τον Jenson Button.
Το σιρκουί του Μονακό πρώτευσε στην κατηγορία Πιο επικίνδυνη πίστα, μπροστά από τις Σουζούκα, Σιγκαπούρη και Μόντρεαλ.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατηγορία Η πιο όμορφη γυναίκα στη Formula 1. Η ρεπόρτερ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1, Marion Jollès, επικράτησε της αγαπημένης του Hamilton, Nicole Scherzinger. Ωστόσο, τουλάχιστον μία ψήφος στη συγκεκριμένη κατηγορία πήγε… στον Nico Rosberg!:p
http://www.msfree.gr/ms.php?id=15115
Πολυ ενδιαφερον. :oneup:
Ξεχωριζω τα εξης...
1) Τη συντριπτικη διαφορα με την οποια ψηφιστηκε ο Senna σαν τον καλυτερο οδηγο. Και αν σκεφτει κανενας οτι πηρε 3 τιτλους εναντι 7 του Schumacher λεει πολλα.
2) Την αποψη οτι ο Alonso ειναι ο καλυτερος εν ενεργεια οδηγος. Γιατι αν κρινουμε απο αυτα που διαβαζουμε εδω μεσα επρεπε να την εχει παρατησει την F1 ο Ισπανος.
3) Την ψηφο που πηγε στο Rosberg. :p
Ειχα ξαναδιαβασει κατι παρομοιο για το Rosberg... :whistle:
Kαι θυμαμαι επισης μια ατακα που ειχε πεταξει πριν 2-3 χρονια ο Πουρναρακης που τοτε μου ειχε φανει περιεργη. Ειχε πει "ο Rosberg ειναι πολυ ωραιος ...(παυση)... για αντρας".
Ψάχνει να προσλάβει “λαυράκια” απο την McLaren η Ferrari
«Λαυράκια» της McLaren ψάχνει να βρει η Ferrari.
Σύμφωνα με τον Franco Nugnes η Ferrari έχει «αναθέσει» στον Pat Fry να τους υποδείξει 2 ειδικούς από την McLaren σε CFD και σε προσομοιωτή.
Pat fry προδοτη.:p Κοιταξε να τους δωσεις κανενα παλτο παντως και οχι λαυρακι.:twisted:
Pat fry προδοτη.:p Κοιταξε να τους δωσεις κανενα παλτο παντως και οχι λαυρακι.:twisted:
Οι τράμπες μεταξυ Ferrari και McLaren ειναι παραδοσιακες :p
Μυστική επίσκεψη Briatore στο Maranello
Φήμες θέλουν τον Ιταλό να αναλαμβάνει ένα ρόλο δίπλα στον Stefano Domenicali ή μια βαθμίδα πάνω από τον έως τώρα επικεφαλής της ομάδας. Ο δεύτερος ρόλος του Briatore ακούγεται να είναι ένα είδος συμβούλου του Luca di Montezemolo. Επίσης υπάρχει και ο ρόλος του πρεσβευτή της Scuderia ανά τον κόσμο.msfree.gr:biggrin::biggrin:
Αλλαγή κανονισμών ζητά η Ferrari
«Θα ζητήσουμε αλλαγής τους κανονισμούς. Αν οι αγωνοδίκες δεν επέμβουν εντός 3-4 στροφών από την επίμαχη φάση, η προσπέραση θα πρέπει να θεωρείται νόμιμη», ανέφερε ο διευθυντής της Scueria, Stefano Domenicali μιλώντας στην εφημερίδα Stampa. msfree.gr
Πρεπει να ξεκαθαρισουν τα πραγματα με τους αγωνοδικες και τους κανονισμους.
Why did Flavio Briatore visit Ferrari?
The Italian sporting media is all a flutter today with the news that Flavio Briatore recently visited Ferrari’s Maranello headquarters, toured the Gestione Sportiva with team principal Stefano Domenicali and went across to meet chairman Luca di Montezemolo.
Gazzetta dello Sport describes the visit as a “very great surprise” and speculates as to the motive for the visit. It happened four days ago, after the British Grand Prix, when Ferrari and the FIA were in a dispute about the sequence of events which led to Fernando Alonso’s penalty, which ruined his race.
Following the Singapore crash scandal last season, Briatore is now a free agent, no longer affiliated to the Renault F1 team. He managed to clear his name to a certain extent in the successful appeal against his lifetime ban from the FIA World Council.
However he is still under an order where he is not allowed to work in F1 until 2013.
