PDA

Επιστροφή στο Forum : Το iPhone ξεχνάει το password για το WiFi

johndoes
29-03-10, 15:22
Στο σπίτι έχω ένα Linksys WAG120N με το τελευταίο firmware v1.00.12.

Πρόσφατα αγόρασα ένα iPhone 3GS έκδοση 3.1.3.

Έχω συνδέσει το iPhone με το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού μου με επιτυχία. Επίσης, το έχω συνδέσει και με κάθε άλλο Wi-Fi, που ξέρω το password (της δουλειάς, της κουνιάδας μου, του θείου μου, του κολλητού μου κλπ, κλπ).

Πρόβλημα έχει μόνο με το ασύρματο στο σπίτι: κάθε φορά που θα γυρίσω σπίτι απ' έξω το iPhone δεν συνδέεται αυτόματα. Όταν του 'λέω' να ξανασυνδεθεί, μου ζητάει το password. Το πληκτρολογώ αλλά μου λέει ότι είναι λάθος. Όσες φορές κι αν το πληκτρολογήσω, επιμένει ότι είναι λάθος. Αν όμως, σβήσω το iPhone εντελώς και το ξανανοίξω, τότε, ώς διά μαγείας, θα συνδεθεί αυτόματα στο ασύρματό μου, χωρίς να ξαναζητήσει το password!!!

Προφανώς το iPhone δεν ξεχνάει το password. Το έχει αποθηκευμένο αλλά κάπου στραβώνει η διαδικασία πιστοποίησης (;) με τον router. Στον router δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτε: Λειτουργία ασφαλείας WPA2-Personal, κρυπτογράφηση TKIP ή AES, προκοινόχρηστο κλειδί, λειτουργία δικτύου B/G.

Τι μπορεί να φταίει και πώς μπορώ να το ψάξω περαιτέρω;

Dark-Side
29-03-10, 15:26
Στο σπίτι έχω ένα Linksys WAG120N με το τελευταίο firmware v1.00.12.

Πρόσφατα αγόρασα ένα iPhone 3GS έκδοση 3.1.3.

Έχω συνδέσει το iPhone με το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού μου με επιτυχία. Επίσης, το έχω συνδέσει και με κάθε άλλο Wi-Fi, που ξέρω το password (της δουλειάς, της κουνιάδας μου, του θείου μου, του κολλητού μου κλπ, κλπ).

Πρόβλημα έχει μόνο με το ασύρματο στο σπίτι: κάθε φορά που θα γυρίσω σπίτι απ' έξω το iPhone δεν συνδέεται αυτόματα. Όταν του 'λέω' να ξανασυνδεθεί, μου ζητάει το password. Το πληκτρολογώ αλλά μου λέει ότι είναι λάθος. Όσες φορές κι αν το πληκτρολογήσω, επιμένει ότι είναι λάθος. Αν όμως, σβήσω το iPhone εντελώς και το ξανανοίξω, τότε, ώς διά μαγείας, θα συνδεθεί αυτόματα στο ασύρματό μου, χωρίς να ξαναζητήσει το password!!!

Προφανώς το iPhone δεν ξεχνάει το password. Το έχει αποθηκευμένο αλλά κάπου στραβώνει η διαδικασία πιστοποίησης (;) με τον router. Στον router δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτε: Λειτουργία ασφαλείας WPA2-Personal, κρυπτογράφηση TKIP ή AES, προκοινόχρηστο κλειδί, λειτουργία δικτύου B/G.

Τι μπορεί να φταίει και πώς μπορώ να το ψάξω περαιτέρω;

Δοκίμασε να αλλάξεις το SSID και το channel.

hotdog
29-03-10, 15:43
Είναι πολύ πιθανό να φταίει το channel που λέει και ο darksidez.

Στο linksys ενός φίλου που έχει πειράξει το channel, μου κάνει ακριβώς το ίδιο. Μόλις κάνω reboot το iphone μπαίνει αυτόματα.

johndoes
29-03-10, 15:52

Ένα οποιοδήποτε απ' τα διαθέσιμα channels; Θα το δοκιμάσω αλλά γιατί ένα διαφορετικό κανάλι να επιτρέπει στο iPhone να συνδέεται κάθε φορά ενώ το συγκεκριμένο μόνο όταν ξεκινάει;

Dark-Side
29-03-10, 15:54
Ένα οποιοδήποτε απ' τα διαθέσιμα channels; Θα το δοκιμάσω αλλά γιατί ένα διαφορετικό κανάλι να επιτρέπει στο iPhone να συνδέεται κάθε φορά ενώ το συγκεκριμένο μόνο όταν ξεκινάει;

Γιατί άλλα Wi-Fi δίκτυα το παρεμβάλουν...

johndoes
29-03-10, 16:09
Γιατί άλλα Wi-Fi δίκτυα το παρεμβάλουν...

Σωστή παρατήρηση! Ούτε που είχε πάει το μυαλό μου εκεί! Υπάρχει καμιά εφαρμογή για το iPhone σαν το inSSIDer;

Dark-Side
29-03-10, 16:15
Σωστή παρατήρηση! Ούτε που είχε πάει το μυαλό μου εκεί! Υπάρχει καμιά εφαρμογή για το iPhone σαν το inSSIDer;

Νομίζω πως η Apple κατάργησε όλες τις Wi-Fi εφαρμογές από το appstore... Δεν είμαι και πολύ σίγουρος να πω την αλήθεια.. :oops:

Άρης13
29-03-10, 17:21
Η καλυτερη μεσω Cydia και free ειναι το WiFiFoFum

Dark-Side
29-03-10, 17:26
Υπάρχει jailbreak για 3.1.3 ?

obillias
30-03-10, 00:12
ναι υπαρχει κατι ειχα διαβασει καποια στιγμη για Sn0wbreeze

johndoes
03-04-10, 03:13

Η λύση του DarkSidez δούλεψε απ' την πρώτη στιγμή. Τέσσερις μέρες μετά, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το πρόβλημα λύθηκε και ότι το iPhone συνδέεται κανονικά. DarkSidez σ' ευχαριστώ πολύ! :respekt:

eniac
03-04-10, 04:38
Πληροφοριακά, άλλαξες μόνο channel ή και SSID?

Dark-Side
03-04-10, 09:13
Η λύση του DarkSidez δούλεψε απ' την πρώτη στιγμή. Τέσσερις μέρες μετά, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το πρόβλημα λύθηκε και ότι το iPhone συνδέεται κανονικά. DarkSidez σ' ευχαριστώ πολύ! :respekt:

Τιποτάααααααααααααααααααααααα Καλή Ανάσταση :)

johndoes
03-04-10, 12:27
Πληροφοριακά, άλλαξες μόνο channel ή και SSID?

Μόνο channel.

eniac
03-04-10, 15:37
:oneup:

johndoes
08-04-10, 16:50
Τζάμπα χαρήκαμε... Με το που γύρισα απ' τις διακοπές, πάλι τα ίδια. Ξανάλλαξα το channel αλλά το κόλπο δεν δουλεύει αυτή τη φορά. Άμα δεν το σβήσω για να το ξανανάψω, το iPhone δεν συνδέεται με τον router μου... :cry:

johndoes
03-05-10, 17:20
Προς το παρόν κατήργησα την ασύρματη ασφάλεια στον router και ενεργοποίησα το φιλτράρισμα των διευθύνσεων MAC, ώστε να μπορεί να συνδέεται μόνο το iPhone μου. Θα το δοκιμάσω μερικές μέρες, να δω πως πάει. Στο μεταξύ, χρειάστηκε να κάνω επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου...

@ ADSLgr.com All rights reserved.