PDA

Επιστροφή στο Forum : tp-link 8610 δεν υποστηριζει PPPoE. Τι μπορω να κανω?



george bellos
28-03-10, 11:07
Γειά σας παιδιά. Αγόρασα ενα modem το "tp-link 8610". Αφου το αγόρασα, είδα δεν είναι υποστηρίζει PPPoE αλλά θέλει λέει "third party software" για να το υποστηρίξει. Έψαξα στο διαδικτυο για αυτό το software μπας και γινει αναβαθμιση αλλά δεν βρήκα τίποτα. Έχει κανενας καμια ιδέα?
Αν μπορειτε βοηθήστε με, για να μην αγοράσω αλλο μοντεμ...
Βαζω εδω ενα link με τα χαρακτηριστικά του -> http://www.tp-link.com.au/products/product_spe.asp?id=40

Ευχαριστώ.

grgz
28-03-10, 13:47
Ποιό λειτουργικό χρησιμοποιείς; Θα χρησιμοποιήσεις τον ενσωματωμένο PPPoE client των windows.;)

Απλά η σύνδεση θα είναι για τον συνδεδεμένο υπολογιστή μόνο γιατί αυτό που αγόρασες είναι σκέτο modem και για να μοιράσεις τη σύνδεση θα χρειασθείς και ένα router.

Μάλιστα το TP-Link σ' αυτό που κάνει είναι πολύ καλό και το γνωρίζω γιατί το έχω κι εγώ...:p

paspro
28-03-10, 13:57
Στο web site λέει ότι υποστηρίζει bridge mode και PPPoE. Στο εγχειρίδιο λέει (σε σπασμένα αγγλικά) ότι δουλεύει σε PPPoE mode και χρειάζεται κάποιο dialing software για να γίνει η σύνδεση απο υπολογιστή που είναι φυσικό. Αυτή η συσκευή είναι απλά ADSL modem καί όχι router οπότε ή θα το συνδέσεις σε κάποιον router ο οποίος θα κάνει το PPPoE dialing ή θα το συνδέσεις απ'ευθείας σε ενα υπολογιστή ο οποίος θα κάνει το dialing. Δεν ξέρω αν τα Windows έχουν PPPoE dialer ή χρειάζεται ειδικό software γι'αυτή τη δουλειά αλλά λειτουργικά όπως το Linux και MacOS X το υποστηρίζουν αυτό απο μόνα τους.

Που θέλεις να το συνδέσεις τελικά;

george bellos
28-03-10, 16:51
Χρησιμοποιώ και xp και linux (ubuntu 9.10)-στο ιδιο p.c-. Το ωραιο ειναι ότι το αγορασα για να μπορω να εχω συνδεση διαδικτύου και στα δυο λειτουργικά (μιας και το sagem fast 800 που εχω, κάνει νερά στα linux). Οπότε ας πούμε οτι χρησιμοποιώ xp, μιας και ειπατε οτι σε linux δεν θα εχω πρόβλημα.

Υ.Γ
Οσο για το μοιρασμα του διαδικτύου μετα το tp-link, μπορει ενας οποιοσδήποτε router να το κανει ή πρέπει να προσέξω κάτι στην αγορα του? εχω ενα switch αλλα φανταζομαι οτι δεν κανει για τέτοια αυτο ε?

grgz
28-03-10, 17:30
Στα Xp από τις συνδέσεις δικτύου επιλέγεις δημιουργία νέας σύνδεσης, σύνδεση στο internet, και επιλέγεις σύνδεση PPPoE, βάζεις το username και password της σύνδεσης και είσαι έτοιμος. Κατόπιν κάνεις κλήση της σύνδεσης όπως παλιά με τις Dial-up. Τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς τι γράφει γιατί δεν έχω Xp αλλά κάπως έτσι γίνεται. Βέβαια πριν απ' αυτά έχεις "μπει" στο TP-Link και έχεις βάλει Vci8, Vpi35.

paspro
28-03-10, 20:36
Οσο για το μοιρασμα του διαδικτύου μετα το tp-link, μπορει ενας οποιοσδήποτε router να το κανει ή πρέπει να προσέξω κάτι στην αγορα του? εχω ενα switch αλλα φανταζομαι οτι δεν κανει για τέτοια αυτο ε?