There is talk in the F1 paddock that he is likely to start work with his old friend Bernie Ecclestone in the near future.
His position in the sport now is an interesting one, as he was one of the architects of the Formula One Teams Association and drove them towards the breakaway last summer. Although he is from the other end of the Italian political spectrum from Montezemolo and the two had a stormy relationship for many years, their work together on FOTA brought them closer together. Briatore was in charge of the commercial working group at FOTA and in that capacity was a kind of “shadow Bernie”.
But if Briatore does now work alongside Ecclestone in some capacity which does not violate his sentence, he will be in a poacher turned gamekeeper role in the negotiations over the 2013 Concorde Agreement, one with extensive insights into FOTA’s strategy and it may be that Montezemolo wanted to look him in the eyes and ask him his intentions.
We are about to enter into an interesting period when the teams are shaping up to demand a much higher share of the commercial revenues of the sport in the next Concorde Agreement. There are all sorts of theories about what Montezemolo personally wants to get from the negotiations. Bernie Ecclestone and former FIA president Max Mosley are believed to have long considered FOTA a Trojan horse for Montezemolo.
Given the background here, it is unlikely that Briatore went to Maranello simply to have a coffee.
There are many possible reasons why he might have gone there; he is the boss of a company which still manages Fernando Alonso and Mark Webber. He could have been there to sound out Montezemolo on behalf of Ecclestone.
However the converse is also possible and he could even have been talking about a role in a future F1 without Ecclestone and let’s not forget that Briatore and Montezemolo were all for FOTA starting an alternative racing series last season.
Indeed, the way that this story has emerged and knowing a little of how things work in Italy, there is a message here to someone from Montezemolo and Briatore. Looking at the provenance of the story and the writers involved, it is more likely to have come from Briatore than from Ferrari.
Whatever the political motive, it is unlikely that Briatore has any kind of return to racing in mind, as he said in May, “Seeing the way it is now, I don’t enjoy it anymore, the adrenaline to do it is not there anymore. This is something I don’t miss at all.”
http://www.jamesallenonf1.com/2010/07/why-did-flavio-briatore-visit-ferrari/
"Ολα τα καθιζηματα.. ολη η μουυργααααα (http://www.youtube.com/watch?v=h7jq5bp52RI&)" στο μαρανελο αχαχαχαχαχ :rofl:
Μεγάλη αναβάθμιση της Ferrari στο Spa
Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα αλλά ο Ιταλικός Τύπος αναφέρει μεγάλη αναβάθμιση της Ferrari για το Spa
Η περιοχή θα είναι πίσω και χαμηλά στον διαχύτη, κάτι το οποίο γίνεται επειδή υπάρχει ο περιορισμός του ότι τα κιβώτια πρέπει να χρησιμοποιηθούν για 4 συνεχείς αγώνες. Οπότε για να μην υπάρξει ποινή ετοιμάζουν μεγάλο πακέτο τότε.
http://f1enigma.wordpress.com/2010/07/22/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-ferrari-%CF%83%CF%84%CE%BF-spa/
Μια φορα να δουμε αγωνα απο την ferrari απροβληματιστο,διαφορετικα δεν μπορουμε να καταλαβουμε αν τα updates που κανουν δουλευουν.
Μια φορα να δουμε αγωνα απο την ferrari απροβληματιστο,διαφορετικα δεν μπορουμε να καταλαβουμε αν τα updates που κανουν δουλευουν.
Από οτι διάβαζα σε κάποιο ιταλικό site , υπάρχει μια μεταβολή του διαχύτη ήδη στο Hockenheim, και πιθανη δοκιμή του συστήματος που χρησιμοποιεί η RBR στα qualify.
Αντε να δουμε..
George_Prix
23-07-10, 10:57
Πολυ βροχη ριχνει στο Hockenheim.
Πολυ βροχη ριχνει στο Hockenheim.
Οτι καλυτερο για την Φερραρι, επειδη η Μακλαρεν δεν θα μπορεσει να τεσταρει αποτελεσματικα το blown diffuser.
Πιστευω οτι η Φερραρι τωρα πια ειναι πιο γρηγορη απο την Μακλαρεν.
George_Prix
23-07-10, 12:16
Οτι καλυτερο για την Φερραρι, επειδη η Μακλαρεν δεν θα μπορεσει να τεσταρει αποτελεσματικα το blown diffuser.
Πιστευω οτι η Φερραρι τωρα πια ειναι πιο γρηγορη απο την Μακλαρεν.