Αγόρασε έναν ρούτερ που δεν έχει εσωτερικό μόντεμ και είσαι εντάξει. Συνδέεις το μόντεμ στην θύρα WAN του ρούτερ και κάνεις απο τον ρούτερ PPPoE dialing. Μετά θα μπορείς να συνδέσεις στον ρούτερ περισσότερους απο έναν υπολογιστή.

george bellos
29-03-10, 01:24
Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Όλα κομπλέ με τα xp, συνδέομαι κανονικά.Να είστε καλά.
Μήπως μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας τι γίνεται στα Linux τώρα?(θυμίζω ότι έχω xp + linux στο ίδιο p.c) Έψαξα σε foroum και το μόνο που είδα είναι να ρυθμίσω ένα Yast (το οποίο δεν το είδα στα linux).Έχω ubuntu 9.10

Ευχαριστώ.

grgz
29-03-10, 19:01
Πρέπει να παιδευτείς λίγο απ' ό,τι κατάλαβα. Δες 1 (http://forum.ubuntuclub.com/forum?topic=11474.0), 2 (http://ubuntuportal.blogspot.com/2007/03/how-to-install-broadband-adslpppoe.html), 3 (http://manpages.ubuntu.com/manpages/karmic/man8/pppoe.8.html), 4 (http://www.linuxtopia.org/online_books/linux_beginner_books/unofficial_ubuntu_starter_guide/index_046.html).

Το YAST είναι το κέντρο ρυθμίσεων του OpenSuse.

Πάντως θα πρέπει να αγοράσεις ένα router κάποια στιγμή ώστε να μην ξανασχοληθείς και να έχεις και firewall, port forward κ.λ.π. απαραίτητα...;)

george bellos
29-03-10, 20:15
Φίλε, δεν είμαι για τόση ταλαιπωρία. Πριν 1 βδομάδα εγκατέστησα τα linux και δεν έχω την υπομονή να το ψάξω τόσο (δυστυχώς).

Αν θες,(σε περίπτωση που αυτό κάνει την ζωή μου πιο εύκολη) μπορείς να μου προτείνεις μια (ή δύο γιατι 1 είναι δύσκολο) συσκευή/ες που να συνδέει 2 Η/Υες στο διαδίκτυο που έχουν και οι 2 Η/Υες xp + linux μαζί,και να συνδέομαι και με όποιο λειτουργικό θέλω στο Internet? ελπίζω να μην ζητάω πολλά,χαχα

paspro
29-03-10, 20:20
Πάρε αυτό (http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/Netgear-Wireless-Modem-Router-Annex-A-N-DGN2000-100ISS.htm) (που θα έπρεπε να είχες πάρει απο την αρχή) και θα λυθούν τα προβλήματα σου χωρίς φασαρία και κόπο. Κι αν δεν σε ενδιαφέρει η ασύρματη σύνδεση πάρε αυτό (http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wired-Routers-Modem-Routers/Netgear-Router-Annex-A-4-Port-Firewall-10-100-DG834IT.htm).

george bellos
29-03-10, 20:38
Έπρεπε να το είχα ψάξει πριν την αγορά του μοντεμ. Πήγα εντελώς απονήρευτα.
Να είστε καλά παιδιά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Καλή Ανάσταση.

grgz
29-03-10, 21:15
Εγώ όπως ανέφερα έχω το ίδιο TP-Link με σένα και το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με αυτό (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Routers/Cisco-Systems-Linksys-Wireles.htm) το router που του έχω φορτώσει DD-WRT firmware (http://www.dd-wrt.com/site/index) μεταρέποντάς το σε router των 600 €.

Ο συνδυασμός είναι πολύ καλός με μόνο μειονέκτημα ότι το Linksys δεν είναι draft-n αλλά έτσι κι αλλιώς η εμβέλειά του με καλύπτει απόλυτα.

Καλή Ανάσταση και σ' εσένα.:)

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.