Και επισης καλο ειναι οτι ο Hamilton εκανε σμπαραλια τη McLaren του. :twisted:
@skapetis sorry αλλά τα "νούμερα" δεν χρειάζεται να τα παίρνεις και πολύ σοβαρά.....και στο τέλος τέλος υπάρχει και η φημισμένη γραψαρχ@@@νη ;)
Βροχη? Ο μπατον θα κερδισει..:lol::lol:
Καπου διαβασα και 5 τετ α κε του Μασα στην βροχη...Αληθευει??
Καπου διαβασα και 5 τετ α κε του Μασα στην βροχη...Αληθευει??
Δεν ξερω για 5, αλλα εκανε αρκετα..
Κατι σε Silverstone 2008 θυμιζει.Και τοτε ειχε πολλα τετ α κε στη βροχη. (και ο Κιμι το ιδιο)
Τα ελαστικά είναι το πρόβλημα του Massa
Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari έχει εντοπίσει τον τομέα όπου υστερεί φέτος
«Στους αγώνες όπου είχαμε σκληρές γόμες ελαστικών, η απόδοσή μου ήταν πολύ κακή γιατί δεν μπορούσα να τα κάνω να αποδώσουν. Με τις μαλακές γόμες δεν είχα πρόβλημα. Προσπάθησα να αλλάξω λίγο το οδηγικό μου στιλ, μήπως έτσι καταφέρω να τα φέρνω πιο γρήγορα σε ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας. Είμαι από τους οδηγούς που χρειάζονται πολλή πρόσφυση στο εμπρός μέρος του μονοθεσίου. Έτσι οδηγούσα έως τώρα αλλά τώρα, με τις σκληρές γόμες, τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζω μόνο εγώ. Πολλοί οδηγοί έχουν το ίδιο πρόβλημα», είπε ο 30χρονος.
http://www.msfree.gr/ms.php?id=15185
Ειπε ο μασα..
Ειπε ο μασα..
Οι μαγκες ομως προσαρμοζονται...
http://i30.tinypic.com/330slsi.jpg
All pit-to-car radio eligible for broadcast (http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/23951.html)
All pit-to-car radio traffic during Formula One sessions will now be available for broadcast.
Recently, the sport's broadcasting officials gained access to the radio feeds, but the pit wall retained the ability to press a button to censor certain messages. Germany's Auto Motor und Sport reports that, as of this weekend's Hockenheim event, all radio broadcasts will be eligible to for the worldwide television feed.
A short delay will mean that radio messages containing swearing can be edited. Australia's Mark Webber said at Hockenheim that if he had bookended his "not bad for a No.2" comment with colourful language at Silverstone, "maybe it would never have got run".
Also joking, Red Bull boss Christian Horner said Webber's comments had been the biggest lesson of the British Grand Prix. "Turn the radio off after the race," he said.
Mercedes' Ross Brawn, however, has warned that not allowing some control of the radio messages will lead to teams speaking "in code" about important strategic conversations.
A new approach is also being applied to in-race radio conversations between the FIA and the teams, due to the confusion in the wake of Fernando Alonso's illegal pass on Robert Kubica at Silverstone. Where previously, race director Charlie Whiting would make recommendations about the competitor's actions, an actual decision will now be made within 90 seconds and displayed to the team via the pit wall monitor.
Kubica said: "I would have given the place back without being asked - it is my way of thinking. There's no point taking the risk about what happened."
George_Prix
23-07-10, 20:10
@skapetis sorry αλλά τα "νούμερα" δεν χρειάζεται να τα παίρνεις και πολύ σοβαρά.....και στο τέλος τέλος υπάρχει και η φημισμένη γραψαρχ@@@νη ;)
Απο την αρχη της χρονιας αυτο ηταν το μονο που αισθανθηκες την αναγκη να πεις στο νημα της F1? :hmm:
Τωρα πλεον ειμαστε σιγουροι ποιος ειναι το νουμερο στο οποιο αναφερεσαι. :twisted:
btw ασε το skapetis στην ησυχια του. Αφου το ειπε ο ανθρωπος οτι μας κουνησε το μαντηλι και εφυγε ανεπιστρεπτι απο το topic. :hello
George_Prix
24-07-10, 11:59
Παλι καρεκλες ριχνει στη Γερμανια.
Θα εχουμε καμια εκπληξη στη pole,αντε ρε κομπαγιασι κανε το μπαμ.:p
@ ADSLgr.com All rights reserved.